Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Brendan Rodgers **Managertråd***

NYTT TEMA
Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15760
11.02.14 00:50

When Liverpool toiled away under Brendan Rodgers last season and failed to qualify for Europe, the manager earned time and support because there was a clear sense of the team developing and growing.

That has been borne out by Liverpool’s hugely impressive season so far and the exciting football being played at Anfield.

Noen av oss (included Lezah, of Quran reciting fame) sa at forrige sesong var en mellomsesong, at han måtte få tid på seg og at denne sesongen kunne det stilles krav. Så langt ser det ut som om de positive og nøkterne fikk rett. Men i rettferdighetens navn må det også sies at det ikke gis stilkarakterer i fotball; det er kun poeng og eventuelle pokaler som teller.

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15760
11.02.14 00:58

At han må prestere, og helst ved kvalifisering til CL, for å få folenget kontrakten er helt på sin plass.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 36305
11.02.14 01:16

Brendan har fått laget til å prestere langt bedre enn forventet denne sesongen. Når sist var vi så gode på hjemmebane? Vi bøtter inn mål, kjører over motstandere, ekstrem moral blant laget(selv om mentaliteten fortsatt er skjør hos enkelte), utrolig samhold, flere spillere har utviklet seg enormt, og vi er faen meg kun 6 poeng bak et såpass sterkt økonomisk lag som Chelsea, og 4 poeng bak et annet sterkt økonomisk lag som Man City. I tillegg er vi 5 poeng bak et lag som Arsenal, ledet av en klassemanager som Wenger.

Dette har man klart med elendigheter som Toure, Cissokho, Flanagan, Moses og middelmådigheter som Mignolet, Johnson, Allen. Vi har hatt enorme skadeproblemer på nøkkelspillere, allikevel ligger vi såpass høyt oppe på tabellen. Hva er det folk forventer egentlig? At vi er 10 poeng foran Chelsea, Man City og Arsenal?

Vi var søppel i store deler av forrige sesong, men er det en ting som imponerer meg med Rodgers, så er det at han lærer fort av feil, og endrer på ting kjapt. Han så hva som var galt i store deler av forrige sesong, og endret en del på det etterhvert, og vi begynte å få bedre resultater.

Men jeg er fortsatt skuffet over innsatsen hans på overgangsmarkedet. Dårlige kjøp som Aspas, Assaidi, Allen, Alberto, Mignolet, Borini er veldig skuffende, og her håper jeg at han har lært. Men han burde også hylles med tanke på hvordan FSG har rævkjørt klubben på overgangsmarkedet.

Nei, Brendan fortjener 8/10 denne til nå denne sesongen, men det kan fort endre seg til det bedre.

JFT_96
JFT_96Innlegg: 22560
11.02.14 06:56

Mye enig, men Scouse Cafu er ikke noen elendighet.

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15760
11.02.14 08:52

It's a simple formula: Make all the news about the manager rather than the players, shielding them from much of the scrutiny. Flatly deny both accusations of crisis or suggestions of glory, and do all in your power to ensure that your squad believes in every team selection, tactical tweak or signing made. Simple, but incredibly effective.

taknina
takninaInnlegg: 37129
11.02.14 09:02
Knaxern: Nei, Brendan fortjener 8/10 denne til nå denne sesongen, men det kan fort endre seg til det bedre.

Eg mener nå nærmere 9. .)Fremgangen er vel egentlig formidabel og det er lett å se att spillerne kjenner sin rolle i motsetning til i allefall en og egentlig kanskje flere klubber med managere som iallefall før sesongen ble sett på som konkuransedyktige managere med peiling på yrket sitt og med rimelig gode arbeidsforhold , dvs staller.

 

mcdermott
mcdermottInnlegg: 63571
11.02.14 09:17
Romlingane: At han må prestere, og helst ved kvalifisering til CL, for å få folenget kontrakten er helt på sin plass.

--- Ja,det er helt på sin plass og klarer han CL skal kontrakten selvfølgelig forlenges.Jeg mener heller ikke at man automatisk skal gi BR fyken om han ikke skulle klare det heller men jeg vil se at FSG har klare ambisjoner om at CL skal være et minstekrav.

mcdermott
mcdermottInnlegg: 63571
11.02.14 09:25
Knaxern: Når sist var vi så gode på hjemmebane?

--- Må vel tilbake til Rafas siste sesong......;) Da var vi 13-3-3 hjemme som ikke er så fryktelig langt unna

Men 4-4-4 på bortebane er ikke helt toppers heller,der er jo f eks Spurs faktisk 8-2-2 og det vi presterer er på nivå med Soton.Vi har en målforskjell på 38-9 hjemme vs 25-21 borte.

(Innlegget ble redigert 11.02.14 09:25)

_B_A_N_N_E_D_
_B_A_N_N_E_D_Innlegg: 6561
11.02.14 09:42
mcdermott: --- Må vel tilbake til Rafas siste sesong.....

Feil.

Sist Pool kan vise til slik hjemme statistikk de har hittil denne sesongen var i 88/89 sesongen. 

klaumb
klaumbInnlegg: 5762
11.02.14 09:54
mcdermott: Men 4-4-4 på bortebane er ikke helt toppers heller,der er jo f eks Spurs faktisk 8-2-2 og det vi presterer er på nivå med Soton.Vi har en målforskjell på 38-9 hjemme vs 25-21 borte.

Tottenham sine to bortetap har kommet mot Man City (0-6) og Arsenal (0-1). Vi har tapt fire borte mot Man City, Arsenal, Chelsea og katastrofekampen mot Hull. Begge lagene fikk med seg ett poeng fra Goodison Park. Så langt i sesongen er det vel først og fremst motstanden på bortebane som har skilt oss fra Tottenham der, men det gjenstår å se om vi klarer å snu det til vår fordel i andre halvdel av sesongen. 

William_S2
William_S2Innlegg: 1284
11.02.14 10:09

Under 18 måneder igjen av Rodgers sin kontrakt og eierne har ikke tatt kontakt enda. Eierne sitter med en opsjon på et år til. Jaja jeg håper Rodgers blir beholdt så får vi tenke litt langsiktig, Rodgers er fortsatt en ung manager og kan holde på med det i mange mange år.

mcdermott
mcdermottInnlegg: 63571
11.02.14 10:34
William_S2: Under 18 måneder igjen av Rodgers sin kontrakt og eierne har ikke tatt kontakt enda. Eierne sitter med en opsjon på et år til. Jaja jeg håper Rodgers blir beholdt så får vi tenke litt langsiktig, Rodgers er fortsatt en ung manager og kan holde på med det i mange mange år.

--- synes som sagt det er greit,man har tross alt brent av ganske så mye på å betale ut managere de siste årene og jeg tror modellen man har på plass er viktigere for FSG enn mannen i stolen.Det er ingen god posisjon å være i om man er fryktelig avhengige av enkeltpersonen i managerstolen,det ser vi jo f eks i Man Utd i dag.

Men man skal jo også passe seg litt for BR sine aksjer har jo steget kraftig og mankan jo risikere at noen snapper han opp om han skulle føle at han ikke er ønsket eller det drar ut.Har imidlertid veldig vanskelig for å se at han ønsker seg noe annet sted.

Lezah
LezahInnlegg: 61288
11.02.14 10:39
Romlingane: Så langt ser det ut som om de positive og nøkterne fikk rett.

Det er meg i et nøtteskall.

mcdermott
mcdermottInnlegg: 63571
11.02.14 11:55
Lezah: Det er meg i et nøtteskall.

---Boooooring!

Lezah
LezahInnlegg: 61288
11.02.14 11:55
mcdermott: ---Boooooring!

Hva?

mcdermott
mcdermottInnlegg: 63571
11.02.14 12:47
Lezah: Hva?

--- Hører/ser du dårlig også nå,gamle mann?

Lezah
LezahInnlegg: 61288
11.02.14 12:52
mcdermott: --- Hører/ser du dårlig også nå,gamle mann?

Nei, fremdeles ganske tipp-topp.

mcdermott
mcdermottInnlegg: 63571
25.02.14 23:09
Yesil: Men tross dette, så var forrige sesong 9 poeng bedre enn sesongen før, under Kennys ledelse. En fremgang på 9 poeng i sin første sesong er da ikke så elendig, er det? Får vi en enda større fremgang enn det denne sesongen, er det en meget, meget god prestasjon.Utfordringen til Rodgers blir å få Liverpool til å bli et etablert topplag igjen, men det er fullstendig umulig å bedømme han etter det kriteriet allerede nå. Først må vi opp dit, og da Kenny fikk fyken var det en ekstremt lang vei å gå. Hvor rik vi er, og hva du forventer er latterlig lite interessant. Fakta er at vi for to år siden endte på 52 poeng og en 8 plass, 13 poeng bak Newcastle. Det tar tid å komme tilbake etter en slik fatal sesong, spesielt ettersom vi også sesongen før låg nere i gjørmen og famlet. Vi var rett og slett ikke bedre enn maksimalt 58 poeng 2 sesonger på rad.Da må noe gjøres veldig riktig, og det er jo ut som vi gjør veldig mye riktig nå som Rodgers er den som styrer laget. Klasseforskjell fra Kenny og Woy.

--- Men her understreker du jo bare det jeg skriver.

Legger man lista lavt så er det klart det er "lite" som skal til før det kan kalles en forbedring.

Jeg mener jo at vi var bedre enn 52 og 58 poeng,vi underpresterte altså kraftig (og dermed måtte jo også Kenny gå) Det var ingen ekstrem lang vei å gå,det var heller snakk om å få ut potensialet.Men vi snakket også om en sesong hvor det var mye kaos,kaos BR så og si totalt har sluppet unna.Han har heller ikke jobbet under noe som helst press,i hvert fall ikke i nærheten av det Kenny og Hodgson jobbet under.

Der har BR gjort en god jobb,det er jeg jo ikke uenig i men å sammenligne f eks Hodgson og BR og late som de jobbet/jobber under samme forutsetninger og at det dermed skal gå i BR sin favør,det er for meg fullstendig galt.

Kenny hadde krav fra dag 1 om CL-fotball,Hodgson var en nikkedukke uten noe som helst innflytelse.BR har fått tid,støtte og hjelp i bøtter og spann.Det er jo en enorm forskjell på arbeidsforholdene her.

Folk bør i hvert fall ta dette med i diskusjonen når man skal sette disse opp mot hverandre.

Yesil
YesilInnlegg: 7535
25.02.14 23:26
mcdermott: Legger man lista lavt så er det klart det er "lite" som skal til før det kan kalles en forbedring.

Vi må da nesten legge lista fra der vi var forrige sesong, når vi snakker om forbedring? Eller mener du at Rodgers skal sammenlignes med gull-årene fra 70-80 tallet?

Rodgers har tatt Liverpool svært mange steg nermere gull, enn det både Hodgson og Kenny gjorde. Og tid? Kenny fikk omtrent like mye tid, som det Rodgers har hatt til nå. Og det er liten tvil om at Rodgers har forbedret laget kraftig. 9 poeng i sin første sesong, og enda mere denne sesongen. Kanskje også 9+ poeng denne sesongen også. Det er imponerende.
Men Kenny vant ligacupen på straffekonk mot Cardiff, så han var på vei til noe stort.

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15760
25.02.14 23:43
mcdermott: Legger man lista lavt så er det klart det er "lite" som skal til før det kan kalles en forbedring.

Noen vil kalle det å være nøktern og realistisk. :)

mcdermott
mcdermottInnlegg: 63571
27.02.14 16:09
Romlingane: Noen vil kalle det å være nøktern og realistisk. :)

--- Pøh,det handler bare om å sikre seg slik at man liksom ikke skal bli skuffet ;)

Du finner jo ikke en mere skjør supportergjeng enn vår,et par dårlige resultater og vi er midt inne i "nå ryker CL,det var den sesongen"osv osv

Men jeg vet jo at du er enig i at det femte beste laget skal vi minst være hver eneste sesong,og det skulle vi vært under Hodgson og Kenny også.Forutsetningene lå der da for akkurat det like mye som nå (faktisk mere nå) Såpass stor forskjell er det fortsatt på Liverpool kontra Spurs,Everton,Soton,West Ham osv. At vi ligger foran Man Utd kan vi nok først og fremst takke Moyes for,de bør jo være foran oss.

Du får ikke meg med på at det var naturlig at Everton,Newcastle og Spurs skulle havne over oss i 2011-12 sesongen,det var rett og slett et resultat av dårlig jobbing - ikke at vi hadde så lang vei opp igjen.

 

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15760
27.02.14 19:04
mcdermott: Pøh,det handler bare om å sikre seg slik at man liksom ikke skal bli skuffet ;)

Brent barn lukter ille og gammel hest er vond å vende. :)

Jeg er ofte enig med deg, jeg.

Mindfulness13
Mindfulness13Innlegg: 20496
01.03.14 20:41

Han har klart å knekke Stoke-koden på Britannia,Soton-koden borte spesielt og borte mot Spurs. Hvilke andre koder skal han knekke videre? Man U borte - ja takk!

hesja
hesjaInnlegg: 6604
01.03.14 22:18

Uten tvil sesongens beste manager.

milanB
milanBInnlegg: 32279
01.03.14 22:20

Jeg bøyer meg i støvet. Det samme bør mcdermott, minuspol osv gjøre... Vi er med i gullkampen, helt fuckings fantastisk.

kimkong_8
kimkong_8Innlegg: 16669
01.03.14 22:21

Skal sies at jeg syns det var veldig sjansespill han gjorde idag. 30minutter under enormt press, ingenting fungerte men BR valgt ikke å gjøre noe. Hadde SOU scoret der tror jeg han hadde fått høre det.

Fantastisk manager men idag hadde han flaks at hans dårlige valg ikke kostet oss poeng.

Rome77
Rome77Innlegg: 9190
01.03.14 22:24
kimkong_8: Fantastisk manager men idag hadde han flaks at hans dårlige valg ikke kostet oss poeng.

Om han gjør bytter/rokkeringer før pausen er det ikke sikkert han hadde fått forklart godt nok til de involverte akkurat hva som skulle endres. En endring hadde kommet raskere, men jeg vil tro at han ved å gjøre den i pausen gjorde endringen bedre og mer virksom. En avveining som i ettertid må sies å ha vært riktig.

Selv om vi var under press i andre halvdel av første omgang så var det ikke SÅ massivt. To gode sjanser er det som kom ut av det. Ved å få tatt gode grep i pausen var dette borte. Class act.

CogitoErgoDoleo1
CogitoErgoDoleo1Innlegg: 5345
01.03.14 22:54

Rodgers kommer til å bli en legende av de sjeldene.

Fowla
FowlaInnlegg: 28360
02.03.14 00:03
milanB: Jeg bøyer meg i støvet. Det samme bør mcdermott, minuspol osv gjøre

Bare å forberede seg på innlegg av typen "jeg har alltid hatt troen på Rodgers" fra de begge to. 

Fowla
FowlaInnlegg: 28360
02.03.14 00:08
kimkong_8: 30minutter under enormt press, ingenting fungerte men BR valgt ikke å gjøre noe. Hadde SOU scoret der tror jeg han hadde fått høre det.

Syns nå dette enorme presset vi var under den siste halvtimen av første omgang er noe overdrevet. Hadde vært helt greit om Soton hadde putta, men vi er et offensivt lag og må regne med at motstanderen kommer til målsjanser i hver eneste kamp. Vi mista grepet om midtbanen en periode der og ble selvsagt pressa godt tilbake, men vi møter et meget godt lag. Det må sies. 

Jeg satt hele tiden med en følelse av at her kommer vi til å score flere. Merker forresten at jeg elsker den følelsen noe så voldsomt.  Og som Gerrard sa, hvis du spiller 2 vs 2 mot Suarez og Sturridge så er det bare å ønske lykke til.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg