Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Community Shields status må heves

NYTT TEMA
Trening
TreningInnlegg: 1617
03.05.16 16:00

Jeg synes Community Shield har en ufortjent lav status på dagens fotballkart. Et ganske klart kriterium som bør hvile tungt i vurderingen av et trofès status er jo hvor vanskelig det er å vinne trofeet. Community Shield er riktig nok kun èn kamp, og mye kan jo skje i enkeltkamper, men ser man på den lange veien et lag må gå for å i det hele tatt kvalifisere seg til å spille om nevnte trofè, så er jo veien lengre enn i mange andre tilfeller.

Man må enten vinne Premier League, en knalltøff konkurranse over 38 kamper mot Englands sterkeste lag, eller alternativet, å vinne FA-cupen, der også de sterkeste lagene er representert, men der man kan ha litt mer flaks med veien frem til trofeet. 

Mange baller må finne veien til nettmaskene, mange baller skal stanges ut fra sekstenmeteren og mye skal generelt sett klaffe før man i det hele tatt kan begynne å tenke på å kjempe om dette trofeet.

Sett i lys av alt dette bør jo Community Shield være et supertrofè, og ikke et ubetydelig fat som hentes etter at et lag har hatt stang inn i en oppjazzet treningskamp. Community Shield bør være titanenes kamp om et av de gjeveste trofeene man kan vinne på øyriket. 

Når man først er kvalifisert er det enklere å vinne CS enn PL og FAC, men selve veien til CS-trofeet er i de fleste tilfeller lengre og mer tornefull enn det den er når det kommer til PL-pokalen. Det eneste unntaket er hvis FA-cupmesteren stikker av med fatet. Da har de hatt kortere vei til kvaliken enn hva de ville hatt hvis de var PL-mestere.

Ser man på hvor lenge et lag må prestere for å gjøre seg fortjent til å spille om Community Shield så har trofeet veldig lav status i forhold til mengden arbeid som skal legges ned for å i det hele tatt kunne ha sjanse til å hente trofeet. Community Shield er kamp nr. 39 for et lag som har kvalifisert seg via seriemesterskap. Statusen på trofeet må opp.

Community Shield bør egentlig rage høyere enn PL-pokalen. Fatet er jo finalen som spilles etter et eventuelt seriemesterskap.

Tiltak for å heve statusen kan være å begrense antall bytter i kampen og innføre ekstraomganger ved uavgjort etter 90+.

ErnestMangnall
ErnestMangnallInnlegg: 5423
03.05.16 21:45
Trening: Tiltak for å heve statusen kan være å begrense antall bytter i kampen og innføre ekstraomganger ved uavgjort etter 90+.

Hva med CL-plass for vinneren? Hadde muligens passet fint til høsten.

nstia
nstiaInnlegg: 155
03.05.16 23:03
Trening: Sett i lys av alt dette bør jo Community Shield være et supertrofè

Men hva er egentlig vitsen? Man vinner PL. Man vinner FAC. Hvorfor skal det være nødvendig å kåre enda en vinner?

Hermanator
HermanatorInnlegg: 22253
03.05.16 23:04
nstia: Hvorfor skal det være nødvendig å kåre enda en vinner?

Skulle man lagt ned ligaen i 93 da? 

nstia
nstiaInnlegg: 155
03.05.16 23:09
Hermanator: Skulle man lagt ned ligaen i 93 da?

Ja. Om du mener den økonomiske gevinsten av å vinne CS er like stor.

Hermanator
HermanatorInnlegg: 22253
03.05.16 23:10
nstia: Ja. Om du mener den økonomiske gevinsten av å vinne CS er like stor.

Det sa du ikke noe om? 

nstia
nstiaInnlegg: 155
03.05.16 23:19
Hermanator: Det sa du ikke noe om?

Men det er ganske selvsagt. Incentivene bak er ganske forskjellige. 

(Innlegget ble redigert 03.05.16 23:22)

Hermanator
HermanatorInnlegg: 22253
03.05.16 23:23
nstia: Men det er ganske selvsagt. Incentivene bak er ganske forskjellige.

Man får en blank premie da.

Trening
TreningInnlegg: 1617
04.05.16 13:43
ErnestMangnall: Hva med CL-plass for vinneren?

God idè. Det hadde hjulpet meget godt for statusen. Det hadde også økt fotballinteressen hos folk generelt sett da det hadde blitt enda en viktig kamp. Og folk kunne gledet seg til en storkamp i august etter sommerferien.

Trening
TreningInnlegg: 1617
04.05.16 13:45
nstia: Men hva er egentlig vitsen? Man vinner PL. Man vinner FAC. Hvorfor skal det være nødvendig å kåre enda en vinner?

Er det ikke morsomt med mange turneringer og konkurranser da? Er du fotballmett? :)

Perseus
PerseusInnlegg: 10801
04.05.16 16:51
Trening: God idè. Det hadde hjulpet meget godt for statusen. Det hadde også økt fotballinteressen hos folk generelt sett da det hadde blitt enda en viktig kamp. Og folk kunne gledet seg til en storkamp i august etter sommerferien.

Da hadde kun ett av lagene noe å spille for, i verstefall ville begge lagene allerede vært kvalifisert for CL.

Supercuper er en uting, blir bare ekstra kampbelastning for spillerene i starten av sesongen og det er egentlig ingen som bryr seg om å vinne det. Avskaff alle nasjonale supercuper, behold den europeiske da det alltid er greit at CL og EL vinneren møtes til dyst.

(Innlegget ble redigert 04.05.16 16:53)

Retnuh_Flim
Retnuh_FlimInnlegg: 18588
04.05.16 23:34

Hva om, FA cup vinneren får muligheten til å vinne CL plassen til seriemesteren?  

Det hadde gjort det interessant.. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Andre tjenester