Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Liverpool FC-Sommervindu 2017..Hva Nu FSG..

NYTT TEMA
ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11470
17.08.17 10:53

Ja, men for coutinho er det bare barca som gjelds, han drar ikke andre steder, og muligheten er der kanskje bare i år.

for vvd og keita er det mange andre muligheter, både denne og spesielt neste sommer.

Sjefan
SjefanInnlegg: 14263
17.08.17 10:56

Det må nevnes igjen - Kovacic var fantastisk for Real Madrid i går. Har alt vi mangler i dagens midtbane og hadde vært en glimrende kjøp for oss. 

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6230
17.08.17 10:56
Machine_Head: Hvis Barca bruker såpass mye penger på Dembele

"Såpass mye" ja....£127 miller pund meldes.....:-)

Håper dette er hold i for da kan de ikke ha penger til at man kommer opp i summer som man selger Cou for i dette sinnssyke markedet.

 

masterpool
masterpoolInnlegg: 16824
17.08.17 10:57
minuspol: Over 30 spillere?
I dag:
Mignolet, Karius, Ward
Clyne, TAA, Gomez, Klavan, Lovren, Matip, Robertson, Moreno,
Milner, Hendo, Grujic, Lallana, Gini, Emre Can,
Ings, Sturridge, Firmino, Salah Mané, Origi (Coutinho).
Så kan vi ta med Kent og Woodburn.
Det er 24 spillere det. Det er ikke akkurat mange, og noen burde vært borte. Moreno og Emre Can (så lenge han ikke signerer) spesielt.
Jeg vet ikke hvor mange du tenker man skal signere, men at det er plass til en stopper og en midtbanespiller er allerede opplest og vedtatt, er det ikke? Er det mange som ønsker så mange flere spillere? Jeg kunne tenkt meg en mye bedre venstreback inn, men ser etter Robertson-kjøpet at da må Moreno ut. I tillegg må Coutinho erstattes om han går naturligvis, kanskje hadde det vært greit med enda offensivt valg, men ingen nødvendighet.
Så et sted mellom to og fire spillere. Det tåler troppen.

Du må jo gjerne sette det opp sånn. Men hvis dette er bakgrunnen din, så skjønner jeg at du ikke skjønner noe som helst.

Det er ikke bare å utelate Sakho, Markovic, Flanagan og Ejaria, som de ikke finnes. De er fortsatt i klubben, de hever lønn, de er mulig å bruke all den tid de er skadefrie osv. At man ikke ønsker å bruke spillere, er ikke det samme som å si at stallen er liten.

Da er vi på 28, og henter vi da 2-3 til, så er vi over 30 spillere.

Man må kvitte seg med daukjøttet, de tar opp både plass og lønnskostnader.

Jeg er helt enig i at vi trenger en stopper, og kantspiller/midtbanespiller ut ifra dagens situasjon, altså Liverpool MED Coutinho. Men det må spillere ut, vi kan ikke bare sette de bakerst i køen, og late som de ikke er der. Det er tross alt en kontrakt her, som skal respekteres fra to parter.

PaisleyGates
PaisleyGatesInnlegg: 11895
17.08.17 11:00
mcdermott: Hadde folk vært fornøyde om vi hadde hentet inn en Caulker eller Klavan til nå?

Dersom vi ikke får van Dijk.....tror du ikke det er mulig å finne stoppere som er av en kvaliteten mye nærmere Soton-stopperen enn Caulker og Klavan? Det tror jeg.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13445
17.08.17 11:02
Sjefan: Det må nevnes igjen - Kovacic var fantastisk for Real Madrid i går. Har alt vi mangler i dagens midtbane og hadde vært en glimrende kjøp for oss.

Var inne i tråden deres og snuste litt på han for noen uker siden, men virker som at han spiller så bra nå at han fort er utilgjengelig for oss.

Sjefan
SjefanInnlegg: 14263
17.08.17 11:06
masterpool: Men det må spillere ut, vi kan ikke bare sette de bakerst i køen, og late som de ikke er der. Det er tross alt en kontrakt her, som skal respekteres fra to parter.

Selvfølgelig kan vi sette de bakerst i køen. Og selvfølgelig skal vi sette de bakerst i køen når de ikke er gode nok. De får finne seg nye klubber eller spille på reservelaget. Ingen problem. 

klaumb
klaumbInnlegg: 5904
17.08.17 11:08
minuspol: : Klopp og apparatet rundt ham finner naturligvis bedre spillere til en Liverpool-tropp enn f.eks. Klavan eller Robertson

Dette er vi jo naturligvis enige om, men så er det dette med harmoni og poenget med å gjøre det da.
La oss hypotetisk si at Liverpool ønsket Michael Keane til å supplere Dejan Lovren, Joel Matip og Joe Gomez. Klopp anser Michael Keane for å være på nivået rett under Dejan Lovren, men ser på han som en oppgradering fra Ragnar Klavan, som han jo også er ganske fornøyd med hvis man skal tro både iveren etter å signere han, og tilliten han har vist han. Han ser dog en spiller i Michael Keane som etter en god sesong i fjor har forventninger om at han skal spille fast fotball, men det klarer ikke Klopp å se for seg at han kan gi han om Lovren og Matip er skadefri. Det er han rett og slett ikke god nok for i hans øyne.
I Ragnar Klavan har han en spiller som bidro i en betydelig del av kampene i fjor uten å svekker laget nevneverdig, der også poengsnittet var på 2 poeng i snitt når han spilte midtstopper for Liverpool, som altså er likt det vi hadde uten han som stopper. Han har også en spiller i Klavan som er ekstremt stolt av å være Liverpoolspiller, er i en alder der han ikke jager etter noe nytt og en spiller som ikke vil begynne å sutre om at skulle bli sittende på benken mer eller mindre hele sesongen fordi de to han foretrekker ikke blir skadet og leverer bra. Han har også en spiller (hypotetisk) som er en ambassadør for han inn i spillergruppen og som bidrar positivt til miljøet.

Er det da riktig å hente Michael Keane for å heve nivået et lite hakk på benken i et kollektiv Klopp helst gjør færrest mulig utskiftninger på fra uke til uke? 

I tillegg har man spilleren sin vurdering oppe i det hele, og vi har jo allerede fått høre fra Pochettino hvordan Alvaro Morata takket nei til de fordi han så på det som vanskelig å komme til en klubb der du skal konkurrer med Harry Kane om en spissplass. Dette er også en typisk utfordring man får med spillere i alderen 22-28 år, der man er i en alder da man gjerne har forventinger om å spille hver uke. Da må man enten lokke med det, eller eventuelt betale de så mye at de tar til takke med det.

Så om det finnes så fryktelig mange spillere som er bedre i Liverpool sin spillergruppe enn de du nevner ift å ha den rollen de har vet jeg ikke. Selv om det altså finnes betydelig bedre fotballspillere enn både Ragnar Klavan og Andy Robertson. 

(Innlegget ble redigert 17.08.17 11:08)

Sjefan
SjefanInnlegg: 14263
17.08.17 11:08
Machine_Head: Var inne i tråden deres og snuste litt på han for noen uker siden, men virker som at han spiller så bra nå at han fort er utilgjengelig for oss.

Ja, det virker slik. Helt fantastisk til å gli forbi motstanderen med ball i beina. Får nok ikke plass i startelleveren da Casemiro nok er den foretrukne DM til Zidane. Et ørlite halmstrå der altså 

mcdermott
mcdermottInnlegg: 65321
17.08.17 11:09
PaisleyGates: Den sammenligningen kjøper jeg ikke

--- du snakker i egenskap av å være Liverpool-fan og det teller jo da svært lite mht akkurat dette. Fotballspillere bryr seg om nuet,ikke hvor mange titler vi vant på 80-tallet

mcdermott
mcdermottInnlegg: 65321
17.08.17 11:14
PaisleyGates: Dersom vi ikke får van Dijk.....tror du ikke det er mulig å finne stoppere som er av en kvaliteten mye nærmere Soton-stopperen enn Caulker og Klavan? Det tror jeg.

--- Da henviser jeg til klaumb sitt innlegg rett over

minuspol
minuspolInnlegg: 36181
17.08.17 11:22

I sommer har jo Monaco solgt spillere for vannvittige summer, og flere kunne de solgt. Hvor kommer disse fra? De er jo hentet til Monaco for småpenger.

Er det umulig for Liverpool å identifisere slike spillere før de har vært i Southampton?

Det har jo vært mye snakk om at Klopp ønsket Keita allerede forrige sommer men droppet det fordi han ikke var helt trygg... Finnes det ikke en eneste slik spiller denne sommeren? Om man har rævva full av penger kan det vel ikke være farlig å gjøre en litt risikabel signering? En 19/20-åring som lover bra men som trenger litt veiledning?

 

minuspol
minuspolInnlegg: 36181
17.08.17 11:24
masterpool: Det er ikke bare å utelate Sakho, Markovic, Flanagan og Ejaria, som de ikke finnes. De er fortsatt i klubben, de hever lønn, de er mulig å bruke all den tid de er skadefrie osv. At man ikke ønsker å bruke spillere, er ikke det samme som å si at stallen er liten.

Dette er nevnt mange ganger. Det er for dårlig at man ikke klarer i kvitte seg med spillere man ikke skal bruke. Men man skal altså ikke benytte disse spillerne, og de går i det minste på lån til slutt.

Da tar jeg ikke de med i stallen. 

 

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6230
17.08.17 11:29
minuspol: Da tar jeg ikke de med i stallen.

De kan likevel ikke tas ut av det totale regnestykket som må tas hensyn til uansett hva du måtte hevde og mene.

minuspol
minuspolInnlegg: 36181
17.08.17 11:32
klaumb: Dette er vi jo naturligvis enige om, men så er det dette med harmoni og poenget med å gjøre det da.
La oss hypotetisk si at Liverpool ønsket Michael Keane til å supplere Dejan Lovren, Joel Matip og Joe Gomez. Klopp anser Michael Keane for å være på nivået rett under Dejan Lovren, men ser på han som en oppgradering fra Ragnar Klavan, som han jo også er ganske fornøyd med hvis man skal tro både iveren etter å signere han, og tilliten han har vist han. Han ser dog en spiller i Michael Keane som etter en god sesong i fjor har forventninger om at han skal spille fast fotball, men det klarer ikke Klopp å se for seg at han kan gi han om Lovren og Matip er skadefri. Det er han rett og slett ikke god nok for i hans øyne.
I Ragnar Klavan har han en spiller som bidro i en betydelig del av kampene i fjor uten å svekker laget nevneverdig, der også poengsnittet var på 2 poeng i snitt når han spilte midtstopper for Liverpool, som altså er likt det vi hadde uten han som stopper. Han har også en spiller i Klavan som er ekstremt stolt av å være Liverpoolspiller, er i en alder der han ikke jager etter noe nytt og en spiller som ikke vil begynne å sutre om at skulle bli sittende på benken mer eller mindre hele sesongen fordi de to han foretrekker ikke blir skadet og leverer bra. Han har også en spiller (hypotetisk) som er en ambassadør for han inn i spillergruppen og som bidrar positivt til miljøet. Er det da riktig å hente Michael Keane for å heve nivået et lite hakk på benken i et kollektiv Klopp helst gjør færrest mulig utskiftninger på fra uke til uke?  I tillegg har man spilleren sin vurdering oppe i det hele, og vi har jo allerede fått høre fra Pochettino hvordan Alvaro Morata takket nei til de fordi han så på det som vanskelig å komme til en klubb der du skal konkurrer med Harry Kane om en spissplass. Dette er også en typisk utfordring man får med spillere i alderen 22-28 år, der man er i en alder da man gjerne har forventinger om å spille hver uke. Da må man enten lokke med det, eller eventuelt betale de så mye at de tar til takke med det. Så om det finnes så fryktelig mange spillere som er bedre i Liverpool sin spillergruppe enn de du nevner ift å ha den rollen de har vet jeg ikke. Selv om det altså finnes betydelig bedre fotballspillere enn både Ragnar Klavan og Andy Robertson.

Det er hundre Micheal Keaner der ute, noen av de tar en utfordring. Noen av de er det mulig å utvikle. Noen av de fungerer utmerket i en spillergruppe som Liverpool sin. 

Og noen her kan sikkert byttes ut med MANGE.

Finn den unge stopperen som ser på Lovren og Matip som en utfordring som han kan takle. De finnes, det er garantert. Og for guds skyld, la oss håpe det er noen i klubben som tenker slik og som utfordrer Klopp på dette, ellers er vi så fucked som det er mulig å bli.

Om Liverpool kun skal kjøpe ferdig spillere og unge spillere man slipper å forhandle pris på så går dette dårlig. 

klaumb
klaumbInnlegg: 5904
17.08.17 11:35
minuspol: I sommer har jo Monaco solgt spillere for vannvittige summer, og flere kunne de solgt. Hvor kommer disse fra? De er jo hentet til Monaco for småpenger. Er det umulig for Liverpool å identifisere slike spillere før de har vært i Southampton? Det har jo vært mye snakk om at Klopp ønsket Keita allerede forrige sommer men droppet det fordi han ikke var helt trygg... Finnes det ikke en eneste slik spiller denne sommeren? Om man har rævva full av penger kan det vel ikke være farlig å gjøre en litt risikabel signering? En 19/20-åring som lover bra men som trenger litt veiledning?

Dette er jo ganske enkelt.

Prisen vil ikke være den samme om Liverpool eller andre Engelske klubber kommer på banen. Da blir det kjapt en større risiko enn om man betaler halve summen. Noe Klopp også var inne på med en gang han kom til klubben ift at man ikke kunne forvente samme kupp som i Dortmund. Tradisjonelt har storklubbene ofte ønsket å se de i mellomstore klubber før de vil ta sjansen på de selv, selv om det betyr at de koster mer. Da har de i det minste en større trygghet for at de har det som skal til. Dette fordi man ofte ser hvordan de takler presset ved å spille i en større klubb enn f.eks Anderlecht eller Genk før man bruker penger på de.

 Men, jeg tror denne sommeren og utviklingen i markedet, der mindre klubber har begynt å få økonomi som tilsier at de kan lønne bedre og stå imot vesentlig høyere bud enn for kort tid siden vil tvinge storklubbene til å tenke annerledes, og ta større risiko ift å hente «uprøvde» spillere rett fra Sveits, Belgia, Østerrike o’l. 


Ellers er det jo ikke mangelen på å identifisere spillerne, men da heller mangelen på risiko. Tror knapt det finnes en spiller i Europa over 10 år man ikke har data på i dag. 

(Innlegget ble redigert 17.08.17 11:35)

masterpool
masterpoolInnlegg: 16824
17.08.17 11:36
Sjefan: Selvfølgelig kan vi sette de bakerst i køen. Og selvfølgelig skal vi sette de bakerst i køen når de ikke er gode nok. De får finne seg nye klubber eller spille på reservelaget. Ingen problem.

Problemet er bare at de har en kontrakt, som gir de en lønn uansett.

Om vi så har 60 spillere som ikke er gode nok, så skal de betales lønn all den tid de er der. Tjener de det samme som Sakho, så betyr det relativt masse penger ut!

Det koster ikke noe mindre å la de spille på reservelaget.

minuspol
minuspolInnlegg: 36181
17.08.17 11:42
klaumb: Ellers er det jo ikke mangelen på å identifisere spillerne, men da heller mangelen på risiko. Tror knapt det finnes en spiller i Europa over 10 år man ikke har data på i dag.

Nettopp, det er ikke jeg som advokaterer for at man har et elendig speiderapparat. Man har FSG som ikke har risiko-midler til Klopp.

Det skal ikke gjøres annet enn helt trygge kjøp. 

Jeg har ikke sjekket i dag om det ble noe av, men Jeremy Toljan til Dortmund for €5 mill. Hvor mye dyrere hadde han egentlig blitt for Liverpool? Når hadde Hoffenheim kommet tilbake til Liverrpool om de viste de var interessert og man kun klarte å få €5 mill fra Dortmund? Ville de sagt nei til €7 mill?

Om man ser bort fra alle andre faktorer altså. jeg tror ikke Hoffenheim sier €20 mill for engelske klubber og €5 for alle andre.

minuspol
minuspolInnlegg: 36181
17.08.17 11:45
masterpool: Problemet er bare at de har en kontrakt, som gir de en lønn uansett. Om vi så har 60 spillere som ikke er gode nok, så skal de betales lønn all den tid de er der. Tjener de det samme som Sakho, så betyr det relativt masse penger ut! Det koster ikke noe mindre å la de spille på reservelaget.

Hehe, man har en warchest på £150 mill og lønna til Ovie Ejaria er et problem?

Du vet vel også at man klarer å bli kvitt alle disse om man senker forlangende, og det kan man vel gjøre, OM MAN HAR RÆVVA FULL AV PENGER?

 

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
17.08.17 11:47
minuspol: advokaterer

Jesus.

masterpool
masterpoolInnlegg: 16824
17.08.17 11:49
minuspol: Hehe, man har en warchest på £150 mill og lønna til Ovie Ejaria er et problem?
Du vet vel også at man klarer å bli kvitt alle disse om man senker forlangende, og det kan man vel gjøre, OM MAN HAR RÆVVA FULL AV PENGER?

Vel, det er dine ord. Jeg har verken snakket om warchest, eller lønna til Ejaria.

 

Jada, vi kan jo bare gi de bort, hvorfor presse Barcelona på pris for Coutinho, penger har vi, hva er poenget med å tjene mer!

Si det heller sånn, skal man selge Sakho, og Sakho krever samme lønn som i Liverpool, så eskluderer det relativt mange klubber. Og toppklubbene er nok lite interessert.

Sjefan
SjefanInnlegg: 14263
17.08.17 12:07
masterpool: Problemet er bare at de har en kontrakt, som gir de en lønn uansett.

Sitat: "Vi kan ikke sette de bakerst i køen og late som de ikke er der".

Jo , det kan vi helt fint. Ikke er lønna til Ejaria eller Flanagan noe som holder oss tilbake heller. Så er jeg enig i at det ikke er godt nok at man har Sakho og Markovic enda, men det er nok avtaler som ordner seg på et vis når vinduet lukkes. 

minuspol
minuspolInnlegg: 36181
17.08.17 12:11
masterpool: Vel, det er dine ord. Jeg har verken snakket om warchest, eller lønna til Ejaria.   Jada, vi kan jo bare gi de bort, hvorfor presse Barcelona på pris for Coutinho, penger har vi, hva er poenget med å tjene mer! Si det heller sånn, skal man selge Sakho, og Sakho krever samme lønn som i Liverpool, så eskluderer det relativt mange klubber. Og toppklubbene er nok lite interessert.

Hele diskusjonen handler om warchesten, de vanvittige summene som liksom skal være tilgjengelig. 

Det er naturligvis alt for dårlig at man fremdeles har spillere man ikke har tenkt å benytte, men som man verdsetter til over £50 mill i troppen fremdeles. Det kan godt være at det er de £50 millene som finnes, det er nok ikke så langt fra sannheten tenker jeg.

Altså har man ikke penger til å kjøpe mer.

 

PaisleyGates
PaisleyGatesInnlegg: 11895
17.08.17 12:19
mcdermott: --- du snakker i egenskap av å være Liverpool-fan og det teller jo da svært lite mht akkurat dette. Fotballspillere bryr seg om nuet,ikke hvor mange titler vi vant på 80-tallet

Nei. Vi snakker om et topplag i Premier League som etter all sannsynlighet skal spille Champions League neste sesong, vi snakker om en klubb som har en av verdens mest spennende managere, og vi snakker i tillegg om en solid lønnsøkning for spillerne. Selvsagt er dette et like stort step up for Keita og van Dijk som det vil være for Coutinho til Barcelona.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
17.08.17 12:19
masterpool: ?

Det er et enkelt spørsmål.

klaumb
klaumbInnlegg: 5904
17.08.17 12:26
minuspol: Om man ser bort fra alle andre faktorer altså. jeg tror ikke Hoffenheim sier €20 mill for engelske klubber og €5 for alle andre.

Det har du helt rett i, men i det øyeblikket en engelsk klubb er interessert i å kjøpe stiger prisen for alle kjøpere. Det vil si at man i praksis priser bort alle andre enn Bayern Munchen. 

Timm Klose kostet altså Norwich £12 mill. Som reserve for Wolfsburg. Hadde Leverkusen vært eneste interesserte klubb hadde han ikke kostet halvparten en gang. Spillerne i den kategorien går for £3-5 mill mellom Tyske klubber. 

KjokkaKim
KjokkaKimInnlegg: 4736
17.08.17 12:27

Wtf? Vi har mange avsporinger i denne tråden, men dette er både uinteressant og en privatsak.

mcdermott
mcdermottInnlegg: 65321
17.08.17 12:29
PaisleyGates: Vi snakker om et topplag i Premier League som etter all sannsynlighet skal spille Champions League neste sesong, vi snakker om en klubb som har en av verdens mest spennende managere, og vi snakker i tillegg om en solid lønnsøkning for spillerne. Selvsagt er dette et like stort step up for Keita og van Dijk som det vil være for Coutinho til Barcelona.

--- Er ikke Red Bull i CL de også ? Har ikke de også en spennende manager? Er ikke de også et topplag i sin divisjon? Og har ikke både Soton og Red Bull nå ganske "ok" eiere med grei økonomi og spennende framtidsutsikter?

Sorry, men du snakker fortsatt som fan. Legg fra deg historien og sammenlign hva Barca har prestert de siste 20 årene kontra oss. Jeg kan være med på at et steg fra Soton til Liverpool er et steg opp....fortsatt....men det er ikke sånn at vi akkurat raser i fra Soton heller.

Men det er positivt at du nå mener vi har en av verdens mest spennende managere, det tok deg en stund å komme dit!

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
17.08.17 12:31
KjokkaKim: Wtf? Vi har mange avsporinger i denne tråden, men dette er både uinteressant og en privatsak.

Jeg beklager, jeg bare svarte på et spørsmålstegn. Jeg stikker over i Chelsea-tråden.

Buldogg37
Buldogg37Innlegg: 3746
17.08.17 12:33
gurglebassen: Det er et enkelt spørsmål.

Useriøst og ikke et relevant spørsmål.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg