Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

LIVERPOOL FC 2017/18

NYTT TEMA
redbull
redbullInnlegg: 1023
14.02.18 14:53

"Suarez - en fantastisk avslutter. En av de beste verden har sett."

- Og der har jeg aldri vært noe annet enn enig. Helt fra jeg så han i tidlig i sin Ajax-karriere. 

Men den første sesongen i LFC var det altså for svak uttelling. 

Faquarl
FaquarlInnlegg: 11624
14.02.18 15:27

Mtp. Suarez sin første sesong sitter jeg med minner om en Suarez som først skulle skape angrepet helt selv ved å dra av samtlige forsvarsspillere før han avsluttet; noe som gjerne er med på å påvirke hvor kald du er når avslutningen tas. Hele sesongen var vel ærlig talt mye av dette? Mye nesten, husker bl.a. Downing sitt langskudd som åpnet ballet den sesongen. Var et bra skudd, men sannsynligheten for at det blir mål er jo heller liten.

Ett problem vi fort ser den dag i dag, hvis det butter mot et lavtspillende lag. Useriøse avslutninger, fra backer og alt mulig rart. Ikke rart det blir mye stang ut da.

minuspol
minuspolInnlegg: 34946
14.02.18 15:31
redbull: - Og der har jeg aldri vært noe annet enn enig. Helt fra jeg så han i tidlig i sin Ajax-karriere.

Da var det vel ikke deg, men en del andre, som måtte krangle på akkurat dette da.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 9464
14.02.18 15:35

Dalglish sesongen, ja. Da var det mye stang ut husker jeg. Det var vel forrige gang vi vant noe da. 

Knaxern
KnaxernInnlegg: 35845
14.02.18 15:40

Trist at King Kenny fikk fyken til fordel for Fraudgers. Men det var vel den prisen han og Comolli måtte betale for å gå mot innkjøpspolitikken til FSG.

Mest sannsynlig vunnet ligaen med King Kenny.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 12058
14.02.18 15:48
Knaxern: Mest sannsynlig vunnet ligaen med King Kenny.

Du kommer aldri til å klare å overbevise meg om hvor du tar dette surret fra.

Faquarl
FaquarlInnlegg: 11624
14.02.18 16:29
Knaxern: Trist at King Kenny fikk fyken

Ja.

Men, Kenny burde aldri fått jobben til å begynne med. Fotball har utviklet seg såpass mye og ikke minst fotballspillere som har utviklet seg mer til superstjerner at han rett og slett ikke passer som manager lengre. Herlig fyr, absolutt, men ingen kyniker. Noe som trengs, i dagens fotball.

Det eneste som funket til noen særlig grad under Kenny var forsvaret, og der var det jo Steven Clarke som hadde ansvaret. 

Hva offensiv plan angår, og hvilke spillere vi brukte på midtbanen.. Ett rimelig trist skue.

At han erstattet Hodgeson, og at BR erstattet Kenny sier vel egentlig alt om et FSG/visse ledere som tok valg de strengt talt ikke burde hatt muligheten til å ta. Men, klok av skade endte vi jo opp med Klopp tilslutt.

Hva slags valg Kenny/Comolli tok som FSG ikke var enig i kunne du kanskje utdype..?

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 5537
14.02.18 16:44

"så er jeg jo selvsagt skikkelig megateit og klysete."

Selvsagt...:-)

Jeg gidder ikke mer. Det er helt latterlig slik du/dere holder på for å framheve deres egen fortreffelighet gjennom et ikke-eksisterende poeng.

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 5537
14.02.18 16:48

"Et kjapt søk forteller meg nemlig at Minus ga Mignolet 7, og nevnte han som Liverpools beste i det som til nå er hans siste kamp i PL for oss. Han delte også ut to 7ere i Desember. Det var så langt tilbake jeg gadd å sjekke, poenget ditt er uansett motbevist som svada."

Det overrasker meg. Stort! Så tar selvkritikk på den. Leser nok ikke så veldig mye av hva spesielt minus skriver. Vet jo at essensen i det på et eller annet vis er vinklet om hvor mye mer peiling dere har enn alle andre. 

Faquarl
FaquarlInnlegg: 11624
14.02.18 16:50
iustitia_pro_XCVI: Jeg gidder ikke mer.

Lover du?

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 5537
14.02.18 16:55

"Lover du?"

Du skal vel uansett klappe igjen all den tid du faktisk er en av de som utrolig nok bidrar med færre konstruktive innlegg her inne enn meg. 

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 9464
14.02.18 18:15
Faquarl: Fotball har utviklet seg såpass mye og ikke minst fotballspillere som har utviklet seg mer til superstjerner at han rett og slett ikke passer som manager lengre. Herlig fyr, absolutt, men ingen kyniker. Noe som trengs, i dagens fotball.

Jupp Heynckes greier seg jo nok en gang helt fint i Bayern München. Mulig han er en skikkelig kyniker og derfor greier slike jobber mye bedre enn hva King Kenny gjorde. 

Jeg likte det jeg så av oss under Dalglish, han var rett og slett litt uheldig med resultater i ligaen, samtidig som laget ikke var spesielt godt. Med litt tid kan det godt hende han hadde fått til like gode resultater som Brendan Rodgers fikk, hvis ikke bedre. 

PaisleyGates
PaisleyGatesInnlegg: 11535
14.02.18 18:17

Karius vs Mignolet. Hvem som til enhver tid står i mål av disse to henger selvsagt sammen med prestasjoner. Det er jo ikke slik at Klopp slår krone/mynt om hvem som skal stå. Etter at tyskeren bukket under for presset og tabbet seg ut innledningsvis forrige sesong, hevet Mignolet kvaliteten på keeperspillet for de røde. Denne sesongen har han vært dårlig, og da er det selvsagt grunn til å skifte førstekeeper. Dette ser Klopp, dette ser jeg, og dette ser de fleste andre, bare ikke dem som på død og liv skal ha rett om enkeltspillere.

wa11in
wa11inInnlegg: 4411
14.02.18 18:38

"Leser nok ikke så veldig mye av hva spesielt minus skriver."

- Da foreslår jeg at du heretter tar rennafart og driter i å tillegge oss meninger vi ikke har. Hvis du vil diskutere, så er det å lese innleggene vi skriver en naturlig start. Hvis du ikke gidder det så synes jeg du burde holde kjeft. 

Faquarl
FaquarlInnlegg: 11624
14.02.18 18:47
WaltonBreckRd: Jeg likte det jeg så av oss under Dalglish,

Det er absolutt mulig at Kenny med mer tid kunne ha stablet sammen noe som fungerte, men det meste av avgjørelser som ble tatt tydet på det motsatte. Carroll, Downing, Spearing, Shelvey, Maxi, Cole, Adam, Hendo som kant.. Jeg synes det holder som bevis. Herlig fyr, bra man management, kan sikkert mye fotball og. At jeg hovedsaklig sa mangel på kynisme som grunn til at Kenny ikke funket var en litt billig forenkling fra min side. Jeg tenkte mer på kjøp av spillere; hva vi så etter, hvilke roller de skulle fylle og slikt.

Heynckes og Bayern vet jeg ingenting om. 

johwi68
johwi68Innlegg: 18627
14.02.18 19:59

Endelig drar det seg til i Champions League. 1/8-delsfinalene er i gang, og jeg setter pengene på at vi følger opp den fine, engelske innsatsen fra i går. Imponerende av Spurs i Italia, og forventet leksjon av City mot bakgårdslaget Basel som Man Utd slet med.

Borte mot Porto er ingen enkel oppgave, men over to oppgjør skal dette gå, særlig med tanke på at vi spiller returoppgjøret på Anfield om to uker. Vi bør score, og en seier hadde vært nydelig. Jeg tror vi klarer begge deler.

Laget er klart, og vi snakker vel om det beste vi kan stille i denne type oppgjør. Muligens med en justering på backene, selv om vi i mitt hode har to temmelig jevngode backpar med litt forskjellige styrker og svakheter. 

---------------------Karius----------------------
TAA--------Lovren-----VvD-----Robertson
--------Milner-----Hendo------Gini-----------
Salah-------------Firmino---------------Mané

Benk: Mignolet; Gomez, Matip, Moreno; Ox, Lallana, Ings

Tips: 1-2
0-1 Firmino
1-1 En portugisisk løk
1-2 Salah

Ha en brillefin kamp!

Knaxern
KnaxernInnlegg: 35845
14.02.18 20:09

.

(Innlegget ble redigert 14.02.18 20:09)

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15756
14.02.18 20:21
wa11in: Svaret ditt kl. 07.25. "Et annet system og andre medspillere gjorde at han kom til bedre sjanser under Rodgers enn under Dalglish. Bortsett fra en sesong scoret han ikke mer enn ca 0,5 mål/kamp i Ajax heller." I mine ører høres dette ut som et forsvar av de som hevdet at Suarez var en svak avslutter i 2012.

Jeg kan fortsatt ikke skjønne hvordan du fikk det til å bli at jeg mente eller forsvarte de som mente at Suarez var en dårlig avslutter. Men bare så det er helt klart: det gjorde jeg ikke.

Det skal godt gjøres å bruke tallene fra tiden i Liverpool som bevis for at han ble en bedre målscorer i løpet av tiden der, i hvertfall hvis man skal basere seg på antall mål per kamp.

Det jeg gjorde var å si hva jeg mente var årsaken til at snittet gikk opp under Rodgers.

Om 30% høres mer ut enn 0.15 har jeg ingen sterk formening om. Du bommet med 30% i estimatet som gjorde at jeg følte for å rette på deg. Hadde det vært et avvik på 5% hadde jeg jo droppet det, så ser ikke helt at det er noe å sutre for.

0,5% bortsett fra en sesong var som sagt fra hukommelsen, derav ca og ikke ment som hverken fakta eller forsøk på fordreining i hverken den ene eller andre retningen. Men siden du dro opp tall, så måtte jo jeg også dra opp tall. :)

Nei, virkelig ikke. Det er heller ingen tall som tyder på at det var slik du beskriver, vi skapte både mange og store sjanser som vi ikke scoret på under Dalglish. Suarez' scoringssnitt skyldes naturlig varianse og uflaks, som oppstår hos alle. Det var jo ikke sånn at Suarez ble innmari god til å avslutte i 2008/09(0.65 mål/kamp), enda litt bedre i 09/10(1.02 mål/kamp), før han plutselig, som 23-åring glemte hvordan det skulle gjøres, og derfor halverte antallet mål(og nei, det var heller ikke slik at antallet sjanser ble voldsomt redusert, vi skapte plenty, men hadde marginene mot oss i en unormalt lang periode i strekk). Deretter husket han det, og begynte å pøse inn mål, før hukommelsen sviktet han igjen, og han reduserte antallet mål med 30% da han tok på seg Barcelona-drakt. Heldigvis kom han plutselig på det igjen sesongen etter, men han glemte det litt i starten av denne sesongen, da han kun snittet 0.2 mål/kamp på sesongens 14 første kamper. Deretter fikk han nok en gang tilbake hukommelsen, og begynte å score igjen, men han har fremdeles glemt det i CL. Får håpe han kommer på det igjen.

Dette gjorde meg nysgjerrig. Statsbomb har flere artikler om Suarez. En rask gjennomlesning gir ikke noe endelig svar, men både Rodgers og medspillere nevnes som årsaker.

Nei, jeg drister meg til påstanden om at avslutningsferdighetene til Suarez har vært tilnærmet uendret fra 20-21-årsalderen. Avvik i antall mål scoret skyldes i all hovedsak naturlig varianse, og har i hvertfall lite/ingenting med avslutningsferdigheter å gjøre. Heller ikke antallet sjanser, han har spilt på lag som har servert han både mange og store sjanser helt siden han var 20.

For ordens skyld: jeg mente ikke, eller forsvarte ikke de som mente, at Suarez var en dårlig avslutter som ble en bedre avslutter. Det jeg mente var at et annet system og andre medspillere gjorde at snittet gikk opp under Rodgers. At tilfeldigheter er en viktig faktor er det ingen tvil om, men Statsbombgrafikken kan også tyde på at han faktisk ble en bedre både avslutter og spiller generelt.

(Innlegget ble redigert 14.02.18 20:23)

redbull
redbullInnlegg: 1023
14.02.18 20:37

"særlig med tanke på at vi spiller returoppgjøret på Anfield om to uker."

- 3 uker. Og jeg som trodde du var ekte supporter...

redbull
redbullInnlegg: 1023
14.02.18 21:33

God omgang. Kontrollert og rolig. Karius fullstendig arbeidsledig, og vi stresser Porto noe voldsomt. Her vil det åpne seg enda mer kontringsrom, og vi bør ha gode muligheter til å putte flere her.

Gini og Robertson store. Milner det samme. Salah er som alltid livsfarlig. Deilig med Henderson tilbake også.

Vil legge til den fantastiske brytingen til Lovren før 1-0 også. Glimrende.

(Innlegget ble redigert 14.02.18 21:44)

johwi68
johwi68Innlegg: 18627
14.02.18 21:35

Fabelaktig omgang. Kjedelig midtbane? Don't think so...

Wijnaldum har vært toneangivende og meget, meget god. Henderson balanserer dette laget på utsøkt vis. Og, Milner? Noe av det bedre jeg har sett av ham som indreløper. Han får mer rom og tid enn i PL, og da blomstrer han. Gode takling, og det skuddet! Synd at det ikke gikk inn, men på den andre siden så hadde vi blitt frarøvet Salahs kunstmål om den hadde sust i vinkelen.

Deilig å se Mané i nærheten av toppform. Han blir viktig i sesonginnspurten. Litt slurv mellom stopperne, og Lovren taper vel mange dueller. Men, det våte gresset fører til noen feilpasninger, feilberegninger og misser. Det har Porto fått erfare.

Deilig!

prisonMike
prisonMikeInnlegg: 292
14.02.18 21:51

«Deilig å se Mané i nærheten av toppform. Han blir viktig i sesonginnspurten. »

Det syns jeg er å ta i ganske heftig. Mottak sitter ikke, driblinger sitter ikke og slurvete pasninger. Han kan så utrolig mye bedre enn dette. 

Må bruke farten sin mye mer, som han gjorde tidligere hvor han kom i fart og utfordret. Nå står han ofte stille og drar noen halvhjerta overstegsfinter og går seg fast.

Men ja, absolutt bedring formmessig, men syns han har langt igjen.

prisonMike
prisonMikeInnlegg: 292
14.02.18 21:56

Manè gir svar på tiltale med en gang.

Herlig anti-jinx av meg.

(Innlegget ble redigert 14.02.18 21:57)

Amnon
AmnonInnlegg: 17328
14.02.18 22:09

-

(Innlegget ble redigert 14.02.18 22:10)

redbull
redbullInnlegg: 1023
14.02.18 22:39

Sinnsykt. Ikke ofte en målvakt i 1/8-finale i Champions League er fullstendig arbeidsledig. Fullstendig overkjøring, på bortebane. Herregud så gøy det er når Klopp varter opp med slikt som dette.

 

Magnific
MagnificInnlegg: 11951
14.02.18 22:39

Fleksing av musklene og avgjort åttendelsfinale etter første oppgjør lar seg høre!  Solid gjennomført, Porto hadde aldri et svar etter at de kom under og utover andreomgang ga de omtrent opp.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 14424
14.02.18 22:41

Det her kan bli veldig gøy utover i finalespillet...

Tellyrex
TellyrexInnlegg: 4278
14.02.18 22:41

Utrolig artig! Deilig med hvilepuls under match. Kult at Mane får litt oppmerksomhet.

Lovren, Robbo og Gini var også knall gode i kveld!

johwi68
johwi68Innlegg: 18627
14.02.18 22:41

Fantastisk fotball av samtlige 11 i dag. Ikke antydninger til svakheter, og et lag som "aldri" taper hjemme i CL blir ydmyket, rundspilt og for en leksjon.

Karius 7 - stenger målet selv når de kommer gjennom på offsider, er offensiv i hodet, og starter angrepene våre kjapt. For lite å gjøre til en 8'er.

TAA 8 - jeg digger denne fyren. At han er tenåring er sjukt. Begynner å bli en rutinert tass i store kamper. Nydelige innsvingere, og en løpsstyrke av en annen verden
Lovren 8 - dødsstødig, to glimrende blokkeringer, og bruddet foran 1-0 er så offensivt og solid at jeg har håp for Dejan. I massevis. Ser utrolig bra ut sammen med Virgil
VvD 8 - vinner alt av dueller. Noe småplukk, men jeg konkluderer med at Klopp vet best. Et kjempekjøp som gjøre hele forsvaret stødig
Robinson 8 - det ser mer og mer ut som om Robertson er den venstrebacken vi har savnet i noen år. Tempo, guts og innlegg som ser bedre og bedre ut. Utrolig flink å bryte foran

Henderson 8 - slår ikke en feilpasning. Kloke valg, er i sikring hele fuckings tiden, og gir aldri Porto rom. Kapteinen er den som får midtbanen vår til å se stødig ut.
Milner 8 - knallkamp, to målgivende, og taklinger det lukter svidd av. Deilig.
Wijnaldum 9 - den beste kampen jeg har sett av Gini. Ser ut som om han er overalt. Hadde han en tvilling utpå der?

Salah 8 - klarer ikke la være å score. Nok en eminent kamp
Firmino 8 - hva han går på kan man lure på. Er med på alt som skjer offensivt, er nede og takler foran egen sekstenmeter, og står for så mye artisteri at det er sjukt. Flikken foran 3-0 er sjuk.
Mané 9 - jeg gløttet innom kamptråden, tråden for alle med sprutmens, og så surking over Mané. Få han ut, ubrukelig, inn med Ox osv. Er tilbake, og da er han en av Europas giftigste kantspillere, om ikke den giftigste. Hold på formen, så blir dette en glad-sesong.

Matip, Ings og Gomez kommer inn, og gjør jobben. Ings får til og med være med på litt moro.

BB - dommeren. Tror ikke jeg har sett en bedre kampleder i løpet av mine 45 år foran tv-skjermen. Makan.

Zenix
ZenixInnlegg: 7246
14.02.18 22:44

Muligens den beste kampen vi har spilt under Klopp rent taktisk. Nydelig disiplin over hele linja. Livsfarlige fremover uten å åpne opp bakover. Meget bra av midtbanen idag, men man kan til tider se de åpenbare tempoproblemene. Skal bli godt å få Keita på plass der.

Gini enorm. Milner med god kamp, Henderson det samme. TAA viser mye bra. Robertson har noe ved seg som det er lett å bli glad i. Minner om Moreno, men samtidig ikke. Firmino i fyr og flamme om dagen. Deilig med hattrick til Mané, det behøvde han. Salah er i en flytsone som snart matcher ligagullet til Leicester. God kamp av stopperne. Moro å ha en mann mellom stengene igjen også.

Men laget som helhet er nydelige å se på idag. Fremover, ja, men spesielt bakover. Det var tydelig tidlig at alle var påskrudd til denne kampen. Ikke langt unna å være en perfekt kamp. Man kan si hva man vil om spillere Porto manglet, eller at de var svake idag, men dette er et enormt resultat. 5 - 0 borte mot Porto, uten at resultatet lyver, er intet annet enn imponerende. Kudos til hele hurven.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg