Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

LIVERPOOL FC 2017/18

NYTT TEMA
klaumb
klaumbInnlegg: 5763
22.02.18 09:24
May25: Av måten du skriver dette, så leser jeg det på en måte som tilsier at dette blir brukt mot Klopp sine managerevner - stemmer dette?

Det er vel ikke spesielt kontroversielt å mene at bedre spillere skaper fremgang uten at dette snakker ned Klopp sine managerevner. Jo bedre spillere Liverpool får med Jurgen Klopp, jo bedre resultater vil vi sannsynligvis oppnå også. 

Det er også veldig sannsynlig at om Jurgen Klopp og Brendan Rodgers hadde hatt eksakt samme ressurser og forutsetninger over en periode på 3 år, så ville Jurgen Klopp skapt det sterkeste kollektivet av de to. Noe vi jo ser nå. 

Faktisk vil jeg tro det er kun et fåtall managere i hele verden (om noen) som ville kunnet fått mer ut av Liverpool over en lengre periode enn Jurgen Klopp.
Men om vi skal vinne ligagull nytter det ikke med en spillerstall som ikke er i nærheten av de beste sin, da Romlingane har helt rett i at manageren kun utgjør de siste prosentene, men som i dette tilfellet kan være forskjellen på å stabilisere seg som nummer 5 eller nummer 3 på tabellen, som jo er en stor forskjell for klubben, selv om det kun utgjør de ekstra 10% over det klubben egentlig er rigget for.

Men selv ikke Jurgen Klopp er så god at han kan utgjøre en større forskjell enn de siste 10-15% over en sesong. Men det han kan bidra med over tid er å sakte men sikkert gjøre klubben mer konkurransedyktig ved å hele tiden levere de 10-15% over forventningene, som igjen gjør at forutsetningene hans for å lykkes blir bedre for hvert år som går. Det er det vi er i ferd med å se under Klopp nå, og kanskje vi allerede neste år kan være i posisjon til holde følge med Man City mye lengre inn i sesongen.  


redbull
redbullInnlegg: 1023
22.02.18 09:46

Noe som også er litt interessant med Klopp, er at han som regel får veldig mye igjen for det han bruker på overgangsmarkedet.

Salah, Virgil, Robertson, Solanke, Mane, Wijnaldum, Matip, Klavan, Grujic, Karius og Ox er vel de som har blitt hentet inn, og av disse er det slik jeg ser det bare de 3 sistnevnte som ikke har levert som forventet eller over, i forhold til pris og forventet status i troppen. Og det er fremdeles håp for at flere av disse kan ta nivået til slutt. 2 av disse var jo også veldig billige.

 Under Brendan var trenden helt motsatt. Han fikk ufattelig lite ut av det han brukte.

(Innlegget ble redigert 22.02.18 09:52)

-k9b_
-k9b_Innlegg: 25475
22.02.18 10:43
redbull: Noe som også er litt interessant med Klopp, er at han som regel får veldig mye igjen for det han bruker på overgangsmarkedet.

Bra innlegg.

Dette er fordi han er såpass klar på hva som trengs, hva de nye spillerne skal gjøre og hvordan Liverpool skal spille fotball. Det er ufattelig mye lettere å rekruttere for han enn det er for Brendan som ikke visste hva han ville ha, ikke visste hvordan Liverpool skulle spille fotball og var helt i det blå på hva som trengtes. 

Se på forskjellen når Klopp hentet Mane, Salah, Wijnaldum etc, og når Brendan hentet Markovic, Firmino, Benteke, Sakho etc. Klopps guttet gikk rett inn i en rolle fra dag 1. Brendan hadde ikke snøring på hva han skulle bruke Firmino til, Markovic ble brukt til alt annet enn det han er god til, Benteke... skulle inn i en rolle som ikke Liverpool brukte.

Det er natt og dag på hva de to gjør på overgangsmarkedet. Selv om det sikkert er samme komite som kjører for begge.

wa11in
wa11inInnlegg: 4491
22.02.18 10:50
redbull: Under Brendan var trenden helt motsatt. Han fikk ufattelig lite ut av det han brukte.

Utvilsomt, og det er derfor det er så morsomt når folk prøver å bruke "jammen det er klart det er enklere for Klopp, han har jo mye bedre spillere!" som argument for at vi hadde vært like godt stilt med Rodgers i managerstolen... :P 

Under Rodgers ble stallen bare svakere og svakere for hvert år som gikk. Under Klopp er trenden helt motsatt, vi blir litt bedre hvert eneste år. Kanskje ikke i det tempoet enkelte skulle ønske, men det er uansett merkbar fremgang hver sesong. 

To gode innlegg på rad her nå, k9b er også spot on, det er særlig morsomt å tenke på hvor latterlig det så ut når Rodgers forsøkte å finne en plass til Firmino! Selv Milner begynte jo å se brukbar/effektiv ut etter at Klopp kom inn. Det er rart hva tydelige instrukser og definerte roller gjør med folk ;) 

(Innlegget ble redigert 22.02.18 10:51)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 34300
22.02.18 10:58
iustitia_pro_XCVI: Blir uansett ikke helt riktig. Offensive spillere ser definitivt ikke middelmådige ut i et Rodgers lag.

Jo, så absolutt. Lallana så middelmådig ut. Det samme gjorde Firmino den korte perioden han fikk under Rodgers. Og han hadde ingen snøring på hvorfor han hentet Benteke. Det så bra ut da alt fungerte i den ene sesongen. Ellers så det temmelig middelmådig ut. Og hovedårsaken var at Rodgers var uhyre ordinær i transferarbeidet.

Aguero16
Aguero16Innlegg: 2239
22.02.18 11:05
KongOlav2: Og hovedårsaken var at Rodgers var uhyre ordinær i transferarbeidet.

Det var han nok. Og det er klart at for spillere som får tilbud, så klinger det nok bedre i ørene når det er Klopp som vil hente deg, en Brendan Rodgers. 

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15760
22.02.18 11:15
May25: Av måten du skriver dette, så leser jeg det på en måte som tilsier at dette blir brukt mot Klopp sine managerevner - stemmer dette?

Jeg har kanskje ikke vært tydelig nok, men det er ikke et argument hverken for eller mot hans evner som manager. Hvis noe, så er det et argument for at managerens betydning er overdrevet og at det er spillerne det kommer mest an på.

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15760
22.02.18 11:19
minuspol: Så cup-innsats kan brukes mot managere, men aldri for? Passer Rodgers bra det...

Nei, da har jeg nok vært utydelig igjen. Cup er for mye tilfeldigheter til at det kan si noe entydig om lagets eller managerens kvaliteter og framgang eller tilbakegang. Serien, derimot, er nærmere fasiten.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 34300
22.02.18 11:43
Aguero16: Det var han nok. Og det er klart at for spillere som får tilbud, så klinger det nok bedre i ørene når det er Klopp som vil hente deg, en Brendan Rodgers.

Ikke bare det. Rodgers kunne nok hentet atskillig bedre spillere enn han faktisk gjorde. Evt spillere som passer bedre sammen enn det laget som han satte sammen etter at Suarez dro.

minuspol
minuspolInnlegg: 35012
22.02.18 11:56
Romlingane: Nei, da har jeg nok vært utydelig igjen. Cup er for mye tilfeldigheter til at det kan si noe entydig om lagets eller managerens kvaliteter og framgang eller tilbakegang. Serien, derimot, er nærmere fasiten.

De aller fleste er vel enige om dette, men det er ingen grunn til å ikke iallfall bruke cup-innsats som tilleggsinfo?

Man klarer å forholde seg til det?

Så kan man jo kanskje også si at når alt er kjørt i ligaen så er det positivt at man klarer å mobilisere i cupene? At man kanskje viser fram en viss kapasitet om man omorganiserer slik at man nesten vinner EL i en ligasesong som er rasert av en amatør? Det er ikke negativt det? 

klaumb
klaumbInnlegg: 5763
22.02.18 13:19

Forøvrig fantastisk å se hvordan Jurgen Klopp lærte av forrige sesong når det kommer til det tøffe programmet i desember og januar. Med skadefri tropp i slutten av februar og fremdeles bra heng i hjemlig liga og Europa er det få som kan kritisere han for å ha spart spillere i f.eks kampen mot Everton nå. 

 Dette hadde jeg virkelig ikke trodd vi skulle oppleve, men det er helt nydelig. 

(Innlegget ble redigert 22.02.18 13:19)

wa11in
wa11inInnlegg: 4491
22.02.18 14:16
klaumb: Forøvrig fantastisk å se hvordan Jurgen Klopp lærte av forrige sesong når det kommer til det tøffe programmet i desember og januar. Med skadefri tropp i slutten av februar og fremdeles bra heng i hjemlig liga og Europa er det få som kan kritisere han for å ha spart spillere i f.eks kampen mot Everton nå.   Dette hadde jeg virkelig ikke trodd vi skulle oppleve, men det er helt nydelig.

Morsomt hvordan det helt plutselig blir stille fra typer som Raymond Verheijen i perioder som dette.. Men så fort vi får et par skader på samme tid, slik alle andre lag også gjør, så kryper han frem fra hullet sitt for å spre eder og galle igjen. 

Litt på samme måte som disse mentale trener-folkene gjør en veldig viktig jobb i perioder hvor resultatene er bra, mens de plutselig forsvinner så fort det ikke går fullt så bra... 

klaumb
klaumbInnlegg: 5763
22.02.18 14:30
wa11in: Morsomt hvordan det helt plutselig blir stille fra typer som Raymond Verheijen i perioder som dette.. Men så fort vi får et par skader på samme tid, slik alle andre lag også gjør, så kryper han frem fra hullet sitt for å spre eder og galle igjen.

Det er jo forsåvidt sant, men samtidig har jo også Jurgen Klopp endret på en del fra forrige sesong spesielt når det kommer til matching av spillerne som jo kan sies å være noe av det typer som Verheijen og mindre kontroversielle, men dyktige folk har kritisert en del managere (inkludert Klopp) for.
Man har også vært flinkere til å ta av spillere som har litt kronglete muskulatur sent i kampen, da faktisk mange av skadene oppstår. Da tenker jeg først og fremst det Klopp sa om Salah.

I tillegg vil problemene i stor grad avta etter hvert som man venner seg til ny treningsmetode, intensitet og mengde, som øker sjansen betydelig for skader. 

Uansett er dette en sak som krever et godt støtteapparat for å lykkes med, da forutsetningene til hver spiller er så forskjellig at det må differensieres hele tiden i treningsarbeidet. Dette er ikke noe en manager har verken kunnskap eller oversikt nok til å kunne håndtere alene. 

Men det manageren kan gjøre noe med, og som Klopp definitivt har endret på er hvordan han disponerer stallen. Der triller jeg i alle fall terningkast 6 denne sesongen, selv om det ble et par uheldige poentap i kampene de rullerte mye. Totalen er uansett det viktigste, og det ser man nå med skadefri tropp samtidig som stort sett alle andre lagene sliter med skader. Rett og slett helt perfekt, og noe vi tjener på nå i den viktigste fasen av sesongen. 

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15760
22.02.18 17:00
minuspol: De aller fleste er vel enige om dette, men det er ingen grunn til å ikke iallfall bruke cup-innsats som tilleggsinfo? Man klarer å forholde seg til det?

Når det gjelder å bruke cupene som argument for eller mot Rodgers eller Klopp, bør du se på andre enn meg.

Så kan man jo kanskje også si at når alt er kjørt i ligaen så er det positivt at man klarer å mobilisere i cupene? At man kanskje viser fram en viss kapasitet om man omorganiserer slik at man nesten vinner EL i en ligasesong som er rasert av en amatør? Det er ikke negativt det?

Tja, for å parafrasere en av dine yndlingsdebattanter; hvis kjerringa går fra deg og du ikke får napp på byen, så kan du i det minste laste ned en pornofilm og få TO eller kanskjer TRE utløsninger samme natt som bevis for at du, takket være en omorganisering,  fortsatt er viril. Cup er som sagt trøstepremie, men ingen berømmer Avram Grant eller Roberto DiMatteo for hva de klarte. Man kan kanskje også si at når alt er kjørt i ligaen så er det positivt at man klarer å mobilisere i cupene, men da bør man i det minste vinne en av dem for at det skal kunne forsvares å satse på den i stedet for ligaen, som aldri er kjørt etter 8-10 kamper.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 9633
22.02.18 17:53

Noen tanker fra Purslow om fremtiden og FSG.

Han tror blant annet FSG vil løsne litt på sjekkheftet. 

Justice 96
Justice 96Innlegg: 29285
22.02.18 18:18
WaltonBreckRd: sjekkheftet

Er det nødvendig da? Jeg har nemlig lest her inne at Klopp får det han trenger, men velger å ikke bruke det :-D

mcdermott
mcdermottInnlegg: 63575
22.02.18 19:51

--- Det er i hvert fall hyggelig at Purslow ikke lenger ser på eierskapet til FSG som et "bottom of the barrell outcome" 

minuspol
minuspolInnlegg: 35012
22.02.18 20:32
Romlingane: Tja, for å parafrasere en av dine yndlingsdebattanter; hvis kjerringa går fra deg og du ikke får napp på byen, så kan du i det minste laste ned en pornofilm og få TO eller kanskjer TRE utløsninger samme natt som bevis for at du, takket være en omorganisering,  fortsatt er viril. Cup er som sagt trøstepremie, men ingen berømmer Avram Grant eller Roberto DiMatteo for hva de klarte. Man kan kanskje også si at når alt er kjørt i ligaen så er det positivt at man klarer å mobilisere i cupene, men da bør man i det minste vinne en av dem for at det skal kunne forsvares å satse på den i stedet for ligaen, som aldri er kjørt etter 8-10 kamper.

Haha, selv Fanny klarer bedre enn dette.

Snakk om å gjøre seg sjøl fullstendig uinteressant. Bra jobba! 

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15760
22.02.18 21:03
minuspol: Bra jobba!

Jeg er fullstendig klar over at du innerst inne beundrer meg for min høye intelligens og klartenkte logikk, og at det er derfor du hele tiden prøver å "ta" meg i diskusjoner og ofte diskuterer person i stedet for sak. Men du trenger ikke være redd, truba, vi skjønner hvorfor du stritter slik imot.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 12414
22.02.18 21:20

Bare jeg som blir satt ut iblant av at minus har nytt profilbilde? 

Knaxern
KnaxernInnlegg: 36312
22.02.18 23:06

Angående Rodgers.

Frauden ble pisset på nok en gang i kveld når det gjelder europeisk-fotball.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 12414
22.02.18 23:37

Utterly shocking at Brendan ikke viste great character ikveld. 

minuspol
minuspolInnlegg: 35012
23.02.18 08:24
Romlingane: Jeg er fullstendig klar over at du innerst inne beundrer meg for min høye intelligens og klartenkte logikk, og at det er derfor du hele tiden prøver å "ta" meg i diskusjoner og ofte diskuterer person i stedet for sak. Men du trenger ikke være redd, truba, vi skjønner hvorfor du stritter slik imot.

Ta deg? Helt unødvendig. Du har stort sett deg sjøl i knestående hver gang du skriver noe.

Det irriterer meg da jeg vet at du ikke er så dum som det kan se ut som på innleggene dine det siste året eller to.

JFT_96
JFT_96Innlegg: 22562
23.02.18 09:46

Da er det bare å forberede seg på 0-1 eller 1-2 for West Ham. Liverpool etter sånne Spania-turer er lik tap. Arnautovic og Antonio kommer selvsagt til å løpe laget vårt i filler. 

minuspol
minuspolInnlegg: 35012
23.02.18 09:50
JFT_96: Da er det bare å forberede seg på 0-1 eller 1-2 for West Ham. Liverpool etter sånne Spania-turer er lik tap. Arnautovic og Antonio kommer selvsagt til å løpe laget vårt i filler.

Det er vel bittelitt større sjans for at et uthvilt Liverpool-angrep kommer til å løpe i filler høkkertforsvaret til West Ham tenker jeg.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 14871
23.02.18 11:14
Machine_Head: Bare jeg som blir satt ut iblant av at minus har nytt profilbilde?

Nei, da er vi to. Men han tar den helt ut, det skal han ha. Sånn med tanke på diskusjonen om Karius vs Mignolet. 

(Innlegget ble redigert 23.02.18 11:15)

eppaen
eppaenInnlegg: 22952
23.02.18 12:32
Machine_Head: profilbilde

Overraskende påvirkningsfullt. 

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 12414
24.02.18 18:01

Har vi ikke spilt kamp eller hva? Deilig seier!!!

Magnific
MagnificInnlegg: 12022
24.02.18 18:03

Vi er fryktelig bra om dagen, håper det holder seg!

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 9633
24.02.18 18:03

For et deilig fotballag vi er.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg