Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

LIVERPOOL FC 2017/18

NYTT TEMA
minuspol
minuspolInnlegg: 36172
30.01.18 10:22
masterpool: Var dette det beste du klarte å konstruere for at det skal høres ille ut? Nå syns jeg du taper deg raskt...

Hva er feil?

Aguero16
Aguero16Innlegg: 3249
30.01.18 10:28
minuspol: Hva er feil?

I diskusjoner er det ofte ikke hva som er feil som er problemet. Det er irritasjon over at motparten som har rett som setter fart på blodomløpet i enkelte. 

Jeg har ikke følt diskusjonen, så dette handler ikke om å ta parti med noen.

masterpool
masterpoolInnlegg: 16817
30.01.18 11:10
minuspol: Hva er feil?

"Dette presterer Klopp innenfor de økonomiske rammene som tvinger ham til å sende Sturridge på lån slik at lønnsposten kuttes med £150k og klubben drar inn sårt tiltrengte £2 mill."

Nå var det først og fremst Sturridge som ville vekk. Liverpool har stått på de kravene de hadde for at han skulle bli lånt ut. Ble de ikke møtt, så ble heller ikke Sturridge lånt ut. Jeg tror Klopp har store problemer med å låne ut Sturridge, en mann han knapt har benyttet seg av siden han kom og tok over som manager. Det er kun du som klarer å få det til å bli negativt, at vi låner ut en mann med en slik lønn, for den summen, i noen få måneder, når vi i tillegg ikke har med personen i kamptroppene engang!

Gjør han det bra, så kan vi selge han for mer i sommer, går det ikke bra, så har vi om ikke annet prøvd å få en høyere pris. Spilletid i Liverpool får han ikke uansett.

Det er imponerende å se noe negativt i dette. Hadde vi solgt Milner eller Mignolet for £50M, så er jeg sikker på at dere da hadde sett på det som et sportslig tap, den ene gangen, slik at det ikke skulle fremstå som vi gjorde et kjempesalg.

redbull
redbullInnlegg: 1023
30.01.18 11:12

"men det bør om ikke annet ha et snev av troverdighet, eller grunnlag om du vil."

- 8 år med samme transferpolicy er jo et greit grunnlag? Vi må selge for å bruke penger. Det er der vi henter midlene til kjøp fra. Vi har gjoet det på den måten de siste 8 år, med et lite tillegg på £20M hver sesong. Etter at FSG frøs bilettprisene har det blitt enda strammere, og man får ikke lenger bruke alt man selger for. Er ikke det mer troverdig å se på hva som har skjedd hele veien, enn å høre på Pearce som melder tidenes warchest etc...?

(Innlegget ble redigert 30.01.18 11:12)

wa11in
wa11inInnlegg: 4727
30.01.18 11:16
masterpool: Jeg tror Klopp har store problemer med å låne ut Sturridge, en mann han knapt har benyttet seg av siden han kom og tok over som manager.

Jeg er i og for seg enig, men synes likevel det er snodig at vi ender vinduet på denne måten. Sturridge har tross alt 6 målpoeng denne sesongen, mot 1 for Ings og Solanke kombinert. Vi skal inn i en vår med CL-fotball, og tettere kampprogram(forhåpentligvis) enn på flere sesonger. Da virker det litt kontraintuitivt å gjøre stallen mer sårbar enn den var da vinduet åpnet. 

Selv om Sturridge ut isolert sett ikke er noen krise. 

redbull
redbullInnlegg: 1023
30.01.18 11:21

"Jeg tror ikke Klopp har store problemer med å låne ut Sturridge, en mann han knapt har benyttet seg av siden han kom og tok over som manager. Det er kun du som klarer å få det til å bli negativt"

- Det er fremdeles en mann Klopp har brukt mer enn Solanke, og mer enn Ings. De to andre alternativene man har der oppe. Det er også fremdeles en spiller som står med 6 målpoeng denne sesongen, på spilletid tilsvarende 5,7 kamper. Det er sannsynligvis et antall målpoeng Ings og Solanke ikke når, selv sammenlagt.

Sturridge er rett og slett vår 2. beste spiss, og han var før både Ings og Solanke i køen helt frem til han skadet seg i desember. Når han var spilleklar igjen; var overgangsvinduet åpnet og man jobbet med ny klubb til han. Det er grunnen til at han ikke lenger var med i kamptroppene.

Helt fint at man skal være så nobel at man gir etter for spillernes ønsker, men da må man for pokker dekke opp for tapet ved å hente inn en ny mann. Ings og Solanke holder ikke mål, bokstavlig talt.

Føler meg rimelig trygg på at om Ings og Sturridge hadde hatt omvendt lønn, så er det Ings man hadfe kvittet seg med nå.

Sjefan
SjefanInnlegg: 14257
30.01.18 11:22
wa11in: Selv om Sturridge ut isolert sett ikke er noen krise.

Helt riktig som du sier. Det er signaleffekten ved å bygge ned stallen ved å låne ut spissen med nest mest målpoeng som virkelig ikke gir mening. Alle våre konkurrenter forsterker seg på et eller annet vis - vi selger unna. Uansett hva man mener om Sturridge kan det ikke være tvil om at han kan ha kvaliteter som gir oss nødvendige poeng. Danny Ings har vel ikke vist noe som helst i en Liverpool-trøye enda

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6226
30.01.18 11:46
Sjefan: Uansett hva man mener om Sturridge kan det ikke være tvil om at han kan ha kvaliteter som gir oss nødvendige poeng.

Og igjen; er det noen som er uenig i dette? Men hva pokker hjelper det når Klopp likevel rangerer han bak Solanke og Ings og han ikke får noe spilletid?

Han kan ikke score mål fra tribunen og helt ærlig så forstår jeg at Klopp har gitt fyren opp. Jeg har forsvart han hver gang det har blitt hintet om at innstillingen "forårsaker" alle disse skadene hans. Nå vet jeg ikke lenger. Han er jo knapt aldri tilgjengelig for spill.

 

minuspol
minuspolInnlegg: 36172
30.01.18 11:46
masterpool: Nå var det først og fremst Sturridge som ville vekk. Liverpool har stått på de kravene de hadde for at han skulle bli lånt ut. Ble de ikke møtt, så ble heller ikke Sturridge lånt ut. Jeg tror Klopp har store problemer med å låne ut Sturridge, en mann han knapt har benyttet seg av siden han kom og tok over som manager. Det er kun du som klarer å få det til å bli negativt, at vi låner ut en mann med en slik lønn, for den summen, i noen få måneder, når vi i tillegg ikke har med personen i kamptroppene engang!

Sturridge har seks kamper og seks målpoeng denne sesongen. Om det er bare jeg som har problemer med at han bli utlånt er alle andre betydelig mer opptatt av lønnsposten til FSG enn det jeg er.

For det er jo kun der (og de dødsviktige to millene med pund) dette er bra for Liverpool. Alle andre steder er det fullstendig håpløst.

redbull
redbullInnlegg: 1023
30.01.18 11:49

"når Klopp likevel rangerer han bak Solanke og Ings og han ikke får noe spilletid?"

- Kan du ikke være såpass redelig at du svarer på hvor du tar dette fra? Sturridge er den av disse 3 som har mest spilletid, frem til skaden i desember. Etterpå er det jo tydelig at det er overgangssnakket som har utelatt han fra kamptropper. Om han i det heletatt er skadefri?

(Innlegget ble redigert 30.01.18 11:52)

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11467
30.01.18 11:52

Det har nada betydning om Sturridge lånes ut eller ei. Skjønner at man vil bruke de "argumenter" man finner for å kritisere de man vil kritisere, men dette blir litt farfetched.

For meg er det selvsagt at Klopp gjerne vil bli kvitt en spiller som ALLTID melder seg ut når været er litt for kaldt, motivasjonen litt for lav osv. Hvor mange "skader" har Sturridge vært utsatt for som vel egentlig mest er bare "gidder ikke"? Hvor mange kamper har Sturridge i desember/januar de siste 5 årene? Sturridge ville ikke fått spille mer en 1-2 kamper resten av sesongen, maks.

Betyr ingenting at Sturridge drar nå.

(Innlegget ble redigert 30.01.18 11:53)

Sjefan
SjefanInnlegg: 14257
30.01.18 11:56
iustitia_pro_XCVI: Og igjen; er det noen som er uenig i dette? Men hva pokker hjelper det når Klopp likevel rangerer han bak Solanke og Ings og han ikke får noe spilletid?

Som andre påpeker, Sturridge har spilt mer enn både Ings og Solanke i år. Å tro at han ikke ville fått spilletid i flere kamper i CL og PL utover en tøff vårsesong er utopisk. 

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11467
30.01.18 11:56
wa11in: Vi skal inn i en vår med CL-fotball, og tettere kampprogram(forhåpentligvis) enn på flere sesonger.

Det verste kampprogrammet for sesongen er allerede unnagjort. At vi får 2-4 (i en syk verden 6) kamper til i tillegg til ligakamp i helgene i løpet av 3 måneder fremover, det er overkommelig.

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6226
30.01.18 11:59
Sjefan: Som andre påpeker, Sturridge har spilt mer enn både Ings og Solanke i år. Å tro at han ikke ville fått spilletid i flere kamper i CL og PL utover en tøff vårsesong er utopisk.

Ok. Dere får velge å tro på dette og kalle utlånet for Sturridge en sportslig svekkelse av laget. 

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6226
30.01.18 12:00
redbull: Om han i det heletatt er skadefri?

Ja, riktig. Når er han det? Denne spilleren hvor hans avgang er en sportslig svekkelse av laget.

redbull
redbullInnlegg: 1023
30.01.18 12:05

"Når er han det?"

- Desverre ikke ofte nok, men om han kan gjøre en jobb for WBA resten av sesongen, så kunne han gjort det for oss også. Det skader jo ikke å ha en mann som er kapabel til å ordne 6 målpoeng på 5,7 kamper på benken/i troppen, selv om det skulle vise seg at det bare blir 4-5 kamper? For det er ikke tvil om at fyren er både farligere og bedre enn de 2 andre spissene det snakkes om.

Hadde det ikke vært OK å hatt Sturridge på benken i f.eks en viktig PL-kamp, eller en 1/4-finale hvor vi trenger mål? Hva om Firmino blir utestengt når FA omsider har bestemt seg?

(Innlegget ble redigert 30.01.18 12:06)

Sjefan
SjefanInnlegg: 14257
30.01.18 12:10
iustitia_pro_XCVI: Ok. Dere får velge å tro på dette og kalle utlånet for Sturridge en sportslig svekkelse av laget.

Du skrev jo at du var enig i at Sturridge har kvaliteter som kan ha kvaliteter som skaffer oss nødvendige poeng i løpet av vårsesongen. Sturridge ble skadet i desember og var tilbake i trening 10.januar. Mannen har spilt mer enn Ings og Solanke når han har vært frisk. Hvordan du får det til å ikke være en sportslig svekkelse av troppen skjønner jeg særs lite av. 

 

wa11in
wa11inInnlegg: 4727
30.01.18 12:13
ElChivato: Det verste kampprogrammet for sesongen er allerede unnagjort. At vi får 2-4 (i en syk verden 6) kamper til i tillegg til ligakamp i helgene i løpet av 3 måneder fremover, det er overkommelig.

Ja, det er klart det er overkommelig. Men er "overkommelig" det vi burde sikte på da? Det hadde jo vært enda mer overkommelig med Sturridge. 1 mål i løpet av vårsesongen hadde vært verdt mer enn hva vi sparer/tjener på å sende han på lån. Tenk om det ene målet hadde vært det som sendte oss videre i CL? Eller om det var det ene målet som gjorde at vi klarte 4. plassen, og ikke endte på 5.? Da snakker vi value da! 

Det blir jo selvsagt bare hypotetisk, men uansett- stallen er jo per def svakere uten Sturridge enn med, samme om det er snakk om en diger svekkelse eller en mer liten svekkelse. Det er vel ikke noe verre enn at det er det et par stk. her inne reagerer på. Og det kan man vel vanskelig argumentere mot. 

Sjefan
SjefanInnlegg: 14257
30.01.18 12:17
wa11in: Det blir jo selvsagt bare hypotetisk, men uansett- stallen er jo per def svakere uten Sturridge enn med, samme om det er snakk om en diger svekkelse eller en mer liten svekkelse. Det er vel ikke noe verre enn at det er det et par stk. her inne reagerer på. Og det kan man vel vanskelig argumentere mot.

Helt korrekt. Det handler om tid og sted. 

Jeg har ment vi burde solgt Sturridge for lenge siden da han ikke er fysisk pålitelig, men at vi skal låne han ut når vi må krige for en topp 4-plassering og CL-deltakelse samt er svekket offensivt blir feil - for min del. 

 

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6226
30.01.18 12:19
Sjefan: Du skrev jo at du var enig i at Sturridge har kvaliteter som kan ha kvaliteter som skaffer oss nødvendige poeng i løpet av vårsesongen. Sturridge ble skadet i desember og var tilbake i trening 10.januar. Mannen har spilt mer enn Ings og Solanke når han har vært frisk. Hvordan du får det til å ikke være en sportslig svekkelse av troppen skjønner jeg særs lite av.

Har han vært i troppen siden han kom tilbake fra skade? Når de som bestemmer IKKE vurderer han foran de andre tilgjengelige spillerne hvordan kan hans fravær fra troppen svekke den sportslig?

Jeg er som sagt uenig i denne vurderingen.

Nå har vi vel tatt denne karusellen lenge nok? Dere mener vi er sportslig svekket ved Sturridge ut. Jeg mener vi ikke mister noe som helst slik situasjonen har vært og er.

Kan jo legge til at Solanke har vært særdeles uheldig som ikke har puttet et par mål på sine kamper. Han passer mye bedre inn i spillestilen og har et trykk i sitt press som Sturridge aldri har vært i nærheten av. Pdd. bør han være foran Sturridge i køen.

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6226
30.01.18 12:21
redbull: Hadde det ikke vært OK å hatt Sturridge på benken i f.eks en viktig PL-kamp, eller en 1/4-finale hvor vi trenger mål? Hva om Firmino blir utestengt når FA omsider har bestemt seg?

Absolutt. Du får spørre Klopp hvorfor han ikke deler vår mening.

Corvus
CorvusInnlegg: 23734
30.01.18 12:21
iustitia_pro_XCVI: Kan jo legge til at Solanke har vært særdeles uheldig som ikke har puttet et par mål på sine kamper. Han passer mye bedre inn i spillestilen og har et trykk i sitt press som Sturridge aldri har vært i nærheten av. Pdd. bør han være foran Sturridge i køen.

Nå er det en gang mål som teller for en spiss. Nå kan det jo selvsagt løsne for Solanke, men en spiss som aldri scorer er ikke mye å samle på. Sturridge er en avslutter av et helt annet kaliber.

Corvus
CorvusInnlegg: 23734
30.01.18 12:23
ElChivato: Det verste kampprogrammet for sesongen er allerede unnagjort. At vi får 2-4 (i en syk verden 6) kamper til i tillegg til ligakamp i helgene i løpet av 3 måneder fremover, det er overkommelig.

Problemet oppstår når Firmino evt blir skadet.

Da har vi ikke en eneste spiss som ser ut til å kunne levere mål.

Sjefan
SjefanInnlegg: 14257
30.01.18 12:27
iustitia_pro_XCVI: Nå har vi vel tatt denne karusellen lenge nok? Dere mener vi er sportslig svekket ved Sturridge ut. Jeg mener vi ikke mister noe som helst slik situasjonen har vært og er.

Jeg fatter bare ikke hvordan du kan argumentere for at han ikke er i troppen når han beviselig har spilt mer enn både Ings og Solanke - dog har han ikke vært i troppen de siste 14 dagene (!). Sannsynligvis i påvente at et utlån. 

Men det er helt rett - ikke noe poeng i å diskutere dette mer. En ting er hvertfall sikkert - kveldens kamp MÅ vinnes, Sturridge eller ei. 

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11467
30.01.18 12:30

Uten firmino har vi et problem helt uavhengig av sturridge. På hvilken måte skulle sturridge kunne erstatte firmino i laget? 

Må firmino ut, spiller mane eller salah spiss, så problemet er at vi selger coutinho og er tynt besatt på plassene bak spissen. Sturridge er ingen løsning, og det betyr 0 at han nå ikke er der lenger, annet enn ta man er en mann mindre på trening kanskje halvparten av tiden.

feilen er at coutinho ble solgt, og et stykke bak som feil nr 2 er at han vanskelig lar seg erstatte nå januar.

(Innlegget ble redigert 30.01.18 12:32)

redbull
redbullInnlegg: 1023
30.01.18 12:52

"Du får spørre Klopp hvorfor han ikke deler vår mening."

- Klopp har da brukt Sturridge mer enn både Ings og Solanke. At du bruker de siste 2 ukene, etter en retur fra skade og hvor Sturridge utvilsomt har vært i kontakt med andre klubber som fasit på at Klopp heller vil ha Solanke og Ings på laget, synes jeg er en ekstrem forenkling.

Hvorfor ikke se på total spilletid?

masterpool
masterpoolInnlegg: 16817
30.01.18 13:45

Ja, Sturridge har blitt brukt mer enn Ings, det er jo ikke så mye å bruke som argument, når Ings har vært skadet så og si sammenhengende i to år.

Må gjerne beholde Sturridge for min del, men forskjellen på å låne han ut, kontra ikke bruke han, den ser jeg ikke. Det er vel ikke noe poeng å late som at Sturridge er en spiller som Klopp har veldig sansen for. Mannen har aldri vært fast i dette laget siden Klopp kom.

Hvorfor tror man at Sturridge ville vekk? Fordi han fikk spille så mye i Liverpool og var en nøkkelspiller? Klopp ga trolig opp Sturridge for lenge siden. At han fikk dra nå, er trolig mer Klopp sitt ønske enn eierne sitt, selv om det trolig passet dem godt også.

Klopp er fortrolig med å ha Ings og Solanke. Så får man heller angripe Klopp forde, enn å finne på spekulative måter å gjøre dette negativt.

I sommer var de fleste unisont enige om at Sturridge var ferdig, nå er det plutselig et kjempeproblem, fordi man kan relatere dette til eierne og penger.

masterpool
masterpoolInnlegg: 16817
30.01.18 13:50
redbull: - Det er fremdeles en mann Klopp har brukt mer enn Solanke, og mer enn Ings. De to andre alternativene man har der oppe. Det er også fremdeles en spiller som står med 6 målpoeng denne sesongen, på spilletid tilsvarende 5,7 kamper. Det er sannsynligvis et antall målpoeng Ings og Solanke ikke når, selv sammenlagt. Sturridge er rett og slett vår 2. beste spiss, og han var før både Ings og Solanke i køen helt frem til han skadet seg i desember. Når han var spilleklar igjen; var overgangsvinduet åpnet og man jobbet med ny klubb til han. Det er grunnen til at han ikke lenger var med i kamptroppene. Helt fint at man skal være så nobel at man gir etter for spillernes ønsker, men da må man for pokker dekke opp for tapet ved å hente inn en ny mann. Ings og Solanke holder ikke mål, bokstavlig talt. Føler meg rimelig trygg på at om Ings og Sturridge hadde hatt omvendt lønn, så er det Ings man hadfe kvittet seg med nå.

Hvorfor kvittet man seg ikke med Sturridge i sommer da? Da var jo til og med Coutinho der...! Hvis de lønningene liksom skal være så viktig.

Du må gjerne mene at Ings og Solanke ikke holder mål, og jeg er ikke nødvendigvis helt uenig med deg der. Dog, jeg tror Klopp nå har Ings foran Sturridge i køen uansett, og det kan virke som de da satser på Solanke som et tredjevalg. Trolig vil ingen av disse spille mye likevel, med mindre Firmino blir skadet/Suspendert. Det er slutt på ubetydelige cupkamper allerede.

Avhengig av hvor langt vi kommer i CL, så skal ikke Liverpool spille fryktelig mange kamper de neste månedene, så godt mulig at man roterer mindre også.

minuspol
minuspolInnlegg: 36172
30.01.18 13:56
masterpool: I sommer var de fleste unisont enige om at Sturridge var ferdig, nå er det plutselig et kjempeproblem, fordi man kan relatere dette til eierne og penger.

Det er 1. Ikke et kjempeproblem. Det er bare det at stallen svekkes ytterligere. Som andre har vært inne på, ikke mye, men den svekkes. 2. Man kan relatere dette til eierne og penger fordi det eneste Liverpool får igjen for dette er penger. 

Det er ingen oppside for Liverpool sportslig. Det er kun en økonomisk oppside.

 

 

masterpool
masterpoolInnlegg: 16817
30.01.18 14:00
redbull: - 8 år med samme transferpolicy er jo et greit grunnlag? Vi må selge for å bruke penger. Det er der vi henter midlene til kjøp fra. Vi har gjoet det på den måten de siste 8 år, med et lite tillegg på £20M hver sesong. Etter at FSG frøs bilettprisene har det blitt enda strammere, og man får ikke lenger bruke alt man selger for. Er ikke det mer troverdig å se på hva som har skjedd hele veien, enn å høre på Pearce som melder tidenes warchest etc...?

Skal du score billige poeng, så kan man jo se på antall kjøp man har gjort i større prisområde. Knuser vel den tidligere rekorden flere ganger iløpet av få år, den ene dobler vi til og med.

Hvor mange milliarder årlig må eierne dytte inn for at vi skal kalle det satsing?

Klopp får de spillerne han tydeligvis vil ha. Hvilke spillere har vi mistet under Klopp, som han gjerne skulle beholdt? Coutinho?

Da får vi heller flytte klubben, så kanskje vi har en mulighet til å kjempe med de spanske gigantene, når det kommer til Sør-amerikanske spillere. 

Når Luis Suarez signerer for Liverpool, så gjør han det klart for Comolli at han vil gå til Barcelona, hvis han får muligheten! Det kan vel ikke være så vanskelig å se at det betyr mye for de.

Ronaldo skulle til Real Madrid, det var liksom ingenting å lure på, nå, selv om United kanskje gjør tidenes satsing, så er ryktene sterkere enn noen gang, om at De Gea vil til Madrid.

Vi har ikke den samme pengereserven som Manchester klubbene har, sånn er det. Vi har heller ikke en like kjøpeglad manager som de har.

Da må vi gjøre noe annerledes. Det trodde jeg var opplagt for alle snart...

Klikk for å gå tilbake til toppen