Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

LIVERPOOL FC 2017/18

NYTT TEMA
eppaen
eppaenInnlegg: 24538
13.02.18 10:15
wa11in: Suarez

Eh. Ganske samlet "ekspert-korps" var vel enige om at han slet foran mål i starten? Greier ikke å se hvorfor det skal være et problem om å forholde seg til det man ser akkurat der og da, og ikke skal dra frem gjetninger om hvordan det muligens kanskje blir i fremtiden for så å slå seg på brystet dersom det det går bra. 

(Innlegget ble redigert 13.02.18 10:16)

wa11in
wa11inInnlegg: 4668
13.02.18 10:20
ElChivato: Det har dere (litt usikker på hvem det er, menmen) nå slått fast etter én brukbar kamp fra Karius sin side. Sist kamp er jo desidert på toppen av kurven hans, med god margin. Hva er det som gjør at dette er det "egentlige" nivået hans, og ikke bare en helt naturlig svingning som snart faller ned på normalen igjen.
Hva hvis han dupper ned igjen, som han sannsynligvis gjør, om noen kamper? Har "de andre" rett? Igjen?

Vel, jeg synes nå han har prestert bra i mer enn 1 kamp jeg da, han er bl.a. delaktig i at vi faktisk møter en overkommelig motstander i morgen kveld. Samt at han har vært direkte avgjørende i de to siste ligakampene. 

Det er ganske mye som tyder på at det er dette som er det "egentlige" nivået. Selv om jeg jo har forstått at mange ikke synes at 3 sesonger fra en bakgårdsliga som den tyske helst ikke bør tas i betraktning. 

Nei, de har ikke rett da heller. Det er nemlig ikke ett fett hvem som står, selv om Karius skulle spille slik han gjorde i fjor høst. Selv da er han bedre enn Mignolet. Det finnes ikke ett eneste parameter som tyder på at det er "ett fett". 

redbull
redbullInnlegg: 1023
13.02.18 10:20

"Jeg lurer på hvem den neste spilleren blir."

- Sikkert Markovic.

wa11in
wa11inInnlegg: 4668
13.02.18 10:21
eppaen: Eh. Ganske samlet "ekspert-korps" var vel enige om at han slet foran mål i starten? Greier ikke å se hvorfor det skal være et problem om å forholde seg til det man ser akkurat der og da, og ikke skal dra frem gjetninger om hvordan det muligens kanskje blir i fremtiden for så å slå seg på brystet dersom det det går bra.

Det er jo det som er poenget da. Det er ikke gjetninger. 

May25
May25Innlegg: 2327
13.02.18 10:29
ElChivato: nå slått fast etter én brukbar kamp fra Karius sin side.

Du har tydeligvis høyere krav enn meg om du mener det han leverte mot Tottenham ikke regnes som brukbart i det minste. 

Men den beste keeperen skal stå. Dersom Karius ikke redder en ting og distribuerer ballen likt det Schmeichel gjorde til Aguero i helga, så skal naturligvis Mignolet tilbake i mål.

Jeg håper likevel at Karius fortsetter å bygge på de gode kampene han har hatt nå i stedet for å håpe at han mislykkes, selv om enkelte her ser ut til å gjøre det til en personlig agenda å vente på keeperfeil for å score et billig poeng. 

wa11in
wa11inInnlegg: 4668
13.02.18 10:32
May25: selv om enkelte her ser ut til å gjøre det til en personlig agenda å vente på keeperfeil for å score et billig poeng.

Dette stusser jeg også på. 

JoseLC
JoseLCInnlegg: 1771
13.02.18 10:37

For de som er interesserte, sjekk MOTD der Henry bryter ned situasjonen hvor Firmino serverer Salah 2-0-målet. For en utrolig undervurdert spiller Firmino er, og hvor perfekt han er til Klopps system. De som mener Firmino ikke er god nok, skjønner seg ikke på fotball, beklager.

Starter ca 19.30 ut i klippet

redbull
redbullInnlegg: 1023
13.02.18 10:39

"selv om enkelte her ser ut til å gjøre det til en personlig agenda å vente på keeperfeil for å score et billig poeng."

- Dette gjelder så til de grader i begge "leire". For meg, som synes begge er rævva, er det et mareritt. Begge gjør masse svake greier, hele tiden.

Karius skal ha for at det har sett litt bedre ut i de siste kampene. Det gjør at jeg mener han skal fortsette inntil videre. Jeg er derimot rimelig sikker på at han er tilbake på sitt vanlige, svake, nivå snart. Og da får nok Mignolet sjansen igjen, med mindre han har gjort det klart for Klopp at han ikke er interessert i å være en rotasjonskeeper.

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11413
13.02.18 10:42
May25: Jeg håper likevel at Karius fortsetter å bygge på de gode kampene han har hatt nå i stedet for å håpe at han mislykkes, selv om enkelte her ser ut til å gjøre det til en personlig agenda å vente på keeperfeil for å score et billig poeng.

Jeg håper også at han tar noen nye steg, men så viktig syns jeg ikke det er. Jeg er jo der at når jeg ser at Liverpool i snitt får 2-3 sjanser i mot per kamp, så syns jeg viktigheten av keeperplassen er oppskrytt. Selvsagt fint hvis en av keeperne vi har spiller såpass bra at vi slipper å kjøpe enda en ny.

Også ser jeg at Karius slipper inn mål på innsiden, Mignolet det samme. Karius lomper ballen ut, Mignolet det samme. Så begge vi har er rimelig langt unna å være i toppsjiktet. Men hvor mye ville vi tjent på bruke 50 mill på en ny keeper? Er det virkelig verdt det for å slippe inn 5 mål mindre i løpet av året? Det er andre steder på banen jeg heller ville brukt pengene, f.eks. ved å skaffe noen som gjør Henderson mindre uunværlig. Evt. en ekstra angrepsspiller til å avlaste Firmino/Salah. For der taper vi poeng når disse er ute.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 21931
13.02.18 10:44
JoseLC: De som mener Firmino ikke er god nok, skjønner seg ikke på fotball, beklager.

Det er det vel få som mener. Diskusjonen har vel heller ikke gått på om han er god nok eller ikke. Så enkelt er det ikke. 

wa11in
wa11inInnlegg: 4668
13.02.18 10:44
redbull: - Dette gjelder så til de grader i begge "leire".

På hvilken måte scorer jeg billige poeng ved å peke på svakhetene i spillet til Mignolet? 

klaumb
klaumbInnlegg: 5873
13.02.18 10:51
redbull: For meg, som synes begge er rævva, er det et mareritt. Begge gjør masse svake greier, hele tiden.

Jeg er ikke spesielt imponert over noen av de to totalt sett, men selv jeg har sett at det Karius har levert de siste kampene er betydelig bedre enn det Mignolet har levert over tid nå. Det er ganske vanskelig å argumentere mot... 
Jeg frykter dog at dette er Liverpool syndromet når det kommer til keepere, der de presterer litt over evne ut sesongen når man endelig begynner å linkes til de virkelig gode keeperne som gjør at man prioriterer annerledes. Noe jeg mener er feil, da selv det Karius har gjort i sine gode kamper har klare mangler opp mot de beste. Spesielt i feltarbeidet som er en viktig nøkkel for Liverpool og de utfordringene man har. 

Når det kommer til å flytte seg ut for å gjøre bakrommet mindre og gjøre målet mindre i 1 mot 1 situasjoner har Karius vært betydelig bedre enn Mignolet i de kampene han har fått nå. Derfor er det liten tvil om at han skal fortsette ut sesongen, så håper jeg fremdeles man velger å gå for Oblak som man har blitt linket til. Han er fremdeles betydelig bedre enn Karius. 

Det er for all del ingenting som er bedre enn om Karius har et enda høyere nivå inne og jeg tar feil, men det er noen fysiske begrensninger og noe i mentaliteten som mangler når det kommer til feltarbeidet. 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 13095
13.02.18 10:53

Ingen krangler mer innbyrdes og slår hverandre i hodet med de samme argumentene dag etter dag , uke etter uke.

Det jeg hadde villet spurt om er hvorfor keeperene dere har kjøpt beviselig var bedre og opp til meget bedre da de sto for sine tidligere klubber . All logikk tilsvarer jo dette for om ikke hadde de ikke blitt kjøpt.

Så da er spørsmålet , kan det være andre faktorer enn individuelle ferdigheter som trekker helhetsintrykket så voldsomt i feil retning. Spillerstil mer enn noe annet kanskje.

Vet jo at det har vært nevnt tidligere , men blir fokusert rimelig lite på forekommer det meg.

JoseLC
JoseLCInnlegg: 1771
13.02.18 11:04
InDeilawetrust: Det er det vel få som mener. Diskusjonen har vel heller ikke gått på om han er god nok eller ikke. Så enkelt er det ikke.

Jo, når man har lest og leser rundt på diverse forumer, ikke bare her, så er dette en ganske vanlig mening, eller en variant av denne. 

Firmino er verdensklasse i nesten alt han gjør, det eneste han kanskje mangler litt er den råe farten. Mot Southampthon hadde han 6 taklinger! Mener det var bare en spiller i hele PL-runden som hadde flere (7) og han var eneste forward på listen. Denne listen viser at Firmino er PLs mest hardt-arbeidende spiss siden 2015. Ikke rart han er blandt de første som Klopp setter på lagoppstillingen.

klaumb
klaumbInnlegg: 5873
13.02.18 11:08
FrannyLee: Det jeg hadde villet spurt om er hvorfor keeperene dere har kjøpt beviselig var bedre og opp til meget bedre da de sto for sine tidligere klubber . All logikk tilsvarer jo dette for om ikke hadde de ikke blitt kjøpt

Det er definitivt noe annet å stå i mål for et bunnlag og et topplag. Når Fabianski og Nick Pope topper redningsstatistikker i PL, så er det ikke fordi de er de beste keeperne i ligaen. 

For Karius sin del er det definitivt en litt annen utfordring med feltarbeidet i en liga der det i snitt slås betydelig flere innlegg inn i boksen enn i Tyskland hvor det slås færrest av alle de fem store ligaene. 

Så statistisk sett er keepere litt vanskeligere enn en utespiller å matche mot riktig klubb. Men, Karius så på papiret ut som et godt kjøp. Mignolet viste tidlig at han ikke var det, og har fra dag en fungert veldig dårlig i en toppklubb. Så topper han sikkert en redningsstatistikk for et bunnlag i PL neste år, og "alle" vil si at man kvittet seg med ligaens beste keeper. Uten at det er riktig. 

eppaen
eppaenInnlegg: 24538
13.02.18 11:14
wa11in: Det er jo det som er poenget da. Det er ikke gjetninger

Selvtilliten er det ikke noe i veien med hvert fall. 

wa11in
wa11inInnlegg: 4668
13.02.18 11:16
eppaen: Selvtilliten er det ikke noe i veien med hvert fall.

Nei, du har selvsagt helt rett. Jeg bare gjetter. Det synes jeg nemlig er skikkelig givende. 

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11413
13.02.18 11:21
JoseLC: Jo, når man har lest og leser rundt på diverse forumer, ikke bare her, så er dette en ganske vanlig mening, eller en variant av denne.  Firmino er verdensklasse i nesten alt han gjør, det eneste han kanskje mangler litt er den råe farten. Mot Southampthon hadde han 6 taklinger! Mener det var bare en spiller i hele PL-runden som hadde flere (7) og han var eneste forward på listen. Denne listen viser at Firmino er PLs mest hardt-arbeidende spiss siden 2015. Ikke rart han er blandt de første som Klopp setter på lagoppstillingen.

Men Firmino kan neppe opprettholde formen gjennom en hel sesong, hver sesong, ved å spille alt av kamper. Det må være mye viktigere å hente en spiller som kan gjøre en slik jobb i tillegg til å kunne fylle f.eks. en ving-posisjon, enn å hente en ny keeper som skal forbedre antall baklengs fra 30 til 25 (eller 35 til 30 for den saks skyld).

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 21931
13.02.18 11:54

Leser at Karius skal stå i CL også. Det er musikk i mine ører. Klovnen Mignolet burde ikke få flere sjanser. Endelig slutt på keeper rulleringen. Så får vi krysse fingrene for at Karius fortsetter som de siste kampene og helst hever seg enda ett par hakk. 

wa11in
wa11inInnlegg: 4668
13.02.18 11:59
InDeilawetrust: Leser at Karius skal stå i CL også. Det er musikk i mine ører. Klovnen Mignolet burde ikke få flere sjanser. Endelig slutt på keeper rulleringen. Så får vi krysse fingrene for at Karius fortsetter som de siste kampene og helst hever seg enda ett par hakk.

Jeg lurer på hvorfor det var så viktig å rotere på keeperplass i høst, men ikke nå... Klopp valgte jo Mignolet som førstekeeper i høst fordi han mente at han var bedre enn Karius, så da skjønner jeg ingenting...

Eller..? 

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 21931
13.02.18 12:03

Så skal man ikke se bort i fra at Van Dijk sin inntreden gjør Karius tryggere. Han sier jo selv at man føler seg tryggere med spillere som VVD foran seg. Ikke rart man har følt seg usikker med det sirkus forsvaret vi har hatt denne sesongen, det har vært omtrent null hjelp å få. 

Ari_Gold
Ari_GoldInnlegg: 5216
13.02.18 12:03
InDeilawetrust: Diskusjonen har vel heller ikke gått på om han er god nok eller ikke.

Er ikke Firmino god nok, så er ingen det.

Laurb
LaurbInnlegg: 1529
13.02.18 12:04

Tipper Klopp var litt usikker. Nå som Karius har hatt noe som ligner på stigende form de siste kampene får han stå. Helt ålreit, selv om jeg er enig i at den evinnelige roteringen var irriterende. Jeg var selv fryktelig usikker på hvem av de to som faktisk var best.

May25
May25Innlegg: 2327
13.02.18 12:14
ElChivato: Også ser jeg at Karius slipper inn mål på innsiden, Mignolet det samme. Karius lomper ballen ut, Mignolet det samme. Så begge vi har er rimelig langt unna å være i toppsjiktet. Men hvor mye ville vi tjent på bruke 50 mill på en ny keeper? Er det virkelig verdt det for å slippe inn 5 mål mindre i løpet av året? Det er andre steder på banen jeg heller ville brukt pengene, f.eks. ved å skaffe noen som gjør Henderson mindre uunværlig. Evt. en ekstra angrepsspiller til å avlaste Firmino/Salah. For der taper vi poeng når disse er ute.

Det er jo her du virkelig er på ballen. Jeg mener at nå etter man har kjøpt VvD, så er det mindre kritisk med en ny stopper.

Dersom Karius nå hever keeperspillet til Liverpool med et par hakk, er det kanskje slik at en å bruke 70mp på en Sergei Milinkovic-Savic i stedet for å bruke 70mp på en Jan Oblak vil være det som gjør Liverpool som lag bedre. Eller er begge disse posisjonene såpass sårbare at man ville blitt bedre med å fått inn f.eks Jan Butland til 30mp og Jean Michaël Seri til 40mp.

May25
May25Innlegg: 2327
13.02.18 12:14

En annen ting jeg oppriktig lurer på; etter VvD kom inn og at man har fått inn en konsulent på keepersiden, har Karius fått plassen som førstekeeper.

Har noen av disse to tingene påvirket Klopp og hans team dithen at Karius ble valgt som førstekeeper, eller er det tilfeldig?

Sjefan
SjefanInnlegg: 13865
13.02.18 12:15
redbull: Godt at man har kontaktet Hans Leitert, og at ryktene går på at han skal være en nøkkelmann i jakten på ny førstekeeper til sommeren, samt en slags rådgiver for Achterberg. Det trengs.

Leitert har vært tilknyttet klubben siden 2016 og fungerer kun som en konsulent som speider og har oversikt i keepermarkedet. Han har ingenting med Achterberg å gjøre. 

Liker det lille jeg har lest av Leitert, men må si det virker merkelig at vi ikke har hatt en speider som kun fokuserer på keepere tidligere. Det mest imponerende hittil er vel at Courtois ble hentet til Chelsea fra vår samarbeidsklubb - Genk. 

 

 

May25
May25Innlegg: 2327
13.02.18 12:17
Sjefan: fra vår samarbeidsklubb - Genk.

Der også De Bruyne kom fra, vel? 

 

klaumb
klaumbInnlegg: 5873
13.02.18 12:21
wa11in: Jeg lurer på hvorfor det var så viktig å rotere på keeperplass i høst, men ikke nå... Klopp valgte jo Mignolet som førstekeeper i høst fordi han mente at han var bedre enn Karius, så da skjønner jeg ingenting... Eller..?

Er dette så vanskelig da? Han valgte den keeperen han mente var best den gang, men ville holde Karius "varm" fordi han fremdeles trodde på han på lengre sikt, og ville beholde han i klubben. Det samme kan vel ikke sies om Mignolet lenger kanskje? Spesielt fordi Mignolet mest sannsynligvis vil ønske seg bort, og klubben nok gjerne slipper han når han nå virker å ha mistet plassen sin. 

Som jeg skrev tidlig i sesongen når noen kritiserte Klopp for å rullere på keeperplass: "For meg virker det som om Klopp mener Karius har størst potensial, mens Mignolet er best nå. På denne måten slipper han kanskje miste keeperen med størst potensial mens man venter på at han skal få det ut."

Er vel akkurat dette Klopp virker å ha gjort, og nå mener han Karius er forbi Mignolet. Dog noe senere enn mange andre.
Men, man skal kanskje ikke utelukke at Klopp også har gjort dette litt for å ta vekk press fra Karius, som fikk mye av dette tidlig pga de store feilene han gjorde i sin først periode som "førstekeeper". Man har jo sett gode keepere slite i en klubb etter en dårlig start før der man ikke har kommet tilbake før man byttet klubb igjen. 

(Innlegget ble redigert 13.02.18 12:21)

Sjefan
SjefanInnlegg: 13865
13.02.18 12:22
May25: Der også De Bruyne kom fra, vel?

Det kan godt hende - det har jeg i så fall ikke fått med meg. Om det stemmer kan man jo virkelig lure på hva som er poenget med en samarbeidsklubb. Totalt katastrofe

wa11in
wa11inInnlegg: 4668
13.02.18 12:26
klaumb: Men, man skal kanskje ikke utelukke at Klopp også har gjort dette litt for å ta vekk press fra Karius, som fikk mye av dette tidlig pga de store feilene han gjorde i sin først periode som "førstekeeper".

Jeg tipper det er dette som er fasiten. Man bruker liksom ikke den gjeveste klubbturneringen for å "holde spillere varme"... 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg