Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

LIVERPOOL FC 2017/18

NYTT TEMA
Sjefan
SjefanInnlegg: 13845
13.02.18 12:30
ElChivato: Hva hvis han dupper ned igjen, som han sannsynligvis gjør, om noen kamper? Har "de andre" rett? Igjen?

Selvfølgelig ikke. Karius er vår beste keeper. Enda viktigere at han er den riktige typen. Det er helt herlig å se en keeper som agerer som en keeper. Som har forflytningsevne og klarer å avverge 1vs1-situasjoner ved å gjøre seg stor. En keeper som er første angriper. 

Man kan gjerne mene Karius ikke er god nok og ønske at vi kjøper en ny keeper til sommeren. Det er helt fair. At man mener det er hipp som happ hvem som står av Mignolet og Karius derimot - det har jeg store problemer med å forstå. 

wa11in
wa11inInnlegg: 4668
13.02.18 12:31
Sjefan: Man kan gjerne mene Karius ikke er god nok og ønske at vi kjøper en ny keeper til sommeren. Det er helt fair. At man mener det er hipp som happ hvem som står av Mignolet og Karius derimot - det har jeg store problemer med å forstå.

Fasit. 

minuspol
minuspolInnlegg: 35765
13.02.18 12:38
ElChivato: Også ser jeg at Karius slipper inn mål på innsiden, Mignolet det samme.

Det er litt forskjell på gjøre det en gang eller to og å ha det som kjennetegn?

jeg vil tippe, ev. jeg vet, at alle keepere glipper en gang i blant.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 21771
13.02.18 13:00
JoseLC: Jo, når man har lest og leser rundt på diverse forumer, ikke bare her, så er dette en ganske vanlig mening, eller en variant av denne.  Firmino er verdensklasse i nesten alt han gjør, det eneste han kanskje mangler litt er den råe farten. Mot Southampthon hadde han 6 taklinger! Mener det var bare en spiller i hele PL-runden som hadde flere (7) og han var eneste forward på listen. Denne listen viser at Firmino er PLs mest hardt-arbeidende spiss siden 2015. Ikke rart han er blandt de første som Klopp setter på lagoppstillingen.

Bare så det er sagt så er jeg enig med deg. Han passer perfekt i "gegenpress" stilen til Klopp, og er som du sier en helt nydelig spiller. Men det ser jo hver gang. Nærteknikken og fintene. Han er  en undervurdert spiller. 

Ankepunktet mot han har vel vært at han ikke er en spiss som er god nok for 20 mål, men også der er han på god vei denne sesongen hvis han holder det gående. Likevel så er det tydelig at han faller ut av en del kamper hvor han ikke kommer til sin rett og hvor vi møter lavtliggende lag. 

De fleste ser at han er en nydelig spiller, og man ser hvor viktig han er for oss i presset og som førsteforsvarer. Hvis han i tillegg nærmer seg 20 mål pr sesong så er han komplett. 

klaumb
klaumbInnlegg: 5872
13.02.18 13:28
wa11in: Man bruker liksom ikke den gjeveste klubbturneringen for å "holde spillere varme"...

Tja. Barcelona gjorde det med Marc Andre ter Stegen i litt samme situasjon der de satt på en keeper med større potensiale, men som sleit litt i starten. Da ble det tidlig formidlet at Bravo skulle stå i ligaen mens teer Stegen skulle spille i cupene, inkl. CL. Det holder liksom ikke med at man kun får stå i Copa del Rey eller Ligacupen hvis man skal føle at manageren har tro på deg på sikt. 


(Innlegget ble redigert 13.02.18 13:29)

wa11in
wa11inInnlegg: 4668
13.02.18 13:34
klaumb: Tja. Barcelona gjorde det med Marc Andre ter Stegen i litt samme situasjon der de satt på en keeper med større potensiale, men som sleit litt i starten. Da ble det tidlig formidlet at Bravo skulle stå i ligaen mens teer Stegen skulle spille i cupene, inkl. CL. Det holder liksom ikke med at man kun får stå i Copa del Rey eller Ligacupen hvis man skal føle at manageren har tro på deg på sikt.

Jepp. Og jeg tror ikke at det handlet om at manageren regnet Bravo som den beste målvakta. På samme måte som jeg heller ikke tror at Klopp på noe tidspunkt har ment at Mignolet er bedre enn Karius. 

May25
May25Innlegg: 2325
13.02.18 13:53
wa11in: På samme måte som jeg heller ikke tror at Klopp på noe tidspunkt har ment at Mignolet er bedre enn Karius.

Siden Mignolet var førstekeeper da sesongen startet må han jo ha syntes det, på tross av det du og jeg mener.

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11410
13.02.18 14:04
Sjefan: Enda viktigere at han er den riktige typen.

Er han? 

Jeg tror den riktige typen for oss er en som dominerer feltet sitt fordi de fleste sjanser mot er et resultat av at vi ikke klarer å forsvare oss på f.eks. dødball og innlegg. Og der er Karius mildt sagt på gyngende grunn mange ganger per kamp.

Med en stødig keeper i feltet, hadde ikke Wanyama fått sjansen til å dundre inn tidenes lykketreff. For eksempel. 

wa11in
wa11inInnlegg: 4668
13.02.18 14:04
May25: Siden Mignolet var førstekeeper da sesongen startet må han jo ha syntes det, på tross av det du og jeg mener.

Okay. Jeg tror det er noe mer sammensatt enn det. Dessuten tror jeg ikke Karius har blitt særlig mye bedre, ei heller at Mignolet har blitt merkbart svakere fra sesongstart og frem til nå. 

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 5970
13.02.18 14:05

"- Ta deg en titt i speilet, er du grei. Du omtaler alt og alle som dum/idioter. Da får du svar deretter. De gangene du klarer å unngå slikt, har du fått seriøse svar.

Så, om det er en seriøs debatt du er ute etter, vil jeg anbefale å behandle motdebattant med en smule respekt/høflighet. I alle fall styre unna å fortelle hvor dum vi er, hver gang du er uenig.

Ønsker du derimot idiot-svar, må du gjerne fortsette som du gjør. Jeg har ingen problemer med å svare deg seriøst, og gjør de de gangene du klarer å diskutere uten denne håpløse formen for selvopphøyelse."

Haha. Alt dette fordi jeg synes du skaper deg dum/vrang siden du ikke kan innrømme at Karius har utgjort en forskjell de siste kampene med sin distribusjon.

Skaff deg et nytt nick for tiende(?) gang og prøv atter en gang. Alle ser hvordan dette ender. Inntar du offer rollen like ofte i det virkelige liv også? 

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11410
13.02.18 14:13
minuspol: Det er litt forskjell på gjøre det en gang eller to og å ha det som kjennetegn? jeg vil tippe, ev. jeg vet, at alle keepere glipper en gang i blant.

Karius har gjort dumme feil gjennom hele karrieren, det er ikke snakk om bare en gang eller to. Garanterer at når presset skrus opp et lite hakk så ryker det igjen.

Men igjen, det er ikke så fali. Det er ikke der vi taper poengene våre. De taper vi når de viktige offensive spillerne må hvile eller ikke klarer å opprettholde den samme formen HELE tiden, noe man heller ikke kan forvente. Derfor, ett bloody fett om det er Mignolet eller Karius. Det utgjør ingen særlig forskjell over en sesong. Begge gjør idiotiske ting, og begge er på ca samme middelmådige nivå. Omtrent som Grobbelaar var på 80-tallet, men det fikk heller ingen store konsekvenser all den tid det er andre ting spillet vårt handlet om dengang som nå.

May25
May25Innlegg: 2325
13.02.18 14:17
ElChivato: Derfor, ett bloody fett om det er Mignolet eller Karius.

Det er det vel ikke. Når Liverpool får færrest skudd imot av alle, og man for eksempel øker redningsprosenten fra 50 til 65% vil jo dette kunne utgjøre noen poeng i løpet av sesongen.

Det sagt, så tar jo ikke sånne tall hensyn til redusering til 1-5 eller at det er som mot Swansea der de går opp til 1-0. 

Vi får håpe at Karius og VvD sin inntreden kan bedre det defensive litt i hvert fall, slik at man ikke er avhengig av å score 3-4-5 mål for å vinne en fotballkamp.

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11410
13.02.18 14:21
May25: Vi får håpe at Karius og VvD sin inntreden kan bedre det defensive litt i hvert fall, slik at man ikke er avhengig av å score 3-4-5 mål for å vinne en fotballkamp.

Så lenge det er Klopp som er sjefen så vil dette være virkeligheten. Vi kommer til å være kjipe bak til tider, de gangene hvor presset forfra svikter. Noe det vil gjøre da disse få spillerne Klopp er helt avhengig av ikke kan være på topp absolutt hele tiden. Det er ikke et spørsmål om Karius/Mignolet eller Vvd/Lovren, det er et spørsmål om hele laget.

Med en annen manager vil dette kanskje ha mye mer å si, la oss si Rafa er mye mer avhengig av et solid defensivt fundament.

Er begynt å bli litt usikker på hva som er smartest mtp hvordan fotballen utvikler seg. Men vi er jo helt klart mer utsatt for formsvikt på de offensive spillerne, enn om vi er et mer maskinaktig defensivt lag.

Sjefan
SjefanInnlegg: 13845
13.02.18 14:40
ElChivato: Er han?

Hvis du leser innlegget mitt i kontekst forstår du at jeg mener Karius er riktig type kontra Mignolet, som ikke agerer som en keeper. 

Karius er selvfølgelig er mye riktigere type enn alternativet, men det betyr ikke at han ikke har utviklingspotensiale. Jeg synes Karius har vært relativt ok i feltet den siste tiden og det er bare tull å laste han for Wanyamas treff. 

Jeg mener en keeper som tar det han skal i feltet er godt nok så lenge han har andre ferdigheter som gavner laget. Ser man på toppkeepere er det vel kun Courtois og Neuer som kan omtales som ekstraordinære i feltarbeidet. Resten tar stort sett det de skal og ikke noe mer. Defensiv dødball har vært, og er, et stort problem for oss, men det er stort sett fordi det er et kaos uten like og ingen tar ansvar for motstanderens spillere. Mange liker å snakke om Oblak, men han er på ingen måte en fantastisk keeper i feltet. Tar det han skal, slår unna det han må og ellers rydder det enorme forsvaret til Atletico unna. Juventus har sluppet inn 1 mål de siste 16 kampene. Buffon? Beveger seg vel ikke ut fra streken sin med mindre det er en ekstremt enkel ball. Eksempelvis

Sjefan
SjefanInnlegg: 13845
13.02.18 14:50
May25: Vi får håpe at Karius og VvD sin inntreden kan bedre det defensive litt i hvert fall, slik at man ikke er avhengig av å score 3-4-5 mål for å vinne en fotballkamp.

Til tross for noen enkeltfeil har VvD sett veldig bra ut for oss. Han er den soleklare lederen i forsvaret som peker, veiver med armene og kommuniserer til alle rundt han. 

Om noen interesserer seg for det vil jeg anbefale å se forspillet til det som ledet til JWPs heading i første omgang. Heller enn å falle av prøver Matip å bryte fremspillet til Bertrand og prøver å "takle" ballen slik at han ender på alle fire. van Dijk må følge løpet inn bak Matip og når Tadic slår inn er vi organisert slik. To spillere av kanten på fem-meteren og Robertson med 3 (!) spillere han må prøve å dekke opp for. Can befinner seg selvfølgelig i ingenmannsland som vanlig. Det er jo ikke rart at vi slipper inn mange unødvendige mål når vi opptrer så vanvittig kaotisk i en situasjon som skal løses relativt enkelt. Og alt starter med Matip. 

(Innlegget ble redigert 13.02.18 14:51)

minuspol
minuspolInnlegg: 35765
13.02.18 15:17
ElChivato: Jeg tror den riktige typen for oss er en som dominerer feltet sitt fordi de fleste sjanser mot er et resultat av at vi ikke klarer å forsvare oss på f.eks. dødball og innlegg. Og der er Karius mildt sagt på gyngende grunn mange ganger per kamp. Med en stødig keeper i feltet, hadde ikke Wanyama fått sjansen til å dundre inn tidenes lykketreff. For eksempel.

Til det siste, for noe tull.

De Gea trekkes jo fram til stadighet, er han dominerende i feltet? Hugo Lloris? Allisson eller Oblak? Jeg vil påstå at ingen av de er dominerende, det jeg har sett av Allisson er nesten dårlig.

Min påstand er at Karius kanskje allerede er på nivå med flere av disse i feltet. Uten at jeg synes han er veldig god der. 

minuspol
minuspolInnlegg: 35765
13.02.18 15:20
Sjefan: Om noen interesserer seg for det vil jeg anbefale å se forspillet til det som ledet til JWPs heading i første omgang. Heller enn å falle av prøver Matip å bryte fremspillet til Bertrand og prøver å "takle" ballen slik at han ender på alle fire. van Dijk må følge løpet inn bak Matip og når Tadic slår inn er vi organisert slik. To spillere av kanten på fem-meteren og Robertson med 3 (!) spillere han må prøve å dekke opp for. Can befinner seg selvfølgelig i ingenmannsland som vanlig. Det er jo ikke rart at vi slipper inn mange unødvendige mål når vi opptrer så vanvittig kaotisk i en situasjon som skal løses relativt enkelt. Og alt starter med Matip.

Dette nevnte jeg umiddelbart etter kampen da alle skulle ta Robbo for det her.

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11410
13.02.18 15:36

"Buffon, De Gea, Buffon osv."

Okei.

Men det Liverpool trenger er en keeper som kan plukke ned ting i feltet og vi hadde nærmest eliminert alt av sjanser imot. Jeg vil ikke ha Oblak, fordi jeg mener at 90 mill for en keeper ikke gir noe retur på penga. Hvis det ikke finnes noen som gjør dette bedre enn Karius er det jo først og fremst trist for keeperstanden, men så er det også fint for pengeboka vår.

(Innlegget ble redigert 13.02.18 15:37)

Sjefan
SjefanInnlegg: 13845
13.02.18 15:58
minuspol: Dette nevnte jeg umiddelbart etter kampen da alle skulle ta Robbo for det her.

Helt vanvittig forsvarsspill og det er jo umulig for Robertson å løse det på en annen måte enn han gjør. Han er derimot ikke god nok på Højberg-sjansen. 

Sjefan
SjefanInnlegg: 13845
13.02.18 16:03
ElChivato: Men det Liverpool trenger er en keeper som kan plukke ned ting i feltet og vi hadde nærmest eliminert alt av sjanser imot. Jeg vil ikke ha Oblak, fordi jeg mener at 90 mill for en keeper ikke gir noe retur på penga. Hvis det ikke finnes noen som gjør dette bedre enn Karius er det jo først og fremst trist for keeperstanden, men så er det også fint for pengeboka vår.

Det er jo bare tull. Selv de aller beste keeperne i feltet klarer ikke plukke alt og det blir fortsatt skapt sjanser imot. Hovedproblemet vårt på defensiv dødball er heller ikke at vi taper førsteduellen, men at det oppstår et salig kaos da altfor mange av våre spillere blir "ball watching" og ikke plukker opp motspillere. 

 

Knaxern
KnaxernInnlegg: 40608
13.02.18 16:07
Sjefan: Det er jo bare tull. Selv de aller beste keeperne i feltet klarer ikke plukke alt og det blir fortsatt skapt sjanser imot. Hovedproblemet vårt på defensiv dødball er heller ikke at vi taper førsteduellen, men at det oppstår et salig kaos da altfor mange av våre spillere blir "ball watching" og ikke plukker opp motspillere.

Andreball, tredjeball, osv. Det er der problemet ligger. Hodeløse kyllinger som skrur helt av i disse situasjonene.

Faquarl
FaquarlInnlegg: 11939
13.02.18 16:22
ElChivato: Men det Liverpool trenger er en keeper som kan plukke ned ting i feltet og vi hadde nærmest eliminert alt av sjanser imot.

Dette blir litt for enkelt. Jeg er absolutt ingen ekspert på keeperarbeid, men problemet som jeg ser det ligger heller i samhandlingen til de bak, som vi ser på eksempelet til sjefan litt over her. En keeper kan jo ikke bare plukke alt av innlegg..

redbull
redbullInnlegg: 1023
13.02.18 16:29

"Alt dette fordi jeg synes du skaper deg dum/vrang"

- Nei. Jeg skrev hvorfor. Les igjen. 

Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor du må skrive nedlatende om andre nesten hver eneste gang du er innom. Diskuter sak, det kan da ikke være så vanskelig? Da får du de saklige svarene du etterspør også.

(Innlegget ble redigert 13.02.18 16:30)

redbull
redbullInnlegg: 1023
13.02.18 16:39

"Siden Mignolet var førstekeeper da sesongen startet må han jo ha syntes det, på tross av det du og jeg mener."

- Selvsagt har Klopp ansett Mignolet som den beste. Han har brukt Mignolet i 47 av 65 ligakamper siden Karius kom. Det er ikke for at Karius skal skjermes. Jeg er dog ikke overrasket over at enkelte forsøker å late som at det er slik det er, for å stille seg selv i best mulig lys.

Karius ble vraket for at han leverte for svakt. Nå får han sjansen igjen, sannsynligvis for siste gang om han heller ikke nå leverer stabilt på et langt høyere nivå enn tidligere.

Den CL-gruppen vi havnet i var perfekt for å holde folk som TAA og Karius fornøyd, mens de fikk kamptrening og verdifull erfaring.

redbull
redbullInnlegg: 1023
13.02.18 16:47

Det er forøvrig deilig å se Virgil sjefe der bak. Måten han f.eks brøler Karius ut på gang etter gang, er noe jeg har savnet. En ledertype som styrer flokken rundt seg. Forhåpentligvis vil det bli litt mindre kaotisk når det setter seg skikkelig.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 40608
13.02.18 16:49
redbull: Det er forøvrig deilig å se Virgil sjefe der bak. Måten han f.eks brøler Karius ut på gang etter gang, er noe jeg har savnet. En ledertype som styrer flokken rundt seg. Forhåpentligvis vil det bli litt mindre kaotisk når det setter seg skikkelig.

To ekstremt gode kamper på rappen nå. Prestasjonen mot Tottenham var fantastisk. Vant alt av dueller, taklinger og traff med alt av pasninger. Er kun situasjonen med Lamela på slutten som trekker ned.

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 5970
13.02.18 17:41

"- Nei. Jeg skrev hvorfor. Les igjen. 

Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor du må skrive nedlatende om andre nesten hver eneste gang du er innom. Diskuter sak, det kan da ikke være så vanskelig? Da får du de saklige svarene du etterspør også."

Ja, det var virkelig usaklige og nedlatende greier jeg skrev i det innlegget så startet det nye felttoget ditt. 

masterpool
masterpoolInnlegg: 16113
13.02.18 18:05

På samme måte som man ikke bruker CL til å holde spillere varme, så leker man ikke med en halv PL sesong heller. Og hva med TAA og Gomez? Klopp har da størst tro på TAA, skal vi bruke samme argument.

Jeg registrerer at to brukbare kamper blir fremholdt som noe helt vanvittig, når det kommer til Karius. Det oppsummerer egentlig bare hvor stort behovet for en ny keeper er! Når man skal fremheve at Karius kaster ballen til Ox, noen trekk før vi scorer mot Soton, så kan vi vel også nevne at Ox er på nivå med Pirlo, basert på hans pasning til Salah.

Når han bokser en ball rett ut i farlig felt mot Spurs, og hvor Spurs scorer, da er det absolutt alle andres feil for at det blir mål. Når Liverpool scorer, så trekkes det frem at han er 4-5 sist på en ball, via  et utkast til en spiller som står alene på 20 kvadrat.

Kan vi ikke bare gjøre dette enkelt, uansett hva Karius gjør, så er det fantastisk, og hva Mig/Ward gjør, så er det tragisk. For sånn fremstår det uansett.

Vi trekker altså frem to helt alminnelige kamper av en PL keeper, ikke ulikt det vi ser jevnlig av Ben Foster, men siden det er Karius, så er det ekstraordinært! 

Behovet for ny keeper er tydeligvis enormt...

Sjefan
SjefanInnlegg: 13845
13.02.18 18:34
masterpool: Kan vi ikke bare gjøre dette enkelt, uansett hva Karius gjør, så er det fantastisk, og hva Mig/Ward gjør, så er det tragisk. For sånn fremstår det uansett.

Da foreslår jeg at du tar deg en ny runde hvor du leser nøye. Det er vel ingen her inne som har trukket frem Karius som fantastisk. Tvert imot har en del av forkjemperne for Karius også påpekt svake involveringer og situasjoner han burde løst bedre. 

Det sagt fortjener han vel skryt for å ha holdt nullen mot Southampton? Stødig, solid og god gjennom hele kampen. Når det gjelder igangsettingene er det vel greit å påpeke at Karius har ferdigheter, som Mignolet ikke har, som passer godt inn i vår spillestil der vi legger opp til mange kontringer? 

Knaxern
KnaxernInnlegg: 40608
13.02.18 18:39
masterpool: Når Liverpool scorer, så trekkes det frem at han er 4-5 sist på en ball, via et utkast til en spiller som står alene på 20 kvadrat.

"Nå skapte de ikke sjanser etter pause da vi forsvarte oss veldig bra, men de hadde to i 1.omgang. Da var Loris der og det er jeg virkelig fornøyd med. Han startet også angrepet som ga oss 1-0, slik at han kan si at det var tre situasjoner som han kan sette på sin konto."

- Klopp

(Innlegget ble redigert 13.02.18 18:39)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg