Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

LIVERPOOL FC 2017/18

NYTT TEMA
FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 14103
15.02.18 13:34
minuspol: Bare å reagere på det. Men hvorfor reagerer du ikke på at Fanny velger å snakke (nedsettende) om meg istedenfor med meg? I tillegg konstruerer han en situasjon som jeg aldri har ment noenting om all den tid den aldri var tema, naturligvis ettersom den ikke skjedde, for å forsøke å få inn en treffer på meg. Så han får som fortjent. Det er alltid han som begynner.

NÅ skjønner jeg iallefall hvem jeg prøver å diskutere med, og takk for det og takk for meg.

Måtte dere klare å dra dere forbi United.

eppaen
eppaenInnlegg: 25401
15.02.18 13:47
minuspol: Så han får som fortjent. Det er alltid han som begynner.

Vi er der altså? Det var hans om begynte derfor må jeg være slem tilbake? 

Uanett: keeperdiskusjonen er litt slitsom nå, og enn så lenge har Karius greid seg bra de siste kampene. Det blir nok fort fyr igjen så fort det kommer en sleiv, men frem til da kan vi konsentrere oss om andre ting. 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 14103
15.02.18 13:58
eppaen: Vi er der altså? Det var hans om begynte derfor må jeg være slem tilbake?

Det er jo litt rart at det er jeg som begynner når han bestandig svarer på mine kommentarer som ikke er ett svar til ham med at vann er vått og lignende håpløst lite konstruktive kommentarer.

Men never mind , la det ligge , jeg vet hvor jeg står.

liverpo__ole
liverpo__oleInnlegg: 20119
15.02.18 16:13

Kan dere ikke bare begge holde kjeft, og fokusere på sak? Herregud.

masterpool
masterpoolInnlegg: 16793
15.02.18 16:54

Kan noen klandre VVD for ikke å stole på våre keepere? Blir som å kjøpe ei klokke på stranda i syden, og tro det er ekte Rolex!

og om Karius fanger den, eller VVD starter angrepet med en heading, er likegyldig, bortsett fra det som er veldig opptatt av at Karius evnt skal få æren for et mål som kommer 6-7 trekk senere.

Det verste igår, er jo det at han står helt alene med ball, uten en eneste Porto spiller som nærmer seg engang, og lemper ballen til innkast for Porto, 10 meter inn på vår egen banehalvdel. Så står VVD noen meter unna og venter på og få ballen. 

Vi har sett det før, vi har sett keepere som ligner på store kløner i feltet som VVD situasjonen igår, og utspill uten mål og mening. Vi har tross alt hatt Mignolet som keeper noen år. Nå bruker vi versjon 2, eller oppfølgeren om man vil.

minuspol
minuspolInnlegg: 36119
15.02.18 17:49
FrannyLee: NÅ skjønner jeg iallefall hvem jeg prøver å diskutere med, og takk for det og takk for meg.

Nei, du skjønner jo ikke det. Du forsøkte ikke å diskutere med meg. Du forsøkte å diskutere meg. Dette ser du jo ikke, og du som er så smart.

Om du takker for deg så er det en festdag, men det gjør du jo ikke.

minuspol
minuspolInnlegg: 36119
15.02.18 17:50
eppaen: Vi er der altså? Det var hans om begynte derfor må jeg være slem tilbake?

Nei ikke nødvendigvis. jeg synes det ganske lite givende sjøl. Men når alt er feil så blir det så jeg sier ifra. 

GetIn
GetInInnlegg: 1011
15.02.18 18:20
Faquarl: Milner suger ass

Lurer på hvilken kamp du så .....

LeCoq
LeCoqInnlegg: 6447
15.02.18 18:29
WaltonBreckRd: Litt morsomt at de samme som alltid kritiserer Kroenke for de samme tingene hele tiden skal blande seg i hva vi mener om FSG.

Jeg reagerer bare på fokuset. Å snakke om trenere og spillere skjønner jeg veldig godt at man gjør, men eiere? Det får man sannsynligvis ikke gjort noe med. Skal man overgå pengebruken til United, City og Chelsea er man sannsynligvis avhengig av en eller annen sjeik. 

(Innlegget ble redigert 15.02.18 18:32)

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 14051
15.02.18 19:51

Hva tenker dere om returoppgjøret? Selv vi klarer vel ikke å gi fra oss en 5-0 ledelse?

                   Karius

     Clyne-Matip-Gomez-Moreno

           Milner-Can-Lallana

            Ox-Ings-Woodburn

May25
May25Innlegg: 2406
16.02.18 08:34
Coutinho10: Karius      Clyne-Matip-Gomez-Moreno            Milner-Can-Lallana             Ox-Ings-Woodburn

Tipper at Gomez og Woodburn ikke spiller, men at Klavan og kanskje Mane spiller.

May25
May25Innlegg: 2406
16.02.18 09:12
masterpool: Nå bruker vi versjon 2, eller oppfølgeren om man vil.

Altså, nå har Karius de siste kampene vært bedre enn det Mignolet har vært tidligere i sesongen.

Det må du og annerkjenne, på samme måte som alle andre så at Mignolet var bedre i fjor vår må du klare å se at Mignolet ikke har vært god denne sesongen.

Karius virker til nå å være bedre enn det normalnivået til Mignolet er, så får vi se om det holder eller om dette også er et luftslott.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 26886
16.02.18 09:37
Coutinho10: Woodburn

Det er vel rimelig åpenbart at han ikke er i Klopps planer denne sesongen? 

Det blir et sterkere lag enn det der hjemme mot Porto. Det er jeg sikker på.

May25
May25Innlegg: 2406
16.02.18 09:48
-k9b_: denne sesongen

Veldig merkelig at Woodburn ikke ble lånt ut. Hadde gjort seg med Championship-erfaring for unggutten.

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11457
16.02.18 09:53

All den tid at Klopp sier at roteringen er ferdig, så blir det vel bortimot toppet resten av sesongen, hvis ikke noen skulle finne på å slå seg inn i laget da. 

Disse er de vi får se frem til sommeren, ser vi bort i fra skader:

Karius - Gomez, TAA, Lovren, Matip, VvD, Robertson -Milner, Can, Henderson, Wijnaldum, Lallana - Salah, Mane, Firmino, Ox.

Resten av troppen kan bare kjøpe inn gode sitteunderlag til bruk på kalde benker.

(Innlegget ble redigert 16.02.18 09:55)

masterpool
masterpoolInnlegg: 16793
16.02.18 09:54
May25: Altså, nå har Karius de siste kampene vært bedre enn det Mignolet har vært tidligere i sesongen. Det må du og annerkjenne, på samme måte som alle andre så at Mignolet var bedre i fjor vår må du klare å se at Mignolet ikke har vært god denne sesongen. Karius virker til nå å være bedre enn det normalnivået til Mignolet er, så får vi se om det holder eller om dette også er et luftslott.

Karius har vel verken vært spesielt bedre, eller dårligere enn han har vært tidligere, men han har blitt noe tryggere på seg selv. Han har kanskje også blitt mer stabil, selv om sluttsummen ikke er stort annerledes enn hva den var.

Jeg syns forsåvidt heller ikke at Mignolet var så god ifjor, eller at det var så mye annerledes enn det han har prestert i år.

Vi har keepere som kan gjøre en vanvittig redning, og så gjøre det helt begredelige i neste seanse. Det er rett og slett null trygghet.

Så er jeg litt spent på hva som gjør kampen i Porto, et bevis på at Karius gjør en god kamp? Hadde han sluppet inn mål, så måtte det ha vært en gedigen keepertabbe isåfall. Får han egentlig en eneste kvalifisert avslutning på mål som han må hanskes med? Så kan du legge til situasjonen med VVD, og at han bare sparker en ball umotivert utover sidelinja, helt upresset.

Dette er liksom Mignolet de siste årene, bare nå med Karius. Mot Porto blir Karius aldri testet, men klarer alikevel å prestere en situasjon hvor det blir usikkerhet, og i tillegg gjøre en feil som rett og slett viser at dette ikke er høyt nivå.

Du så det forøvrig også mot Soton, der gjør han forøvrig to kvalifiserte redninger, men den ene hadde han blitt kritisert for hvis han ikke hadde tatt. Så har du igangsettingen etterpå, hvor han kaster rett til en Soton spiller på 35-40 meter.

Det er for meg veldig lite vanskelig å skjønne at våre stoppere ikke stoler på keeperne våre.

Jeg sliter fortsatt å se hvilken forskjell våre keepere utgjør, i forhold til hverandre. Det å holde nullen i kampen mot Porto, det trenger man ikke å være en god keeper for å skulle klare!

Så har det skjedd noe med Liverpool, spesielt etter at man kjøpte en viss Hollender i midforsvaret. Vi ligger tildels ganske mye lavere nå, noe som gjør forsvaret bedre, men som også har fått konsekvenser for det offensive. Ser vi vekk fra enkeltmannsprestasjonene, så var vi direkte svake offensivt mot Soton og Spurs. Faktisk veldig utypisk Klopp.

Dette vil trolig gjøre oss noe tryggere defensivt, så får vi se hvor lenge vi blir reddet av soloprestasjoner på topp.

 

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11457
16.02.18 09:58
masterpool: Så kan du legge til situasjonen med VVD, og at han bare sparker en ball umotivert utover sidelinja, helt upresset.

Og på den store sjansen til Porto helt i starten, som ender opp på nettaket, så bare legger han seg ned til sin venstre, mens ballen blir skutt mot hans høyre side. Bare flaks at Lovren kommer borti og at ballen tilfeldigvis spretter over.

May25
May25Innlegg: 2406
16.02.18 10:40
masterpool: Så er jeg litt spent på hva som gjør kampen i Porto, et bevis på at Karius gjør en god kamp?

Karius gjør ingen spesielt god kamp, men han holder nullen. Her er kampen oppsummert, selv om den store sjansen ElChivato nevner mangler her. Dette er altså en kamp helt på det jevne hvor Karius sparker ballen over sidelinja som nevnt flere (mange!) ganger på ca 1:18 og 2:20. I tillegg går han i duell med VvD på 2:49.

Det finnes ikke mange Mignolet vs-kamper som jeg finner, så mot Stoke i fjor der Liverpool.no ga Mignolet en 9er og utropte ham til matchvinner er det beste eksempelet jeg finner. Mignolet hadde ut i fra den videoen to kvalifiserte redninger rundt ca 2:25 og 2:54. der det kan argumenteres for at det blir skutt rett på ham. Men de skal også reddes, og det gjør han slik at Liverpool vinner. Målet imot mangler på denne videoen.

Men ut i fra det dere mener at Karius ikke gjør noe særlig gode ting, hva er det som tilsier at Mignolet fortjener to karakterer bedre enn det Liverpool.no ga Karius i kampen mot Porto? Er det et poeng per redning som kvalifiserer til dette, eller noe annet?

redbull
redbullInnlegg: 1023
16.02.18 10:41

"så får vi se hvor lenge vi blir reddet av soloprestasjoner på topp."

- Hæ? Angrepsspillet vårt er jo helt rått, og de fremme der kombinerer jo helt latterlig bra om dagen.

Og så har vi jo så gode spillere for en grunn, at de kan dra frem både samspill og soloprestasjoner i verdensklasse. Ingenting negativt med soloprestasjoner, og i alle fall ikke når de veksler helt perfekt på dette, og angrepsspill vi har sett den siste tiden. Magisk, og slik det skal være.

 

masterpool
masterpoolInnlegg: 16793
16.02.18 10:51
May25: Men ut i fra det dere mener at Karius ikke gjør noe særlig gode ting, hva er det som tilsier at Mignolet fortjener to karakterer bedre enn det Liverpool.no ga Karius i kampen mot Porto? Er det et poeng per redning som kvalifiserer til dette, eller noe annet?

Nå har jeg aldri ment at Mignolet forsvarer noe bedre kritikk. Greia er bare at hvis man mener at verken Mignolet eller Karius er gode nok, så er man visstnok fan av Mignolet!

Jeg vet ikke hvorfor .no vurderer som de gjør, det må du nesten ta med de. Poenget mitt var heller ikke at Mignolet hadde gjort det noe bedre mot Porto, men jeg etterspør hva Karius gjør mot Porto som er så veldig imponerende? For meg, så oppsummerer kampen bare nok engang, at våre keepere kan finne på det utroligste, selv i en kamp vi leder komfortabelt, uten å være presset på noe som helst måte!

masterpool
masterpoolInnlegg: 16793
16.02.18 10:54
redbull: - Hæ? Angrepsspillet vårt er jo helt rått, og de fremme der kombinerer jo helt latterlig bra om dagen. Og så har vi jo så gode spillere for en grunn, at de kan dra frem både samspill og soloprestasjoner i verdensklasse. Ingenting negativt med soloprestasjoner, og i alle fall ikke når de veksler helt perfekt på dette, og angrepsspill vi har sett den siste tiden. Magisk, og slik det skal være.

Det var bra mot Porto!

Mot Spurs har vi vel knapt en avslutning i andre omgang, på hjemmebane. Klarte jo knapt å spille ball på Spurs sin banehalvdel.

Mot Soton, så skaper vi ingenting, før vi får det forløsende første målet. Etter det andre, så gir Soton litt opp, uten at jeg syns at vi klarer å etablere noe som helst form for etablert angrepsspill.

Mot Swansea var det mye rot, og mot WBA i cupen, så var vi heller ikke akkurat glitrende fremover.

May25
May25Innlegg: 2406
16.02.18 11:55
masterpool: Nå har jeg aldri ment at Mignolet forsvarer noe bedre kritikk. Greia er bare at hvis man mener at verken Mignolet eller Karius er gode nok, så er man visstnok fan av Mignolet!

I en polarisert debatt vedrørende keepere kan du sies å ha vært Mignolets forsvarer i det minste, der jeg har vært Karius sin.

Mot Porto var Karius, som jeg sa tidligere, helt på det jevne. Men Karius sin normale nivå er forhåpentligvis et hakk over det Mignolet sitt er. I fjor var det ikke det, og Karius reddet knapt nok et skudd. Men foreløbig ser det ut til å være bedre. I hvert fall om man skal dømme etter det man så mot Tottenham og Southampton.

minuspol
minuspolInnlegg: 36119
16.02.18 12:02
masterpool: Dette er liksom Mignolet de siste årene, bare nå med Karius. Mot Porto blir Karius aldri testet, men klarer alikevel å prestere en situasjon hvor det blir usikkerhet, og i tillegg gjøre en feil som rett og slett viser at dette ikke er høyt nivå.

Dette er jo bare tull. Ingen usikkerhet ble skapt og en feilpasning på en litt ambisiøs pasning må man regne med iblant. Stråmann stråmann stråmann.

wa11in
wa11inInnlegg: 4725
16.02.18 12:11
masterpool: Så kan du legge til situasjonen med VVD, og at han bare sparker en ball umotivert utover sidelinja, helt upresset.

Som May25 viser til i videoen fra kampen, så er det her snakk om 2 ganger hvor dette skjer. Den ene er han definitivt under press(2.20). Den andre er et forsøk på å spille av press, hvor han prøver å nå TAA(ikke ulikt det han gjør med hell etter 0.40, 1.30 og 2.13 i samme video). Det handler om ambisjonsnivå, og bidrar til å holde tempoet i kampen oppe. Ja, det vil medføre flere tydelige feil og mishits, slik som eksempelet etter 1.18 i videoen over, men det er uansett å foretrekke fremfor målvakter som mæler ballen langt med en gang motstanderne hever presset sitt. 

Når folk skal kritisere Karius, så gjøres det ved at man dikter opp en fantasikeeper, hvis mal er at situasjoner slik som den etter 1.18 aldri finner sted, men som samtidig slår de samme pasningene som etter 0.40, 1.30 og 2.13 i videoen. Denne målvakta finnes ikke. Ja, det finnes selvsagt nyanser, og det er heller ingen som hevder at Karius er verdens beste i sin kategori. Men å sammenligne han og Mignolet er som å sammenligne epler og pærer. De gjør rett og slett helt forskjellige ting, og løser så og si samtlige situasjoner i løpet av 90 minutter ulikt. 

En annen ting som er interessant er å se hvordan laget nå begynner å tilvende seg hvordan det skal spilles med Karius bakerst. Jeg husker at det haglet med kritikk etter de første kampene for noen pasninger som ble slått direkte til midtbanespillere selv om motstanderne hadde satt presset sitt et stykke inn på vår halvdel. Det var tydelig at dette var uvant for Henderson, Can og Milner, og det endte med noen klønete situasjoner som folk her inne satt på Karius' kappe. Det tok, som jeg og et par andre spådde, 2-3 matcher før dette var innarbeidet, og nå fungerer det smertefritt. 

Bilde 1

Bilde 2

Før noen går amok, og klikker i vinkel fordi de tror at jeg mener dette er revolusjonerende målvaktsspill- jeg synes altså ikke det. 

Men! Dette er slik denne typen situasjoner skal og bør løses. Man spiller opp på midtbanespilleren. Da skjer 1 av 2 ting:
1: Midtbanespilleren settes ikke under press, kan vende opp og starte et angrep(0.24, 2.06, 2.43). 
2: Midtbanespilleren settes under press, spiller ballen tilbake til Karius som slår langt. Se på bildene jeg la ved, og spør deg selv om du helst vil ha duellen hos Firmino på bilde 1 eller 2. 
Mignolet og lignende målvaktstyper ville slått ballen langt på bilde 1 100/100 ganger. Denne forskjellen gjør oss ikke til et voldsomt mye bedre lag, og den gjør heller ikke Karius til ligaens beste keeper. Det er likevel ingen tvil om hvilken måte jeg foretrekker at vi løser den typen situasjoner på. 

Dette kommer da i tillegg til at samtlige utkast gjøres presist, som regel rett i forkant av spilleren den er ment for, slik at tempoet nok en gang holdes oppe(0.14), samt at han er aktivt ute og sweeper opp situasjoner hvor det er nødvendig. 

Ingen voldsomt imponerende kamp, men så er det heller ingen som har kastet 9ere eller 10ere etter han. Selv ga jeg han en 7er.

Ang. situasjonen med Van Dijk så har også jeg satt opp denne på minus-kontoen til Karius. Det er likevel verdt å merke seg at dersom Karius sier i fra, noe man vel bør ha grunn til å tro at han gjør, så er det VVD, og VVD alene som har skylden. Vanskelig å konkludere her, da jeg i hvert fall ikke hørte noe fra tv-bildene, men Karius' reaksjon i etterkant av situasjonen tyder vel på at han ga en beskjed som han mener VVD burde fått med seg.  

 

May25
May25Innlegg: 2406
16.02.18 12:18

Jeg kan også si et par av situasjonene jeg mener Mignolet burde gjort det annerledes mot Stoke og slik at det ikke virker som ren usaklighet. 

0:23: Burde spilt kort til Matip stedet for å presse på for den lange

0:37: Spill Klavan på 1. touch

1:09: Kast ballen til Klavan som var på tur fremover

3:33: Spill Matip som kom hjem for å hente ballen

4:01: Sentra ballen til Lovren. Spiller da ballen utover linja ser det ut til.

Og dette er en kamp han fikk 9er av Liverpool.no. 

May25
May25Innlegg: 2406
16.02.18 12:29
wa11in: Mignolet og lignende målvaktstyper ville slått ballen langt på bilde 1 100/100 ganger. Denne forskjellen gjør oss ikke til et voldsomt mye bedre lag, og den gjør heller ikke Karius til ligaens beste keeper. Det er likevel ingen tvil om hvilken måte jeg foretrekker at vi løser den typen situasjoner på.

Jeg er enig, og jeg må bare presisere dette; jeg vil ikke at keepere bare skal spille kort. Man må spille langt for å klarere flere ganger i løpet av en kamp. 

redbull
redbullInnlegg: 1023
16.02.18 12:30

"Det var bra mot Porto"

- 100 mål denne sesongen. Man kan kritisere mye, men angrepsspillet er verdensklasse.

wa11in
wa11inInnlegg: 4725
16.02.18 12:31
May25: I fjor var det ikke det, og Karius reddet knapt nok et skudd.

Men likevel flere redninger per baklengs enn hva Mignolet har snittet for oss siden han ble hentet. (1.67 for Karius i 16/17 vs 1.47 for Mignolet 2013-2018). 

Tar høyde for at Squawkas tall er mer korrekte for Mignolet enn tilfellet har vært med Karius, hvor de har bommet til dels grovt. En kjapp titt på andre kilder tyder på at de bommer også i Mignolets tilfelle, men der er forskjellen mindre enn for Karius, uten at jeg har regnet veldig inngående på det. Det er uansett interessant at Karius, i sin svakeste sesong i karrieren omtrent ser ut til å matche Mignolets beste sesong for oss hva gjelder redninger/baklengs. 

(Innlegget ble redigert 16.02.18 12:32)

May25
May25Innlegg: 2406
16.02.18 12:35

Melissa Reddy skrev følgende på Twitter i går, som jeg mener ElChivato også skrev lenger bak her?

In the mixed zone last night, James Milner and Dejan Lovren both underlined game management as the area #LFC are focused on improving to meet their objectives this season and beyond…

James Milner: “We’ve got to manage games better. We have talked about it over the last few months as a team, and with the manager as well. That, ultimately, is what wins you titles.”

James Milner: “We can still attack, attack, attack but we now put men behind the ball and take the sting out of games. We are improving at that and that is what is most pleasing.”

Dejan Lovren: “It was serious football [against Porto]. We showed we can manage the game from the first until the last minute and this is what we need through the whole season. I think we learned from our mistakes.”

-k9b_
-k9b_Innlegg: 26886
16.02.18 13:09
redbull: - 100 mål denne sesongen. Man kan kritisere mye, men angrepsspillet er verdensklasse.

Ja, og det er helt på jordet og mene at det er basert på soloprestasjoner, det tyder på at man ikke har snøring på hva man prater om, og hvordan Klopps lag er satt opp.

Salah ville scoret 5-10 mål maks om han spilte i Man Utd-drakt denne sesongen.

Klikk for å gå tilbake til toppen