Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

LIVERPOOL FC 2017/18

NYTT TEMA
TheOpiate
TheOpiateInnlegg: 13684
24.09.17 14:31
wa11in: Helt enig. Og foruten Mignolets brølere så slipper vi ikke til en eneste stor målsjanse i løpet av 90 minutter med fotball. Det er gangske sterkt faktisk.

Nåja, Vardy fikk da en relativt fin mulighet på skrått helt i begynnelsen av kampen. Ganske lik mulighet som han har satt mot oss før. Uansett så jævlig ufarlige som Leicester strengt tatt er så skulle det bare mangle.

Jeg sa meg uansett ganske enig med meg i det første innlegget jeg skrev, bare at jeg synes du ga samtlige spillere litt for mye på terningen. Liten grunn til å dra i gang en stor diskusjon

masterpool
masterpoolInnlegg: 16113
24.09.17 16:11

Mignolet redder tidlig mot Vardy, frisparket på slutten av første omgang, straffa, og skuddet som etterhvert ga Vardy målet.

Det er helt greit å mene at vi trenger en ny keeper, og jeg er ikke uenig, men man trenger ikke å lage en egen prestasjonsskala for han. Salah bommer på åpent mål, men scorer senere. Betyr det ener siden han retter opp egen feil? Skal man la scoringen til Henderson veies opp mot at han sover på Vardy sin scoring? Hva med Sturridge, som har flere sjanser til å score, men ender opp uten mål, er man da på 0 i karakter? 

Med en god dommer, så hadde vi vunnet greit. Når dommeren ikke dømmer på det han skal, så kan vi ikke bare legge alt ansvar på Mignolet. Det er veldig lett å si at Salah skal løpe fra Morgan, men når Morgan holder i trøya, så blir det vanskelig. Når dommeren da ikke blåser, så blir det litt feil å legge skylda på Salah for at et angrep blir spolert.

minuspol
minuspolInnlegg: 35765
24.09.17 16:53
masterpool: Skal man la scoringen til Henderson veies opp mot at han sover på Vardy sin scoring?

Sover på Vardys scoring. Hva skal han gjøre der a? 

TheOpiate
TheOpiateInnlegg: 13684
24.09.17 17:12
minuspol: Sover på Vardys scoring. Hva skal han gjøre der a?

Avverge?

masterpool
masterpoolInnlegg: 16113
24.09.17 17:38

Han trenger jo ikke å se på at Leicester farligste spiller står helt umarkert, ca 5-6 meter fra vårt mål. Uavhengig hvor god eller dårlige keepere og stoppere vi har, så bør man være i overtall i eget felt, og ihvertfall klare å plukke opp de som er aller farligst av motstanderne.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 26526
24.09.17 17:48

Nå er vi der ja... Henderson burde plukket opp Vardy på 3-2. Er det kapteinsbindet som gjør hans arbeidsoppgaver er like mange/store som resten av laget tilsammen? 

minuspol
minuspolInnlegg: 35765
24.09.17 18:54

Hvorfor i alle dager er det Hendo som skal plukke opp Vardy? Hvorfor ikke Moreno, Sturridge, Klopp eller Henry? 

For noen kjøtthuer dere er. 

Faquarl
FaquarlInnlegg: 11939
24.09.17 19:20

Synes folk her fokuserer helt feil. Hvorfor skal Hendo dekke Vardy, når han ærlig talt burde redda skuddet i forveien?

Skjerpings.

masterpool
masterpoolInnlegg: 16113
24.09.17 19:21

Når han står rett bak og ser på, så kan han plukke opp Vardy. Det kunne gjerne vært flere som gjorde det.

Godt mulig at det er en annen mann som skulle ha vært der, men når han ser at han står alene, så kan han jo gå inn og markere. Lite poeng å stå og se på om det kommer en annen og gjør det.

PaisleyGates
PaisleyGatesInnlegg: 11790
24.09.17 22:24
wa11in: Edit: Jeg klarer ikke for alt i verden å skjønne de som gir han noe mer enn 3 på børsen etter en slik forestilling. Ser at noen driver og deler ut 5ere og lignende, hva faen tenker jeg da..

5 er jo en mye riktigere karakter enn dem som presterer å gi 1 og 2. Her er det tydelig at man har en agenda, for man man umulig ha sett på prestasjonene. Jeg går ut fra at poengskalaen går fra 1-10, og når man gir 1 skal det da altså ikke være mulig å spille dårligere. Det er det absolutt. Mignolet sin strafferedning redder jo faktisk tre poeng, selv om han har noen involveringer som trekker ned i løpet av kampen.

I første omgang er det en situasjon som trekker ned hvor han drøyer for lenge med ballen og skaper en farlig situasjon imot som Leicester ikke klarer å utnytte. Ellers redder han fint fra Vardy fra kort hold etter ca. 5 minutter. Å mase om hvor returen går på et skudd hvor Vardy står 3 meter unna og klinker til forteller bare hvor håpløs denne agendaen mot Mignolet er. Ellers tar Mignolet det han skal, og han har en fin redning på headingen som fører til corneren som Leicester scorer på. Her blir Mignolet soleklart holdt i armen og hindret, og det skulle aldri vært dømt mål.

I andre omgang er jeg enig i at han gir en dårlig retur når Leicester scoret sitt andre, men det er en serie med dårlige involveringer i forkant og etterkant. Gomez blir rundlurt på kanten, og det er ingen som plukker opp Gray (bør Can gjøre mer der) og i tillegg blir Vardy stående mutters alene (her burde Gomez ha vært litt forbannet på seg selv etter å ha blitt rundtlurt på kanten, og vært mer påpasselig.

Jeg er også enig i at Mignolet burde gått mer all in på straffesituasjonen mot Vardy, men her redder han jo opp ved å redde straffen. En minus og en pluss går opp i opp.

I andre omgang står man da igjen med en minus, returen som gir 2-3. Ellers er Mignolet fint ute i feltet ved noen anledninger og bokser/holder ballen.

1 og 2 på børsen er bare tull, 5 er mer riktig. Når vi er inne på karakterer ser jeg også at det presteres å gi Hendo 10. Kapteinen gjør en meget god kamp, og jeg har nok selv vurdert innsatsen for lavt første gang, men er det virkelig ikke mulig å gjøre en bedre kamp? Jeg mener at Hendo presterte på et enda høyere nivå i enkelte kamper forrige sesong, eksempelvis borte mot Chelsea.

og forresten; Lovren på 7 er jo bare helt vilt. Spilleren som gjør klart flest feil i kampen. Første omgangen er helt horribelt dårlig.

(Innlegget ble redigert 24.09.17 22:26)

masterpool
masterpoolInnlegg: 16113
24.09.17 23:20

Hvorfor dette fokuset på selve returen på andre målet til Leicester? Ja, det blir ingen god retur, men han har da vitterlig nok med å redde  skuddet fra å gå inn. At ballen tilfeldigvis lander hos en umarkert Vardy, det er noe ikke keeper har kontroll over. Har mer enn nok med å redde skuddet i første omgang.

Noen som så målet til United igår. Forster gir en retur på en meter, han har også mer enn nok med å få en hånd i veien på første forsøk. At ballen blir sprettende en meter fra streken, var nok verken ønskelig eller hensikten, men sånn ble det.

Legendag_
Legendag_Innlegg: 5847
25.09.17 02:26
johwi68: Han er så dårlig den fyren at jeg er rystet over at Klopp i fullt alvor plukker han ut som førstekeeper. Rystet.

Da er vi to. Jeg har aldri hatet en Liverpoolspiller, men det var før jeg bivånet Mignolet.

Så er jeg ikke nevneverdig overrasket over den manglende og fraværende kritikken retning Mongolet av lokalmedia, som gjorde sitt aller ytterste for å sette Karius i dårligst mulig lys med sin heksejakt etter Bournemouth-kampen.

Klopp burde sette Karius til å vokte buret ut sesongen,og Mignolet burde skrotes snarest. 

Legendag_
Legendag_Innlegg: 5847
25.09.17 02:28
masterpool: Det verste Mignolet gjør idag, er at han leker Karius, og somler på et utspill.

Du er offisielt et troll. 

masterpool
masterpoolInnlegg: 16113
25.09.17 07:26

Skal jeg føle meg beæret over å ha blitt kalt et troll, av trollet over alle troll her inne?! Ellers så er det greit å se at du ikke klarer å argumentere mot det jeg sier, og går rett på personangrep. Lykke til videre i livet.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 26526
25.09.17 08:32
masterpool: Hvorfor dette fokuset på selve returen på andre målet til Leicester?

Fordi keepere klarer å styre returer vekk fra farlige områder. Her kunne jeg skrevet "gode kepere klarer..." men selv dårlige keepere klarer dette. Mignolet gjør selvsagt ikke. Skuddet han redder er en enkel redning, de beste i PL ville holdt det, men ingen andre enn Mignolet ville sendt returen rett på hodet til Vardy, der er han i særklasse verst.

Det er i barnefotballen at man skryter av keepere som redder skudd og sender returen rett til en motspiller. På toppnivå så kreves det mye mer enn det vaset Migno drev med igår.

(Innlegget ble redigert 25.09.17 08:32)

masterpool
masterpoolInnlegg: 16113
25.09.17 08:57
-k9b_: Fordi keepere klarer å styre returer vekk fra farlige områder. Her kunne jeg skrevet "gode kepere klarer..." men selv dårlige keepere klarer dette. Mignolet gjør selvsagt ikke. Skuddet han redder er en enkel redning, de beste i PL ville holdt det, men ingen andre enn Mignolet ville sendt returen rett på hodet til Vardy, der er han i særklasse verst.
Det er i barnefotballen at man skryter av keepere som redder skudd og sender returen rett til en motspiller. På toppnivå så kreves det mye mer enn det vaset Migno drev med igår.

Det blir like enkelt som å si at spillere med middels fotballforståelse, ikke lar Leicesters farligste spiller, Vardy, en av de med flest mål i PL de siste årene, få stå helt alene. Men bortsett fra Coutinho, så har vi kanskje ikke det??

Og hvis meg gjerne den keeperen som holder det skuddet fra 7-8 meter, må jo ha lengre armer enn noen andre, spesielt venstre arm skal være vanvittig lang og bøyd for å holde det.

Og se litt på de beste i PL, de avgir også returer som det blir scoret på, tro det eller ei. For dette svadaet du kommer med om å styre returer, er helt urealistisk. Ja, det er fullt mulig der man har full kontroll, men ofte har keepere mer enn nok med å få en fot eller hånd på ballen.

Skal man rose Mignolet fordi han visstnok styrer straffa til Vardy til kast, eller skal man ha øya såpass oppe og skjønne at Mignolet har mer enn nok med å få arma opp, slik at han redder?

At det kreves mer av enn keeper i Liverpool? Ja, det er det ingen som er uenig i. Det kan man dog sies om veldig mange i dette Liverpoollaget i hver kamp. Greia er at vi bruker de beste vi har, og inntil vi kjøper noen bedre, så er det ikke noe poeng i å gjøre ting verre enn de egentlig er. Mignolet gjør en feil, og retter den opp igjen. Det er faktisk langt over hva vi kan si om andre spillere vi har.

klaumb
klaumbInnlegg: 5872
25.09.17 09:18

For min del synes jeg Mignolet slipper for billig unna den første scoringen også pga den lille dytten han får. Dommere blåser normalt sett på slikt, men det er fremdeles en ball Mignolet burde klart å få ut av farlig område. En målsjanse og scoring som er veldig typisk for våre keepere.
Returen som gir Vardy scoring nummer to er også veldig svak. Der kan han safe ballen over mål om han er usikker på om han klarer å få den langt nok ut. Å slippe ballen ut i farlig sone slik han gjør er vel det siste han skulle gjort. Han er liksom fornøyd med å få inn en redning uten å se et steg frem. Det er ikke godt nok på dette nivået.
To mål som kanskje ikke er fullstendig krise isolert sett hvis man får slike en gang i blant, men for Mignolet sin del blir det i overkant mange mål som dette, der kvaliteten rett og slett er for dårlig i feltarbeidet og keeperteknisk.
Så er det dessverre slik at en strafferedning får alt for mye positivt fokus, og tar vekk mye av oppmerksomheten på en ganske så svak keeperprestasjon ellers. Jeg klarer bare ikke skjønne hvordan man kan sitte å være så veldig fornøyd med keepersituasjonen i klubben som Klopp virker å være. Slik det er nå, så har vi en god nok reservekeeper og tredjekeeper, men ingen som er gode nok til å være førstekeeper om man skal kunne konkurrere om trofeene klubben ønsker å konkurrere om. 

(Innlegget ble redigert 25.09.17 09:20)

May25
May25Innlegg: 2325
25.09.17 09:20
-k9b_: Skuddet han redder er en enkel redning, de beste i PL ville holdt det, men ingen andre enn Mignolet ville sendt returen rett på hodet til Vardy, der er han i særklasse verst.

Dersom du tenker på mål nummer to til Leicester er jeg enig i at dette er noe han burde holdt eller fått bokset lenger unna. Tidlig i 1. omgang var det en tilsvarende situasjon der Mahrez vel var først på en retur. Den returen er mer forståelig, men Lovren burde klart å avverge den bedre.

Ellers var det uforståelig oppførsel av ham da det ble straffe. En straffe han forøvrig gjorde det bra ved å redde. I tillegg hadde han en situasjon lik det Karius hadde tre av mot Arsenal da han skulle sparke ut ballen.

May25
May25Innlegg: 2325
25.09.17 09:22
klaumb: Slik det er nå, så har vi en god reservekeeper og tredjekeeper, men ingen som er gode nok til å være førstekeeper om man skal kunne konkurrere om trofeene klubben ønsker å konkurrere om.

Både i midtforsvaret og på keeperplass er det likedan; man har flere alternativer som er omtrent like gode, men ingen som er riktig gode nok.

Det samme kan vel omtrent sies om venstrebackplassen, selv om jeg synes at Robertson virker veldig lovende.

masterpool
masterpoolInnlegg: 16113
25.09.17 09:29
klaumb: For min del synes jeg Mignolet slipper for billig unna den første scoringen også pga den lille dytten han får. Dommere blåser normalt sett på slikt, men det er fremdeles en ball Mignolet burde klart å få ut av farlig område. En målsjanse og scoring som er veldig typisk for våre keepere. Returen som gir Vardy scoring nummer to er også veldig svak. Der kan han safe ballen over mål om han er usikker på om han klarer å få den langt nok ut. Å slippe ballen ut i farlig sone slik han gjør er vel det siste han skulle gjort. Han er liksom fornøyd med å få inn en redning uten å se et steg frem. Det er ikke godt nok på dette nivået. To mål som kanskje ikke er fullstendig krise isolert sett hvis man får slike en gang i blant, men for Mignolet sin del blir det i overkant mange mål som dette, der kvaliteten rett og slett er for dårlig i feltarbeidet og keeperteknisk. Så er det dessverre slik at en strafferedning får alt for mye positivt fokus, og tar vekk mye av oppmerksomheten på en ganske så svak keeperprestasjon ellers. Jeg klarer bare ikke skjønne hvordan man kan sitte å være så veldig fornøyd med keepersituasjonen i klubben som Klopp virker å være. Slik det er nå, så har vi en god nok reservekeeper og tredjekeeper, men ingen som er gode nok til å være førstekeeper om man skal kunne konkurrere om trofeene klubben ønsker å konkurrere om.

Vi mangler en keeper, to midtstoppere, og en defensiv midtbane spiller som holder topp PL nivå. Med andre ord, vi mangler egentlig hele det defensive fundamentet. Utenom VvD, så er det lite som tyder på at man er spesielt interesserte i det defensive.

minuspol
minuspolInnlegg: 35765
25.09.17 10:40
-k9b_: Fordi keepere klarer å styre returer vekk fra farlige områder. Her kunne jeg skrevet "gode kepere klarer..." men selv dårlige keepere klarer dette. Mignolet gjør selvsagt ikke. Skuddet han redder er en enkel redning, de beste i PL ville holdt det, men ingen andre enn Mignolet ville sendt returen rett på hodet til Vardy, der er han i særklasse verst. Det er i barnefotballen at man skryter av keepere som redder skudd og sender returen rett til en motspiller. På toppnivå så kreves det mye mer enn det vaset Migno drev med igår.

Ta med den corneren han gir i forkant av det første målet også. Enhver annen keeper i PL hadde plukket ned den ballen fast. Mignolet gjør det så vanskelig som mulig og slår til corner.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 26526
25.09.17 13:10
masterpool: Det blir like enkelt som å si at spillere med middels fotballforståelse, ikke lar Leicesters farligste spiller, Vardy, en av de med flest mål i PL de siste årene, få stå helt alene. Men bortsett fra Coutinho, så har vi kanskje ikke det?? Og hvis meg gjerne den keeperen som holder det skuddet fra 7-8 meter, må jo ha lengre armer enn noen andre, spesielt venstre arm skal være vanvittig lang og bøyd for å holde det. Og se litt på de beste i PL, de avgir også returer som det blir scoret på, tro det eller ei. For dette svadaet du kommer med om å styre returer, er helt urealistisk. Ja, det er fullt mulig der man har full kontroll, men ofte har keepere mer enn nok med å få en fot eller hånd på ballen. Skal man rose Mignolet fordi han visstnok styrer straffa til Vardy til kast, eller skal man ha øya såpass oppe og skjønne at Mignolet har mer enn nok med å få arma opp, slik at han redder? At det kreves mer av enn keeper i Liverpool? Ja, det er det ingen som er uenig i. Det kan man dog sies om veldig mange i dette Liverpoollaget i hver kamp. Greia er at vi bruker de beste vi har, og inntil vi kjøper noen bedre, så er det ikke noe poeng i å gjøre ting verre enn de egentlig er. Mignolet gjør en feil, og retter den opp igjen. Det er faktisk langt over hva vi kan si om andre spillere vi har.

Nei, det blir ikke like enkelt som det. Det har absolutt ingenting med det å gjøre og det er ikke sammenlignbart på noen annen måte enn at i den diskusjonen er du OGSÅ helt på trynet. Det er det eneste som likner.

Hvis meg den keeperen som ikke redder det skuddet som forøvrig er fra lengre unna enn 8 meter. Han kan enten holde eller slå returen over mål, eller slå lengre unna. 

Er det svada å styre returer? Fint at du blottlegger nivået ditt. Noen ganger (ofte på straffer f.eks) så klarer ikke keepere gjøre annet enn å redde, men på slike skudd klarer omtrent alle keepere i PL å sende returen et annet sted enn på hodet til Vardy.

Man kan rose Mignolet for alt som har med redningen av straffen å gjøre for min del. Men det gjør ikke redningen på skuddet til 2-3 noe bedre.

Det kreves mer av en PL-keeper enn det Mignolet gjør i den kampen. Han redder opp i en feil, men ikke i resten av miget han driver på med. Det er ikke en eneste Liverpoolspiller som gjør så mye negativt og så lite positivt som Mignolet. Hvordan du etter kampen mot Leicester kan skrive en så latterlig setning som dette:Mignolet gjør en feil, og retter den opp igjen. Det er faktisk langt over hva vi kan si om andre spillere vi har er helt ufattelig. Laget blir faktisk sviktet av Mignolet, likevel vinner de.

SpeedyTorres
SpeedyTorresInnlegg: 12270
25.09.17 13:22

Her blir du eid, masterpool så bare å legge seg flat og stille forsvinne inn i skyggene

(Innlegget ble redigert 25.09.17 13:22)

Magnific
MagnificInnlegg: 12667
25.09.17 15:33
WatchMe: Jeg har aldri sett oss svakere defensivt enn vi er under Klopp. Det bare fungerer ikke, og jeg tror ikke VVD hadde gjort ting så sinnsykt mye bedre. Vi trenger defensivt fiber på midtbanen og fornå dekke rom etter backene.

Dette høres rett ut, jeg tror ikke problemene hadde vært løst ved kjøp av VVD, heller ikke om vi hadde hentet inn Varane eller Chiellini. 

Det er vel mer hele fundamentet på måten Klopp vil at laget skal forsvare seg som slår sprekker, det er ikke effektivt nok og laget klarer ikke å demme opp for rommene som oppstår før det er for sent.  Det er ikke uten grunn at de antatt dårligste lagene som også spiller den mest direkte fotballen trives mot oss.  Eneste svaret vi har er ''push up'' for å sette dem offside, en sak som er lettere sagt enn gjort når det skal reageres iløpet av sekunder.  City utnyttet bakromme til fulle mot oss sist og spilte omtrent i blinde på Aguero flere ganger før scoringen kom.  Vardy's løp herjer med oss hver gang vi møter ham..

Dette er bare endel av det som er feil.  Feks er det også en eller annen tapermentalitet over hele laget som gjør at vi gang på gang taper avgjørende dueller i egen boks eller at det føles som ingen ledelse er stor nok til å rotes bort..   

masterpool
masterpoolInnlegg: 16113
25.09.17 17:30

Straffe er 11 meter unna, skuddet ved 3-2 målet er nærmere. Siden det er så vanvittig lett å styre returer, hvorfor er ikke dette like lett på straffer?!

Og igjen, det er knapt umulig å holde et slikt skudd. Høyrearmen er i full strekk, hvordan skal han da nå bort med venstrearmen, når den skal passere hele brystkassa i tillegg?? Har Mignolet to armer som i lengde har en differanse på 20-30 cm??

Det er ikke svada å styre returer, men du fremstiller det som at alle returer er kalkulerte og valgfrie, det er helt urealistisk. De returene man som oftest styrer med hensikt, er avslutninger man har kontroll på, men velger en tryggere løsning enn å holde en ball som vingler/stusser/etc. Dette er ABC på alle keeperskoler rundt om. 

Ja, Mignolet kan prøve å pirke den over, men det er en mye mer risiko når det kommer til baller såpass langt til siden. Og ja, han kan teoretisk prøve å slå den lenger. Men du tror altså, ved dine fulle fem, at Mignolet prøver å treffe Vardy? Du tror altså ikke at han prøver å få ballen så langt vekk som han kan?

Keepere som ikke redder det skuddet fra 8 meter? Vi har en reservekeeper som slapp inn ei lompe fra Payet ifjor, fra 3 ganger den distansen omtrent. Det er faktisk ikke bare å redde et skudd i PL, de som skyter tjener liksom noen millioner i året de også.

Ja, vi har for dårlige keepere, det er ALLE enige i. Og ja, Mignolet roter til tider voldsomt, som da han somler på et tilbakespill. Han skulle hatt frispark på første scoringen, på andre scoringen, får de slå et helt upresset innlegg, de får stå umarkert på bakerste og skyte fra 8 meter, og som ikke det er nok, så står en av de mest målfarlige spillerne i PL mutters alene på returen. Da er det vanvittig viktig å fokusere på en retur som kunne vært bedre, på en redning som tross alt er mer enn grei. Ingen hadde fokusert på den returen hvis noen hadde plukket opp Vardy.

wa11in
wa11inInnlegg: 4668
25.09.17 18:59
masterpool: Ingen hadde fokusert på den returen hvis noen hadde plukket opp Vardy.

Nei, på samme måte som ingen har fokusert på returen fra Vardys avslutning tidligere i kampen mener du? På samme måte som at ingen av oss har påpekt dette utallige ganger tidligere, selv de gangene det ikke ender med baklengs? 

"Straffe er 11 meter unna, skuddet ved 3-2 målet er nærmere. Siden det er så vanvittig lett å styre returer, hvorfor er ikke dette like lett på straffer?!"

Vi er der ja... 

johwi68
johwi68Innlegg: 19368
25.09.17 18:59
SpeedyTorres: Her blir du eid, masterpool så bare å legge seg flat og stille forsvinne inn i skyggene

Det vil ikke denne brukeren skjønne og innrømme om Selveste Mignolet selv kom på banen og sa "Sorry, jeg beklager at jeg sviktet laget med noen evneveike involvereringer"..

wa11in
wa11inInnlegg: 4668
25.09.17 19:13
PaisleyGates: 5 er jo en mye riktigere karakter enn dem som presterer å gi 1 og 2.

Meget mulig, gitt at man starter børsen sin med alle spillerne på 10 som utgangspunkt. Men selv da synes jeg det blir i snilleste laget. 

"Jeg går ut fra at poengskalaen går fra 1-10, og når man gir 1 skal det da altså ikke være mulig å spille dårligere. Det er det absolutt."

Joda, absolutt korrekt, men man kan jo ikke skrive børser med dette som utgangspunkt. Man kan, i alle tilfeller, spille både bedre og dårligere. Om Mignolet hadde gjort 5 kjempebrølere, så kan han ikke få karakteren 1, fordi det jo tross alt er mulig å gjøre 6, 7 og 8 kjempebrølere? Meningsløst. Mignolet får 2 av meg, han redder et straffespark. Summen av de resterende involveringene hans ender godt på minussiden. Det virker som de fleste skriver børser hvor målvaktene kun vurderes når det er avslutningssituasjoner. Jeg tror et av skillene går her. Jeg setter børsene mine basert på det som vises over 90 minutter, og da telles alt med. Mignolet gjør stort sett det aller meste galt, og ender med lassevis av minus-anmerkninger i min bok hver eneste match. Det handler om utgangsposisjon(selv de gangene det går bra og han redder), distribusjon(selv de gangene han treffer medspiller) osvosv. Noen ser ut til å leve i en svart/hvitt-verden hvor alle involveringer som ikke direkte resulterer i baklengsmål er gode involveringer. Slik er det jo ikke. 

"Mignolet sin strafferedning redder jo faktisk tre poeng"

Sånn kan man da for pokker ikke holde på når man forsøker seg på en objektiv(så langt det lar seg gjøre) vurdering av spillernes prestasjoner. Strafferedningen er en like stor prestasjon, samme om den kommer på stillingen 3-2, 3-0 eller 0-1. Det er like meningsløst som å gi Maria, en fiktiv elev i 9B, én karakter høyere fordi hun har nydelig løkkeskrift. 

"Å mase om hvor returen går på et skudd hvor Vardy står 3 meter unna og klinker til forteller bare hvor håpløs denne agendaen mot Mignolet er."

Hvor returene ender har noe å si, det har vi 4 år med gode eksempler på. Det er selvsagt ikke håpløst å ta opp dette, da det er et gjentakende problem. 

"Jeg er også enig i at Mignolet burde gått mer all in på straffesituasjonen mot Vardy, men her redder han jo opp ved å redde straffen. En minus og en pluss går opp i opp."

Det er jo ikke sånn man vurderer andre spillere, så hvorfor skal det være det for målvakter? Hvis en forsvarsspiller spiller en match hvor han serverer store sjanser til motstander, så vil alle være enige om at han skal vurderes til en svak karakter, ettersom man vet at i lengden vil den typen feil straffe seg, selv om det gikk bra denne ene gangen. Mignolet gir bort en sjanse som han slipper inn i 72% av tilfellene. Og det finnes ingen grunn i verden til å gi den bort. Det er en megablemme, selv om det gikk bra denne gangen

Og det er på den måten man bør vurdere spillere. Snakkas

 

klaumb
klaumbInnlegg: 5872
25.09.17 20:02
johwi68: Det vil ikke denne brukeren skjønne og innrømme om Selveste Mignolet selv kom på banen og sa "Sorry, jeg beklager at jeg sviktet laget med noen evneveike involvereringer"..

Jeg ser virkelig ikke det store problemet jeg. Han sier jo flere ganger at vi har to dårlige keepere, men henger seg ikke på i gjengen som mener Karius er en enorm oppgradering fra Mignolet basert på det han har prestert til nå.

Jeg synes også han bommer på vurderingen av Mignolet ved scoringene, men det er da nok av vurderinger her inne fra kamp til kamp som er helt motsatt av det jeg mener, og ikke minst hva spillerne selv, treneren eller "eksperter" mener. 
Bare det at man ser et spenn fra 1-10 på børsen i samme kamp på egne spillere sier jo egentlig sitt. Basert på måten man vurderer fotballspillere på  i et analyseteam ville det knapt vært mulig med mindre man hadde hatt en mann liggende på bakken og ålet seg motsatt vei av der ballen er i 90 minutter med øynene igjen. Noe vi sjeldent har opplevd, men man skulle tro vi opplevde ukentlig som Liverpool supporter. 

Det er heldigvis sjarmen med fotballdiskusjoner at man har forskjellige meninger, og for Masterpool sin del virker han å være mer kritisk til keeperen vår totalt sett enn det manageren vår er, da han i det minste mener han ikke er god nok for et topplag i Premier League. 

masterpool
masterpoolInnlegg: 16113
25.09.17 20:08
wa11in: Nei, på samme måte som ingen har fokusert på returen fra Vardys avslutning tidligere i kampen mener du?

Hva i all verden forventer du at han skal gjøre på det skuddet?

Dere snakker om at det ikke er så rart at man ikke klarer å styre returer på straffe, men når samme man skyter fra halvparten av distansen fra straffemerket, da er krise!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg