Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

LIVERPOOL FC 2017/18

NYTT TEMA
Sjefan
SjefanInnlegg: 13845
26.09.17 11:37
ElChivato: Ja, hadde jo virkelig ikke blitt hett rundt Mignolet hvis han dro til en motspiller og laga straffe der også.

Straffe? Du skal ha god fantasi om noe slikt blir straffe. 

May25
May25Innlegg: 2325
26.09.17 11:59

Karius har så langt ikke hatt en eneste kamp i Liverpooltrøya der han har vært matchvinner slik Mignolet flere ganger har vært. Mignolet har vært matchvinner flere ganger, nå sist i helga som var. Grunnen til at han ble det var en situasjon og en straffe han selv skapte. Dette ville ikke vært en situasjon dersom Karius står. 

Ellers har Carra snakket om tryggheten til Liverpoo på MNF. Se et klipp her

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11410
26.09.17 12:00
Sjefan: Straffe? Du skal ha god fantasi om noe slikt blir straffe.

Hvis en Liverpoolkeeper ender opp med hanskene i trynet på en motspiller skal jeg love deg at enhver dommer ansatt av et engelsk fotballforbund hadde grepet sjansen.

Sjefan
SjefanInnlegg: 13845
26.09.17 12:06
ElChivato: Hvis en Liverpoolkeeper ender opp med hanskene i trynet på en motspiller skal jeg love deg at enhver dommer ansatt av et engelsk fotballforbund hadde grepet sjansen.

Hvorfor Mignolet skal ha hanskene i fjeset på motspiller når det holder med en liten dytt klarer jeg ikke helt bli klok på. Men klart, Mignolet skal vel forsvares. 

Shenon
ShenonInnlegg: 4551
26.09.17 12:12
wa11in: Jeg savner noen som gidder å faktisk argumentere for hvorfor Mignolet er et bedre valg enn Karius.

Det finner du mest sannsynlig ikke - da mange her har prøvd å fortelle deg, i laaaaange tider nå, at VI MENER IKKE MIGS ER BEDRE ENN KARIUS! Der vi blir uenige, er om Karius på den annen side er noe spes bedre enn Mignolet - så langt, i Liverpooltrøye (viktig poeng!) Vi (vel, iallefall jeg - skal være forsiktig med å mene noe for andre. men har inntrykk av at det er noen som er ca enige) mener ikke engang at Migs er en god keeper. Knapt nok middelmådig, og ofte ikke det engang!

 

Det er jo DETTE  som virker som det ikke synker inn hos enkelte, ikke at dere mener Mignolet er ræva - det gjør jeg og! Helt horribel til tider faktisk.

 

Men derfra, til å faktisk mene at han står til 1-2 på "børsen", er det et ganske godt stykke.. (jeg ville vel gitt ham en svak 4er eller 3 fra Leicester kampen forresten). Og her kommer trynefaktoren fram. Det finnes verken statistikker eller stillbilder som forteller en nøytral noe slikt. En annen ting er at statistikker funker særdeles dårlig til å vurdere spesielt keepere. (og det der flavor-of-the-month/year greiene "xGa, xG etc er noe piss - men dette er min personlige mening om akkurat det, så for guds skyld ikke etterlys statistikker som underbygger det...)

Han gjorde faktisk NOE riktig skjønner du. Redningen fra Vardy etter 5min var ok. Returen er igjen ikke slått "en bra plass", men primæroppgaven hans er å redde skuddet, sekundært slå returen i ufarlig område. Han fikser den første, han bommer horribelt på den andre. Derav "ok", og ikke "bra" redning.

Noe av det samme på scoringen. Helt "ok" å redde, men hvor returen havner kan vi diskutere. Her er vi på linje, jeg mener også han bør få den en annen plass. At han skal holde den der, er noe forbannet piss.

Utenom dette merket jeg meg ikke altfor mye. Han er jævlig pingle på det første målet, utrolig klønete/treig på straffen (men redder opp NOE av inntrykket med å redde) etc, så en lav karakter er absolutt på sin plass. 1er og 2er er dog for dumt, og det trenger man faktisk verken stillbilder, videoeksempler eller statistikk for å skjønne - det holder i massevis å se kampen!

 

Sånn, det ble litt mer seriøst enn gårsdagen, selv om bildene uteblir fortsatt.

minuspol
minuspolInnlegg: 35765
26.09.17 12:19
Shenon: Utenom dette merket jeg meg ikke altfor mye. Han er jævlig pingle på det første målet, utrolig klønete/treig på straffen (men redder opp NOE av inntrykket med å redde) etc, så en lav karakter er absolutt på sin plass. 1er og 2er er dog for dumt, og det trenger man faktisk verken stillbilder, videoeksempler eller statistikk for å skjønne - det holder i massevis å se kampen!

Og her utelates alt det som en keeper også må gjøre i en kamp, og som Mignolet gjør dårligere enn alle andre, igangsettinger for eksempel. Allerede der kan man trygt trekke to poeng, før man skal se på situasjonene som fører til mål i mot.

Shenon
ShenonInnlegg: 4551
26.09.17 12:24
minuspol: Allerede der kan man trygt trekke to poeng

hehe

 

Da regner jeg med du trekker 4 poeng fra Salah for missen på åpent mål, og ca 7 poeng fra Sturridge hver gang han går på banen pga idiotiske skuddforsøk fra 140meter?

 

Det blir ca like nyansert som å trekke 2 karakterer for "dårlig igangsetting"..

 

Og bare for å ha nevnt det - jeg er HELT enig med deg at Mignolet er ræva på igangsettinger, men å trekke 2 hele karaktere på det.... Skulle man dratt denne videre så ville Henderson aldri kommet over 2 i noen kamp... Vi må jo trekke 2 poeng pga han er dårlig å drible seg forbi 4 mann som Neymar kan, 2 poeng fordi han ikke scorer like mye som messi, 2 poeng pga dårligere langskudd enn Juninho etc

Det blir for dumt!

minuspol
minuspolInnlegg: 35765
26.09.17 12:31
Shenon: Det blir for dumt!

Burde skjønt at å eksemplifisere med igangsettinger ble for vanskelig for deg. Trekk to poeng for generelt keeperarbeid da. Altså det at han gjør alt det enkle keeperarbeidet betydelig svakere enn alle andre keepere i PL. 

Det kan man jo ikke si om Hendo eller Salah heldigvis.

May25
May25Innlegg: 2325
26.09.17 12:35
Shenon: Og bare for å ha nevnt det - jeg er HELT enig med deg at Mignolet er ræva på igangsettinger, men å trekke 2 hele karaktere på det.... Skulle man dratt denne videre så ville Henderson aldri kommet over 2 i noen kamp... Vi må jo trekke 2 poeng pga han er dårlig å drible seg forbi 4 mann som Neymar kan, 2 poeng fordi han ikke scorer like mye som messi, 2 poeng pga dårligere langskudd enn Juninho etc

Nå blir du usaklig her.

Mignolet sin store styrke som keeper er jo det han gjør på strek. Han skal være en matchvinner på strek og ta de nær sagt umulige skuddene. Men han har en for lav redningsprosent for å være det, og han tar rett og slett for få skudd. Derfor ser man på om han har forbedret seg på andre områder, og det har han jo. Han er jo bedre til å plukke baller i feltet og har jo blitt litt bedre til å spille ball med forsvaret. Men på langt nær bra nok ift den keepertypen han er.

Salah og resten av angrepsrekka til Liverpool får jo også kritikk for at de er såpass ueffektive. 

-k9b_
-k9b_Innlegg: 26518
26.09.17 12:45
wa11in: Btw- denne grupperingen Minus+meg er det jo ikke jeg som drar inn i debatten, jeg har, med unntak av innlegg hvor minus og jeg nevnes som en slags duo, bevisst pekt på at det var han, jeg og et par til som "kjempet på samme side" i den krigen. Om du synes det er rart å ikke nevnes blant den gjengen som argumenterte mot belgieren, så kan jeg ikke tenke meg hva k9b må føle :P

Krigen mot ignoranse og dumskap kan dessverre aldri vinnes. 

Må likevel kjempes selvsagt, men den kan kun tapes. 

Lol, nå ser jeg veldig fram til hatet jeg får. Btw: Jeg liker Shenon, håper ikke han misliker meg. Kjente bare at selv om diskusjonen var fin, så manglet den litt selvskryt.

Edit: Lol nå er jeg høy på meg selv. Sånn det blir når jeg logger inn og ser at tommel-nivået og antallet nærmer seg Old_School-nivå. 

Edit2: Det er litt betegnende for en viss debattant at på 3-2 så frikjennes altså Mignolet, mens Henderson skal ta skyld. Da forstår man ikke mye. 

Edit3: Hvilken side er jeg egentlig på? Jeg disser jo truba like mye som jeg er enig med han. Er det verdt å lage en egen koalisjon?

Edit5: Fikk tommel av både Bentekinho og JohnLocke. Betyr det at enden er nær? 

Edit7: Fjernet to editer.

(Innlegget ble redigert 26.09.17 12:53)

wa11in
wa11inInnlegg: 4668
26.09.17 13:02
Shenon: ikke at dere mener Mignolet er ræva - det gjør jeg og! Helt horribel til tider faktisk.   Men derfra, til å faktisk mene at han står til 1-2 på "børsen", er det et ganske godt stykke..

Jeg ser virkelig ikke motsetningen her jeg altså. Jeg ser heller ikke problemet med å gi spillere som er gode 1-2 på børsen i enkeltkamper for den saks skyld. 

Din argumentasjon for at han fortjener 3-4 på børsen er altså at "Han gjorde faktisk NOE riktig skjønner du.". Med den måten å vurdere på, så vil aldri skalaen benyttes i sin helhet, og du kan like greit sløyfe både karakterene 1,2, 9 og 10. Som jeg skrev i går- det vil i alle tilfeller være fullt mulig å spille både bedre og dårligere, samme hvor dårlig eller bra man har spilt. Det finnes ikke spillere på dette nivået som gjennomfører 90 perfekte minutter, på samme måte finnes det heller ikke spillere som spiller 90 minutter uten å gjøre "noe riktig"- Derfor blir det i mitt hode tøysete å reservere bunnkarakteren for nettopp dette. Man kan fint få en 1er selv om man gjør noe riktig, Og man kan fint få en 10er selv om man gjør enkelte ting feil. 

"VI MENER IKKE MIGS ER BEDRE ENN KARIUS!"

Tror du skal gå tilbake og faktisk lese diskusjonene som gikk i sommer en gang til, for det er vitterlig det både du og flere andre aktivt argumenterer for. Og jeg siterer: "Karius sugde ræv i fjor, og var 14 hakk under en såpass hjernedød kløne som Mignolet. Hva disse fantastiske statistikkene dine forteller driter jeg loddrett i - SE kampene forteller så uendelig mye mer..."

Dette er altså din inntreden i debatten i sommer, og det er eksakt den typen innlegg jeg kritiserer i mitt innlegg i går kveld. La oss for Guds skyld ikke diskutere statistikker, målvaktsteknikk eller noe annet som faktisk kan være matnyttig, det er jo langt bedre når debatten får foregå på disse premissene! Eller hva? 

"og det der flavor-of-the-month/year greiene "xGa, xG etc er noe piss"

Selvsagt. Dine oppfatninger om hvilke spillere som suger ræv har langt mer for seg. Neste år tenker jeg TV-ekspertene legger xG på hylla, og erstatter det med charts som viser hvor enkeltspillere befinner seg på en suge ræv-skala. 

(Innlegget ble redigert 26.09.17 13:07)

wa11in
wa11inInnlegg: 4668
26.09.17 13:05
-k9b_: Hvilken side er jeg egentlig på?

I følge Yesil så er du, Minus og jeg i en allianse. Men særlig du har en tendens til å svikte Minus ved enkelte øyråd. 

Dette er ikke noe jeg stiller meg bak. Den eneste jeg vil være i allianse med er Timothy Dale. #splitt&hersk

(Innlegget ble redigert 26.09.17 13:06)

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11410
26.09.17 13:07
Sjefan: Hvorfor Mignolet skal ha hanskene i fjeset på motspiller når det holder med en liten dytt klarer jeg ikke helt bli klok på.

Er det ikke straffe hvis keeperen dytter angrepsspiller?

Jeg har ikke noe behov for å forsvare Mignolet forøvrig, men det skal da vel være frispark til enhver keeper hvis en angrepsspiller bestemmer seg for å henge i armen på han?

wa11in
wa11inInnlegg: 4668
26.09.17 13:17
mikemodano: Stillbilder bør ikke ha særlig å gjøre i en diskusjon som ønsker å være en debatt et på fotballfaglig plan.

Bilde 1
Bilde 2

Du mener at disse bildene ikke forteller noe som helst av interesse? Deg om det i såfall. 

Det sagt så er jeg selvsagt enig i at levende bilder er å foretrekke. Men her er det foreløpig teknologien som setter en stopper for meg, skulle gjerne postet gif'er av de to situasjonene på bildene jeg, men jeg veit da pokkern hvordan jeg skal lage gif'er av videoer fra fotballkamper jeg ser på :P Regner uansett med at de som er interessert, og som ikke synes at bildene fremmer noe form for bevis, går inn og ser video av situasjonen som diskuteres selv før de avviser evt. påstander o.l.  

May25
May25Innlegg: 2325
26.09.17 13:29
wa11in: Du mener at disse bildene ikke forteller noe som helst av interesse?

Disse viser jo det vi ser mange ganger, og så på straffen imot i helga og bl.a. - at Mignolet tar et lite hopp før han slenger seg.

Men poenget hans står seg likevel - stillbilder gjør seg ofte dårlig.

PaisleyGates
PaisleyGatesInnlegg: 11790
26.09.17 13:34
wa11in: Jeg setter børsene mine basert på det som vises over 90 minutter, og da telles alt med. Mignolet gjør stort sett det aller meste galt, og ender med lassevis av minus-anmerkninger i min bok hver eneste match.

Det er jo dette som virker snodig. Det påstås at Mignolet ender opp med lassevis av minus i hver eneste kamp, men er Klopp virkelig så dum at han lar en keeper som har lassevis med minusinvolveringer i hver eneste kamp være Liverpools førstekeeper?

Dette stod å lese på Liverpool.no i går; For keeperne handler det om å prestere på trening og i kamp. Loris starter i morgen, men Simon (Mignolet) er førstekeeper. Det er situasjonen, forklarer Klopp.

Jeg tror ikke Klopp er dum, jeg tror bare han ser det som veldig mange andre ser (ikke du da), at Mignolet ikke har lassevis med minusinvolveringer i hver kamp.

Hvor mange minusinvolveringer hadde han i siste kamp mot Leicester? Jeg teller tre, men jeg ser også at han har gode involveringer. Ute i feltet og bokser/holder ballen, gode redninger på skudd fra Vardy og headingen som han slår til corner før hjemmelaget scorer, et par gode utspill til Salah, og ikke minst strafferedningen.

Så kommer det sikkert igjen at returen ikke går der den skal på skuddet fra Vardy etter 5 minutter, men hallo!?! Et skudd fra tre meter...da rekker man kun å tenke på å få stoppet skuddet. Så er det også noen som mener at han bør holde ballen som han slår til hjørnespark før det første målet. HAHA!

wa11in
wa11inInnlegg: 4668
26.09.17 13:34
May25: at Mignolet tar et lite hopp før han slenger seg.

Dette er vel noe alle keepere gjør, mener at dette er ganske basic i all målvaktstrening i hvertfall. 

I mitt hode så viser ikke bildene bare at han tar et hopp før han slenger seg, de viser også at han sliter med timingen, og det var først og fremst det som ble forsøkt belyst ved hjelp av disse bildene. 

mcdermott
mcdermottInnlegg: 64685
26.09.17 13:36
-k9b_: Edit5: Fikk tommel av både Bentekinho og JohnLocke. Betyr det at enden er nær?

--- De nuller i hvert fall ut hverandre så strengt tatt trekkes du en tommel.

wa11in
wa11inInnlegg: 4668
26.09.17 13:45
PaisleyGates: men er Klopp virkelig så dum at han lar en keeper som har lassevis med minusinvolveringer i hver eneste kamp være Liverpools førstekeeper?

Dette har vi vært i gjennom før, og nei- jeg tror ikke at Klopp er dum. Jeg tror heller ikke at jeg, Minus, k9b, Yesil eller noen andre her inne har bedre peiling på fotball enn Klopp. 

Men- det er interessant å se at målvaktsplassen var den store svakheten også i Klopps Dortmund-lag. Klopp er, i likhet med alle andre, heller ikke feilfri, og for meg ser det ikke ut som han er noen kløpper på å skaffe lagene sine gode målvakter. Det at han lar Mignolet få fortsette som førstekeeper er på ingen måte med på å snu denne oppfatningen hos meg altså. 

"Hvor mange minusinvolveringer hadde han i siste kamp mot Leicester? Jeg teller tre"

Det forundrer meg ikke. Og da tipper jeg også at vi nærmer oss et slags svar. Hvis du teller 3 minusinvolveringer, så kan jeg ikke skjønne annet enn at vi har fullstendig ulik oppfatning om hva som i det hele tatt er en involvering. Jeg teller langt flere, men så tipper jeg at jeg samtidig teller flere plussinvolveringer enn deg også faktisk. 

Edit: For å eksemplifisere dette så kan jeg jo ta for meg straffesituasjonen da. Jeg antar at du noterer den som 1 minusinvolvering. Jeg noterer den som 2. Først har du utgangsposisjonen, som åpner for at det blir en situasjon i det hele tatt. 3 meter lenger ut, og vi hadde ikke hatt en situasjon mindre å diskutere i etterkant. Deretter har du måten han agerer på i selve situasjonen. Der setter jeg også en minus. 

Over 90 minutter så vil det skille en del her, særlig i et tenkt eksempel hvor Mignolet såvidt greier å sparke den ballen til helvete. Da vil du, og en del andre la situasjonen gå forbi, og noen vil kanskje til og med kommentere i kamptråden "god sweeping". Jeg vil notere det som en minusinvolvering, fordi utgangsposisjonen fremdeles var feil, til tross for at det gikk fint denne gangen. Minusinvolveringen noteres i visshet om at denne typen situasjoner oppstår bl.a. som følge av en feil Mingolet gjør, og den vil i lengden koste oss baklengsmål og poeng. 

Altså vil jeg tro at jeg i de aller fleste kamper vil sitte igjen med minus-noteringer på situasjoner som ikke diskuteres eller nevnes etter kampen en gang, fordi "det gikk bra denne gangen". Men det spiller ingen rolle slik jeg ser det, feilen er den samme, og feil koster oss poeng. 

"Et skudd fra tre meter...da rekker man kun å tenke på å få stoppet skuddet"

Vil bare ta for meg den her. Det er ikke sånn at alt arbeidet en målvakt legger ned for å redde et skudd skjer etter at skuddet er avfyrt. I det Vardys skudd går, så er egentlig Mignolets jobb ganske ferdig, da er det lite annet å gjøre enn å stoppe avslutningen, noe han gjør. Poenget er at med bedre forarbeid, så stoppes avslutningen bedre. Se på De Gea f.eks., det er jo ikke utslagene etter at skuddene fyres av som er avgjørende som regel, det er det han gjør før som gjør han til verdens beste i den typen situasjoner.

(Innlegget ble redigert 26.09.17 13:55)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26904
26.09.17 15:00
wa11in: Du mener at disse bildene ikke forteller noe som helst av interesse?

Ikke isolert sett og som et utgangspunkt, men jeg er ikke dummere enn at jeg ser man kan underbygge et poeng gjennom å stanse en video akkurat der det ser som uheldigst ut for den som vurderes. Å felle en fotballdom basert på stillbilder alene tør jeg påstå er bortimot umulig. Slik sett var jeg lite presis i forrige innlegg. 

masterpool
masterpoolInnlegg: 16113
26.09.17 16:42
wa11in: Nei, og det påstår jeg jo heller ikke. Det finnes særdeles få fasiter hva gjelder vurderingen av enkeltspillere, den er langt på vei ganske subjektiv. Likevel greier man som regel å enes om en del, så noen form for objektive kriterier er det vel fair å anta at faktisk finnes.
Men jeg etterlyser heller ingen fasit. Jeg savner noen som gidder å faktisk argumentere for hvorfor Mignolet er et bedre valg enn Karius. Gudene skal vite at jeg har argumentert for det motsatte, men jeg har til gode å se ett eneste innlegg som byr på faktiske argumenter, utover de som er av denne typen:
"Det eneste som man foreløpig kan se ut ifra keepersituasjonen, er at det har null betydning av hvem som står i mål. Forsvaret er like elendig, keeperne gjør like dumme feil, og ofte feil. Vi sliter på dødball imot, vi har dårlig balanse i midtbaneleddet, og det er ikke noe mer trolig at vi verken vinner eller taper, avhengig av hvem som står i mål."
Og dette finnes jo ikke matnyttig. Dette er synsing, og intet annet. Det touches ikke innom noe som kan kalles fotballfaglig en gang.
Du kan jo avgjøre selv- hva skaper den beste debatten:
Scenario 1: 2 parter er uenige, begge legger frem sitt syn, og understøtter argumentene sine med bruk av kilder utenfra(bilder, videoer, statistikk osv). Argumentasjonen bygger videre på en større analytisk helhet, som handler om litt andre faktorer enn hvorvidt spiller X er bedre eller dårligere enn spiller Y.
Scenario 2: Samme som over, bare at her er det kun den ene parten som gjør det som nevnes over. Den andre parten slenger ut grunnløse påstander som den jeg har sitert tidligere i innlegget, og motpartens argumentasjonsrekke avblåses som som irrelevant, fordi den ikke presenterer en fasit.(I motsetning til ytringer som f.eks. "Vi trenger en ny keeper, for de vi har er ikke gode nok, uten at det betyr at de gjør alt feil")

Du argumenterer med stilbilder, statistikk osv... Det blir jo bare synsing på lik nivå med alt annet.

Jeg har ingen argumenter på horfor den ene er bedre enn den andre. Uansett hvem som er hvem. Foreløpig har vi ikke sålangt i år verken tapt eller vunnet poeng pga keeperne, straffa til Mignolet er kanskje det nærmeste. Utover dette er det heller ingen prestasjon den ene keeperen har gjort, som overgår den andre. Laget virker også helt uanfektet uavhengig hvem som står i mål.

Du måler ikke keeper på hvor mange redninger eller mål imot. Det er heller ikke keeperteknikken som avgjør det. Du vil ikke måle en spiss eller kantspiller på hvem som har best teknikk. Du vil måle det på sluttprodukt, eller i hvilken grad den oppnår det den er satt til å gjøre.

På samme måte vil man med keepere. Så uavhengig hvilke keeper som står i mål for Liverpool, så utgjør det ingen forskjell.

Altså, du kan ha en rask liten spiss, eller man kan ha en stor sterk spiss. Hvis begge scorer like mye, uavhengig av at de har ulike styrker, hvem er best? Hvis ingen scorer, hvem er svakest?

Salah er en begrenset fotballspiller teknisk, kan kun bruke et bein, og det han bruker er ikke spesielt imponerende i den store fotballverden. Men Salah har fart, og han er smart, noe som gjør at han oppdager rom osv.

Markovic er trolig bedre teknisk, kanskje en bedre skuddfot også, som teknisk fotballspiller en bedre spiller enn Salah kanskje.

Salah er dog overlegen på sluttprodukt, det ser kanskje klønete ut, det er kanskje begrensninger, men hans fotballhode sørger for at han er meget god.

Det du mener er synsing fra min side, kan jo like gjerne sies om det du kommer med som det du kaller argumenter...all den tid det heller ikke er noen fasit.

masterpool
masterpoolInnlegg: 16113
26.09.17 16:55
wa11in: Vil bare ta for meg den her. Det er ikke sånn at alt arbeidet en målvakt legger ned for å redde et skudd skjer etter at skuddet er avfyrt. I det Vardys skudd går, så er egentlig Mignolets jobb ganske ferdig, da er det lite annet å gjøre enn å stoppe avslutningen, noe han gjør. Poenget er at med bedre forarbeid, så stoppes avslutningen bedre. Se på De Gea f.eks., det er jo ikke utslagene etter at skuddene fyres av som er avgjørende som regel, det er det han gjør før som gjør han til verdens beste i den typen situasjoner.

Mener du virkelig dette? Når skuddet går, så har du kun gjort forberedelsene til det du skal gjøre, nettopp redde skuddet. Du er på langt nær i nærheten av ferdig. Det viktigste og det vanskeligste står igjen, og det er der man i minst grad kan kontrollere hva som kommer til å skje. Man vet jo ikke hvor avslutningen kommer, eller om det kanskje kommer en finte eller pasning istede.

Det som gjør De Gea vanvittig god, er at han, uansett utgangspunkt, redder med det som er mest naturlig, og riktig. Han bruker beina mye, han blokkerer like mye skudd som han redder omtrent. Det handler f.eks om å la ballen treffe leggen, istede for å prøve å fange ballen med hendene osv.

Svakheten hans er dog at det litt for ofte går inn i blokkeringsmodus, altså at ballen skal skytes i han, mer enn at han skal redde. Det så vi med Coutinho i Europaligaen for to år siden. Hvor Cou kjipper bare ballen over en De Gea som kun står der.

masterpool
masterpoolInnlegg: 16113
26.09.17 17:05
wa11in: Bilde 1Bilde 2

Bilde 1 forteller meg at man fokuserer greit mye på keeper i en situasjon hvor to city spiller står alene på fem meter og kan heade fritt.

Bilde 2 viser vel at Can og Milner syns det er helt greit at det er mann mot mann bak, og at det er flott å se på motstandere som kan skyte upresset fra 14 meter.

Når det kommer til hopp, så er det som du også påpeker, helt riktig å gjøre, men det skal times, noe som igjen er meget vanskelig. Så avhenger det litt av hvordan keepertype man er. Courtois er kanskje en av de dårligste på dette, da han mer eller mindre satser alt på rekkevidden sin i form av sin størrelse. Reina var en mester, ikke at han var så god til å time hoppene sine, men han var veldig rask til å ta mellomsteg, som utlignet de små feilene han hadde i satshoppene. Noen keepere slenger seg fra ståsted, da er timingen viktigere. Noe Hart sliter med, og det syns.

Den beste i PL når det kommer til satshopp, er trolig Cech, fortsatt. Få, om noen, tar flere skudd enn han fra ståsted på skudd. Mange sammenligner De Gea og Reina, men Hugo Lloris er nok enda nærmere Reina i keeperstil, enn det De Gea er. 

PaisleyGates
PaisleyGatesInnlegg: 11790
26.09.17 20:08

Jeg antar at du noterer den som 1 minusinvolvering. Jeg noterer den som 2. Først har du utgangsposisjonen, som åpner for at det blir en situasjon i det hele tatt. 3 meter lenger ut, og vi hadde ikke hatt en situasjon mindre å diskutere i etterkant. Deretter har du måten han agerer på i selve situasjonen. Der setter jeg også en minus. 

--> Jeg ser det som en feil. Det er ingenting i veien med utgangsposisjonen. Den er helt innenfor i forhold til å kunne nå ballen først. Han når jo faktisk ballen før Vardy også, problemet er at han trekker seg litt, og bare så vidt toucher ballen før han meier ned Vardy. Det er den ene feilen.

Over 90 minutter så vil det skille en del her, særlig i et tenkt eksempel hvor Mignolet såvidt greier å sparke den ballen til helvete. Da vil du, og en del andre la situasjonen gå forbi, og noen vil kanskje til og med kommentere i kamptråden "god sweeping". Jeg vil notere det som en minusinvolvering, fordi utgangsposisjonen fremdeles var feil, til tross for at det gikk fint denne gangen

--> Jeg vet ikke helt hva jeg skal si utenom at det virker fryktelig imponerende å ha kontroll på Mignolets utgangsposisjon til en hver tid gjennom samfulle 90 minutter med tanke på det kamerabildene viser. Man har jo også fokus på andre ting enn utgangsposisjon til keeper når man se kamper.   

Ellers ser man selvsagt at baller som Mignolet (og andre keepere) klarerer/spiller ut ender opp hos motstander. Akkurat det behøver ikke å være keeper sin feil.

Vil bare ta for meg den her. Det er ikke sånn at alt arbeidet en målvakt legger ned for å redde et skudd skjer etter at skuddet er avfyrt. I det Vardys skudd går, så er egentlig Mignolets jobb ganske ferdig, da er det lite annet å gjøre enn å stoppe avslutningen, noe han gjør. Poenget er at med bedre forarbeid, så stoppes avslutningen bedre. Se på De Gea f.eks., det er jo ikke utslagene etter at skuddene fyres av som er avgjørende som regel, det er det han gjør før som gjør han til verdens beste i den typen situasjoner.

--> Kan ikke helt se hva Mignolet kan gjøre annerledes i den situasjonen. Han plasserer seg ikke feil synes jeg. Det er klart at returen går ut i et farlig rom, men når ballen skytes fra så kort hold er det ikke enkelt å ha styr på hvor returen ender.

 

johwi68
johwi68Innlegg: 19368
26.09.17 20:39

Champions League, 2.runde, gruppespill

SPARTAK MOSKVA - LIVERPOOL

Russerne var overlegne i egen liga forrige sesong, og spesielt et meget solid forsvar sørget for at de vant ligaen. I år har det derimot buttet mer i mot, og en fjerdedel inn i sesongen har de allerede sluppet inn flere mål enn hele 2016/17.

Vi har åpnet ruskete bakover, men desto mer solid framover. Med andre ord bør dette bli en målrik affære. At vi for første gang i år stiller med alle våre fire beste offensive spiller gjør at jeg har god tro. Mané, Salah, Firmino og Coutinho kan gjøre det hett for russerne, og skulle Emre Can og Henderson gå godt i lag i tospann på midten så kan dette bli direkte herlig.

Tror på en grei seier, men rystes ikke om Lovren har en såpass av-dag at det går til helvete.

--------------------Karius-------------------------
TAA-------Matip---------Lovren-----Moreno
---------Emre Can-----Henderson------------
Salah-----------Coutinho----------------Mané
--------------------Firmino------------------------

Tips: 1-3
0-1 Mané
0-2 Firmino
1-2 En løk
1-3 Salah

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 11998
26.09.17 21:10

Karius i gang. 

Det frisparket skal taes. 

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11410
26.09.17 21:23

Rotete kamp sier kommentatoren. Det er bare mellomnavnet på denne kampen. Rot rotete rotesen.

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11410
26.09.17 21:26

Skal jo sies at rotesen-slekta har fått ordentlig rotfeste i dette laget. Denne sesongen er et eneste langt slektstre.

johwi68
johwi68Innlegg: 19368
26.09.17 21:31

Ser ut som om enkelte av våre menn sliter med underlaget. Er det kunstgress?

Spesielt Firmino har hatt merkelig mange svake touch, mens TAA har hatt en fæl omgang. Frisparket er av det lekre (og harde) slaget, men har sett keepere som tar de. Mignolet er ikke en av dem.

Allikevel mye positivt, og det føles som om vi skal ta dette etterhvert. Vi har jo fullstendig kontroll på kampen, og skulle Spartak våge seg framover så skal vi ta dem på kontringer. Synd at det var TAA som ble ballfører på den beste overgangen vår.

Moreno fortsetter storspillet, Lovren er god, og Coutinho deilig. 

Wijnaldum inn for Emre Can, kanskje, og Sturridge for Firmino. Etterhvert.

liverpo__ole
liverpo__oleInnlegg: 20020
26.09.17 21:43

Karius og Mignolet må være den dårligste keeperduoen vi har hatt siden.... eehh... noen gang? Fysj.

(Innlegget ble redigert 26.09.17 21:43)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg