Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

LIVERPOOL FC 2017/18

NYTT TEMA
klaumb
klaumbInnlegg: 5872
27.09.17 00:11
minuspol: premien er en world-beater.

Ikke i Premier League i alle fall. Det er sikkert en god mulighet for at han vil få en fin karriere igjen i Tyskland, der Jarstein (en lignende keepertype) leverer solid og er blant de beste. Dette sier jeg ikke fordi jeg undervurderer kvaliteten på Tyske lag, men fordi det er annen liga som tydeligvis favoriserer keepertyper som Karius og Jarstein. 

Hvem som er dårligst av Karius og Mignolet synes jeg er vanskelig å si, men jeg ønsker ingen av de i Liverpool i alle fall. Mignolet til Serie A og Karius tilbake til Bundesliga ville vært bra for både de og Liverpool. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 36803
27.09.17 00:14
looprevil_fc_x2: Auba? Neida, er nok utenfor våre rekkevidde. Men da kunne vi nok tatt gull. Og selv om Firmino har en liten formdupp så skal vi ikke glemme hvor god han kan være.

Bidrar svært lite utenom når han scorer mål. Liker spilleren, men er ikke den jeg ville hentet eller ønsket meg. Synes også vi bør hente noen yngre enn 28 til en slik massiv sum.

McLovin
McLovinInnlegg: 12211
27.09.17 00:22

Mulig Solanke har det om et par-tre år. Hadde jo håpet Origi hadde det litt mer kraftpreget som trengs i blant.

Det trenger jo ikke være Jostein Flos dobbeltgjenger heller for å vri en kamp.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 40581
27.09.17 00:25

Klopp får heller lure til seg Lewa.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 40581
27.09.17 00:37

Gi meg Alisson eller Handanovic, så har man en ordentlig keeper.

leterel
leterelInnlegg: 1669
27.09.17 07:19
minuspol: Dessverre slår man for mange innlegg. Det MÅ man slutte med.

Kunne ikke vært mer enig. Og etter å ha sett Burnley-kampen live var dette et ekstremt irriterende moment. Det hjelper ikke på at den generelle innleggskvaliteten fra backene er svak.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 36803
27.09.17 07:39
McLovin: Mulig Solanke har det om et par-tre år. Hadde jo håpet Origi hadde det litt mer kraftpreget som trengs i blant.

Solanke er interessant ja. Origi ville jo vært ideell om han utviklet seg rett. Problemet er jo at det er slik vi bør gjøre det om vi skal hente en slik type spiss, dvs. hente en unggutt. De virkelig gode spissene med både fysikk og et bra spekter med andre egenskaper er jo som regel så dyre eller vanskelig tilgjengelige at det er uaktuelt.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 13013
27.09.17 08:22
Shenon: og btw, når vi snakker om hva en keeper bør og ikke bør holde fast - den der etter par og femti minutter i dag, som han slår til corner.... JEG hadde holdt den - jeg tror faktisk muttern hadde hatt en fair sjans også..

Jeg har jo igrunn lenge lurt på hva disse ballene en bruker i PL er laget av i motsetning til de en kjøper på nærmeste sportsbutikk som jeg fortsatt kan løfte opp i fast grep med ei hand med sprikende fingre. I årevis har jeg lurt på hvorfor keepere i stor grad bokser alt av skudd som er litt mer enn middels harde , for ikke å snakke om innlegg. Helt til inn i 70tallet spilte jo keepere fotball på gjørmebaner uten hansker og holdt innlegg\cornere\frispark med mye tøffere press enn det som blir tillatt i dagens fotball og hanskene de ti første åra med hansker var ikke all verden heller :-)Ingenting innen den moderne fotballen overasker meg mer enn dette faktisk og jeg har noen ganger her spurt om noen kan forklare meg dette uten respons så langt.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 13013
27.09.17 08:29
Tellyrex: Benteke, en eller annen murbrekker som kan finne litt dueller. Se på United; de kan pumpe på Fella, Luksku, Zlatan og Pogba. Vi har kun en naturlig spiss av internasjonaltformat, og han har vært på Sunnanas de tre siste årene. Vi kommer til å ryke ut av CL, også blir det en hederlig 9.plass.

Dette ordet murbrekker blir nesten bestandig brukt i negative termer.Det handler vel om å ha typer spisser med litt forskjellig ferdighetsregister for å forandre litt på kampbildet. Gjerne en som har sine beste ferdigheter som bakromsspiss om motstanderen står relativt høyt og om lavt enten en murbrekker eller en Sturidgetype i sin prime som kan skape noe på trange småe flater.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 26514
27.09.17 09:01
FrannyLee: Ingenting innen den moderne fotballen overasker meg mer enn dette faktisk og jeg har noen ganger her spurt om noen kan forklare meg dette uten respons så langt.

Et par grunner til dette.

- Risk / Reward: Risikoen ved å prøve å holde en ball en ikke er helt sikker på er at man glipper den ned i beina til en spiss, belønningen for å holde den kontra å bokse er ikke stor nok til at risikoen er verdt det. Derfor bokses det mye.

- De nye ballene er kanskje lettere (det betyr jo ikke nødvendig lettere å holde) men de flakker jo som bare fy i luften. Derfor er det å få henda bak ballen og slå den til pesus en grei løsning, når ballen beveger seg alle veier i luften, i motsetning til gamle baller som oppførte seg forutsigbart.

- Lettere baller betyr mer fart. Denne tror jeg ikke jeg trenger å forklare. 

-k9b_
-k9b_Innlegg: 26514
27.09.17 09:08
Fowla: Lengst framme mangler vi en poacher. Vi har ingen ren spiss, og det merkes.

Det er faktisk det siste vi mangler.

Vi har en poacher i Sturridge, han er på benken, fordi laget er bedre tjent med å ha en spillertype som Firmino på topp. Det er så fryktelig reaksjonært å etterlyse en poacher etter en kamp hvor vi skaper 5 store sjanser uten å score. Vi har en av PLs beste poachere som gir bort 2 av disse sjansene, hvorfor skulle en annen poacher gjøre noe annerledes? Denne spissen som setter 10/10 sjanser finnes ikke.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26899
27.09.17 09:12
FrannyLee: med mye tøffere press enn det som blir tillatt i dagens fotball

Utviklingen de siste tiårene har gått i retning av å beskytte målvaktene mer og mer. Langt de fleste målvakter i dag mener de skal ha frispark bare ved lett kontakt. Det låter gjerne som en myte at så mye mer var tillatt tidligere, men det rekker å se noen snutter fra "gjørmete 70-tallsbaner", så ser en at Lee har sine ord i behold. I tillegg føler spillerne åpenbart en form for press om å se så bra ut i media, både i sosial og annen, som overhode mulig. Det er ikke helt urimelig å anta at ønsket om å "ta seg ut" kan gå på bekostning av prestasjoner. Nå gjelder for all del ikke dette kun målvakter, selv om Karius må sies å være et godt synlig offer for dette presset. Fotballspillere på toppnivå uten vannkjemmet hår og med et par gapende hull i tanngarden er det år siden man har sett. 

PaisleyGates
PaisleyGatesInnlegg: 11790
27.09.17 09:22
minuspol: Dessverre slår man for mange innlegg. Det MÅ man slutte med.

Hva mener du med innlegg egentlig? Må du slå ballen fra en posisjon helt ute på kanten før man kan kalle det innlegg? Ta Henderson sine mange 45 graders pasninger for eksempel. Disse slås ofte fra en posisjon mer inn mot midten av banen, men jeg synes disse bidrar til å skape sjanser selv om de ikke alltid blir like godt utnyttet (som for eksempel av Firmino i går).

Liverpool med Mane, Salah og Coutinho er selvsagt i stand til å spille seg gjennom i midten med hurtige pasninger kombinert med stor fart, men det skader ikke å ha flere strenger å spille på.

Jeg var skeptisk til venstrebackposisjonen før sesongen startet, men både Moreno og især Robertson har overrasket meg. Disse (og spesielt Robertson) har hatt flere gode innlegg fra kant som har skapt sjanser. 

McLovin
McLovinInnlegg: 12211
27.09.17 09:25
minuspol: Dessverre slår man for mange innlegg. Det MÅ man slutte med.

Slutte med å slå innlegg? 

Synes du man kun burde drible seg igjennom helt fra egen fem-meter også?

PaisleyGates
PaisleyGatesInnlegg: 11790
27.09.17 09:26
johwi68: Du merket deg muligens at han satte i gang spillet utmerket de gangene han fikk ballen? Det som gjorde at vi ikke fikk de sedvanlige klossmajor-pasningene til en presset back eller en forvillet Lovren?

Det jeg la merke til med Karius i går var at han spilte veldig på det trygge når han spilte/kastet ut ballen. Det var ofte til nærmeste uten å ta for stor risiko framover. Mot Leicester sist la jeg merke til at Mignolet i større grad forsøkte å klarere langt, og da vil jo treffprosenten bli dårligere. Han traff imidlertid også med et par langpasninger (mot Salah), og når disse treffer vil det i større grad kunne være med på å overrumple motstanderen (kortere vei til mål).

minuspol
minuspolInnlegg: 35765
27.09.17 09:45
McLovin: Synes du man kun burde drible seg igjennom helt fra egen fem-meter også?

Fart i ballen og bevegelse. Poetry in motion. Pass and move. 

minuspol
minuspolInnlegg: 35765
27.09.17 09:51
PaisleyGates: Ta Henderson sine mange 45 graders pasninger for eksempel.

De er nydelige! Men det er pasninger. Innlegg er meningsløse baller som blir slått inn i feltet uten et mål. 

Det Liverpool gjør alt for mye av når de ikke lykkes med å holde nok tempo i ballen er å slå innlegg fra området mellom 16 meteren og sidelinja. Helt meningsløst naturligvis.

 

Since1892
Since1892Innlegg: 1633
27.09.17 10:06
PaisleyGates: Det jeg la merke til med Karius i går var at han spilte veldig på det trygge når han spilte/kastet ut ballen. Det var ofte til nærmeste uten å ta for stor risiko framover. Mot Leicester sist la jeg merke til at Mignolet i større grad forsøkte å klarere langt, og da vil jo treffprosenten bli dårligere. Han traff imidlertid også med et par langpasninger (mot Salah), og når disse treffer vil det i større grad kunne være med på å overrumple motstanderen (kortere vei til mål).

Karius har i det minste tilslag nok som gjør at ballen passerer midtbanestreken, og i tillegg tilslag som gjør at han skyter ballen - ikke lemper den. Forskjellen på Karius og Mignolet sine utspark og kast gjør faktisk enorm forskjell på resten av laget. Mignolet har en tendens til å sette andre i laget i trøbbel, mens Karius har blitt kritisert for å sette seg selv i trøbbel. Og sistnevnte tilfelle er ofte mye mer avslørende, til tross for at de aller fleste tilfellene har endt greit. 

Merkelig at få har krisemaksimert alle de tabbene og hodeløse involveringene Mignolet har hatt innledningsvis, for de er det veldig mange av. Men så redder Mignolet seg inn på samme måte som han på mange måter ble kjent for i Sunderland; et par solide redninger (ofte hvor han selv har vært med å skapt situasjonen) og noen tv-redninger. Kommer langt med dette og det irriterer meg noe for jævlig. Karius er ikke livets lys, men jeg kan se med et halvt øye at han har en helt annen autoritet i feltet og med ballen i beina, hendene og armene enn Mignolet. Får han bort rusket sitt med tempoproblemene og får selvtilliten tilbake mener jeg iallfall vi har en betraktelig bedre keeper enn Mignolet totalt sett.

minuspol
minuspolInnlegg: 35765
27.09.17 10:13
Since1892: Karius er ikke livets lys, men jeg kan se med et halvt øye at han har en helt annen autoritet i feltet og med ballen i beina, hendene og armene enn Mignolet. Får han bort rusket sitt med tempoproblemene og får selvtilliten tilbake mener jeg iallfall vi har en betraktelig bedre keeper enn Mignolet totalt sett.

Han er allerede betydelig bedre enn Mignolet. Det er nesten latterlig hvor mye bedre han er uten å være god, og det ser alle som vil se det. Han har heller ikke noe tempoproblem, det er bare noe fjas. Han er ambisiøs og når han da har spilt lite og mangler litt connection med de andre spillerne så kan det sikkert se slik ut. Men det ordner seg.

De bekymrer dog litt at han ikke tok det frisparket i går. Det bør han, samtidig har han jo gjort det mange ganger tidligere. Slike ting kommer på plass.

Den voldsomme pondusen i feltet overrasker meg litt, det var svakheten til Karius men er tydeligvis fikset allerede.

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11410
27.09.17 10:16
minuspol: og det ser alle som vil se det.

Det er nok her problemet ligger. Du VIL det jo så veldig mye at du ser det også. Selv om det selvsagt ikke er der.

 

Voldsom pondus...haha...vurdert standup?

(Innlegget ble redigert 27.09.17 10:17)

Fowla
FowlaInnlegg: 28702
27.09.17 10:22
-k9b_: Vi har en poacher i Sturridge, han er på benken, fordi laget er bedre tjent med å ha en spillertype som Firmino på topp. Det er så fryktelig reaksjonært å etterlyse en poacher etter en kamp hvor vi skaper 5 store sjanser uten å score. Vi har en av PLs beste poachere som gir bort 2 av disse sjansene, hvorfor skulle en annen poacher gjøre noe annerledes? Denne spissen som setter 10/10 sjanser finnes ikke.

Men når spillertypen Firmino ikke fungerer er vi bedre tjent med å spille med Sturridge, en Sturridge som vi har sett gang etter gang etter gang er best når han får spille regelmessig. Er absolutt ikke Sturridges største fan, han har mangler som spiss....Men det må være mulig å benke spillere som åpenbart ikke er i sin beste form. 

Uttellingsstatistikken må være ny rekord i grusomhet. 

(Innlegget ble redigert 27.09.17 10:25)

-k9b_
-k9b_Innlegg: 26514
27.09.17 10:50
Fowla: Men når spillertypen Firmino ikke fungerer er vi bedre tjent med å spille med Sturridge, en Sturridge som vi har sett gang etter gang etter gang er best når han får spille regelmessig. Er absolutt ikke Sturridges største fan, han har mangler som spiss....Men det må være mulig å benke spillere som åpenbart ikke er i sin beste form.  Uttellingsstatistikken må være ny rekord i grusomhet.

Spillertypen Firmino fungerer. Liverpool scorer jo for faen mål som bare faen. 

Sturridge gir noe (man han bommer jo på store sjanser som alle andre, igår var han den verste), men han gir ikke mer enn Firmino. 

Ro ned knee-jerkingen littegrann.

wa11in
wa11inInnlegg: 4668
27.09.17 10:59
Fowla: Men når spillertypen Firmino ikke fungerer er vi bedre tjent med å spille med Sturridge

Men spillertypen Firmino fungerer jo. Vi skaper et lass av sjanser med han på topp. Og uttellingen vil utjevnes utover sesongen, vi må bare slutte å være så håpløst utålmodige og tabloide. 

Dessuten er den logikken hvor løsningen på få scoringer = sett inn den spilleren som scorer flest mål ganske naiv og enkel. Spill 40 kamper med Firmino og 40 kamper med Sturridge på topp, og jeg garanterer deg at vi scorer flest mål i de 40 kampene Firmino spiller. Så kan man selvsagt finne enkeltkamper innimellom hvor det vil være hensiktsmessig med en annen spisstype enn Brasilianeren, men kampen i går var ikke en slik match. Alt gikk som planlagt, og hvis vi klarer å komme til samme antall målsjanser samtidig som vi er dønn solide bakover så kommer vi til å plukke mange poeng. 

Tålmodighet er en dyd. De som roper på Sturridge fra start og endringer i midtbaneleddet etter en kamp hvor vi dominerer stort er alt for resultat-orienterte, og det de egentlig etterlyser er den approachen vi betalte masse penger for å slippe da vi kvittet oss med Rodgers. 

Slapp helt av folkens! Vi spiller bra fotball, og bra fotball gir mange poeng over en lang sesong. Og vi kommer til å komme videre i CL også. 

masterpool
masterpoolInnlegg: 16111
27.09.17 11:35
ElChivato: Det er nok her problemet ligger. Du VIL det jo så veldig mye at du ser det også. Selv om det selvsagt ikke er der.

Voldsom pondus...haha...vurdert standup?

Jeg ser at Karius er på nivå med Mignolet, og det ser alle som vil se det.

 

For å matche kommentaren om pondusen til Karius, så får jeg si at Mignolet har et enormt tilslag på ball. Da tror jeg at jeg nesten har matchet nivået på kommentarene...

PaisleyGates
PaisleyGatesInnlegg: 11790
27.09.17 12:42
Since1892: Karius er ikke livets lys, men jeg kan se med et halvt øye at han har en helt annen autoritet i feltet og med ballen i beina, hendene og armene enn Mignolet.

Da ser man åpenbart det man vil se. Karius er på ingen måte autoritær i feltet, han er veldig passiv sammenlignet med Mignolet. Synes heller ikke han virket veldig komfortabel med ball i beina de 2-3 gangene han drøyet alt for lenge med å spille ut ballen mot Arsenal.

Det beste toppnivået har Mignolet, så derfor bør han spille til man finner en ny keeper.

PaisleyGates
PaisleyGatesInnlegg: 11790
27.09.17 12:46
minuspol: Innlegg er meningsløse baller som blir slått inn i feltet uten et mål.

Det høres ut som et dårlig innlegg. Innlegg kan også være bra, dersom man slår dem med presisjon. Ingen vits å spille ballen inn i midten igjen fra kant dersom man har spillere i god posisjon inne i boksen.

McLovin
McLovinInnlegg: 12211
27.09.17 12:48
minuspol: Fart i ballen og bevegelse. Poetry in motion. Pass and move.

Så TAA's innlegg seks minutter på overtid, som det er en større prestasjon av Salah å treffe keeper på enn ikke, skal man slutte med? Eller er det en pasning siden man treffer medspilleren?

(Innlegget ble redigert 27.09.17 12:49)

minuspol
minuspolInnlegg: 35765
27.09.17 13:19
PaisleyGates: Det høres ut som et dårlig innlegg

Alle innlegg er dårlige så ja.

minuspol
minuspolInnlegg: 35765
27.09.17 13:20
McLovin: Så TAA's innlegg seks minutter på overtid, som det er en større prestasjon av Salah å treffe keeper på enn ikke, skal man slutte med? Eller er det en pasning siden man treffer medspilleren?

Så ingen tellende resultat etter innlegg i går. Så bare å slutte med det ja.

minuspol
minuspolInnlegg: 35765
27.09.17 13:21
PaisleyGates: Det beste toppnivået har Mignolet

Toppnivået til Mignolet er under bunn-nivået til både Ward og Karius (kan sikkert ta med Grabara også)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg