Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

LIVERPOOL FC 2017/18

NYTT TEMA
gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
26.10.17 10:45
masterpool: City har vel vært imponerende på de fleste felt denne sesongen.

City er helt avhengige av riktig matchball. Hvis det er for mye luft i ballen havner de utenfor topp 6.

wa11in
wa11inInnlegg: 4772
26.10.17 10:45
klaumb: Det aller største problemet vårt er fremdeles at vi slipper til for mange store sjanser. At xGA tilsier at vi skal slippe inn 1.5 mål pr. kamp er for dårlig, og selv om Mignolet på ingen måte har levert en god nok redningsprosent, så ville også en veldig god keeper sluppet inn over et mål i snitt i Liverpool slik vi forsvarer oss.

La oss kjøre en sammenligning da ;) Jeg mener at folk bommer når de bastant har konkludert med at Karius er for dårlig, da jeg mener at 10 kamper er for liten tid til å danne seg et skikkelig bilde, men samme kan det være.

Min hypotese er at en god keeper alene sørger for lavere xGa. La oss se om jeg får rett:

Mignolet: 12,66 xGa på 8 kamper denne sesongen, gir et snitt på 1,58 forventede baklengs per match. Vi har sluppet inn 16 mål på de kampene han har spilt, altså 2 mål i snitt, og ca. 0,5 mål over forventet hver kamp. 

Karius: 9,91 xGa på 11 kamper i år og i fjor. 0,9 xGa per kamp. Har sluppet inn 12 mål på de 11 kampene har har spilt i PL. Det gir et snitt på 1,09 baklengs per match. 0,19 over forventet. 

Jeg gjentar nok en gang at dette er tallene for:
A- en keeper med 6 års erfaring fra ligaen, hvor alt egentlig burde tilsi at han er på toppen av karrieren akkurat nå.
B- en keeper som er fullstendig ny i ligaen, hvor tall fra tidligere prestasjoner tyder på at nivået kan heve seg en del. 

(Innlegget ble redigert 26.10.17 10:49)

-k9b_
-k9b_Innlegg: 27259
26.10.17 10:46
klaumb: Det aller største problemet vårt er fremdeles at vi slipper til for mange store sjanser. At xGA tilsier at vi skal slippe inn 1.5 mål pr. kamp er for dårlig, og selv om Mignolet på ingen måte har levert en god nok redningsprosent, så ville også en veldig god keeper sluppet inn over et mål i snitt i Liverpool slik vi forsvarer oss.
Nå er keeperen også et problem ift antall store sjanser imot i form av dårlig rekkevidde i feltet, men der er ikke Karius noe bedre basert på prestasjonene til nå, selv om han kanskje kunne bidratt med en større redningsprosent.

Det er et problem, men det aller største problemet er faktisk Mignolet. Det er nemlig ikke på streken han er dårligst, det er i alt som har med keeperarbeid å gjøre, organisering av forsvar og generell struktur. 

Jeg tror xGA ville sunket betraktelig med en keeper inn bakerst, i stedet for Mr. Nasty. I tillegg til at han kanskje kunne reddet litt mer enn annethvert skudd.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 27259
26.10.17 10:47
masterpool: Nettopp, det er mer slik jeg opplever det. Jeg kan ikke se at han har gjort så mange redninger, så derfor forsto jeg ikke hvordan noen kan få det til å bli "best" i PL.

Bra. Dette klarer du fint. 

Fortsett med det gode arbeidet. Kanskje kjør et innlegg til hvor du sammenligner utespillere med keepere slik du gjorde istad. Det var så bra.

Sjefan
SjefanInnlegg: 14502
26.10.17 10:51
KongOlav2: Akkurat nå ser forsvaret og keeper ut til å være betraktelig svakere enn midtbane og angrep. Vi kan ikke belage oss på at vi skal vinne når alltid slipper inn 1-2 mål per kamp og for ofte 3+ mål per kamp.

Vi har sluppet inn 5. mest i hele PL denne sesongen. Ja, tallmaterialet er lavt og vi har hatt et par stygge smeller, men det er likevel foruroligende at tallene er så svake. 

Så har vi selvfølgelig hatt for lav uttelling på sjansene våre denne sesongen, men det er slik som skjer i løpet av en sesong. Våre defensive problemer har vært tilstede over mange sesongen nå - og det er ikke rart at hovedfokuset rettes dit etter den katastrofale sommeren vi hadde. 

klaumb
klaumbInnlegg: 5988
26.10.17 10:54
wa11in: Mignolet: 12,66 xGa på 8 kamper denne sesongen, gir et snitt på 1,58 forventede baklengs per match. Vi har sluppet inn 16 mål på de kampene han har spilt, altså 2 mål i snitt, og ca. 0,5 mål over forventet hver kamp.

Kan du inkludere tallene til Mignolet fra forrige sesong også, slik du gjør med Karius, som har et ekstremt tynt grunnlag i PL denne sesongen.

wa11in
wa11inInnlegg: 4772
26.10.17 10:58
klaumb: Kan du inkludere tallene til Mignolet fra forrige sesong også, slik du gjør med Karius, som har et ekstremt tynt grunnlag i PL denne sesongen.

Klart jeg kan, men da forsvinner også noe av poenget mitt, som egentlig var å mocke de som tidligere har hevdet at 10 kamper er mer enn tilstrekkelig for å danne seg et bilde av prestasjonene hos enkeltspillere. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 39040
26.10.17 10:58
Sjefan: Vi har sluppet inn 5. mest i hele PL denne sesongen. Ja, tallmaterialet er lavt og vi har hatt et par stygge smeller, men det er likevel foruroligende at tallene er så svake. Så har vi selvfølgelig hatt for lav uttelling på sjansene våre denne sesongen, men det er slik som skjer i løpet av en sesong. Våre defensive problemer har vært tilstede over mange sesongen nå - og det er ikke rart at hovedfokuset rettes dit etter den katastrofale sommeren vi hadde.

Vi burde nok minst hatt 4 poeng til med litt mer flyt. Men synes uansett at det er langt mer urovekkende at vi slipper til såpass mye bakover og slipper inn såpass mange mål. På xG ligger vi omtrent på linje med Arsenal og foran Tottenham, og heller ikke langt bak United. Tror det vil løsne litt her etterhvert på antall scorede mål. Bakover er jeg langt mer usikker om ikke Klopp tar kraftig organisatoriske grep.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 43284
26.10.17 16:22
masterpool: Ellers så har vel ikke Mignolet kostet oss poeng enda i årets kamper. Han reddet vel faktisk to mot Leicester.

Kostet oss poeng mot Watford og Tottenham. 3 av 4 mål mot Tottenham er hans feil.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 43284
26.10.17 16:37
masterpool: Skal vi slippe inn færre mål, så må midtbanen bli vesentlig bedre. Sammen med de bak selvfølgelig. Men det må hindres sjanser, ikke belage oss på at det skal gjøres feberredninger 6-7 ganger iløpet av en kamp.

Men ta kampen mot Tottenham. De skaper jo ikke spesielt mye og er ikke noe bedre. Utenom målene så er det vel kun stolpeskuddet til Son?

6-7 i skudd på mål og 36-64 i posession. Her er det kun grove personlige feil som senker oss. Man kan ikke drive å skylde på midtbane(Milner kan man filleriste for å ikke ta ut Son på 2-0 målet) og angrep. Lovren og Mignolet gir bokstavelig talt mål bort til Tottenham, og man ser ikke slikt i 4 div engang.

Hva skal angrepet også tenke når gjengen bak kjører sirkusshow og setter laget i en posisjon hvor man må score 3 mål for å vinne?

masterpool
masterpoolInnlegg: 17219
26.10.17 17:23

Hvor er midtbanen når Matip header rett til Alli? Han får stå alene på 16 meter, på offensivt frispark for Spurs. Skulle tro det var en ukjent spiller i norsk fjerdedivisjon som sto der!

Skaper sjanser? Vel, når de setter alle sjansene sine, så blir det mål istede for sjanser, men det går for det samme.

Det holder med å se på stolpeskuddet til Son, og målet hans, samt Alli, hvordan Forsvaret er overlatt helt til seg selv. Det unnskylder jo ikke feil, men når vi lar Spurs angripe mot 4 mann bak, så kan vi nesten ikke forvente mer. Det holder ikke i PL.

Sjefan
SjefanInnlegg: 14502
26.10.17 17:57
masterpool: Det holder med å se på stolpeskuddet til Son, og målet hans, samt Alli, hvordan Forsvaret er overlatt helt til seg selv

Stolpeskuddet til Son:  Ikke akkurat undertall de gutta bak i forsvaret der.

Målet til Son: Ikke akkurat undertall der heller gitt. Er selvfølgelig helt ufarlig hvis Lovren ikke mister hodet (Og Milner må ta det gule for å stoppe Son) 

1-0 :  Egentlig godt forsvarsspill av Lovren som setter en bra linje. Mignolet følger opp med grusomt keeperspill 

3-1 : Milner faller ned og har kontroll på Son. Forsvarsspiller Can som skal ha ansvaret for Alli er like sterk på markering som alltid og stikker av. Oppsummert, Milner har kontroll på sin mann, Hendo er i boksen og gjør en jobb mens Can feiler totalt. 

 

(Jada, stillbilder fanger ikke opp alt, men poenget står) 

(Innlegget ble redigert 26.10.17 17:59)

Corvus
CorvusInnlegg: 24101
26.10.17 21:01
-k9b_: Jeg tror xGA ville sunket betraktelig med en keeper inn bakerst, i stedet for Mr. Nasty. I tillegg til at han kanskje kunne reddet litt mer enn annethvert skudd.

Når du skriver at han redder annethvert skudd så er det en sannhet med modifikasjoner.

Han redder ganske mange av de som kommer omtrent rett på ham, og nesten ingenting av det som kommer mer til siden for ham.

 

masterpool
masterpoolInnlegg: 17219
26.10.17 22:27

Skjønner jo hvorfor vi slipper inn mål, når du mener vi skal stå mann mot mann bak.

Hendo er i boksen? Om de som er i boksen er på banen, eller tribunen, betyr ingenting, når Alli får stå alene rett foran mål og prikke avslutning uforstyrret.

1-0, er godt stopperspill? Han presterer nærmest å dukke? Mignolet når ikke frem, så mye mer fryktelig enn det er det ikke.

Om vi er undertall eller ikke betyr ikke en dritt, så lenge ingen forhindrer verken sjanser eller avslutninger. Her har hele laget et ansvar, og spesielt forsvar og midtbane.

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6337
27.10.17 07:24

"Jeg ble fortalt at bare Skrtel forsvant, så ble forsvaret vårt så mye bedre!"

Den var bra husker jeg. Alt kaoset i forsvaret var hans skyld.

Men nå skal det sies at Lovren er jo verre enn Skrtel på kaos så det er ingen tvil om at utskiftning av personell vil hjelpe, men først og fremst dreier dette seg om defensiv organisering. Og der er vi dessverre bånn i bøtta. 

-k9b_
-k9b_Innlegg: 27259
27.10.17 11:03
Corvus: Når du skriver at han redder annethvert skudd så er det en sannhet med modifikasjoner.
Cobi
CobiInnlegg: 58191
27.10.17 11:16
-k9b_: Nei, det er egentlig ikke en sannhet med modifikasjoner.

Litt på siden, jeg beklager det, men siden xg diskuteres på denne siden: Tar xg hensyn til hvem det er som avslutter? Altså: Om Kane og Bala Garba kommer til akkurat samme avslutningsmulighet, er xg lik eller forskjellig (fordi man faktorerer inn hvem som skal avslutte)? Jeg har alltid vært av den oppfatning at den er lik, men jeg tror jeg leste noe her for ikke så lenge siden om at det er feil?

Jeg har ikke lest alt her inne etter Tottenham-kampen, men har dere kommet over det stadiet hvor 1-0-målet legges på Lovren, mens Gomez hylles for en bra kamp, eller har dere innsett at det målet ligger på Gomez’ kappe? Mer enn Lovren (som gjør mer eller mindre alt rett i den situasjonen) og mer enn Mignolet.

Aguero16
Aguero16Innlegg: 3383
27.10.17 11:39

I disse stopper tider, så vil jeg minne på at City kjører på med Stones og Otamendi som stoppere. To stk som i følge mange er totalt ubrukelige. Spesielt Stones har fått høre det i mange år at han er katastrofe. Hvorfor er City så bra bakover? Ikke kom med eksempel på trygg keeper. Ja det betyr mye, men det er ikke alene hele grunnen. 

Angrep er det beste forsvar. Intensiteten i gjenvinning, hvordan en tar bort romma og hvordan en jager ballfører som en samlet tropp. City er rå på dette. Det krever enormt av hver spiller. Min mening er at Liverpool er for svake sentralt i banen på midt. Sentral og indreløper evner ikke å gjøre den jobben som trengs. Klopp ønsker å spille en type fotball som er enormt krevende, men han er ikke i nærheten av å ha mannskapet til og utføre den. Det går av og til, men for sjelden. En kan skylde på keepere og stoppere. Men det som skjer foran på banen kan ikke dei få skylda for. Og hovedansvaret for alt dette? Jurgen Klopp. Han er sta og nekter å forandre på så mye. Og spillerene som han råder over prøver vel så godt dei kan. Coutinho til dømes er alt for svak defensivt syns jeg. 

Corvus
CorvusInnlegg: 24101
27.10.17 11:57
-k9b_: Nei, det er egentlig ikke en sannhet med modifikasjoner.

Tallene er jo greie, men resten av det jeg skrev er viktigere. Alle keepere kan redde skudd som kommer rett på, det gjør ofte Mignolet også. Men han redder nesten ingenting av det som kommer mer til siden.

Hadde man hatt statistikk på redninger av skudd som kommer x antall meter til en av sidene for keeperne så hadde Mignolet ligget tynt an.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 39040
27.10.17 12:03
Aguero16: Angrep er det beste forsvar. Intensiteten i gjenvinning, hvordan en tar bort romma og hvordan en jager ballfører som en samlet tropp. City er rå på dette. Det krever enormt av hver spiller. Min mening er at Liverpool er for svake sentralt i banen på midt. Sentral og indreløper evner ikke å gjøre den jobben som trengs. Klopp ønsker å spille en type fotball som er enormt krevende, men han er ikke i nærheten av å ha mannskapet til og utføre den. Det går av og til, men for sjelden. En kan skylde på keepere og stoppere. Men det som skjer foran på banen kan ikke dei få skylda for. Og hovedansvaret for alt dette? Jurgen Klopp. Han er sta og nekter å forandre på så mye. Og spillerene som han råder over prøver vel så godt dei kan. Coutinho til dømes er alt for svak defensivt syns jeg.

Nå fungerte det bra sist høst med den midtbanen du snakker om. Men da var både Hendo, Lallana og Wijnaldum i god form (spesielt de to første) og fungerte bra.

Men uansett holder det ikke mål med Mignolet og Lovren. De to er per dags dato lagets klart svakeste brikker. Det var ikke akkurat slik at dere fortsatte med Bravo på keeperplassen heller. Og Mignolet er iallfall ikke noe bedre enn Bravo.

Sjefan
SjefanInnlegg: 14502
27.10.17 12:28

Det beste vi kan håpe på i januar er vel at Juventus er villige til å bla opp noen pund for Can - som vi igjen kan bruke for å løse Keita ut av sin kontrakt før tiden.

Can har hatt sine gode kamper, men som så ofte tidligere er han for dårlig for ofte. Ikke virker han å ha hodet på rett sted heller. Katastrofalt at han ikke ble solgt i sommer - forhåpentligvis tar man tak i januarvinduet. 

klaumb
klaumbInnlegg: 5988
27.10.17 12:30
Cobi: Jeg har ikke lest alt her inne etter Tottenham-kampen, men har dere kommet over det stadiet hvor 1-0-målet legges på Lovren, mens Gomez hylles for en bra kamp, eller har dere innsett at det målet ligger på Gomez’ kappe? Mer enn Lovren (som gjør mer eller mindre alt rett i den situasjonen) og mer enn Mignolet.

Her inne får Mignolet all skyld for det målet. Som du sier, og som det ble sagt i studio så er det nærmeste forsvarer som setter linja, og det er Lovren. Gomez er den eneste som er uoppmerksom og opphever den med minst mulig margin. 

Mignolet kunne dog utvilsomt også vært mer oppmerksom han også, og gjort en forskjell, men som du sier, så ville det aldri blitt en sjanse en gang om Gomez hadde gjort som han skal i den situasjonen. 

(Innlegget ble redigert 27.10.17 12:34)

JFT_96
JFT_96Innlegg: 23737
27.10.17 13:01

Imponerende av City å få et forsvar med Otamendi og Stones til å fungere. Ikke kosta de all verden heller..........

Aguero16
Aguero16Innlegg: 3383
27.10.17 13:04
KongOlav2: Det var ikke akkurat slik at dere fortsatte med Bravo på keeperplassen heller.

Nei. Pep tok grep og hentet en som til nå ser meget solid ut. Og det er litt av poenget. Pep har lært mye av sin første sesong i PL. Ja han har nok mer penger enn Klopp. Men jeg er egentlig sjokkert over at Klopp ikke har gjort noe med problema i Liverpool. For peng til forsterkning har han.

Aguero16
Aguero16Innlegg: 3383
27.10.17 13:06
JFT_96: Imponerende av City å få et forsvar med Otamendi og Stones til å fungere. Ikke kosta de all verden heller..........

Har en følgt med på fotball generelt dei siste 15 åra så ser en utviklingen som har vært. Pris i forhold til kvalitet er fortsatt ikke fasit. Det så vel Liverpool med Carroll.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 39040
27.10.17 13:08
Aguero16: Nei. Pep tok grep og hentet en som til nå ser meget solid ut. Og det er litt av poenget. Pep har lært mye av sin første sesong i PL. Ja han har nok mer penger enn Klopp. Men jeg er egentlig sjokkert over at Klopp ikke har gjort noe med problema i Liverpool. For peng til forsterkning har han.

På midtbanen kommer jo en Keita til £60m neste sesong. Da skal midtbanen iallfall være langt bedre kvalitetsmessig enn forsvaret og keeperplassen. For Lovren er svak og Mignolet er krisedårlig.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 27259
27.10.17 13:42
Cobi: Litt på siden, jeg beklager det, men siden xg diskuteres på denne siden: Tar xg hensyn til hvem det er som avslutter? Altså: Om Kane og Bala Garba kommer til akkurat samme avslutningsmulighet, er xg lik eller forskjellig (fordi man faktorerer inn hvem som skal avslutte)? Jeg har alltid vært av den oppfatning at den er lik, men jeg tror jeg leste noe her for ikke så lenge siden om at det er feil? Jeg har ikke lest alt her inne etter Tottenham-kampen, men har dere kommet over det stadiet hvor 1-0-målet legges på Lovren, mens Gomez hylles for en bra kamp, eller har dere innsett at det målet ligger på Gomez’ kappe? Mer enn Lovren (som gjør mer eller mindre alt rett i den situasjonen) og mer enn Mignolet.

- Xg tar ikke hensyn til hvem som avslutter nei. Noe av poenget med modellen er at den ikke skal ta hensyn til det.

- Vi er (mildt sagt) ikke en samlet gjeng. Gomez gjør ikke en spesielt heldig opptreden på det målet, men det er en marginal offside-avgjørelse om han kommer seg foran Lovren. Det er så mye som gjøres feil etterpå (først og fremst av Mignolet) at Gomez' sin feil blir en bagatell. Lovren spilte muligens den verste halvtimen med fotball jeg noensinne har sett. Inkludert helt sjanseløst ræva opptreden på 1-0. 

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6337
27.10.17 13:56
-k9b_: at Gomez' sin feil blir en bagatell

Feilen som er årsaken til at situasjonen i det hele tatt kan oppstå er en bagatell? 

Aguero16
Aguero16Innlegg: 3383
27.10.17 14:22
KongOlav2: På midtbanen kommer jo en Keita til £60m neste sesong.

Det er sant. Og er han sånn som jeg trur, så er det kraftig oppgradering. 

Cobi
CobiInnlegg: 58191
27.10.17 14:24
-k9b_: - Vi er (mildt sagt) ikke en samlet gjeng. Gomez gjør ikke en spesielt heldig opptreden på det målet, men det er en marginal offside-avgjørelse om han kommer seg foran Lovren. Det er så mye som gjøres feil etterpå (først og fremst av Mignolet) at Gomez' sin feil blir en bagatell. Lovren spilte muligens den verste halvtimen med fotball jeg noensinne har sett. Inkludert helt sjanseløst ræva opptreden på 1-0.

Lovren var ræva, ingen nekter på det. Men på 1-0 setter han Kane nærmere en meter, i hvert fall en halvmeter, offside. Helt bra stopperspill. Helt etter boka. Han kan jo ikke faktorere inn at høyrebacken, han som befinner seg ytterst på linja og ser absolutt alt, ikke gidder/evner å følge linja som settes. Det er jo Lovrens jobb å sette linja, de andres jobb er å følge den. Lovren setter den bra, de andre gjør derimot ikke sin jobb.

Så er det i tillegg en feilvurdering av Mignolet (som også var direkte svak i kampen, for all del) etterpå. Men om man skal fordele skyld på det målet, skal Gomez ha mest, Mignolet nest mest og Lovren praktisk talt ingenting.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg