Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

LIVERPOOL FC 2017/18

NYTT TEMA
Magnific
MagnificInnlegg: 12381
10.12.17 17:39
Masaniello: Klopp får litt som betalt når han starter med Solanke i denne. Greit at vi har både Salah og Mane, men sistnevnte er ikke i sin beste form og vi kan ikke forvente at Salah skal sikre alt for oss alene.

Får generelt som fortjent når han rullerer så mye, ja.  Det er jo bare bullshit å tro at troppen er så jevn at han kan bytte 4-5 mann uten at vi svekkes vesentlig.  

Zenix
ZenixInnlegg: 7333
10.12.17 17:40
Legendag_: Seks endringer fra forrige kamp, og likevel leverer man en prestasjon som på en normal dag burde resultere i en 3/4-0 seier

Hvorfor ser du deg blind på domineringen av banespillet? Dette var jo noe alle visste at Everton ville tillate. Allardyce sa det vel så klart og tydelig som det var mulig å få det før kampen også. Everton ville parkere bussen, og det gjorde de. Totalt uinteressert i å holde ballen i laget i frykt for å bli straffet når de er i ubalanse.

Tar man balldominansen med i betraktning, så var vi bortimot så ufarlige som det er mulig å få blitt mot etablert forsvar i dag. Og dette er et Everton som knapt henger sammen. Vi klarer ikke å utnytte dominansen fordi laget strippes for kreativitet og bevegelse når man fjerner to av fire der fremme som virkelig har det i seg. 

Det er ikke taktisk klokskap av Klopp som gjør at vi dominerer kampen i dag. Det er naivitet og stahet som gjør at vi ikke vinner 3/4-0. 

For Klopp ser dette med riktig matching av spillere ut til å trumfe alt annet. Dette bekreftes ved at Ox og Solanke erstatter Firmino og Coutinho (les den setningen et par ganger for å la det synke inn), og sementeres ved at han tar ut Salah på 1 - 0. 

Et derby skal ikke behandles som en hvilken som helst kamp, og et bytte skal ikke være bestemt før kampen blåses igang, slik det åpenbart var med Salah. 

Dette er farlig, naiv og utaktisk gambling av Klopp, og vi blir straffet deretter. Å spare Coutinho og Firmino idag, når det er fire dager siden sist de spilte, og att på til hjemme da også, og de kan hviles mot WBA, det er idiotskap. Klopps avgjørelser koster oss poeng idag.

Zenix
ZenixInnlegg: 7333
10.12.17 17:42
wa11in: Regner med at du fikk med deg det selv hvis du så kampen.

Fantastisk svar.

En gang til; hva var planen til Klopp idag? Den som fungerte så perfekt. Jeg vil gjerne se deg komme med eksempler, for jeg liker å lære.

Legendag_
Legendag_Innlegg: 5635
10.12.17 17:43
WaltonBreckRd: Lol. Blir morsomt å diskutere xG i Europa League neste år. Coutinho, Firmino og Gini bør starte denne, da hadde vi vunnet kampen garantert.

Hva faen har det med saken å gjøre? Selvsagt er det ingen garanti for det, det finnes ikke garantier i fotball. Poenget er at prestasjoner med god xG-score vil gi resultater over tid og vises på tabellen. 

Anbefaler deg å sjekke tabellen forøvrig. 

Tormund
TormundInnlegg: 20812
10.12.17 17:43
wa11in: Dette er min humor ^^

Det er pga hendo vi ikke er bedre når de beste er ute. Trenger skrive mer.

Diego71
Diego71Innlegg: 952
10.12.17 17:43

Enig med Zenix. I tillegg til Manes hjerneblødning. 

mcdermott
mcdermottInnlegg: 63914
10.12.17 17:53

--- Planen til Klopp var vel å dominere banespillet og skape nok sjanser til at man kunne vinne kampen.

Og slik sett var det vel ikke noe galt med planen og det er så lite som skiller tre fra ett poeng i dag. Manè pusher ballen til siden og vi har 2-0. Så synes jeg folk undervurderer styrkeforholdet WBA vs Everton her, jeg tror faktisk WBA gir oss mere motstand enn det man så i dag. 

Zenix
ZenixInnlegg: 7333
10.12.17 17:57
mcdermott: --- Planen til Klopp var vel å dominere banespillet og skape nok sjanser til at man kunne vinne kampen.

Hehe. Vanskelig å være uenig med Klopp om det var planen. Den planen burde alle lag adoptere. Jeg får flashbacks til den taktikktavla til Hodgson.

Om planen til Klopp var så enkel, så er det kanskje ikke rart man feiler totalt taktisk idag.

mcdermott
mcdermottInnlegg: 63914
10.12.17 18:08

--- Burde virkelig alle lag adoptere  den planen? Hvordan hadde det gått om Big Sam hadde brukt den planen i dag?

Vi hadde 89 % ballinnhav i dag og 23-5 i skudd, vi er rett og slett forferdelig ineffektive. Det er jo en god grunn til at dette føles som et skikkelig ran. Om noen sviktet i dag så var det de 11 som fikk sjansen av Klopp. 

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 10791
10.12.17 18:10

"--- Planen til Klopp var vel å dominere banespillet og skape nok sjanser til at man kunne vinne kampen."

Det ville vi gjort med Coutinho, Firmino og Gini fra start også, mest sannsynlig scoret et mål eller to mer. 

Så får det være greit, han roterer mye på laget. Hva i helvete tenker han på med byttene? Danny Ings har ikke spilt toppfotball siden Carragher var aktiv. To poeng tapt i dag må Klopp ta på sin kappe.

Zenix
ZenixInnlegg: 7333
10.12.17 18:22
mcdermott: --- Burde virkelig alle lag adoptere  den planen? Hvordan hadde det gått om Big Sam hadde brukt den planen i dag? Vi hadde 89 % ballinnhav i dag og 23-5 i skudd, vi er rett og slett forferdelig ineffektive. Det er jo en god grunn til at dette føles som et skikkelig ran. Om noen sviktet i dag så var det de 11 som fikk sjansen av Klopp.

Det blir vanskelig å ta det seriøst når svarene en får på "hva var Klopps plan idag?" er "å skape nok sjanser til å vinne kampen". Jeg hadde et håp om at du var sarkastisk først, men nå frykter jeg at du mener det i fullt alvor.

Vi dominerte ballinnhavet idag fordi Everton lot oss gjøre det. Dette var noe Allardyce sa klart og tydelig i forkant av kampen. Hadde han vært i Everton lenger, så ville de tallene sett noe mindre flatterende ut, selv om vi også da ville dominert banespillet. 

Skuddstatistikken kan du gå en annen plass med. Vi var ufarlige idag om man tar dominansen med i betraktning. Enhver manager ville sett på det som en suksess å ta turen til Anfield å få så få, store sjanser mot seg som det vi vartet opp med mot Everton idag. 

Det føles som et lite ran fordi straffen var feil, eller i beste fall uhyre billig, men også fordi Everton gir oss hele kampen på sølvfat uten at vi er i nærheten av å utnytte det. Dette resultatet er på Klopps kappe.

Magnific
MagnificInnlegg: 12381
10.12.17 18:27
mcdermott: Vi hadde 89 % ballinnhav i dag og 23-5 i skudd, vi er rett og slett forferdelig ineffektive. Det er jo en god grunn til at dette føles som et skikkelig ran. Om noen sviktet i dag så var det de 11 som fikk sjansen av Klopp.

Hvor mange store sjanser hadde vi ?  Vil påstå at den Mane nekter å sentre rett før pause og Salahs heading var de eneste virkelig store sjansene.   Vi er ikke gode nok på siste tredjedel helt enkelt.

PaisleyGates
PaisleyGatesInnlegg: 11613
10.12.17 18:31
Magnific: Får generelt som fortjent når han rullerer så mye, ja. Det er jo bare bullshit å tro at troppen er så jevn at han kan bytte 4-5 mann uten at vi svekkes vesentlig.

Ikke noe galt i å rotere, men i noen kamper bør man stille med sitt sterkeste lag. Klopp sparte Firmino og Mane i toppoppgjøret mot Chelsea, og i dag sparte han Firmino og Coutinho fra start. Everton er ikke av samme kaliber som Chelsea, men to strake ligaseiere, ny manager og lokaloppgjør....her burde vi ha stilt mer toppet fra start.

Når man først velger å spare de to brassene, så burde de i hvert fall vært kastet innpå tidligere. Hadde Klopp byttet ut Ox og Solanke og beholdt Salah på banen, tror jeg det hadde blitt tre poeng i dag.

PaisleyGates
PaisleyGatesInnlegg: 11613
10.12.17 18:33
mcdermott: --- Planen til Klopp var vel å dominere banespillet og skape nok sjanser til at man kunne vinne kampen.

Det ville også vært en god ide å ha spillere på banen som maktet å omsette sjansene i mål. Da er det dumt å ta Premier Leagues toppscorer av banen.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 12755
10.12.17 18:39
Zenix: Det føles som et lite ran fordi straffen var feil, eller i beste fall uhyre billig, men også fordi Everton gir oss hele kampen på sølvfat uten at vi er i nærheten av å utnytte det. Dette resultatet er på Klopps kappe.

Jeg er enig med deg, men også enig med de som argumenterer for at dette i utgangspunktet var en god kamp fra oss.

På pluss-siden så dominerte vi kampen totalt, og spilte samtidig tidvis bra fotball. Trengte et fullstendig magisk øyeblikk fra Salah for å åpne ballet, men Klopp kan ikke gjøre noe som helst med at Mané får tidenes hjerneblødning i en situasjon der det SKULLE vært 2-0 og i realiteten game over når Everton var så tamme som de var. Klopp kan heller ikke gjøre noe med at Lovren gjør en av sine sedvanlige idiotiske manøvre og skyver Calvert Lewin med begge armer, noe som gir han en mulighet til å legge seg. Ikke kan han gjøre noe med at dommeren er fullstendig løk og dømmer straffe der, i en situasjon som aldri var straffe, og som også så enkelt kunne vært unngått om ikke Lovren oppførte seg som en U-18 spiller som nettopp ble kalt opp til førstelaget. Gleder meg så jævlig mye til den fyren er ute av laget.

Der jeg er enig med deg er at Klopp roterer _for_ mye på laget til denne matchen, vi var så gode mot Spartak at gutta umulig kan ha tatt ut veldig mye energi mot de, og her synes jeg at alle de fire artistene våre skulle ha startet. Det er et derby, og da spiller de beste, som nevnt tidligere. Det jeg reagerer mest på er byttene Klopp gjør underveis, her er han rett og slett veldig svak og det er en merkelig stor svakhet å ha for en ellers så fryktelig god trener. Å ta av vår beste spiller for dagen så tidlig når vi bare leder 1-0 er en fæl avgjørelse, og Coutinho kommer på for sent. At Danny føkking Ings skal inn og redde dagen er bare komisk.

Alt i alt så lener jeg meg mer mot at dette er et utrolig surt poengtap som stammer fra Manés ufattelig svake avgjørelse og en helt jævlig straffesituasjon, men Klopp har sin del av ansvaret med for stort fokus/feil prioritering av rotasjon og svake bytter i andre omgang.

At majoriteten her inne får mensen og mener at ting er helt krise igjen når vi i realiteten er inne i en super periode bryr jeg meg ikke om, det er så mye positivt om dagen, og vinner vi på onsdag så er mye av dette glemt.

masterpool
masterpoolInnlegg: 15061
10.12.17 18:42

Nå, InDeilawetrust, har du fortsatt tålmodighet? Eller ble det poengdeling idag?!

minuspol
minuspolInnlegg: 35266
10.12.17 19:40

Det er en merkelig situasjon fra total dominans. Klopp treffer hundre og ti prosent med alt. Får rotert som han ønsker og dominerer Everton fullstendig, foruten i en eneste liten situasjon.

Mignolet 7 - Et par gode involveringer. Det ser vi ikke så ofte.

Gomez 8 - Knallsterk kamp av en som vel må bli aldeles nydelig som stopper om et år eller to. Litt for defensiv kanskje men det var nok planen.
Lovren 7 - Har stålkontroll på ingenting.
Klavan 7 - Se Lovren.
Robertson 6 - Litt skuffende enkel.

Henderson 9 - Nok en kjempekamp. Styrer alt, er ekstremt aggresiv og får med seg de andre på det. Holder en fantastisk flyt i spillet. Tvinger medspillerne til å engasjere seg offensivt. Det er løp, stikkere, lange baller. Voldsomt reportoar. Ingen har så mange kvaliteter som Hendo.
Milner 6 - Litt det motsatte av Hendo. Men gjør allikevel jobben sin.
Oxlade-Chamberlain 5 - Har noe ferdigheter med ball, men er helt ubrukelig når det skal sys sammen noe spill. Forferdelig slurvete.

Salah 7 - Scorer, men ballen spretter litt feil for ham i dag.
Solanke 6 - Har mye inne men foreløpig har han ikke PL-tempoet der. Men det skjer ting.
Mané 6 - Er god, men den ballen skal du rulle til siden. Og det sier ikke jeg ofte.

Firmino - øker trykket ytterligere...
Coutinho - og litt til...
Ings - før det dabber av.

(Innlegget ble redigert 10.12.17 19:42)

wa11in
wa11inInnlegg: 4566
10.12.17 19:41
Zenix: Jeg vil gjerne se deg komme med eksempler, for jeg liker å lære.

Jeg sliter litt med å skjønne hva det er du ønsker å lære, lurer du på hva som var planen til Klopp for å slå Everton i dag? For hvis du virkelig lurer på det, så rimer det dårlig med utsagnet om at du faktisk så kampen. 

Ja, Everton ligger lavt, og det var nok planen. Men å ligge så lavt etter pause på stillingen 0-1..? Nei, jeg blir ikke med på at det var en del av noen plan, det er et direkte resultat av hvordan Klopp disponerer og setter opp vårt lag, med Henderson som den dypeste midtbanespilleren, 20 meter inn på Evertons banehalvdel når vi ikke har ballen. 

Med ball er det også ganske tydelig hva Klopp prøver på- nemlig å sette opp Mané og Salah i situasjoner så nære mål som mulig. Det er slående hvor få innlegg vi slår, til tross for at Everton nærmest trygler Robertson og Milner om å slå innlegg hver gang de hadde ballen. Denne planen må kunne sies å ha fungert, da det var nettopp etter en slik situasjon vi scoret, samt skapte enda en gedigen målsjanse. Klopp vet at Everton(og de fleste andre lag for den saks skyld) ikke klarer å ligge kompakt og forsvare seg i 2X45 uten at disse gutta kommer til farligheter. Så skjedde også i dag, og med en oppegående dommer hadde vi tatt med oss 3 poeng fra denne kampen, samtidig som vi sparte spillere til midtuka. 

Så er det selvsagt en hel del andre, mer eksplisitte posisjonelle disponeringer som sørger for at Mané og Salah faktisk får anledning til å settes opp i disse situasjonene, men det gidder jeg ikke ta for meg nå. 

Magnific
MagnificInnlegg: 12381
10.12.17 19:47
PaisleyGates: Ikke noe galt i å rotere, men i noen kamper bør man stille med sitt sterkeste lag. Klopp sparte Firmino og Mane i toppoppgjøret mot Chelsea, og i dag sparte han Firmino og Coutinho fra start. Everton er ikke av samme kaliber som Chelsea, men to strake ligaseiere, ny manager og lokaloppgjør....her burde vi ha stilt mer toppet fra start. Når man først velger å spare de to brassene, så burde de i hvert fall vært kastet innpå tidligere. Hadde Klopp byttet ut Ox og Solanke og beholdt Salah på banen, tror jeg det hadde blitt tre poeng i dag.

I seg selv ikke noe galt.  Men det er en kunst å vite hvor ofte og ikke minst når man kan rotere og ikke.  Et Merseyside derby er definitivt ikke et tidspunkt for å spare spillere, det sier seg selv.   Prioriteringene også helt på trynet når vi kjører full pupp i midtuken med tut å kjør for å slå bakgårdsklubben Spartak 7-0, jævlig flott da skal det hviles i helgen..    At de er på benken er jo noe, men er noe helt annet å komme inn fra benken å prege kamper enn å starte.  Og hva synes egentlig Coutinho feks som var kaptein i midtuken og er i kalasform om å sitte på benk her ?  Garantert forbanna.

Nei, kan rett og slett ikke forstå at en rutinert manager som Klopp gjør dette med viten å vilje.  Det er så svak coaching at jeg blir skremt.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 38343
10.12.17 19:53
Magnific: I seg selv ikke noe galt. Men det er en kunst å vite hvor ofte og ikke minst når man kan rotere og ikke. Et Merseyside derby er definitivt ikke et tidspunkt for å spare spillere, det sier seg selv. Prioriteringene også helt på trynet når vi kjører full pupp i midtuken med tut å kjør for å slå bakgårdsklubben Spartak 7-0, jævlig flott da skal det hviles i helgen.. At de er på benken er jo noe, men er noe helt annet å komme inn fra benken å prege kamper enn å starte. Og hva synes egentlig Coutinho feks som var kaptein i midtuken og er i kalasform om å sitte på benk her ? Garantert forbanna.

Tipper de hadde bestemt seg for at gutta som skulle spille 90 mot Spartak og hvem som skulle hvile i dag for 2-3 uker siden.

Denne rotasjonen er ikke tilfeldig, men jeg er sterkt uenig i hvilke kamper man hviler spillere i.

(Innlegget ble redigert 10.12.17 19:56)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 7894
10.12.17 19:53

Haha, for et Klopp-intervju! Fikk ikke sett det før nå.

Men jeg liker det. Det er ekte.


-Pat

Magnific
MagnificInnlegg: 12381
10.12.17 19:56
Knaxern: Tipper de hadde bestemt seg for at gutta skulle spille 90 mot Spartak og hvem som skulle hvile i dag for 2-3 uker siden.

Enda verre.  Idiotisk å bestemme seg for at spillere skal hvile der og der 3 uker i forveien.  Dette er jo vurderinger som bør tas opp mot hver enkelt kamp.  Er Coutinho klar så er han klar, er han sliten så er han sliten.  Påtvungne hvileperioder høres rart ut.

minuspol
minuspolInnlegg: 35266
10.12.17 19:58
Magnific: Enda verre.  Idiotisk å bestemme seg for at spillere skal hvile der og der 3 uker i forveien.  Dette er jo vurderinger som bør tas opp mot hver enkelt kamp.  Er Coutinho klar så er han klar, er han sliten så er han sliten.  Påtvungne hvileperioder høres rart ut.

Det finnes alltid en grunn til å hvile en PL-spiller i desember. Det er småsmeller, tunge bein, tunge hoder ad mass.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 17389
10.12.17 20:01

Konge intervju fra Klopp. Dommeren serverte Everton ett poeng ikveld. Latterlig. 

Knaxern
KnaxernInnlegg: 38343
10.12.17 20:02
Magnific: Enda verre. Idiotisk å bestemme seg for at spillere skal hvile der og der 3 uker i forveien. Dette er jo vurderinger som bør tas opp mot hver enkelt kamp. Er Coutinho klar så er han klar, er han sliten så er han sliten. Påtvungne hvileperioder høres rart ut.

Det er en balansegang her.

Nå sitter ikke vi med tall og rapporter på spillerne som det Klopp og teamet gjør. De har også fjorårets tall og statistikker å gå på. Så det er en del lærdom, og det er vurdert ganske nøye.

Jeg er som sagt uenig i hvilke kamper man hviler i, men Klopp & Co så nok ikke for seg at det var Allardyce som skulle styre Everton når de satte opp alt dette.

(Innlegget ble redigert 10.12.17 20:12)

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 17389
10.12.17 20:03

Everton hadde ikke en eneste sjanse og straffen var vel deres eneste skudd på mål. Latterlig å snakke om hvem som startet kampen eller ikke. Denne kampen hadde vi vunnet hvis dommeren ikke hadde servert Everton 1 poeng på sølvfat. 

Faquarl
FaquarlInnlegg: 11779
10.12.17 20:07
Magnific: Påtvungne hvileperioder høres rart ut.

Dette ekke fifa.. Avgjørelsene som blir tatt er ekstremt nøye gjennomtenkt, og det er ofte flere enn en grunn til at en spiller bør hviles.

Utenom det, mtp. hvordan kampen i dag så ut er jeg usikker på at uttaket hadde så mye å si.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 10791
10.12.17 20:10

Feil, denne kampen hadde vi vunnet med toppet lag, straffespark til blånesene eller ikke. 

Det må selvsagt være lov til å kritisere de rare tingene Klopp gjør, uten at det betyr at man ønsker ha ut. Hans Liverpool-lag har et problem med at vi surrer bort alt for mange poeng i kamper vi leder, og burde vinne. Til slutt nytter det ikke skylde på uflaks.

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 12879
10.12.17 20:11
InDeilawetrust: res eneste skudd på mål. Latterlig å snakke om hvem som startet kampen eller ikke. Denne kampen hadde vi vunnet hvis dommeren ikke hadde servert Everton 1 poeng på sølvfat.

Straffen var jo klokkeklar?

Lovren ruser inn og gir en dytt med armen. Gir spilleren mulighet til å falle og dommer dømmer korrekt straffe. Er så elendig av Lovren. Hadde forstått det hvis det var en jr. i debuten, men av en rutinert stopper? Nei, Lovren skal aldri spille mer. Gi meg Gomez(som har tatt 10mils steg denne sesongen) som stopper og TAA på backen.

Magnific
MagnificInnlegg: 12381
10.12.17 20:11
minuspol: Det finnes alltid en grunn til å hvile en PL-spiller i desember. Det er småsmeller, tunge bein, tunge hoder ad mass.

Jada, det går å finne på mange grunner.  Minst like mange grunner kan man finne andre veien. 

Jeg kan forstå at spillerne trenger hvile i ny og ne, men ikke hele tiden.  Eller trenger våre spillere mer hvile en alle andre?  Kan de ikke spille lørdag,onsdag,søndag ?  Selvsagt kan de det.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg