Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

LIVERPOOL FC 2017/18

NYTT TEMA
wa11in
wa11inInnlegg: 4533
23.12.17 15:11
eppaen: Vel. Det var min. Helt fullstendig ubrukelig på overgangsmarkedet.

Vel, nå er jo dette to forskjellige ting da. Klopp overvurderer kanskje sin egen stall, men han er da vitterlig ikke fullstendig ubrukelig på overgangsmarkedet. Og hva gjaldt Rodgers så var jo det noe som kom i tillegg til et lass av andre ting som heller ikke så ut til å fungere. Med Klopp så er dette den ene tingen man kan peke på, alt annet er oppe og nikker. 

Og jeg synes heller ikke det er så bekmørkt som mange skal ha det til. Mye løses med en ny keeper. En bekymring er jo selvsagt at Klopp slet med denne posisjonen også i Dortmund, men jeg er optimist, og håper på snarlig bedring. Alt i alt er tingenes tilstand ganske så bra, og jeg synes det er snodig at noen føler behov for å svartmale så veldig. 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 11050
23.12.17 15:21
wa11in: Det finnes ingen garanti for at vi ikke ville vunnet CL hvert år med Anne B. Ragde som manager heller,

Dumme mamma , jeg vinker ikke , jeg drukner.

masterpool
masterpoolInnlegg: 14634
23.12.17 15:27

Greit at Everton tar poeng mot Chelsea. Bortsett fra City, så er resten flinke til å ødelegge for seg selv.

Shenon
ShenonInnlegg: 4099
23.12.17 16:31
masterpool: Så da spør jeg igjen, hvem er alternativene, som du vet vi kan hente? Det blir forbanna lett å si at det å finne en bedre keeper enn det vi har er lett, når du selv ikke ønsker hvem som helst av de. Så hvem kan vi hente, som løser keeperproblemet vårt, og som gjør deg fornøyd?!

Den første og den siste av de setningene der gir ikke det samme svaret..

 

På det første, så er svaret "samtlige keepere i PL, minus de vi av  åpenbare grunner IKKE kan kjøpe (de Gea, Courtios, Ederson etc), de fleste i Championship, alle førstekeepere i Serie A, sikkert endel i Serie B men der har jeg ikke kontroll, alle keepere i Bundesliga (igjen minus de vi åpenbart ikke FÅR kjøpe), samtlige keepere i LaLiga ,helt sikkert en haug i Liga Adelante (men igjen, jeg har nok ikke god kontroll her), minst halvparten i Ligue 1, men igjen litt dårlig kontroll

Og sånn kunne man fortsatt helt til man nådde Adecco-nivå...

 

Heaton for eksempel, siden du spesifikt nevner han, ville så absolutt gjort oss bedre, vi kan hente ham, men han "løser ikke keeperproblemet" vårt og han gjør meg ikke fornøyd. Så svaret på det siste blir litt sånn "både ja og nei". Det er nemlig en drøss, en hel sinnsyk mengde, med keepere som gjør oss bedre enn Migs, men det er ikke alle de som "løser keeperproblemet"

 

 

Så til slutt er jeg en av de som overhodet ikke er imponert over Karius så langt, meeeeeeen jeg mener han har et potensiale som tilsier at det er minst like godt å heller kjøre han enn Migs, som har bevist over flere år at han suger balle!

masterpool
masterpoolInnlegg: 14634
23.12.17 16:45

Shenon: Da tok du poenget, som førstemann, gratulerer!

Det er ikke umulig at Klopp tenker mye av det samme. Skal vi fortsette å bruke Heaton som eksempel, så vil han trolig bli meget dyr, men ikke løse keeperproblemet. Han er dog vesentlig bedre enn det vi har. Da må Klopp bestemme om han vil kjøpe en relativt dyr midlertidig løsning, uten at det egentlig er en løsning. 

Kan jo bruke Van Dijk som eksempel. Klopp er ikke imot å styrke Forsvaret, men han ønsker ikke å bruke mye penger på en som er noe eller litt bedre. Når det kommer til en stopper han virkelig vil ha, så er han villig til å sprenge banken.

Sånn kan det være på keeperplass også, Klopp kjøper trolig gjerne en keeper, men da skal det være løsningen på keeperplassen, ikke en midlertidig løsning.

Og da kommer man til neste punkt, og man vet tildels hvor sta Klopp kan være. Hvilken keeper der ute, er det stor sjanse for at vi kan hente, som løser keeperproblemet? Så lenge evnt Klopp ser slik på overganger, så er det forbanna lite matnyttig å snakke om at alle er bedre enn de vi har osv, for vi kjøper aldri Ben Foster under Klopp, selv om han holder noen klasser høyere i nivå enn Mignolet/Karius.

 

minuspol
minuspolInnlegg: 35138
23.12.17 19:19
eppaen: Vel. Det var min. Helt fullstendig ubrukelig på overgangsmarkedet.

Men taktisk var han sterk? Og resultatene? 

Det er gasnek utrolig at dette er tema et par uker etter at Klopp vant CL-puljen sin. Med en festforestilling.

Det var ikke noe CL da Rodgers avsluttet karrieren sin i Liverpool for å si det slik. Det var ingen mulighet for at det skulle bli det innen rimelig tid heller.

minuspol
minuspolInnlegg: 35138
23.12.17 19:21
masterpool: Shenon: Da tok du poenget, som førstemann, gratulerer! Det er ikke umulig at Klopp tenker mye av det samme. Skal vi fortsette å bruke Heaton som eksempel, så vil han trolig bli meget dyr, men ikke løse keeperproblemet. Han er dog vesentlig bedre enn det vi har. Da må Klopp bestemme om han vil kjøpe en relativt dyr midlertidig løsning, uten at det egentlig er en løsning.  Kan jo bruke Van Dijk som eksempel. Klopp er ikke imot å styrke Forsvaret, men han ønsker ikke å bruke mye penger på en som er noe eller litt bedre. Når det kommer til en stopper han virkelig vil ha, så er han villig til å sprenge banken. Sånn kan det være på keeperplass også, Klopp kjøper trolig gjerne en keeper, men da skal det være løsningen på keeperplassen, ikke en midlertidig løsning. Og da kommer man til neste punkt, og man vet tildels hvor sta Klopp kan være. Hvilken keeper der ute, er det stor sjanse for at vi kan hente, som løser keeperproblemet? Så lenge evnt Klopp ser slik på overganger, så er det forbanna lite matnyttig å snakke om at alle er bedre enn de vi har osv, for vi kjøper aldri Ben Foster under Klopp, selv om han holder noen klasser høyere i nivå enn Mignolet/Karius.

Jeg tror nok du bør bytte ut Klopp med FSG i endel setninger her.

Det er også temmelig vanskelig å kjøpe en bedre keeper enn Karius. Heaton og Foster er ikke det. Spesielt ikke i Klopp-ball. Dette er keepere som lett kan sammenlignes med Mignolet, mye bedre naturligvis, men keepere for bånnlag som presterer utfra de forutsetningen. De trenger ikke Liverpool. 

(Innlegget ble redigert 23.12.17 19:24)

eppaen
eppaenInnlegg: 23075
23.12.17 20:49
minuspol: taktisk

Vanskelig å si. Antagelig helt grei, men ikke toppmanager. Jeg håper han kommer tilbake til PL om ikke lenge for å få et større overblikk på det. Det vi vet er at han var fullstendig sveiseblind mht spillerkjøp, og bygde ned stallen istedenfor å styrke den. I tillegg var det samme problemene som Klopp har hatt hele veien. Fullstendig kok på alle dødballer, og mye slurv hos enkeltspillere. 

Kommer aldri til å slakte en fyr som var manager i den råeste sesongen jeg har bevitnet som supporter. 

Det var ikke poenget dog; Klopp har også en vei å gå mht hvilke spillere som disponeres, bytter som gjøres (eller ikke gjøres) og hva som tilsynelatende bør prioriteres inn i laget. Savner en fyr med større oversikt enn Klopp som kunne vært sparringspartner om du vil. 

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 12578
23.12.17 22:49

Kun Spurs av topp 4 utfordrerne som vant(City telles ikke lenger). Kunne vært en verre runde.

minuspol
minuspolInnlegg: 35138
23.12.17 22:54

Godt drept av Man Utd. Skjønner ikke hvorfor ikke bare Mourinho sa dø der. Da hadde det jo vært kjørt.

Og tenk at Harry Maguire og Davinson Sanchez byttet klubb i sommer uten at Liverpool var på banen. PLs to beste stoppere. Det er sjukt.

masterpool
masterpoolInnlegg: 14634
23.12.17 23:43

Du får spørre Klopp, han har vel allerede kommentert akkurat det der. Han var visstnok fullt klar over hva som skjedde i sommer...

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15763
24.12.17 00:17
wa11in: Du presterer å sammenlikne hvor vi lå i den sesongen med hvordan ståa er nå. Hvis du ikke ser forskjellen så kan jeg ikke hjelpe deg er jeg redd.

Jeg skjønner fortsatt ikke hvor du vil hen. Jeg har jo vist at Klopp halvveis i tredje sesong har litt bedre resultater enn Rodgers. Hva Leicester, som vant i ligaen i Klopps første sesong, har med det å gjøre skjønner jeg heller ikke.

PaisleyGates
PaisleyGatesInnlegg: 11558
24.12.17 01:31
minuspol: Skjønner ikke hvorfor ikke bare Mourinho sa dø der. Da hadde det jo vært kjørt.

Arsenal 8-0-1 22-7
Leicester 4-1-4 11-12

Leicester redusert til 10 mann etter 73 minutter.

Du ser virkelig ingen forskjell her?

wa11in
wa11inInnlegg: 4533
24.12.17 09:35
Romlingane: Jeg har jo vist at Klopp halvveis i tredje sesong har litt bedre resultater enn Rodgers

Det er jo dette jeg synes er riv ruskende galt da skjønner du... 

"Litt"... Det er et hav av forskjell. 

minuspol
minuspolInnlegg: 35138
24.12.17 11:04
PaisleyGates: Arsenal 8-0-1 22-7
Leicester 4-1-4 11-12 Leicester redusert til 10 mann etter 73 minutter. Du ser virkelig ingen forskjell her?

Jo det gjør jeg. Klar forskjell også. Hvilken kamp burde vært enklest å drepe tenker du?

minuspol
minuspolInnlegg: 35138
24.12.17 11:04
Romlingane: Jeg har jo vist at Klopp halvveis i tredje sesong har litt bedre resultater enn Rodgers.

Litt?

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15763
24.12.17 12:08
wa11in: Det er jo dette jeg synes er riv ruskende galt da skjønner du... "Litt"... Det er et hav av forskjell.

8. plass, 8-4-7, 26-25, 28 poeng, 18 poeng bak 1. plass
Totalt 166 kamper, 83-41-42, 293-200, 50% seier

4. plass, 9-8-2, 41-23, 35 poeng, 20 poeng bak 1. plass
Totalt 127 kamper, 64-39-24, 249-139, 50.4% seier

Stallen i Rodgers' tredje sesong var dårlig i angrep og hvis jeg husker riktig så var Chelsea ganske suverene, selv om ingenting kan sammenlignes med denne sesongens City. Stallen i Klopps tredje sesong er god i angrep, men like dårlig i forsvar. Klopps første sesong, med Rodgers' spillere, var dårlig. Forskjellen på de to tredjesesongene og totalen, tror du det skyldes Klopps geni eller at han har bedre spillere?

PaisleyGates
PaisleyGatesInnlegg: 11558
24.12.17 12:32
minuspol: Hvilken kamp burde vært enklest å drepe tenker du?

Det er ikke det som er spørsmålet. I hvilken kamp ser man størst behov for å drepe kampen? Mot Arsenal som hadde 8-0-1 på Emirates før kampen mot Liverpool eller mot Leicester med 10 mann som hadde 4-1-4 før kampen mot Manchester United?

wa11in
wa11inInnlegg: 4533
24.12.17 14:52
Romlingane: Forskjellen på de to tredjesesongene og totalen, tror du det skyldes Klopps geni eller at han har bedre spillere?

Du ser ikke en sammenheng her..? Jo lenger tid med Rodgers som manager, desto svakere så stallen ut. Jo lenger tid med Klopp som manager, desto sterkere ser stallen ut. Kall det "Klopps geni" eller hva du måtte ønske, men dette er jo uansett et faktum jeg antar at vi er enige om tross alt. 

Og hvorfor sammenligne avstanden til 1. plass, som om det er det eneste som betyr noe..?(En sammenligning som uansett blir helt søkt all den tid Klopp konkurrerer mot det som er tidenes mest overlegne lag i PL-sammenheng. Hadde 1. plassen denne sesongen hatt like mange poeng som de hadde i i Rodgers siste sesong, ville avstanden vært 9 poeng, altså halvert sammenlignet med hva den reelt var under BR). Du overser glatt at Klopp sitt mannskap tar 28% flere poeng, noe både du og jeg vet at potensielt kan bety forskjellen mellom CL-plass og 7-8. plass, slik skuta til Rodgers styrte på vei mot. (Det er i tillegg på grensen til vanvittig å hevde at de to sesongene er tilsvarende på noen som helst måte, Klopp scorer langt bedre på samtlige parametre- vi har flere poeng, vi ligger bedre plassert, vi har bedre målforskjell. Det er de tingene som tross alt betyr noe, og forskjellen er ikke marginal. 28% flere poeng, forskjellen mellom en plassering innenfor topp 4 og utenfor er du selvsagt klar over at ikke er uten betydning, samt at vi både scorer betraktelig flere mål og slipper inn marginalt færre. Det er ikke ETT punkt hvor det er close en gang)

Dette kommer selvsagt i tillegg til alt annet som også går i riktig retning under Klopp, herunder kan det jo føles naturlig å sammenligne tyskerens innsats i CL vs Rodgers' bl.a.. Det sagt så er det ikke Klopp or nothing for min del altså, den dagen vi kommer til det punktet at vi ikke lenger ser fremgang under tyskeren, så stiller jeg meg helt bak den gjengen som ønsker han vekk. Jeg synes bare ikke at vi er der riktig enda. 

(Innlegget ble redigert 24.12.17 14:55)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 34567
24.12.17 15:05
wa11in: Jo lenger tid med Rodgers som manager, desto svakere så stallen ut.

Eller iallfall etter sommeren 14. Supersesongen i 13/14 var i stor grad med spillere som Rodgers hadde "arvet". Såklart gjorde han gode trekk ved f.eks å trekke Gerrard ned som DM, utviklingen av Sterling, osv, men det var i stor grad med spillere som han ikke hadde kjøpt.

Da Suarez ble solgt, Gerrard dro til USA, Sturridge begynte å bli mye skadet og Sterling ble solgt, så var ikke Rodgers sine utvalgte erstattere i nærheten engang. Benteke på topp, Lallana på kanten og Milner på sentral midtbane. Legg til at Mignolet var keeperen som ble hentet og Lovren den som skulle være krumtappen i forsvaret. Kan også slenge på at han gjerne ville ha Ashley Williams i stedet for Sakho. Alt sammen lyste og 6-7.plasser laaaaaaaang vei. Stallen som Klopp tok over kan beskrives med ett eneste ord: middelmådig.

 

Ari_Gold
Ari_GoldInnlegg: 4993
24.12.17 15:08

At folk gidder å sammenligne Rodgers og Klopp er for meg helt utrolig. 

Det er klasseforskjell.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 37205
24.12.17 15:10

Rodgers satte jo negativ rekord etter rekord i den perioden han styrte. Spesielt etter 13/14 sesongen.

Ganske sykt at folk faktisk sammenligner Klopp og Rodgers.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 11050
24.12.17 15:37
wa11in: Du ser ikke en sammenheng her..? Jo lenger tid med Rodgers som manager, desto svakere så stallen ut. Jo lenger tid med Klopp som manager, desto sterkere ser stallen ut. Kall det "Klopps geni" eller hva du måtte ønske, men dette er jo uansett et faktum jeg antar at vi er enige om tross alt. Og hvorfor sammenligne avstanden til 1. plass, som om det er det eneste som betyr noe..?(En sammenligning som uansett blir helt søkt all den tid Klopp konkurrerer mot det som er tidenes mest overlegne lag i PL-sammenheng. Hadde 1. plassen denne sesongen hatt like mange poeng som de hadde i i Rodgers siste sesong, ville avstanden vært 9 poeng, altså halvert sammenlignet med hva den reelt var under BR). Du overser glatt at Klopp sitt mannskap tar 28% flere poeng, noe både du og jeg vet at potensielt kan bety forskjellen mellom CL-plass og 7-8. plass, slik skuta til Rodgers styrte på vei mot. (Det er i tillegg på grensen til vanvittig å hevde at de to sesongene er tilsvarende på noen som helst måte, Klopp scorer langt bedre på samtlige parametre- vi har flere poeng, vi ligger bedre plassert, vi har bedre målforskjell. Det er de tingene som tross alt betyr noe, og forskjellen er ikke marginal. 28% flere poeng, forskjellen mellom en plassering innenfor topp 4 og utenfor er du selvsagt klar over at ikke er uten betydning, samt at vi både scorer betraktelig flere mål og slipper inn marginalt færre. Det er ikke ETT punkt hvor det er close en gang) Dette kommer selvsagt i tillegg til alt annet som også går i riktig retning under Klopp, herunder kan det jo føles naturlig å sammenligne tyskerens innsats i CL vs Rodgers' bl.a.. Det sagt så er det ikke Klopp or nothing for min del altså, den dagen vi kommer til det punktet at vi ikke lenger ser fremgang under tyskeren, så stiller jeg meg helt bak den gjengen som ønsker han vekk. Jeg synes bare ikke at vi er der riktig enda.

Alt dette + kanskje det viktigste sånn som jeg ser det, Ansiktet utad. Med en leder som internasjonalisten Klopp som skaper goodwill og kontakter over hele verden på en noe annen måte en Rodgers er GULL å ha som leder av ditt storkonsern sånn som tida er nå til dags. På samme måte som vår leder åpner flere dører kort og godt. Og dette selv om de skulle stå likt i faglig dyktighet. Klopp og Rodgers alså.

(Innlegget ble redigert 24.12.17 15:39)

Gaute36
Gaute36Innlegg: 1350
24.12.17 23:39

Hvis en skal vurdere Klopp og Rodgers er det også viktig å se på hvilke lag de har møtt i El og CL. Det er helt klart at Klopp har hatt tøffere motstandere en det Rodgers har møtt. Det eneste topplaget Rodgers møtte var Real Madrid og vi husker alle hvilken taktikk han hadde . De andre kan ikke sammenlignes med Dortmund, sevilla, hoffenheim, spartak Moskva, man utd. At Klopp har bedre tall en Rodgers etter å ha møtt bedre lag viser at han har gjort en bedre jobb. I tillegg klarte Klopp å komme til to finaler med de spillerne Rodgers hadde når han fikk sparken. Rodgers ville aldri i verden klart det. 

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 10059
25.12.17 01:28

Beatles med et godt innlegg. Rodgers er en fin fyr, men ikke Liverpool-materialet. Klopp er muligens det, gi han tid.

God jul

minuspol
minuspolInnlegg: 35138
25.12.17 12:50
PaisleyGates: Det er ikke det som er spørsmålet. I hvilken kamp ser man størst behov for å drepe kampen?

Selvfølgelig er det også et spørsmål. Jo enklere jo mer naturlig? Begge endte uavgjort, begge hadde vel omtrent samme behov?

Men Klopp hadde et minutt på å gjøre det, og egentlig ikke det engang. Det taktiske fenomenet Mourinho hadde 20 minutter, og han burde vel ha gjort det når man passerte 90 da i det minste...?

Det er mye større grunn til å kritisere Mourinho for å ikke ha gjort det enn Klopp, denne gangen iallfall.

Men det som det så absolutt er størst grunn til å gjøre er å forstå at det går for kort tid fra Liverpool scorer 2-0 til det er for sent å drepe kampen. Klopp hadde ingen mulighet til å påvirke omstendinghetene på den måten på den tiden. Samtidig er det heller ikke lett å drepe kamper. Det viser Man Utds-kamp.

minuspol
minuspolInnlegg: 35138
25.12.17 12:52
WaltonBreckRd: Beatles med et godt innlegg. Rodgers er en fin fyr,

Hoho, nå er det tiden for å være litt raus, men dette kan ikke stå uimotsagt. Den mest egosentriske og malplasserte fyren vi har sett i Liverpool. Fullstendig usmakelig.

Det er nesten målføto med Mourinho på det området. Og da...

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 17341
25.12.17 15:42
minuspol: Den mest egosentriske og malplasserte fyren vi har sett i Liverpool.

Var jo i realiteten bare et fall fra kapteinen fra å vinne ligaen siden engang i forrige årtusen.
Så neppe helt malplassert.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 17341
25.12.17 15:47

Klopp kan bli lenge i Liverpool.
http://bleacherreport.com/articles/2750594-jurgen-klopp-says-he-could-leave-liverpool-after-winning-silverware

Ligaen er kjørt i år.
Liga-cupen (som var gjev for klubben en gang) er skuslet vekk.
FA-cupen, her spørs det hvor mye man skal nedtone denne.
CL - med flaks med trekning og litt flyt kan denne vinnes.

PaisleyGates
PaisleyGatesInnlegg: 11558
25.12.17 16:12
minuspol: Det taktiske fenomenet Mourinho hadde 20 minutter, og han burde vel ha gjort det når man passerte 90 da i det minste...?

Manchester United hadde da ingen grunn til å drepe kampen etter 70 min mot Leicester da de ble redusert til 10 mann. Det er helt opplagt at man da går for å score flere mål, og vanligvis vil nok Manchester United lykkes med det.

Når det gjelder Liverpool, så møter de en motstander av et helt annet kaliber, og da er det også større behov for å opptre mer forsiktig når man tar ledelsen. Ja, den første scoringen til Arsenal kommer veldig fort etter 2-0, men jeg ser ingen tegn til justeringer bakover før Wijnaldum kom inn og Gomez ble dyttet inn som stopper. Man fortsetter å stå høyt, fortsetter å la backene fly framover i stedet for å knipe igjen mer bak.

Dette er heller ikke den eneste kampen hvor man har opplevd dette. Bortekampen mot Sevilla skulle vært avgjort til pause hvis man hadde evnet å drepe/kontrollere kampen. Liverpool har generelt et problem med å drepe/kontrollere tempoet i kamper, men muligens mangler man spillerne til å gjøre dette.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg