Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

LIVERPOOL FC 2017/18

NYTT TEMA
gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 2889
26.12.17 20:38

Grattis med liga guldet

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 9730
26.12.17 20:43
PaisleyGates: Tegner seg for en assist

To*

looprevil_fc_x2
looprevil_fc_x2Innlegg: 4083
26.12.17 20:49
johwi68: Klavan 7 - pasninger i hytt og pine, men meget sterk i duellspillet i dag

Hadde et par krempasninger da! 

johwi68
johwi68Innlegg: 18670
26.12.17 20:51
looprevil_fc_x2: Hadde et par krempasninger da!

Helt klart, og jeg må flire hver gang lissepasninger på 50 meter kommer fra Ragnar. Som i dag.

Nå slurvet Matip óg en del, men til forskjell fra Klavan så var det slurv og svake prestasjoner. Det kan lukes bort. Det jeg ikke liker med Klavan er at han slår pasninger på "feil" spiller, og gir kompisene problemer. Er usikker på om det kan lukes bort, da det går mer på forståelse.

Men, Klavan spiller stort sett så bra man kan forvente, og vel så det.

wa11in
wa11inInnlegg: 4492
26.12.17 21:07

Mignolet: 6 - Fullstendig arbeidsledig. Burde selvsagt vært Karius i mål, men det er jo en annen sak. 

TAA: 8 - Dette blir bra greier! 
Klavan & Matip: 7 - 0 problemer
Robertson: 7 - Jevnt over bra. 

Can: 6 - Spiller bedre etter han fikk seg en trøkk i slutten av første omgang. Snodig nok...
Wijnaldum: 7 - God
Ox: 8 - Er så mye bedre inne sentralt enn ute på kant :D 

Salah: 7 - Virker ikke like skarp som tidligere i sesongen, men produserer likevel målpoeng for moro skyld :D 
Coutinho: 9 - Det blir jo nesten for dumt
Firmino: 9 - Har blitt en målsnik, i tillegg til alt han var fra før av. Da lukter det fugl! 

Solanke er så nære! Ser ut som en kanonsignering, la han bare få det første målet sitt nå... :) 

(Innlegget ble redigert 26.12.17 21:08)

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 5628
26.12.17 22:31

"Helt magisk med ball i beina"

Man får Messi vibber av Coutinho om dagen. 

May25
May25Innlegg: 2003
27.12.17 10:46

Liverpool har sluppet inn 3 mål på Anfield i ligaen så langt i år. Veldig sterkt av et svakt forsvar.

 

Fra forrige kamp hadde Swansea et par lomper fra 25-30 meter slik at Mignolet fikk forbedret statistikken sin og. Det har vært en artig lesning om det de siste sidene om Mignolet, og som jeg ikke har vært med på. M

en litt over 50% i redningsprosent på keeperen vår, og dette er en typisk "shotstopper"-keeper, som ikke har sin styrke i hverken distribusjon, som sweeper eller i kortpasningsspillet. Og likevel sitter folk her og forsvarer ham. Han har blitt bedre på flere av de tingene som ville gjort ham til en bedre "allround"-keeper, men så lenge han ikke redder noe særlig med skudd er dette langt unna det en må kunne forvente av en Liverpoolkeeper. 

Og til dere som sier at man må komme med konkrete eksempler til hvem man vil ha i stedet; hvor mange av dere kjente til Ederson og Cech før de kom til PL? En må kunne forvente visse ting av speidernettverket til Liverpool og. Men sentrallinja bakover er veldig svak for Liverpools del, og der er Mignolet den svakeste av de aktuelle.

masterpool
masterpoolInnlegg: 14562
27.12.17 11:17
May25: Og til dere som sier at man må komme med konkrete eksempler til hvem man vil ha i stedet; hvor mange av dere kjente til Ederson og Cech før de kom til PL? En må kunne forvente visse ting av speidernettverket til Liverpool og. Men sentrallinja bakover er veldig svak for Liverpools del, og der er Mignolet den svakeste av de aktuelle.

Da har du nok misforstått. Greia er at alle sier at det er enkelt å finne en som er bedre enn Mignolet, noe som er i og for seg sant nok.

Men hvis man hadde kjøpt hvem som helst, som er bedre enn Mignolet, så hadde veldig få blitt fornøyde likevel.

Og da blir det litt for enkelt å si at det ikke er vanskelig å finne en som er bedre enn Mignolet.

Jeg tipper Klopp handler, hvis han finner sin rette keeper, men at han ikke vil bruke store penger på en som er litt bedre. Han vil ha en løsning på problemet, ikke bare et litt mindre problem.

Ja, det finnes bedre keepere i Spania, Tyskland og Italia. Hadde man dog kjøpt Jarstein, som rankes som en av de beste i Tyskland, så hadde det blitt full kollaps her inne. Alle er enige om at det finnes bedre keepere i Tyskland, men det er krise hvis vi henter en av de beste?

Her står problemet i dag, og eneste grunnen til at jeg spør, er at det visstnok er så enkelt å finne en som er bedre enn Mignolet.

Ja, det er greit, men 80% av de, er det ingen her inne som vil ha likevel! Så, hvis man følger litt med, så bør det være mulig å ha et alternativ som man også er fornøyd med.

Ederson spilte da på øverste nivå i Portugal, alle som har fulgt med litt, har da både hørt og sett han i CL. Det skal legge til historien at kun City av storklubber var interessert. Noe som tyder på at det gjøres mye bra arbeid der, og ikke nødvendigvis at Liverpool sitt er møkka dårlig.

Jeg er også helt sikker på, at hvis man hadde hentet en ukjent keeper fra serie B, så hadde det ikke vært halleluja stemning her da heller.

Eller om vi henter en ukjent stopper fra russisk liga, for den saks skyld. 

 

klaumb
klaumbInnlegg: 5769
27.12.17 11:21
May25: Og likevel sitter folk her og forsvarer ham.

Er det spesielt mange som forsvarer han?

Men, man har de som mener vi allerede har en god nok keeper i Karius, og de som mener at begge er for dårlige og at man må hente inn en ny keeper. 

Slik jeg ser det er det vel kun Klopp som mener Mignolet er god nok, og at vi verken har en bedre keeper på benken eller har behov for å prioritere denne posisjonen. 

May25
May25Innlegg: 2003
27.12.17 11:35
masterpool: Ja, det finnes bedre keepere i Spania, Tyskland og Italia. Hadde man dog kjøpt Jarstein, som rankes som en av de beste i Tyskland, så hadde det blitt full kollaps her inne. Alle er enige om at det finnes bedre keepere i Tyskland, men det er krise hvis vi henter en av de beste?

Slik Liverpool spiller, er jo Jarstein et katatrofalt valg. Han spiller jo på et tilsvarende lag som det Burnley er, og produserer deretter. Veldig god på mye, og har tatt store steg de siste sesongene. Men setter du ham i et lag som skal føre kampene og han må bevege seg lenger ut på banen vil han bli avslørt på mye av det samme som Mignolet blir.

Det samme gjelder jo stoppere; i Klopps system er det viktigere å være god 1vs1 enn det er å stå rettvendt i egen boks og få ballen unna.

Både Mignolet og Skrtel har jo fremprovosert det at flere mener alt annet er bedre, noe som selvsagt er tull. Men mange er bedre. Og mer riktige typer slik Liverpool spiller nå. 

May25
May25Innlegg: 2003
27.12.17 11:39
klaumb: Men, man har de som mener vi allerede har en god nok keeper i Karius, og de som mener at begge er for dårlige og at man må hente inn en ny keeper.

Jeg har ikke sett nok av Karius over tid. Jeg syntes han fremstod som god i Tyskland, men i Liverpool reddet jo han knapt et skudd tidligere. Nå har han jo begynt med dette.

Men han har jo samme tendenser som mange andre på Liverpool. God mye av tiden, men har noe hodemist. Problemet er at han får ikke spilt av seg disse unotene når han bare spiller i CL. Jeg kunne ønsket å sett ham i 10 kamper i serien - men det skjer nok ikke.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 25493
27.12.17 11:40

Man har de som mener vi gjerne kan kjøpe ny keeper, men det er enda viktigere å få Mignolet ut av målet, og Karius inn. Ikke nødvendigvis fordi Karius er god nok, men fordi han er mye bedre enn Mignolet.

Det skal ikke gå an å nekte for det lengre 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 34322
27.12.17 11:43
klaumb: Slik jeg ser det er det vel kun Klopp som mener Mignolet er god nok, og at vi verken har en bedre keeper på benken eller har behov for å prioritere denne posisjonen.

Vi får vel en bekreftelse eller avkreftelse på dette i løpet av januar eller sommeren. Jeg anser det som direkte galemattias om det ikke er på plass ny keeper innen 31. auguast. Liverpool kan garantert få tak i en mye bedre målvakt enn Mignolet. Når vi kan få tak i spillere nesten på øverste hylle i angrepet, faller det på sin egen urimelighet at vi skal til takke med en så begredelig keeper som Mignolet i mål.

wa11in
wa11inInnlegg: 4492
27.12.17 11:53
masterpool: Hadde man dog kjøpt Jarstein, som rankes som en av de beste i Tyskland, så hadde det blitt full kollaps her inne.

Har du ikke brukt opp dette Jarstein-poenget ditt nå snart? Alle har fått det med seg, og det er ikke sånn at bare fordi du sitter uten oversikt whatsoever, så er det samme gjeldende for alle andre. 

Jarstein er btw ikke blant de beste målvaktene i Bundesliga. Sånn til opplysning. Nå kommer du selvsagt til å vise til diverse artikler og ekspertuttalelser som hevder at han er det, men disse har omtrent like mye verdi som da Thorstvedt utpekte Mignolet til PLs beste målvakt. Det stemte ikke da, og det stemmer ikke nå. 

(Innlegget ble redigert 27.12.17 11:53)

wa11in
wa11inInnlegg: 4492
27.12.17 11:55
May25: men i Liverpool reddet jo han knapt et skudd tidligere.

Dette stemmer jo ikke... Jeg er helt med på at det Karius viste i høstsesongen i fjor ikke var top notch, men jeg ser virkelig ikke behovet for å dikte opp alternative virkeligheter. Karius gjorde 2 store blemmer i to påfølgende kamper. Det ble hans bane. Annet enn det så reddet han flere skudd, slapp inn færre mål, og laget tok flere poeng enn med Mignolet i mål. 

wa11in
wa11inInnlegg: 4492
27.12.17 11:58
Romlingane: Tallene er det de er og dere får lov å tolke og mene som dere vil.

Jeg tolker de slik som dette:

28% flere poeng tilsier en forskjell på 14-15 poeng ved ferdigspilt serie. Det kan bety forskjellen på en 4. plass og en 6/7-plass, noe vi så i fjor. 

Disse 28% flere poengene er også tatt i en sesong hvor vi komfortabelt gikk videre fra CL-gruppa vår, noe Rodgers ikke evnet å få til. 

Konklusjonen jeg kommer til er at disse to sesongene ikke er særlig sammenlignbare, og at det er alt for stor forskjell til at de kan sidestilles. 

Tolker jeg alt for avantgarde..? 

(Innlegget ble redigert 27.12.17 11:58)

Jaauda
JaaudaInnlegg: 19933
27.12.17 12:10
wa11in: Tolker jeg alt for avantgarde..?

Er du helt sikker på at denne setningen gir mening? 

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 12449
27.12.17 12:32

wa11in har nok blitt litt høy på pæra i julen, Jaauda. 

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 5628
27.12.17 12:35

"wa11in har nok blitt litt høy på pæra i julen, Jaauda."

Julen 2012 eller noe da eller? 

masterpool
masterpoolInnlegg: 14562
27.12.17 13:24
wa11in: Har du ikke brukt opp dette Jarstein-poenget ditt nå snart? Alle har fått det med seg, og det er ikke sånn at bare fordi du sitter uten oversikt whatsoever, så er det samme gjeldende for alle andre.
Jarstein er btw ikke blant de beste målvaktene i Bundesliga. Sånn til opplysning. Nå kommer du selvsagt til å vise til diverse artikler og ekspertuttalelser som hevder at han er det, men disse har omtrent like mye verdi som da Thorstvedt utpekte Mignolet til PLs beste målvakt. Det stemte ikke da, og det stemmer ikke nå.

At du sliter med det poenget, gjør det ikke til et dårlig poeng.

Jarstein omtales som en av de beste i bundesliga, av de som har vesentlig mer peiling enn du og jeg.

Ja, det er en mening, på samme måte som at du mener noe annet, ikke betyr at han ikke er det.

Jeg ønsker heller ikke at vi skal hente Jarstein, det er som sagt et eksempel på at det ikke bare er å hente noen, og at det finnes bedre keepere her og der. For en av de antatt beste i Bundesliga, de ønsker vi jo ikke. Det sier sitt.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 34322
27.12.17 13:27
masterpool: Jarstein omtales som en av de beste i bundesliga, av de som har vesentlig mer peiling enn du og jeg.

Av hvem? Og blant de beste? Kicker er kanskje de mest anerkjente på tysk fotball. Stort sett er det Leno, Horn, Sommer og Fährmann som ligger nærmest Neuer på deres rangeringer en gang i halvåret.

masterpool
masterpoolInnlegg: 14562
27.12.17 13:32
May25: Slik Liverpool spiller, er jo Jarstein et katatrofalt valg. Han spiller jo på et tilsvarende lag som det Burnley er, og produserer deretter. Veldig god på mye, og har tatt store steg de siste sesongene. Men setter du ham i et lag som skal føre kampene og han må bevege seg lenger ut på banen vil han bli avslørt på mye av det samme som Mignolet blir.
Det samme gjelder jo stoppere; i Klopps system er det viktigere å være god 1vs1 enn det er å stå rettvendt i egen boks og få ballen unna.
Både Mignolet og Skrtel har jo fremprovosert det at flere mener alt annet er bedre, noe som selvsagt er tull. Men mange er bedre. Og mer riktige typer slik Liverpool spiller nå.

Det er vi helt enige i, men Jarstein er fortsatt en bedre keeper enn Mignolet, sannsynligvis.

Det er nettopp dette jeg tipper Klopp venter på, og finne en keeper som er løsningen, ikke kun en liten forbedring. Det er relativt begrenset område og lete i. Hvis man ser på hvilke keepere som står rundt i toppklubbene, så har ingen av de kommet direkte fra ukjente 2. divisjonsklubber.

Lloris var i Lyon i mange år, De Gea var førstekeeper i Atletico, Cuortois kom fra Belgia, og var to år på utlån før han ble ansett som god nok i Chelsea. Cech kom fra Rennes, så vidt jeg husker, og så videre til Arsenal, etter Chelseaperioden. Ederson kom fra Benfica, Neuer fra Schalke, Buffon fra Parma osv...

Det å tro at nettopp vi skal finne en helt ukjent keeper, som ingen andre har i kikkerten, tror jeg er urealistisk. Kommer det en keeper, så er jeg rimelig sikker på at det er en keeper som folk har hørt om til en viss grad, og som også noen i hvert fall har sett i aksjon. Og trolig er det en keeper fra en toppserie som ikke er totalt ukjent.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 34322
27.12.17 13:34
masterpool: Lloris var i Lyon i mange år, De Gea var førstekeeper i Atletico, Cuortois kom fra Belgia, og var to år på utlån før han ble ansett som god nok i Chelsea. Cech kom fra Rennes, så vidt jeg husker, og så videre til Arsenal, etter Chelseaperioden. Ederson kom fra Benfica, Neuer fra Schalke, Buffon fra Parma osv... Det å tro at nettopp vi skal finne en helt ukjent keeper, som ingen andre har i kikkerten, tror jeg er urealistisk. Kommer det en keeper, så er jeg rimelig sikker på at det er en keeper som folk har hørt om til en viss grad, og som også noen i hvert fall har sett i aksjon. Og trolig er det en keeper fra en toppserie som ikke er totalt ukjent.

Det er vel ingen som mener at vi skal finne en helt ukjent keeper. Men det blir feil å trekke frem Jarstein og Heaton når det finnes langt mer spennnende (og yngre) keepere i de store ligaene i Europa som vi absolutt skal ha gode muligheter til å hente.

masterpool
masterpoolInnlegg: 14562
27.12.17 13:36
KongOlav2: Av hvem? Og blant de beste? Kicker er kanskje de mest anerkjente på tysk fotball. Stort sett er det Leno, Horn, Sommer og Fährmann som ligger nærmest Neuer på deres rangeringer en gang i halvåret.

Bild hadde vel han på årets lag i fjor, og han toppet vel også lista hos Kicker en periode, foran Neuer.

Det er heller ikke lenge siden at han ryktes til Bayern. Du får søke, er sikker på at du finner noe...

Og jeg sa aldri at han er best, men blant de beste. Så prøv en topp 5 liste, fra de siste årene, så tipper jeg han er i nærheten!

masterpool
masterpoolInnlegg: 14562
27.12.17 13:37
KongOlav2: Det er vel ingen som mener at vi skal finne en helt ukjent keeper. Men det blir feil å trekke frem Jarstein og Heaton når det finnes langt mer spennnende (og yngre) keepere i de store ligaene i Europa som vi absolutt skal ha gode muligheter til å hente.

Ja, det gjør det sikkert, hvem er du tenker spesielt på? Hvis de er de store ligaene i Europa, så er vel de fleste keepere ganske så kjente for de fleste!

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 34322
27.12.17 13:43
masterpool: Ja, det gjør det sikkert, hvem er du tenker spesielt på? Hvis de er de store ligaene i Europa, så er vel de fleste keepere ganske så kjente for de fleste!

Virkelig? Mange har hørt om Donnarumma, men er f.eks Alban Lafont kjent for de fleste? Eller andre gode målvakter fra 25-26 og nedover? På en så god måte at de kan gjøre en kvalifisert vurdering av dem? Tror ikke det var så mange som kunne gjørt en god vurdering av Oblak da han dro til A.Madrid, av Cech da han dro til Chelsea, osv.

(Innlegget ble redigert 27.12.17 13:47)

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 12449
27.12.17 13:56

Herregud så jævlig du skal krangle på ting da, Masterpool. Kongen av kverulering. 

Bedre keepere enn Mignolet vi kan kjøpe/hvertfall prøve oss på? Samir Handanovic, Jack Butland, sikkert Kevin Trapp, og enda bedre: Hvorfor ikke bare Karius som vi allerede har i klubben? Han ER bedre enn Mignolet, samme faen hva slags argumenter du kommer med. 

Hva Klopp tenker aner jeg ikke, han venter vel bare på riktig tidspunkt å sette inn Karius på. Det burde jo vært perfekt å gjøre det etter Mignolets forferdelige kamp mot Arsenal, så dette skjønner jeg veldig lite av egentlig. Nå rotet jeg meg ut på noe tull her, men jeg skjønner iallefall ikke hvorfor du skal komplisere ting så fælt rundt Mignolet og Karius osv. 

masterpool
masterpoolInnlegg: 14562
27.12.17 14:02

Hvis det er keepere i toppseriene i Europa, så tipper jeg flere har en viss peiling ja.

Og hvis man påpeker at det finnes spennende alternativer rundt om, så må det vel være noen man har i tankene, med mindre det kun er en påstand eller antagelse?

Cech hadde vel debutert for et meget godt Tsjekkisk landslag allerede, da Chelsea hentet han. Hvis jeg ikke husker totalt feil, så var det et Tsjekkisk lag som spilte finale i EM, den sommeren han dro til Chelsea!!

Oblak er kanskje det beste eksempelet, men heller ikke han var noe sikkert kort, han ble først og fremst hentet som reservekeeper. Spilte seg dog stort opp. Kom for øvrig ikke fra en helt ukjent liga han heller.

Og hadde vi nå hentet en keeper, med samme historie som Oblak hadde bak seg da han gikk fra Atletico, da hadde dette forumet kollapset igjen.

Jeg tipper man kjenner til hva som beveger seg rundt, i hvert fall i toppseriene rundt om i Europa i hvert fall. Så jeg antar at man ikke har funnet løsningen, blant de man ser, og da tror jeg ikke det er aktuelt å kjøpe en keeper som trenger en sesong eller tre før han EVNT er klar. Ser jo at Klopp ikke har så stor tålmodighet med Karius heller.

Justice 96
Justice 96Innlegg: 29355
27.12.17 14:04

At man kunne forlenge med Mignolet nå sist, det er hinsides all fornuft. Det er nesten som man kan mistenke at den ansvarlige for forlengelsen har satt prestisje i det. Det er hvertfall ikke kvaliteter som holder Mignolet mellom stengene. Det er nødt for å ligge noe bak. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 34322
27.12.17 14:05
masterpool: Og hvis man påpeker at det finnes spennende alternativer rundt om, så må det vel være noen man har i tankene, med mindre det kun er en påstand eller antagelse? Cech hadde vel debutert for et meget godt Tsjekkisk landslag allerede, da Chelsea hentet han. Hvis jeg ikke husker totalt feil, så var det et Tsjekkisk lag som spilte finale i EM, den sommeren han dro til Chelsea!! Oblak er kanskje det beste eksempelet, men heller ikke han var noe sikkert kort, han ble først og fremst hentet som reservekeeper. Spilte seg dog stort opp. Kom for øvrig ikke fra en helt ukjent liga han heller. Og hadde vi nå hentet en keeper, med samme historie som Oblak hadde bak seg da han gikk fra Atletico, da hadde dette forumet kollapset igjen. Jeg tipper man kjenner til hva som beveger seg rundt, i hvert fall i toppseriene rundt om i Europa i hvert fall. Så jeg antar at man ikke har funnet løsningen, blant de man ser, og da tror jeg ikke det er aktuelt å kjøpe en keeper som trenger en sesong eller tre før han EVNT er klar. Ser jo at Klopp ikke har så stor tålmodighet med Karius heller

Så Leno, Horn, Rico, Perin, Scuffet, Lafont og andre talentfulle målvakter i de store seriene i Europa. Ingen av disse er bedre enn Mignolet allerede nå, og kan utvikle seg enda mer og kan bli en absolutt toppkeeper? Det synes jeg faller på sin egen urimelighet.

Klikk for å gå tilbake til toppen