Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

LIVERPOOL FC 2017/18

NYTT TEMA
May25
May25Innlegg: 2406
31.12.17 13:49
Romlingane: Men det skyldes at mens Rodgers fikk dårligere og dårligere spillere, så får Klopp bedre og bedre spillere, for taktisk og strategisk så har han hittil vært omtrent like naiv som Rodgers og omtrent like dårlig på det defensive.

Stort sett et veldig godt innlegg, men det handler jo om hvilke spillere managerne klarer å identifisere som sine erstattere når man mister noen og.

Samtidig er det, som minuspol sier, urettferdig å sette Rodgers og Klopp opp mot hverandre når Rodgers fikk sparken pga for svake resultater, og Klopp må snu skipet midt i sesong.

Noe han gjorde forøvrig da vi kom til to finaler.

Så får han ta det neste steget nå da og gjøre det bedre enn Benitez før han skal utfordre Shanks. 

minuspol
minuspolInnlegg: 36119
31.12.17 13:53
masterpool: Og minuspol liker keepere som slipper inn skudd midt i mål, keepere som bruker lengre tid på å forflytte seg enn Jamtfall, og som støtt står feil! Det høres ut som Mignolet, men det gjelder faktisk i enda større grad Karius, om ikke mye.

Haha! Har satte du et poeng med to streker under svaret. 

wa11in
wa11inInnlegg: 4725
31.12.17 13:59
minuspol: Utkastene. Der hvor Mignolet slurver avgårde et svakt kast med litt sprett - der går Karius ned på kne og kaster knallhardt langs bakken og rett i beina på medspilleren, unnskyld ikke rett i beina - en halv meter foran slik at alt er i gang. Med en gang.

This. 

Forskjellen er altså så voldsom. Ikke fordi Karius er på nivå med De Gea, Ederson eller Oblak, for der er han jo vitterlig ikke. Men kamper som i går gjør det enda tydeligere at Karius i det minste er riktig type, det regner jeg nesten med at alle er enige om. Så kan man heller diskutere om han er god nok. Mignolet failer jo på begge, kvaliteten er elendig og typen er feil. Altså hadde det ikke blitt bra selv om kvaliteten var noe høyere(derfor er det så dustete når folk driver og maser om Tom Heaton, og bruker det som et argument for at det å kjøpe målvakter er rakettforskning, og at man like gjerne kan spille med Mignolet, fordi majoriteten heller ikke ville blitt happy med en type som Heaton). 

Karius gjør alt vi burde ønske oss at målvakta til Liverpool skal gjøre. Men også jeg er enig at ikke samtlige aksjoner er 100% perfekte, og det er helt innafor å diskutere om vi burde ta en titt på keepermarkedet til sommeren, og slå til hvis en type som Lafont skulle være tilgjengelig. Det er jo tross alt en debatt som kan være nyttig. Debatten om hvem som bør stå i mål av Karius og Mignolet er jo helt meningsløs. 

JFT_96
JFT_96Innlegg: 23360
31.12.17 14:03

Klopp sier Migs starter mot Burnley.

minuspol
minuspolInnlegg: 36119
31.12.17 14:04
wa11in: This.  Forskjellen er altså så voldsom. Ikke fordi Karius er på nivå med De Gea, Ederson eller Oblak, for der er han jo vitterlig ikke. Men kamper som i går gjør det enda tydeligere at Karius i det minste er riktig type, det regner jeg nesten med at alle er enige om. Så kan man heller diskutere om han er god nok. Mignolet failer jo på begge, kvaliteten er elendig og typen er feil. Altså hadde det ikke blitt bra selv om kvaliteten var noe høyere(derfor er det så dustete når folk driver og maser om Tom Heaton, og bruker det som et argument for at det å kjøpe målvakter er rakettforskning, og at man like gjerne kan spille med Mignolet, fordi majoriteten heller ikke ville blitt happy med en type som Heaton).  Karius gjør alt vi burde ønske oss at målvakta til Liverpool skal gjøre. Men også jeg er enig at ikke samtlige aksjoner er 100% perfekte, og det er helt innafor å diskutere om vi burde ta en titt på keepermarkedet til sommeren, og slå til hvis en type som Lafont skulle være tilgjengelig. Det er jo tross alt en debatt som kan være nyttig. Debatten om hvem som bør stå i mål av Karius og Mignolet er jo helt meningsløs.

Og ikke minste dette!

 

Mindfulness13
Mindfulness13Innlegg: 20496
31.12.17 14:08
JFT_96: Klopp sier Migs starter mot Burnley.

Jepp. Tipper Karius står mot Everton i fa-cupen. Tipper han er vår cupkeeper og CL-keeper vanligvis denne sesongen. 

JFT_96
JFT_96Innlegg: 23360
31.12.17 14:33

Tøff kamp mot Burnley. United vinner vel 1-0 i el bussico, så da må vi prøve å henge med. Men tipper vi taper 3-2.

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6181
31.12.17 14:34

"Eehh, nei."

Jo. Helt forferdelig. Ikke det faens dugg bedre enn Mignolet og det er skremmende. Men for all del, slå deg sammen med de andre som leter etter unnskyldninger for Karius. 

masterpool
masterpoolInnlegg: 16793
31.12.17 14:36

Imponerende at du klarer å forstå så lite, om noe, Wa11in, av det Heaton eksempelet.

og det blir ikke noe mer sannhet, selv om dere fortsetter å servere løgner om at noen mener vi like gjerne kan stå med Mignolet.

Jeg har tilgode å se en eneste debattant her inne, som mener at vi IKKE trenger en ny keeper.

 

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6181
31.12.17 14:40

"ellers var han pill råtten når han fikk ballen i beina, sleiver avgårde lave livsfarlige utspill midt i banen, som med litt utur hadde kommet kjapt i retur. Og det er jaggu en prestasjon å virke så dårlig når vi spiller en kamp mot en motstander som knapt er i nærheten av målet vårt.

men jeg håper karius får en lengre periode i mål nå mot PL-motstand, ikke jallamotstand ala maribor og spartak. For mignolet er allerede erklært for dårlig, og nå må vi få klarhet rundt karius også, slik at vi kan gjøre det vi må til sommeren.

 Sink or swim, baktus!"

Begge disse avsnittene er fasit. 

Så kan super ekspertene blant oss konkurrere i å skryte mest mulig uhemmet av Karius mens han selv gjør sitt beste for å vise at han ikke er vår langsiktige løsning på keeper plass. 

masterpool
masterpoolInnlegg: 16793
31.12.17 14:43

Jeg skjønner ikke hvorfor man skal drive med denne rulleringa på keeperplass. Er de så dårlig trent? De andre klubbene klarer seg veldig greit uten å gjøre dette. Bestemme seg for en keeper, og la denne spille, så kan man rullere i cupene.

Trodde faktisk at Klopp skulle gi Karius en run med kamper nå, men han ser tydeligvis ikke det keeperekspertene, minuspol og wa11in, på VGD ser.

wa11in
wa11inInnlegg: 4725
31.12.17 14:51
masterpool: Jeg har tilgode å se en eneste debattant her inne, som mener at vi IKKE trenger en ny keeper.

Som sagt- det går ann å skille mellom de ulike debattene. Men det blir sikkert for innfløkt antar jeg. Bedre å holde seg til vittige kommentarer i kamptrådene, slik du gjorde med stor suksess i går blant annet. 

Mindfulness13
Mindfulness13Innlegg: 20496
31.12.17 15:04
JFT_96: Tøff kamp mot Burnley. United vinner vel 1-0 i el bussico, så da må vi prøve å henge med. Men tipper vi taper 3-2.

Det kan fort ende med uavgjort igjen for Manchester United. Synd at ikke Palace slo City i dag. De Bruyne ute sannsynligvis mot oss om 2 uker. Det ser ut som langvarig skade på 1-3 mnd eller noe. Ute med båre mot Palace,som var en straffebom fra å vinne mot City. Da får Lpool ta skalpen og være første lag som tar city i årets pl-sesong. 

masterpool
masterpoolInnlegg: 16793
31.12.17 15:05

Det er du som hevder at noen mener det er like greit å la Mignolet spille...ja, du mener det var feil at Karius klinka ned Klavan? De som så kampen så de, både live og på alle reprisene.

Shenon
ShenonInnlegg: 4766
31.12.17 15:08
iustitia_pro_XCVI: Men for all del, slå deg sammen med de andre som leter etter unnskyldninger for Karius.

Hvorfor skal jeg det?

PaisleyGates
PaisleyGatesInnlegg: 11886
31.12.17 15:09
ElChivato: Sink or swim, baktus!

Enig. Ser at Mignolet skal vokte buret igjen mot Burnley, men kan ikke forstå denne trangen til å skifte keepere så ofte. Keepere blir vel sjelden slitne, verken fysisk eller mentalt og behøver vel i større grad tillit (spilletid).

Mignolet har ikke levert denne sesongen, derfor hadde det vært riktig å la Karius forsøke seg en lengre stund som førstekeeper. Ikke det at jeg har så stor tro på at han er en så fryktelig mye bedre keeper enn Mignolet som enkelte hevder (for hva i all verden har han vist som skulle tilsi det), men han kunne i hvert fall få sjansen til å bevise at han er det.

Har dessverre liten tro på det, da han ikke har god nok rekkevidde, ikke er god nok i feltet og har hatt en lei tendens til å fomle for mye med ballen.

Ny keeper er et must til sommeren.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 24221
31.12.17 15:10

Håper Karius får fortsette i mål. Av det rare Klopp driver med til tider så synes jeg den keeper rulleringen er noe av det rareste. Det skaper bare enda mer usikkerhet der bak. Bestem deg mann. 

(Innlegget ble redigert 31.12.17 15:11)

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 13184
31.12.17 15:16

Ynva 4 ever❤️❤️❤️

seriemester2013
seriemester2013Innlegg: 8433
31.12.17 15:18
InDeilawetrust: Håper Karius får fortsette i mål. Av det rare Klopp driver med til tider så synes jeg den keeper rulleringen er noe av det rareste. Det skaper bare enda mer usikkerhet der bak. Bestem deg mann.

Tror han på sitt eget vis forsøker å vekke Mignolet, Mignolet er klasser over Karius på sitt beste, men han er dog den som evner å sløve mest og skape kjempetabber i løpet av en kamp.

Kan jo ikke leses på annen måte enn at han viser til eierne at han må ha ny keeper også ved å drive på slik, som om dem ikke skulle sett det selv. Karius er gjennomgående for svak for keeperplassen, og Mignolet er for full av feil. Tror heller ikke han blir tryggere av å bli satt ut i en kamp

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 13184
31.12.17 15:22

Handler nok mest om at han ikke stoler på noen av dem. Karius har vært en gedigen flopp. Heldigvis kostet han lite, og blir lett å få tuppet tilbake til Tyskland når man forhåpentligvis får tak i en ordentlig keeper.

wa11in
wa11inInnlegg: 4725
31.12.17 15:23
masterpool: Det er du som hevder at noen mener det er like greit å la Mignolet spille...ja, du mener det var feil at Karius klinka ned Klavan? De som så kampen så de, både live og på alle reprisene.

Det er du som hevder at noen mener det er like greit å la Mignolet spille...

- Nei. Du har forfattet et utall innlegg hvor du eksplisitt skriver at så lenge alternativet er Karius, så kan man like gjerne stille med Mignolet. Og det er det som er situasjonen per i dag, så selv om du drømmer om De Gea, så skriver du samtidig at det enn så lenge er like greit å stille med Mignolet. 

ja, du mener det var feil at Karius klinka ned Klavan? De som så kampen så de, både live og på alle reprisene.

- Jeg gir opp å diskutere målvaktsspill med deg. Du skjønner jo ikke fletta uansett. Kos deg videre, og hold oss underholdt med dine observante innlegg i kamptrådene. La meg vise et par gode eksempler, som samtidig belyser ditt nivå som debattant: 
"
Syns Karius har kommet seg, avverget corner på den første femmeteren ihvertfall..."
"
Hvordan er redningsprosenten til Karius sålangt i første omgang?!" 

mcdermott
mcdermottInnlegg: 65216
31.12.17 15:24
masterpool: Jeg skjønner ikke hvorfor man skal drive med denne rulleringa på keeperplass. Er de så dårlig trent? De andre klubbene klarer seg veldig greit uten å gjøre dette. Bestemme seg for en keeper, og la denne spille, så kan man rullere i cupene. Trodde faktisk at Klopp skulle gi Karius en run med kamper nå

--- Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor ikke flere rullerer, i hvert fall når man har keepere som er jevne i kvalitet. Andrekeeper bør få matchtrening og cupkamper vet man jo aldri hvor ofte man får. 

Eller er det slik at keepere automatisk har dårligere psyke enn andre spillere og derfor må få flere kamper på rad for å bygge opp selvtillit? Klopp sin forklaring er vel nettopp at keeperne trenger et mentalt break og dermed får de en kamp på benken.

Jeg synes i hvert fall at Migs ikke spiller noe dårligere de gangene han har vært en tur på benken.

Ribba
RibbaInnlegg: 35526
31.12.17 15:55
mcdermott: Eller er det slik at keepere automatisk har dårligere psyke enn andre spillere og derfor må få flere kamper på rad for å bygge opp selvtillit?

Mer press på psyken er vel mer korrekt. For det er jo keeperne som må trå til når resten av laget feiler, noe som gjør at de må være påskrudd hele tiden selv om de relativt sjelden faktisk er med i spillet.

Og gjør keepere feil, så er ofte konsekvensene større enn om utespillere gjør feil. Og som du vet, gjør du feil som fører til mål i mot, så er du mobbeofferet den neste uken eller måneden i all media (spesielt den sosiale).

 

masterpool
masterpoolInnlegg: 16793
31.12.17 16:18

Jeg har skrevet at det er helt det samme hvem man bruker ja, det er ikke det samme som å si at vi like gjerne kan beholde Mignolet. Jeg har vært rimelig klar på at jeg ønsker en ny keeper. 

 

Ja, han avverget corner på den første femmeteren, har du sett andre keepere gi corner fra egen femmeter?!

Det er så stort fokus på dette med redningsprosent osv, og det gar det også vært nylig. Men jeg skjønner at dette tydeligvis gjelder når Mignolet gjør det dårlig, ikke når Karius er på samme nivå. Og det er jo ikke akkurat noe nytt på VGD. 

Sjefan
SjefanInnlegg: 14187
31.12.17 16:20

Selvfølgelig handler det om mental hvile, selv om master tror Mignolet er «for dårlig trent» til å spille mange kamper på rad. 

Som andre har påpekt, Karius er ikke nødvendigvis gUDs gave til keeperposisjonen, men jøss så mye riktigere type enn Mignolet han er. I går var han egenhendig ansvarlig for angrepet som ledet til 2-1 etter å ha plukket en ball langt fremme i feltet i kamp med svære Leicester-spillere før han suser i gang et herlig kast til en Salah i fullt firsprang. Så bommer han klart ved Klavan-involveringen og et par utspill. Dette kommer av lite matchtrening og er naturlig ved første kamp i PL etter en pause uten kamper. Samme var det i Arsenal-kampen og kampen etter var distribusjon og tempo justert slik at alt traff der det skulle. 

 

masterpool
masterpoolInnlegg: 16793
31.12.17 16:23

Godt mulig at ikke Mignolet spiller dårligere etter en tur på benken, men Karius får heller ingen kontinuitet i sitt spill.

Det er også slik at man gjerne skulle ha spilt mot varierende motstand, ikke kun mot antatt enklere motstand. Slik det ser ut, så virker det som om Klopp har lista helt troa på Karius. Hvis han ihvertfall skulle prøve å utvikle han, så trenger han noe mer enn en kamp i ny og bed.

Sjefan
SjefanInnlegg: 14187
31.12.17 16:23

«Det er så stort fokus på dette med redningsprosent osv, og det gar det også vært nylig. Men jeg skjønner at dette tydeligvis gjelder når Mignolet gjør det dårlig, ikke når Karius er på samme nivå»

 

Det gjelder når man har tall på Mignolets redningsprosent over flere sesonger. Om Mignolet hadde spilt så lite som Karius hadde ingen snakket om dette. Men klart, din statistiske forståelse virker ikke være helt på topp 

mcdermott
mcdermottInnlegg: 65216
31.12.17 16:26
masterpool: ikke kun mot antatt enklere motstan

--- Leicester hjemme kan vel ikke lenger sies å falle under kategorien "enklere motstand" - og det så vi vel igjen i går.

Og hvor er det egentlig opplest og vedtatt at keepere trenger kontinuitet? Prøver ikke å være kverulant her, reagerer bare litt på alt som er "opplest og vedtatt" :)

masterpool
masterpoolInnlegg: 16793
31.12.17 16:27

Så selv om Sjefan ikke vet at mental trening er en greie, og de fleste andre storklubber ikke rotererer, så er det få, om noen, andre som mener at dette er vesentlig. 

Jeg tipper roteringen på keeperplass slutter så fort man får et klart alternativ på keeperplassen.

masterpool
masterpoolInnlegg: 16793
31.12.17 16:33

Kampen hjemme mot Leicester er en «behagelig» kamp. Det er ikke av de enkleste lagene man kan møte, men sånn sett er ikke det enkelt å spille borte mot et lag som Burnley, eller borte mot «Pulis-lag» heller. Det blir veldig trygt, det er ikke noe stort trykk som det f.eks er hjemme mot storlagene, eller mot Everton.

Karius fikk kampen mot Arsenal, og utover det er det Leicester og WBA på hjemmebane. Virker nesten som han blir skånet mot kamper hvor man frykter mangle innlegg og trykk i egen boks. På hjemmebane er det sjeldent at vi får noe trykk mot oss uansett...

Forøvrig er det ikke verken enklere eller vanskeligere for keepere, men det å bli kastet inn og ut av laget i enkeltkamper, er sjeldent gunstig for noen spillere!

(Innlegget ble redigert 31.12.17 16:35)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg