Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Pep Guardiola: Oppskrytt eller et geni?

NYTT TEMA
KommersK
KommersKInnlegg: 5850
21.11.17 04:26

Lar meg selvsagt glede av den fantastiske fotballen City presterer for tiden. Men er det pengene eller er det Pep sin fortjeneste? Jeg er overbevist om at dere er mange der ute som har fulgt karrieren hans mye tettere enn meg.

Kjør debatt, for helvete!!

 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9012
21.11.17 05:28

Er pengene selvsagt. Skulle bare mangle at han får det til med en sånn stall. Han har i alle sine 3 klubber hatt ligaens desidert beste stall.

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10452
21.11.17 05:46
KommersK: Men er det pengene eller er det Pep sin fortjeneste?
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 22.04.20 16:51)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
21.11.17 06:13

Oppskrytt faktisk.

Det er Cruyff som er geniet, Pep har bare videreført han.

Jack_Daniels
Jack_DanielsInnlegg: 28193
21.11.17 06:23

Bra tråd. Gått skikkelig i dybden når det gjelder analysen av Pep Guardiola. Keep it up.

Kiedis
KiedisInnlegg: 9795
21.11.17 06:49

Et geni, naturligvis.

At han hadde den beste stallen i fjor, er naturligvis bare tøys. Merkelig mange som må ha trodd at vi levde i 2011 da de bedømte kvaliteten til spillere som Sagna, Kolarov, Clichy, Zabaleta, Kompany og Yaya Toure.

Da kunne man kanskje argumentert for at han kunne lagt opp til en mindre krevende stil som medførte at svakhetene i stallen ikke ble like eksponert.

Imidlertid må vi jo nå innse at den sesongen var en del av prosessen som medfører at City nå leverer omtrent som Barcelona-laget hans, bortsett fra at de ikke har Messi.

I tillegg er det jo et godt tegn at flere spillere som kom til klubben før ham nå leverer sin beste fotball i karrieren.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
21.11.17 07:42

Som manajer er han jo enestående på mange måter. Sikkert i geni-klassen der, har vunnet (snart) alt som er viktig som klubbtrener.

Som menneske er han derimot autistisk og robotaktig, veldig lite karisma og utstråling generelt. Han er ingen hærfører eller "leader of men". 

Listen er lang med store navn som ikke liker Pep, men Dante sier det egentlig best her:

“He doesn’t speak to you so as a player you don’t know where you stand,” he told German newspaper Bild. “There are coaches who are world-class from a tactical point of view, but who aren’t good on a human level and this is the case with Guardiola.”

Aguero16
Aguero16Innlegg: 3879
21.11.17 08:16
gurglebassen: Listen er lang med store navn som ikke liker Pep,

Er vel naivt å tro at alle spillere liker Pep? Som oftest er det disse som ikke fikk spilletid som uttaler seg. Sånn er det med alle managere. 

Skal en få svar på spørsmål om Pep så må en gå litt mer inn i en analyse enn kun si nei, fordi City har mye peng, og alle klubbene han har trent har hatt det beste laget. 

Du vil utvilsomt få svar som dette KommersK. Men det viste du vel. 

Syns vertfall det er moro å lese analyser fra "eksperter" som har følgt Pep hele veien, og som vet mye om han. Oppskrytt er han nok ikke. 

Mindfulness13
Mindfulness13Innlegg: 20496
21.11.17 08:47
Kiedis: Et geni, naturligvis. At han hadde den beste stallen i fjor, er naturligvis bare tøys. Merkelig mange som må ha trodd at vi levde i 2011 da de bedømte kvaliteten til spillere som Sagna, Kolarov, Clichy, Zabaleta, Kompany og Yaya Toure. Da kunne man kanskje argumentert for at han kunne lagt opp til en mindre krevende stil som medførte at svakhetene i stallen ikke ble like eksponert. Imidlertid må vi jo nå innse at den sesongen var en del av prosessen som medfører at City nå leverer omtrent som Barcelona-laget hans, bortsett fra at de ikke har Messi. I tillegg er det jo et godt tegn at flere spillere som kom til klubben før ham nå leverer sin beste fotball i karrieren.

Jeg skriver under på denne. Han er et geni - ingen tvil om det. 

Dux1
Dux1Innlegg: 33670
21.11.17 09:04

Han største bragd denne sesongen er løftet han har gitt folk som Otamendi, Stones og Sterling. Det forteller en del om hans man management.

Når det gjelder fotballen han står for er jo det en enklere prestasjon i den forstand at han i prinsippet kan få tak i hvilke spillere som helst i verden som passer inn i hans filosofi.

Kiedis
KiedisInnlegg: 9795
21.11.17 09:07
gurglebassen: Som menneske er han derimot autistisk og robotaktig, veldig lite karisma og utstråling generelt. Han er ingen hærfører eller "leader of men".

Han er jo utvilsomt en kar som er utfordrende å jobbe under, siden han er så vanvittig detaljfokusert og intens. Spillerne utfordres konstant, men lever nok i stor grad greit med det så lenge de merker fremgang og pokalene raser inn.

Imidlertid er han jo også selv ganske klar på at tre år i en klubb sannsynligvis er nok for både ham og klubben.

Han er nok en ganske klar "teknokrat"  i den forstand at det er prestasjon, taktikk og utvikling som står i fokus; og da med utgangspunkt i det som skjer på treningsfeltet.

Usikker på om han er en sånn type som knytter personlige bånd med spillerne som Mourinho, Pochettino og andre i samme kategori. Det trenger jo imidlertid ikke være feil. Lagene hans leverer jo resultater og ikke minst prestasjoner som tyder på at det er flere veier til Rom.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
21.11.17 09:16

Men drikker han brennevin? Nei, jeg tror ikke det.

Kiedis
KiedisInnlegg: 9795
21.11.17 09:26
gurglebassen: Men drikker han brennevin? Nei, jeg tror ikke det.

Slår meg mer som en amfetamin-type.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
21.11.17 10:09

Hvor er analysen til City-fan #1 her i forum?

Aguero16
Aguero16Innlegg: 3879
21.11.17 10:45
Dux1: Når det gjelder fotballen han står for er jo det en enklere prestasjon i den forstand at han i prinsippet kan få tak i hvilke spillere som helst i verden som passer inn i hans filosofi.

Det blir litt for enkelt svar og konklusjon syns jeg. I teorien så høres det jo greit ut. Men i praksis så er jo det langt mer utfordrende. Glem penger opp i alt dette.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17136
21.11.17 10:54
KommersK: Kjør debatt, for helvete!!

Er vel ett dråbækk at han ikke kan ansette Bård Wiggen i trenerteamet nå siden ståle har kapret ham , men han var vel uansett RBKbound??med tid og stunder.

Han er selvsagt ett geni. Har en god krigsplan som alle store generaler har og har autoritet så fotsoldatene utfører den to the best of their ability-

Dux1
Dux1Innlegg: 33670
21.11.17 11:10
Aguero16: Det blir litt for enkelt svar og konklusjon syns jeg. I teorien så høres det jo greit ut. Men i praksis så er jo det langt mer utfordrende. Glem penger opp i alt dette.

Jeg konkluderer ikke. Og jeg har alltid sagt at penger løser ikke alt. Men det hjelper! Åpenbart. Peps spillestil krever ekstremt av hver enkelt spiller - både taktisk og teknisk. Da handler du ikke i OBOS-ligaen, for å si det sånn...

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
21.11.17 11:18
FrannyLee: Han er selvsagt ett geni. Har en god krigsplan som alle store generaler har og har autoritet så fotsoldatene utfører den to the best of their ability-

Da er det bare å stenge tråden, vi har fasit.

klaumb
klaumbInnlegg: 6029
21.11.17 11:23
Pogba6: Er pengene selvsagt. Skulle bare mangle at han får det til med en sånn stall. Han har i alle sine 3 klubber hatt ligaens desidert beste stall.

Ganske mange som glemmer at han faktisk arvet et Barcelona mannskap som hadde blitt nummer tre i La Liga 18 poeng bak Real Madrid og 10 poeng bak Villarreal sesongen før. 
For all del en god stall, men det første han gjorde var også å kvitte seg med flere av lagets største stjerner fra de siste årene og satse på sine «egne» spillere. 

Ellers er det vel kun folk som ikke følger Tysk fotball ganske tett som ikke mener han utviklet Bayern videre fra det laget som tok en trippel året før han overtok. Selv om han altså ikke vant CL der som kritikerne bruker mot han. Det at Spania og Tyskland har vunnet de store mesterskapene med Guardiolalignende fotball og hans spillere mens han var der er en ytterligere bekreftelse på den enorme innflytelsen han har hatt på fotballen i sin tid.

Så er det naturligvis sånn at de beste trenerne også trener de beste lagene i verden. Alt annet ville jo bare vært ulogisk. Pep Guardiola kan velge akkurat hvilken klubb han vil trene, og om han hadde gitt signaler om at han ville overta en annen klubb, så hadde de gjort plass til han ganske kjapt. Dette fordi man ikke bare vinner trofeer med Guardiola, men fordi han etterlater seg spillere som er bedre og mer intelligente fotballspillere enn han overtok. Noe de etter han også får stor glede av.

Er det en ting Guardiola ikke trenger, så er det å bevise noe i en dårligere klubb. Om Man City vinner ligaen med den fotballen de spiller nå, samt at de kommer seg videre til de senere rundene i CL, så har han egentlig motbevist alle kritikerne allerede. Og spesielt de som brukte forrige sesong som et eksempel på hvor mye tøffere PL er, og at man ikke kan vinne PL med den fotballen han står for. Nå er det plutselig den gode stallen og pengene som er årsaken

Så det er ingen tvil om at at Pep Guardiola er en klassemanager, som vil bli husket til evig tid for å ha satt et preg på fotballhistorien med nytenkning og innovasjon. Det er kun et fåtall managere som blir husket for sånt, men den fotballen han står for har påvirket synes til mange på fotballen og definert to landslag som har vunnet alt de seneste årene. Han er inspirert av andre, slik mange innovatører før han har vært, men han er unik når det kommer til hva han har fått til og hvor ekstremt han setter preg på lagene han trener. 

 

(Innlegget ble redigert 21.11.17 11:25)

klaumb
klaumbInnlegg: 6029
21.11.17 11:24
Dux1: Peps spillestil krever ekstremt av hver enkelt spiller - både taktisk og teknisk. Da handler du ikke i OBOS-ligaen, for å si det sånn...

Nå blir jo aldri sånt et dilemma så lenge man er best. Hadde han fått handle OBOS spillere og konkurrert i OBOS ligaen, så hadde han fremdeles lyktes. 

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6582
21.11.17 11:38

"Er det en ting Guardiola ikke trenger, så er det å bevise noe i en dårligere klubb."

Men det hadde vært veldig artig å se Guardiola i en klubb som oftest ligger i sjiktet 4-8 i en liga som Portugal, Nederland, Belgia etc. og sett hva han kunne prestert med et slikt utgangspunkt og apparat til utvikling som er tilgjengelig i slike klubber. 

Dux1
Dux1Innlegg: 33670
21.11.17 11:49
klaumb: Nå blir jo aldri sånt et dilemma så lenge man er best. Hadde han fått handle OBOS spillere og konkurrert i OBOS ligaen, så hadde han fremdeles lyktes.

Hvordan kan du være sikker på det? Pep har alltid hatt et budsjett de aller fleste managere bare kan misunne ham. Spesielt nå i City med Mansour i ryggen.

Poenget er at Pep aldri har konkurrert på like premisser som de mindre klubbene. Ville f eks Pep klart dette spillet med Barnsley - uten å hente de beste spillerne?

Lezah
LezahInnlegg: 63821
21.11.17 12:18

Avventer Makatelli her.

klaumb
klaumbInnlegg: 6029
21.11.17 12:34
Dux1: Ville f eks Pep klart dette spillet med Barnsley - uten å hente de beste spillerne?

Selvfølgelig ville Pep Guardiola klart det opp mot det nivået man er på. Det er jo heller ikke sånn at han hadde vært den første som hadde vunnet fotballkamper på lavere nivå i England med en ambisiøs spillestil. Faktisk har man vel sett en trend der lagene som rykker opp fra Championship de siste årene gjør det med en langt mer kontinental spillestil enn man så tidligere, og at fotballen er langt mindre tilfeldig enn før man måtte hente inn «championshipspillere» og krige seg til alle poeng. Nå er det stort sett lagene som har et godt kollektivt angrepsspill og som har ballen mest som vinner kampene der også.  I fjor var det Fulham etterfulgt av Reading, Huddersfield og Newcastle som hadde ballen mest. Brighton hadde den 7’ende mest. Det var kun Norwich av de fem lagene med mest ballbesittelse som ikke klarte play-off, da de ble nummer 8.

Så er det fremdeles sånn at de beste trener de beste klubbene, og det vil de fortsette med. Jose Mourinho har heller aldri klart å vinne et ligamesterskap uten å trene mannskapet med høyest lønninger av alle, og han står jo for en fotball som mange mener er bedre skapt for å hente resultater av mindre ressurser. Allikevel har han aldri klart denne bragden altså, og det er jo heller ingen grunn til at han skal teste det med det første.

Uansett er det en meningsløs diskusjon, da Guardiola er på et nivå der det å trene Barnsley er utenkelig. Han må vurderes ut i fra det han har oppnådd på det nivået han er på, og da er resultatene imponerende, men innflytelsen han har hatt på spillet enda råere. 

Lezah
LezahInnlegg: 63821
21.11.17 12:36
klaumb: Jose Mourinho har heller aldri klart å vinne et ligamesterskap uten å trene mannskapet med høyest lønninger av alle, og han står jo for en fotball som mange mener er bedre skapt for å hente resultater av mindre ressurser. Allikevel har han aldri klart denne bragden altså, og det er jo heller ingen grunn til at han skal teste det med det første.

Samtidig vant han CL med Porto.

 

Dux1
Dux1Innlegg: 33670
21.11.17 12:46
klaumb: Uansett er det en meningsløs diskusjon, da Guardiola er på et nivå der det å trene Barnsley er utenkelig. Han må vurderes ut i fra det han har oppnådd på det nivået han er på, og da er resultatene imponerende, men innflytelsen han har hatt på spillet enda råere.

Du glipper igjen. Det jeg sa innledningsvis var at det er enklere å spille en bestemt, krevende fotball når man kan hente akkurat de rette spillertypene og fra øverste hylle. Som han hadde i Barca og i Bayern. Og som aldri ville gått an i Barnsley.

Det han har oppnådd med City så langt er bra, men også noe man forventer. Husk at det var mange skeptikere der ute etter forrige sesong, så at Pep har press på seg til å levere nå er det liten tvil om. Heldigvis for ham har han et mannskap som få andre kan måle seg med, og som passer hans filosofi som hånd i hanske.

Så gjenstår det å se status i mai 2018...

Aguero16
Aguero16Innlegg: 3879
21.11.17 13:07
Dux1: Det han har oppnådd med City så langt er bra, men også noe man forventer.

Viss en tenker resultat så er det forventet at City skulle ligge i toppen. Men United var like store favoritter før sesongen. Forskjellen er per dags dato enorm. Ikke bare i poeng, men måten laga ønsker å opptre. Det er lenge igjen. Men PL har vel sjelden sett et lag være så dominerende som nå. Og det er ikke i bare poeng. City topper omtrent alle statistikker. Utenom tacklinger. Det driver ikke laga til Pep med. En må og tenke på at i mange kamper i år, så er det Ederson og Walker som er nye fra i fjor. Ellers samme mannskap. Så alt handler ikke bare om å hente nytt og klassespillere. En må og kunne utvikle disse en allerede har.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41379
21.11.17 13:15
Dux1: Jeg konkluderer ikke. Og jeg har alltid sagt at penger løser ikke alt. Men det hjelper! Åpenbart. Peps spillestil krever ekstremt av hver enkelt spiller - både taktisk og teknisk. Da handler du ikke i OBOS-ligaen, for å si det sånn...

Du har rett i dette. Spørs om Peps stil ville fungert noe særlig annen plass enn de 6-8 rikeste klubbene i verden.

Dog er det ikke så mange andre av de store managernavnene som våger å prøve på det samme. Mourinho, Conte, Simeone, Emery, etc er atskillig mer kyniske typer når det gjelder spillstil, selv om iallfall de to førstnevnte har/har hatt mye penger tilgjengelig.

caliblue
caliblueInnlegg: 14149
21.11.17 13:18
klaumb: Selvfølgelig ville Pep Guardiola klart det opp mot det nivået man er på. Det er jo heller ikke sånn at han hadde vært den første som hadde vunnet fotballkamper på lavere nivå i England med en ambisiøs spillestil. Faktisk har man vel sett en trend der lagene som rykker opp fra Championship de siste årene gjør det med en langt mer kontinental spillestil enn man så tidligere, og at fotballen er langt mindre tilfeldig enn før man måtte hente inn «championshipspillere» og krige seg til alle poeng. Nå er det stort sett lagene som har et godt kollektivt angrepsspill og som har ballen mest som vinner kampene der også.  I fjor var det Fulham etterfulgt av Reading, Huddersfield og Newcastle som hadde ballen mest. Brighton hadde den 7’ende mest. Det var kun Norwich av de fem lagene med mest ballbesittelse som ikke klarte play-off, da de ble nummer 8.

Det hevdes vel nå at den største forskjellen mellom PL og Championship nå er at man får så mye mer tid med ballen i Premier League.

For all del, men kan trygt konkludere med at det er bedre spillere i PL enn hva som er tilfelle i Championship. Ferdighetsmessig. Men når det kommer til det å løpe, presse og organisere seg er det langt fra noen selvfølge at nivået er særlig høyere i PL.

At de beste lagene i Championship er de som også hadde mest ball burde ikke overraske noen, men de tre lagene som kom opp foran denne sesongen har alle forholdsvis defensive trenere med fokus på hard jobbing og god organisering. Og det er nettopp det som har gitt de en god start på PL-sesongen.

Derfor tror jeg Pep skulle fått kjempeproblemer med å spille sitt spill og ha suksess med det i Championship. Med Championship-spillere. Spillere med dårligere ferdigheter mot motstand som defensivt holder OK PL-nivå.

Dux1
Dux1Innlegg: 33670
21.11.17 13:19
Aguero16: Så alt handler ikke bare om å hente nytt og klassespillere. En må og kunne utvikle disse en allerede har

Og dette har jeg også kommentert innledningsvis (du følger ikke helt med i denne debatten!). Jeg var inne på blant annet at den jobben han har gjort med visse enkeltspillere - som var syndebukker forrige sesong - har vært det mest essensielle, etter min mening.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg