Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

VAR - Videodømming

NYTT TEMA
mikemodano

Innlegg: 27760
mikemodano
26.10.20 15:03

Slikkepott: 

Du har rett. Det var et temmelig upresist og lite gjennomtenkt innlegg, og ikke særlig i sync med den pågående debatten. Det var mer et hjertesukk og et innlegg fylt av frustrasjon over et verktøy som slett ikke har levert i forhold til forventninger, og over et regelverk som også har flust av lyter. Men ja, det minste man kan forvente av kritikk er at den er berettiget. 

Jeg har vondt for å forstå det regelverket man opererer med når det åpner for muligheter til å gi straffe i situasjoner der ball så tydelig søker hånd/arm heller enn motsatt. I tillegg behøver en ikke å ha spilt fotball på særlig avansert nivå for å forstå at armene er balanserende organ. Det er sjelden naturlig når man spiller fotball at armene er limt inn mot torso. Når en av intensjonene med å innføre et "hjelpemiddel" som VAR i utgangspunktet var å avlaste skjønnsbruken, så kan man vanskelig si seg tilfreds med at man i stedet bare har flyttet grensa for skjønn. Slik sett er VAR like meningsløst som det oppfattes. 

Følerisnakket har med frustrasjon over kneblingen av for eksempel målfeiring å gjøre. Scoring for laget ditt er på flere måter synonymt med fotballens orgasme, og å forsøke å holde den tilbake er fånyttes. Er en dum nok til å 'juble' over scoring, risikerer en å få en jabb rett i fleisen. For slike som meg, og tydeligvis flere, bidrar det til å drepe deler av gleden ved spillet. Kan en ikke registrere en forseelse som skjer fire trekk før det som viser seg å ende opp i scoring idet den inntreffer, så spørs det om man er tjent med å straffe den i ettertid. 

Men ok, det blir bare enkle, subjektive innspill som uansett ikke vil rokke ved bruken. Da får man i stedet søke seg til alternative arenaer og en verden der VAR ikke opererer. Det er heldigvis ikke så komplisert. 

return_of_drakkar

Innlegg: 28159
return_of_drakkar
26.10.20 15:04
Slikkepott: Personlig hadde jeg jo helst sett at dommeren på banen må se klipp av hele situasjonen for å vurdere

Det er jo faktisk dommeren på bana som skal ha det siste ordet og dermed også ansvaret. Sier reglementet jeg viste til.

return_of_drakkar

Innlegg: 28159
return_of_drakkar
26.10.20 15:11
mikemodano: Det er sjelden naturlig når man spiller fotball at armene er limt inn mot torso.

Vegard Hansen, Mjøndalens trener, sa jo at armene limt inn til kroppen var kun en sak i det militære...

Opprinnelig ønsket jeg VAR velkommen (handsen til T Henry i Frankrike vs Eire...).
Jeg er enig i at det demper my av det som har vært den fansye ved fotballen, øyeblikkets glede eller fortvilelse (mål). Alle forstår mål for eller  imot...og reagerer derved.

Kanskje burde det være slik at det er dommeren på bana som tar initiativet til å se på en situasjon, hvis ikke, la den gå og forbli.

Selvsagt skal VAR gripe inn ved identitetsfeil (kort til feil person).
Men det er jo noe annet.

Demidov

Innlegg: 2638
Demidov
27.10.20 11:27

Hvordan VAR vurderer armene til Fuchs i en naturlig posisjon er utenfor min fatteeevne. Hadde det ikke vært for volleyballslaget hadde Laca fått hodet på den

FrannyLee

Innlegg: 19054
FrannyLee
28.10.20 08:40
return_of_drakkar: Det er jo faktisk dommeren på bana som skal ha det siste ordet og dermed også ansvaret. Sier reglementet jeg viste til.

Hele greia virker på meg til å bli mer og mer det klassiske eksempelet av jo flere kokker dess mere søl.

Og det meste går på forventninger her føler jeg. Og at publikum i mye større grad enn før selv blir som en aktor å regne via stillbilder og repriser i hytt og pine.

Fotball er pr definisjon en sport der en har situsjoner i hver kamp der det vil handle om øyet som ser og hvordan hjernen til autoriteten leser situasjonen og tolker den der og da. Og også etter repriser.

Og dette er vel også noe med sjarmen med fotball at alt ikke kan leses og tolkes ut fra en manual. Og få situasjoner er hundre prosent blåkopi av en annen.

Sport handler jo om å leve seg inn i og engasjere seg fullt og helt om det som skjer på banen. En må ikke tukle for mye med dette.

John||Locke

Innlegg: 11873
John||Locke
29.10.20 15:14

Er det mulig å være for VAR, men mot "tunge flagg"? 


-Pat

Slikkepott

Innlegg: 13921
Slikkepott
07.11.20 11:14

ganske imponerende at VAR lar lascelles slippe unna for den taklingen på Walcott

TrueTopRed

Innlegg: 11319
TrueTopRed
07.11.20 11:19

Brighton ble snytt for en rimelig klar straffe i går. At VAR rummet ikke engang ser på det er jo under enhver kritikk. 

Kent

Innlegg: 127454
Kent
07.11.20 16:46

Vær så snill og si at det er en naturlig forklaring bak Bamfords annullering! Hvis ikke har jeg sett min siste fotballkamp på en stund. 

Faquarl

Innlegg: 13257
Faquarl
07.11.20 17:51
Kent: Vær så snill og si at det er en naturlig forklaring bak Bamfords annullering! Hvis ikke har jeg sett min siste fotballkamp på en stund.

Armen var i offside etter hva jeg forstår..

Gåra

Innlegg: 18167
Gåra
07.11.20 17:53

Brighton sitt mål forrige helg, og nå denne Bamford-annullering... For et nivå. 

Bukayo

Innlegg: 156
Bukayo
23.11.20 07:58

Kan noen forklare meg hvorfor Utd får straffe på en hands mot WBA mens Arsenal ikke får det mot Leeds? Er det fordi det skal mer til for VAR å overprøve dommer? Men hvorfor omgjør dommer WBAs straffe etter videokikk? Er mye som skurrer her. Det er ikke konsekvent. 

Slikkepott

Innlegg: 13921
Slikkepott
23.11.20 13:52
Bukayo: Kan noen forklare meg hvorfor Utd får straffe på en hands mot WBA mens Arsenal ikke får det mot Leeds? Er det fordi det skal mer til for VAR å overprøve dommer? Men hvorfor omgjør dommer WBAs straffe etter videokikk? Er mye som skurrer her. Det er ikke konsekvent.

Fordi det er iht reglene.

 

Except for the above offences, it is not an offence if the ball touches a player’s hand/arm:

-directly from the player’s own head or body (including the foot)

-directly from the head or body (including the foot) of another player who is close

-if the hand/arm is close to the body and does not make the body unnaturally bigger

 

Ballen går vel via foten til leedsspilleren, foten til Arsenal spilleren og så opp i armen på leeds spilleren ifbm forsøket på å blokkere skuddet.

I tilfellet United - WBA, så går ballen direkte i hånden og thats it.

Bukayo

Innlegg: 156
Bukayo
23.11.20 18:02
Slikkepott: Fordi det er iht reglene.  
Except for the above offences, it is not an offence if the ball touches a player’s hand/arm: -directly from the player’s own head or body (including the foot) -directly from the head or body (including the foot) of another player who is close -if the hand/arm is close to the body and does not make the body unnaturally bigger   Ballen går vel via foten til leedsspilleren, foten til Arsenal spilleren og så opp i armen på leeds spilleren ifbm forsøket på å blokkere skuddet. I tilfellet United - WBA, så går ballen direkte i hånden og thats it.

Så hvis han hadde reddet ballen på streken på denne måten er det lovlig? Nekter jeg å tro. Kan ikke huske at skuddet ikke gikk direkte fra Auba og i armen. Han blokkerer jo regelrett skuddet med armen og gjør den aktiv større. 

Slikkepott

Innlegg: 13921
Slikkepott
23.11.20 19:09
Bukayo: Så hvis han hadde reddet ballen på streken på denne måten er det lovlig? Nekter jeg å tro. Kan ikke huske at skuddet ikke gikk direkte fra Auba og i armen. Han blokkerer jo regelrett skuddet med armen og gjør den aktiv større.

Identisk situasjon bare på streken = samme utfall, hadde jo vært særdeles snodig hvis ikke.

Synd at du ikke evner å korrekt gjengi situasjonen.

Bukayo

Innlegg: 156
Bukayo
23.11.20 19:12

Gleder meg til den dagen utd eller pool ikke får straffe på en slik. Det vil seff aldri skje. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg