Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sumarvindauget for Liverpool FC 2018

NYTT TEMA
wa11in
wa11inInnlegg: 4492
19.02.18 03:04
Sjefan: Til tross for at mange tenker på Keita som en DM er han først og fremst en toveis-spiller og for å få det beste ut av han må vi la han sleppe seg løs fremover.

Jeg stusset litt på hvorfor du skrev dette, og skjønte ikke at det var myntet på meg, men nå leste jeg innlegget mitt om igjen, og ser at det var en ganske så sløv formulering der :P 

"Keita er allerede kjøpt, og blir en solid oppgradering. Jeg har i flere sesongen ønsket meg en skikkelig solid, defensiv midtbanespiller. Det går noen løse rykter om Ndidi, og jeg er for så vidt happy med det"

Setning nr. 1 var ikke tenkt å ha noe med setning nr. 2 å gjøre, men jeg skjønner hvorfor det kan leses slik :P Har rimelig god kontroll på Keita, og har overhodet ikke noe håp om at han kommer for å fylle noen rolle som defensiv midtbanespiller ;) 

(Innlegget ble redigert 19.02.18 03:05)

Sjefan
SjefanInnlegg: 12903
19.02.18 03:22
wa11in: Jeg stusset litt på hvorfor du skrev dette, og skjønte ikke at det var myntet på meg, men nå leste jeg innlegget mitt om igjen, og ser at det var en ganske så sløv formulering der :P

Jeg forstod ditt innlegg og mitt svar var mer en generell kommentar. Flere har omtalt Keita som en DM tidligere, men han er jo glimrende offensivt og må få utfolde seg offensivt. Når Can nå forlater oss gir det en mulighet for å hente en midtbanespiller med tydeligere defensive egenskaper. Ndidi er jeg usikker på mens Zakaria hadde vært bra. Med Can forsvinner duellkraft og størrelse på midtbanen og jeg mener vi bør få inn en spiller med tilsvarende kvaliteter. Derfor nevner jeg også Nzonzi som innehar mye av de samme kvalitetene og forsterker oss på defensiv dødball. Kunne også nevnt Fabinho, men han vil nok bli dobbelt så dyr. 

 

minuspol
minuspolInnlegg: 35020
19.02.18 09:47
wa11in: enkte jeg skulle prøve meg på en aldri så liten ønskeliste for sommeren, forsøksvis innenfor noenlunde realistiske rammer.

Kortversjon herfra.

Keeper: Føler meg temmelig trygg på at Karius etablerer seg og presterer på et såpass høyt nivå at det ikke blir noe kjøp til sommeren. Men støtter absolutt forslaget om Lafont om noe skulle skje.

Backer: Jeg kunne tenkt meg en justering til venstre slik at man har en venstreback med lignende kvaliteter som Gomez, altså en stopper som kan spille venstreback. Nathan Ake er perfekt.

Stoppere: Enig med deg.

Midtbane: Med Coutinho borte og Emre Can på vei bort så må noe inn. Keita er bankers, Zakaria som et defensivt alternativ og Kai Havertz som et offensivt. Litt overfylt med like typer her, disse to er annerledes.

Angrepsspillere: Kanskje det holder med Havertz. men Brandt eller Fekir... Det hadde vært frekt.

Spiss: Her blir det nok endringer. Origi, Sturridge forsvinner helt sikkert. Ganske sikkert Ings også. Tenker Maxi Gomez kunne vært et interessant valg.

redbull
redbullInnlegg: 1023
19.02.18 09:47

Jeg tenker litt på Adama Traore jeg. Kunne ikke han vært et nydelig alternativ til Salah/Mané?

Nettopp fylt 22, og har sett betydelig bedre ut det lille jeg har sett av han denne sesongen. Har helt vill fart og teknikk, men sliter litt med det samme som Ox. Men det kommer kanskje?

May25
May25Innlegg: 2003
19.02.18 10:15
wa11in: Tenkte jeg skulle prøve meg på en aldri så liten ønskeliste for sommeren, forsøksvis innenfor noenlunde realistiske rammer.

Meget bra.

Mine synspunkter sammenfaller i stor grad med dine, og Lafont viker som et godt valg der bak til en rimeligere penge dersom både Mignolet og Ward drar, noe en nesten må tro. 

I forsvaret forsvinner i hvert fall Flanagan. Dersom Robertson fortsetter som han gjør er det nok nærliggende å tro at Moreno også kan dra. Spørsmålet er da om man vil ha en som kan bekle både midtstopperplassen og venstrebacken, eller om Clyne/TAA/Gomez og Robertson er gode nok valg. Personlig ønsker jeg meg Sessegnong som kan bekle både venstre back og venstre ving.

På midtbanen ønsker jeg at det blir kjøpt en mer utpreget defensiv type. Siden Keita kommer vil man ha ennå mindre fysikk i laget. Riktignok er både Mané og Firmino forholdsvis gode på hodet, men jeg ønsker meg en type som det du beskriver Zakaria som. 

Ellers ønsker jeg meg Bailey da, selvsagt. Han har sett bra ut, og kommer vel fra Jamaica. Den nye Barnes? :)

I tillegg kunne jeg virkelig tenkt meg et reelt alternativ til Firmino på topp. Sturridge og Origi drar nok, Ings vet jeg ikke med og ungutta Solanke og Woodburn bør få dra på utlån hele sesongen. Angel Correa virker spennende, men jeg liker også Edin Dzeko. Han er en veldig god link-up spiss, er bevegelig og målfarlig. Tror han ville gjort seg i Liverpool, selv om han er i eldste laget nå.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 25489
19.02.18 10:26
redbull: - Rett i forkant av 1-1 scoringen til Tottenham. Det er skikkelig svakt.

Åja. Jeg trodde jo at når du skrev 9 meter, så mente du 9 meter. 

Dette er ok, ikke bra, men ikke svakt heller. Innlegget slås ut av farlig sone, men det går ikke an å forsvare seg mot slike drømmetreff. Når de kommer, så blir det mål.

redbull
redbullInnlegg: 1023
19.02.18 10:38

"Jeg trodde jo at når du skrev 9 meter, så mente du 9 meter."

- Det er vel ca. der ballen lander, er det ikke? Den lander i alle fall før straffemerket, med klar margin. Ballen går jo videre etterpå, men det blir vel litt som når folk kritiserer (ofte med rette) Mignolet for å ikke sparke til midtbanen. Ballen går jo til slutt over, men jeg går ut i fra at man mener hvor ballen lander, og ikke der den slutter å rulle.

Utboksingen lander ca. på 9 meter. Og da bokses det fra ca. 3 meter. Svak inngripen, selv om han er maks uheldig når Wanyama treffer som han gjør.

(Innlegget ble redigert 19.02.18 10:42)

-k9b_
-k9b_Innlegg: 25489
19.02.18 10:44
redbull: Jeg tenker litt på Adama Traore jeg. Kunne ikke han vært et nydelig alternativ til Salah/Mané? Nettopp fylt 22, og har sett betydelig bedre ut det lille jeg har sett av han denne sesongen. Har helt vill fart og teknikk, men sliter litt med det samme som Ox. Men det kommer kanskje?

Jeg liker Adama Traore som fotballspiller. Altså, det han har i verktøykassa er utrolig moro. Har han det mentale på plass, så syntes jeg også han er et bra alternativ på kantposisjonene våre. 

-k9b_
-k9b_Innlegg: 25489
19.02.18 10:49
wa11in: Angrepsspillere Nok en posisjon hvor det er vanskelig å handle, da vi stiller ganske uvanlige krav til spilleren som skal spille på topp, samt at vi allerede har et tydelig førstevalg i Firmino. Sturridge forsvinner nok, og for min del kan Ings også sendes videre. Solanke ser spennende ut, men trenger spilletid. Bør være PL-klubber som kunne tenkt seg han på lån kommende sesong, med garantier om spilletid. Behovet for cover er prekært, da vi er veldig sårbare for skader på Firmino. Mitt ønske er at man forhører seg om Angel Correa fra Atletico. Kan gjøre mye av det Firmino gjør for oss, er skapende og ikke avhengig av å spille som en tydelig definert 9er for å prestere. Gir oss dermed også litt dekning på kantene ved behov.  Ut: Sturridge, Ings og Solanke(lån)
Inn: Angel Correa Dette ville gitt oss følgende lag før neste sesong:  Målvakter: Karius(/Lafont), Ny 2. keeper, Grabara Høyreback: Clyne(/ny), TAA, (Gomez og Coady)
Midtstopper: VVD, Lovren, Upamecano, Gomez og Coady
Venstreback: Robertson, Moreno, (Milner) Defensiv midtbane: Henderson, Ndidi/Zakaria
Indreløpere: Keita, Wijnaldum, Lallana, Oxlade Kantspillere: Salah, Mane, Pulisic/Bailey, (Oxlade, Correa)
Angrepsspillere: Firmino, Correa Milner beholdes siste året av kontrakten som en utility-man som covrer flere posisjoner. I tillegg har vi en Woodburn, som muligens bør få et år på lån.  Noe slikt hadde gjort meg godt fornøyd! En tropp på 23 seniorspillere høres sunt ut, og jeg tror heller ikke at de spillerne jeg har listet opp er umulige å få tak i.

Bra dette, og mye jeg er enig i, og litt jeg ikke er enig i, men du har hverken solgt eller behold Origi etter som jeg kan se. Hvor passer han inn? 

Jeg deler ikke din begeistring for Coady er jeg redd, og jeg kunne egentlig tenke meg å beholde Klavan. Fyren er helt inneforstått med hva rollen hans er, han gjør seg ikke bort når han spiller. En veldig ryddig backup. Jeg vet ikke om jeg orker mer av hverken Lovren eller Matip, men en av de må nesten ta plassen ved siden av VvD. Så vil jeg som deg, gjerne ha inn en Daniel Agger som plutselig viser seg å skulle være førstevalg.

I topptrioen, så liker jeg selvsagt også Pulisic og Bailey godt. Correa kan jeg styre meg for, men han er nok ikke så aller verst. Jeg liker Mahrez fortsatt, bare så det er sagt. Så syntes jeg en punt på Guedes hadde vært knallgøy. Hvis PSG skal beholde han, så kommer vi neppe noen vei, men skal han ut på tur, såå....

Sjefan
SjefanInnlegg: 12903
19.02.18 10:52
-k9b_: Jeg liker Adama Traore som fotballspiller. Altså, det han har i verktøykassa er utrolig moro. Har han det mentale på plass, så syntes jeg også han er et bra alternativ på kantposisjonene våre.

Mannen eier jo ikke sluttprodukt eller fotballforståelse. Ja, han er rask, men han mangler så enormt mye for å være en Liverpool-spiller. Det finnes så mange spennende offensive spillere rundt om på kontinentet at vi selvfølgelig ikke skal hente en spiller som siden 2014/2015-sesongen har scoret tre (!) mål.

 

Sjefan
SjefanInnlegg: 12903
19.02.18 11:07
wa11in: Ang. Lafont så er det definitivt ting som må jobbes med ja. Men det tipper jeg gjelder uansett hvilken målvakt vi henter, jeg ser ingen tilgjengelige som "har alt"

Alle aktuelle har nok enkelte småting som må utvikles ja. Det er mulig jeg tar feil, da jeg ikke har sett få kamper og litt YT, men det virker som Lafonts tilslag på ballen er ganske svakt. Det vil i tilfelle være urovekkende, da det er begrenset hvor mye dette kan utvikles. Han virker heller ikke overbevisende i feltarbeidet, til tross for en enorm rekkevidde. Dette er noe som kan utvikles i stor grad, men han vil nok få det tøft de første sesongene i England. 

Hvor mye vil en Lafont koste?

redbull
redbullInnlegg: 1023
19.02.18 11:07

"Mannen eier jo ikke sluttprodukt eller fotballforståelse."

- Dette er også mitt inntrykk fra tidligere, men det jeg har sett denne sesongen har fått meg til å tvile litt, eller evt. tro at han har bedret seg på disse punktene.

For om han modnes litt, og utvikles enda mer, er det forferdelig mye bra der.

Samtidig er det som w11 skriver, ikke noe poeng i å prøve hente kantspillere som er bedre enn Salah og Mane, for det finner vi neppe. Jeg tror Adama kunne vært et meget bra alternativ. Det er det mange andre som kunne vært også, for all del.

eppaen
eppaenInnlegg: 22967
19.02.18 11:09
Sjefan: I hovedsak er jeg enig i mange av forslagene, men jeg mener vi ikke kun bør handle inn lovende unggutter.

Begynner å bli enig i dette. Etablerte i alderen 25-28 år som er gode men kanskje søker noe utfordringer eller er i så god klubb at de er stallfyll der. Klopp må være rimelig grinete av å utvikle spillere som bare stikker (Dortmund og Liverpool totalt sett). Eventuelt må vi slutte å hente eksotiske spillere som bare drømmer om Spania.  

minuspol
minuspolInnlegg: 35020
19.02.18 11:18
redbull: Utboksingen lander ca. på 9 meter.

Hvorfor skulle den lande noe annet sted? Det er jo der det står Liverpoolspillere. Det er ingen Spurs-spillere på 20 meter til og tilsammen er det fire Liverpoolspillere i ballbanen før den første Spurs-spilleren dukker opp.

Kan jo også ta med at den bokses cirka en meter over bakken. Skal vel litt til å få den lengre enn ni meter før den toucher bakken da...

(Innlegget ble redigert 19.02.18 11:20)

redbull
redbullInnlegg: 1023
19.02.18 11:33

"Hvorfor skulle den lande noe annet sted?"

- For å få den lengre bort fra farlig område. Man kan slutte å late som at det er er en pasning til Can, eller en annen Liverpoolspiller. Det er en svak inngripen som uheldig nok ender med baklengsmål. Ikke bare av Karius, men bl.a av Karius.

Karius kunne/burde uten problemer plukket den ballen der, og deretter valgt å roe ned eller starte et angrep. Eller, alle andre keepere kunne i alle fall enkelt ha plukket den ballen der.

Men jeg vet av erfaring at dette ikke fører noe sted. Og dette er en foreldet diskusjon, som k9b av en eller annen grunn svarer på nå, flere dager etter at det var tema. Sannsynligvis for at han så det først nå. Uansett, en debatt vi har hatt før og så vi ikke trenger å ta opp igjen.

(Innlegget ble redigert 19.02.18 11:35)

minuspol
minuspolInnlegg: 35020
19.02.18 11:35
redbull: - For å få den lengre bort fra farlig område.

Æh ja? Hvor langt kom den?

redbull
redbullInnlegg: 1023
19.02.18 11:44

"Hvor langt kom den?"

- Det kommer helt anpå. Hvor langt er et utspark? Der ballen lander, eller der den slutter å bevege seg?

Har lest at f.eks Mignolet ikke klarer å sparke over midtstreken, men om det er der ballen stopper, er jeg rimelig sikker på at dette er feil.

Karius bokser ballen ut til 9 meter. Knallhardt ved siden av Can, som ikke rekker annet enn å få en ørliten berøring, før den triller perfekt ut til Wanyama, som får drømmetreff.

Plukk ballen, og sett i gang et angrep. Evt. ro det ned, vi leder.

(Innlegget ble redigert 19.02.18 11:46)

minuspol
minuspolInnlegg: 35020
19.02.18 11:51
redbull: - Det kommer helt anpå. Hvor langt er et utspark? Der ballen lander, eller der den slutter å bevege seg?

Det gjør vel ikke det? Synes du det er problematisk å avgjøre hvor langt et utspark er? 

Boksingen hadde vært bedre om den gikk i en bue til Wanyama?

 

Det er såååååå tynt det du driver med...hehe...

redbull
redbullInnlegg: 1023
19.02.18 12:38

"Boksingen hadde vært bedre om den gikk i en bue til Wanyama?"

- Stråmann...

Men for å svare: Det hadde i det minste vært vanskeligere for Wanyama å kontrollere en slik ball. Uten at jeg skriver noen steder at det er dette Karius bør gjøre.

Han bør gripe den. Utvilsomt. Uproblematisk. Når han først skal bokse, som er et feilvalg, må han sørge for å få den lengre ut, eller i en retning hvor det ikke er Tottenhamspillere. Evt. ut over sidelinjen.

minuspol
minuspolInnlegg: 35020
19.02.18 12:41
redbull: "Boksingen hadde vært bedre om den gikk i en bue til Wanyama?" - Stråmann...

Nei, det er et spørsmål!

redbull
redbullInnlegg: 1023
19.02.18 12:44

"Nei, det er et spørsmål!"

- Hehe, ja okei:)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 34316
19.02.18 12:46
redbull: - Dette er også mitt inntrykk fra tidligere, men det jeg har sett denne sesongen har fått meg til å tvile litt, eller evt. tro at han har bedret seg på disse punktene. For om han modnes litt, og utvikles enda mer, er det forferdelig mye bra der. Samtidig er det som w11 skriver, ikke noe poeng i å prøve hente kantspillere som er bedre enn Salah og Mane, for det finner vi neppe. Jeg tror Adama kunne vært et meget bra alternativ. Det er det mange andre som kunne vært også, for all del.

Er jo allerede blitt 22 år gammel, og spiller ikke på høyere nivå enn Championship. Og med tanke på hvor mange spennende kantspillere som faktisk finnes i toppligaer for tiden, bør Adama stå veldig langt ned på en prioriteringsliste over kantspillere. Så langt ned at han i realiteten er totalt uaktuell.

Rome77
Rome77Innlegg: 9193
19.02.18 12:48
redbull: Han bør gripe den. Utvilsomt. Uproblematisk.

Problemet er jo de to tottenhamspillerne som står nærmest ham hvis han skulle misse på å holde ballen. Da er det garantert mål. Det kan ha influert på beslutningen om å bokse i stedet for å prøve å holde.

minuspol
minuspolInnlegg: 35020
19.02.18 12:50
redbull: Nei, det er et spørsmål!" - Hehe, ja okei:)

At ingen av de fire Liverpoolspillerne ballen passerer på veien ut til Wanyama klarer å gjøre noe med den er nok ikke Karius sin feil. Oxlade-Chamberlain velger faktisk å la Wanyama passere seg også. Hadde han vært der han var da Karius bokset hadde dette ikke vært noe problem.

God opptreden av Karius, svak opptreden at et par-tre andre.

Sånn da er vi ferdig med den. Kun en kort uke til du kan finne på noe nytt å ta Karius for. Begynne planleggingen nå?

minuspol
minuspolInnlegg: 35020
19.02.18 12:51
Rome77: Problemet er jo de to tottenhamspillerne som står nærmest ham hvis han skulle misse på å holde ballen. Da er det garantert mål. Det kan ha influert på beslutningen om å bokse i stedet for å prøve å holde.

Selvfølgelig er det slik. Karius gjør det rette og tryggeste, men får ingen hjelp.

redbull
redbullInnlegg: 1023
19.02.18 12:52

"og spiller ikke på høyere nivå enn Championship."

- Jeg tipper det er hans siste sesong på det nivået. Det sagt, jeg er langt fra sikker på han, og det begynner å haste. Jeg har bare registrert at han har vært veldig god denne sesongen, og at ting jeg tidligere har vært veldig skeptisk til ved han, har sett bedre ut.

For den farten og evnen til å komme deg forbi spillere er sinnsyk. Men klart, det holder jo ikke om hodet ikke er på plass. Jeg er usikker. Hadde takket ja, som et alternativ/backup til Dalah/Mane, og han er neppe særlig dyr.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 34316
19.02.18 12:57
redbull: - Jeg tipper det er hans siste sesong på det nivået. Det sagt, jeg er langt fra sikker på han, og det begynner å haste. Jeg har bare registrert at han har vært veldig god denne sesongen, og at ting jeg tidligere har vært veldig skeptisk til ved han, har sett bedre ut. For den farten og evnen til å komme deg forbi spillere er sinnsyk. Men klart, det holder jo ikke om hodet ikke er på plass. Jeg er usikker. Hadde takket ja, som et alternativ/backup til Dalah/Mane, og han er neppe særlig dyr.

Vi trenger virkelig et sikrere kort som alternativ til Salah/Mane. Det bør være en posisjon hvor vi er villig til å legge inn iallfall £30-40m og helst enda noe mer, for å skaffe et bedre alternativ. Og da helst en som har prestert på et høyere nivå enn det Adama har. Jeg har ikke sett mye av BL denne sesongen siden det forsvant fra ES, men antall målpoeng og Kickers rating på Leon Bailey får meg til å tro at dette kan være en spiller helt utenom det vanlige....

Sjefan
SjefanInnlegg: 12903
19.02.18 12:58

Vi skal selvfølgelig ha ambisjonsnivåer langt over Adama Traore. De dyre løsningene er virkelig dyre med Pulisic og Bailey som de heteste objektene for tiden. Neres i Ajax har jo enormt tempe og er spennende. Enormt tempo også der, men har teknikk og scorer bra med mål i Ajax. Koster nok ikke så mye som de aller heteste prospektene samtidig som han kan bidra fra dag 1. 

Det finnes så mange spennende offensive spillere på kontinentet så det bør være en smal sak å sikre seg en god ung angriper. Som ikke er Adama Traore. 

redbull
redbullInnlegg: 1023
19.02.18 12:59

"Problemet er jo de to tottenhamspillerne som står nærmest ham hvis han skulle misse på å holde ballen. Da er det garantert mål."

- Det er bare én (liten) trussel der, og det er Lamela. Karius har tid til å miste ballen og plukke den opp igjen før Lamela (som er et sted mellom 6 og 8 meter unna) er der. Med mindre han mister den langt fra seg da.

Og det er ingen grunn til at en keeper skal miste ballen der. Han får stå helt alene, og ser ballen hele veien fra den forlater foten til Eriksen. I tillegg er innlegg så nært at Karius ikke trenger å ta mer enn 1 steg ut (noe han heller ikke gjør).

At Karius var redd for å ikke klare å holde den, for så å miste den i beina til Lamela, og derfor velger en svak løsning, kan godt være.

Sjefan
SjefanInnlegg: 12903
19.02.18 13:01
KongOlav2: Jeg har ikke sett mye av BL denne sesongen siden det forsvant fra ES, men antall målpoeng og Kickers rating på Leon Bailey får meg til å tro at dette kan være en spiller helt utenom det vanlige....

Absolutt, men han kommer til å bli enormt dyr. Har vi råd til å cashe ut £60-70-80M for en angrepsspiller som ikke garantert vil starte i en toppet oppstilling? 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg