Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sumarvindauget for Liverpool FC 2018

NYTT TEMA
Mirage
MirageInnlegg: 21290
26.03.18 22:12
looprevil_fc_x2: Matip har ikke vært like god som i fjor, men å si at han har vært ganske svak blir å ta i. Han har gjort sine feil han og i likhet med resten av laget, spesielt i høst, men han var ofte den som reddet oss med et langt bein eller en annen inngripen i siste liten. I lufta er han solid. Angående pasningsspillet hans, syns jeg han faktisk får for lite skryt for dette, da han er god til å spille pasninger opp i mellomrommet. Han ser ofte etter offensive pasninger i motsetning til Lovren f.eks. Så blir det noen feil også av og til. Men alt i alt syns jeg ikke vi skal gi han opp selv om han har vært litt svakere i år, langt ifra. Hvis han får spille fast med VVD en periode og får litt selvtillit så ville jeg ikke sett bort ifra at han finner fjorårsformen igjen. Ja, problemene til Lovren er skadene og at han driter seg ut av og til, bommer på ballen og sånn. Det er konsentrasjonsvikt. Men så kan han også slå kraftig tilbake etter en dårlig kamp som den krigeren han er, noe han gjorde i høst. Og etter det så har han jo stort sett vært ganske god. Han er i hvert fall god nok til å være 3.valg, legger han bort de personlige feilene så er han god nok til å være fast. Gomez gjør litt for mange feil enda ja, men han kan være veldig god også. Ikke så rart for en unggutt. Han er rask, sterk og god med ballen syns jeg så han har jo forutsetningene for å bli en klassestopper. Syns han bør være 4.valg hvert fall + vikar på backene.

Jeg synes også at Matip normalt sett er en bedre pasningsspiller enn Lovren, men han har enkeltkamper og øyeblikk hvor han bare virker helt koblet av. Igjen, konsentrasjonsfeil. Han virker ikke alltid å være helt fokusert gjennom kampene, og det kan fort straffe seg. Minimum vil jeg si at han har vært svak, og har levert et klart hakk svakere enn forrige sesong. Ønsker selvfølgelig ikke å avskrive han, jeg er bare ikke enig i at han har vært like god nylig som du beskrev. Flott om han hadde begynt å treffe mål med alle headingene han vinner på offensiv corner, forøvrig. Det nevnte han forsåvidt selv også, om at han scorer mindre enn før. Treff mål fremfor å blåse den langt over, så kommer det seg nok.

Lovren har plukket seg opp denne sesongen sammenlignet med de forrige, og har vært hakket bedre enn Matip har vært. Han er flink til å slå tilbake etter en svak kamp, ja, men det hadde vært flott om han klarte å holde seg rolig under selve kampen, selv om han gjør noe feil. Det blir litt for ofte til at han mister hodet da, hopper inn i situasjoner han burde holde seg unna, og gjør mye rart. Han har sett bedre ut med van Dijk ved siden av seg, trolig fordi han da ikke trenger å være defensiv leder, noe jeg ikke tror han innehar roen til. Matip virker bare for stille av seg til å gjøre det.

Gomez bør kunne være fjerdevalg ja, og har masse potensiale. Jobben er der for å vinnes. Hverken Lovren eller Matip er umulige å passere heller, så han har en mulighet til å spille seg inn der. Alderen er helt klart på hans side når det gjelder å vinne den jobben. Erfaringene fra denne sesongen har garantert hjulpet han. Hvis han går tilbake etter sesongen og studerer eget spill og studerer hva han kan forbedre så tror jeg han kan lære enda mer. Mest av alt vil jeg se at han angriper ballen når den er i lufta mer, han er fælt til å bare kikke på den uten å gjøre noe spesielt, og uten å ha kontroll på vingen han gjerne skal dekke. Det er det klareste forbedringspunktet han har.

looprevil_fc_x2
looprevil_fc_x2Innlegg: 4876
26.03.18 22:25
Mirage: Jeg synes også at Matip normalt sett er en bedre pasningsspiller enn Lovren, men han har enkeltkamper og øyeblikk hvor han bare virker helt koblet av. Igjen, konsentrasjonsfeil. Han virker ikke alltid å være helt fokusert gjennom kampene, og det kan fort straffe seg. Minimum vil jeg si at han har vært svak, og har levert et klart hakk svakere enn forrige sesong. Ønsker selvfølgelig ikke å avskrive han, jeg er bare ikke enig i at han har vært like god nylig som du beskrev. Flott om han hadde begynt å treffe mål med alle headingene han vinner på offensiv corner, forøvrig. Det nevnte han forsåvidt selv også, om at han scorer mindre enn før. Treff mål fremfor å blåse den langt over, så kommer det seg nok. Lovren har plukket seg opp denne sesongen sammenlignet med de forrige, og har vært hakket bedre enn Matip har vært. Han er flink til å slå tilbake etter en svak kamp, ja, men det hadde vært flott om han klarte å holde seg rolig under selve kampen, selv om han gjør noe feil. Det blir litt for ofte til at han mister hodet da, hopper inn i situasjoner han burde holde seg unna, og gjør mye rart. Han har sett bedre ut med van Dijk ved siden av seg, trolig fordi han da ikke trenger å være defensiv leder, noe jeg ikke tror han innehar roen til. Matip virker bare for stille av seg til å gjøre det. Gomez bør kunne være fjerdevalg ja, og har masse potensiale. Jobben er der for å vinnes. Hverken Lovren eller Matip er umulige å passere heller, så han har en mulighet til å spille seg inn der. Alderen er helt klart på hans side når det gjelder å vinne den jobben. Erfaringene fra denne sesongen har garantert hjulpet han. Hvis han går tilbake etter sesongen og studerer eget spill og studerer hva han kan forbedre så tror jeg han kan lære enda mer. Mest av alt vil jeg se at han angriper ballen når den er i lufta mer, han er fælt til å bare kikke på den uten å gjøre noe spesielt, og uten å ha kontroll på vingen han gjerne skal dekke. Det er det klareste forbedringspunktet han har.

Ok, da er vi ganske enige om Gomez og Lovren hvert fall. Jeg syns ikke Matip har vært veldig god i år jeg heller, men jeg vil heller si at han har vært litt ustabil istedenfor at han har vært svak. Men jeg tror han kan komme tilbake på sitt beste etter hvert.

minuspol
minuspolInnlegg: 36525
27.03.18 08:13
wa11in: Minus maser om Dendoncker, jeg drømmer om Weigl. Har også sansen for D. Zakaria, selv om han er litt uferdig, og trenger litt finslip.

Maser mest om ham fordi han plutselig dukket opp på noen ryktesider igjen. Er enig i at Weigl nok er et tryggere og bedre kjøp, og synes også at Zakaria er minst like spennende.

Det lille ekstra med Dendoncker er at han han spille både på midtenog som stopper. Og så har han kanskje bedre til å ta med seg ballen framover enn de to andre. Kanskje, og basert på et par-tre kamper jeg så med ham sist sesong...

 

minuspol
minuspolInnlegg: 36525
27.03.18 08:16
Mirage: Jeg synes også at Matip normalt sett er en bedre pasningsspiller enn Lovren, men han har enkeltkamper og øyeblikk hvor han bare virker helt koblet av.

Her er jeg jaggu usikker. Matip synes jeg er en temmelig svak pasningspiller, og har iallfall ikke de samme lange ballene inne som Lovren. Og mye feil slår de begge to.

redbull
redbullInnlegg: 1023
27.03.18 12:26

Kan se ut som at Real Madrid har bestemt seg for Hazard i sommer. Da får vi håpe det, og at de holder seg unna Salah.

Mirage
MirageInnlegg: 21290
27.03.18 13:40
minuspol: Her er jeg jaggu usikker. Matip synes jeg er en temmelig svak pasningspiller, og har iallfall ikke de samme lange ballene inne som Lovren. Og mye feil slår de begge to.

Ja, som jeg nevnte så virker han tidvis helt fjern, og da er gjerne pasningene deretter. Flinkere til å forsøke å holde ballen i laget kontra Lovren, som hyppigere slår den unna hvis han blir presset.

johwi68
johwi68Innlegg: 20051
27.03.18 15:39

Jeg tenker vi må se an spillernes prestasjoner i siste del av sesongen før det konkluderes endelig, men pr i dag mener jeg at vi trenger en midtbanespiller til, en kantspiller og en spiss i samme støpning som Firmino (hvis det finnes).

Karius, Ward

TAA, Clyne (hvis han er tilbake i ok slag, hvis ikke ny høyreback)
Lovren, Matip
VvD, Gomez, Klavan i nøden
Robertson, Moreno (hvis M selges, kjøp Sessegnon)

Ny, Grujic
Keita, Ox
Henderson, Wijnaldum

Salah, NY
Firmino, NY
Mané, samme nye som på Salah sin side

Skulle Lovren eller Matip forsvinne, noe jeg ikke utelukker, betyr det en ny stopper inn. Jeg er ikke så sikker på at det trengs, i og med at en ny midtbanemann som anker, samt VvD som bare vil bli bedre, fort kan dekke våre behov. Sessegnon ser jeg mer enn gjerne inn, og kan ta en rolle som back-up på venstreback og venstrekant.

Jobben blir å finsikte markedet etter en def. anlagt midtbanemann, en kantspiller som gjerne må fungere på begge sidene, og en spiller som er av samme støpning som Firmino. Lykkes vi med dette tror jeg City får det langt tøffere neste sesong.

Salg:
Mignolet (10M)
Moreno (15M)
Lovren (20M)
Lallana (20M)
Ings (10M)
Origi (15M)
Totalt: 90M

Kjøp:
Sessegnon (25M)
Dendoncker (15M)
Draxler (50M)
Ndidi (25M)
Werner (70M)
Totalt: 185M

Har vi rundt regnet 100M å svi av på spillere? Ja, det tror jeg så definitivt, med tanke på Barca-pengene, samt noe ekstra lommerusk.

Dette ville ha blitt en temmelig balansert og veldig solid stall, hvor vi kunne ha stilt med to meget sterke 11'ere.

---------------------------------Karius----------------------------------
                                         Ward                                         

TAA-----------Dendoncker--------van Dijk----------Robertson
Clyne               Matip                 Gomez           Sessegnon

----------------------------------Ndidi-----------------------------------
                                        Grujic                                         

-----------Henderson (c)-------------------Keita--------------------
                   AOC                           Wijnaldum                     

Salah-------------------------Firmino--------------------------Mané
Wilson                             Werner                            Draxler

Det hadde vært noe!

Mirage
MirageInnlegg: 21290
27.03.18 15:42
johwi68: Moreno (hvis M selges, kjøp Sessegnon)

Tviler helt ærlig på at man selger Moreno. Klopp er nok veldig fornøyd med situasjonen med venstrebackene nå, og vil neppe gjøre noe for å endre på det. Ikke har jeg sett noe rykter om at Moreno vil vekk heller.

Om Sessegnon kjøpes bør det uansett være for å rendyrke han som en offensiv spiller.

Sjefan
SjefanInnlegg: 14548
27.03.18 16:05

£25M for Sessegnon er vel bare å glemme. Tenker man må nærme seg det dobbelte for å få gjennom en overgang.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 39257
27.03.18 16:09
Sjefan: £25M for Sessegnon er vel bare å glemme. Tenker man må nærme seg det dobbelte for å få gjennom en overgang.

Tja, tror det raskt kan bli et slikt beløp + xx millioner pund.

minuspol
minuspolInnlegg: 36525
27.03.18 16:12
johwi68: Har vi rundt regnet 100M å svi av på spillere?

Nei.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 43652
27.03.18 16:15

Ser heller at vi går for Matthijs de Ligt om vi skal hente en ny stopper.

SpeedyTorres
SpeedyTorresInnlegg: 12287
27.03.18 16:17

De Ligt er drømmekjøp. Kunne ofret en posisjon vi heller trenger mer for å få inn han.

johwi68
johwi68Innlegg: 20051
27.03.18 16:49
Knaxern: Ser heller at vi går for Matthijs de Ligt om vi skal hente en ny stopper.

Har ikke sett han for mye, heller ikke Dendoncker. Tok utgangspunkt i at det har vært spekulert litt rundt Anderlecht-stopperen.

Uansett, begge virker å være Klopp-kjøp, og jeg tenker vi ender med den sjefen mener passer best inn.

johwi68
johwi68Innlegg: 20051
27.03.18 16:51
Mirage: Tviler helt ærlig på at man selger Moreno. Klopp er nok veldig fornøyd med situasjonen med venstrebackene nå, og vil neppe gjøre noe for å endre på det. Ikke har jeg sett noe rykter om at Moreno vil vekk heller. Om Sessegnon kjøpes bør det uansett være for å rendyrke han som en offensiv spiller.

Jeg håper vi beholder Moreno, men det spørs vel hva spilleren selv ønsker. Sessegnon kan gjerne hentes uansett, og jeg tviler på at summene blir det dobbelte av det jeg antydet, selv om det fort kan bli dyrere.

Han er fortsatt 17 (blir riktignok 18 i mai), og har kun prestert på nesthøyeste nivå i England. Men at han er en spennende spiller er det lite tvil om, som back, vingback eller kantspiller.

johwi68
johwi68Innlegg: 20051
27.03.18 16:52
minuspol: Nei.

Kanskje ikke, men vi har fortsatt en del "Coutinho-penger" (75M?), og at vi kan legge 20-30 til i potten tror jeg. Alt avhenger av hvor gode salg vi gjør, noe vi har blitt dyktige på under Klopps regime.

minuspol
minuspolInnlegg: 36525
27.03.18 17:39
johwi68: Kanskje ikke, men vi har fortsatt en del "Coutinho-penger" (75M?), og at vi kan legge 20-30 til i potten tror jeg. Alt avhenger av hvor gode salg vi gjør, noe vi har blitt dyktige på under Klopps regime.

Jeg trodde du mente i tillegg til det klubben selger for. Coutinhopengene er jo brukt på van Dijk og Keita.

SpeedyTorres
SpeedyTorresInnlegg: 12287
27.03.18 18:30

Med CL-pengene bør vi vel ha en £50-100M å handle for uavhengig av om pengene fra Coutinho er brukt opp? Ihvertfall om man til sommeren også er garantert CL neste sesong og

-k9b_
-k9b_Innlegg: 27358
27.03.18 19:12

Hverken tror eller håper på Draxler. Tror ikke han har det i seg å holde et høyt nivå hver uke. Ei heller syntes jeg toppnivået er så voldsomt eller at han ser ut som en Klopp-type. Håper noen andre kjøper han. 

wa11in
wa11inInnlegg: 4784
27.03.18 19:55

Bare sånn for å adde noe substans til det ene lille poenget jeg dro frem i det eviglange ønskeliste-innlegget mitt:

SoT/match altså. Hvorfor er det viktig? 
Helt basic:
Det finnes to måter å unngå baklengsmål på
1 - Redde avslutningene som kommer
2 - Hindre at avslutningene kommer i det hele tatt

Forenklet: Hadde vi sluppet til kun 10 avslutninger på mål over en hel sesong, så hadde vi sagt oss fornøyde selv om målvakta hadde en redningsprosent på 10%. 9 baklengsmål vinner man jo ligaen med. Klopp bygger hele sitt defensive system med dette som hovedmål, avslutningene skal forhindres i forkant, ikke reddes i etterkant. Her skiller vi oss vesentlig fra Mourinhos United for eksempel, noe som tydeliggjøres av at de slipper til 3,87 SoT/match, mot våre 2,16. Det er 80% flere avslutninger på mål enn hva vi slipper til (Dette er bl.a. noe av forklaringen på De Gea sine ekstreme tall, hadde han hatt tilsvarende redningsprosent som våre målvakter hadde United ligget midt på tabellen. Han har de tallene han har både fordi han er ekstremt god, men også fordi volumet av avslutninger er så enormt mye høyere(For hvert 100ede skudd på mål Karius får mot seg får De Gea 180, det sier seg selv at han "skal" redde ganske mange flere prosent av disse for at United ikke skal falle fullstendig av lasset), og snittsjansen for scoring er en del lavere, litt på samme måte som for Nick Pope og Tom Heaton i Burnley). Det er mye som kan sies om dette, men hovedpoenget blir uansett at Klopp og Mourinho opererer med ulike tanker om hvordan slippe inn færrest mulig mål:
Klopp - Forsøke å hindre at avslutningene kommer i utgangspunktet
Mourinho - La avslutningene komme, men forsøk å få de fra så de fra så dårlige målsjanser som mulig. Dette skaper en "kunstig" høy redningsprosent, som i tilfellet Burnley. Det er vel ingen som egentlig mener at Heaton og Pope tilhører eliten av Europeiske målvakter? 

Med Karius i mål snitter vi 2,16 SoT/match. Med Mignolet var tallet 2,79. Over 10 matcher vil dette altså gi Karius 21,6 avslutninger på mål som må deales med, mens Mignolet vil face 27,9. Et kjapt overslag, og vi kommer til en differanse på 6 avslutninger. 

All som finnes av tilgjengelig informasjon, viser at 1/3 SoT ender opp som scoring. Altså skal en gjennomsnittskeeper redde 66% av avslutningene som går på mål. Ser man på oversiktstall over målvakter over litt tid, så ser man at avviket er slående lite, selv om det selvsagt finnes freaks som De Gea og et par andre (Og her finnes det jo forklaringer, som nevnt over). Majoriteten ligger likevel +/- 5%. Karius, Ederson, Lloris, Courtois og Cech ligger alle innenfor 63-69%. Mignolet er den eneste i PL som ligger under 60% (Men det er ett fett hvem av Mignolet og Karius som står altså). 

Hva betyr så dette..? Jo, det betyr faktisk ganske mye. 
Over 10 kamper så må Mignolet håndtere 6 avslutninger på mål, som Karius ikke trenger. Det er 6 potensielle baklengsmål, som statistisk sett betyr 2 baklengsmål og 4 redninger (Statistisk så ville jo Karius reddet flere av disse enn Mignolet også, men sannheten er jo at han avverger 100% av de allerede før de ender opp som SoT i det hele tatt). 

Altså- 10 kamper, 2 baklengsmål "ekstra". Grovt regnet 8 baklengsmål over en full PL-sesong. Og dette er noe som aldri vil synes på noen oversikt over redningsprosenter eller XgA, fordi det er snakk om avslutninger som Karius/laget har avverget før de i det hele tatt avfyres. 

Kort oppsummert- gitt at alt annet er likt, og at de redder det samme, så vil Karius spare oss for 8 baklengsmål allikevel, bare i form av at hans måte å agere på hindrer X antall avslutningsforsøk. Avslutninger som ikke kommer kan som kjent ikke bli mål, så det han egentlig gir oss er 8 "redninger" på skudd Mignolet ville sluppet inn. 

Dette er ikke et forsøk på en vitenskapelig forskningsartikkel altså, før folk angriper meg for det. Det er en forenkling av virkeligheten, og jeg ser heller ikke bort i fra at VVD kan ha hatt en innvirkning på noe av dette. I tillegg er fremdeles tallmaterialet tynt for Karius, men de samme trendene så vi i tiden hans i Tyskland. 

Karius gjør det Klopp ønsker seg fra målvakta si. Om han er verdensklasse? Nei. Men han passer systemet perfekt. Og det er viktigere enn den individuelle kvaliteten, i hvert fall så lenge denne ikke er fullstendig bånn i bøtta. 

Jeg tror ikke det er sånn alt for mange poeng å hente over en full sesong på å kaste £70mill etter Alisson. 

SpeedyTorres
SpeedyTorresInnlegg: 12287
27.03.18 20:03

Et av årets beste innlegg der, wa11in!

Knaxern
KnaxernInnlegg: 43652
27.03.18 20:29

Alisson vil allikevel gi oss en del mer pga igangsettinger og det faktum at han er langt bedre med ball i bena enn det Karius er.

Ellers et strålende innlegg wa11in. Stort sett enig.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13668
27.03.18 20:58

Nei wa11in, Karius er jo ubrukelig. Det har Yesil sagt nemlig. 

Nyydelig innlegg. 

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 14093
27.03.18 22:03

Alisson er jo helt sjef nå.

Tror dere forresten Karius står for Tyskland i VM? Han bør vel det.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 43652
27.03.18 22:06
WaltonBreckRd: Tror dere forresten Karius står for Tyskland i VM? Han bør vel det.

Regner med at du er ironisk her min venn, men Karius er lang i fra god nok til å være med i den tyske troppen. Får heller kose seg på instagram.

Neuer en klar nr 1 og Ter Stegen to hakk bak.

(Innlegget ble redigert 27.03.18 22:08)

Cobi
CobiInnlegg: 58192
27.03.18 22:07

Karius er vel femtevalg for Tyskland, eller? Om Neuer er tilbake, that is. Neuer og ter Stegen er åpenbart nummer en og to, men jeg ser at Trapp starter i dag med Leno på benken. Så da er vel Karius bak der et sted?

beardman
beardmanInnlegg: 2552
27.03.18 23:10
johwi68: Salg:
Mignolet (10M)
Moreno (15M)
Lovren (20M)
Lallana (20M)
Ings (10M)
Origi (15M)
Totalt: 90M Kjøp:
Sessegnon (25M)
Dendoncker (15M)
Draxler (50M)
Ndidi (25M)
Werner (70M)
Totalt: 185M

Mye bra i innlegget ditt, men et par ting stusser jeg på:

Tror du Klopp vil ha ut Lallana?

Skal vi selge Mignolet uten å kjøpe ny keeper?

Burde vi selge Moreno? (Han har jo faktisk kommet seg i det siste og kan fint konkurrere med Robertson)

Er Dendoncker god nok til å være førstevalg? (Spør fordi jeg ikke vet selv)

Hvor er Can og Solanke? (Kan være enig i at Can fort forsvinner gratis og Solanke kan bli lånt ut f.eks, men hva tenker du?)

Blir Sessegnon såpass "billig"? (Mtp. dagens ville priser)

Tror du Klopp svir av 70M på Werner, og godtar Werner å eventuelt ikke være førstevalg?

Er Ndidi god nok til å være førstevalg som anker?

 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 39257
27.03.18 23:16
beardman: Skal vi selge Mignolet uten å kjøpe ny keeper?

Hva skal man med Mignolet dersom man beholder både Karius og Ward?

wa11in
wa11inInnlegg: 4784
27.03.18 23:20
Cobi: Karius er vel femtevalg for Tyskland, eller? Om Neuer er tilbake, that is. Neuer og ter Stegen er åpenbart nummer en og to, men jeg ser at Trapp starter i dag med Leno på benken. Så da er vel Karius bak der et sted?

Fullstendig meningsløst at Trapp i det hele tatt er med i regnestykket. Ikke er han særlig god, og ikke spiller han fotball på klubblaget. Neuer og Ter Stegen er soleklare som nr. 1 og 2. Det burde vært en jevn fight mellom Leno, Karius og Horn om den 3. plassen, selv om verken Leno eller Horn har sett alt for overbevisende ut i BL i år. 

Basert på denne sesongen har Karius vært den 3. beste tyske målvakta. 

Mirage
MirageInnlegg: 21290
27.03.18 23:28
KongOlav2: Hva skal man med Mignolet dersom man beholder både Karius og Ward?

Ut bør han uansett, men diskusjonen videre blir vel om det blir en ny førstekeeper inn, eller om Karius blir stående. Det virker fra det som blir rapportert at Karius har spilt seg til plassen på sikt både ved at han markant har forbedret seg, og at de aktuelle erstatterne vil koste absurd mye penger.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg