Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sumarvindauget for Liverpool FC 2018

NYTT TEMA
sspanther
sspantherInnlegg: 214
07.06.18 10:05
May25: Jeg er enig i begge de to påstandene her.
Men 10-15 poeng. Det stemmer ikke.

Var nok satt litt på spissen, men vi har tapt poeng pga keeperne våres denne sesongen og sesongene før. Så jeg håper virkelig at de bestemmer seg for å bruke penger på en som de gjorde med VvD. Da var jeg skeptisk men måten han løftet ikke bare forsvaret men hele laget det kan en keeper også gjøre.

JFT_96
JFT_96Innlegg: 23818
07.06.18 10:07

Butland, McCarthy oppgraderinger fra Karius? Nei. Og Leno er ikke en åpenbar oppgradering han heller. Skal man kjøpe en keepertype som Klopp vil ha, og som samtidig er en klar oppgradering fra Karius får man gå for Alisson. Å bruke 25 m euro på Bernd Leno, når man klager over at Karius har høy tabbefrekvens liksom.

sspanther
sspantherInnlegg: 214
07.06.18 10:07
Kloppy: Det er en fare for det. Henter man Butland eller McCarthy, så vil jeg ikke være fornøyd selv om dette er en ørliten oppgradering. Det er ikke på det nivået jeg ønsker uansett. Henter vi derimot en storfisk som Alisson eller Oblak, men også Leno eller Navas, så er det klokkeklare oppgraderinger som vil redde oss mange poeng. Ikke nødvendigvis bare i seg selv, men en keeper de andre spillerne stoler på gjør nol underverker

Enig. Det er jo nokså klart at det er Alisson dem helst vil ha, men skulle man ende opp med Leno så er det også en oppgradering men ikke en stor nok er jeg redd for til å virkelig ta steget.

May25
May25Innlegg: 2502
07.06.18 10:10
sspanther: men vi har tapt poeng pga keeperne våres denne sesongen og sesongene før.

Hvor mange poeng har vi tapt i år pga keeperne i PL?

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6355
07.06.18 10:10
KongOlav2: Ikke veldig mange som har ført til tapte poeng i PL. 15poeng ekstra i PL? Ikke tale om!

Hvorfor hyler du til meg om det der?

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6355
07.06.18 10:13
sspanther: Så jeg håper virkelig at de bestemmer seg for å bruke penger på en som de gjorde med VvD. Da var jeg skeptisk men måten han løftet ikke bare forsvaret men hele laget det kan en keeper også gjøre.

Nettopp. Og en slik keeper kommer aldri Karius til å bli i LFC. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 39305
07.06.18 10:13
iustitia_pro_XCVI: Hvorfor hyler du til meg om det der?

Fordi du skriver at han har hatt gjentatte tabber/svake inngripener hele veien. Han kunne såklart vært bedre, men han har aldri i verden vært så dårlig som de som hevder ta vi har tapt et tosifret antall poeng pga ham.

sspanther
sspantherInnlegg: 214
07.06.18 10:13
May25: Hvor mange poeng har vi tapt i år pga keeperne i PL?

Jeg sitter ikke med tall her, men har jo sett hver kamp de siste årene som de fleste her vil jeg tippe. Og alt fra tabber, dårlige utspark og usikkerhet har garantert hindret LFC i å ta flere poeng enn det de har. Det samme gjelder også Lovren selv om når han glimter til så er han vanvittig god.

sspanther
sspantherInnlegg: 214
07.06.18 10:16
iustitia_pro_XCVI: Nettopp. Og en slik keeper kommer aldri Karius til å bli i LFC.

Det tror dessverre jeg også og nå som klubben er så nærme med å bygge et topplag igjen så bør man ikke spare på penger som man gjorde i sesongene som man kom på 2. plass med Suarez, Gerrard og Torres, Gerrard, Alonso før det. Da må man fylle tomrommet mens man enda har kvalitet andre plasser ellers så detter man fort ned igjen som man har sett tidligere.

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6355
07.06.18 10:16
May25: Hvor mange poeng har vi tapt i år pga keeperne i PL?

Du ønsker seriøst at man skal fortsette med Karius som et klart førstevalg i klubben? Med det utgangspunktet fyren har nå foran neste sesong?

Potensialet til Karius er altså så enormt? For det må det være når man ikke bare sitter med en usikkerhet om fyren faktisk er god nok, men et arbeidsmiljø/press som kan skremme vannet av hvem som helst. Tysk keeper (som i tillegg er i overkant glad i utenomsportslig fjas) vs. engelsk media. Satan så moro det blir når han driter seg ut (som alle keepere gjør noen ganger).

-k9b_
-k9b_Innlegg: 27382
07.06.18 10:17

Jeg var veldig fan av Shaqiri for 5 år siden, litt fan av Shaqiri for 4 og 3 år siden også. Jeg liker fortsatt veldig mye av det han gjør, men han ble aldri så god som han skulle blitt. Klubbvalgene hans har mye av skylden for det. 

For den summen det er snakk om, så er han et bra valg. Vi hadde et akutt behov for han i CL-finalen, og han vil neppe floppe. 

Så finnes det en liten mulighet for at han slår til i hundreoghelvete og blir helt 30+ målpoeng.

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6355
07.06.18 10:19
KongOlav2: Fordi du skriver at han har hatt gjentatte tabber/svake inngripener hele veien. Han kunne såklart vært bedre, men han har aldri i verden vært så dårlig som de som hevder ta vi har tapt et tosifret antall poeng pga ham.

Da får du nesten ta det med dem som hevder dette.

Jeg skriver enkelt og greit at jeg synes ikke Karius er god nok og at han gjør tabber/svake inngripener hele veien. I tillegg kommer finalen og det presset han har skapt for seg selv.

Fatter ikke hvorfor så mange vil beholde han. Er helt merkelig.

Sjefan
SjefanInnlegg: 14572
07.06.18 10:21
iustitia_pro_XCVI: Du ønsker seriøst at man skal fortsette med Karius som et klart førstevalg i klubben? Med det utgangspunktet fyren har nå foran neste sesong?

Argumentasjonsrekken til de aller fleste her inne er jo at ny keeper vil vil gi oss "mange flere poeng". Det må da være helt innenfor å be om et estimat, eventuelt en prediksjon for kommende sesong, med de uttalelsene. 

Som andre, og jeg, har vært inne på tidligere har det største problemet denne sesongen vært at vi ikke klarer å snu kamper i sluttminuttene denne sesongen. Det er dermed ikke nødvendigvis slik marginalnytten ved å bruke £60-70M er størst på keeperplass. 

Ellers er jeg enig i det du skriver om Karius og arbeidsmiljø. Klarer ikke helt se hvordan han skal kunne reise seg fra dette.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 15268
07.06.18 10:21
iustitia_pro_XCVI: Da får du nesten ta det med dem som hevder dette. Jeg skriver enkelt og greit at jeg synes ikke Karius er god nok og at han gjør tabber/svake inngripener hele veien. I tillegg kommer finalen og det presset han har skapt for seg selv. Fatter ikke hvorfor så mange vil beholde han. Er helt merkelig.

Måten som Klopp spiller forsvar fordrer selvsagt en spessiell keepertype som det ikke finnes så veldig mange av. 1allefall på veldig høyt nivå. Den vanskeligste måten å stå keeper på som fordrer stor spesialkompetanse.

 

(Innlegget ble redigert 07.06.18 10:22)

May25
May25Innlegg: 2502
07.06.18 10:25

TAA og Gomez har nok kostet oss flere poeng i år enn det Lovren har?

Spillere gjør jo feiler hele tiden. Karius gjorde den største feilen, i den største kampen. Helt fair at folk vil bytte ham ut da.

Men man må se på hvem som er alternativ her, og da er det ikke sikkert de alternativene som er tilgjengelige dette vinduet vil rettferdiggjøre prisen eller den kvalitetsforskjellen. 

sspanther
sspantherInnlegg: 214
07.06.18 10:26
Sjefan: Argumentasjonsrekken til de aller fleste her inne er jo at ny keeper vil vil gi oss "mange flere poeng". Det må da være helt innenfor å be om et estimat, eventuelt en prediksjon for kommende sesong, med de uttalelsene.

Man trenger ikke å komme med tall hele tiden når man diskutere løst. Dette er jo noe man ser hver helg i PL. En god keeper redder poeng for et lag, det er jo i hvert fall helt klart for meg. Bare se på de andre lagene i toppen som er heldige med en trygghet helt bakerst når det kommer til poengfangst. Gjentar meg selv med å si at en keeper er like viktig som andre posisjoner på et lag.

sspanther
sspantherInnlegg: 214
07.06.18 10:27
May25: TAA og Gomez har nok kostet oss flere poeng i år enn det Lovren har?

Det kan stemme bra det, men igjen så bidrar TAA i hvert fall bra offensivt og hvem vet? Med en bedre keeper så hadde man alikvell kanskje plukket opp de tabbene av dem du nevner og Lovren. Vill spekulasjon? Ja, kanskje men ikke helt på jordet heller.

May25
May25Innlegg: 2502
07.06.18 10:32
iustitia_pro_XCVI: Du ønsker seriøst at man skal fortsette med Karius som et klart førstevalg i klubben? Med det utgangspunktet fyren har nå foran neste sesong?

Nei, ikke tilegne meg meninger jeg ikke har. Jeg ønsker meg en bedre keeper enn Karius.

Men Donnarumma, McCarthy, Butland og Cillesen (etter det jeg har sett) er ikke bedre enn Karius. Da kaster man penger ut av vinduet (Butland og McCarthy er riktignok engelsk og homegrown, dette teller litt)

Leno er nok bedre, men jeg har ikke sett Bayer Leverkusen i det siste. Alisson og Oblak vil være forsterkninger, men dyre.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 39305
07.06.18 10:35
sspanther: Man trenger ikke å komme med tall hele tiden når man diskutere løst. Dette er jo noe man ser hver helg i PL. En god keeper redder poeng for et lag, det er jo i hvert fall helt klart for meg. Bare se på de andre lagene i toppen som er heldige med en trygghet helt bakerst når det kommer til poengfangst. Gjentar meg selv med å si at en keeper er like viktig som andre posisjoner på et lag

City klarte 100p med en keeper som ikke akkurat fremstår som toppklasse i endel situasjoner. Ser man på statistikk er det først og fremst De Gea (og Pope) som kanskje har utgjort en markant poengmessig forskjell. Ingen av de andre topplagene utpeker seg verken markant positivt eller negativt.

May25
May25Innlegg: 2502
07.06.18 10:36
sspanther: Med en bedre keeper så hadde man alikvell kanskje plukket opp de tabbene av dem du nevner og Lovren

Jeg tror også du vil bli skuffet. Også De Gea, ter Stegen og Neuer slipper inn mål selv om våre keepere slipper inn flere.

 

Sjefan
SjefanInnlegg: 14572
07.06.18 10:36
sspanther: Man trenger ikke å komme med tall hele tiden når man diskutere løst. Dette er jo noe man ser hver helg i PL. En god keeper redder poeng for et lag, det er jo i hvert fall helt klart for meg. Bare se på de andre lagene i toppen som er heldige med en trygghet helt bakerst når det kommer til poengfangst. Gjentar meg selv med å si at en keeper er like viktig som andre posisjoner på et lag.

En god keeper redder poeng ja. Keeperposisjonen er også viktigere enn flere andre posisjoner. Likevel er det jo greit å kunne fremstille et realistisk scenario for å kunne ha en diskusjon omkring temaet. Vi er ikke verdens rikeste klubb, og spørsmålet er om de enorme summene det er snakk om, best forvaltes ved å svi de av på en ny keeper kontra offensive forsterkninger. 

May25
May25Innlegg: 2502
07.06.18 10:41

Det Sjefan sier over her er jeg enig i. 

Men Alisson og Shaqiri smaker bedre enn mange alternativ.

For det blir ikke Alisson/Oblak og Pulisic/Malcom uten at det blir noen større salg hos oss.

sspanther
sspantherInnlegg: 214
07.06.18 10:43
KongOlav2: City klarte 100p med en keeper som ikke akkurat fremstår som toppklasse i endel situasjoner. Ser man på statistikk er det først og fremst De Gea (og Pope) som kanskje har utgjort en markant poengmessig forskjell. Ingen av de andre topplagene utpeker seg verken markant positivt eller negativt.

Ifølge statistikk så er Ederson på en andreplass bak De Gea. Spiller selvsagt på et bedre lag enn f.eks Pope. Og hvorfor skal LFC ikke bruke penger på å få seg enn toppkeeper som Man Utd? Synes det er å undervurdere rollen enn keeper har får et lag jeg da.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 39305
07.06.18 10:46
sspanther: Ifølge statistikk så er Ederson på en andreplass bak De Gea. Spiller selvsagt på et bedre lag enn f.eks Pope. Og hvorfor skal LFC ikke bruke penger på å få seg enn toppkeeper som Man Utd? Synes det er å undervurdere rollen enn keeper har får et lag jeg da.

Jo, men det er lettere sagt enn gjort. De Gea har hatt en unikt god sesong i år. Det er svært sjelden vi ser målvakter være så god som spanjolen denne sesongen. Kun helt særskilt gode sesonger fra de aller beste målvaktene medfører en så merkbar forskjell som kanskje 10p. Er f.eks Alisson så god?

sspanther
sspantherInnlegg: 214
07.06.18 10:46
May25: Jeg tror også du vil bli skuffet. Også De Gea, ter Stegen og Neuer slipper inn mål selv om våre keepere slipper inn flere.

Selvfølgelig slipper keepere inn mål hehe. Det er jo ikke mitt poeng, trodde du forsto meg. Det er ganske tydelig at LFC vil ha Alisson og mener han kan bidra med noe på laget og da bør man etter min mening punge ut for han da det er der vi sliter. Men som du skrev, Shaqiri og Alisson smaker bra her også. Så får vi jo se hvem man selger, man får ikke all verden for dem som sannsynligvis drar men dem finansierer i hvert fall et kjøp av Shaqiri og tilfører litt ekstra inn på kjøpt kontoen.

May25
May25Innlegg: 2502
07.06.18 10:47
sspanther: Ifølge statistikk så er Ederson på en andreplass bak De Gea

Hvilken statistikk mener du da? De fleste statistikker jeg har sett har De Gea på første og Pope på andre, og de gjelder først og fremst antall redninger og at de har mer redninger enn forventet.

sspanther
sspantherInnlegg: 214
07.06.18 10:48
KongOlav2: Er f.eks Alisson så god?

Det har han vært for Roma i år. Og så kan vi jo spørre oss om han vil ta PL med storm eller ikke. Det vet vi jo bare ikke. Men en oppgradering fra Karius det er de aller fleste enige om og trenger vi en ny keeper? Det er også vi fleste enige om. Så blir det jo en oppgave for dem som har med kjøp å gjøre å balansere dette.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 39305
07.06.18 10:51
sspanther: Det har han vært for Roma i år. Og så kan vi jo spørre oss om han vil ta PL med storm eller ikke. Det vet vi jo bare ikke. Men en oppgradering fra Karius det er de aller fleste enige om og trenger vi en ny keeper? Det er også vi fleste enige om. Så blir det jo en oppgave for dem som har med kjøp å gjøre å balansere dette.

Har du sett så mye av Roma at du med sikkerhet kan si det?

Hadde ikke vært meg imot at man hentet ny keeper, men for £60-70m bør det være en keeper av særs høyt format. På linje med Neuer, De Gea i sine bedre sesonger.

sspanther
sspantherInnlegg: 214
07.06.18 10:55
May25: Hvilken statistikk mener du da? De fleste statistikker jeg har sett har De Gea på første og Pope på andre, og de gjelder først og fremst antall redninger og at de har mer redninger enn forventet

Jeg så nok litt kjapt på det jeg fant og hvordan det var rangert, det må jeg innrømme men det tar ikke vekk poenget mitt uansett. Pope har vært ganske rå, ifølge statistikk. Men lett å vise seg fram også da når man får så mange skudd imot pga du spiller på et dårlige lag.

https://www.foxsports.com/soccer/stats?competition=1&category=goalkeeping&sort=10

Premierleague siden er merkelig nok ikke oppdatert hos meg.

(Innlegget ble redigert 07.06.18 10:57)

sspanther
sspantherInnlegg: 214
07.06.18 10:57
KongOlav2: Har du sett så mye av Roma at du med sikkerhet kan si det?
Hadde ikke vært meg imot at man hentet ny keeper, men for £60-70m bør det være en keeper av særs høyt format. På linje med Neuer, De Gea i sine bedre sesonger.

Det er det jeg nettopp har, jeg har fulgt med i Serie A siden 2000. Og hadde nok hatt et lag der som nr 1 hvis ikke jeg hadde blitt "indoktrinert" med LFC av min familie.

Jeg skjønner godt hva du mener men nå er det slik fotballen har blitt og jeg misliker det sterkt. Men en keeper er like mye verdt som en forsvarsspiller, spiss osv synes jeg. Og er vi uenige der så er vi uenige, helt greit det.

Klikk for å gå tilbake til toppen