Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sumarvindauget for Liverpool FC 2018

NYTT TEMA
iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6722
07.06.18 10:58
May25: Nei, ikke tilegne meg meninger jeg ikke har. Jeg ønsker meg en bedre keeper enn Karius.
Men Donnarumma, McCarthy, Butland og Cillesen (etter det jeg har sett) er ikke bedre enn Karius. Da kaster man penger ut av vinduet (Butland og McCarthy er riktignok engelsk og homegrown, dette teller litt)
Leno er nok bedre, men jeg har ikke sett Bayer Leverkusen i det siste. Alisson og Oblak vil være forsterkninger, men dyre.

Jeg tilegner ikke deg meninger. Jeg stiller deg spørsmål.

Jeg ser hvor du kommer fra vedrørende keepere på samme hylle som Karius. Likevel kommer de med rene ark til klubben. Det skal ikke undervurderes i forhold til Karius tror jeg.

Man bør gjøre som ved VvD; bruk det som trengs for å skaffe Klopp den keeperen han mener er riktig. Mye tyder på at dette er Roma duden og jeg håper de smeller til og får hentet han. Konkurransen kan kanskje bli et større problem enn prisen.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42039
07.06.18 10:59
sspanther: Jeg skjønner godt hva du mener men nå er det slik fotballen har blitt og jeg misliker det sterkt. Men en keeper er like mye verdt som en forsvarsspiller, spiss osv synes jeg. Og er vi uenige der så er vi uenige, helt greit det.

For £70m forventer jeg en spiller i ypperste verdensklasse i de fleste posisjoner. Det være seg keeper, midtstopper, sentral midtbane og helst også angriper. Når v-rekordtransfer for keeper er i størrelsesorden £35m, mener jeg det ville vært galskap å bruke £70m uten å få tak i en av verdens aller beste målvakter.

May25
May25Innlegg: 2671
07.06.18 11:00

Sorterer du på CS er det jo greit med De Gea foran Ederson, men da har jo Karius et riktig så bra snitt, eller?

Ellers er KongOlav2 ganske så god nå.

sspanther
sspantherInnlegg: 214
07.06.18 11:10
KongOlav2: For £70m forventer jeg en spiller i ypperste verdensklasse i de fleste posisjoner. Det være seg keeper, midtstopper, sentral midtbane og helst også angriper. Når v-rekordtransfer for keeper er i størrelsesorden £35m, mener jeg det ville vært galskap å bruke £70m uten å få tak i en av verdens aller beste målvakter.

For den prisen forventer jeg klasse i alle posisjoner. Vi fikk Fabinho for halvparten.

Oblak er en verdensklasse keeper i mine øyne og er bare litt dyrere enn den prisen du nevner. Alisson mener jeg er hakket rett under men passer bedre til hvordan Klopp liker å spille. Så det er jo vanskelig å si for meg. Og nå er det ikke sikkert det blir så høyt for siste nevnte heller, vi får se. Men det er ingen tvil om at det er Alisson LFC helst vil ha. Eller så får man bare hente Reina tilbake som også hadde en bra sesong og er kjapp i utspillet hehe=) Han blir i hvert fall ikke dyr.

sspanther
sspantherInnlegg: 214
07.06.18 11:16
May25: Sorterer du på CS er det jo greit med De Gea foran Ederson, men da har jo Karius et riktig så bra snitt, eller?

Nå var det ikke jeg som dro inn Ederson i debatten her, er en keeper jeg ikke har så veldig sansen for. Og om han er så veldig mye bedre enn Karius tror jeg heller ikke da han spiller på et bedre lag, spesielt defensivt. Karius hadde jo et bra snitt han, også i CL men han er ikke stabil og hva hvis van Dijk må være ute over lengre tid? Da blir det plutselig utrygt bakover igjen uten enn klar sjef på keeper plass.

Føler vi har dratt diskusjonen litt langt her :) Poenget mitt er som jeg skrev i starten at jeg mener LFC bør punge ut for en klar oppgradering på keeperplassen noe det kan se ut som de vil gjøre også. Ender man opp med Leno plutselig så blir jeg ikke overrasket, men håper virkelig at de går opp et hakk som de har vært linket til i et halvt år.

sspanther
sspantherInnlegg: 214
07.06.18 11:27

Forresten, er det noen som vet om summen som ble betalt for Keita ble betalt sist vindu?

 

Guarnere2
Guarnere2Innlegg: 5447
07.06.18 11:46

Satser på at Shaqiri er et spill for å få Lyon og Fekir til å svette litt.

Det sagt, dersom man henter begge er jeg positiv til det. Vil ha Fekir litt bak trioen på topp. Og Shaqiri som rotasjon/back up til Firmino/Mane/Salah for den overkommelige summen det prates om er super business. Baksiden med Shaqiri er jo egoet. 

wa11in
wa11inInnlegg: 4872
07.06.18 11:53

Wow, det finnes faktisk folk som ser fotball ganske jevnlig, og likevel rater Alex McCarthy, Jasper Cillesen og Jack Butland over Loris Karius... 

Det er helt fair å ikke være voldsom fan av Karius etter CL-finalen, men grensa bør vel gå et sted eller..? Alvorlig talt liksom. Alex McCarthy... Jøje meg. 

Og de som drømmer om Bernd Leno kommer til å bli veldig overrasket når han evt. ikler seg Liverpool-drakt, og man får sjansen til å se han hver helg for favorittklubben. 

Nei, har vi muligheten til å hente Alisson så er jeg for all del positiv til det, ser ut som en veldig bra målvakt. Men de andre navnene som linkes..? Det er sløs av penger, ingen av de er noe bedre enn Karius, de fleste av de er sågar ganske markant svakere enn tyskeren. 

(Innlegget ble redigert 07.06.18 11:56)

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28605
07.06.18 12:00
wa11in: Alvorlig talt liksom. Alex McCarthy... Jøje meg.

De prøvde han en sesong i Crystal Palace, men han var helt forferdelig dårlig, og markant svakere enn Julian Speroni. 

McCarthy er ikke et greit 2. valg engang.

sspanther
sspantherInnlegg: 214
07.06.18 12:02

Er det noen som setter Butland, McCarthy osv langt over Karius da? Eller drømmer om Leno til klubben? Det har ikke jeg sett.

Jeg synes Leno er bedre enn Karius men det er ikke mye og da kan man nesten like godt la være. Men hvis det ikke punges ut for en klart bedre keeper og vi står igjen med Karius i august så blir jeg enormt skuffet.

wa11in
wa11inInnlegg: 4872
07.06.18 12:07
sspanther: Er det noen som setter Butland, McCarthy osv langt over Karius da? Eller drømmer om Leno til klubben? Det har ikke jeg sett.
Jeg synes Leno er bedre enn Karius men det er ikke mye og da kan man nesten like godt la være. Men hvis det ikke punges ut for en klart bedre keeper og vi står igjen med Karius i august så blir jeg enormt skuffet.

Bla deg tilbake i diskusjonen, så finner du folk som skriver beint frem at de rater blant annet de tre høyere enn Karius ja. Om de setter disse "langt over" Karius har jeg ingen formening om, det er sykt nok at de rates høyere enn Karius uansett, om det så bare er "bittelitt". Det er klasseforskjell favør Karius. 

Jeg er med målvakter som med alle andre posisjoner, hvis vi kan hente noen som gjør oss til et bedre fotballag, så gjerne for meg. Men folk ser ut til å slite med å komme opp med reelle alternativer, noe som ikke er så rart, all den tid det ikke finnes så mange (ettersom han vi allerede har faktisk er ganske god). Alisson er 1. Resten av de som lanseres er jo markante nedgraderinger, eller i beste fall omtrent på nivå med Karius. 

(Innlegget ble redigert 07.06.18 12:10)

AlexSupertramp
AlexSupertrampInnlegg: 1491
07.06.18 12:13

Karius er enn god nok keeper for lag i midsjiktet av PL. Om vi skal bytte han ut må vi hente en stjernekeeper, men er det verdt 70-80 mill? Kan hende det er bedre å anvende pengene på økt dekning offensivt, hvor vi har sett tamme ut når vi stiller med dagens reserver.  

Om alle er skadefrie er Karius vårt svakeste ledd, men det skal ikke mange skader til før vi må kaste inn på spillere som er svekker laget i langt større grad enn det Karius gjør. Og skadene, de vet vi at kommer. 

May25
May25Innlegg: 2671
07.06.18 12:15

Skal man kvitte seg med en eller to keepere (Jeg regner med Mignolet drar. Drar Karius også, blir Ward - og omvendt), så bør man jo kjøpe noen som er bedre som f.eks Alisson. 

Men til de prisen det vurderes for Alisson synes jeg han virker veldig dyr, og som sagt tidligere mente jeg også det hørtes dyrt ut for VvD.

Gir han tilsvarende effekt som det VvD gav, så lukter det fugl. Og da skal jeg gladelig innrømme at jeg tar feil. 

sspanther
sspantherInnlegg: 214
07.06.18 12:16
wa11in: Bla deg tilbake i diskusjonen, så finner du folk som skriver beint frem at de rater blant annet de tre høyere enn Karius ja. Om de setter disse "langt over" Karius har jeg ingen formening om, det er sykt nok at de rates høyere enn Karius uansett, om det så bare er "bittelitt". Det er klasseforskjell favør Karius.
Jeg er med målvakter som med alle andre posisjoner, hvis vi kan hente noen som gjør oss til et bedre fotballag, så gjerne for meg. Men folk ser ut til å slite med å komme opp med reelle alternativer, noe som ikke er så rart, all den tid det ikke finnes så mange (ettersom han vi allerede har faktisk er ganske god). Alisson er 1. Resten av de som lanseres er jo markante nedgraderinger, eller i beste fall omtrent på nivå med Karius.

Så det nå. Ingen av dem hadde løftet LFC, det er jeg enig i. For en skuffelse det hadde vært. Men som jeg skrev ista så setter jeg alikevell Leno høyere enn Karius men ikke nok til at han ville løftet LFC noe særlig. Det er Alisson man må gå etter da han passer best inn av han og Oblak selv om siste nevnte er mer usannsynlig i forhold til pris og rangert bedre av de fleste.

Har troen på at LFC ikke vil gjøre det samme som med Keita og satser på å få Alisson inn denne sommeren. Real Madrid må bare holde seg unna.

sspanther
sspantherInnlegg: 214
07.06.18 12:18
May25: Men til de prisen det vurderes for Alisson synes jeg han virker veldig dyr, og som sagt tidligere mente jeg også det hørtes dyrt ut for VvD.
Gir han tilsvarende effekt som det VvD gav, så lukter det fugl. Og da skal jeg gladelig innrømme at jeg tar feil.

Samme her og jeg måtte innrømme selv at jeg tok feil angående VvD og prisen på han. Så derfor velger jeg nå å stole på klubben hvis de punger ut en høy pris for Alisson. For en kul keeper type!

(Innlegget ble redigert 07.06.18 12:18)

wa11in
wa11inInnlegg: 4872
07.06.18 12:21
-k9b_: De prøvde han en sesong i Crystal Palace, men han var helt forferdelig dårlig, og markant svakere enn Julian Speroni.
McCarthy er ikke et greit 2. valg engang.

Jeg sitter med mye av de samme tankene om McCarthty som jeg gjør ang. Nick Pope. De er ikke gode. Hadde de vært veldig gode, så hadde det blitt plukket opp en eller annen gang, på et av de utallige utlånene de har vært sendt på. Det er ikke sånn at League 1-klubber får tilsendt spillere av høy internasjonal klasse på lån uten at de merker det. 

Når de likevel scorer bra på enkelte metrics så er det derfor på sin plass å se etter andre forklaringer enn "de må være jævla gode". Den slags vurderinger får Thorstvedt ha for seg selv. 

wa11in
wa11inInnlegg: 4872
07.06.18 12:24
sspanther: Så det nå. Ingen av dem hadde løftet LFC, det er jeg enig i. For en skuffelse det hadde vært. Men som jeg skrev ista så setter jeg alikevell Leno høyere enn Karius men ikke nok til at han ville løftet LFC noe særlig. Det er Alisson man må gå etter da han passer best inn av han og Oblak selv om siste nevnte er mer usannsynlig i forhold til pris og rangert bedre av de fleste.

Nettopp. Det finnes ikke så mange målvakter der ute som vi kan kjøpe som er bedre enn han vi allerede har. Det er litt av poenget. Slik det ser ut nå, så er det vel i grunn bare Alisson som ser ut som et reelt alternativ, og jeg tror heller ikke at forskjellen mellom han og Karius er så voldsom som folk ser ut til å tro. £70mill forskjell? Definitivt ikke. De pengene får vi mer igjen for hvis de investeres andre steder. 

Og det at det kun er 1 målvakt der ute som kan forsterke oss burde vel kunne sees som et tegn på at han vi allerede har faktisk ikke er så forbannet dårlig..? 

caliblue
caliblueInnlegg: 14206
07.06.18 12:38
wa11in: Wow, det finnes faktisk folk som ser fotball ganske jevnlig, og likevel rater Alex McCarthy, Jasper Cillesen og Jack Butland over Loris Karius...

Butland i 15/16 sesongen leverte på et nivå som Karius aldri kommer i nærheten av. Han var minst like god som De Gea da. Så har De Gea utviklet seg noe etter den tid, mens Butland først mistet en sesong pga skade og har hatt en svak sesong bak et horribelt forsvar denne sesongen.

Om et lag kjøper Butland og får fikset han, snakker man om en av sommerens aller beste kjøp. Globalt.

Jeg fatter og begriper ikke denne Karius-fetishen enkelte har. Han har åpenbare flaws i spillet sitt. Av typen som neppe kan rettes på.

For det første er han livredd ballen. I situasjoner hvor han skal ut og gjøre seg stor, snur han konsekvent hodet bort før skuddet kommer. Vrir han hodet, følger overkroppen etter og han dekker automatisk ganske mange prosent mindre av målet.

Mye har blitt sagt om CL-finalen og feilene han gjorde der, men det mest interessante er jo hvordan han agerer i situasjonen hvor Real Madrid skyter i tverrligger. Hvor det ser ut som om den eneste grunnen til at ballen går i tverrligger er at Karius gjør en bevegelse for å unngå å bli truffet.

Men det er liksom ikke grenser for hvor sterkt Karius skal forsvares av enkelte. Som i straffesituasjonen mot Zaha hvor det ble konkludert at det er sånn man må regne med en offensiv keeper. Selv om tv-bildene viste en Karius som stod på hæla og først tok et skritt bakover før han ombestemte seg og ruset ut. Hadde han vært påskrudd i den situasjon, hadde han vært først på ballen 100 av 100 ganger.

JFT_96
JFT_96Innlegg: 24807
07.06.18 12:44

bare Så det er sagt: Alisson har vært enorm for Roma denne sesongen. Ikke bare reddet poeng men også vært et angrepsvåpen fra bakerst i banen. Det er det jeg tipper Klopp liker aller mest ved han. Og det får du aldri med Jack Butland, McCarthy (lol) eller Leno.

wa11in
wa11inInnlegg: 4872
07.06.18 12:47
caliblue: Butland i 15/16 sesongen leverte på et nivå som Karius aldri kommer i nærheten av. Han var minst like god som De Gea da.

Blir vanskelig å ta resten av innlegget på alvor når du innleder med dette. Litt som en vitenskapelig artikkel som innleder med "jorden er flat."

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42039
07.06.18 12:49
caliblue: Men det er liksom ikke grenser for hvor sterkt Karius skal forsvares av enkelte. Som i straffesituasjonen mot Zaha hvor det ble konkludert at det er sånn man må regne med en offensiv keeper. Selv om tv-bildene viste en Karius som stod på hæla og først tok et skritt bakover før han ombestemte seg og ruset ut. Hadde han vært påskrudd i den situasjon, hadde han vært først på ballen 100 av 100 ganger.

Denne?

https://youtu.be/1_qaKdXJVfw?t=155

Her ser man jo ikke hvor Karius står, men gitt avstanden mellom Zaha og ball og avstanden til mål, har jeg problemer med å skjønne hvor man kan konkludere at han hadde vært først på ballen 100 av 100 ganger om han var påskrudd.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28605
07.06.18 12:49
wa11in: Jeg sitter med mye av de samme tankene om McCarthty som jeg gjør ang. Nick Pope. De er ikke gode.

Jeg kan ikke se noen grunn til å nevne de to i samme setning. McCarthy er bare noe skrap. Pope er høyst interessant, ikke for Liverpool, men han er interessant.

wa11in
wa11inInnlegg: 4872
07.06.18 12:56
-k9b_: Pope er høyst interessant, ikke for Liverpool, men han er interessant.

Burnley er interessante. Ikke Nick Pope. 

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6722
07.06.18 13:04
wa11in: Blir vanskelig å ta resten av innlegget på alvor når du innleder med dette. Litt som en vitenskapelig artikkel som innleder med "jorden er flat."

Godt du fikk avskrevet innlegget allerede der da for det har mange gode poeng om man evner å vurdere Karius på lik linje med andre spillere.

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6722
07.06.18 13:09
wa11in: £70mill forskjell?

Og hvem hevder dette?

Det man etterlyser og savner er en keeper som sprer trygghet generelt. Det gjør ikke Karius. Han har faktisk ingenting med seg som oser leder/trygghet etc. At man tabber seg ut her og der gjør og skal en offensiv keeper gjøre for at man skal få det beste ut av en slik type keeper. Det er som sagt ikke poenget.

Og dere som skryter så inn i det helvete av distribusjonen til Karius vs. Mignolet. Etter å ha sett en del på karen nede i Roma så tror jeg dette med Alisson vs. Karius vil være en større kvalitetsøkning enn ovennevnte.

wa11in
wa11inInnlegg: 4872
07.06.18 13:11
iustitia_pro_XCVI: Godt du fikk avskrevet innlegget allerede der da for det har mange gode poeng om man evner å vurdere Karius på lik linje med andre spillere.

Det eneste poenget jeg klarer å finne er at Karius har tydelige flaws i spillet sitt. Det er helt korrekt. Og kan for øvrig sies om samtlige fotballspillere i hele verden. De som tror at Alisson, Leno eller noen andre som kan hentes inn kommer uten flaws vil få seg en skikkelig overraskelse. De Gea regnes av mange for å være verdens beste målvakt, han har også betydelige mangler i sitt spill. 

Resten av innlegget? Bare tøv. "Redd for ballen". Mhm. Natta

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13882
07.06.18 13:11

Zzzzzzz

JFT_96
JFT_96Innlegg: 24807
07.06.18 13:17

Nei. De Gea har ingen tydelige mangler i spillet sitt. Han er god på alt, og ekstrem på noe. Alisson litt i samme kategori, dog littegrann svakheter i feltarbeidet, noe som kabskje kan jobbes med. Dog helt enorm i igangsettinger og nesten på de Geas nivå en mot en i tillegg. Alle keepere er forskjellig men alisson er topp 5 i verden. Og av de fem er han vel den som passer best inn i hvordan vi spiller fotball.

JFT_96
JFT_96Innlegg: 24807
07.06.18 13:18

Hold nå Butland, McCarthy og Leno ute av dette. Og hvertfall Nick Pope som er den totale motsetningen til hva slags type keeper vi ser etter. Ender vi opp med å kjøpe en av de fire kunne vi liksom godt stått med Karius, Mig og Ward neste sesong. Håper for all del ikke vi gjør den feilen.

(Innlegget ble redigert 07.06.18 13:18)

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
07.06.18 13:19

I denne tråden er Alisson like god som DDG.

Jeg brukte tidsmaskinen nå og reiste frem til side 176 og nå er Alisson hakket bedre enn DDG, men hans rykte er litt lavere siden han spiller for Roma.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg