Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sumarvindauget for Liverpool FC 2018

NYTT TEMA
mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27267
07.06.18 14:17
May25: han bommer på baller som blir spilt over ham

Gi nå gutten litt line. Han er ung. Det skal mye til å være en fullbefaren stopper på topp internasjonalt nivå som 20-åring (han er så vidt blitt 21 nå). Posisjonering er en ferdighet han vil utvikle gjennom å gjøre seg erfaringer. Så får det være opp til Klopp og det sportslige apparatet å vurdere om han skal få anledning til å bli dyktig nok i Liverpool eller om han skal få midlertidig utvikle seg en annen plass. 

sspanther
sspantherInnlegg: 214
07.06.18 14:21

"Gianluca Di Marzio skriver at Roma og Fiorentina begge er interesserte i Udinese-keeper alex Meret. Meret har tilbragt denne sesongen på lån hos SPAL, men kan altså nå komme til å flytte på seg. Di Marzio skriver at Meret at Fiorentinas førstevalg på keeper-plass, mens Roma ser på Meret som en mulig erstatter for Alisson om han skulle komme til å forlate klubben."

Er ikke Di Marzio en av de mer troverdige? I så fall så kan jo dette være bra for oss angående Alisson.

beardman
beardmanInnlegg: 2564
07.06.18 15:44

Jeg synes Cillessen er bedre enn folk her inne vil ha det til.

Cobi, where you at? Hva tenker du?

Royu
RoyuInnlegg: 10240
07.06.18 15:45

Han er det. Bedre enn Karius og Leno hvert fall.

beardman
beardmanInnlegg: 2564
07.06.18 16:00
JFT_96: Kan forøvrig leve med Shaqiri hvis det betyr at det gir oss råd til fekir og Alisson.

Hvis vi ender opp med Allison, Fabinho, Keita, Fekir og Shaqiri uten å selge førstevalg i angrep eller forsvar, så skal jeg si meg mer enn fornøyd!

Tviler dog på at det skjer.

 

(At vi mister noen på midten, f.eks. Can og Lallana, regner jeg med skjer)

beardman
beardmanInnlegg: 2564
07.06.18 16:03
Royu: Han er det. Bedre enn Karius og Leno hvert fall.

Sånn jeg ser det er det cirka slik:

 

Oblak

Allisson

Cillessen

Leno (bittelite hakk over de under her)

Karius, Butland, McCarthy osv

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11483
07.06.18 16:55
wa11in: Det er ikke mulig å måle

fytterakkern, nei da kan det umulig eksistere!

wa11in
wa11inInnlegg: 4790
07.06.18 17:31
ElChivato: fytterakkern, nei da kan det umulig eksistere!

Å joda, det er klart det eksisterer, jeg stiller helt enkelt spørsmål ved hvordan en tilfeldig bruker på et norsk diskusjonsforum kan sitte på inngående kjennskap til hvordan disse relasjonene utspiller seg i Liverpoolstallen. Jeg klarer nemlig ikke å se det, så da hadde det jo vært interessant å vite noe om hvordan man så sikkert kan vite at forsvaret "ikke stoler på Karius". Hvis det aktisk stemmer, så kan vi jo i såfall glede oss til det kommer inn en målvakt som de faktisk stoler på. Var det 10/19 kamper vi holdt nullen i med Karius i mål? Tenk om de kampene hadde vært spilt med en målvakt som hadde forsvarets tillit liksom... 

Jeg tror ingen her inne, i TV2s studio, eller noen andre utenfor klubben har noe som helst grunnlag for å uttale seg om disse tingene. Og da synes jeg det blir litt meningsløst.  

Knaxern
KnaxernInnlegg: 43750
07.06.18 17:33

Melissa Reddy:

#LFC attempting to finalise Nabil Fekir deal before France fly out for the World Cup...

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27267
07.06.18 17:59

Jeg tror du kan gjøre lurt i å erkjenne at fotball også består av en solid porsjon føleri og andre ikke alltid målbare faktorer, wallin. Det var en som nevnte for noen døgn tilbake at "noen forstår ikke statistikk; andre forstår ikke annet enn statistikk." Det var ganske lystig sagt, og slik du til tider framstår hersker det neppe særlig tvil om hvilken kategori vedkommende mente du sorterer under. Dersom det nå er slik at Karius framstår som en godt over snittet god målvakt i henhold til diverse statistisk materiale, ja, så er det neppe urimelig å anta at noe av denne statistikkføringen er verdiløs. 

Jeg er ganske nøytral i (denne nesten komiske) Karius-debatten, men er, som en god del andre, redd han har malt seg selv inn i et hjørne gjennom det han viste i CL-finalen. Om han greier å finne veien tilbake til keeperplassen og der leverer prestasjoner som gjør at han slipper å hele tiden minnes på finaletabbene (og andre såre øyeblikk i Liverpool-trøya), ja, så vil han fortjene ros av en annen verden. Nå kjenner jeg, overraskende nok, dårlig til Karius' karakter, men han slår meg (dessverre) ikke som en type som greier å ta opp hansken og utkonkurrere fordommene. 

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 14113
07.06.18 18:01

Jeg tror det skal bli godt for deg å kvitte seg med Karius. Du virker obsessed, nesten mer presset enn mannen selv. 

Det er jo til en viss grad forståelig. Du har ikke gjort annet enn å gnåle om mannen i et år nå. 

wa11in
wa11inInnlegg: 4790
07.06.18 18:28
mikemodano: Karius framstår som en godt over snittet god målvakt i henhold til diverse statistisk materiale, ja, så er det neppe urimelig å anta at noe av denne statistikkføringen er verdiløs.

Dette synes jeg er et fornuftig utgangspunkt. "Hvis statistikken viser noe jeg ikke er enig i, så er den verdiløs". 

Og folk lurer på hvorfor diskusjonene blir så mange og så meningsløse. Det er på grunn av ting som det der. Også må man selvsagt ikke lures til å tro at jeg er fan av Karius på grunn av at han scorer bra på diverse statistikker. Jeg synes han er god fordi jeg har sett han i aksjon, og liker det jeg ser. Disse observasjonene backes blant annet av en del statistikk. 

Og det er morsomt hvordan man forsøker å avskrive de statistikkene som Karius scorer godt i som "verdiløse". 

- Karius er en av de målvaktene i ligaen som har best presisjon på egen halvdel. Jeg antar at vi kan enes om at ballmist fra målvakt på egen halvdel potensielt er farlig. Er det da verdiløst å ha en målvakt som er blant de beste i Europa her? 

- Karius er blant de mest offensive målvaktene i hele Europa i feltet. Jeg har tidligere skrevet lange avhandlinger om hvordan dette påvirker blant annet antallet avslutninger i mot. Er det verdiløst å ha en målvakt som på egenhånd sørger for å redusere antallet avslutninger i mot? 

- Karius er blant de målvaktene i Europa som er delaktig i oppbygningen til flest antall scoringer. Dette grunnet rask og presis distribusjon, som regel fra utkast. Er dette verdiløst? 

Sånn ellers så anerkjenner jeg selvsagt at fotball består av langt mer enn bare tall og statistikk. Men det er ikke enten/eller. I diskusjonene som har omhandlet Karius så har jeg da også pekt på diverse ting som definitivt ikke har noe med hverken tall eller statistikk å gjøre. Det har dessverre vært til liten nytte, da motparten stort sett har svart "jammen det har ikke noe å si, Karius er dritdårlig", eller "Thorstvedt sier at det er sånn og sånn, så da er det vel det. Hvis du sier noe annet, så hevder du at du har mer peiling enn en med 100 landskamper". Godt debattklima, bevares... 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27267
07.06.18 19:10

Du får prøve å lese hva jeg skriver framfor å konstruere kunstige poeng på min bekostning. Dersom det er slik du har for vane å operere, så kan jeg forstå det dersom debattklimaet blir surt. Du tolker meg dithen at jeg avfeier all statistikk, hvilket jeg naturligvis ikke gjør. Jeg synes statistikk kan være av interesse og til hjelp selv, men jeg er ikke så fiksert at jeg har behov for å forsøke å underbygge ethvert poeng med belegg i statistikk. Det framstår ganske desperat, i hvert fall på et område som fotball, der spillere gjerne kan score gode statistiske poeng, men hvor det blotte øyet likevel for lengst har avslørt materialet nærmest som bløff. 

Så får uttrykk som "hvis statistikken viser noe jeg ikke er enig i, så er den verdiløs" stå på din regning. Uredelighet er tafatte greier. 

Diego71
Diego71Innlegg: 1383
07.06.18 19:28

Meget oppløftende det Reddy skrev i ettermiddag vedrørerne Fekir. 

wa11in
wa11inInnlegg: 4790
07.06.18 19:41
mikemodano: Så får uttrykk som "hvis statistikken viser noe jeg ikke er enig i, så er den verdiløs" stå på din regning. Uredelighet er tafatte greier.

Du må gjerne synes at jeg fremstår alt for fiksert på statistikk. Jeg anbefaler deg i så tilfelle å lese litt av hva jeg har skrevet her inne de siste årene. Jeg tror du vil se at bildet er noe mer nyansert enn slik du har inntrykk av. 

Du får prøve å lese hva jeg skriver framfor å konstruere kunstige poeng på min bekostning.

- Jeg opplever ikke at jeg gjør det. Jeg siterer noe du skriver, og svarer på det. Hvilke kunstige poenger jeg konstruerer i mitt innlegg vil jeg gjerne at du skal vise meg. 

Du tolker meg dithen at jeg avfeier all statistikk, hvilket jeg naturligvis ikke gjør.

- Så absolutt ikke. Ditt forhold til statistikk har jeg ingen formening om, annet enn at jeg synes det du skrev i ditt forrige innlegg var en smule spesielt. 

Jeg synes statistikk kan være av interesse og til hjelp selv, men jeg er ikke så fiksert at jeg har behov for å forsøke å underbygge ethvert poeng med belegg i statistikk.

- Snakk om å konstruere kunstige poenger du... Det er ikke sånn at jeg føler et behov for å underbygge samtlige poenger med diverse statistikker, men jeg synes at det ofte bidrar til å gi diskusjonene mer tyngde, og setter veldig pris på når andre debattanter gjør det samme. 

Som sagt- les deg litt opp på hva jeg faktisk har skrevet her inne, så vil du se at heller ikke jeg "er så fiksert på statistikk" som du forsøker å fremstille det som. 

Det framstår ganske desperat, i hvert fall på et område som fotball, der spillere gjerne kan score gode statistiske poeng, men hvor det blotte øyet likevel for lengst har avslørt materialet nærmest som bløff. 

- Statistikk er aldri bløff. I de tilfellene hvor det oppleves å være en mismatch mellom statistikken og den informasjonen den er ment å skulle gi, så er det fordi spørsmålsstillingen i utgangspunktet er feil. Dette er ganske basic. 

Så får uttrykk som "hvis statistikken viser noe jeg ikke er enig i, så er den verdiløs" stå på din regning. Uredelighet er tafatte greier. 

- I ditt forrige innlegg skriver du, og jeg siterer: "Dersom det nå er slik at Karius framstår som en godt over snittet god målvakt i henhold til diverse statistisk materiale, ja, så er det neppe urimelig å anta at noe av denne statistikkføringen er verdiløs."

Statistikken er altså verdiløs dersom den fremstiller Karius som en godt over snittet god målvakt. Er det lov til å spørre hvorfor den er verdiløs i så tilfelle? Og hadde den hatt mer verdi dersom Karius scoret svakt? Ser du ikke selv hvor tåpelig hele det utsagnet er? 

(Innlegget ble redigert 07.06.18 19:42)

Kloppy
KloppyInnlegg: 581
07.06.18 20:47

"Når de likevel scorer bra på enkelte metrics så er det derfor på sin plass å se etter andre forklaringer enn "de må være jævla gode"."

- Jøss...

Kloppy
KloppyInnlegg: 581
07.06.18 20:49

"Godt du fikk avskrevet innlegget allerede der da for det har mange gode poeng om man evner å vurdere Karius på lik linje med andre spillere."

- Det er som det har vært hele veien. De som ikke rater Karius er idioter uten peiling. Og deres eye-test brukes mot dem som et humorinnslag, i den tro at egen eye-test er klart bedre.

JFT_96
JFT_96Innlegg: 23818
07.06.18 20:50

Mikemodano snakker, som vanlig, fornuft.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 14113
07.06.18 20:58

Melissa Reddy melder at vi ønsker å fullføre overgangen til Fekir før han reiser til VM. 

Krysser fingre og tær. 

Legendag_
Legendag_Innlegg: 6080
07.06.18 21:28
beardman: Jeg synes Cillessen er bedre enn folk her inne vil ha det til.

Han er middelmådig og svakere enn Karius. Det samme gjelder Leno.

Det er enten Allisson(og ikke for hvilkensomhelst pris) eller satse på Karius for min del.

UnikNordmann
UnikNordmannInnlegg: 581
07.06.18 21:30
Legendag_: Han er middelmådig og svakere enn Karius.

Hvordan i all verden er han andre keeper for en av verdens største klubber da? Tullete mening spør du meg, Barcelona hadd ikke signert han bare for at han skal gi Ter Stegen null konkurranse...

Alle klubbene trenger første og andre keepere som kan konkurrere mot hverandre og løfte hverandre opp.

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
07.06.18 21:37

Reds closing in on Fekir.

Tipper det blir offentlig i morgen.

Mirage
MirageInnlegg: 21290
07.06.18 21:39
UnikNordmann: Alle klubbene trenger første og andre keepere som kan konkurrere mot hverandre og løfte hverandre opp.

Andrekeeperen til Real Madrid er Kiko Casilla. 

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13673
07.06.18 21:39

Ahhhh kjøøøør da, kom igjen! 

Sjefan
SjefanInnlegg: 14572
07.06.18 21:39
Mirage: Andrekeeperen til Real Madrid er Kiko Casilla.

Bedre enn Karius, vil jeg anta.... 

marco2007
marco2007Innlegg: 9907
07.06.18 21:42

Virker som vi har kommet til en avtale med Lyon på Fekir nå ja. Medic i morgen

UnikNordmann
UnikNordmannInnlegg: 581
07.06.18 21:43
Mirage: Kiko Casilla

Var god på Espanyol bortsett fra at han gjorde en del tabber... har nå ikke sett mye av han i Real Madrid trøya så vet ikke mye om han..

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
07.06.18 21:45
marco2007: Virker som vi har kommet til en avtale med Lyon på Fekir nå ja. Medic i morgen

Ingenting bekreftet, men Liverpool har et medisinsk team på standby klar til å fly til Frankrike på kort tids varsel for å gjennomføre medisinsk test om nødvendig. Echo som melder.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 14113
07.06.18 21:46

Det hadde vært så nydelig med Fekir imorgen.

UnikNordmann
UnikNordmannInnlegg: 581
07.06.18 21:47

#FekirFriday som trendet sist uke, deilig å starte helgen med gladnyhet

Klikk for å gå tilbake til toppen