Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sumarvindauget for Liverpool FC 2018

NYTT TEMA
wa11in
wa11inInnlegg: 4850
12.06.18 22:09
Folkflesk: Tror du må se flere kamper med ham i aksjon. Det hjelper ikke bare å sitte og telle baklengsmål hvis man skal bedømme en keeper. Det trodde jeg de fleste var klar over. Og det er de da sikkert også.

Det gjør jeg naturligvis også. Og det er heller ikke sånn at jeg ser på goals conceded/90, og konkluderer. Men jeg har ikke tid til å forfatte evig lange innlegg som går litt dypere inn i materien hver eneste dag heller, det får holde at jeg gjør det innimellom, så får folk heller forsøke å huske det som skrives, fremfor at jeg må gjenta det, for det har jeg som sagt ikke tid til. 

wa11in
wa11inInnlegg: 4850
12.06.18 22:14
Kloppy: - Hvor mange finaler tapte vi? Og hva var hovedgrunnen?

Så hvor god Karius er skal vurderes på bakgrunn av denne ene kampen..? (Hvor han spilte med hjernerystelse, men det har Dr. Yesil konkludert med at umulig kan ha hatt noen som helst innvirkning på prestasjonene. Hjernerystelser har nemlig ikke det)

Gareth Bale scoret mål hvert 15. minutt han spilte CL-finale denne sesongen. Kast pengene etter han. Mario Götze har scoret i samtlige VM-finaler han har spilt i. Skandale at han er utelatt fra VM-troppen. 

(Og ja- jeg vet at du vil svare at "nei, han vurderes ikke bare på den ene kampen, han har vært like elendig hele tiden, og man har bare ventet på at katastrofen skulle inntreffe. Derfor gjentar jeg nok en gang- hvor få mål kommer vi til å slippe inn bare vi får skiftet ut denne katastrofen med det som i så fall kommer til å bli tidenes dyreste målvakt hvis du får ønsket ditt oppfylt?)

 

(Innlegget ble redigert 12.06.18 22:16)

WatchMe
WatchMeInnlegg: 6268
12.06.18 22:14
wa11in: Jeg tenker at det da må være en av to: 1: Vi har PLs desidert beste forsvar

Hvis man regner alle 11 utpå banen, sikkert blant de aller beste "forsvarene" i PL, ja. Det er klart Karius bidrar til en god statistikk, men det gjør også Firmino som ypperlig førsteforsvarer, Salah som et våpen alle lag prøver å ta hensyn til osv.

Så det må jo ikke være en av de to, det er en blanding, der det er både taktikk, ferdigheter, lagspill og alt annet som har med fotball å gjøre som spiller inn. 

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24347
12.06.18 22:15
wa11in: Vi har PLs beste defensive score i de 19 kampene Karius spilte. Slipper inn 0.7 baklengs per 90.

Er det en tilfeldighet at du har utelatt de 12 kampene han sto i CL der han slapp inn 16 mål?

(Innlegget ble redigert 12.06.18 22:16)

Legendag_
Legendag_Innlegg: 6284
12.06.18 22:16

Lemar til Atletico.

Jeg er ikke så overbevist om at Lemar ville blitt en hit i systemet til Klopp, men det finnes vel knapt en spiller som er mer skikket til å spille venstrekant i Simeones 4-4-2. Bunnsolid signering.

bobjim37
bobjim37Innlegg: 3666
12.06.18 22:17
wa11in: et sier jo litt om utgangspunktet når all statistikk avfeies som "noe som ikke sier oss noe som helst om hvor god Karius er". Sier ikke pasningsprosent på egen halvdel noe om hvor ofte man treffer medspillere i de tilfellene man forsøker å nå de med pasninger på egen halvdel? Og ligger det overhodet ingen verdi i å ha en av målvaktene i Europa med høyest score her..? For hvert 100 pasningsforsøk på egen halvdel så slår Karius bort 7 baller. Tilsvarende tall for Jan Oblak er 19. For De Gea er det 15. Har ikke dette noen som helst form for verdi?

Når pasninger man ikke treffer med er pga at man kaster ball rett i en stillestående spiller med utstrakt bein med det resultat at ballen triller i mål på 0-0 i 2.omgang i CL finalen så har det noe begrenset verdi. Ser heller at Karius slår 10 av 100 baller ekstra over sidelinjen enn å gjøre tabber men ellers ser i morsomme Youtube videoer som VGD har fått fatt i fra 5. divisjon i Bangladesh!

Ellers er nok Karius flott i hjemmekamper mot Bournemouth, Watford Newcastle og Stoke.. Det som gjerne kjennetegner en verdensklassespiller er at han hever seg i det aller største kampene. Ikke at han choker fullstendig i de....

Jeg håper Karius slipper mer hets og trusler fra supportere, jeg håper han kommer over tabbene sine og har en fortsatt karriere på høyt nivå......Sist men ikke minst, jeg håper jeg aldri ser mannen i Liverpool drakt igjen!

 

(Innlegget ble redigert 12.06.18 22:19)

TrondLFC
TrondLFCInnlegg: 4443
12.06.18 22:20

Er det da Butland som er det nærmeste alternativet i mål for Liverpool? *

Da kan vi like greit fortsette med Karius, så lenge Klopp er så bevisst at man ikke skal kjøpe bare for å kjøpe så har han en unik mulighet til å vise det her..Med mindre det dukker et realistisk keeperemne opp som forsterker oss.

Kloppy
KloppyInnlegg: 581
12.06.18 22:22

"Så hvor god Karius er skal vurderes på bakgrunn av denne ene kampen..?"

- Nei, men det skal for pokker ikke feies unna som en ubetydelighet heller. Det er noe av det man får med Karius. Om man skulle satt penger på at én mann skulle dumme seg ut i finalen, tror jeg 99% av fotballeuropa hadde satt pengene på Karius.

Det er slikt man får med en usikker , svak keeper.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24347
12.06.18 22:30
wa11in: Men jeg har ikke tid til å forfatte evig lange innlegg som går litt dypere inn i materien hver eneste dag heller, det får holde at jeg gjør det innimellom, så får folk heller forsøke å huske det som skrives

Jeg tror ikke det vil bli husket.

Amnon
AmnonInnlegg: 18229
12.06.18 23:09

«Nei, men det skal for pokker ikke feies unna som en ubetydelighet heller. Det er noe av det man får med Karius. Om man skulle satt penger på at én mann skulle dumme seg ut i finalen, tror jeg 99% av fotballeuropa hadde satt pengene på Karius.

Det er slikt man får med en usikker , svak keeper.»

- Hver bidige gang blir innlegg som konkret peker til hvorfor Karius ikke er en dårlig keeper (kunne jo skrevet god istedenfor) møtt med følgende: 

«Nei, han er dårlig»

Også her fulgt opp med en totalt ubetydelig, meningsløs og uinteressant betraktning av hva du tror «hele fotballeuropa» ville satt penger på om man skulle tippe på hvilken keeper som skal dumme seg ut i en CL finale. Rett og slett en tanke absurd. Hvor blir det av følelsene dine rundt Karius sin rolle i spillergruppa og hvor godt likt han er? De betraktningene kunne jo virkelig gitt debatten det den mangler av reell substans.

Hvis referanser til statistikk ikke matcher følelsene dine (og dette gjelder mange her inne) så er det automatisk statistikken det er noe galt med. Da blir det eksempelvis møtt med «verdien av en trygg sisteskanse». Veldig praktisk da dette; 1) Ikke er særlig målbart eller en gang definerbar, 2) Noe ingen her inne ville hatt noe verdifullt innblikk i om det var det. 

Jeg forstår ikke hvorfor du uten et snev av nyanse bestemte deg etter en håndfull kamper at Karius, som du angivelig skulle gi tid, vistnok ikke var god nok og konsekvent siden avfeier alt som kan rokke ved det (confirmation bias, confirmation bias, confirmation bias). Og du snakker om å male seg opp i et hjørne? Det er en grunn til at du forlot forumet nylig og registrerte deg igjen rett etter tabbene i CL, det at Karius faktisk var god i vår fikk deg jo til å gi opp en stakket stund. CL tabbene ble jo regelrett en livline. 

Jeg kan enkelt gå med på at Karius har hatt noen kjipe tabber, de to i CL trenger ikke nevnes. Han har hatt noen uheldige inngripner og noen svake utspill som nesten har gått galt. Alt i alt har ikke dette hindret han i å ha en veldig god sesong hvor all målbar data tilsier at han, sammen med resten av lager, har fungert ypperlig defensivt. Hvordan det kan avfeies med «på tross av», «Karius er dårlig og «Karius sprer ikke trygghet» er for meg uforståelig og grunnen til at jeg ikke helt klarer å ignorere idioten.

Kloppy
KloppyInnlegg: 581
12.06.18 23:38

"meningsløs og uinteressant betraktning av hva du tror «hele fotballeuropa» ville satt penger på om man skulle tippe på hvilken keeper som skal dumme seg ut i en CL finale."

- Spiller. Ikke keeper.

Jeg har lenge snakket om at jeg synes Karius fremstår som en kløne, og en keeper som ikke er trygg. Jeg sa det før finalen også, at med Karius venter man bare på at tabbene skal få konsekvenser. Og det gjorde det, på verst tenkelig tidspunkt. To ganger. Det var, desverre, ikke overraskende at det var Karius som kostet oss så dyrt. Det tror jeg ikke engang hans største tilhengere syntes.

Resten: Hold deg til tema. Om du evner.

(Innlegget ble redigert 12.06.18 23:46)

Faquarl
FaquarlInnlegg: 12040
13.06.18 00:37
Kloppy: Resten: Hold deg til tema. Om du evner.

Når man diskuterer med en annen person er det sånn at personen man diskuterer med også er tema. Møter du på noen i det virkelige liv og prater med de lenge nok så går samtalen bestandig over på personen. Dette er totalt normal menneskelig oppførsel.

Hvis man diskuter på et fotballforum er det i 99% av tilfellene aldri nødvendig å si noe om personen, men en gang iblant møter man på folk som rett og slett sier og gjør en god del ting som ikke henger på greip. Du spretter rundt fra bruker til bruker og må være en av de med flest innlegg totaltsett over de siste årene; hvor et gigantisk antall av de innleggene er totalt uredelige - og se ikke bort ifra at en hel drøss med mennesker nok sitter igjen med en følelse av at dette var bare bortkasta tid.

Alt dette koker ned til en eneste ekstremt viktig liten ting, og du kan sette pris på det eller ikke, men sånn kommer det alltid til å være: Menneskene som "opplever" deg(=hva du skriver, i dette tilfellet) prøver å forstå deg. Det finnes ingenting vondt i dette overhodet.

Så neidadu, jeg kan gi deg en 100% garanti på at sålenge debattene med deg fortsetter i dette laget kommer folk til å fortsette med personfokuset. Spørsmålet jeg sliter med å ikke stille meg selv i saker som dette; er det ikke nøyaktig dette personfokuset du ønsker?

sodajr
sodajrInnlegg: 16856
13.06.18 01:16
Kloppy: Og det gjorde det, på verst tenkelig tidspunkt. To ganger. Det var, desverre, ikke overraskende at det var Karius som kostet oss så dyrt.

En stor grunn til tabbene var at han spilte med hjernerystelse 

Mirage
MirageInnlegg: 21311
13.06.18 04:12
sodajr: En stor grunn til tabbene var at han spilte med hjernerystelse

Trolig hadde det en effekt i alle fall.

Men en enkeltkamp skal ikke være nok for at Klopp og resten av apparatet gjør en vurdering om hvorvidt Karius satses på eller ei, samme hvor stor den var. Enten var planen fra før å satse videre på han, eller så var den ikke det. CL-finalen skal ikke spille noen stor rolle hvis man tenker litt rasjonelt over hva man skal gjøre videre.

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6582
13.06.18 07:12

"Hvis referanser til statistikk ikke matcher følelsene dine (og dette gjelder mange her inne) så er det automatisk statistikken det er noe galt med. Da blir det eksempelvis møtt med «verdien av en trygg sisteskanse»."

Man kan jo si dette andre veien også i denne debatten: ethvert argument som bygger på faktiske prestasjoner, hva man ser når man selv ser fotball kamper blir avvist som det reneste tøv fordi statistikkene deres sier noe annet.

At en spiller/keeper kan bare ose trygghet og gi hele lagdelen selvtillit avvises som barnslig tull. Da er det jaggu legitimt å spørre om man noen gang har deltatt i et lagspill og sett/opplevd effekten av en slik spiller. Vi har sett inntreden av en slik spiller i LFC denne sesongen faktisk. Tilfeldigvis i de tider da Karius ble fast og den gode defensive trenden startet. Jeg er ikke i tvil om hvem av VvD og Karius som har vært viktigst for denne utviklingen. Man kunne se det med det blotte øye. Akkurat som man kunne se det med Hyypia og før det Hansen. De bare har det og ingen statistikk fanger dette opp.

Karius har vært god i PL. Likevel har han det absolutt ikke. Kan du med hånden på hjertet si at når du ser Karius spille fotball så føler du deg trygg på han? Han har det bare ikke. Han er full av smårusk og utrygge involveringer. Involveringer som ender, av årsaker som han ikke har kontroll på selv, bra. Da ser man heller ikke disse i denne hellige statistikken deres. Man finner også statistikk som viser at LFC var et bedre lag i perioder uten enn med SG i sin tid. Bruker vi denne også eller lar vi kampene vi har sett fortelle sannheten? (bare en liten greie om hva man kan få statistikk til å vise uten at jeg diskrediterer statistikken som viser at Karius har vært bra i PL). 

Samtidig skal han få kudos for en fin halv sesong i PL. Fullt mulig han kunne fortsatt slik også. Før finalen. For med det presset han nå må stå med hver dag i en LFC trøye tror jeg ikke han makter å prestere jevnt. Det går ikke på Karius. Jeg tror nærmest ingen kunne prestert under slike arbeidsforhold over lengre tid. 

Amnon
AmnonInnlegg: 18229
13.06.18 07:16
Kloppy: Jeg har lenge snakket om at jeg synes Karius fremstår som en kløne, og en keeper som ikke er trygg. Jeg sa det før finalen også, at med Karius venter man bare på at tabbene skal få konsekvenser. Og det gjorde det, på verst tenkelig tidspunkt. To ganger. Det var, desverre, ikke overraskende at det var Karius som kostet oss så dyrt. Det tror jeg ikke engang hans største tilhengere syntes. Resten: Hold deg til tema. Om du evner.

Det er umulig å diskutere dette temaet uten å dra inn hvor falsk balansen i debatten er, altså hvordan du og noen av dine likesinnede oppfører dere. På den ene siden av denne debatten handler det kun om hvordan man oppfatter keeperen, uten at man tar inn over seg hvordan både keeperen og laget presterer i målbare verdier - og tall kan avfeies med"ja men tabbene(!!)". Dette minner så til de grader om det man ser mellom venstre og høyre-siden i politikken de seinere årene, med USA som beste eksempel.

Amnon
AmnonInnlegg: 18229
13.06.18 07:27
iustitia_pro_XCVI: Man kan jo si dette andre veien også i denne debatten: ethvert argument som bygger på faktiske prestasjoner, hva man ser når man selv ser fotball kamper blir avvist som det reneste tøv fordi statistikkene deres sier noe annet.

Det er her jeg mener du, og flere med deg, feiler totalt. For det stemmer ikke. Det kalles ikke tøv. Men hva møter man følelsesbasert argumentasjon med? Jo, man møter det med tall - kalde fakta som backer opp det man måtte hevde. I dette tilfellet at Karius langt i fra er så dårlig som du, og noen med deg, har hengt dere opp i at han er.

Hvis man går metodisk til verks, og innser at man sjeldent kan stole helt og holdent på "magefølelsen" (det er jo derfor man har vitenskap), så viser det seg at Karius og laget med Karius på banen presterer bra defensivt. På den andre siden sies det "Ja, men [fyll inn det som fremstod som en tabbe], eller den klassiske "Han er ikke god nok". "Han sprer utrygghet" Det er altså påstander som ikke backes opp med noe konkret, det er bare en følelse man har. Og møtes dette med tall som viser noe annet så må det nødvendigvis være noe galt med tallene. Det er jo altså andre veien det du nevner i avsnittet ditt skjer. "Tøv" er når realiteten ikke stemmer med magefølelsen din/deres.

Faquarl
FaquarlInnlegg: 12040
13.06.18 07:32
Amnon: Dette minner så til de grader om det man ser mellom venstre og høyre-siden i politikken de seinere årene, med USA som beste eksempel.

Det vi snakker om her er hva som skjer når folk låser seg inn på at de sitter på en fasit, som i de aller fleste situasjoner ikke finnes. Viktigheten av å ha rett blir såpass sentral at man totalt ignorerer alt og gjør det man kan for å forsvare det man ser på som seg selv. I selvforsvar.

Vanskelig å kjenne igjen i seg selv, totalt gjennomsiktig hos andre.

Amnon
AmnonInnlegg: 18229
13.06.18 07:39
iustitia_pro_XCVI: Karius har vært god i PL. Likevel har han det absolutt ikke. Kan du med hånden på hjertet si at når du ser Karius spille fotball så føler du deg trygg på han? Han har det bare ikke. Han er full av smårusk og utrygge involveringer. Involveringer som ender, av årsaker som han ikke har kontroll på selv, bra. Da ser man heller ikke disse i denne hellige statistikken deres. Man finner også statistikk som viser at LFC var et bedre lag i perioder uten enn med SG i sin tid. Bruker vi denne også eller lar vi kampene vi har sett fortelle sannheten? (bare en liten greie om hva man kan få statistikk til å vise uten at jeg diskrediterer statistikken som viser at Karius har vært bra i PL).

Jeg kan si at jeg synes han virker god ja, og at jeg veldig ofte ser et ting som enkelte tydeligvis ikke bryr seg om eller rater: 1) Han jobber preventivt, og avverger situasjoner før de oppstår. 2) Han flytter faktisk ballen bra og raskt og er sånn sett en positiv tilvekst også offensivt.

Så har han noen situasjoner hvor han gjør småfeil, igjen noe jeg er 100% overbevist om at for det meste forsvinner over tid. Jeg mener en keeper på ~25 år er ung og fortsatt kan lære mye og nyte godt av mer erfaring. Spesielt siden dette er første sesongen hans i PL som førstevalg. Andre ting som anses som feil av deg og flere mener jeg ikke nødvendigvis er det, som at han bommer litt i et forsøk på å være offensiv. Det er sånn som skjer en gang i blandt når man spiller på risiko, men jevnt over gir en større gevinst enn å være passiv ala Mignolet.

Ellers har Karius da stått fast i en halv sesong - i den perioden vi har blitt merkbart bedre defensivt. Hvis VvD skal få kred for det må nødvendigvis Karius også få det. 

Jeg husker at noen hang seg litt opp i den statistikken med SG, men at du kan finne statistiske 'anomaliteter' er ikke sånn at det nødvendigvis avfeier all bruk av statistikk. Det var jo også svært få som tok denne statistikken seriøst den gangen.Tror kanksje det kommer fra 08/09? Den sesongen snakker man jo flyt. Uansett, SG var så god at stod han over var det gjerne mot svakere lag. Kanskje det er forklaringen? Det kan nok, selv med slike anomaliteter, forklares på et vis. Så kom gjerne med den overordnetde forklaringen på hvorfor vi blir bedre defensivt med Karius på banen. Eller er det sånn at hvis vi bytter han ut med nesten hvem som helst så blir vi i nærmest totalt tette bakover?

Nå sier jeg meg uansett ferdig med debatten, det er ikke sånn at vi blir enige eller trenger å bli det. Og jeg har sagt hva jeg mener både om debatten og Karius nok ganger til at det ikke kommer frem noe nytt hverken nå eller i fremtiden. Og for 'future reference', jeg ser gjerne at man får inn en bedre keeper enn Karius. Kanskje til og med en like god en siden veien tilbake for Karius nå reint mentalt kanskje blir vel lang. Men jeg står forat det skal mye til for å finne denne keeperen uten at det koster Oblak-penger, og grøsser virkelig ved tanken på Pope eller lignende. Da kan vi likesågodt gå for Ward.

(Innlegget ble redigert 13.06.18 07:45)

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
13.06.18 07:40
Faquarl: Vanskelig å kjenne igjen i seg selv, totalt gjennomsiktig hos andre.

Her ble jeg tatt på senga. Jeg leste innlegget ditt og tenkte "er ikke Faquarl han blåste fyren?". Dette var jo overraskende bra skrevet.

Så måtte jeg sjekke notatene mine og det viste seg at jeg blandet deg med InDeilaWeTrust. Sorry for det, jeg tabbet mig ut.

Faquarl
FaquarlInnlegg: 12040
13.06.18 07:55
gurglebassen: "er ikke Faquarl han blåste fyren?

Stemmer nok greit det.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
13.06.18 07:56
Faquarl: Stemmer nok greit det.

Moralen er at man kan aldri dømme ut fra profilbildet, eller avatoren

Faquarl
FaquarlInnlegg: 12040
13.06.18 07:58
gurglebassen: Moralen er at man kan aldri dømme ut fra profilbildet, eller avatoren

Det er noe alvorlig gærnt med deg hvis du ikke liker Klopp.

Seriøst.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
13.06.18 08:01
Faquarl: Det er noe alvorlig gærnt med deg hvis du ikke liker Klopp.

Nå er vi ferdige her. 

Knaxern
KnaxernInnlegg: 46732
13.06.18 08:04

Liverpool trekker seg fra Alisson pga priskravet til Roma.

Vinduet blir mer og mer som forventet etter at Fekir-dealen kollapset.

Fabinho, Keita og Shaqiri er de som kommer inn dette vinduet. Mulig en eller annen billigkeeper. Drømmen hadde vært Buffon på free transfer, og Alisson neste sesong(om han ikke skriver under ny kontrakt).

Faquarl
FaquarlInnlegg: 12040
13.06.18 08:06
gurglebassen: Nå er vi ferdige her.

Nei, du skal mene det samme som meg.

:-)

Guarnere2
Guarnere2Innlegg: 5389
13.06.18 08:40
Knaxern: Vinduet blir mer og mer som forventet etter at Fekir-dealen kollapset.

Og vi har aldri sett dette før, neida. Dette visste FSG lenge før vinduet startet. "De andre klubbene er så slemme mot oss. Vil ikke selge oss spillere til den prisen vi er villige til å gi. Men vi føler at vi fortsatt har et bra lag. Lallana skadefri, ny spiller. Vi må ikke glemme Ox som snart er tilbake, ny spiller. Milner har vært på treningsfeltet i hele sommer og trent på avslutninger, ny spiller."

Coutinho pengene er for lengst brukt opp. Shaqiri er kalkulert risiko i den forstand at man forventer å kunne selge et par-tre spillere for å hente inn det tapte en slik overgang medfører.

 

May25
May25Innlegg: 2592
13.06.18 08:51
Cobi: og om han i så fall er tilstrekkelig bedre enn Karius til at det er verd utlegget.

Her er litt av det som gjør at jeg føler meg litt usikker på Cillessen. 

Det snakkes om ganske mye penger for en reservekeeper bak ter Stegen. Han har jo vært enorm, så jeg skjønner jo at Barca bruker ham. 

Men Cillessen er 29 år, har ikke spilt jevnlig over en sesong den siste halvannen sesongen og er 1.85. Altså ikke veldig høy keeper. Mulig han er en spretten jævel, men man skal være ganske spretten for å kompensere for kortere hender og kropp mot noen som er 1.95.

May25
May25Innlegg: 2592
13.06.18 08:52
Knaxern: Drømmen hadde vært Buffon på free transfer

Dersom Buffon kommer til Liverpool, ville du brukt ham i stedet for Karius? Jeg kunne heller tenkt meg Reina på free transfer.

beardman
beardmanInnlegg: 2791
13.06.18 09:12
May25: Dersom Buffon kommer til Liverpool, ville du brukt ham i stedet for Karius?

Ja.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg