Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sumarvindauget for Liverpool FC 2018

NYTT TEMA
May25
May25Innlegg: 2593
13.06.18 09:15
beardman: Ja.

Da kan man like godt gå for Mignolet.

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6582
13.06.18 09:19
Amnon: Det er her jeg mener du, og flere med deg, feiler totalt. For det stemmer ikke. Det kalles ikke tøv. Men hva møter man følelsesbasert argumentasjon med? Jo, man møter det med tall - kalde fakta som backer opp det man måtte hevde. I dette tilfellet at Karius langt i fra er så dårlig som du, og noen med deg, har hengt dere opp i at han er.

Og her bommer du totalt. Du kan jo lese gjennom hva slike som meg blir møtt med når jeg faktisk vektlegger det jeg ser i kamper Karius spiller. Og skillet mellom useriøse stikk mellom de to sidene her er faktisk ikke så stort. "Dere" er ikke stort bedre faktisk.

Og jeg mener ikke Karius er "så dårlig". Her bommer du igjen totalt, men jeg mener han enkelt og greit ikke er god nok og det må det faktisk være lov til å mene. Dette mente jeg også før finalen. Og hovedargumentet mitt hele veien (etter finalen) har vært at dette er det ikke mulig å komme tilbake fra, move on, ikke at alt Karius har gjort bra er utslettet.

 

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6582
13.06.18 09:33

Jeg kan si at jeg synes han virker god ja, og at jeg veldig ofte ser et ting som enkelte tydeligvis ikke bryr seg om eller rater: 1) Han jobber preventivt, og avverger situasjoner før de oppstår. 2) Han flytter faktisk ballen bra og raskt og er sånn sett en positiv tilvekst også offensivt.

Ikke veldig uenig.

Så har han noen situasjoner hvor han gjør småfeil, igjen noe jeg er 100% overbevist om at for det meste forsvinner over tid. Jeg mener en keeper på ~25 år er ung og fortsatt kan lære mye og nyte godt av mer erfaring. Spesielt siden dette er første sesongen hans i PL som førstevalg. Andre ting som anses som feil av deg og flere mener jeg ikke nødvendigvis er det, som at han bommer litt i et forsøk på å være offensiv. Det er sånn som skjer en gang i blandt når man spiller på risiko, men jevnt over gir en større gevinst enn å være passiv ala Mignolet.

Hvorfor vrir du det man sier akkurat bitte litt slik at det blir til noe annet enn det man har sagt? Jeg sier jo at disse tingene ikke blir regnet som feil i statistikkene og derfor er denne litt misvisende i forhold til slike situasjoner. Kaller det ikke feil heller. Det går på inntrykk/trygghet. (Og så får du bare komme med at dette er umålbart vas. Det er en viktig del av fotball/spillet for meg og det har betydning. Alle som kan fotball vet dette). Mulig han vokser dette fra seg. Jeg tviler sterkt. Det ligger i han. Han har gjort det hele tiden i LFC og tidligere. Og disse situasjonene er langt ifra alltid forbundet med en offensiv aksjon. De skjer altfor ofte helt upresset. Han framstår klumsete og usikker. Han virker ikke trygg og da blir inntrykket som det blir. Og så må Mignolet ikke være den vi måler mot lengre. Han representerer et altfor lavt nivå og er forhåpentligvis historie i klubben.

Ellers har Karius da stått fast i en halv sesong - i den perioden vi har blitt merkbart bedre defensivt. Hvis VvD skal få kred for det må nødvendigvis Karius også få det. 

Selvsagt. Men jeg mener (og veldig mange andre) at VvD er hovedårsaken til dette. Igjen; ser man kamper, ser man dette. VvD har "det".

 

Jeg husker at noen hang seg litt opp i den statistikken med SG, men at du kan finne statistiske 'anomaliteter' er ikke sånn at det nødvendigvis avfeier all bruk av statistikk. Det var jo også svært få som tok denne statistikken seriøst den gangen.Tror kanksje det kommer fra 08/09? Den sesongen snakker man jo flyt. Uansett, SG var så god at stod han over var det gjerne mot svakere lag. Kanskje det er forklaringen? Det kan nok, selv med slike anomaliteter, forklares på et vis. Så kom gjerne med den overordnetde forklaringen på hvorfor vi blir bedre defensivt med Karius på banen. Eller er det sånn at hvis vi bytter han ut med nesten hvem som helst så blir vi i nærmest totalt tette bakover?

Skrev jeg ikke hva poenget med den referansen var i mitt forrige innlegg?

 

Nå sier jeg meg uansett ferdig med debatten, det er ikke sånn at vi blir enige eller trenger å bli det. Og jeg har sagt hva jeg mener både om debatten og Karius nok ganger til at det ikke kommer frem noe nytt hverken nå eller i fremtiden. Og for 'future reference', jeg ser gjerne at man får inn en bedre keeper enn Karius. Kanskje til og med en like god en siden veien tilbake for Karius nå reint mentalt kanskje blir vel lang. Men jeg står forat det skal mye til for å finne denne keeperen uten at det koster Oblak-penger, og grøsser virkelig ved tanken på Pope eller lignende. Da kan vi likesågodt gå for Ward.

Har sagt det samme hele tiden; gå all-in for Klopps førstevalg. Og det burde vært det eneste alternativet egentlig. Men så har vi finalen og det greiene der. Gidder ikke gjenta meg selv om det. Kort sagt; man burde skille lag for begge parters skyld og da må Karius erstattes uansett om man lykkes med førstevalget eller ei. Jeg tar en heller en ny keeper i Karius sin klasse enn Karius med det utgangspunktet Karius har gitt seg selv for fortsettelsen i LFC. Og så skal jeg bøye meg i støvet om han får/tar utfordringen og lykkes.

 

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13854
13.06.18 10:04

På tide å lage en egen tråd for å diskutere keepersituasjonen? Eventuelt ta det i klubbtråden, begynner å bli mektig lei av å se "25 nye innlegg" og tenke at det kanskje skjer noe på overgangsfronten, før jeg ser at det er den samme jævla diskusjonen som har foregått i et halvt år eller noe. 

Vi har jo ikke mulighet på Alisson eller Oblak heller og da er Karius førstevalg neste sesong, er da ikke så mye å diskutere. 

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6582
13.06.18 10:15
Machine_Head: Vi har jo ikke mulighet på Alisson eller Oblak heller og da er Karius førstevalg neste sesong, er da ikke så mye å diskutere.

Skjønner første avsnittet i innlegget ditt og enig der.

Dette om at Karius er førstevalg neste sesong fordi Alisson eller Oblak ikke kommer er jo bare tull. Det vet vi ingenting om pdd. Men at det kommer en ny keeper vet vi.

 

Knaxern
KnaxernInnlegg: 46857
13.06.18 10:26
May25: Dersom Buffon kommer til Liverpool, ville du brukt ham i stedet for Karius? Jeg kunne heller tenkt meg Reina på free transfer.

Lett.

Langt tryggere, naturlig leder, organiserer forsvaret bedre, nok av erfaring og tidenes beste keeper.

minuspol
minuspolInnlegg: 37844
13.06.18 10:45

Liverpool trakk sg fra Allisson før de egentlig var interessert.

Kloppy
KloppyInnlegg: 581
13.06.18 11:42

"Men hva møter man følelsesbasert argumentasjon med? Jo, man møter det med tall - kalde fakta som backer opp det man måtte hevde."

- Problemt er at tallene som legges frem ikke viser om Karius er god eller ikke. De viser hva han scorer på en del parametre, som ikke viser oss hva han burde hatt ut i fra de situasjoner han har facet. 

Pope i Burneley scorer enormt bra på en del parametre, men jeg mistenker at det har noe med hvordan Burnley spiller, vel så mye som at Pope er en av verdens beste målvakter. Kan det tenkes at Karius scorer bra på en del parametre, for at Liverpool har vært svært solid defensiv etter at Virgil kom inn, og man gjorde noen defensive justeringer?

Justeringer man egentlig gjorde en stund før, og som førte til at Mignolet på sine neste/siste 11 ligakamper vinner 8 og spiller 3 uavgjort, mens vi slipper inn 8 baklengsmål (eller 0,72 pr.kamp, noe som er 0,12 bedre enn Karius denne sesongen). God keeper, eller?

(Innlegget ble redigert 13.06.18 11:46)

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24463
13.06.18 11:46

Spørsmålet er jo om forsvaret ville ha skjønt beskjedene til Buffon. Antar at han har vanlig italiensk nivå på engelsken og da kan det jo ta en stund før han gjør seg forstått. 

The_Kwames
The_KwamesInnlegg: 3203
13.06.18 11:54

Er og enig med Machine Head,blir bedre att keeper diskusjonen tas i en Liverpool tråd,ny keeper kommer uansett..hva heller om nye rykter slik som..

Vi kikker på en 16 åring i Wigan

Sturre til Besiktas

Inaki Williams tilbake på radaren? spilleren som er Liberiansk og Ghanesisk,men er spansk statsborger...aha! tenker dere Sofonda..litt på Ghana igjen

og Chiesa sin utkjøpsklausul er omtrent doblet til 60 mill €

Noen som har noe annet???...altså her i den såkalte "Sumarvindaugo" 2018

 

Kwame

May25
May25Innlegg: 2593
13.06.18 11:57
Knaxern: Langt tryggere, naturlig leder, organiserer forsvaret bedre, nok av erfaring og tidenes beste keeper.

Du har jo rett i det du skriver her. Men den erfaringen har gått over i at han er gammel nå. Og det har gått utover kvaliteten, imo. 

I tillegg til at han er en feil type keeper for Liverpool da, selvsagt.

May25
May25Innlegg: 2593
13.06.18 13:45

En ting som jeg mener er verdt å diskutere er de spillerne bak førstevalgene pdd.

Divock Origi - Var god helt til Funes Mori skadet ham. Siden har han bare glimtvis vært god. Dette er over to sesonger siden. Mange mener han bør være andrevalg bak Firmino da han har mange av de fysiske forutsetningene til å være et angrepsalternativ for Liverpool

Dominik Solanke - Gjorde det godt da England vant u20 VM og ble kåret til turneringens beste spiller. Er et ubeskrevet blad på seniornivå i England, men imponerte i preseason i fjor og fikk i sesongens siste kamp endelig scoret sitt første mål for Liverpool.

Adam Lallana - Vår nå 30 år gamle midtbanespiller. Ble vel kjøpt som en spiller som var best til venstre eller i midten i en treer bak en spiss, men har under Klopp blitt brukt som indreløper. Han var skadet i 32 kamper ifg Transfermarkt siste sesong.

Harry Wilson - Har ikke fått sjansen under Klopp tidligere, men har levert gode tall på U23-laget til Liverpool og sist nå ved utlån til Hull i Championship. Har en god dødballfot og er målfarlig.

Ben Woodburn - Har lenge vært kjent som Liverpools største talent sammen med TAA, men der TAA har tatt steget opp og etablert seg som førstevalg på høyreback har Woodburn tilsynelatende stagnert litt. 

Danny Ings - Engelskmannen har hatt to alvorlige skader, men har mot slutten av forrige sesong fått flere sjanser i ligaen da fokuset lå mer mot CL.

Joe Gomez - Rullerte mye med TAA i starten av fjorårssesongen, men ble skadet og har etter det vært andrefiolin på høyrebacken. Gomez er som kjent anvendelig over hele forsvarsfireren og var vel BB da han spilte stopper en trebackslinje mot Brasil om jeg ikke husker helt feil

Nathaniel Clyne - Engelskmannen som gjorde høyrebacken til sin egen. Har vært ryggskadet det meste av sesongen som gikk, og så ikke veldig godt ut de siste kampene da han fikk sjansen.

Alberto Moreno - Ble handlet fra Sevilla som redningen på venstrebacken, og har tidvis vist seg å være det motsatte. Forrige sesong imponerte han fra starten av sesongen, før han mistet plassen til Robertson som følge av en skade.

Marko Grujic - Serberen ble handlet som et talent, men har ikke slått igjennom helt. Han var utlånt til Cardiff som rykket opp, og spilte en del for de som defensiv midtbane.

Hvem av de bør man beholde og hvem av de skal man selge eller låne ut? 

Daniel Sturridge og Simon Mignolet drar nok uansett.

marco2007
marco2007Innlegg: 9907
13.06.18 14:32

Fra en eller annen italiensk lommetyv:

 

More Alisson context...Roma more and more open (actually keen) on selling Alisson. They need to make a profit of £12m by 30 June. They've bought Coric for £5m and on brink of Kluivert for £28m. They've also committed £5m for Cristante loan (+obligation to buy for another £15m).

 

Alisson doesn't want to burn bridges with Roma, but is keen on moving. Strong rumours are he prefers Real Madrid but would accept #LFC as second choice. Roma will sell to highest bidder. And here's the rub...

 

  Real, knowing their strong position, will not go anywhere near £70m wanted by Roma. Liverpool, I'm now suspecting, are realising they may be being used by Roma to drive price up for Real. Hence various journos close to #LFC saying there's no more interest and #LFC will not pay.  

(Innlegget ble redigert 13.06.18 14:35)

marco2007
marco2007Innlegg: 9907
13.06.18 14:33

My prediction (OPINION) is that Real will move for him now they have a new manager, but will go low and #LFC will continue being mentioned through Roma leaks. Roma will sell, but it seems #LFC don't want to be used so won't get involved. Pity

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41407
13.06.18 14:36
May25: Hvem av de bør man beholde og hvem av de skal man selge eller låne ut? Daniel Sturridge og Simon Mignolet drar nok uansett.

Clyne, Gomez, Wilson og Solanke bør uten tvil beholdes. Mulig en eller begge av de to siste bør lånes ut, men ikke selges.

Resten kan selges, men tviler vel på at Lallana forsvinner.

RendanBro
RendanBroInnlegg: 306
13.06.18 14:52

Bra innspill May25. Vi skal spille uhorvelig med kamper neste sesong. Bare et fåtall av disse er ikke nøkkelkamper. For å vinne serien og Champions league så har vi råd til svært få poengtap som har grunn i at vi har en benk uten gamechangere på. Ingen av de du nevner er i den kategorien. Gomez, Moreno og Clyne er god rotasjon/backup og bør beholdes. 

Origi, Grujic, Woodburn og Solanke har ikke vist nok sist sesong og bør selges (Origi)/lånes ut om ikke noe endrer seg heftig i preseason.

Wilson bør få sjansen om ikke det kommer inn en ny kanongod vingspiss ala Manè. 

utover en keeper som spilte med hjernerystelse og en skade på verdens beste spiller, så var den store forskjellen på de to lagene benken. Real kunne sette på Bale og Asensio når de ville. De satte inn Bale på perfekt tidspunkt. Vi hadde Lallana og Ings. Selv med helt skadefri tropp, så ville valgene på benk vært begredelige. Benken i de store kampene fra høsten av kan ikke være Milner, Lallana og Wilson. 

Heldigvis har vi nå Klopp ved roret og vet dette er i de beste hender. 

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11510
13.06.18 14:54
marco2007: Pity

Nei, det er ingenting "pity" med at vi ikke splasher 1 milliard på Brasils reservekeeper. Det er "takk Gud".

Kloppy
KloppyInnlegg: 581
13.06.18 14:56
marco2007: My prediction (OPINION) is that Real will move for him now they have a new manager

Man kan jo håpe på at Real Madrids nye manager foretrekker å fortsette sitt samarbeid med De Gea, eller er fan av Navas, Courtois eller en annen.

Sjefan
SjefanInnlegg: 14841
13.06.18 15:00
ElChivato: reservekeeper

Nesten

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13854
13.06.18 15:38

Hahaha, bra du holder deg oppdatert ElChivato. 

beardman
beardmanInnlegg: 2793
13.06.18 16:59
May25: Da kan man like godt gå for Mignolet.

Det Knaxern skrev kl 10:26.

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11510
13.06.18 17:07

Oisann, nei da får man vel bare kjøpe Allison da. Ikke noe å si at for Liverpool er slike summer på en keeper det samme som å kaste penger i dass mtp hva man får igjen kontra det man har fra før.

 

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 15065
13.06.18 18:39

PSG må selge spillere til €60mill. Kan jo prøve å utnytte det med et bud på Guedes.

marco2007
marco2007Innlegg: 9907
13.06.18 18:52

Er ikke Guedes på vei til Valencia da??

Sjefan
SjefanInnlegg: 14841
13.06.18 18:54
Coutinho10: PSG må selge spillere til €60mill. Kan jo prøve å utnytte det med et bud på Guedes.

Her jobber du deg opp fra Yaya-forslaget ditt. Guedes er så god!

 

Ja, jeg har sett mange Valencia-kamper i år, marco...

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 15065
13.06.18 18:54

Det kan godt hende. Har ikke fulgt så godt med når det gjelder overganger i Spania.

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 15065
13.06.18 19:04
Sjefan: Her jobber du deg opp fra Yaya-forslaget ditt.

Haha. Har aldri påstått Yaya er en must signering, men kun et forslag til å få bedre bredde til en billig penge. Men dog mest sannsynelig ikke verdt det da han har nade å bringe med bortsett fra erfaring. 

Men forstår kritikken og i etterkant ikke så smart forslag å komme med. Var vel bare noe jeg slang ut etter at jeg leste han var villig til å spille for omtrent gratis.  

Knaxern
KnaxernInnlegg: 46857
13.06.18 20:31
Coutinho10: PSG må selge spillere til €60mill.

Sleng inn et bud på 70mill£ for Verratti.

looprevil_fc_x2
looprevil_fc_x2Innlegg: 5118
13.06.18 21:16
Coutinho10: PSG må selge spillere til €60mill. Kan jo prøve å utnytte det med et bud på Guedes.

Guedes eller Draxler hadde jo vært noe for oss.

Guarnere2
Guarnere2Innlegg: 5389
13.06.18 22:14

Martial ønsker å forlate United. Kunne vært spennende å se hva Klopp kunne få til med han.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg