Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sumarvindauget for Liverpool FC 2018

NYTT TEMA
KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40577
27.06.18 23:51
marco2007: VVD ble hentet i sesongen hvor de neste rykket ned. Så to av tre fra "nedrykkslag" den siste fra en klubb midt på tabellen. You're point being?

Nå spilte VvD kun 12 kamper for Soton denne sesongen, og det var en rusten versjon av Van Dijk som ikke var i spesielt god form. Han spilte derimot hhv 34 og 21 kamper de to foregående sesongene hvor Soton var atskillig bedre. Han hadde derfor bevist at han presterte på et høyere nivå enn et bunnlag i PL.

Påstanden gjelder uansett. Selv om hver spiller må vurderes individuelt og spillertype trumfer alt, anser jeg det generelt som mer risikabelt å hente spillere fra topp 5-klubber i de ligaene jeg har nevnt enn fra bunnklubber i PL. Dersom vi over en periode på flere år hadde hentet 10 sentrale spillere fra klubber som Dortmund, Lyon, Marseille, S04, Sevilla og Valencia, er jeg rimelig sikker på at disse jevnt over ville prestert bedre enn 10 sentrale spillere fra CP, WBA, Stoke, Burnley, Brighton og lignende klubber.

(Innlegget ble redigert 27.06.18 23:52)

Kloppy
KloppyInnlegg: 581
28.06.18 01:19

"Selv om hver spiller må vurderes individuelt og spillertype trumfer alt, anser jeg det generelt som mer risikabelt å hente spillere fra topp 5-klubber i de ligaene jeg har nevnt enn fra bunnklubber i PL."

- Omvendt?

marco2007
marco2007Innlegg: 9907
28.06.18 02:41

Uenig. Fra hvilken liga eller hvilken plass i den ligaen spiller liten rollen. Det er uansett ikke en negative ting at en spiller tidligere har levert gode prestasjoner i PL.

Risiko måles også opp mot pris. Naturlig å anta at man har betalt/betaler en høyere sum for spillere fra topp 6 i topp 4 ligaene enn fra nedrykkskadidateri PL. Hva synes du om Shaqiri til latterlige £12m da? Regner med at du er strengt i mot det kjøpet med denne logikken din?

Du baserer meningen din på hvis om atte osv. Hvorfor ikke ta en titt på hva historien faktisk tilsier? Hvor mange Aquillanier, Markovicer,Balotellier, Morenoer, Sakhoer, Luis Albertoer, Aly Cissokhoer,  Borinier, Sahiner, Poulsner er det per Benayouner, Mascheranoer, Glen Johnsoner, Hendersoner, Lovrener, Maneer, Clyner, Robertsoner, VVDer?

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40577
28.06.18 06:30
Kloppy: - Omvendt?

Skulle såklart stå mindre......

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40577
28.06.18 06:36
marco2007: Uenig. Fra hvilken liga eller hvilken plass i den ligaen spiller liten rollen. Det er uansett ikke en negative ting at en spiller tidligere har levert gode prestasjoner i PL. Risiko måles også opp mot pris. Naturlig å anta at man har betalt/betaler en høyere sum for spillere fra topp 6 i topp 4 ligaene enn fra nedrykkskadidateri PL. Hva synes du om Shaqiri til latterlige £12m da? Regner med at du er strengt i mot det kjøpet med denne logikken din? Du baserer meningen din på hvis om atte osv. Hvorfor ikke ta en titt på hva historien faktisk tilsier? Hvor mange Aquillanier, Markovicer,Balotellier, Morenoer, Sakhoer, Luis Albertoer, Aly Cissokhoer, Borinier, Sahiner, Poulsner er det per Benayouner, Mascheranoer, Glen Johnsoner, Hendersoner, Lovrener, Maneer, Clyner, Robertsoner, VVDer?

Nå er ikke Alberto, Borini, Poulsen engang av den typen jeg nevner. Og skadefrekvensen til Aquilani og oppførselen til Balotelli gjør heller ikke disse til relevante eksempler. Nøkkelspillere/sentrale spillere hos topp 5-klubber. Ingen av disse var det utenom kanskje Balotelli, men han var en historie for seg selv.

Og prisen blir ikke nødvendigvis høyere. Vi betalte latterlige summer for Benteke og Carroll, og ville sikkert måtte betale £50m for Zaha. Disse kostet like mye som det ville kostet å hente en klassespiller for de angitte klubbene i topp 5-ligaene.

Og selvfølgelig spiller det en rolle hvilken plass de kom på. Du tror altså at dumpekandidater stort sett spiller samme type fotball som topplag? Du har mast om at det er mindre risky å hente fra PL, men nekter å ta med i vurderingen at å hente fra et topplag i en av disse ligaene sannsynligvis gir oss en spiller som kommer fra en spillestil som minner mer om Liverpools enn om vi henter en spiller fra et lag trent av typer som Hodgson, Allardyce, Pardew eller Pulis.

(Innlegget ble redigert 28.06.18 06:38)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40577
28.06.18 07:03

Alle kjøp fra mindre klubber i PL de siste 10 årene av storklubbene. Har ikke tatt med småkjøp eller unggutter som knapt kostet noe. Ser man på listene er det for det første relativt få kjøp fra slike klubber, og for det andre svært få som blir viktige spillere for nye klubber. Liverpool har 3 stk som har blitt viktige, United har et par, Chelsea en 2 stk og City har vel ingen

Liverpool: Johnson, Konchesky, Carroll, Enrique, Adam, Henderson, Allen, Mignolet, Benteke, Ings, Wijnaldum, Robertson.

Arsenal: Debuchy

Man City: Bellamy, Johnson, Santa Cruz, Sinclair, Bony, Delph

Man Utd: Valencia, Smalling, Jones, Zaha

Chelsea: Cahill, Demba Ba, Moses, Remy, Begovic og evt. Drinkwater, Kante

 

(Innlegget ble redigert 28.06.18 07:06)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40577
28.06.18 07:34

Her har jeg ikke tatt med transfers fra Everton, fra Aston Villa rundt 10-11 og fra Soton rundt 14-16.

Om vi tar med dem kan vi også ta med en hel drøss med Soton-spillere til Liverpool, Young, Schneiderlin, Shaw og Fellaini til United, Downing til Liverpool, Milner, Barry og Stones til City og Barkley til Everton.

Selv når man tar med absolutt alle spillerne her, så er det svært få som ender som nøkkelspillere i en toppklubb. Stort sett blir de i høyden stallspillere som Allen, Lallana, Milner, Young, Fellaini. I noen tilfelle blir de mer faste slik som Lovren, Cahill, Barry og Henderson og i kun et bittelite antall tilfeller blir de nøkkelspillere som Van Dijk, Kante og Mane.

marco2007
marco2007Innlegg: 9907
28.06.18 08:44

Tilfeldighet at du har utelatt Spurs? Fordi de ha en lang liste med gode kjøpe fra engelske klubber som er plassert under dem selv? Trippier, Davies, Ali, Dembele, Townsend, Bale osv

Bra du utelater spillere fra Leicester og S'hampton. De hadde jo tross alt en Off season hvor de var gode:)

Arsena : man mister troen på arbeidet du har gjort når du unnlater å ta med Ox, Arteta, Ramsey.

Gidder ikke å sjekke resten, sikker mye du har utelatt der og.

Ser du unngikk spm mitt så jeg spør igjen. Du er tydeligvis sterkt i mot at vi kjøper Shaqiri og Sessegnon. Begge fra drittlag i England og fra klubber som ikke er i nærheten av å spille samme type fotball som oss?

La oss søke på biggest flops i PL, disse er en knippe av de som kom opp:

Kagawa - Kom fra en toppklubb i Tyskland

Facio - Hjalp Roma til andre plass i Italia før turen til Spurs

Soldado - Kom fra toppklubb i Spania

Dos Santos - Nei Barca har en fæl spillestil

Filipe Luis - Nja Atletico slet vell langt nede i la liga da

Di Maria - Akkurat på det tidspunktet var Real M ikke et topplag

Falcao - Uflaks

Det er ikke svart hvitt dette heller. Utallige suksesshistorie og flopper når det gjelder kjøp av spillere fra egen liga (lavere plassert) og det samme fra utlandet både fra dårlige og gode klubber. 

Man kan ikke kategorisk utelukke det ene eller det andre. For oss har begge deler gitt oss gull, VVD, Mane,Mascherano, Robertson, Torres, Couthino, Suarez og begge deler har gitt oss brokk! Downing, Carroll, Adam, Balotelli, Aquilani, Markovic

 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40577
28.06.18 08:55
marco2007: Tilfeldighet at du har utelatt Spurs? Fordi de ha en lang liste med gode kjøpe fra engelske klubber som er plassert under dem selv? Trippier, Davies, Ali, Dembele, Townsend, Bale osv

Fordi de ikke har vært et gjennomgående topplag eller hatt like mye midler i disse årene. Og Townsend? Du er virkelig useriøs når du begynner å ramse opp slike spillere.

Arteta glemte jeg, og Ramsey tok jeg ikke med fordi jeg tok de siste 10 sesonger, altså spillere som er oppgitt fra 08/09-sesongen og utover på denne oversikten:

http://www.transferleague.co.uk/arsenal/english-football-teams/arsenal-transfers'

Og om vi skal begynne å ramse opp spillere fra utenlandske toppklubber som har lykkes, så blir listen MYE lengre enn antall britiske spillere. Oversikten min viser utvetydig at det er et svært lite antall spillere fra mindre lag i PL som har vært viktige spillere i de store klubbene de siste 10 årene, selv om man tar med klubber som Soton, Leicester og Everton.

Og det er ikke et billigkjøp av Shaqiri jeg er imot, en spiller som neppe er tiltenkt noen annen rolle enn som backup. Ei heller Sessegnon som sannsynligvis er et av de 3-4 største engelske talentene vi har sett de siste 15 årene. Selv om prisen for ham pdd sannsynligvis er usannsynlig drøy.

Det er dyre kjøp av spillere som utelukkende har prestert i svake PL-klubber, slik som Carroll, Benteke og den som kunne vært aktuell denne sommeren; Zaha.

Poenget mitt var heller ikke at vi ALDRI skal kjøpe fra PL eller at kjøp fra kontinentet ALLTID er trygt. Det er at PL-proven er kun underordnet og at det er viktigere relevant å se på spillestil for det laget som spilleren kommer fra uansett om det er PL, BL eller La Liga.

(Innlegget ble redigert 28.06.18 09:21)

marco2007
marco2007Innlegg: 9907
28.06.18 09:06

Det som hadde vært interessant er å se på hva har man fått igjen av salgssummer for britiske flopps kontra utenlandske flopps? Kan du ikke ta en nærmere titt på det? Dette ikke for å fortsette en tullete krangel:)

Det lille jeg sjekket her (mellom bleieskift) :

Benteke inn for £32 solgt for £27m

Carroll inn for £36 solgt for £15

Markovic inn for £22 solgt for £0

Keane inn for £21 solgt for £15

Downing inn for £20 solgt for £7

Balotelli inn for £18  solgt for £0

Aquilani inn for £18m solgt for £0

Allen inn for £17m solgt for £13m

Det virker, ja virker, som om at man er i stand til å redusere tapet økonomisk betydelig på britiske flopps kontra utenlandske flopps. Kan godt hende listen er lenge og at det viser oss noe annet?  

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28252
28.06.18 09:16

Altså, den diskusjonen dere har gående.

Det kan vel hende at spilleren heller enn destinasjonen han kommer fra er viktigere og mer interessant i forhold til om han lykkes eller ikke?

Tror ingen av dere vil klare å finne en regel eller et forholdstall som forteller noe vettugt om en bør kjøpe fra øvre eller nedre halvdel i PL eller utlandet.

marco2007
marco2007Innlegg: 9907
28.06.18 09:25

Nei det tror ikke jeg heller. Svaret et nok begge deler. 

marco2007
marco2007Innlegg: 9907
28.06.18 12:04

https://www.independent.co.uk/sport/football/world-cup/world-cup-2018-xherdan-shaqiri-liverpool-transfer-news-a8420306.html?amp&__twitter_impression=true

Rapporteres at Shaqiri er klar. Annonseres etter VM.

Helt ambivalent forhold til en slik signering. Koster jo ingenting så og si. Minimal risiko rent økonomisk. Tolererer han å være en squad player? I så fall kan det jo blir bra. Selv tviler jeg på han aksepterer det. Heller ikke typen som passer inn i Klopp sine strenge krav til harmoni i spillergruppen og at ingen er større en laget selv

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6548
28.06.18 12:07
marco2007: Heller ikke typen som passer inn i Klopp sine strenge krav til harmoni i spillergruppen og at ingen er større en laget selv

Fordi han kritiserte lagkameratene i Stoke etter forrige sesong?

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 33443
28.06.18 12:08
marco2007: Heller ikke typen som passer inn i Klopp sine strenge krav til harmoni i spillergruppen og at ingen er større en laget selv

Hvordan vet du det?

marco2007
marco2007Innlegg: 9907
28.06.18 12:13

Blant annet ja. En ganske drøy ting å gjøre å gå ut i media med noe slikt. Klopp hadde halshugget han hadde han gjort det hos oss!

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40577
28.06.18 12:17
marco2007: Blant annet ja. En ganske drøy ting å gjøre å gå ut i media med noe slikt. Klopp hadde halshugget han hadde han gjort det hos oss!

Er jo på ingen måte gitt at han finner på det samme i Liverpool. Dessuten er potensiell nedtur med et kjøp av Shaqiri absolutt minimal, sålenge man ikke gir ham en såpass høy lønn at det er vanskelig å få solgt ham igjen dersom det går skeis.

marco2007
marco2007Innlegg: 9907
28.06.18 12:20

Nei akkurat det jeg sier, risikoen økonomisk er nesten fraværende (avhengig av lønn selvsagt).

Absolutt ikke gitt nei, men handlinger gjort pleier å ha en innvirkning på kommende handlinger. Vet man ønsker å hvitmalte en slikt kjøp så mye som mulig, i vanlig liverpoolfan stil, men man kommer ikke unna at han er litt av en karakter denne Shaqiri. At han er litt høy på seg selv er det vel liten tvil om

(Innlegget ble redigert 28.06.18 12:21)

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 33443
28.06.18 12:26
marco2007: At han er litt høy på seg selv er det vel liten tvil om

Det er det vel også flere i denne thread som er tror jeg. 

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6548
28.06.18 12:31
marco2007: Blant annet ja. En ganske drøy ting å gjøre å gå ut i media med noe slikt. Klopp hadde halshugget han hadde han gjort det hos oss!

Tja. Tror nok det er god takhøyde hos Klopp samtidig som han er nådeløs når strikken dras for langt (Sakho).

marco2007
marco2007Innlegg: 9907
28.06.18 12:36

Off ja, der traff du godt.

Truet med å skifte nasjonalitet når han ikke fikk kapteinsbindet for Sveits 

https://amp.theguardian.com/football/2016/jun/14/euro-2016-xherdan-shaqiri-switzerland-romania

Mener at både Pep og Mancini var årsaken til at han ikke lyktes i Bayern og Inter

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3749557/amp/Pep-Guardiola-benches-won-t-say-Stoke-dynamo-Xherdan-Shaqiri-prefers-life-Mark-Hughes-Manchester-City-boss.html

Kom på feil siden av Mancini ganske fort

https://metro.co.uk/2015/08/10/everton-agree-fee-for-xherdan-shaqiri-after-hijacking-stoke-transfer-5334898/amp/

Til og med Ronaldinho hadde ikke fått noe til med de lagkameratene jeg har

https://www.google.no/amp/s/www.thesun.co.uk/sport/football/5944938/xherdan-shaqiri-stoke-ronaldinho-little/amp/

Joda høres ut som en skikkelig godgutt dette her:) Akkurat den typen Klopp liker:)

 

 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40577
28.06.18 12:39
marco2007: Kom på feil siden av Mancini ganske fort https://metro.co.uk/2015/08/10/everton-agree-fee-for-xherdan-shaqiri-after-hijacking-stoke-transfer-5334898/amp/

Hva som skjedde i tulleklubben Inter er ikke spesielt relevant. De har vært en fryktelig rotete klubb i ganske mange år.

marco2007
marco2007Innlegg: 9907
28.06.18 12:48

Gode gud man skal se vekk i fra mye ser jeg når man skal forsvare oppførselen hans fordi har visstnok var i en "tulleklubb".

Er det så jævlg vanskelig å si at han sportslig og økonomisk er interessant men nedsiden er han som type, hans oppførsel etc?? Hva er problemet med å si det egentlig? Hvorfor en slik enorm trang tll å beskytte han og glatte ting over? Kun fordi han er linket til oss. Samme gamle leksen hele tiden. Alt som blir linket til oss er så forbanna gode, alt av dumme ting de har gjort kan forsvares osv. 

Vi kun ha  blitt linket til Pepe og folk her inne hadde sagt at nei med han er det ingen problem! Topp type og glir lett inn i Klopp filosofien.

Latterlig!

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40577
28.06.18 12:53
marco2007: Gode gud man skal se vekk i fra mye ser jeg når man skal forsvare oppførselen hans fordi har visstnok var i en "tulleklubb". Er det så jævlg vanskelig å si at han sportslig og økonomisk er interessant men nedsiden er han som type, hans oppførsel etc?? Hva er problemet med å si det egentlig? Hvorfor en slik enorm trang tll å beskytte han og glatte ting over? Kun fordi han er linket til oss. Samme gamle leksen hele tiden. Alt som blir linket til oss er så forbanna gode, alt av dumme ting de har gjort kan forsvares osv. Vi kun ha blitt linket til Pepe og folk her inne hadde sagt at nei med han er det ingen problem! Topp type og glir lett inn i Klopp filosofien. Latterlig!

Har ikke sagt noe om de andre hendelsene, og benekter heller ikke at han kan fremstå som en vrang type, men det heller ikke det samme som at alt kan forsvares, etc, etc.

Det er på tide at du får inn i den trange nøtta di at ikke alt er svart/hvitt. Du har brukt de siste månedene på dette forumet på å konstruere en fiktiv oppfatning hos dine medsuppotere som ikke stemmer overens med virkeligheten, og som du bruker masse tid på å argumenter mot, og samtidig forsøker å fremstå som en fornuftens kraft blant supporterne.

Greia er at den generelle oppfatningen ikke nødvendigvis ikke er slik som du fremstiller det, og at du bruker mesteparten av tiden på å argumentere mot stråmenn.

marco2007
marco2007Innlegg: 9907
28.06.18 12:58

Herregud, leser du som står litt lengre her oppe eller?! Jeg sier at risikoen er han som type hvorpå folk svarer:

Fordi han kritiserte lagkameratene i Stoke etter forrige sesong?

Hvordan vet du det?

Er jo på ingen måte gitt at han finner på det samme i Liverpool. 

Du mener at de tre kommentarene ikke stiller spmtegn med det jeg sa at han er en trøblete type??? God natt sier jeg da

Nei nettopp, ting er ikke svart/hvitt. Liten risiko sportslig og økonomisk med denne karen. Risikoen ligger i hans personlighet. Der, grått som faen!:)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40577
28.06.18 13:01
marco2007: Du mener at de tre kommentarene ikke stiller spmtegn med det jeg sa at han er en trøblete type??? God natt sier jeg da Nei nettopp, ting er ikke svart/hvitt. Liten risiko sportslig og økonomisk med denne karen. Risikoen ligger i hans personlighet. Der, grått som faen!:)

Når du selv bruker argumentasjon som:

Hvorfor en slik enorm trang tll å beskytte han og glatte ting over? Kun fordi han er linket til oss. Samme gamle leksen hele tiden. Alt som blir linket til oss er så forbanna gode, alt av dumme ting de har gjort kan forsvares osv.

Du fremstår som svært negativt innstilt i forsøket på å nyansere. Ikke bare i denne saken, men også i andre transferdebatter de siste månedene.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28252
28.06.18 13:03
marco2007: Heller ikke typen som passer inn i Klopp sine strenge krav til harmoni i spillergruppen og at ingen er større en laget selv

Du vet ingenting om Klopps krav til harmoni i spillergruppen. 

Hadde Shaqiri hatt samme glimrende mentalitet som Suarez, så hadde han sikkert banket opp samtlige lagkamerater i Stoke, det er den råtneste gjengen fotballspillere jeg har sett på lenge. Det trengs ærgjerrighet og ekstremt konkurranseinstinkt på toppen.

marco2007
marco2007Innlegg: 9907
28.06.18 13:15

Der igjen ja. Alt må forsvares...

Hvis du ikke har fått med deg hva Klopp krever utenomsportslig så foreslår jeg du setter deg ned for å søke litt på nett. Hvis du ikke tror at han er strenger på dette aspektet enn mange andre manageren så ja, søk litt igjen.

Eller enda bedre, les boken av Honigstein

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28252
28.06.18 13:25
marco2007: Der igjen ja. Alt må forsvares... Hvis du ikke har fått med deg hva Klopp krever utenomsportslig så foreslår jeg du setter deg ned for å søke litt på nett. Hvis du ikke tror at han er strenger på dette aspektet enn mange andre manageren så ja, søk litt igjen. Eller enda bedre, les boken av Honigstein

Kan du la stråmennene dine ligge igjen?

Jeg har fått det med meg. Jeg vet utmerket godt hva han krever. Du gjør ikke. 

marco2007
marco2007Innlegg: 9907
28.06.18 13:28

Hva krever han da siden det du mener jeg han krever er feil? Hva er det med Shaqiri som gjør at han er en typisk Kloppspiller???

Klikk for å gå tilbake til toppen