Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Man United - sommervinduet 2018

NYTT TEMA
gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
23.06.18 15:41
Kristwic7: Carrasco kunne vært interessant på kanten vår. Venter på at Thpe skal komme og si at jeg har sett han for første gang i dag.

Trenger vi virkelig en høyrebent venstreving?

Lezah
LezahInnlegg: 63927
23.06.18 15:42

Aulas sier han og JM har vært i samtaler. MEN spekulerer i Ndombele, som jeg aldri har sett spille.

(Innlegget ble redigert 23.06.18 15:42)

Lezah
LezahInnlegg: 63927
23.06.18 15:44
Kristwic7: Carrasco kunne vært interessant på kanten vår. Venter på at Thpe skal komme og si at jeg har sett han for første gang i dag. Enter Thpe i 3-2-1..... go!

Du har garantert sett ham før. Bare aldri nevnt ham før i dag, jmf historikken din.

Jeg håper vi henter hundre venstrevinger.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
23.06.18 15:46
Lezah: Aulas sier han og JM har vært i samtaler. MEN spekulerer i Ndombele, som jeg aldri har sett spille.

Var spinnvill i Lig Ø denne sesong. Hipsterne på twitter har vært helt hypa.

Lezah
LezahInnlegg: 63927
23.06.18 15:47
gurglebassen: Var spinnvill i Lig Ø denne sesong. Hipsterne på twitter har vært helt hypa.

Da er han noe for oss.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20259
23.06.18 15:57

Hvor har du dette fra?

ST10
ST10Innlegg: 23312
23.06.18 16:04

Har sett litt Lyon denne sesongen, og Ndombele er jeg ikke overrasket er på radaren til større klubber. Mye tempo og power.  Essientype

Lezah
LezahInnlegg: 63927
23.06.18 16:08
TheBelfastBoy: Hvor har du dette fra?

Hva da? Aulas-praten?  Nevnt i MENs live rykte-feed og sitert herfra. Aner ikke noe om troverdigheten og har ikke kildekritisk saumfart nettet for å sjekke validiteten i dette, altså.

 Ser MEN hadde sak i går også.

(Innlegget ble redigert 23.06.18 16:11)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45556
23.06.18 18:32
Lezah: Du har garantert sett ham før. Bare aldri nevnt ham før i dag, jmf historikken din. Jeg håper vi henter hundre venstrevinger.

Lettere å nevne noen når du ser de og de presterer på det aller høyeste nivået.

Lezah
LezahInnlegg: 63927
23.06.18 19:54
Kristwic7: Lettere å nevne noen når du ser de og de presterer på det aller høyeste nivået.

Men det gjorde han jo lenge i AM, noe du selv har sett? Hvorfor slo det deg akkurat mot Tunisia at han kan være noe for oss? Han har spilt i CL og mot giganter som Barca og RM tidligere, tross alt.

(Innlegget ble redigert 23.06.18 19:57)

dennismufc
dennismufcInnlegg: 4861
23.06.18 23:47

Vi har hatt mye «det neste store» på den venstrekanten. Zaha, Januzaj, Depay, Martial... Men sett i ettertid så synes jeg Zaha har det største råtalentet. Best fysikk og dribleferdigheter. Hadde vært interessant å sett han blitt satset på! 

 

Thpe
ThpeInnlegg: 34764
24.06.18 17:24
Kristwic7: Carrasco kunne vært interessant på kanten vår. Venter på at Thpe skal komme og si at jeg har sett han for første gang i dag.

Da venter du forgjeves ;-) 

 

Men du mener vi trenger en venstrekant? 

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24375
24.06.18 18:29

Venter på at "noen" skal anbefale Wague nå.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45556
24.06.18 20:19
Thpe: Da venter du forgjeves ;-)    Men du mener vi trenger en venstrekant?

Jeg mener vi trenger det meste utenom keeper egentlig. Skal Rashford være spiss eller kant? Skal Sanchez være kant, off midt, høyrekant eller spiss? Og hva med Martial? 

Mc_lovin
Mc_lovinInnlegg: 8171
25.06.18 10:15

Forøvrig, syntes Arzani så god ut for Australia mot Danmark. 19 år og VMs yngste spiller. Har sett absolutt ingenting av ham utenom de 28 minuttene, men han hypes visstnok ganske mye i Australia. Blant annet en nasjonal kampanje for å gi Arzani en startplass i lagoppstillingen vs. Peru.  

Spilte venstreving mot Danmark, men kan etter rapportene spille i alle offensive posisjoner. Hvis Martial drar kunne han vært en fin back-up mtp. alderen. Kunne utviklet seg videre back Sanchez og Rashford. 

Warren Joyce har visstnok arbeidet med ham og har likt hva han har sett.

 

(Innlegget ble redigert 25.06.18 10:16)

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
25.06.18 10:22
Mc_lovin: Forøvrig, syntes Arzani så god ut for Australia mot Danmark. 19 år og VMs yngste spiller. Har sett absolutt ingenting av ham utenom de 28 minuttene, men han hypes visstnok ganske mye i Australia. Blant annet en nasjonal kampanje for å gi Arzani en startplass i lagoppstillingen vs. Peru.

Han er jo proforma i City-systemet siden han spiller for Melbourne City. Vil tro araberne har kontroll på ham og følger med hvis det er snakk om en potensiell villmink. 

Mc_lovin
Mc_lovinInnlegg: 8171
25.06.18 10:25
gurglebassen: Han er jo proforma i City-systemet siden han spiller for Melbourne City. Vil tro araberne har kontroll på ham og følger med hvis det er snakk om en potensiell villmink.

(Innlegget ble redigert 25.06.18 10:26)

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
25.06.18 15:03

Jeg tror kanskje RTD har reist på ferie.

robins
robinsInnlegg: 7834
25.06.18 15:22

Tror kanskje han hadde godt av det.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20259
25.06.18 16:06

Et annet poeng er at jeg tror Mourinho hadde det rimelig klart for seg hvor Pogba skulle brukes. Nemlig som en 8er. Litt på samme måte som han benyttet Fabregas i Chelsea eller i rollen man ofte ser Kroos få. Eller Scholes anno 06/07. En litt dypere playmaker, ikke like dypt som en klassisk "regista" og med litt mer frihet til å pushe høyere i banen. Det er en rolle jeg i utgangspunktet tror burde passe ferdighetsregisteret til Pogba svært bra.

 

Utfordringen har vært at det har vist seg at Pogba sliter med den defensive byrden en slik rolle innebærer. Mitt inntrykk er imidlertid at han svært ofte klarer seg bra defensivt i en slik rolle, men at han i en periode har slitt med den. Jeg synes han klarte seg veldig bra i en lignende rolle den første sesongen til tross for at makkeren hans på midtbanen ikke var ideell. Jeg synes også han var svært god de første månedene av årets sesong.

 

Paranoid som jeg er har jeg inntrykk av at perioden hvor han slet i denne rollen sammenfalt med perioden etter at han ga uttrykk for at han ønsket en mer offensiv rolle. Jeg tror at Pogba er svært bevisst på at han i veldig stor grad bedømmes på bakgrunn av mål og målgivende, og at han er svært opptatt av eget omdømme. Derfor tror jeg hans motivasjon og holdning ble negativt påvirket når han ikke fikk spille i rollen han mente gavnet han selv mest. 

 

Og hvorfor ønsker ikke Mourinho å bruke Pogba i en mer offensiv rolle?

Jeg tror det er to grunner til dette. 

Den ene grunnen er at det ikke er rom til den klassiske tier-playmakeren lenger. Bokstavlig talt. Det er svært få eksempler på typiske ballfordelere som "ligger" sentralt i banen på samme måte som vi gjerne så for ti år siden. Rommet sentralt i banen like utenfor seksten er for kritiske til at lag på toppnivå kan tillate at motstanderen har en god pasningspiller rettvendt i dette området av banen. Dette området er det mest kritiske å forsvare, og derfor ofte svært tettpakket. Angriperne blir derfor ofte feilvendt med lite tid og rom. Det er et dårlig utgangspunkt for en ballfordeler. 

 

Det er grunnen til at svært få topplag benytter en slik spiller. Det er også grunnen til at f.eks. Pochettino har dyttet Eriksen ut på høyrekant hvor han får både tid, rom og frihet til å gjøre det han er best på. Det kan også illustreres av statistikk. Det er f.eks. ikke ofte en ser at tierne er de spillerne med flest ballberøringer/involveringer i gode lag lenger.

 

Dermed vil Pogba måtte trekke dypere i banen dersom han skal være ballsentral/fordeler i laget. Og nettopp dette har vært en av utfordringene når Pogba får en mer offensiv rolle. Han trekker ned for å hente ballen. Det medfører at vi blir veldig baktunge ved at vi står igjen med kun tre offensive spillere, og at vi får enda mindre bevegelse på siste tredjedel av banen. 

 

Kvalitetene til Pogba taler for at han bør være den spilleren i laget som har ballen mest, og han bør helst kunne motta den rettvendt. Men han har også x-faktor nok til at han antakelig kunne vært en ren angrepsspiller med svært lite defensivt ansvar. Jeg tror imidlertid ikke han kan være begge deler slik han ser ut til å ønske.

 

Tierrollen i dag er redefinert og forbeholdt spillere med andre kvaliteter. Lag som benytter det bruker spillere som ligner mer på en litt mer defensiv orientert spiss, og som i stor grad lever av å utnytte bevegelsen og rommet spissen skaper. Et godt eksempel er Dele Alli. Og det tar meg til grunn nummer to; jeg synes ikke Paul Pogba er særlig god til akkurat dette. Time løp inn i boksen, bevege seg inn i rom etc. Der synes jeg rett og slett Lingard er en mye bedre spiller.

 

Pep Guardiola og Man Citys system kunne vært en løsning, men ikke en løsning som "fritok" Pogba for defensivt ansvar. Noen sier at Man City spiller med to tiere i form av KdB og David Silva, men i mine øyne er det i realiteten en slags hybrid av tier og åtter. Begge har mye ansvar både offensivt og defensivt, men City er svært offensive og spillerne fremstår i større grad som angripere og dermed svært offensive indreløpere. Det ville imidlertid ikke fritatt han fra defensivt ansvar. Jeg tror heller ikke at Man Utd har gode nok spillere til å kopiere det. Det krever nok også en annen spillestil enn hva vår trener står for.

 

En annen løsning kunne vært at han fikk en lignende rolle som Eriksen i Spurs. Pogba ville da i realiteten erstattet Mata hos oss, og fått svært mye frihet. Da kunne vi ha spilt med Lingard og Fred som indreløpere. Lingard ville dermed fått spille i en rolle jeg tror er optimal for han. Jeg tror også det er et oppsett egnet til å få svært mye ut av Pogba. Særlig realistisk er det nok ikke.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
25.06.18 16:20
TheBelfastBoy: få svært mye ut av Pogba

Jeg sitter med oppfatningen av at Paul Pogba passer best som den mest frie/kreative spilleren i en midtbanetreer. Jeg ser at Mourinho har hentet inn Fred, og jeg vil tro det er for å kunne mønstre denne trioen i toppkamper: Pogba, Matic, Fred.

Nemanja Matic (Scott McTominay, Marouane Fellaini)
Fred Santos (Ander Herrera, Andreas Pereira)
Paul Pogba (Juan Mata, Jesse Lingard)

Enorm bredde på denne midtbanen. Regner vel med at noen drar (Fellaini?), men er ikke mange lag i verden med bedre bredde selv om belgieren drar.

(Innlegget ble redigert 25.06.18 16:20)

TheWhitePele
TheWhitePeleInnlegg: 6804
25.06.18 17:10
TheBelfastBoy: Jeg tror at Pogba er svært bevisst på at han i veldig stor grad bedømmes på bakgrunn av mål og målgivende, og at han er svært opptatt av eget omdømme. Derfor tror jeg hans motivasjon og holdning ble negativt påvirket når han ikke fikk spille i rollen han mente gavnet han selv mest.

Godt innlegg. Tror også Pogba er veldig klar over at det er mål og målgivende som gjelder for å bli omtalt som en av de beste, og han ønsker jo å bli kåret til verdens beste spiller. Og det er jo sant; De Bruyne var ligaens beste spiller i sesongen som var, den viktigste spilleren på ett City lag som vant ligaen med 19 poeng. Likevel ble han ikke kåret til årets spiller. 

dennismufc
dennismufcInnlegg: 4861
25.06.18 20:32

Godt gjort av Luke Shaw å se ut som en feit britisk turist som aldri har trent... På tide med nytt fjes inn?? Jeg stemmer Alex Sandro, eller Tierney hvis førstnevnte blir grisedyr 

wig1
wig1Innlegg: 3345
25.06.18 22:03
dennismufc: Godt gjort av Luke Shaw å se ut som en feit britisk turist som aldri har trent... På tide med nytt fjes inn?? Jeg stemmer Alex Sandro, eller Tierney hvis førstnevnte blir grisedyr

Hva er det du med flere rører om? Det der er ikke matchfit form nei, men det er ikke mye trening som skal til før en proff spiller er tilbake. Så ille er det faktisk ikke. 

jback
jbackInnlegg: 18260
25.06.18 22:43

Var det ikke Willian som så ut som en bamse rett etter sommeren?

CryniX
CryniXInnlegg: 12841
26.06.18 08:01
TheWhitePele: De Bruyne var ligaens beste spiller i sesongen som var, den viktigste spilleren på ett City lag som vant ligaen med 19 poeng. Likevel ble han ikke kåret til årets spiller.

Forutsigbart nok.

CryniX
CryniXInnlegg: 12841
26.06.18 08:02
dennismufc: Godt gjort av Luke Shaw å se ut som en feit britisk turist som aldri har trent...

Du er vel rene Arnold i forhold.

Det kunne vært verre, han kunne sett ut som Gundogan eller Higuain. Eller the lad Wazza, som snek til seg en god slurk fra pinten i "skjul".

(Innlegget ble redigert 26.06.18 08:03)

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
26.06.18 09:41
CryniX: Det kunne vært verre, han kunne sett ut som Gundogan eller Higuain. Eller the lad Wazza, som snek til seg en god slurk fra pinten i "skjul".

Blir kjekt for Wayne borte i DC, hvor man har en BK på hvert et hjørne.

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19865
26.06.18 12:19
CryniX: Det kunne vært verre, han kunne sett ut som Gundogan eller Higuain. Eller the lad Wazza, som snek til seg en god slurk fra pinten i "skjul".

Litt mer fasong på disse ja.

 

De to førstnevnte bidrar spillemessig og i form av sluttprodukt enda på et høyt nivå heldigvis.

Med Wazza forfalt fysikk, mobilitet og teknikk så det sang de siste åra.

Eller var det resten av laget som fikk han til å framstå dårligere? Husker ikke helt hva forkjemperne hans var bastante på at var fasiten helt til han ble solgt..

(Innlegget ble redigert 26.06.18 12:23)

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
26.06.18 12:45
Hetfield: Eller var det resten av laget som fikk han til å framstå dårligere? Husker ikke helt hva forkjemperne hans var bastante på at var fasiten helt til han ble solgt..

van Gaal sin feil.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg