Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

LIVERPOOL FC 2018/19

NYTT TEMA
FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 14292
12.01.19 19:06
Shenon: Dette er det dummeste jeg noensinne hører/leser! Ser man kamper med et snev av fotballforståelse, ser man denne "usynlige jobben" helt fint!

Så hvorfor forklarer du da at han spiller kanskje i den viktigste rolla i ett lag som er kanskje blandt europas fem beste lag for øyeblikket av en manager som også nok er blant de fem beste på samme scene.

Er Jeg og  Jo og kLOPP  og andre dum og du og andre Hendomotstandere fotballkloke på ett annet nivå.

looprevil_fc_x2
looprevil_fc_x2Innlegg: 4772
12.01.19 19:06

Alisson - 6

Arnold - 7

Fabinho - 6

VVD - 7

Robertson - 8

Hendo - 7

Gini - 7

Shaqiri - 5

Firmino - 7

Mane - 6

Salah - 7

Ang Hendo, er ganske enig i at 6.5 er passe karakter. Gini og forsåvidt. De var middelmådige i første omgang, bedre etter. Men lar tvilen komme til gode siden vi vant.

Shenon
ShenonInnlegg: 4786
12.01.19 19:08
FrannyLee: Er Jeg og Jo og kLOPP og andre dum og du og andre Hendomotstandere fotballkloke på ett annet nivå.

Nei, svaret er faktisk enda enklere enn som så:

 

Vi har ikke bedre midtbanespillere i klubben pdd (spesielt som den dype i en 3er), så lenge Fabinho må spille stopper.

minuspol
minuspolInnlegg: 36174
12.01.19 19:19
WaltonBreckRd: Tull. Henderson spiller en dårlig 1.omgang, god 2 omgang. Gini er helt på det jevne, ikke mye svakere enn Henderson.

En flott førsteomgang avløst av en fantastisk andreomgang. Sørget lenge alene for at Brightom ikke kom over midten.

(Innlegget ble redigert 12.01.19 19:21)

minuspol
minuspolInnlegg: 36174
12.01.19 19:21
Tellyrex: Minus: Skjønner at du digger Hendo, og det er så klart lov å mene det. Men jeg lurer på følgende;

For deg, Tormund, Shenon og veldig mange andre så må man jo begynne med "dette er en ball". Det gidder jeg ikke.

Du må nok bare prøve så godt du kan sjøl. Det er ikke alle forunt å forstå fotball dessverre, men dere kan jo ha det gøy allikevel?

 

Shenon
ShenonInnlegg: 4786
12.01.19 19:28
minuspol: Det er ikke alle forunt å forstå fotball dessverre

Nei det skal faen sjøl vite...

Tormund
TormundInnlegg: 24287
12.01.19 20:00
minuspol: For deg, Tormund, Shenon og veldig mange andre så må man jo begynne med "dette er en ball". Det gidder jeg ikke.

Fantastisk, rett og slett fantastisk.

Tror du er så smart kun fordi du liker spillere andre mener er søppel. 

Kan ikke tenkes at dine favoritter er elendige spillere?

liverpo__ole
liverpo__oleInnlegg: 20222
12.01.19 20:07

Men når “dere andre” ikke ser kampen så er det jo ikke rart det blir krangling...

(Innlegget ble redigert 12.01.19 20:10)

masterpool
masterpoolInnlegg: 16824
12.01.19 20:26

Siden børsen på .no for engangsskyld er åpen, så kan man gå inn og se. Dropp selve tallet, det er jo beskrivelsen som er interessant. Og der treffer de jo relativt bra, langt bedre enn noen her inne foreløpig har gjort.

Tormund
TormundInnlegg: 24287
12.01.19 20:34

Twitter spør hvem som var banens beste spiller. Etter å scrollet i to minutter så jeg ikke en eneste som nevnte Henderson. Wijnaldum derimot gikk igjen ganske ofte.

looprevil_fc_x2
looprevil_fc_x2Innlegg: 4772
12.01.19 20:44
minuspol: En flott førsteomgang avløst av en fantastisk andreomgang.

Lista ligger skremmende lavt ser jeg.

milanB
milanBInnlegg: 32932
12.01.19 21:12

God kamp av Henderson idag. Ikke briljant men gjør en kapteins jobb!

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 21190
12.01.19 22:00
milanB: God kamp av Henderson idag. Ikke briljant men gjør en kapteins jobb!

Det er vel Henderson i nøtteskall.
Ikke briljant, litt grå og traust, men en viktig brikke i laget.
Man trenger slike også.

johwi68
johwi68Innlegg: 19916
12.01.19 22:43

Midtbanen, ja, den er mye svakere enn i fjor, har jeg lest her på vgd. Noe som bare sementerer inntrykket mitt av at det er mange her inne som elsker fotball, følger LFC i alt, og lever og ånder for klubben. Men som skjønner skremmende lite av spillet, Klopps endringer, midtbanens oppgaver, og de enkelte spillernes roller.

I fjor ble vi ofte offer for en midtbane som tok altfor mange sjanser, som mistet ballen når vi var i ubalanse, som ikke tok oppgavene på defensive dødballer på alvor, som jaget ukritisk i angrep når vi fikk brudd, og som i det store og det hele prioriterte det defensive i for liten grad. Hovedansvaret for det hadde selvsagt Klopp, og spillerne han brukte fikk ikke utført sine oppdrag bra nok.

Årets sesong har siden første spark på ballen mot Hammers på Anfield i august, vist et lag som henger langt bedre sammen. Vi har stort sett alltid minst to midtbanespillere som enten ligger dypt eller venter med å ta løp inn i motstandernes forsvarssone til vi har nok mann bak ballen. I tillegg er TAA og Robbo blitt flinkere til å samordne de offensive løpene, noe som bl.a. har medført at Robbo tar disse oftere, naturlig nok siden Mané på sin side gjerne har ligget lavere enn Salah/Shaqiri.

Uansett, på midtbanen vår har Henderson stort sett hatt den dypeste rollen når vi har spilt med tre på midten, og som en av to i 4231-formasjonen. Med andre ord har han kun unntaksvis hatt offensive oppgaver, gjerne på tampen av kamper når vi har gjort en formasjonsendring pga bytter, eller som mot Man City når vi jagde scoring.

Wijnaldum har i enkelte kamper hatt den dype rollen (når Hendo har vært ute), i et par kamper vært makker til Fab/Hendo, og i mer enn halvparten av sine kamper vært en av to indreløpere i 433. Han har på mange måter vært poteten vår, og i stort sett utført de ulike jobbene bra. Som en av to dype mener jeg han har vært som svakest, mens han har hatt sine beste kamper når han har kunne løpe en del offensivt i 433 og skape kaotiske tilstander hos motstanderne (og skapt rom for de offensive spillerne våre). Milner har vært litt som Gini, bare gjort jobben jevnt over litt svakere.

Fabinho er den som utelukkende er en defensivt anlagt midtbanespiller, og vil ha rollen som den dypeste i 433 eller som en av to i 4231 (når han ikke må være stopper under skadekriser, da). Fabinho har bare blitt bedre og bedre utover høsten og vinteren, hovedsaklig fordi han har blitt mer kompis med tempo i ligaen, men også fordi han gjør færre feil pr kamp. Ballmissene er minimale nå, og sammen med Henderson gjøres det nesten ikke feil som fører til farlige brudd imot, sammenlignet med det midtbanen vår presterte forrige sesong. Gini kan til en viss grad regnes inn her, men hans rolle er ofte å ta litt flere risikable valg når han har muligheten til det (bl.a. sikring).

De som ønsker å avskilte Henderson og mener at han ikke bidrar i Klopps mannskap virker å ikke skjønne hvor viktig ballinnehav og kontroll på kula er i Klopp-ball. I Jordan har han en spiller han virkelig kan stole på i så henseende, noe Klopp selv har sagt utallige ganger, og en spiller som nesten ikke gir bort ballen. Han skal spille på det sikre, han skal slå ei støttepasning hvis han ikke er 100% sikker på at pasningene framover vil sørge for fortsatt ballinnehav (og, han slår veldig mange flere offensive pasninger enn enkelte her inne gir ham kred for), og han skal holde ballen i gang. 

Primæroppgaven er å sveipe foran forsvaret, ta ut de offensive motspillerne, sørge for brudd, fange opp rom de forsøker å skape, og generelt gå i krigen for å gjøre ballen rød. Utover dette skal han naturligvis fore våre offensive spillere med ball, sette dem i gunstige posisjoner, og bidra som støttespiller (ligge i rommet bak dem) når de forsøker skape sjanser for oss. Så, i kamper det lugger for Salah, Mané, Firmino eller Shaqiri (Keïta etterhvert), får Henderson masse kjeft og det klages unisont fra de som misliker ham. Det gjør ikke klagene mer fornuftige og reale selv om liverpool.no hakker på ham fordi han ikke bidrar mer offensivt (jeg vet at de har mange nok som nærmest hater ham, fordi jeg kjenner et par typer der), for den gjengen der er seriøst ikke mer enn fotballsupportere som de fleste av oss, med noe journalistisk bakgrunn (men, lite fra sportsredaksjoner).

Hvis Hendo går ut av sin rolle, begynner å løpe inn i motstandernes boks, slå de risikable pasningene som ofte fører til sjanser mot, så ville hylekoret som virkelig ikke har skjønt hvor viktig det er at en ballsentral ikke mister ballen ha hylt enda høyere, og da med rette. Men, dette ser vi (nesten) ikke denne sesongen. Vi slipper nesten ikke motstanderne til når han nå virkelig utfører rollen sin etter ordre, noe vi har sett gang på gang denne sesongen, og senest i dag. Sammen med Fabinho synes jeg vi har en eminent duo, og når Man City nesten ikke skaper noe som helst mot oss på Etihad så burde flere se dette. De skapte ikke noe før vi jagde utligning, VvD ble spiss, og Lovren fikk sine hjerneblødninger.

Heldigvis ser Klopp dette. Heldigvis har vi tyskeren som manager. Og, heldigvis er Henderson kaptein og midtbanegeneral.

Ha en fin lørdagskveld.

idiomatisk
idiomatiskInnlegg: 595
12.01.19 23:00
johwi68: Midtbanen

Helt enig med Mr. Joh her. Selvom jeg mener at midtbanen til Pool kunne trengt en spiller som kan åpne forsvar ala  couthino, men jeg er helt sikker på at Klopp vet hvordan og hva som skal til- så jeg bare nyter turen.

johwi68
johwi68Innlegg: 19916
12.01.19 23:08
idiomatisk: Helt enig med Mr. Joh her. Selvom jeg mener at midtbanen til Pool kunne trengt en spiller som kan åpne forsvar ala  couthino, men jeg er helt sikker på at Klopp vet hvordan og hva som skal til- så jeg bare nyter turen.

Jeg tror vi har denne spilleren x2 i troppen. Keïta vil komme utover nå, det er jeg sikker på, mens vi har en kar som snart er tilbake fra skade. Oxlade-Chamberlain vil fungere bra foran Fab/Hendo, Fab/Gini og kanskje Hendo/Gini, selv om jeg synes disse to i lag ikke er en spesielt god match.

Men, skulle Klopp se behovet for en enda bedre "boksåpner" fra sentral midtbane, så får han bare se til Barcelona og svi av penger for å hente Coutinho hjem. Så får bare de supporterne som føler at det er å hente hjem Quisling tåle det, noe jeg tror de ville ha gjort når han blomstrer. Nå har vi spillere som kan backe PC på fortreffelig vis.

idiomatisk
idiomatiskInnlegg: 595
12.01.19 23:21
johwi68: Barcelona

Fått tilbake Couthino etter et år til 50% av prisen? Ja takk!

Couthino var perfekt for Pool

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6230
13.01.19 00:39

"I dag setter han knapt en fot feil med unntak av ei feilpasning etter fem minutter, og Brighton ser sjanseløse ut helt til de begynner å pælme kula opp når det er ti minutter igjen."

Dette er tull. Tre ganger i første omgang kommer Brighton på noe som kan kalles overganger. Samtlige etter svake involveringer/feil av Henderson.

TheOpiate
TheOpiateInnlegg: 14074
13.01.19 00:41
liverpo__ole: Men når “dere andre” ikke ser kampen så er det jo ikke rart det blir krangling...

Det er unektelig noe veldig rart i å si noe sånt, rett etter at man har påstått at Hendo muligens var vår beste spiller i førsteomgangen...

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 14292
13.01.19 09:50
TheOpiate: Det er unektelig noe veldig rart i å si noe sånt, rett etter at man har påstått at Hendo muligens var vår beste spiller i førsteomgangen...

Mine fotballfaglige diskusjoner back then med mine gamle trenere  Odd Berg (toppscorer i førstediv ett år) Harry Hestad , Inge Bratteteig  og andre fotballfolk som dommerne Einar Halle, Arild Ødegård og Einar Halle  og Frode Nakken og andre munnet ut i en konklusjon.

Det finnes to spillere på ett lag som kan spille til 10 blank uten å berøre ballen i en kamp selv om dette selvsagt aldri skjer og er rent hypotetisk.

Det er den defensive låsen på midten som stenger alle farlige rom så motstanderballinnehaver må bruke ballen inne i ufarlige rom og må snu tilbake med ballen hver gang han ønsker å tre igjenom men rommet er ikke der, og det er keeperen som dirigerer sitt forsvarsverk  så alt stopper foran ham.

TheOpiate
TheOpiateInnlegg: 14074
13.01.19 10:06

Franny, det er ikke relevant for ett kvekk....

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 14292
13.01.19 10:06
TheOpiate: Franny, det er ikke relevant for ett kvekk....

Soleklar tommel :-)

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15902
13.01.19 12:08
johwi68: Primæroppgaven er å sveipe foran forsvaret, ta ut de offensive motspillerne, sørge for brudd, fange opp rom de forsøker å skape, og generelt gå i krigen for å gjøre ballen rød. Utover dette skal han naturligvis fore våre offensive spillere med ball, sette dem i gunstige posisjoner, og bidra som støttespiller (ligge i rommet bak dem) når de forsøker skape sjanser for oss.

Godt innlegg.

Jeg personlig tror han er (eller var) best i den mer offensive rollen han hadde i 13-14, men at skader og en mer fornuftig taktikk fra Klopp har plassert ham der han er i dag. Jeg trodde også en gang at han skulle bli en all action all over slik som Gerrard var på sitt beste.

Men det er snøen som falt i fjor og helt uinteressant. Hvor godt vil du si han lykkes med de to oppgavene?

johwi68
johwi68Innlegg: 19916
13.01.19 13:52
Romlingane: Men det er snøen som falt i fjor og helt uinteressant. Hvor godt vil du si han lykkes med de to oppgavene?

Jeg synes han blir bedre og bedre som en av to, særlig sammen med Fabinho, og så spørs det vel om han kan komme tilbake som indreløper i 433. Jeg skulle gjerne ha sett en midtbane som dette, for å se om det er fortsatt håp:

----------------Fabinho-----------------
------Hendo---------------Keïta--------

Helt konkret til spørsmålet så synes jeg jo at tabellen taler for seg. Det er fryktelig snodig å merke seg den kritikken enkelte spiller er utsatt for, når vi snakker om de som har bidratt mest så langt.

Lallana har ikke vært mye å skryte av, Sturridge har ikke fått den sesongen jeg trodde litt på, mens Matip/Lovren vel egentlig har bidratt litt mindre enn forventet pga skadetrøbbel og en vanvittig god Gomez.

Men at Gini, Henderson, Fabinho og Milner har levert kan det ikke være mye tvil om. Milner vil nok spille en mindre rolle utover i sesongen nå, om vi ikke får skadeproblemer på de tre andre, mens Keïta forhåpentligvis skal bidra en god del mer.

Vi slipper inn færrest mål, og er blant lagene som scorer klart mest. Da har man ikke en dårlig midtbane, som mange nok her inne mener.

TheOpiate
TheOpiateInnlegg: 14074
13.01.19 13:57
johwi68: Vi slipper inn færrest mål, og er blant lagene som scorer klart mest. Da har man ikke en dårlig midtbane, som mange nok her inne mener.

Tror ikke så mange her inne mener at midtbanen er dårlig(noe tabellen som du påpeker motbeviser), men at den kan bli bedre er hevet over enhver tvil.

Naholmen
NaholmenInnlegg: 151
13.01.19 14:03
Tellyrex: Ikke vær så slem da Kong Olav. Det å måtte slenge rundt seg med navlebeskuende ord som idiot er jo helt natta. Ta diskusjonen istedenfor. Hvorfor mener du at Hendo er viktig for laget, hva bidrar han med, har han stagnert?   Minus: Skjønner at du digger Hendo, og det er så klart lov å mene det. Men jeg lurer på følgende; 1: Hva er det Hendo gjør som gjør han viktig for Liverpool? 2:Hvilke andre topplag hadde han spilt på? 3: Hvilke spillere i hele verden vil du sammenligne han med, eller mener du at han er unik? Det hadde vært artig å se hvordan du rater han, og ikke minst om man kan sammenligne noe statistikk. Istedenfor å slenge rundt seg med «idiot» kan man diskutere sakeb Jeg mener at Hendo ikke er god nok for Liverpool, at han er treg, lite atletisk, og ikke bidrar med noe som ikke Mark Noble hadde klart i et fungerende Liverpool.

Jeg er ikke Kong Olav og selvsagt unødvendig å kalle noen idiot. Skal forsøke å gi deg noen svar på spørsmålene dine

1. Det er kanskje ikke så lett å se, men resirkuleringsjobben han gjør krever både disiplin, taktiske egenskaper og en god motor. Det er altså for å få til det spillet Liverpool evner,å beholde ball også etter at man mister den så er Henderson viktig fordi han både rent teknisk vinner bal mye men også at han er flink til.  å "innrette" seg eter hvilket område ballen vil havne. Han er også flink til gjennom jobben han gjør å skape energi i spillet. Han er også meget god taktisk i forsvarspillet. Det handler om hvordan han beveger seg for å dekke rom men også hvordan han er flink til å koordinere hvordan lagdelene ligger/flytter seg, høyt/lavt press osv. 

2. Sånne type spørsmål må ha kontekst; de fleste topplag spiller forskjellig og sånn sett en vanskelig om ikke umulig øvelse å svare på det. Jorginho for eksempel ville vært sjanseløs i Liverpool selv om man kanskje kan si at han er bedre enn Henderson på noen områder. 

3. Det er er jeg mener du bommer litt fordi spillere har ulike funksjoner og roller i lagene de spiller i, det er ikke bare å si at han er bedre enn han osv. Ikke fullt så god som fabinho/fernandinho, ganske mye bedre enn Dier. Hendo har en ganske klar arbeidsinstruks fra Klopp som handler om det vi ser på banen. Statistikken sier at han er blant ligaens mest treffsikre midtbanespillere og har også høy prosentandel av pasninger i lengderetning som lykkes

regner med at noble er en spøk/overdrivelse for å få en reaksjon fra kong olav-) 

johwi68
johwi68Innlegg: 19916
13.01.19 16:17
TheOpiate: Tror ikke så mange her inne mener at midtbanen er dårlig(noe tabellen som du påpeker motbeviser), men at den kan bli bedre er hevet over enhver tvil.

Selvsagt kan den bli bedre. Alt kan bli bedre, noe Klopp, VvD, Hendo, Salah og samtlige i klubben er klokkeklare på.

Og, det er mange nok her inne som jevnt og trutt slakter midtbanen vår. Hva som er mange kan sikkert diskuteres, men at jeg skulle ha klart å komme opp med rundt 10 navn, det tror jeg. At det er blant de mest aktive "debattantene" gjør det jo ekstra synlig.

Som jeg har skrevet tidligere så føler jeg meg sikker på at midtbaneleddet kommer til å bli bedre utover vinteren og våren. Hvis Hendo holder seg unna småskader så blir han bedre, Fabinho trenger enda mer tid med lagkameratene for å fin-tune relasjonene, Keïta har definitivt mer å gå på, Wijnaldum har hatt godt av litt hvile, og ser skarp ut igjen, og så har vi jo Milner som aldri slutter å overraske.

Med Ox tilbake etterhvert (mars har vært nevnt), så synes jeg det ser lyst ut for inneværende sesong. Hva som skjer til sommeren er óg spennende, i og med at jeg tror Milner har veldig lyst til å avslutte karrieren i Leeds, et Leeds som begynner å kjenne lukta av PL.

Shenon
ShenonInnlegg: 4786
13.01.19 16:26
johwi68: i og med at jeg tror Milner har veldig lyst til å avslutte karrieren i Leeds

Bare noe du selv tror, eller har det vært nevnt noe slikt av Milner selv?

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 14086
13.01.19 16:43
Shenon: Bare noe du selv tror, eller har det vært nevnt noe slikt av Milner selv?

Ryktene sier i hvertfall at Milner er gira på en retur til Leeds hvis de rykker opp til PL.

Shenon
ShenonInnlegg: 4786
13.01.19 16:48
Coutinho10: Ryktene

meh, er fort vekk en journo som har funnet ut at "det hadde sikkert Milner likt"

Derfor jeg lurte på om han har hintet til dette selv, eller om det er kun spekulasjoner

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg