Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Solskjær skal ikke samle fotballfolket!

NYTT TEMA
Justice 96
Justice 96Innlegg: 45229
28.12.18 14:54

Jeg skjønner at (norske) Man Utd supportere synes det er stas med Solskjær, det skulle nesten bare mangle. Pressedekningen er grei nok den, så lenge de holder seg unna flaue Solskjær-tabeller og annen pinlig Solskjær-runking. 

Samtidig som det må være en fallitterklæring, at man ser seg nødt til å ansette et Cardiff-reject for å redde stumpene av den før så stolte Manchesterklubben.  

(Innlegget ble redigert 28.12.18 14:55)

kansas00
kansas00Innlegg: 22592
28.12.18 14:58

Lurer på om svenskene hadde no lignende da Svennis ble sjef for det engelske landslaget... Å bli sjef for det engelske landslaget må jo være litt på nivå med å bli det i united. Eller var svenskene såpass laid-back at de ikke gikk av hengslene på vegne av sin landmann ?

Tror hvor mye man hauser opp en landsmann i slike situasjoner kanskje kan fortelle litt om hvilken mindreverdighet nasjonen egentlig føler på idrettsarenaene. Slik opphausing blir nesten til det komiske.. Ikke om person men f.eks om arrangement så så man jo var latterlig mange ganger TV2 måtte påpeke denne hvilken folkefest man fikk til under sykkel vm i bergen.. Som om man ikke kunne få nok annerkjenelse. Til slutt blir det mer komedie. Nok et tilfelle der norge må skrike høyt for å bli sett og ikke kan få nok annerkjennelse.

(Innlegget ble redigert 28.12.18 15:05)

guru
guruInnlegg: 12087
28.12.18 15:01

Man skal heller ikke glemme at medias hovedoppgave er å skaffe flest lesere, dvs. klikk. De vet hva som kreves, og de skriver det som er nødvendig.

Vi ser det samme med Mats Zuccarello i New Yor Rangers. Norske medier skriver minimalt om NHL, men har bred dekning når Zucca spiller og ikke minst gjør målpoeng. Det hele grenset til det komiske i perioder når man kunne lese på VG at "Zucca skjøt i stolpen og ble utvist"..... men dette må vi leve med, og folk sluttet å klage på Zucca-dekningen også etterhvert. Folk klikker seg inn på sakene, og da er målet nådd hos mediene.

Det er helt naturlig at Solskjær får denne dekningen. Han har fått den jobben omtrent ingen manager vil takke nei til. Så åpner han med å feie sine to første motstandere av banen med angrepsfotball som ikke var til stede under Mourinho. Fotballinteresserte nordmenn som ikke holder med Uniteds erkerivaler synes dette er stas. Jeg har også full forståelse for at Liverpoolsupporterne ikke nødvendigvis er like begeistret (selv om jeg kjenner flere av de som er rause nok til å innrømme at det for norsk fotball er en god nyhet).

(Innlegget ble redigert 28.12.18 15:02)

Justice 96
Justice 96Innlegg: 45229
28.12.18 15:02
kansas00: hengslene

Ingenting galt i å gå av hengslene. Problemet er at søppeljournalistikk som VG bedriver, framstiller det som om hele folket er unisont er fra seg av begeistring. Vinklingen deres er ikke engang rosablogger verdige.

Ærlig talt, hvem faen finner på å lage en egen tabell for United, etter Solskjær ble ansatt, for så å kalle den Solskjær-tabellen. Det er så pinlig.

Det var en journalist med en artikkel om at Solskjær frambringer mye hat. Det er helt feil. Journalister skaper dette hatet, ikke Solskjær. 

(Innlegget ble redigert 28.12.18 15:06)

kansas00
kansas00Innlegg: 22592
28.12.18 15:14
guru: Det er helt naturlig at Solskjær får denne dekningen. Han har fått den jobben omtrent ingen manager vil takke nei til

Han får nok dekningen i tillegg mye fordi han appelerer selv utenfor premier league og de genuint fotballinteresserte. Hørte en av programlederne på tv2 nå sa at selv hans gamle mor skulle se kampen (eller rettere sagt se solskjær). Man skaper en "hype" om sitt eget produkt. Til sist er det jo personlighet. Var vel ikke så mange som fulgte så mye med på Solbakkens overgang til Köln, selv om det faktisk var mye mer morsomt den tiden det varte.  Solbakkens utskjelling på tysk er jo noe for historiebøkene. Noe heller annet enn en smilende babyface. Mulig man får mer underholdning av solskjær når han møter verre motstandere.

(Innlegget ble redigert 28.12.18 15:17)

klaumb
klaumbInnlegg: 6029
28.12.18 18:10

Hadde vært interessant å se om "Solskjærtabellen" vil fortsette å bli oppdatert hvis United skulle gå på 4 strake tap nå. Da vil de kanskje leve videre på at United er ubeseiret i CL med Solskjær som sjef istedenfor. 

Men gleder meg uansett over at Liverpool ikke er så langt bak Solskjær United på vg sin egen tabell heller og håper de snart passerer han der også. 

hillier
hillierInnlegg: 4358
28.12.18 18:49

Forståelig at media produserer, da det generer trykk og inntekter. Men please, la det være litt kvalitet, legg bort Solskjærtabellen. Eller gjør den til noe ironisk.

Og ikke sammenlign med Magnus eller andre norske helter som er på oppdrag for å representere sitt land i kamp mot idrettsutøvere fra andre land. 

Forøvrig mener jeg fortsatt at Morten P bør gå ut med det han påstår er stygg hets og hat fra Liverpoolsupportere. Jeg tror nemlig det er oppspinn fra hans side, evt. en eller to tullinger. Slik han legger det frem så stempler han en hel gruppering supportere. 

Retnuh_Flim
Retnuh_FlimInnlegg: 20016
28.12.18 23:05

At Ole Gunnar blir ansatt som manager i verdens største fotballklubb er det største som har skjedd en norsk fotballpersonlighet siden han selv scoret det berømte målet i en viss finale i 1999. 

Dette overgår selv den utrolig viktige scoringen til John Arne Riise i returoppgjøret i CL mot Chelsea i 2008. Selv om den også står utrolig høyt oppe på prestasjonslista.

 

Sagt det før. Vi kan faktisk ikke få nok artikler om hele Norges Ole Gunnar. Håper det herlige trykket i avisene varer så lenge han får sitte. 

(Innlegget ble redigert 28.12.18 23:06)

kytec
kytecInnlegg: 47868
28.12.18 23:07
Retnuh_Flim: Dette overgår selv den utrolig viktige scoringen til John Arne Riise i returoppgjøret i CL mot Chelsea i 2008. Selv om den også står utrolig høyt oppe på prestasjonslista.

Er det selvmålet du tenker på? 

clavin
clavinInnlegg: 32589
28.12.18 23:35
Retnuh_Flim: Dette overgår selv den utrolig viktige scoringen til John Arne Riise i returoppgjøret i CL mot Chelsea i 2008.

Ikke overraskende at du ikke har peiling på hva du skriver. Det var ikke i returoppgjøret Riise scoret selvmål, men i første kamp.

Så det så.

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6582
29.12.18 09:05

"Forøvrig mener jeg fortsatt at Morten P bør gå ut med det han påstår er stygg hets og hat fra Liverpoolsupportere. Jeg tror nemlig det er oppspinn fra hans side, evt. en eller to tullinger. Slik han legger det frem så stempler han en hel gruppering supportere."

Mulig jeg husker feil her og isåfall beklager jeg. Men er ikke du en av de verste LFC haterne her inne og som har kommet med masse usaklig piss og langt over streken generaliseringer om LFC supportere? 

Derav et så merkelig standpunkt om vissvasset til Morten P at jeg måtte spørre.

Son
SonInnlegg: 8420
29.12.18 10:47

Ekstremt mye Ole blir snakket opp. Jeg tipper han har minimalt med avgjørelser selv. At de bruker Ole til å få frem ideene og «planen». Media får det til å virke som det er kun han som har skylda for «suksessen» eller store deler av den. 

Jævlig morsomt å se hvor mye de tror han påvirker, men også helt fullstendig patetisk. 

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6513
29.12.18 12:09
Justice 96: Samtidig som det må være en fallitterklæring, at man ser seg nødt til å ansette et Cardiff-reject for å redde stumpene av den før så stolte Manchesterklubben.

Ja, vi er jo i ferd med å gå til grunne. Verdens mest berømte og rikeste klubb. Vi er nok ferdig for godt. At vi skulle få noen dårlige år etter SAF er normalt. Det var en varslet katastrofe, men at vi skulle bli filleristet og voldtatt av en psykopat som står for alt det klubben i våre hjerter ikke er var mer enn noen hadde fortjent.

Vi trenger å få tilbake smilet og kulturen som vi står for. Ole er rett mann og her er jeg overbevist om at SAF har trekt i trådene. Han er ikke ansatt for noen måneders dårlige resultater i en klubb som var helt feil og som ville ha vært feil for hvilken som helst manager. Cardiff var et galehus på den tiden. Han er ansatt fordi han kjenner klubben både som spiller og trener. Han har gjort en utmerket jobb som har blitt verdsatt da han trente ungdom og reservelag. Han har fått erfaring som trener. Han er en klubblegende.

Det er de færreste i Norge som aner hvor stor Ole er internasjonalt.Jeg er såpass gammel at jeg har reist en god del både østover og vestover. Er det en nordmann folk kjenner så er det Ole. Glem Stoltenberg, Brundtland, Trygve Lie, Nansen, Bjørn Dæhlie og  Northug. Det er en alle kjenner i alle hjørner av verden. At han får denne jobben er moro og forståelig sett fra Uniteds synspunkt. Han løfter stemningen og det trenger vi nå. Han spiller en fotball som er klubbens DNA.

Gjør han det veldig godt på disse månedene så vi det bli et press fra fans om å gi han jobben permanent. Jeg tror ikke det behøver å være en feil løsning med dyktig en sportdirektør i tillegg så kan Ole styre fra sida og feltet sammen med dyktige folk Uansett så er det viktigste skjedd. Jose out og smilene er tilbake.

skattesjefen
skattesjefenInnlegg: 1673
29.12.18 12:54
hillier: Forøvrig mener jeg fortsatt at Morten P bør gå ut med det han påstår er stygg hets og hat fra Liverpoolsupportere. Jeg tror nemlig det er oppspinn fra hans side, evt. en eller to tullinger. Slik han legger det frem så stempler han en hel gruppering supporter

Morten P får egentlig bare det han ber om av tilbakemeldinger når han skriver så stupide artikler. Samtidig er det et fåtall som gidder å gi direkte tilbakemelding, slik at alt snakket om hat- og hetsmeldinger er åpenbart oppskrytt.

Det som er mer utrolig er at en som har jobbet med fotball i så mange år ikke er i nærheten av å forstå hva det å være virkelig supporter betyr.

Selvsagt er det mange som synes alt nordmenn får til i utlandet er fantastisk, f.eks. alle som heier på Carlsen uten å ha peiling på sjakk. Like selvsagt er det at supportere av andre topplag i England ikke ønsker suksess for MU, selv om manageren kommer fra Norge.

Det skulle bare mangle om det ikke kommer litt krasse tilbakemeldinger på de utallige pinlige Solskjæroppslag fra fellesonanerende journalister.

For øvrig er vinklingen om den fantastiske norske fotballbegivenheten ikke spesielt treffsikker. Hovedårsaken til at Solskjær blir vikarmanager er spillerkarrieren i MU og ikke prestasjonene som trener i Norge. T.o.m. Giggs har jo vært manager i MU.

Solskjær ser ut til å være en hyggelig kar og kan sikkert samle folket som ikke har peiling på fotball (inkl. MU-fans). Vi som bryr oss har selvsagt ikke planer om å bli en ny Judas!

Detspørs
DetspørsInnlegg: 491
29.12.18 14:34

At Solskjær får omtale som langt overgår nyhetsinteressen, var jo ganske forutsigbart. At sportsbilaget i  VG i dag inneholder 9 (av 12) sider om nåværende og gamle Liverpoolstjerner, fremstår derimot som en gåte. Det skjer ganske mye på sportsfronten nå i romjulen, som hadde fortjent mye mer spalteplass.

(Innlegget ble redigert 29.12.18 14:35)

Jhinx
JhinxInnlegg: 8108
29.12.18 15:48

Klaumb sa

Glemmer ikke Karen Marie Ellefsen som etter at United snudde 0-1 til 2-1 der Solskjær scoret i en cupkamp uttalte: "selv dere som holder med Liverpool må jo synes det er litt gøy med en norsk helt". Da burde man altså bli fratatt tittelen sportsjournalist på stedet. 

——-

Eller så viser det hvor merkelige liverpool supportere er, at de ikke kan se litt glede i at en norsk manager endelig kan ha suksess inen engelsk storklubb.

Det er ikke norske aviser eller leserne der er problemer med, med liverpool supporterne som ikke takler denne nyheten. Smålig i mine øyne.

 

idiomatisk
idiomatiskInnlegg: 2749
29.12.18 16:00

Tror du norske Arsenal, Chelsea, City eller Tottenham supportere unner Solskjær suksess i United? 

Den suksessen vil mest sannsynlig gå på bekostning av eget lag på en eller annen måte. Så nå må man slutte å tro at dette gjelder kun Liverpool-supportere. Liverpool høres mest og høyest fordi de har flest supportere i Norge(ved siden av United). 

 

(Innlegget ble redigert 29.12.18 16:00)

skattesjefen
skattesjefenInnlegg: 1673
29.12.18 16:01
Jhinx: Eller så viser det hvor merkelige liverpool supportere er, at de ikke kan se litt glede i at en norsk manager endelig kan ha suksess inen engelsk storklubb. Det er ikke norske aviser eller leserne der er problemer med, med liverpool supporterne som ikke takler denne nyheten. Smålig i mine øyne.

Dette er ikke spesielt for Liverpoolsupporterne, annet enn at de er mange flere enn supporterne til Arsenal, Spurs etc., og derfor viser mer igjen i debatten.

Suksessen til Solskjær kan selvsagt ikke måles etter å ha vært på jobb i en uke og vunnet to kamper mot to nedrykkskandidater.

hillier
hillierInnlegg: 4358
29.12.18 16:15

Iusticiaettellerannet: du har helt rett. Men du ser kanskje forskjellen på en ubetydelig debattant på et anonymt forum og en oponionskaper(jaja overdriver litt da) i en stor norsk avis?

kansas00
kansas00Innlegg: 22592
29.12.18 17:13
Jhinx: Eller så viser det hvor merkelige liverpool supportere er, at de ikke kan se litt glede i at en norsk manager endelig kan ha suksess inen engelsk storklubb.

Er noe som heter at "ingen er større enn klubben". Derfor holder man med/gleder seg over klubb og ikke spillere, evt. trener. Ingen grunn til å glede seg over solskjær dersom man holder med et annet lag i engelsk fotball. Kanksje minst for de som holder med de nærmeste rivalene.

(Innlegget ble redigert 29.12.18 17:14)

Jhinx
JhinxInnlegg: 8108
29.12.18 19:33

Forstår at supportere til rivaliserende storlag selvfølgelig ønsker å slå og komme forbi dem(og alle andre) på tabellen. Men det er bare kjedelig for en gjennomsnittlig tilhenger eller en som bare er generelt sportsinteressert å lese hvor mye netativt som skrives om det som ihvertfall jeg(heier ikke på noen lag) synes er en morsom idrettsbegivenhet. Og potensielt historisk.

abjoern100
abjoern100Innlegg: 2006
29.12.18 23:27
kansas00: Tror hvor mye man hauser opp en landsmann i slike situasjoner kanskje kan fortelle litt om hvilken mindreverdighet nasjonen egentlig føler på idrettsarenaene. Slik opphausing blir nesten til det komiske.. Ikke om person men f.eks om arrangement så så man jo var latterlig mange ganger TV2 måtte påpeke denne hvilken folkefest man fikk til under sykkel vm i bergen.. Som om man ikke kunne få nok annerkjenelse. Til slutt blir det mer komedie. Nok et tilfelle der norge må skrike høyt for å bli sett og ikke kan få nok annerkjennelse.

Det er åpenbart uttrykk for mindreverdighetskomplekser. Og mange små nasjoner har det, men i Norge går det vel utover det vanlige, og det har sikkert sine historiske årsaker (dominert av ens likemenn).

Synes også det har eskalert i det siste, kanskje litt i tråd med tidsånden (eller et aspekt ved den), der nasjonalisme er blitt mer stuerent. Ikke at nasjonalisme i sport noensinne har vært tabu i Norge, men virker som hemningene er borte. Ser nesten villskap i blikket hos vanlige nordmenn når det er snakk om gode prestasjoner fra Carlsen eller hvem det nå er. Galskapen i Kollen faller kanskje i samme kategori. Trist og provinsiell mentalitet. 

For en som har et noe mer avslappet forhold til norske idrettsprestasjoner og 17.mai og så videre er det blitt vanskelig å identifisere seg med det norske.

Justice 96
Justice 96Innlegg: 45229
30.12.18 10:19

Dagens Solskjær-dekning er i gang. Vi kan feks få glede oss over interessante artikler, som den om Polly, som ikke liker norsk sjokolade.

Dette blir kaos

Mer om Polly her.

Justice 96
Justice 96Innlegg: 45229
30.12.18 10:25

Forresten, noen som vet om VG har oppdatert Solskjær-tabellen? Eller skjer det først etter at alle kamper i en runde er ferdig? 

Jeg finner bare den gamle tabellen i VG's Pulitzer-materiale, "Solskjær-spesial"

(Innlegget ble redigert 30.12.18 10:26)

idiomatisk
idiomatiskInnlegg: 2749
30.12.18 10:35
Justice 96: Forresten, noen som vet om VG har oppdatert Solskjær-tabellen? Eller skjer det først etter at alle kamper i en runde er ferdig

Man må vente å se om Ole Gunnar United vinner i dag, for det er kun da de vil oppdatere den. 

kansas00
kansas00Innlegg: 22592
30.12.18 10:42

Rart å tenke på at det faktisk var Egil "Drillo" Olsen som banet veien for norske trenere i engelsk fotball. Eller rettere sagt Kjell Inge Røkke. Samme mannen som banet veien for Solskjærs karriere. Røkke er den røde tråden. Pris på idrettsgallaen ?

(Innlegget ble redigert 30.12.18 10:43)

Zenix
ZenixInnlegg: 8122
30.12.18 10:49
JackNapier: vi som ikke holder med hverken ManU eller Liverpool

*vi som hverken holder med Man Utd eller Liverpool.

Vær så god.

(Innlegget ble redigert 30.12.18 10:51)

eppaen
eppaenInnlegg: 27520
30.12.18 10:50

Dette er litt som hele Norges RBK. Fullstendig misforstått supporterlojalitet. Selvsagt ønsker vi at Solskjær mislykkes. Blir moro å følge Solskjær-tabellen fremover. Herregud for noe vas. 

eppaen
eppaenInnlegg: 27520
30.12.18 10:52
Justice 96: Polly

Haha, hysterisk!

Justice 96
Justice 96Innlegg: 45229
30.12.18 10:56
eppaen: hysterisk

Tror VG går rundt i Manchester og prater med Gud og hvermannsen, bare for å høre hva folk har å si om gullkalven deres. For så å lage en artikkel om det.

Rosabloggere har mer integritet enn journalister i VG 

(Innlegget ble redigert 30.12.18 11:02)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg