Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Solskjær og Man Utd - for oss som ikke er fans

NYTT TEMA
minuspol
minuspolInnlegg: 36412
13.05.19 14:33

Jeg synes det er ekstremt fascinerende at Man Utd har valgt en manager helt uten faglige kvalifikasjoner til å ha en slik jobb. Samtidig skjønner jeg at jeg ikke bør diskutere akkurat dette i trådene til Man Utd-fansen, jeg har allerede gjort det mer enn jeg liker sjøl.

Så da bør vi kanskje ha en egen tråd, vi som er interessert i dette? Prøve å diskutere dette uten supporter-draget i diskusjonen?

Hvor går veien nå? Lille du?

Man har vel sjelden sett en tydeligere boost av et managerskifte enn da Solskjær kom inn for en Mourinho som hadde brent alt av bruer. Nordmannen gikk på vannet pga ren eufori av at portugiseren var ute av stolen. Man trenger ikke doktorgrad i psykologi for å se at slikt skjer, så skal jeg innrømme at det varte veldig mye lengre enn jeg hadde trodd. Samtidig som at det varte lengre, så ble også fallet tilsvarende mye lengre enn jeg hadde trodd. 

Slik jeg forstår fotball så er det bortimot umulig å snu den trenden Solskjær er inne i nå. Jeg kan ikke forstå at klubbens eiere tror det er mulig, og jeg ser ingen argumenter for at Solskjær skal klare det. Jada, endringer i spillergruppa kan hjelpe, det ser jeg. Men dette er endringer Solskjær skal lede, og gjøre sammen med noen som vel ikke akkurat har truffet med alt man har gjort de siste årene. Jeg ser ingen grunn til at Solskjær skal lykkes med dette.

I de ti årene Solskjær nå har vært manager har han vel vist at han er en fotballfaglig lilleputt. Helt uten vyer, eller planer. Ingen vet hva han foretrekker utover noe get in greier han har arvet fra gamle dager. Tre bak - fire bak, høyt eller lavt press. En spiss to spisser, vendinger i spillet, offensive eller defensive backer. Dette er de enkle spørsmålene og jeg har ingen svar. Jeg skjønner ingenting av det han gjorde med Molde eller har gjort med Man Utd så langt. I Cardiff var det bare enda verre.  

Men ting blir enklere med et lag han har satt sammen sjøl, sier noen.

Så la oss kikke på det da, hva kommer til sommeren?

Daniel James - det sier man nå er det første kjøpet. Det er et veldig naturlig og kanskje også godt kjøp. Ung og britisk. Jeg ser den.

Aaron Wan-Bissaka, samme som James. Ung brite, og i en posisjon hvor de bedre PL-klubbene allerede er solid besatt.

Harry Maguire tipper jeg fort blir stopperen. Men Man Utd er nå i en situasjon hvor slike kjøp kan bli vanskeligere enn tidligere. Vil spillere bytte ut Leicester med Man Utd sånn uten videre?

Bale og Rakitic - Sir Alex lurer i bakgrunn og dette er slike ting han var glad i. Gode etablerte stjerner som hadde en sesong eller to igjen. Tipper fort det blir en slik en.

Joshua King - dette setter jeg nesten penger på.

Jadon Sancho - det er mulig Man Utd går all in og kaller James for sin Sancho, men tipper det er viktig å gjøre et skikkelig kjøp, og da er Sancho fort spilleren. 

Noe slikt?

Gleder meg til å følge med denne sommeren.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 5148
13.05.19 14:40

Klart ABU skal ha en tråd også, og faktisk er dette et flott initativ om det fører til at alle dere holder dere her.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 18841
13.05.19 14:47

Helt uten faglige kvalifikasjoner er jo ikke riktig. Ikke noe mindre kvalifisert enn noen av trenerne Real Madrid og Barcelona har valgt de siste årene. Kanskje til og med mer.

Men siden dette kommer fra en som i sin tid hevdet Gerrard skulle være kvalifisert på en eller annen måte er det mulig du har en eller annen svada-definisjon av faglige kvalifikasjoner som jeg ikke henger med på.

Ellers en ganske fair fremstilling.

(Innlegget ble redigert 13.05.19 14:48)

minuspol
minuspolInnlegg: 36412
13.05.19 14:50
TrueTopRed: Klart ABU skal ha en tråd også, og faktisk er dette et flott initativ om det fører til at alle dere holder dere her.

Det var det jeg tenkte da vettu. jeg er ikke noe glad i Man Utd, men jeg synes dette er fascinerende allikevel. 


Kan vel også si at jeg ikke akkurat har bejublet alt Liverpool har drevet med heller. Og at man tar lett på selve faget, som også Liverpool har gjort irriterer meg.


 

minuspol
minuspolInnlegg: 36412
13.05.19 14:51
TheBelfastBoy: Ellers en ganske fair fremstilling.

Takk, elsker deg!

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11483
13.05.19 14:55

La dem få kose seg med smørbukken. Så lenge som overhodet mulig. For som du sier: absolutt ingenting tilsier at dette kan gå bra. Den eneste kvalifikasjonen Ole ser ut til å bry seg om er å snakke så manc som mulig, henvise til gamledager så mye som mulig, add litt kroppspråk så ser han enda mer ut som en norsk fan som roper til tv'en på den lokale puben, og det er jo det han er. Han er en karikatur på en norsk fotballfan som har så inderlig lyst å være engelsk. Parodi. I det som er "verdens største" fotballklubb. For å sitere smørbukken selv. Det er jo en av de andre klisjene som preger han, å hele tiden bruke ordene "world class", "verdens beste ditt og datt". 


Måtte han få milliarder av kroner i sommer.

idiomatisk
idiomatiskInnlegg: 700
13.05.19 14:56
TheBelfastBoy: Helt uten faglige kvalifikasjoner er jo ikke riktig.

Helt uten faglig kvalifikasjoner for en slik klubb skriver han.

United er jo verdens største klubb. Det nærmeste han kommer er jo Cardiff fra tidligere og vi husker alle hvordan det gikk. Skal bli moro å se om han kan snu trenden, men har mine tvil. 

(Innlegget ble redigert 13.05.19 14:56)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 18841
13.05.19 14:57

Bare hyggelig. Fint innlegg og interessant tema (selv om det startet litt rart), og sikker greit dersom man klarer holde diskusjonen nøytral/objektiv. Det er jo tross alt nesten et slags merkelig eksperiment.

Aguero16
Aguero16Innlegg: 3351
13.05.19 14:58

Det jeg er mest spent på er hvilke spillere Ole og Man United faktisk klarer å lokke til seg. Penger blir ingen problem. Men prosjekt Solskjær kan umulig lokke dem beste. Og hvem forsvinner? Pogba og De Gea?

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11483
13.05.19 15:02
Aguero16: Pogba

Pogba ut er i hvertfall noe av det smarteste de kan gjøre. Får inn 100 mill, og kvitter seg med verdens største problem. 


Men da må de forlate hele strategien sin. Pogba er i kjernen av hvorfor Mourinho fikk sparken og at Ole fikk jobben. Førstnevnte skjønte at godeste Paul var en kreftsvulst i klubben. Ole ble hentet pga tidligere god relasjon med spilleren og et håp om at det kunne berge situasjonen. Ole og ledelsen i klubben er bundet til Pogba.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 18841
13.05.19 15:03

@ idiomatisk

Merkelig at du skal vise til hva han skriver og likevel ikke klarer sitere han riktig.

Helt fair å mene at han ikke er kvalifisert for jobben. Men det går ikke på de faglige kvalifikasjonene. Hvertfall ikke slik man normalt vil definere dette i samtlige andre industrier. Man kan likevel så tvil om endel andre kvalifikasjoner. Men da er det også verdt å påpeke at det gjelder flere andre trenere de siste ti årene.

Det mest interessante med OGS må jo være at han har fremstått så til de grader middelmådig på et lavere nivå som trener. Det kan man ikke si om Pep eller Zidane. De har aldri bevist at de ikke fungerer under andre forhold.

(Innlegget ble redigert 13.05.19 15:04)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 19903
13.05.19 15:12
TheBelfastBoy: Zidane. De har aldri bevist at de ikke fungerer under andre forhold.

Lukter ikke krutt av det han driver med i Real for øyeblikket.

ONV95
ONV95Innlegg: 4393
13.05.19 15:12

Jeg er helt enig og har liten tro på at dette vil snu for Sunny.  Det var moro så lenge det varte og fikk satt fokus i norske media vekk fra de andre og det er jeg evig takknemlig for. 


Hvis Wodward virkelig treffer på kjøpene i sommer (forsvar og midtbane), så kan dette selvsagt snu igjen. Men jeg er rimelig sikker på at så ikke skjer og Solskjør er ute før jul.

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 11118
13.05.19 15:20

Trådstarter har et poeng. Tommel gitt.

Kiedis
KiedisInnlegg: 9548
13.05.19 15:37

Grace Robertson på twitter hadde et godt poeng da hun påpekte at dersom Ferguson fremdeles var manager, så hadde ikke Phelan vært assistenten hans. Da hadde han hentet inn noen som forstod seg på den fotballen som er i vinden i disse dager.


Samt at det var noe ironisk over Solskjærs Ferguson-nostalgi, siden mannen selv ikke drev med denslags, men hang med i utviklingen.


Jobben starter uansett i sommer.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 14713
13.05.19 15:37

Men uansett så er vel ikke denne historia så mye anneledes enn de fleste andre you never miss your water untill your well runs dry eller evig eies kun det tapte historier.

 

Store menn vokser ikke på trær.

(Innlegget ble redigert 13.05.19 15:42)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 18841
13.05.19 19:32

@ kiedis

Blir ikke Solskjærnostalgien drevet litt av media? Er det ikke journalister som til enhver tid forsøker å sette opp dagens mannskap mot det han selv var endel av? Mulig han burde være flinkere til å avvise dem, og forsøke å rette fokus fremover. Usikker på om det betyr noe. Men om han tror spillerne bryr seg om hva som skjedde for ti eller tyve år siden har han (og vi) et problem.

Det siste du skriver er antakelig et bra poeng. Ferguson var sykelig opptatt av ikke å bli tatt på sengen av noe nytt. Han virket nesten besatt av å være oppdatert. Wengers inntreden formet han i stor grad ved at han tilegnet seg flere av de samme tilnærmingene. Blant annet bruk av statistikk.

Det var antakelig det samme som ledet Ferguson til Queiroz. Queiroz gikk samme skole som Mourinho og innførte flere av de samme prinsippene i Man Utd. Ferguson var fremsynt når man ser hvilken suksess portugisiske trenere har hatt siden 2001 og det var viktig for resultatene i Europa. Men Man Utd mistet vi en viktig del av spillestilen og identiteten som hadde kjennetegnet klubben i flere år. Vi var fortsatt mer villig til å skape overtall enn et typisk Mourinholah, men vi ble mer kyniske. Det preget oss under Phelan også.

 

Jeg tror dette, kombinert med ekstreme people skills som leder, gjorde at Ferguson lykkes i den grad han gjorde. Fotballsupportere og fotballeksperter liker veldig godt å opphøye fotball ved å komplisere det. Det er antakelig en måte å rettferdiggjør egen interesse og tidsbruk for et svært banalt og, i det store og hele, lite betydningsfullt spill. Ikke bare overfor andre, men også seg selv.

Men fotball er og forblir et enkelt spill. Hvordan kan man ellers forklare noen hvordan ekstremt begrensede typer kan lykkes som ledere på det øverste nivået i sporten? Mourinho var drop-out fra den portugisiske varianten av BI, mener jeg. Og hvor mange av PL trenerne de siste femten årene ville skilt seg ut i en akademisk sammenheng eller i et yrke som krever et minimum av intelligens? Harry Redknapp og Neil Warnock?! I hvilke andre bransjer ville man trukket frem en type som Pep Guardiola som et geni?

Svært mange vurderer Fergusons siste PL-triumf som en av hans mest imponerende bragder pga stallen han rådet over den sesongen. Spør man Ferguson selv, Mike Phelan eller noen av spillerne var i realiteten Phelan trener denne sesongen. Ferguson fremsto nærmest som en litt aktiv sportsdirektør. Betyr dette at Phelan er ekstremt dyktig? Våre gode naboer ville kanskje sagt geni? Det kan vi vel trygt slå fast ikke er tilfellet.

Jeg tror derimot at hvordan et budskap selges inn er ekstremt viktig. Og i noen sammenhenger hvem som selger det inn. Man Utd hadde et apparat som sikret at spillerne var i god form. Utover det har jeg liten grunn å tro at Phelan har særlig mye ved seg enn Pulis, Allardyce, Hughton eller noen andre. Kanskje snarere tvert i mot. Men Phelan hadde en helt annen til å selge inn budskapet. Dersom Ferguson sier at man skal gjøre noe på en bestemt måte, er det liten grunn til å tvile på dette. Han fremsto, av en rekke grunner, troverdig. Phelan uten Ferguson er som Ringo Star uten John Lennon og Paul McCartney. Helt uinteressant og uten særlig troverdighet. 

Dessuten var ikke konkurransen allverden. Det siste som kanskje kunne sies å være revolusjonerende i PL på dette tidspunktet var antakelig Benitez og Mourinho. Og Man Utd hadde allerede matchet dem flere år i forveien med denne helhetlige fysiske og taktiske tilnærmingen.

Jeg sier ikke at metode eller fag ikke er relevant. Men det er ekstremt vanskelig å oppnå et varig konkurransefortrinn. Nesten umulig. For alle ideer og metoder sprer seg relativt raskt. Og også i fotball er det den som tilpasser seg som overlever. Dette er årsaken til at svært mange trenere kun er veldig suksessfulle i en tiårsperiode. Ofte blir man ikke bare innhentet, men fraløpt og utdatert. 

Tysk forskning mener at de aller flinkeste trenerne på det øverste nivået kan gi forbedre resultatene over tid med ca 10 %. Men det er ekstremt få som er flinke. Brorparten gir mao samme resultater. Det er ekstremt mye forskning som støtter opp om dette. Den viktigste suksessvariabelen er ressurser. (Jeg tror dessuten at kulturelle forhold kan spille inn.)

Ti prosent høres riktig ut, i mitt hode. Antakelig er det noe mer i de mest ekstreme tilfellene som feks Jurgen Klopp. Men om det er femten prosent for Jurgen Klopp tipper jeg 11-12 % prosent av dette knytter seg direkte til hans personlighet og evne som motivator. Kanskje man også kan oppnå disse 11-12 prosentene dersom en bare har bevist nok?

OGS skal være forsiktig slik at han ikke ender opp i andre enden av skalaen. Dersom spillerne mister troen på deg havner man der svært fort. Det blir ekstremt vanskelig å implementere en filosofi og et tankesett til noen som ikke tror på deg. Mitt tips ville vært at han ikke må være for synlig (han er ingen Klopp). Han må prate om han har noe å komme med, og kommentarer må gjerne fremstå nesten som eksklusive.

Tips nummer to vil være å innhente ekstremt dyktige folk rundt seg. Dersom han ønsker å spille som Jurgen Klopp ville jeg forsøkt å finne noen som har jobbet med han, for han eller kjenner hans metoder ekstremt godt av andre grunner (Buvac?). Evnt noen som har jobbet tett med/for Pep (Xabi?). Å få bytte ut noen av de som allerede er der ville vært en bonus av flere grunner. Har de troverdighet hos spillergruppen etter en slik sesong? Er spillerne lei av dem? Og han kunne vist seg som hensynsløs (skader aldri).

De tre-fire-fem prosentene en bedre tilnærming og metode gir er små marginer over en lang sesong. Men disse marginene utgjør faktisk den jævla forskjellen mellom å vinne og å tape. Mellom å overleve og dø (som trener).

(Innlegget ble redigert 13.05.19 19:40)

Villans20
Villans20Innlegg: 5265
13.05.19 20:23

Solskjær har aldri slått meg som en ledertype.


Har en teori om at han ikke har særlig respekt blant spillergruppa og tror samme tilfelle gjaldt i Cardiff.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 27137
14.05.19 08:34

Det er lett å se på hvordan Zidane kom inn i Real Madrid og se på Solskjær, og så trekke likhetstegn.


Dette med at ingen helt vet hva Solskjær står for, og hvilken fotball han forfekter som trener ville jeg stort sett ansett som utelukkende negativt. Det nytter ikke å komme på dette nivået uten noe ved seg. 


Samtidig, jeg sliter fortsatt med å definere hvilken fotball Zidane står for. Han er ekstremt vanskelig å plassere. Det blir neppe samme suksess på Solskjær (no shit) da Zidane ikke trenger noen store ideer, eller en spillestil som ga en edge, da stallen han overtok allerede ga ham en stor edge. Det eneste Zidane trengte å gjøre, var å 'manage' en stall full av ledere og store personligheter. Sender man Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal, Casemiro, Modric, Kroos, Ronaldo, Benzema, Bale ut på fotballbanen og ber de spiller fotball, så er det begrenset hvor galt det kan gå. Spesielt når man har Isco, Asensio, Morata og James Rodriguez i bakhånd når ting stotrer.


Dessverre for Solskjær så er ikke stallen til Man Utd bygd slik. Det er massse potensiale, men veldig få ledere, veldig få "store" personligheter. De trenger en retning og en plan. 


Det tror jeg ikke Solskjær har i seg.

Kiedis
KiedisInnlegg: 9548
14.05.19 09:30
TheBelfastBoy: Blir ikke Solskjærnostalgien drevet litt av media? Er det ikke journalister som til enhver tid forsøker å sette opp dagens mannskap mot det han selv var endel av? Mulig han burde være flinkere til å avvise dem, og forsøke å rette fokus fremover. Usikker på om det betyr noe. Men om han tror spillerne bryr seg om hva som skjedde for ti eller tyve år siden har han (og vi) et problem.

Ikke godt å si, men synes nå Solskjær gir dem mye ammunisjon. Treninger på the Cliff, nekte å bruke Fergusons gamle parkeringsplass (eller var dette bare et slags rykte) og denslags.


Men jobben begynner som sagt i sommer. Da får han (med mindre Watford vinner FA-cupen) en aldeles uforstyrret preseason, og må vise at han klarer å dra laget i en positiv retning.


Per nå er det jo prosessen (som det så fint heter) som er viktig. Det var nok av ting man kunne ta Pochettino, Guardiola og Klopp på tidlig i deres perioder i Spurs, City og Liverpool, men som man i ettertid ser årsakene og fornuften bak.


Blir imidlertid meget overrasket om det viser seg at Solskjær er en trener av det kaliberet...

minuspol
minuspolInnlegg: 36412
14.05.19 10:00
-k9b_: Dette med at ingen helt vet hva Solskjær står for, og hvilken fotball han forfekter som trener ville jeg stort sett ansett som utelukkende negativt. Det nytter ikke å komme på dette nivået uten noe ved seg.

Og Solskjær har tross alt ti år bak seg som manager/trener. I Molde hadde han også all verdens forusetninger til å gjøre det eksakt slik han ønsket.

 

Jeg vil si det er et enda dårligere tegn å ikke ane hva han står for enn en som kommer ny til jobben. Som f.eks. Zidane.

 

Det var ingen som lurte på hva Sarri, Poch, Klopp eller Pep kom til å forsøke å få til i Chelsea, Spurs, Liverpool eller City? Hva deres signatur var. 

(Innlegget ble redigert 14.05.19 10:01)

Enzino
EnzinoInnlegg: 36489
18.05.19 14:15
minuspol: Man har vel sjelden sett en tydeligere boost av et managerskifte enn da Solskjær kom inn for en Mourinho som hadde brent alt av bruer. Nordmannen gikk på vannet pga ren eufori av at portugiseren var ute av stolen. Man trenger ikke doktorgrad i psykologi for å se at slikt skjer, så skal jeg innrømme at det varte veldig mye lengre enn jeg hadde trodd. Samtidig som at det varte lengre, så ble også fallet tilsvarende mye lengre enn jeg hadde trodd.

Dette oppsummer nøyaktig slik jeg også har sett situasjonen og hva jeg trodde. Større opptur enn forventet ved oppstart, større nedtur enn forventet når den første euforien har lagt seg.


Jeg liker Solskjær. Har alltid gjort det. Sympatisk type, og fantastisk fotballspiller med ekstremkvaliteter. Hadde han hatt fart, ville han vært en av verdens beste spisser da han var på høyden.


Men som manager har han ikke rare greiene å vise til. Cardiff var mageplaskt. Noe suksess i Molde, men vel ikke så mye som man burde kunne forvente med tanker på ressurser i forhold til konkurrentene, og den erfaringen han dro meg seg fra å ha vært spiller på øverste nivå. Må innrømme at jeg ikke følger eliteserien tett nok til å ha et veldig godt grunnlag, så her kan det være at jeg bommer. Men det er langt fra suksess i eliteserien til suksess for en toppklubb i PL.


Adminstrasjonen i ManU ble nok litt et offer for den enorme suksessen i starten. Ironisk nok snudde vel resultatene omtrent samtidig med at han fikk fast ansettelse. Det tror jeg er helt tilfeldig.


Jeg unner OGS suksess, men jeg unner ikke ManU suksess. Så dette blir litt dillema for meg.


Når det gjelder transferene du skisserer har jeg en kommentar: Kjøper han inn Josh King, så tror jeg han tryner stygt. King har kvaliteter til å spille i PL, men han er ikke i nærheten av å være en spiss god nok til å spille på et lag som har ambisjoner om gull i PL og CL. Han er antakelig ikke god nok for et lag som er fornøyd med fast topp 4/6 plassering heller.


Jeg følger også utviklingen gjennom sommeren og ut i neste sesong veldig spent må jeg si. Skulle jeg predikere noe om fremtiden, så tror jeg det er mer sannsynlig at han er ute av manager-stolen i mai 2020 enn at han sitter der. Men det er vanskelig å spå om fremtiden, og jeg ser det ikke som umulig at han lykkes, selv om jeg ikke tror det er veldig sannsynlig.

minuspol
minuspolInnlegg: 36412
18.05.19 14:42
Enzino: Men det er vanskelig å spå om fremtiden, og jeg ser det ikke som umulig at han lykkes, selv om jeg ikke tror det er veldig sannsynlig.

Hvorfor skulle han lykkes? Flaks? Eller er det noe som helst der som tilsier at han skal gjøre det?


 

Eldon
EldonInnlegg: 9653
18.05.19 14:53
minuspol: Hvorfor skulle han lykkes?

Et bra støtteapparat og et heftig budsjett i sommer kan selvsagt bidra godt, men det er uansett  flere sesonger før united konkurrerer om tittelen igjen.


Jeg tviler på at den tålmodigheten finnes.

caliblue
caliblueInnlegg: 13559
18.05.19 15:25

For fem sesonger siden kom Tim Sherwood inn som manager for Spurs like før jul. Med 14-4-10 ledt han laget til 6. plass før han fikk sparken ved sesongslutt.


Solskjær kom også inn like før jul. Med 16-4-9 gjorde han det såvidt litt bedre enn Sherwood, men det skulle jo bare mangle.


Nå skal det sies at når Spurs gikk fra Sherwood til Pochettino gikk de fra 69 poeng til 65 poeng. Så det kan være lurt å ha litt is i magen og være tålmodig med sine managere. Men kan man være tålmodig med en manager som har så lite å vise til som Solskjær og som heller ikke ser ut til å ha noen plan eller spillestil?

Enzino
EnzinoInnlegg: 36489
18.05.19 16:29
minuspol: Hvorfor skulle han lykkes? Flaks? Eller er det noe som helst der som tilsier at han skal gjøre det?

Det er ikke mye som tilsier det nei.

 

Men verdenshistorien er full av askeladden-historier, der enkeltindivider har prestert utover forutsetningene og fått til noe de ikke skulle kunne.

 

Så jeg avskriver det ikke som umulig. Bare usannsynlig.

(Innlegget ble redigert 18.05.19 16:31)

Enzino
EnzinoInnlegg: 36489
18.05.19 16:31
caliblue: Men kan man være tålmodig med en manager som har så lite å vise til som Solskjær og som heller ikke ser ut til å ha noen plan eller spillestil?

Siden det er usannsynlig at OGS får det til, så får vi virkelig håpe at ManU ledelsen nå er såpass desperate etter å ha prøvd noen store navn uten å lykkes med det, at de gir ham en tålmodighet han strengt tatt ikke har erfaring og meritter til å forsvare.


Men jeg tror som sagt at det er mest sannsynlig at han ikke sitter i stolen i mai 2020.

startelver
startelverInnlegg: 52043
18.05.19 17:01
Aguero16: Det jeg er mest spent på er hvilke spillere Ole og Man United faktisk klarer å lokke til seg. Penger blir ingen problem. Men prosjekt Solskjær kan umulig lokke dem beste. Og hvem forsvinner? Pogba og De Gea?

Disse skal det forhandles om:

Varane, Real Madrid. Skal inn som en slags "Van Dijk" i midtforsvaret til United. Har hatt noen skadeavbrekk , men kvalitetene hans er det ingen tvil om. Kommer til å bli priset dyrt uansett. 

Jadon Sancho, Borussia Dortmund. Offensiv midtbanespiller. Bare unggutten på 19 år men et kjempetalent, fra City akademiet. Spilt seg fast inn på Dortmund forrige sesong. 

Aaron Wan-Bissaka skal også hentes inn for å styrke forsvaret, artig spiller fra Palace som har vist deg frem denne sesongen , med en utmerket teknikk.  Valencia er ute og Ashley Young må kanskje gi fra seg plassen etterhvert.

Den siste spilleren som er aktuell er Griezmann selvsagt som forlater Madrid, men er nok større sjanser for at han havner i Barca enn i Manchester. 

Skal United lykkes må de få inn klassespillere i alle ledd. Dette er ihvertfall en start. 


caliblue
caliblueInnlegg: 13559
18.05.19 19:36

Men jeg tror som sagt at det er mest sannsynlig at han ikke sitter i stolen i mai 2020.


Spent på hvor mange spillere, agenter og rådgivere som tror han gjør det.


For all del, United er sikkert din klubb det. Attraktiv for spillere fra hele verden. Men med all usikkerheten nå har jeg vanskelig for å se andre enn økonomiske grunner til å gå til United. Og det kan ende opp med å bli Solskjærs bane.

kansas00
kansas00Innlegg: 21666
18.05.19 19:56
startelver: Skal United lykkes må de få inn klassespillere i alle ledd. Dette er ihvertfall en start.

Skal united lykkes må de gi Solskjær mye tid. Helst 4-5 år.... Tid = Suksess. Det er bare å spole tilbake til hvorfor Ferguson i det hele tatt kunne bli United-manager. Ron Atkinson leverte jo aldri noe dårligere enn 4 plass i en tid for united hvor liverpool var helt overlegne og hvor uniteds historie før hans tid var begredelig med bl.a nedrykk. Begrunnelse for å sparke ron atkinson var "å prøve noe nytt". Det nye leverte som regel midt på tabellen de første 4-5 årene av sin trenergjerning. Hadde united hatt samme tålmodighet med ferguson, som de har hatt med de som har kommet etter ferguson hadde nå uniteds historie sett litt annerledes ut muligens. Nå må united tillate Solskjær det samme som de tillott Ferguson.. flere dårlige sessonger for å bygge seg opp til noe..

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg