Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Solskjær og Man Utd - for oss som ikke er fans

NYTT TEMA
FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 14882
18.05.19 20:02
Eldon: Et bra støtteapparat og et heftig budsjett i sommer kan selvsagt bidra godt, men det er uansett flere sesonger før united konkurrerer om tittelen igjen. Jeg tviler på at den tålmodigheten finnes.

Desperate mennesker tar veldig sjeldent kloke veloverveide avgjørelser. Veivalg.

 

Og ved ikke å gjøre det kommer en veldig ofte inn i en vond sirkel som det blir vanskeligere og vanskeligere å komme seg ut av.

 

Is i magen er en for varm plass å ha den og den tiner styggefort.

(Innlegget ble redigert 18.05.19 20:03)

Sjefan
SjefanInnlegg: 14494
18.05.19 21:08

Nesten absurd å tenke på at en av de største klubbene i verden famler så enormt i blinde at OGS, en mann uten noen forutsetninger for å ta klubben tilbake til toppen, er mannen som har fått det sportslige ansvaret. Man kan ikke garantere at Solskjær ikke blir en suksess, men det er ingenting som tilsier at han skal bli det. 


Klubben er i en merkelig situasjon til sommeren. Manageren trenger backing i form av store investeringer da selve spillerstallen er for dårlig. Samtidig, skal man gi OGS to-tre milliarder kroner for at han skal hente spillere til en udefinert spillestil? Blir det engelsk og dyrt? Er man attraktiv nok for de beste spillerne? Vi får se. Mitt tips: OGS er ikke manager i Man Utd når kalenderen viser 2020. 

Knaxern
KnaxernInnlegg: 43172
18.05.19 21:09
Sjefan: Mitt tips: OGS er ikke manager i Man Utd når kalenderen viser 2020.

Ganske sikker på at Allegri får ansvaret rundt desember-januar.

McLovin
McLovinInnlegg: 12833
18.05.19 23:09

Valget av Ole Solskjær kan vanskelig beskrives som noe annet enn rart. United kan ikke ha blitt annet enn revet med av de 10-15 første kampene hans. Han har jo ikke kompetansen, rett og slett.


Synes det er pussig at han tillater seg selv å bruke kjælenavn på spillerne sine. Rashy, Jonesy og så videre. Synes det også er rart at man er så tydelig på at i sommer skal det handles stort. Mulig penger ikke er et problem, men hadde jeg vært motparten hadde jeg jo ikke akkurat solgt meg billig. Desperat klubb med masse penger må jo være den perfekte forhandlingsmotparten å møte.


United burde først som sist hentet Allegri som jo er ledig nå.

LaLuzdelNorte
LaLuzdelNorteInnlegg: 977
18.05.19 23:11

Haha! Hvis han henter King flirer jeg godt, Norsk-skjær slår til igjen. Eikrem herjer jo i Eliteserien? Det er nok litt av en fristelse for Ole..


Skadefryden jeg kjenner ved all denne elendigheten til Ole's United er stor, det må jeg innrømme. Håper på en like god fortsettelse til høsten! Long may he reign.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 5122
18.05.19 23:13
LaLuzdelNorte: Hvis han henter King flirer jeg godt,

Han Josh e ManU-gutt. Har alltid vore det han å no e det på tide å kom hjæm. 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 14882
18.05.19 23:17
Xavi7: Han Josh e ManU-gutt. Har alltid vore det han å no e det på tide å kom hjæm.

Hvorfor er folk så veldig opptatt av disse navnene OGS kjøper.


Har han autoritet nok til å klare å spille dem godt nok til å bli ett topplag burde være det eneste spørsmålet.


Pep og Klopp har evner til dette med sine spillere  som de har og som de supplerer med. Det er faktisk det eneste som betyr noe.

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6143
18.05.19 23:24
McLovin: Han har jo ikke kompetansen, rett og slett.

Hva vet vi om det? Sammenlignet med Pep og Zidane f.eks er han jo overkvalifisert, Han har erfaring. Har vunnet med Molde og vunnet med United som trener for reservelaget. Han fikk utrolig gode skussmål i United da han var trener der. I Cardiff gikk det ikke så bra, men han ble advart av SAF med den gale eieren og en vanskelig klubb på det tidspunktet. De var allerede dømt til nedrykk. Jeg ser på det som positivt at han fikk den erfaringen. Det er slik en kan lære av.


Kompetansen hans er langt bedre enn de to nevnte for eksempel Han er i tillegg framhevet av verdens beste manager gjennom tidene som den spilleren i klubben som hadde størst managerpotensiale. Jeg liker at vi har skiftet strategi og skal gå for unge sultne spillere som vil fram. Stjernekjøpene og plakatnavn er forhåpentligvis historie. Selvsagt vil han få sjansen i dette vinduet og forhåpentligvis så har det vært samtaler med ledelsen i klubben om at det vil ta tid. Det dummeste vi kan gjøre nå er å begynne med disse idiotkjøpene av dyre gamle spillere igjen. Denne klubbens historie dreier seg om lidenskap og satsing på ungt. Så langt har signalene fra Ole for meg vært helt perfekt, men det tar tid i fotball.  

Sjefan
SjefanInnlegg: 14494
19.05.19 09:38

OGS mer kompetanse enn Guardiola? Det kan du vel ikke mene. 
Dog, jeg tror du forsøker å formidle at OGS har mer "kompetanse" gjennom sin erfaring enn Pep hadde da han tok over. Uten at det blir noe mer riktig av den grunn. 

 

Man får ikke behøvd erfaring for en av de største jobbene i klubbfotball gjennom å surre rundt i Tippeligaen med Molde. Det er så himmelvid forskjell at det ikke kan sammenlignes. Om vi ser vekk fra Cardiff-fadesen - hva står man igjen med da? 10 år som manager, mesteparten i norsk fotball med både oppturer og nedturer. Med et av de mest ressurssterke lagene i samme periode. 

 

Flott at mange er positive til Solskjær, dere trenger noe å begeistres for etter noen dårlige år (tro meg, vi vet hvordan det er), men å trekke frem Pep som en slags analogi for at OGS kan lykkes er vel et faretegn like godt som noe annet. Jeg må parafrasere minus her: Hva er egentlig Solskjærs foretrukne spillestil? Hva forsøker han å oppnå med sine lag? 

 

 

(Innlegget ble redigert 19.05.19 09:39)

kansas00
kansas00Innlegg: 21755
19.05.19 11:22

United-spillerne går 25% ned i lønn fordi de ikke kvalifiserer seg til CL. Samtidig skal de nå hente inn en rekke spillere nå som vil få ferdig forhandlet lønna si uten at 25% blir trukket fra. Sannsynligvis med ganske "stive" lønninger fordi united sannsynligvis må betale spillerne mer for å komme til klubben nå som de ikke kan lokke med CL. Kan bli interessant. Lukter missnøye lang vei fra de som allerede er i klubben og skal få barbert lønna si med 25%.

Enzino
EnzinoInnlegg: 36731
19.05.19 12:04
den_glade_gris: Kompetansen hans er langt bedre enn de to nevnte for eksempel

Samtidig var de verdensstjerner som spillere på et helt annet nivå enn OGS.


OGS var impact sub store deler av karrieren. Zidane er i disksjonen om tidens spiller. Pep var hjertet og motoren på midten i et vinnerlag.


Det sies om Zidane at han i tillegg til å ha vært en av historiens 4-5 beste spillere, også har en veldig spesiell aura som gjør ham til en naturlig leder og som gjør at han klarer å samle et stjernegalleri på en helt annen måte enn flertallet om mangere. 


Jeg tviler på om OGS har den X-faktoren, selv om det så sånn ut i den første euforien.


Men som sagt, jeg avskriver ikke muligheten for at han kan lykkes, selv om jeg tror det er mer sannsynlig at han ikke gjør det.


Hva tror du? Tror du det er mer sannsynlig at han lykkes enn at han ikke lykkes? 

Enzino
EnzinoInnlegg: 36731
19.05.19 12:06
Sjefan: OGS mer kompetanse enn Guardiola? Det kan du vel ikke mene.

Jeg forstår det som at han mener da Pep ble annsatt i Barca sammenlignet med da OGS ble ansatt i ManU. 


Og det har han vel rett i. Pep hadde kun 1 år for B-laget da han ble ansatt som manager i Barca.


Sammenligner man dem per nå, så er det jo selvsagt slam dunk i favør Pep. Men det er en irrelevant sammenligning for OGS sjanser til å lykkes.

Enzino
EnzinoInnlegg: 36731
19.05.19 12:08
Knaxern: Ganske sikker på at Allegri får ansvaret rundt desember-januar.

Hvis ikke Barca kicker ut taktisk svake Valverde for å få Allegri på kroken allerede i sommer da.


Jeg tror det er vel så sannsynlig.

Enzino
EnzinoInnlegg: 36731
19.05.19 12:11
Sjefan: men det er ingenting som tilsier at han skal bli det.

Jo, det er noe.


Han kan klubben.


Han får råd fra tidenes manager.


Pep hadde mindre erfaring enn OGS da han tok over Barca, og det gikk veldig bra. Så det går an å lykkes uten all verden erfaring, særlig hvis man kjenner klubben godt. Men Pep tok vel over et lag og en stall i vesentlig bedre forfatning enn OGS har gjort.


Men du har rett i at det er mer som tilsier at han ikke blir noen suksess, enn det som tilsier at han blir det. 

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6143
19.05.19 12:13
Sjefan: Hva er egentlig Solskjærs foretrukne spillestil? Hva forsøker han å oppnå med sine lag?

Hans foretrukne spillestil er offensiv fotball hvor balllen går hurtig framover ved brudd og langs bakken. I etablert spill er backene en viktig del som skal være med i det offensive. Hans foretrukne formasjon er 4-3-3, men kan variere utifra motstander og har fått mye ros for sine taktiske evner mot lag som Spurs og PSG borte. Han splitter ofte framme med to brede spisser for å få på plass en ekstra sentralt og blir mer 4-4-2. Han kan variere. Det siste spørsmålet ditt er så dumt at det gidder jeg ikke engang svare på.


Skjønner dog at mange misliker Ole av andre fans pga oppmerksomheten vi får. Vi er verdens største og mest berømte klubb. At nordmenn som holder med andre lag synes det blir for mye er som det er. Noen fans som f.eks holder med RBK og United vil kanskje også ha en agenda mot han. Selv bryr jeg meg ikke med norsk fotball i særlig grad.


Jeg sammenligner ikke Ole med Pep, men erfaringen Ole har er da mer enn det Pep f.eks hadde da han tok over Barca. Jeg sier ikke at Ole er bedre enn Pep, men hva hadde Pep fått til i Cardiff og Molde? Vi vet ikke, vi vet heller ikke hva Ole vil få til i United, men signalene som sendes ut så langt er riktige. Alle skal jo sparke manageren med en gang det blir et tap eller to. Vi må være tålmodige som vi var med SAF.Mange ville ha sparket han. Fotball dreier seg om tålmodighet og disiplin. 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 6746
19.05.19 12:16

Taktiske evner mot Spurs og PSG, hvor United ble rundspilt og hadde griseflaks. Er griseflaks hans taktikk? Da skjønner man hvorfor det har gått til helvete de siste månedene.

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6143
19.05.19 12:23
Enzino: Hva tror du? Tror du det er mer sannsynlig at han lykkes enn at han ikke lykkes?

Jeg tror sannsynligheten for at han lykkes vil være litt under middels. For meg dreier det seg om tid. Jeg stoler ikke på ledelsen i United i så måte. SAF fikk 5-6 år. Så er spørsmålet, hva er og lykkes? Hos oss er det å vinne CL eller PL. Lista ligger der. Men å lykkes i første år vil jeg si er å bli top 4 sånn ståa er. Jo lenger tid Ole får jo større tror jeg sjansene er, men jeg er usikker på om han får den . Mest sannsynlig trenger vi en par somre på å rydde opp sånn ståa er nå.

Enzino
EnzinoInnlegg: 36731
19.05.19 12:26
den_glade_gris: Vi er verdens største

Ikke tjener dere mest penger (3. plass etter Real og Barca med ganske mye akkurat, og med Bayern rett i ryggen), ikke har dere flest nasjonale tittler, ikke har dere flest titler i Europa. Dere har vunnet den største tittelen i Europa like mange ganger i historien som Real har klart på 3 sesonger, Liverpool på 5 sesonger, og som Barca på 6 sesonger. Både Real og Barca har flere følgere på sosiale media. Hva er det som gjør dere til verdens største klubb mener du?


Ellers: jeg liker OGS veldig godt, som jeg har skrevet om tidligere i tråden. Men en ganske objektiv analyse viser at det større sjanse for at han mislykkes enn at han lykkes. Så den der "dere liker ikke OGS" blir alt for tynn som forklaring.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 14882
19.05.19 12:27
Enzino: Det sies om Zidane at han i tillegg til å ha vært en av historiens 4-5 beste spillere, også har en veldig spesiell aura som gjør ham til en naturlig leder og som gjør at han klarer å samle et stjernegalleri på en helt annen måte enn flertallet om mangere.

Det er jo nettopp dette som må ligge i bånn skal en ha en nubbesjans å lykkes på de virkelig store scenene.


Være en naturlig fødd leder. Som nok delvis kan læres ved erfaring men handler mest om gener og arv og derav også det miljøet en får inn med fars og morsmelka.


Men kan vel også gå tilbake fler slektsledd tror jeg nok. Noen har det og andre ikke kort og godt.


Napoleon og andre store ledere ble ikke stor leder fordi han var på rett sted til rett tid men fordi han var fødd til det.

Enzino
EnzinoInnlegg: 36731
19.05.19 12:27
den_glade_gris: Jeg tror sannsynligheten for at han lykkes vil være litt under middels. For meg dreier det seg om tid. Jeg stoler ikke på ledelsen i United i så måte. SAF fikk 5-6 år. Så er spørsmålet, hva er og lykkes? Hos oss er det å vinne CL eller PL. Lista ligger der. Men å lykkes i første år vil jeg si er å bli top 4 sånn ståa er. Jo lenger tid Ole får jo større tror jeg sjansene er, men jeg er usikker på om han får den . Mest sannsynlig trenger vi en par somre på å rydde opp sånn ståa er nå.

Dette synes jeg er helt greie vurderinger, selv om jeg personlig synes du er litt optimistisk (men det har du lov til å være som supporter).


Høres ikke ut som om du er urealistisk når du vurderer dette, i hvert fall.

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6143
19.05.19 12:32
Pogba6: Taktiske evner mot Spurs og PSG, hvor United ble rundspilt og hadde griseflaks. Er griseflaks hans taktikk? Da skjønner man hvorfor det har gått til helvete de siste månedene.

At vi har flaks har da ingenting med at han ikke gjorde de rette grepene. Jeg gjenntar bare det mange eksperter har sagt. Inngangen til Spurs kampen var perfekt, men vi ble overkjørt i tempo og vi ble slitne i 2 omg, men taktisk hadde vi riktig inngang med to splittede spisser og vi var klart best i 1 omg. De Gea reddet oss i 2 omg


 Vi må ha gjort noe riktig da vi slår PSG 3-1 borte med et reservepreget lag. Hadde vi vunnet med Pogba? Det tviler jeg på. Vi slapp ikke PSG til så mange store sjanser. Mye takket være Smalling som kledde av Mbappe.

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6143
19.05.19 12:55
Enzino: Hva er det som gjør dere til verdens største klubb mener du?

Vi har størst omsetning. Vi har flest fans worldwide. Sosiale medier og klikk,kanskje ikke, men flere undersøkelser har jo vist til dette og jeg stoler på det. Med vår historier er vi verdens mest berømte klubb og vi trekker flere folk enn Barca og Real. De klarer ikke fylle stadion i alle kamper. Vi har fulle hus i hver kamp og stadion er for liten.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 6746
19.05.19 13:06

Det der er sånn Woodward tenking. Vi har flest fans og omsetning. Det spiller ingen rolle, det er å være best på banen som gjelder, og der er vi milevis unna.

Denat
DenatInnlegg: 2113
19.05.19 13:20

"Pep og Klopp har evner til dette med sine spillere  som de har og som de supplerer med. Det er faktisk det eneste som betyr noe."

- Nå må du slutte med dette fyllevåset ditt. Pep og Klopp handler de beste spillerne de finner, og er først og fremst flinke til å spotte hva de trenger. Og så kjøper de disse, koste hva det koste vil. 

Glimrende managere, som er avhengig av glimrende spillere. Det er et lag, der alt må være topp topp kvalitet. 

(Innlegget ble redigert 19.05.19 13:21)

McLovin
McLovinInnlegg: 12833
19.05.19 13:22
den_glade_gris: Skjønner dog at mange misliker Ole av andre fans pga oppmerksomheten vi får.

Overhodet ikke. I utgangspunktet artig at en nordmann leder United.


Det dreier seg ikke om å like eller mislike, men at en kar tilsynelatende uten grunnlag for det får jobben for verdens «største og mest berømte klubb» (ditt sitat).


Tvilsomt om OGS har de egenskapene som skal til, samt at det store problemet for United heter City og holder til noen kilometer unna. Fortsetter de som før er det en vanskelig situasjon å være størst og samtidig minst i byen.


 

Sjefan
SjefanInnlegg: 14494
19.05.19 13:53
Enzino: Jeg forstår det som at han mener da Pep ble annsatt i Barca sammenlignet med da OGS ble ansatt i ManU.

Akkurat som jeg skrev i neste setning, mao. Likefullt, å trekke paralleller til Pep som et argument for at Solskjær kan lykkes faller på sin egen urimelighet. 


Pep var kun B-trener én sesong, det er riktig. I tillegg hadde han 11 år som spiller (og tildels hjernen) i samme klubb med en spillestil og filosofi som gjennomsyrer klubben ned fra 5-6-åringene og helt opp til A-laget. Hadde Solskjær fulgt et managerløp i Man Utd med en tydelig filosofi som skulle videreføres i A-stallen hadde jeg vært mer positiv. Realiteten er derimot at han har vært en OK manager i Norge og gjort det dårlig da han fikk muligheten for Cardiff. Ekstremt lite som tilsier at han kan lykkes. 

Sjefan
SjefanInnlegg: 14494
19.05.19 14:00
Enzino: Jo, det er noe.
Han kan klubben.
Han får råd fra tidenes manager.
Pep hadde mindre erfaring enn OGS da han tok over Barca, og det gikk veldig bra. Så det går an å lykkes uten all verden erfaring, særlig hvis man kjenner klubben godt. Men Pep tok vel over et lag og en stall i vesentlig bedre forfatning enn OGS har gjort.
Men du har rett i at det er mer som tilsier at han ikke blir noen suksess, enn det som tilsier at han blir det.

Dette begynner vel egentlig å bli en klijsé - "kan klubben"? Hva betyr det egentlig? OGS vet hvordan klubben var drevet da SAF var manager. I etterkant av dette har vel klubben famlet i blinde uten noe klar styring. Man skulle tro det er viktigere at en manager for Man Utd i 2019 å være oppdatert, og helst nyvinnende, rundt dagens fotball? 


Tja, hadde han egentlig mindre erfaring? Jeg vil påstå at det å surre rundt som manager i Molde i 10 år har null relevans for å påtå seg en av verdens største og mest krevende jobb. Det går an å lykkes uten erfaring, helt klart, men da trenger man noe ekstra å falle tilbake på. En naturlig autoritet, ekstreme kommunikasjonsevner, taktisk genialitet, man-management ferdigheter i verdensklasse etc etc. Jeg kan godt ta feil, men ser intet av dette i OGS 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 6746
19.05.19 14:02

Det at OGS kjenner klubben er ikke en fordel, og da spesielt siden han da kjenner flere spillere fra før, og da klarer han ikke å være ærlig og tøff nok mot disse kameratene sine.

Sjefan
SjefanInnlegg: 14494
19.05.19 14:05
den_glade_gris: Det siste spørsmålet ditt er så dumt at det gidder jeg ikke engang svare på.

Om du ikke forstod det, hva forsøker han å oppnå spillemessig med sine lag. Jeg forstår han ønsker å vinne, liksom. 

 

Så han foretrekker 4-3-3, men splitter ofte med to spisser slik at det blir 4-4-2? Høres ut som en manager som tar uforholdsmessig mye hensyn til motstander. 

(Innlegget ble redigert 19.05.19 14:05)

Sjefan
SjefanInnlegg: 14494
19.05.19 14:07
Denat: - Nå må du slutte med dette fyllevåset ditt. Pep og Klopp handler de beste spillerne de finner, og er først og fremst flinke til å spotte hva de trenger. Og så kjøper de disse, koste hva det koste vil.

I tillegg er de fantastiske på man-management-biten slik at de aller fleste spillerne i troppen får ut sitt potensiale (og litt til). Minst like viktig. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg