Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Januarvinduet ‘20 - Man Utd

NYTT TEMA
TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9178
27.01.20 11:35

Han er i en heldig situasjon. Han forsvares i å holde styrrelsen ryggen, og han kan heller ikke bli bedømt på jobben han gjør pga samme styrrelse. 

Så har styrrelsen vært smarte når man valgte fyren, for dette kan forsette i evigheter. 

(Innlegget ble redigert 27.01.20 11:37)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9178
27.01.20 11:38
Bongis: Ja, man husker jo hvor bra det gikk når Mourinho forsvarte spillerne sine. Han var en mester på det området

En mellomting hadde vært bra. Nå sitter vi med en "Roy Evans" og det er ikke heller heldig. 

Bongis
BongisInnlegg: 9953
27.01.20 11:40
TrueTopRed: Han er i en heldig situasjon. Han forsvares i å holde styrrelsen ryggen, og han kan heller ikke bli bedømt på jobben pga samme styrrelsen.  Så har styrrelsen vært smarte når man valgte fyren, for dette kan forsette i evigheter.

De aller fleste jeg har lest og snakket med av unitedsupportere har gitt Solskjær neste sommervindu, og sesongen derretter sin tålmodighet. 


Det er styre og ledelsen alle vil ha vekk. Ikke manageren.  Det er de som har tabbet seg ut i 7 år i strekk nå. Glazers enda lengre. 


Vi har prøvd å skifte manager i 7 år nå. Kanskje på tide å se seg selv i speilet. 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 8456
27.01.20 11:43

Om han hadde brydd seg om klubbens beste hadde han selvsagt gått ut mot ledelsen, men han setter tydeligvis seg selv foran klubben, lever jo drømmen sin vet du.

Dux1
Dux1Innlegg: 33619
27.01.20 12:00
Pogba6: Om han hadde brydd seg om klubbens beste hadde han selvsagt gått ut mot ledelsen, men han setter tydeligvis seg selv foran klubben, lever jo drømmen sin vet du.

Så for deg er det best om neste manager går hardt ut mot ledelsen og henger de ut offentlig?

Se for deg Allegri gå hardt ut i mediene mot Woodward 6-7 måneder etter ansettelsen. Hva tror du hadde skjedd?

Ville du sagt at Allegri "lever jo ut drømmen sin" og er for feig til å si noe?

(Innlegget ble redigert 27.01.20 12:01)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9178
27.01.20 12:02
Bongis: De aller fleste jeg har lest og snakket med av unitedsupportere har gitt Solskjær neste sommervindu,

Å mene det er en ting, men hva er grunnen for akkurat den tiden?Det er det jeg lurer på.

Er det fordi det er standard med minst 2 år uansett, eller fordi man har sett ting i spillet i mellomtiden man liker og som man vil se mere av? 

Jeg kan ikke låse meg til tid og vindu/kjøp. Det argumentet har blitt brukt imot tidligere managere, og det må være noe der underveis som gir en følelse av at dette ser jaggu lovende ut.

(Innlegget ble redigert 27.01.20 12:03)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 8456
27.01.20 12:07

Det er best at en manager går hardt ut mot ledelsen ja, om de ikke gjør det de skal. 


Allegri lever ikke drømmen om han blir manager i United nei, han vil kun tenke på det som er klubbens beste som han har gjort i alle andre klubber.

Bongis
BongisInnlegg: 9953
27.01.20 12:14
TrueTopRed: Å mene det er en ting, men hva er grunnen for akkurat den tiden?Det er det jeg lurer på. Er det fordi det er standard med minst 2 år uansett, eller fordi man har sett ting i spillet i mellomtiden man liker?  Jeg kan ikke låse meg til tid og vindu/kjøp. Det argumentet har blitt brukt imot tidligere managere, og det må være noe der underveis som gir en følelse av at dette ser jaggu lovende ut.

Skulle ha plusset på to år til for min egen del, altså to sommervinduer til. Fordi alt Solskjær har kvittet seg med har vært daukjøtt. Eneste Solskjær ville beholde var vel Herrera. Og de tre brikkene Woodward på mirakuløst vis har klart å hente inn har vært bra kjøp. 2 kjøp i startelveren, og en som er god nok til benken. Han har rett og slett vist at han har valgt riktig spilletyper. Flere spillere har også blomstret under hans ledelse. Trenger ikke nevne Rashford, og Mctomminay, men Fred har vel overrasket alle.Greenwood og Williams også. Så når Solskjær har hentet inn 5-7 nye spillere de to neste vinduene, så har den unge troppen modnet i spillet sitt. Så ser vi plutselig et lag vi kan ha i mange mange år. I motsetning fra 2014-2018 årene der man har handlet for umiddelbar suksess. Som igjen har ført oss hit vi er i dag. 

(Innlegget ble redigert 27.01.20 12:16)

CapoConsigliere
CapoConsigliereInnlegg: 16438
27.01.20 12:14
Dux1: Så for deg er det best om neste manager går hardt ut mot ledelsen og henger de ut offentlig?

Det ville blitt sirkus og blåmandag og mer til på en og samme tid.

Wild West West

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 19910
27.01.20 12:16

Det er en svært alminnelig strategi blant managere/trenere å forsøke å skyve ledelsen foran seg når det butter litt i mot. Men det er fullstendig amatørmessig, og det skaper et dårlig klima som garantert ikke gavner klubben.

De beste, feks Ferguson og Klopp, er/var garantert knallharde innad, men de var alltid forsonende og samlende utad. Som alle store ledere. Sånn sett har det vært interessant å se hvor ulike Klopp og Rodgers har fremstått i så henseende.


https://www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/liverpool-fc-brendan-rodgers-manager-leicester-city-celtic-fsg-john-henry-epl-a9142616.html


 

Denat
DenatInnlegg: 3255
27.01.20 12:19
Pogba6: ledelsen

Ikke nødvendigvis så smart å gå ut mot ledelsen offentlig. Jeg har dog vansker med å tro på at Solskjær hadde snakket så varmt om samarbeidet, plan og ledelsen dersom han var misfornøyd. Det gir absolutt ingen mening. 

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9178
27.01.20 12:19
CapoConsigliere: Det ville blitt sirkus og blåmandag og mer til på en og samme tid.

Om man hinter frempå med ting, hva har man å tape? Sparken og sollid sluttpakke, eller stjele supporternes tid med middelmådighet i den andre rettningen?

Det er en vinn vinn situasjon. Blir man hørt og styrrelsen får fingern ut, så kan man forhåpningsvis få til noe på jobb, eller så får man gå med en fin sluttpakke.

Jeg ville elsket om en manager var ærlig for å poengtere ting det ville ville skje noe med ellers.

(Innlegget ble redigert 27.01.20 12:20)

Dux1
Dux1Innlegg: 33619
27.01.20 12:22
Pogba6: Det er best at en manager går hardt ut mot ledelsen ja, om de ikke gjør det de skal. 
Allegri lever ikke drømmen om han blir manager i United nei, han vil kun tenke på det som er klubbens beste som han har gjort i alle andre klubber.

Poenget er at Allegri ville aldri gjort noe slikt! Ingen normal person ville gjort noe slikt. Og derfor er det idiotisk av deg å si at OGS "lever ut drømmer" og annet piss fordi han ikke henger ut sine egne sjefer. 


Hadde du vært i jobb ville du skjønt hva jeg snakket om. 

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19848
27.01.20 12:25
Bongis: Skulle ha plusset på to år til for min egen del, altså to sommervinduer til. Fordi alt Solskjær har kvittet seg med har vært daukjøtt. Eneste Solskjær ville beholde var vel Herrera. Og de tre brikkene Woodward på mirakuløst vis har klart å hente inn har vært bra kjøp. 2 kjøp i startelveren, og en som er god nok til benken. Han har rett og slett vist at han har valgt riktig spilletyper. Flere spillere har også blomstret under hans ledelse. Trenger ikke nevne Rashford, og Mctomminay, men Fred har vel overrasket alle.Greenwood og Williams også. Så når Solskjær har hentet inn 5-7 nye spillere de to neste vinduene, så har den unge troppen modnet i spillet sitt. Så ser vi plutselig et lag vi kan ha i mange mange år. I motsetning fra 2014-2018 årene der man har handlet for umiddelbar suksess. Som igjen har ført oss hit vi er i dag.

Du ser bak resultatene..

Liker det.

(Innlegget ble redigert 27.01.20 12:28)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9178
27.01.20 12:37
Bongis: Og de tre brikkene Woodward på mirakuløst vis har klart å hente inn har vært bra kjøp. 2 kjøp i startelveren, og en som er god nok til benken. Han har rett og slett vist at han har valgt riktig spilletyper. Flere spillere har også blomstret under hans ledelse. Trenger ikke nevne Rashford, og Mctomminay, men Fred har vel overrasket alle.Greenwood og Williams også.

Ser hva du skriver og forstår tanken din, men har litt andre meninger om deler av det.

Enig i  Maguire som er et godt kjøp. James som kan bli noe i fremtiden, og AWB som er god, men som samtidig gjør at jeg blir irritert.

Hvorfor skal man betale £50m for en litt begrenset back er det jeg tenker.

AWB er en god spiller, men når man har scoutet 600 høyrebacker vil jeg mene at man burde gått for en lenger ned på lista for å oppnå en riktig backtype for et lag som United har lyst å være.

Jeg vet at klubben har skrytt av grundigheten når man søker på markedet, og jeg har hørt Ole sagt at han har siste ordet på transfers. Da gjør den totale pakken av vurderinger meg urolig for kjøp også i fremtiden.

Alle spillere blomstrer med å spille, og det er vel gjerne det som disse gutta har fått gjort nå. Synes f.eks ikke at Rashford har breddet spillet sitt, og har vel i realiteten blitt litt bedre på det det han allerede kunne,  som er naturlig når man blir eldre og spiller regelbundet.

Greenwood ville ingen kunne misslykkes med. Kred for Williams, selv om det er altfor tidlig å si om han blir noe som helst enda, selv om det ser lovende ut så langt.

Jeg mener at ting må skje ut denne sesongen. 

(Innlegget ble redigert 27.01.20 12:38)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40643
27.01.20 13:41
TrueTopRed: Ser hva du skriver og forstår tanken din, men har litt andre meninger om deler av det. Enig i  Maguire som er et godt kjøp. James som kan bli noe i fremtiden, og AWB som er god, men som samtidig gjør at jeg blir irritert. Hvorfor skal man betale £50m for en litt begrenset back er det jeg tenker. AWB er en god spiller, men når man har scoutet 600 høyrebacker vil jeg mene at man burde gått for en lenger ned på lista for å oppnå en riktig backtype for et lag som United har lyst å være.

James må da være det beste kjøpet i sommer om man tar pris og forventninger vs kvalitet. En ypperlig stallspiller til den prisen dere betalte for ham.

AWB og Maguire er litt mer usikkert med tanke på pris vs kvalitet og spillertype, men samtidig er de langt unna å være åpenbare feilkjøp. AWB er kanskje ikke optimal som type, men dere MÅ ikke ha to backer av offensiv toppklasse for å være et topplag. City klarte 100p med Delph på venstreback. Chelsea vant ligaen med Moses og Alonso som vingbacker.

Og Liverpool har riktignok to ekstremt gode offensive og produktive backer, men kompenserer delvis for dette gjennom en veldig hardtarbeidende midtbane som ikke er så produktive i form av mål og assists.

Uten at jeg er sånn kjempebegeistret for AWB, tror jeg fint at han kan være endel av et United som blir et topplag. Men da må nok venstrebacken være veldig god offensivt, samt at midtbanen må være mer produktiv for å kompensere. Problemet sist sommer (og nå) er vel mer det som ikke ble gjort (flere spillere både inn og ut) enn det som ble gjort.

(Innlegget ble redigert 27.01.20 13:42)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9178
27.01.20 13:47
KongOlav2: James må da være det beste kjøpet i sommer om man tar pris og forventninger vs kvalitet. En ypperlig stallspiller til den prisen dere betalte for ham. AWB og Maguire er litt mer usikkert med tanke på pris vs kvalitet og spillertype, men samtidig er de langt unna å være åpenbare feilkjøp.

Jeg ser på det med en fans øyne, og ikke som en bankmann. 

Er ikke så solgt på han som spiller og er usikker. Ikke noe tap uansett pga og derfor er det greit, men som spiller må han utvikle seg å bli en spiller som kan tilføre noe mer enn bare fart.

Uten at jeg er sånn kjempebegeistret for AWB, tror jeg fint at han kan være endel av et United som blir et topplag.

Problemet vårt er at vi fort får mange "sånne" og er ikke det litt av de vi skulle rydde opp i nå og få det rett? Angående det å handle riktig. Selvsagt kan man vinkle det til at de £50m kanskje kan bli brukt til noe uansett, men hva faen.

Vi har et lag bestående av spillere som kan litt hver seg, og som nok er en av de store annledningene til at vi ikke evner å få ballen over streken i like stor grad som man burde.

(Innlegget ble redigert 27.01.20 13:58)

Dux1
Dux1Innlegg: 33619
27.01.20 14:02
KongOlav2: James må da være det beste kjøpet i sommer om man tar pris og forventninger vs kvalitet. En ypperlig stallspiller til den prisen dere betalte for ham.

Jeg er veldig enig.


For rundt £15 mill fikk vi en spiller med ekstremkvaliteter (fart) og som i tillegg er allsidig (kan opptre i samtlige offensive posisjoner). Skulle han ende som vår Shaquiri eller Chamberlain har United allikevel gjort en god deal her. 

Dux1
Dux1Innlegg: 33619
27.01.20 14:06
KongOlav2: AWB og Maguire er litt mer usikkert med tanke på pris vs kvalitet og spillertype, men samtidig er de langt unna å være åpenbare feilkjøp. AWB er kanskje ikke optimal som type, men dere MÅ ikke ha to backer av offensiv toppklasse for å være et topplag. City klarte 100p med Delph på venstreback. Chelsea vant ligaen med Moses og Alonso som vingbacker. Og Liverpool har riktignok to ekstremt gode offensive og produktive backer, men kompenserer delvis for dette gjennom en veldig hardtarbeidende midtbane som ikke er så produktive i form av mål og assists.

Du snakker egentlig litt om komplementære ferdigheter her. F eks en back som er svært god defensivt og en som er tilsvarende offensivt gir en god balanse i bakre rekker. Spesielt dersom man har en mer kreativ/offensive midtbane enn Liverpools, som blottlegger mer bakover.  


Akkurat som SAF som under 90-tallet praktiserte en slags skjev 442 med en hardtarbeidende Beckham på ene kanten og en offensiv virvelvind i Giggs på den andre. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40643
27.01.20 14:14
Dux1: Du snakker egentlig litt om komplementære ferdigheter her. F eks en back som er svært god defensivt og en som er tilsvarende offensivt gir en god balanse i bakre rekker. Spesielt dersom man har en mer kreativ/offensive midtbane enn Liverpools, som blottlegger mer bakover.  
Akkurat som SAF som under 90-tallet praktiserte en slags skjev 442 med en hardtarbeidende Beckham på ene kanten og en offensiv virvelvind i Giggs på den andre.

Ja, Liverpool balanserer sin angrepstrio og sine ekstremt offensive backer med en mindre produktiv og offensiv sentral midtbanetrio enn de kunne spilt med. I United ser jeg for meg at en produktive og skapende sentral/offensiv midbane (kanskje 2 stk), en offensiv venstreback og en (høyre)kant som er en bedre ballspiller enn James er det som kan løfte dere mest, og komplettere de som allerede er i laget. Chilwell og Maddison ville jo vært to ekstremt åpenbare kjøp i disse rollene (uten hensyn til pris og tilgjengelighet). 

CryniX
CryniXInnlegg: 12726
27.01.20 15:43
KongOlav2: Ja, Liverpool balanserer sin angrepstrio og sine ekstremt offensive backer med en mindre produktiv og offensiv sentral midtbanetrio enn de kunne spilt med. I United ser jeg for meg at en produktive og skapende sentral/offensiv midbane (kanskje 2 stk), en offensiv venstreback og en (høyre)kant som er en bedre ballspiller enn James er det som kan løfte dere mest, og komplettere de som allerede er i laget. Chilwell og Maddison ville jo vært to ekstremt åpenbare kjøp i disse rollene (uten hensyn til pris og tilgjengelighet).

Dette er et bevisst valg ift. hvordan Klopp ønsker å spille. Husker ikke helt hvem det var som var innpå dette, om jeg leste det her inne eller på RC/Reddit eller i en eller annen artikkel, men Klopp kjører bevisst angrepsspillet ofte gjennom offensive backer fordi det utelukker store rom dersom man mot formodning skulle miste ball. Dersom TAA taper ballen langs kanten litt høyt i banen, er det ikke akkurat slik at motstander kan vri spillet over mot Liverpools høyreside. Samme med Robertson på motsatt.

Legg til at man har en midtbane som løper og dekker enorme rom, har Firmino som verdens kanskje beste førsteforsvarer på topp (Mané jobber også undervurdert mye), samt har to stødige stoppere i VvD og Gomez, så blir det uhyre vanskelig å bryte ned det Liverpool-laget vi ser i dag.

Bongis
BongisInnlegg: 9953
27.01.20 17:00

Jeg kommer til å bli pottesur hvis vi ender opp med å kjøpe Fernandes dette vinduet, og vi i tillegg kun havner 3-6 poeng bak 4 plassen. Fordi vi kunne fått han klar for 4 uker siden, og mange kamper siden. vi krangler om småmynter! CL plassen er verdt så mye mer! Ingen garantier selvsagt at Hadde reddet poeng i januar, men den sjansen er verdt å ta for 5m pund!

-Joachim-
-Joachim-Innlegg: 10840
27.01.20 17:42

Kjedelig dersom sesongen skulle avgjøres på noen få knippe poeng ja. Jeg vet ikke hva jeg tror lenger angående Fernandes. Var ganske optimistisk en periode, men nå frykter jeg at det ikke blir en eneste signering. 

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 19910
27.01.20 18:12

Nå ja. Jeg var skuffet da Haaland røk. Men utover det har jeg litt ambivalent forhold til hele vinduet. Tror ikke rett spillere er tilgjengelig. Ville vært morsomt om man dro noe smart opp av hatten, men har aldri forventet det.

-Joachim-
-Joachim-Innlegg: 10840
27.01.20 18:18

Haaland er det mest skuffende med januarvinduet. Hadde virkelig trodd ha skulle komme.

Bongis
BongisInnlegg: 9953
27.01.20 18:18
TheBelfastBoy: Nå ja. Jeg var skuffet da Haaland røk. Men utover det har jeg litt ambivalent forhold til hele vinduet. Tror ikke rett spillere er tilgjengelig. Ville vært morsomt om man dro noe smart opp av hatten, men har aldri forventet det.

Ingen har garantier på om han tar nivået i PL. Graelish og Maddison er sikrere kort, men diise får vi senest i sommervinduet, hvis vi i det hele tatt får tak i en av dem. Men hvis Pogba stikker, så tror jeg det er plass til både Fernandes og en av engelskmennene. Vi er så skadeutsatt nå at jeg tror vi må ha inn portugiseren nå for å redde sesongen. Vi har jo tross alt EL som kan sikre oss CL neste sesong også. 

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7055
27.01.20 18:27

Vi får ihvertfall ikke en avgjørelse på Bruno sagaen før den siste dagen i vinduet, dei er nok inne i en stirre konkurranse, hvem trenger hva mest, hvem er kaldest. 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 8456
27.01.20 18:38

Selv om Woodward er en idiot og ræva forhandler så tror jeg problemet er at ingen toppspillere vil spille for Solskjær. Til og med hans tidligere elev vraket Solskjær. 


Spurs ser nå ut til å handle spennende spiller i Gedson, Bergwjin og Piatek.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 19910
27.01.20 18:39

Jeg sitter bare med en følelse av at man kan gjøre bedre kjøp i sommer. (Ikke at jeg nødvendigvis tror man gjør det. Men inntil i sommer kan man leve i håpet. Får man et meningsløst vindu i sommer kan man kanskje bare gi opp.)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 22743
27.01.20 18:42

Jeg satt aldri med følelsen at Braut var aktuell. 

Klikk for å gå tilbake til toppen