Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sommervinduet 2020 - Man Utd

NYTT TEMA
Folkflesk

Innlegg: 26850
Folkflesk
17.09.20 19:57
TrueTopRed: Mente mer etter at Gill og Ferguson ga seg. Sir dro spillere alene.

Det høres ut som du har en del eksempler, så bare kjør i vei.

TrueTopRed

Innlegg: 10747
TrueTopRed
17.09.20 19:59
Folkflesk: Det høres ut som du har en del eksempler, så bare kjør i vei.

Eh what? Betviler du at det at Sir Alex var manager gjorde at man kunne vippe en deal i sin favör som i utgangspunktet andre store klubber ville ha?

Les deg opp, men er Roy Keane iallefall en.

(Innlegget ble redigert 17.09.20 20:02)

Folkflesk

Innlegg: 26850
Folkflesk
17.09.20 20:03
TrueTopRed: Eh what? Betviler du at det at Sir Alex var manager gjorde at man kunne vippe en deal i sin favör?

Gjesp.. 

Du sa selv nettopp "dårlig stats på transfers der andre store klubber en interessert".

Er det for mye å be deg om å komme med noen konkrete eksempler?

(Innlegget ble redigert 17.09.20 20:03)

TheBelfastBoy

Innlegg: 20759
TheBelfastBoy
17.09.20 20:12

«...hva synes du om overgangsvinduet og hvordan synes du klubben virker forbredt og angriper vinduet vi er inne i?»


Jeg har vært forberedt på dette siden 2016. Skal man bedømme det som skjer i sommer må man forstå utgangspunktet. Jeg visste allerede da at vi ansatte en manager som ville sett oss i en ekstremt vanskelig situasjon i flere år etter han forlot oss. Det kan jeg si, uten å være etterpåklok, for jeg sa det den gang. Flere ganger!


Da Mourinho kom inn hadde Man Utd lønnskostnader på £220 mill. Avskrivninger på £85 mill. Da han forlot oss var de £330 mill og £125 mill. De steg med ca femti prosent, og vi satt ikke igjen med en eneste spiller kjøpt i hans periode med høyere salgsverdi enn kjøpesum. Til tross for at det har vært ekstrem inflasjon i transfersummer i spillermarkedet. Sånn går det når man ansetter en manager som ikke vil sammarbeide med speiderne til klubben, og som nekter å ta i bruk data analyse.


Vi hadde en manager som insisterte på å forlenge med typer som Rojo og Fellaini. Vi satset på, forlengte og ga dyre kontrakter til spillere som ikke var bra nok. Vi kastet bort dyrbar tid på spillere vi aldri burde gå etter. Vi kastet bort store talenter, og holdt på å kaste bort enda flere. Man misbrukte spillere på en måte som garantert skadet utviklingen deres.


I dag er vi antakelig ikke i en spesielt sterk situasjon transfermessig, slik vi var da Mourinho kom inn. Vi er ikke i en dårlig situasjon, men den gang var vi en tungvekter. Er vi det i dag? Jeg tviler! Og det er i stor grad fordi man i alt for stor grad lyttet til Mourinho. Der var ledelsen virkelig elendig! De var like naive som supportere som deg som hylte om at man måtte «støtte manageren» med midler; gi han hva han ønsket.


Innsatsen i sommer er vanskelig å bedømme, synes jeg. Man er helt sikkert avhengig av å kvitte seg med spillere, og det er ikke bare lett slik det er blitt. Når man sammenligner det vi har gjort i sommer med klubber det er naturlig å sammenligne seg med er tilnærmingen noelunde den samme.


Jeg liker «profilen» på kjøpene man gjør. Jeg liker hvilke spillere man vil ha ut. Bruno Fernandes og DvdB kostet mindre til sammen enn hva Maddison alene skulle koste for ca et år siden. Man pushet også for Haaland. Ok, det gikk ikke. Sånn er det noen ganger, men fint at det er denne type spillere man sikter seg inn på. 


Utover det har jeg ikke veldig tro på ledelsen. Den mistet jeg da de ansatte Mourinho, og satte seg i det uføre man er i den dag i dag. Og jeg blir ikke mer positiv av at man ansatte OGS. Jeg synes likevel det har vært en veldig positiv utvikling i hvilke spillere man har siktet seg inn på etter managerbyttet.

TrueTopRed

Innlegg: 10747
TrueTopRed
17.09.20 20:14
Folkflesk: Er det for mye å be deg om å komme med noen konkrete eksempler?

Jeg vet ikke om du gjör deg til nå, men om ikke, så er det svake greier. 

Du stiller meg spm fra et innlegg der jeg skrev fölgende:

"Vi har vel svärt dårlig stats på transfers der andre store klubber er intresserte i samme spiller. Er det andre enn Sanchez som vi klarte å prise bort fra city som vi har fått inn siste åra under slike forutsettninger"

Er det så mye mer å spörre om föler du? Står det ikke der? Sanchez er ihvertfall en sånn en vi lykkes å vinne.....

(Innlegget ble redigert 17.09.20 20:16)

Folkflesk

Innlegg: 26850
Folkflesk
17.09.20 20:20
TrueTopRed: Vi har vel svärt dårlig stats på transfers der andre store klubber er intresserte i samme spiller. Er det andre enn Sanchez som vi klarte å prise bort fra city som vi har fått inn siste åra under slike forutsettninger" Er det så mye mer å spörre om föler du? Står det ikke der? Sanchez er ihvertfall en sånn en vi lykkes å vinne.....

Så hele denne "statsen" din koker ned til ett konkret eksempel - Sanchez?

Jeg kan ikke huske å diskutert med deg før, men dette ga ikke mersmak. Snakkes vel igjen i et av de neste livene mine.

(Innlegget ble redigert 17.09.20 20:21)

TrueTopRed

Innlegg: 10747
TrueTopRed
17.09.20 20:25
Folkflesk: Så hele diskusjonen koker ned til ett konkret eksempel - Sanchez?

Så sant du har en funksjon her inne mer enn å bare väre ufin, så er det åpent for at du kan komme med eksempler som tyder på det motsatte av det jeg skrev, bare sånn hvis du klarer? 

Og hvis ikke det finnes särlig andre eksempler, så ligger det kanskje noe i det. Verre er det ikke.

(Innlegget ble redigert 17.09.20 20:25)

TrueTopRed

Innlegg: 10747
TrueTopRed
17.09.20 20:35
TheBelfastBoy: Utover det har jeg ikke veldig tro på ledelsen. Den mistet jeg da de ansatte Mourinho, og satte seg i det uføre man er i den dag i dag. Og jeg blir ikke mer positiv av at man ansatte OGS. Jeg synes likevel det har vært en veldig positiv utvikling i hvilke spillere man har siktet seg inn på etter managerbyttet.

Ok, så du har mistet litt troen på ledelsen, er ikke overbegeistret for annsettelsen av Ole. 

Hvor ligger troen og det som gjör at man kan väre ganske avslappet til det hele da? At både ledelse og Ole lärer på veien og ender i gode ting i fremtiden, eller at du gir litt faen og tar det som det kommer? Den tid den sorg osv.

Selv föler jeg at en halvhjertet lösning men som er bedre enn det som har värt tidligere, ikke er godt nok. En sånn variant vil jo aldri nå mål, til det er konkuransen for god.

 

(Innlegget ble redigert 17.09.20 20:40)

wig1

Innlegg: 3456
wig1
18.09.20 08:25
TrueTopRed: Og hvis ikke det finnes särlig andre eksempler, så ligger det kanskje noe i det. Verre er det ikke.

Jeg er også nysgjerrig her, hvilke andre spillere enn Sanchez har vi kjempet om og tapt kampen om? Jeg kan komme på Haaland, men der kom vi vel litt sent på banen og er usikker på om vi la inn bud.

GreySerpent

Innlegg: 27069
GreySerpent
18.09.20 09:00
Old_Trafford: At de ikke klarer og fullføre forhandlinger før sesongstart,

Ja, jeg skulle gjerne sett at transfers ble gjort unna mye tidligere. 

Dux1

Innlegg: 34146
Dux1
18.09.20 09:45
TheBelfastBoy: Det kan jeg si, uten å være etterpåklok, for jeg sa det den gang. Flere ganger!

Ja, du er flink du. Ingen andre så utfordringene som kunne komme med Mourinho. Ingen. 

Villans20

Innlegg: 8989
Villans20
18.09.20 10:03

Terningkast 3 på overgangsvinduet deres så langt.

Holder ikke dette dersom en skal komme nærmere Liverpool og Citeh

(Innlegget ble redigert 18.09.20 10:04)

Kent

Innlegg: 127118
Kent
18.09.20 10:05

Vi har hentet en backup-spiller til en førsteellever og tropp med store mangler. 3 var snilt.

lsklars

Innlegg: 99275
lsklars
18.09.20 10:06

Spent på om Sancho blir klar til kampen i morgen. 

Folkflesk

Innlegg: 26850
Folkflesk
18.09.20 10:11
wig1: Jeg er også nysgjerrig her, hvilke andre spillere enn Sanchez har vi kjempet om og tapt kampen om?

Hvis du har forhåpninger om et fornuftig svar på dette, så tror jeg du blir skuffet.

Mc_lovin

Innlegg: 8380
Mc_lovin
18.09.20 10:17
TrueTopRed: Mente mer etter at Gill og Ferguson ga seg. Sir dro spillere alene, i tillegg til at han må ha hatt en veldig godt sammarbeid med Gill rundt hvordan man skulle få ting til.

SAF var verdens enkleste å jobbe med. Hentet knapt spillere og skapte gull ut av gråstein.
Forstår ikke helt denne myten om at Gill var perfekt. Feilet gjentatte ganger når det kom til store kjøp, blant annet med Hazard og Lucas Moura.

(Innlegget ble redigert 18.09.20 10:22)

Reddington1

Innlegg: 1237
Reddington1
18.09.20 10:22

Ser Gaitan gikk til Braga på free transfer i august. Helvetes udugelige møkka-Ed som aldri klarer å dra i land overganger!! 

Dux1

Innlegg: 34146
Dux1
18.09.20 10:32
Jack_Daniels: Woodwards jobb er ikke å identifisere spillerne. Ikke i det hele tatt. Hans jobb er, sammen med Judge, å signere målene manageren og speiderapparatet identifiserer som essensielle for managerens behov.

Nei, Woodwards jobb bør definitivt ikke være å identifisere spillere. Men han bør, så langt det lar seg gjøre, støtte manageren i de kjøpene som manageren mener er til det beste for laget. 

Sancho er jo det mest nærliggende eksemplet. Hva er grunnen til at en mulig overgang nok en gang haler ut i tid, og muligens glipper? Penger? Klubben tok opp et lån på £140 mill i sommer og har en kontantbeholdning på over £90 mill. Med CL-spill på plass igjen ble det ingen reduksjon i utbetalingene fra Adidas heller.

Dersom manageren vil hente en spiller til £100 mill +, bør ikke da Woodward si go hvis pengene er der? Eller er pengene tenkt brukt på noe annet, evt fordelt på flere spillere? I så fall legges det føringer fra den sportslige ledelsen som muligens ikke er i samsvar med manageren og hans prioriteringer?

Da blir følgene å gå for spilleralternativ B eller C. Hvor ofte skjer dette? Og hva gjør rekruttering av mindre ønskede spillere med et lag over tid? 

Woodwards jobb er å ha et fungerende og proft sportslig apparat rundt seg. Ikke leke sportsdirektør når du er økonom. Woodwards rekruttering av managere har vært en skandale. Det har satt klubbens utvikling tilbake med flere år. Og burde vært mer enn nok til å gi fyren sparken. 

I kjølvannet av dette har det vært altfor mange fiaskoer på transfermarkedet. Dels fordi Woodward valgte feil managere, som igjen hentet inn feil spillertyper. Og dels fordi forhandlingene og prioriteringene i regi av Woodward/Judge har vært kritikkverdige (eks Fellaini, Herrera, Jones, Fernandes). 

Nå skal jeg også føye til at jeg allerede har anerkjent at dagens marked er ekstremt vanskelig for Woodward og alle klubber rundt omkring. Så han skal ikke halshugges på et slikt grunnlag. Men historikken rundt Woodward/Judge skaper mye frustrasjon og usikkerhet.

Og man kan ikke annet enn å skrike ut hvor ekstremt viktig kommende sesong er for United og OGS. Nå er det viktig at laget fortsetter den positive utviklingen. Blant annet det å hente toppspillere med rette egenskaper og profil, slik at vi evner å redusere forspranget til Pool og City, men også holde tritt med Chelsea, Arsenal og Spurs. 

(Innlegget ble redigert 18.09.20 10:38)

TrueTopRed

Innlegg: 10747
TrueTopRed
18.09.20 10:54
Mc_lovin: SAF var verdens enkleste å jobbe med. Hentet knapt spillere og skapte gull ut av gråstein.
Forstår ikke helt denne myten om at Gill var perfekt. Feilet gjentatte ganger når det kom til store kjøp, blant annet med Hazard og Lucas Moura.

Dette handler langt mer enn å feile en gang i blandt, men mer at det var et sammarbeid mellom de, og som imotsettning til idag gjorde at man kunne gå inn i en sesong vel viten om at man hadde en tropp united verdig. Ikke masse hull i troppen.

Så kan man ta dette med lönner, man evnet å styre unna spiller som bad om mer enn man egentlig hadde råd til, og der ligger fort mange av disse situasjoner der spiller glipper, fordi united tenkte lengre enn å signe. Da er det jo bare greit og helt sånn det skal väre.

Ledelsen skal selvsagt ikke slippe gjennom deals hvis man mener at spiller krever formye lönn eller at det blir en for dyr pakke.

Men det at vi ikke er handlingskraftige nå er ikke som TBB sier at JM bad om spiller som ikke Ed og guttene kunne si nei til, men fordi det er en gjeng evneveike gjöker som ingen av de virker å få noe gjort, noen veier, eller bryr seg i särlig grad. 

Det eneste Ed Woodward bryr seg om er at eierne er fornöyde og at han får beholde jobben, så bruker han noe peng nå og da for å få fansen til å holde kjeft. Så jävla simpelt virker det sett utenfra. 

(Innlegget ble redigert 18.09.20 11:04)

TrueTopRed

Innlegg: 10747
TrueTopRed
18.09.20 11:01
wig1: Jeg er også nysgjerrig her, hvilke andre spillere enn Sanchez har vi kjempet om og tapt kampen om? Jeg kan komme på Haaland, men der kom vi vel litt sent på banen og er usikker på om vi la inn bud.

For det förste så er jo det som blir sagt i ettertid fra klubben selv at man aldri var ute etter spiller i utgangspunktet (se håland) etter at den har gått et sted, så det sier seg selv at man ikke kan svare 100% på det.

Selv om Ole mötte fyren rett för han gikk til Dortmund så var man vel egentlig ikke intressert. 

Derför spör jeg om dere kan komme på de vi har fått inn hvor det faktisk har värt konkuranse rundt spilleren. Jeg nevnte selv Sanchez, og der grunnen er åpenbar.

Jude Bellingham var vel å så på pakken united kunne tilby, og kan ikke ha blitt meget imponert. Han dro vel å kikket fordi han hadde håp.

Og dette i et prosjekt der det å få riktig spiller og satse på youth og alt det der er en vesentlig ting....det er å feil det. Solskjaer ville jo ifölge rapportene så gjerne han ham. 

(Innlegget ble redigert 18.09.20 11:12)

Slikkepott

Innlegg: 13683
Slikkepott
18.09.20 11:05
wig1: Jeg er også nysgjerrig her, hvilke andre spillere enn Sanchez har vi kjempet om og tapt kampen om? Jeg kan komme på Haaland, men der kom vi vel litt sent på banen og er usikker på om vi la inn bud.

Hvorfor gjør du dette? 

missChance

Innlegg: 55927
missChance
18.09.20 11:06
TrueTopRed: Jude Bellingham var vel å så på pakken united kunne tilby, og kan ikke ha blitt meget imponert.

Han ville ha mer spilletid enn United kunne love ham. 


 

TheBelfastBoy

Innlegg: 20759
TheBelfastBoy
18.09.20 11:08

«Ja, du er flink du. Ingen andre så utfordringene som kunne komme med Mourinho. Ingen.»

 

Snarere tvert i mot. Idiotene var i et klart mindretall, og vi andre, flinke som vi er, kunne sikkert plukket dere ut på forhånd. 

(Innlegget ble redigert 18.09.20 11:09)

TrueTopRed

Innlegg: 10747
TrueTopRed
18.09.20 11:10
missChance: Han ville ha mer spilletid enn United kunne love ham.

Hvem sa dette, spilleren selv eller er det et rykte som har vokst frem fra inget sted?

En ting er jo å ikke kunne love spilletid med en gang, men på samme måte som at en klausul på Reguilliom absolutt ikke måtte stå på £30-40m, så handler det om å bruke sine evner til å få solgt en ide eller forhandle......

Om United var så utrolig intresserte og om spilleren hadde det i seg, så kan han jo ikke ha värt veldig langt borte fra å få spille endel. Fyren var jo åpenbar voksen nok når han spilte i Championship og alt hva det innebärer. 

Alt handler om bortforklaringer nå til dags. Hvorfor behövde vi ikke disse tidligere?

(Innlegget ble redigert 18.09.20 11:11)

Slikkepott

Innlegg: 13683
Slikkepott
18.09.20 11:11
missChance: Han ville ha mer spilletid enn United kunne love ham.

Hvorfor gjør du dette?

missChance

Innlegg: 55927
missChance
18.09.20 11:12
TrueTopRed: Hvem sa dette, spilleren selv eller er det et rykte som har vokst frem fra inget sted?

Dette kommer med akkurat like mange eller få kilder (reports) som alt annet du og alle andre forholder oss til når det gjelder transfers inntil klubber offisielt bekrefter noe.

missChance

Innlegg: 55927
missChance
18.09.20 11:13
Slikkepott: Hvorfor gjør du dette?

Overtrøtt og tenkte ikke. Beklager.

TrueTopRed

Innlegg: 10747
TrueTopRed
18.09.20 11:16

Slikkepot har blitt sjef for sekt og skal fortelle brukerne at de ikke skal svare meg. 

Det gjöres altså av en fyr som mer enn noen andre vrir en fotballprat over i persondebatt. 

På mange måter minner den jobben Slikkepott har tatt på seg det samme som nå Ed og klubben gjör for å få fansen til å beholde troen. Han er som en forlenget arm derfra. haha

(Innlegget ble redigert 18.09.20 11:18)

wig1

Innlegg: 3456
wig1
18.09.20 11:18
TrueTopRed: For det förste så er jo det som blir sagt i ettertid fra klubben selv at man aldri var ute etter spiller i utgangspunktet (se håland) etter at den har gått et sted, så det sier seg selv at man ikke kan svare 100% på det. Selv om Ole mötte fyren rett för han gikk til Dortmund så var man vel egentlig ikke intressert.  Derför spör jeg om dere kan komme på de vi har fått inn hvor det faktisk har värt konkuranse rundt spilleren. Jeg nevnte selv Sanchez, og der grunnen er åpenbar. Jude Bellingham var vel å så på pakken united kunne tilby, og kan ikke ha blitt meget imponert. Han dro vel å kikket fordi han hadde håp. Og dette i et prosjekt der det å få riktig spiller og satse på youth og alt det der er en vesentlig ting....det er å feil det. Solskjaer ville jo ifölge rapportene så gjerne han ham.

Her fikk jeg svar på mye jeg ikke spurte om. I og med at du tidligere skrev vi alltid tapte disse sakene hadde jeg håpet du hadde noen eksempler på hånd da jeg genuint ikke kan komme på noen. 


Jeg ser du nevner Bellingham også, men som så veldig mange unge veldig lovende spillere så blir de vel invitert til mange storklubber. Martin Ødegaard dro jo nesten på hva man kan kalle en turne.

TrueTopRed

Innlegg: 10747
TrueTopRed
18.09.20 11:22
wig1: Her fikk jeg svar på mye jeg ikke spurte om. I og med at du tidligere skrev vi alltid tapte disse sakene hadde jeg håpet du hadde noen eksempler på hånd da jeg genuint ikke kan komme på noen.

Jeg skrev vel ikke at vi alltid tapte disse sakene, men....

"Vi har vel svärt dårlig stats på transfers der andre store klubber er intresserte i samme spiller. Er det andre enn Sanchez som vi klarte å prise bort fra city som vi har fått inn siste åra under slike forutsettninger"

Selv om jeg glemte et spm tegn der, så er det ganske åpenbart at det ikke er en konklusjon skrevet i stein, men en spm om det er flere....da er det opp til hver og en som föler at de vil ta ansvar å rettferdigjöre Ed og guttene med å nevne de de kommer på.

Jeg startet med Sanchez og Jude. 

Om du mener at vi ikke har dårlige stats på akkurat det, så enten må du legge frem andre deals der vi har fikset det ved konkuranse eller mene at Sanchez, Jude er de eneste og således 100% fail fra klubbens side.

Det viktigste å ta stilling til her, er å finne de vi har vunnet og fått inn.

(Innlegget ble redigert 18.09.20 11:27)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg