Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

***Liverpool FC's Sommervindu 2020***

NYTT TEMA
masterpool

Innlegg: 18872
masterpool
06.06.20 20:26

Forsåvidt enig, men nå er Werner trolig tapt, og neste sesong får vi et enda tettere kampprogram, så er vi heldig så får vi slanket stallen ytterligere, med Lallana ut, og kanskje Shaquiri i tillegg. Milner er back up på VB, midtbane og kant, så det går nok greit uten en ekstra  back. 


 

iustitia_pro_XCVI

Innlegg: 6777
iustitia_pro_XCVI
07.06.20 07:05

Merkelig at pandemien ødelegger så mye for spesielt Liverpool, og ikke andre klubber."


Bare Liverpool? Det kjøpes over en lav sko ellers mener du? Chelsea er jo klubben ingen kan sammenlignes med dette vinduet; har hatt transferban inn samtidig som man har solgt stort.


Kanskje greit å vente med å konkludere, men klart det fratar jo deg og Knaxern noen måneder med syting og klaging.

May25

Innlegg: 2734
May25
07.06.20 08:00
masterpool: Forsåvidt enig, men nå er Werner trolig tapt, og neste sesong får vi et enda tettere kampprogram

Ut i fra det jeg har lest har det jo virket som om at Werner ville hatt lønn som tilsier at han ville vært klubbens best betalte spiller - som 4.valg på topp


Jeg kunne også tenkt meg Werner, men som et bedre alternativ til Origi og Shaqiri. Men når den finansielle pakken er som rapportert er det bedre å se på andre alternativer. 


 

masterpool

Innlegg: 18872
masterpool
07.06.20 09:56

Chelsea hadde transferban, og Liverpool brukte vel knapt penger i samme tidsperiode. Chelsea har byttet manager og også hatt noen variable sesonger. Liverpool har hatt to gode sesonger. Med Kovacevic, så nærmer Chelsea seg en milliard, Liverpool har knapt penger.


Forøvrig, Klopp sa igår at man ikke hadde pengene, dette var eneste grunnen til at de ikke kjøpte Werner. Så da kan vi vel legge saken død.


Nei, det kjøpes ikke over en lav sko nå, sesongene er tross alt ikke ferdige ennå.

Springer1

Innlegg: 517
Springer1
07.06.20 15:10

Selvsagt bruker ikke Klopp over 50 mill pund på en middels god spiss som Werner. 


Tipper han hadde stått over selv med full handlekonto.

mcdermott

Innlegg: 66699
mcdermott
07.06.20 15:13

Forøvrig, Klopp sa igår at man ikke hadde pengene, dette var eneste grunnen til at de ikke kjøpte Werner. Så da kan vi vel legge saken død.


--' Han sier jo også at det ikke er riktig å brenne av 600-700 millioner samtidig som inntekter går ned og man ber spillere kutte lønn.

Springer1

Innlegg: 517
Springer1
07.06.20 15:16
mcdermott: dette var eneste grunnen til at de ikke kjøpte Werner

Tsja, man kan si så mangt.  Hva som egentlig ville ha skjedd får vi aldri vite.

Knaxern

Innlegg: 48137
Knaxern
07.06.20 15:25

Man skjønner at klubben er rammet hardt.

Forrige sommer var det samstemt blant de lokale at pengene skulle brukes denne sommeren. Men corona har kjørt klubbens finanser i grøfta.

Legg til at finansene til klubben er blitt pumpet opp av to CL-finaler og store spillersalg. Når man da ikke har noen å selge, samt ryker ut av CL ved første hinder, i tillegg til at man må betale tilbake TV-penger, så blir det krise.

Det intervjuet med Klopp på tyske Sky sier det meste. Om noe, så må nok klubben kvitte seg med en del spillere denne sommeren for å sikre videre drift slik at man ikke går konk.

Lallana, Lovren, Shaqiri, Clyne, Karius, Grujic, Wilson, Ojo og Woodburn forsvinner nok fra klubben permanent. Her får man slanket lønningene, samt få inn midler som kan brukes til å sikre videre drift.

Tottenham må hente inn et lån fra staten på 175mill£, mens Man Utd drar kredittkortet om jeg leste riktig.

(Innlegget ble redigert 07.06.20 15:29)

Magnific

Innlegg: 13644
Magnific
07.06.20 17:08
Knaxern: Man skjønner at klubben er rammet hardt. Forrige sommer var det samstemt blant de lokale at pengene skulle brukes denne sommeren. Men corona har kjørt klubbens finanser i grøfta.

Nå skal vi ikke overdrive heller.  Klubben har driftet fornuftig i mange år nå, skulle tro vi kommer veldig bra ut av dette sammenlignet med de fleste andre. Vi er også i en ypperlig posisjon, på toppen av fjellet med de andre lagene jagende på etterskudd.  At Chelsea og Man Utd ønsker å riske ved å bruke penger er like lite overraskende som at Liverpool velger å ikke gjøre det. 


Vi har et meget sterkt lag, med noen tidligere kjøp som enda ikke har fått ut sitt potensiale. Da tenker jeg spesielt på Keita, som jeg har ståltro på om han bare kan holde seg skadefri.. Minamino har vi heller ikke fått sett noe som helst av enda. Vi har også mye spennende juniorer som har sett hvasse ut i de hjemlige cupene. 

Machine_Head

Innlegg: 13929
Machine_Head
07.06.20 17:38
Knaxern: så blir det krise.

Mhm, ikke sant. 

masterpool

Innlegg: 18872
masterpool
07.06.20 19:37
Knaxern: Man skjønner at klubben er rammet hardt. Forrige sommer var det samstemt blant de lokale at pengene skulle brukes denne sommeren. Men corona har kjørt klubbens finanser i grøfta. Legg til at finansene til klubben er blitt pumpet opp av to CL-finaler og store spillersalg. Når man da ikke har noen å selge, samt ryker ut av CL ved første hinder, i tillegg til at man må betale tilbake TV-penger, så blir det krise. Det intervjuet med Klopp på tyske Sky sier det meste. Om noe, så må nok klubben kvitte seg med en del spillere denne sommeren for å sikre videre drift slik at man ikke går konk. Lallana, Lovren, Shaqiri, Clyne, Karius, Grujic, Wilson, Ojo og Woodburn forsvinner nok fra klubben permanent. Her får man slanket lønningene, samt få inn midler som kan brukes til å sikre videre drift. Tottenham må hente inn et lån fra staten på 175mill£, mens Man Utd drar kredittkortet om jeg leste riktig.

Det kommer ganske så tydelig frem ja. United har penger, og velger å satse, de pengene har tydeligvis ikke vi. Spurs tar opp et lån for å sørge for at de ikke trenger å trekke tilbake pengene som var tiltenkt transfers.


Vi er helt avhengig av at Klopp fortsetter å trylle, en feil fra han kan koste oss vanvittig dyrt slik tingenes tilstand er nå. Det stilles rett og slett ganske så vanvittig krav til tyskeren, når han nå må levere over tre sesonger, med knapt nok spillere inn, kun ut.


Vi vet også at neste sesongs  kampprogram blir hardere enn noen gang, 1-2 måneder kortere sesong, kvalikkamper for landslag, og trolig vil skadene komme noe hyppigere enn vanlig. 


Skulle nesten tro ut ifra de siste sesongers resultater, og fremgang, at Liverpool var en av de klubbene som sto best rustet, men vi er tydeligvis blant de som sliter mer blant toppklubbene.


Solskjær får en hjelpende økonomisk hånd av skjebnen, interessant å se hvor mye av forspranget som spises opp neste sesong.

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
07.06.20 19:47
masterpool: Solskjær får en hjelpende økonomisk hånd av skjebnen, interessant å se hvor mye av forspranget som spises opp neste sesong.

Det kommer til å være helt krise for når neste sesong starter så har alle hentet igjen Liverpool, og alle starter likt igjen!


Så er spørsmålet; hva kan Liverpool gjøre med at andre forbedrer seg? Og skal vi se om de gjør det får vi krisemaksimerer?


 

iustitia_pro_XCVI

Innlegg: 6777
iustitia_pro_XCVI
07.06.20 20:29

Chelsea hadde transferban, og Liverpool brukte vel knapt penger i samme tidsperiode. Chelsea har byttet manager og også hatt noen variable sesonger. Liverpool har hatt to gode sesonger. Med Kovacevic, så nærmer Chelsea seg en milliard, Liverpool har knapt penger."


Hva prøver du å si her egentlig?

Knaxern

Innlegg: 48137
Knaxern
07.06.20 20:31
Magnific: Nå skal vi ikke overdrive heller. Klubben har driftet fornuftig i mange år nå, skulle tro vi kommer veldig bra ut av dette sammenlignet med de fleste andre. Vi er også i en ypperlig posisjon, på toppen av fjellet med de andre lagene jagende på etterskudd. At Chelsea og Man Utd ønsker å riske ved å bruke penger er like lite overraskende som at Liverpool velger å ikke gjøre det. Vi har et meget sterkt lag, med noen tidligere kjøp som enda ikke har fått ut sitt potensiale. Da tenker jeg spesielt på Keita, som jeg har ståltro på om han bare kan holde seg skadefri.. Minamino har vi heller ikke fått sett noe som helst av enda. Vi har også mye spennende juniorer som har sett hvasse ut i de hjemlige cupene.

FSG har trådd vannet, intet annet. Man har driftet fornuftig ut fra forusetningene, men mye har klaffet. Klopp og hans team har innprentet en spillestil og fått billige og egenproduserte spillere til å passe perfekt inn. Dette har resultert i to CL-finaler som har hjulpet klubben enormt økonomisk.

Legg til spillerlogistikken ut. Man har loppet Bournemoth og andre klubber for penger. Helt hinsides å se hva andre klubber har betalt og fått igjen for spillere de har hentet fra oss. Barcelona går på et enormt økonomisk tap med Coutinho(og Dembele). Ibe sin kontrakt med Bournemoth går ut, og der kommer de ikke til å forlenge kontrakten. Vi loppet dem også helt med Smith og Solanke. Legg til Ings som vi hentet gratis(tribunal fee dog) og solgte videre for en stor sum, Ward som vi solgte for en stor sum til Leicester, og flere andre spillere.

Nå ser ting mørkere ut. Neste sesong blir handicappet når det gjelder supporterinntekter. Mest sannsynlig starter man uten tilskuere, før klubbene gradvis kan ha tilskuere på tribunen. Men antallet vil være langt fra fullsatt. Så har du TV-pengene som blir mindre denne sesongen og neste. Man har heller ikke store salgsobjekter, og Corona har rammet andre klubber også, noe som gjør at man ikke får de summene man så for seg når det gjaldt Grujic og Wilson.

Liverpool byttet draktleverandør til neste sesong. Til nå hadde vi NB med 45mill£ + noen prosenter fra draktsalget. Fremover skal vi ha Nike med 30mill£ + 5mill£ for CL eller PL-tittel(10mill£ for begge) + 20% av alt salg av klubbeffekter. Her var tanken at LeBron og flere andre kjendiser som er tilknyttet Nike skulle markedsføre en ny Liverpool-kolleksjon innenfor Nike, og at Nike skulle distriubere dette over hele verden(noe som var grunnen til at det ble rettsak mot NB). Men mest sannsynlig blir dette også handicappet, da det mest sannsynlig blir en global resesjon. Kjøpskraften til folk kommer ikke til å være sterk fremover og ut 2021, da kommer folk til å bruke pengene på mer viktige ting enn supportereffekter. Nike-avtalen pre-Corona hadde gitt oss mellom 80-100mill£ per sesong, mens vi under NB fikk mellom 50-60mill£ per sesong.

FSG er ultrakapitalister, og alt handler om å øke verdien på klubben ved å bruke minimalt ved penger. Anfield ble utvidet fordi man kunne bruke minst mulig penger ved den løsningen samtidig som man økte fortjenesten godt f.eks. De prøvde å spare penger ved å sende klubbens ansatte over til staten ved å permittere dem, men måtte snu etter motbøren de møtte fra egne supportere. Hele klubben er et investeringsobjekt for dem som de bruker til å inngå andre avtaler for seg selv når det gjelder andre ting. På samme måte som Man City eiere bruker klubben til å sportwashe regimet sitt.

Men det sagt, vi har en så og si komplett og meget sterk stall. Vi er på toppen av fjellet som du sier, men man må tenke på å fornye stallen ganske snart. Slik ting så ut, så hadde man bygd en stall som kun trengte 1 eller 2 spillere hver sesong, og at man var forbi fasen hvor det var hull i laget og stallen.

Jeg tror vi vinner ligaen igjen neste sesong, men neste sommer kommer til å bli mer utfordrende fordi man må gjøre en større jobb enn antatt siden man dropper forsterkninger denne sommeren.

Når det gjelder klubbene bak oss og Man City, så skjønner jeg at de må bruke penger for å forsterke. De er allerede langt bak, og av Arsenal, Man Utd, Chelsea og Tottenham(+ kanskje Newcastle?), så er det bare to av dem som kommer til CL sesongen 2021/22(om ikke Man City er utestengt da), så de MÅ ha forsterkninger til neste sesong.

Så har man selvsagt enkelte nisser her inne som tror at alt er fryd og gammen, og at klubben kjøper spillere uten å selge. De tenker ikke på at Liverpool har økt lønnsbudsjettet enormt, og at man på den måten beholder spillere. Dette gjør man uten de enorme komersielle inntektene som RM, Barca, Bayern og Man Utd har. Man City driver med juks, så der er det vanskelig å få gjort noe.

(Innlegget ble redigert 07.06.20 20:41)

Coutinho10

Innlegg: 15318
Coutinho10
07.06.20 20:58
Knaxern: Så har man selvsagt enkelte nisser her inne som tror at alt er fryd og gammen, og at klubben kjøper spillere uten å selge. De tenker ikke på at Liverpool har økt lønnsbudsjettet enormt, og at man på den måten beholder spillere. Dette gjør man uten de enorme komersielle inntektene som RM, Barca, Bayern og Man Utd har. Man City driver med juks, så der er det vanskelig å få gjort noe.

Er helt enig i alt du skriver, men tror du blant annet draktsalget vil bli så veldig mye mindre? Folk kjøper vel ikke drakter kun for å dra på kamper. Liverpool har blitt så stort globalt at jeg tror ikke det har noe å si for effekten av salget om LeBron osv.. markedsfører drakta eller ikke. 


Og når det kommer til fornying av troppen så får man håpe Jones og Elliott klarer å ta steget slik at det ikke blir alt for mange utskiftninger om 1-2 år. Klarer Williams å ta nivået kan man muligens flytte TAA opp på midtbanen også. 

TheOpiate

Innlegg: 15287
TheOpiate
07.06.20 22:45

Nå mangler vi strengt tatt bare Pikachu, så er "bandet" samlet....

Sjefan

Innlegg: 15011
Sjefan
07.06.20 23:22
masterpool: Det kommer ganske så tydelig frem ja. United har penger, og velger å satse, de pengene har tydeligvis ikke vi. Spurs tar opp et lån for å sørge for at de ikke trenger å trekke tilbake pengene som var tiltenkt transfers.

United er, til tross for de siste års sportslige nedtur, fortsatt en pengemaskin. Forrige regnskapsår hadde de £307m i kontanter og genererte netto operasjonell cash flow på £244m. Sammenlignet med LFCs £37m i kontanter og netto operasjonell CF på £130m forstår man at de har penger til å satse, der vi kanskje må være mer restriktive. Man kan si mye om FSGs pengebruk, og jeg er enig i at de slepper billig unna grunnet geniet Klopp, men jeg er ganske glad man ikke belåner klubben for å kjøpe spillere som Spurs (eventuelt) gjør. 

iustitia_pro_XCVI

Innlegg: 6777
iustitia_pro_XCVI
07.06.20 23:46

Er helt enig i alt du skriver"


Godt gjort!

iustitia_pro_XCVI

Innlegg: 6777
iustitia_pro_XCVI
07.06.20 23:48

Nå mangler vi strengt tatt bare Pikachu, så er "bandet" samlet...."


Han kjenner nok sin besøkelsestid skal du se. Det går tross alt rakt til helvete med klubben for tiden....

Knaxern

Innlegg: 48137
Knaxern
08.06.20 15:51
Coutinho10: Er helt enig i alt du skriver, men tror du blant annet draktsalget vil bli så veldig mye mindre? Folk kjøper vel ikke drakter kun for å dra på kamper. Liverpool har blitt så stort globalt at jeg tror ikke det har noe å si for effekten av salget om LeBron osv.. markedsfører drakta eller ikke. Og når det kommer til fornying av troppen så får man håpe Jones og Elliott klarer å ta steget slik at det ikke blir alt for mange utskiftninger om 1-2 år. Klarer Williams å ta nivået kan man muligens flytte TAA opp på midtbanen også.

Er ikke bare draktsalg FSG så for seg når de inngikk avtalen med Nike. Det skulle bli en helt ny kolleksjon innenfor Nike, ala den PSG har. Capser, gensere, sko, hettegensere, osv. Dette skulle markedsføres av noen av de største Nike har innenfor stallen sin.

Jepp, dette er det positive når man ikke handler. Blir gøy å se Jones, Elliott og Williams oftere neste sesong.

eppaen

Innlegg: 28170
eppaen
08.06.20 21:27

Traore var vel ikke akkurat en bombe på ryktefronten

WaltonBreckRd

Innlegg: 15742
WaltonBreckRd
08.06.20 21:30

7 mill på 4 transfer-vinduer. Minst i ligaen.

Klubben fortjener Klopp, men ikke faen om F$G gjør det.

malhen

Innlegg: 23205
malhen
08.06.20 23:28
WaltonBreckRd: 7 mill på 4 transfer-vinduer. Minst i ligaen.

Hadde vi vært mye bedre med høyere pengebruk? Eller har det noe med at klubben og Klopp har vært meget dyktige på rekruttering og kjøp og salg? Er gode resultater og titler mindre verdt fordi det er gjort billig? Jeg mener at det beste må da være å ha suksess i tillegg til en god og stabil økonomi. 

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
09.06.20 07:53
malhen: Hadde vi vært mye bedre med høyere pengebruk?

Jeg liker å tro at Liverpool kunne vært der de er i dag (vel, nesten iallfall) en sesong eller to tidligere med litt mer økonomisk back up fra eierne. Men så mye bedre enn i dag er det neppe mulig å bli.


Derfor er jeg også temmelig rolig på at man dropper Werner. Liverpool er nå i en posisjon hvor det er nesten umulig å forsterke første 11, og svært vanskelig å forsterke stallen. Spillere som skal inn nå må krysse i de fleste eller alle bokser, og det er ikke vanskelig å se at Werner ikke krysser i økonomisk fornuftig boksen. Da dropper man det. 


Så får vi se om det at man ikke henter Werner betyr null and void på overgangsmarkedet. Det er noen signaler på at Liverpool kanskje ser etter en midtbanespiller først og fremst, og det kan også ha spilt inn da Werner ble droppet. 

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
09.06.20 08:24
minuspol: Jeg liker å tro at Liverpool kunne vært der de er i dag (vel, nesten iallfall) en sesong eller to tidligere med litt mer økonomisk back up fra eierne. Men så mye bedre enn i dag er det neppe mulig å bli.

Kunne fort vært kontraproduktivt. Ville man da kjøpt spillere som ville gjort at typer som Van Dijk, Robertson, Alisson og Salah ikke ble kjøpt på de tidspunktene de ble, eller at TAA ikke hadde fått såpass mye tillit? Meget mulig at man kunne vært bedre over et lengre tidsrom, men langtifra sikkert at man ville nådd det enorme nivået man har hatt i 2018-2020.

masterpool

Innlegg: 18872
masterpool
09.06.20 11:05

Vi klarte oss gjennom en sommer uten innkjøp, selv om det betydde relativt tidlig exit i CL. Nå har vi sportslig sett alle muligheter, skal vi bygge for fremtiden, eller skal vi vente til vi ikke er like attraktive lenger?


Og, er det på tide å få inn litt nytt blod i en veldig satt gruppe? Samtidig som den personen kanskje kan få litt tid på og akklimatisere seg? Eller skal det ventes til det er unngåelig, og kreve prestasjoner fra dag 1?


Vi trenger ikke selge Salah, for å skjerpe konkurransen på topp. Kanskje det vekker en spiller eller to. Hva med om Robertson hadde hatt noe konkurranse om plassen, kunne det bidratt til å komme seg ut av formduppen. Det er ikke snakk om en total restrukturering av laget, det er snakk om å få inn en spiller eller to som kan spille uten at det koster vanvittig mye, istede for å ha spillere som kun spiller når ingen andre kan.

malhen

Innlegg: 23205
malhen
09.06.20 11:19
masterpool: Og, er det på tide å få inn litt nytt blod i en veldig satt gruppe?

Lurer på om det var AF som understreket viktigheten av friskt blod for det skjerpet laget og stallen når det kom konkurrenter. Det går sikkert en la oss vise han holdning i spillerne. Men det er klart viktig at det ikke blir for mange nye heller. 2-3 maks som er ment å gi konkurranse til førstelaget tror jeg er ideelt.

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
09.06.20 12:54
masterpool: Og, er det på tide å få inn litt nytt blod i en veldig satt gruppe?

Gruppen er så satt at det er (nesten) umulig å slå den. Rart, men det kan jeg leve med.

Coutinho10

Innlegg: 15318
Coutinho10
09.06.20 16:44

Tror dere langtidslån bli aktuelt i sommer? F.eks  en avtale som strekker seg over 2 år og hvis kriterier blir oppfylt så må man kjøpe spilleren til avtalt pris.

masterpool

Innlegg: 18872
masterpool
09.06.20 17:26

Det var nesten ingen som slo City heller, men det endret seg. Merkelig nok, så er det ingenting som lever evig i fotballen heller, man må hele tiden fornye for å følge med. Det vil nok også gjelde Liverpool, selv om noen tror dette vil leve evig.


Forøvrig kan man jo diskutere om et tap i 8 delsfinalen i CL, viser at vi er nesten uslåelig, det er ikke kun en enkeltkamp, det er over to oppgjør.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg