Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

***Liverpool FC's Sommervindu 2020***

NYTT TEMA
Liddell

Innlegg: 7187
Liddell
06.07.20 10:12
-k9b_: Han er ikke i nærheten av like god når det gjelder intensitet, press og gjenvinning.

Nøyaktig det jeg tenkte også. Her stiller han nok langt bak særlig Henderson. 

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
06.07.20 10:23
Knaxern: Liverpool sine playmakere er backene, når de dobbeltmarkeres og rommene blir tatt ut, så ender det som oftest i krøll for Liverpool.

Æh nei. Det ender vanligvis med at Liverpool vinner greit. Akkurat som at det ender med at Liverpool vinner greit når backene ikke dobbeltmarkeres. 


Liverpool vinner nesten alltid greit uansett hva motstanderen gjør. Det er utgangspunket her. Og det skal Klopp forsøke å forbedre. Det blir vanskelig.


Men Thiago er så god at han kan tilføre dette noe. Det er ingen tvil om at midtbanen i stor grad gjør en jobb for at andre skal skinne, men det betyr ikke at også de kan skinne. 


Kanskje så vi tegn til litt nye ting (ikke helt nytt da), i går. Dette er ingen ananlyse Romlingane, men en lite obervasjon: Jeg har ikke sett Robertson komme på så mange løp i den indre korridoren tidligere som jeg så i går. Trent er også overraskende lite med langt opp i banen, og pasningen til Keita før mål en kom fra en temmelig (og litt uvanlig) sentral posisjon. Keita og Ox samtidig på banen tyder også på at midtbanespillerne i større grad enn vanlig skulle fylle opp framover og inn i 16 meteren. Problemet ble at Fabinho ikke har radius nok til å støtte godt nok etter, og det løste seg umiddelbart da Hendo kom inn, og da fikk vi først en assist og så en scoring fra en indreløper fra inne i feltet også.

TheBelfastBoy

Innlegg: 20764
TheBelfastBoy
06.07.20 11:28

«Han er ikke i nærheten av like god når det gjelder intensitet, press og gjenvinning.»


Som Winjaldum? Kanskje ikke, men han var glimrende på alle tre punkter under Pep, Ancelotti og Jupp. Det var absolutt null å utsette på han i denne fasen av spillet den gang. Han var glimrende. At Bayern spiller med lavere intensitet og press i midtbaneleddet i dag kan han ikke lastes for.


Man ville mistet fysikk og duellstyrke, men det også har avtakende nytteverdi og mht hva dere ellers besitter ville det vært et minimalt problem, tror jeg.


Det ville vært interessant å se hvordan han ble benyttet. Klopp har brukt «lignende» spillertyper tidligere (Sahin/Gundogan) med stort hell. Kanskje Thiago ville fått en slags Pirlo-rolle bak Henderson/Winjaldum?

TheOpiate

Innlegg: 15287
TheOpiate
06.07.20 11:42
TheBelfastBoy: At Bayern spiller med lavere intensitet og press i midtbaneleddet i dag kan han ikke lastes for.

Bayern har knapt spilt med høyere press og intensitet enn under Flick, noe de blant annet har gått i dybden på i diverse podcaster. Sammen med Liverpool det laget i topp 5 ligaene som gjennvinner ballen oftest og høyest i banen. Mener å huske at Bayern faktisk er det laget i Europa som gjennvinner ballen lengst vekk fra egen mål etter at Flick tok over

TheBelfastBoy

Innlegg: 20764
TheBelfastBoy
06.07.20 11:45

Men ikke i midtbaneleddet (de to dype). De får hvertfall ikke samme ansvar for å presse som to indreløpere i 433.

(Innlegget ble redigert 06.07.20 11:46)

Denat

Innlegg: 4162
Denat
06.07.20 11:57

"Bayern har knapt spilt med høyere press og intensitet enn under Flick, noe de blant annet har gått i dybden på i diverse podcaster. Sammen med Liverpool det laget i topp 5 ligaene som gjennvinner ballen oftest og høyest i banen."

- Det var min tanke også. Snodig at man kan hevde at man spiller med lavere intensitet og press nå. Mistenker tipping, i et håp om å virke innsiktsfull. 

(Innlegget ble redigert 06.07.20 12:01)

TheOpiate

Innlegg: 15287
TheOpiate
06.07.20 12:33
TheBelfastBoy: Men ikke i midtbaneleddet (de to dype). De får hvertfall ikke samme ansvar for å presse som to indreløpere i 433.

Og det baserer du på hva?


I følge Whoscored sin statistikk er Thiago midtbanespilleren i Bayern med flest taklinger og interceptions(Kun slått av Davies på interception, og best på taklinger av samtlige på banen)

TheBelfastBoy

Innlegg: 20764
TheBelfastBoy
06.07.20 15:13

 Sunn fornuft og, i all beskjedenhet, bittelitt, ikke mye, fotballforståelse? :)

Spiller man 4231 gir det seg selv at de to dype midtbanespillerne, som oftest, ikke er like aktive i presspillet som feks to indreløpere i en 433. Dette fordi man i en slik rolle har større ansvar for å beskytte rommet foran stopperne og dermed har mindre mulighet for «å jage». De gangene jeg har sett Bayern er det faktisk backene, og angriperne i løperekken, som har presset mest og spilt med høyest intensitet.

Dette har lite med antall taklinger og interceptions å gjøre. For eksempel lå Michael Carrick i glansdagene alltid høyt på denne type statistikker uten at han var den som presset mest eller hadde høyest intensitet. Nok engang henger dette sammen med rommet en slik spiller befinner seg i.

Merk også at jeg skrev lavere. Ikke lav.

Apropo interceptions og taklinger, rimelig spinnville tall i 16/17. Kunne vært interessant å se en nærmere analyse av rollen han hadde den gang.

(Innlegget ble redigert 06.07.20 15:19)

TheOpiate

Innlegg: 15287
TheOpiate
06.07.20 15:36

Altså bare synsing...


Muligens du innehar litt fotballforståelse, men om du har sett spesielt mye til Bayern etter at Flick tok over er jeg litt usikker på. Hvordan presspillet fungerer i det forskjellige formasjonene er gjerne forskjellig ut i fra hvilke instrukser de har. Formasjon er som regel bare en utgangsposisjon defensivt, og sier sjelden mye om hvordan spillerne står og hvor de befinner seg rett etter en overgang i mot.


Uansett, dette har fint lite med din påstand om at Bayern spiller med lite intensitet og press i midtbaneleddet. Der tar du nemlig grusomt feil uansett hvordan du vinkler og vrir på det

TheBelfastBoy

Innlegg: 20764
TheBelfastBoy
06.07.20 15:47

Har du lesevansker eller forstår du ikke forskjellen på «lavere intensitet og press» og «lite intensitet og press»? Takk og lov for PISA-undersøkelser og ny lærerreform på et tidspunkt på 90-tallet.

Og ja, ofte er fotball bare «synsing» og meninger som man forsøker å underbygge. Noe jeg gjorde. Slik blir det gjerne når man diskuterer elementer som man i liten grunn har tallgrunnlag på. Det må likevel være bedre enn å komme trekkende med noe fullstendig irrelevant som taklinger og interceptions. Da viser man bare at man faktisk ikke har forstått bæret.

Uansett, poenget mitt var at det er lite som tilsier at Thiago ville vært en særlig nedgradering i intensitet, presspill og gjenvinning. Selv om Winjaldum helt sikkert er veldig god der.

(Innlegget ble redigert 06.07.20 15:53)

TheOpiate

Innlegg: 15287
TheOpiate
06.07.20 15:53
TheBelfastBoy: Har du lesevansker eller forstår du ikke forskjellen på «lavere intensitet og press» og «lite intensitet og press»?

Absolutt ikke, men problemet i det du skriver er at det er feil. Bayern spiller ikke med lavere intensitet og press. Det er faktisk det tvert motsatte under Flick enn tidligere. De tallene man ser av dagens Bayern er langt bedre enn under Pep, Ancelotti og Jupp.


Da har vi konkludert med at jeg ikke har lesevansker. Dog, du jobber hardt for å undergave denne "lille" fotballforståelsen du skrøt på deg i ett tidligere innlegg

TheBelfastBoy

Innlegg: 20764
TheBelfastBoy
06.07.20 15:54

«Bayern spiller ikke med lavere intensitet og press.»

Det har jeg heller ikke skrevet at de gjør. Fortsatt på lesevanskene mao.

«De tallene man ser av dagens Bayern er langt bedre enn under Pep, Ancelotti og Jupp.»

Synsing...

(Innlegget ble redigert 06.07.20 15:56)

TheOpiate

Innlegg: 15287
TheOpiate
06.07.20 16:06
TheBelfastBoy: At Bayern spiller med lavere intensitet og press i midtbaneleddet i dag kan han ikke lastes for.

Du skrev dette bare få innlegg lengre opp....


Angående tallene til Bayern nå kontra tidligere så har dette som jeg også skrev lengre opp blitt gått greit i dybden på i forskjellige podcaster. Sjekk gjerne DHZ-podd, Lars Sivertsen sin pod(når han har fokus på BL) samt TALKING FUSSBALL PODCAST. Dette er langt fra synsing, men basert på faktiske tall.


Hvor jævlig vanskelig kan det være?

TheBelfastBoy

Innlegg: 20764
TheBelfastBoy
06.07.20 16:23

I midtbaneleddet, ja. Men det var ikke det du skrev ovenfor. Hva er tallene da? Hvilke tall viser de til?

Poenget mitt var, og det burde være helt åpenbart, at om rollen til Thiago har endret seg slik at han i dag presser mindre og spiller med lavere intensitet (enn for noen år siden) betyr ikke dette at han ikke lenger behersker det.

Det er på ingen måte det samme som å si at Bayern presser mindre enn for noen år siden.

Jeg må også presisere at jeg er enig i at man kan ha ulike instruksjoner og roller i samme formasjon. Man Utds 4231 har, som eksempel, i de siste kampene sett ut som en litt skjev 433. De gangene jeg har sett Bayern har derimot ikke det vært tilfelle, og det har vært to mer symmetriske roller (antakelig pga veldig offensive backer). De kan selvsagt tenkes at de er fleksible, og at dette ikke alltid er tilfellet. Jeg ser langt fra alt av Bayern.

Det er derimot ikke relevant for poenget mitt. Som var at Thiago har det i seg å være en glimrende spiller uten ball for en klubb som Liverpool. Jeg skjønner imidlertid at du er litt buthurt fra tidligere av en eller annen grunn, fant noe du tenkte du kunne «ta meg på» og dermed hoppet bukk over poenget. Men i fremtiden er det nok da en fordel om du leser hva jeg faktisk skriver og forholder deg til dette.

Det er ikke ofte jeg diskuterer med noen som har så tungt for det, og så til de grader trenger T-skje.

 

(Når det gjelder Lars Sivertsen er han en artig skrue, men det er ikke akkurat en voldsom autoritet på fotball.)

(Innlegget ble redigert 06.07.20 16:28)

milanB

Innlegg: 34164
milanB
06.07.20 23:12

Sturridge noe å få tilbake? Godt trent og iform går han utenpå hele spissrekka til Man Utd! Det skjer nok ikke men så lenge klubben er bankrott så må man se etter billige løsninger.

TheOpiate

Innlegg: 15287
TheOpiate
06.07.20 23:45
TheBelfastBoy: I midtbaneleddet, ja. Men det var ikke det du skrev ovenfor. Hva er tallene da? Hvilke tall viser de til? Poenget mitt var, og det burde være helt åpenbart, at om rollen til Thiago har endret seg slik at han i dag presser mindre og spiller med lavere intensitet (enn for noen år siden) betyr ikke dette at han ikke lenger behersker det. Det er på ingen måte det samme som å si at Bayern presser mindre enn for noen år siden. Jeg må også presisere at jeg er enig i at man kan ha ulike instruksjoner og roller i samme formasjon. Man Utds 4231 har, som eksempel, i de siste kampene sett ut som en litt skjev 433. De gangene jeg har sett Bayern har derimot ikke det vært tilfelle, og det har vært to mer symmetriske roller (antakelig pga veldig offensive backer). De kan selvsagt tenkes at de er fleksible, og at dette ikke alltid er tilfellet. Jeg ser langt fra alt av Bayern. Det er derimot ikke relevant for poenget mitt. Som var at Thiago har det i seg å være en glimrende spiller uten ball for en klubb som Liverpool. Jeg skjønner imidlertid at du er litt buthurt fra tidligere av en eller annen grunn, fant noe du tenkte du kunne «ta meg på» og dermed hoppet bukk over poenget. Men i fremtiden er det nok da en fordel om du leser hva jeg faktisk skriver og forholder deg til dette. Det er ikke ofte jeg diskuterer med noen som har så tungt for det, og så til de grader trenger T-skje.   (Når det gjelder Lars Sivertsen er han en artig skrue, men det er ikke akkurat en voldsom autoritet på fotball.)

Om det skyldes dårlig hukommelse eller en ekstrem trang til å være vrang vet jeg ikke, men du skrev da vitterlig; 


"At Bayern spiller med lavere intensitet og press i midtbaneleddet i dag kan han ikke lastes for." (Sitat: deg selv)


At du i ettertid skjønner at driten sakte med sikkert renner nedover leggen på deg, og derfor prøver å vri på noe som er ganske svart/hvitt er ikke annet enn bekymringsverdig. Uansett, dette er monumentalt feil. Som om jeg ikke allerede har foret deg med nok info på den gode gamle teskje-metoden så kan du få enda litt mer her:


Link


Der kommer det f.eks frem at de ikke spiller med to symetriske sentrale midtbanespillere, men at de to operer med forskjellige roller, hvor Kimmich som regel er den som dropper lavt, og at den andre spilleren blir liggende, eller bidrar i presspillet lengre frem på banen.


At du i det hele tatt har sett noe av Bayern etter at Flick tok over har jeg absolutt null tiltro til, og hvis det i så fall er tilfellet så forstår du ihvertfall svært lite av det du sitter å ser på.


Å ta deg for noe? Har jeg i det hele tatt diskutert noe særlig med deg tidligere? Holder meg som regel unna sånne som deg da det rett og slett er direkte uinteressant å diskutere med folk som åpenbart diskuterer og synser rundt egenopplevde antagelser, eventuelt ikke evner å forstå det som ligger for det blotte øyet.


Om Lars Sivertsen er en artig skrue er da helt uvesentlig all den tid han lever av å skrive og snakke fotball, noe du aldri vil oppnå om du så la deg aldri så mye i selene. Hvis du i det hele tatt hadde hørt podcasten jeg snakket om så hadde du også fått med deg at det ikke nødvendigvis er han som forklarer hvordan Bayern spiller, men det som kanskje er den mest kunnskapsrike engelskmannen hva angår Tysk fotball.


Uansett, du kan gjerne få siste ordet her hvis du nok en gang velger å ta rennafart for å poste noe kunnskapsløst oppgulp du tilfeldigvis evner å rote sammen basert på egen synsing. Jeg gidder ihvertfall ikke mer. Du har mer enn nok grunnlag for å lære noe ved å sjekke ut de tipsene jeg ga deg. 


Takk for meg, og god kveld

TheBelfastBoy

Innlegg: 20764
TheBelfastBoy
07.07.20 10:36

«Om det skyldes dårlig hukommelse eller en ekstrem trang til å være vrang vet jeg ikke, men du skrev da vitterlig; 

"At Bayern spiller med lavere intensitet og press i midtbaneleddet i dag kan han ikke lastes for." (Sitat: deg selv)»

Ja!!! I midtbaneleddet! Du har virkelig lesevansker?! Ikke evner du å forholde deg til det som faktisk var poenget og relevant for innlegget mitt, og ikke evner du å forstå distenksjonen mellom;

- « spiller med lavere intensitet og press i midtbaneleddet»

Og

- «Bayern spiller ikke med lavere intensitet og press.»

Den siste påstanden forsøkte du å prakke på meg. Klarer du forstå at det kan være en distenksjon, avhengig av hvordan man setter opp laget? Eller er det helt umulig å forstå?

«Der kommer det f.eks frem at de ikke spiller med to symetriske sentrale midtbanespillere, men at de to operer med forskjellige roller, hvor Kimmich som regel er den som dropper lavt, og at den andre spilleren blir liggende, eller bidrar i presspillet lengre frem på banen.»

Ah! Ikke verst. Endelig gjør du et forsøk på å diskutere dette. Men det betyr likevel ikke at Thiago vil presse like mye som han gjorde i feks en indreløper-rolle. Selv om kanskje Bayern som lag presser vel så mye, gjør det?

Og hva var disse tallene du mente du hadde? Var dette bare oppspinn og løgn? Det har vært en voldsom reaksjon fra deg. Ganske spesielt når du ikke klarer forholde deg til hva jeg faktisk skrive eller legge frem tallene du selv hevder at du har.

Hva om jeg sier at jeg faktisk har funnet tall på dette? Ville du forholdt deg til disse eller ville du fortsatt å fremstå som en dogmatisk dysletiker uten evner til å forholde deg hva som faktisk blir sagt? 

(Innlegget ble redigert 07.07.20 10:37)

TheOpiate

Innlegg: 15287
TheOpiate
07.07.20 11:33

Dette er stor humor =)

TheBelfastBoy

Innlegg: 20764
TheBelfastBoy
07.07.20 11:48

Bra forsøk..

Ikke uventet hadde du altså ikke noe å komme med når alt kom til alt. Dine beste forsøk var altså;

- å prakke på meg en påstand jeg ikke hadde (klassisk stråmann),

- lyve om noen tall du åpenbart ikke har,

- vise til noen podkaster som skulle understøtte ditt syn når de aldri diskuterer påstanden jeg fremmet og som du var uenig i,

Redelig type!

Jeg ser også humoren i det, men jeg mistenker det er av helt andre grunner! :)

(Innlegget ble redigert 07.07.20 11:57)

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
07.07.20 12:26
TheOpiate: Dette er stor humor =)

Vi koser oss.

TheOpiate

Innlegg: 15287
TheOpiate
07.07.20 12:33
minuspol: Vi koser oss.

Ikke ofte jeg orker å bruke tid på disse skyttergravsdebattantene, men dette har faktisk vært storveis =)

TheBelfastBoy

Innlegg: 20764
TheBelfastBoy
07.07.20 12:37

Dersom du klarer overbevise deg selv er dette det viktigste. Der er minus en ener. Hvertfall liker han å gi inntrykk av det. 

Det er for øvrig rimelig herlig å kalle noen for skyttergravsdebattant, samtidig som man selv lyver, bygger stråmenn og overser argumentene og poengene til motparten. Hva er vel mer skyttergravsdebattering enn tilnærmingen din nå? Nekte å ta stilling eller drøfte argumentene dine og heller gjemme deg?!

(Innlegget ble redigert 07.07.20 12:45)

Denat

Innlegg: 4162
Denat
07.07.20 12:51

"Dette er stor humor"


- Absolutt. Gøy at noen gidder

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
07.07.20 12:53
Denat: "Dette er stor humor"
- Absolutt. Gøy at noen gidder

Vi burde få på plass en skiftordning.

TheOpiate

Innlegg: 15287
TheOpiate
07.07.20 13:38

Hopp gjerne inn. Jeg føler at skiftet mitt er ferdig i denne omgangen. Nå får noen andre ta på seg jobben med å drive voksenopplæring av de mindre begavede Man Utd-gutta her inne

(Innlegget ble redigert 07.07.20 13:39)

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
07.07.20 13:41
TheOpiate: Hopp gjerne inn. Jeg føler at skiftet mitt er ferdig i denne omgangen. Nå får noen andre ta på seg jobben med å drive voksenopplæring av de mindre begavede Man Utd-gutta her inne

Jeg synes du gjorde et såpass godt skift at vi alle bare kan la ham ligge der han falt denne gangen. Det er tomt rett og slett.

TheOpiate

Innlegg: 15287
TheOpiate
07.07.20 14:10

Tydelig at noen er på en tilt =)

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
07.07.20 14:13
TheOpiate: Tydelig at noen er på en tilt =)

Ser ut som om han savner meg ;-)

(Innlegget ble redigert 07.07.20 14:14)

TheBelfastBoy

Innlegg: 20764
TheBelfastBoy
07.07.20 14:49

Gud bedre. I denne sammenhengen er jeg redd dere drar meg ned til eget nivå og slår meg med erfaringen deres. Tror du virkelig ikke man ser hva du gjør når du nekter å ta diskusjonen og argumentere for deg selv, og heller kjører dette «stor humor»-forsøket?


Og hvor stusselig er ikke denne flokkmentaliteten? Er dere virkelig så pinglete? Har dere ikke selvrespekt og selvtillit til å stå alene i diskuskjonen? Et annet poeng er at dere ikke tar diskusjonen engang. Det er et forsøk på ta meg med usakligheter ved at dere «heier hverandre frem», og forteller hvor feil jeg har tatt (uten å ta stilling til hva jeg har skrevet). Unnskyld meg, men det er rimelig stusselig og patetisk!


Dette behovet for å ha andre å støtte seg til, operere i flokk, er lett gjenkjennelig og er noe man ofte ser blant svake mennesker som har lett for å falle utenfor. Man er ikke akkurat alfahann, for å si det slik.


Og ja minus, jeg har definitivt savnet deg. Flott at du endelig dukker opp når du har to andre med deg! 

TheOpiate

Innlegg: 15287
TheOpiate
07.07.20 14:53

The gift that keeps on giving =)


Uansett folkens, noen saftige rykter på gang?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg