Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

***Liverpool FC's Sommervindu 2020***

NYTT TEMA
KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
09.07.20 11:51
Knaxern: Hadde man vært smarte, så hadde man solgt Salah for 150-170mill£, og splashet pengene på Sancho og Havertz/Dybala. Hentet kvalitet samtidig som det hadde det vært for flere år i fremtiden.

Dybala er kun ett år yngre enn Salah. Og ville vært et noe usikkert kort med tanke på tilpasning til PL. Har jo ikke vært strålende i serie A de siste par årene heller.

Jeg kunne tenkt meg Havertz. Men da uten å selge Salah.

wa11in

Innlegg: 4889
wa11in
09.07.20 11:52
minuspol: Jeg vet veldig godt at Klopp ikke forteller hva klubben har å rutte med på pressekonferanser, og at man må ta det som kommer der med en klype salt. Men det er ikke bare via pressekonferanser man sender signaler.
Kommer Liverpool til å kjøpe Sancho denne sommeren? Nei det gjør ikke Liverpool. Har det med økonomi å gjøre? Det har helt sikkert med økonomi å gjøre også.

Hvor er det du har fått inn disse signalene fra? 

Og ja- men det du skriver der og det jeg rettet deg på i sta er jo på ingen måte samme påstand da. Noen vil til og med hevde at det er vesensforskjell på de to. 

(Innlegget ble redigert 09.07.20 11:52)

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
09.07.20 11:53
Knaxern: Hadde man vært smarte, så hadde man solgt Salah for 150-170mill£, og splashet pengene på Sancho og Havertz/Dybala. Hentet kvalitet samtidig som det hadde det vært for flere år i fremtiden

Å fjerne noe som fungerer helt fantastisk for å erstatte det med noe man ikke helt vet hvordan kommer til å fungere?


Det tror jeg ikke er Klopp sin plan.


 

wa11in

Innlegg: 4889
wa11in
09.07.20 11:54
KongOlav2: Har jo ikke vært strålende i serie A de siste par årene heller.

Svak i fjor. I år har han vært fantastisk. 

Knaxern

Innlegg: 48137
Knaxern
09.07.20 11:54
wa11in: Og etter en sesong hvor vi har knust alt av motstand i ligaen, så er man like fullt brennsikker på at dette skyldes at vi "ikke hadde penger" til å kjøpe aktuelle spillere?

Altså, man røk ut av CL fordi man ikke hadde penger til å forsterke.

Klubben måtte finne en keeper på free transfer, og man fikk ikke hentet en offensiv forsterkning som kunne utgjort en forskjell.

Zwei_Minuten_Strafe

Innlegg: 1395
Zwei_Minuten_Strafe
09.07.20 11:55
Knaxern: Hadde man vært smarte, så hadde man solgt Salah for 150-170mill£, og splashet pengene på Sancho og Havertz/Dybala. Hentet kvalitet samtidig som det hadde det vært for flere år i fremtiden.

Hadde kanskje fått ca 90 mill£ for Salah, ikke så veldig mye mer tror jeg. Kan ikke se RM eller PSG komme med noe kjempe bud denne sommeren dessverre, dersom det allikevel skulle bli en realitet så kunne man ha gått "all in" for Sancho, som er den perfekte erstatteren for Salah.

Han ender nok opp i Man U, RM eller PSG.

(Innlegget ble redigert 09.07.20 11:56)

Knaxern

Innlegg: 48137
Knaxern
09.07.20 11:57
minuspol: Å fjerne noe som fungerer helt fantastisk for å erstatte det med noe man ikke helt vet hvordan kommer til å fungere? Det tror jeg ikke er Klopp sin plan.

Jeg tror heller ikke at det er Klopp sin plan denne sommeren, men den endringen vil tvinge seg etterhvert. For å gå tilbake til Ferguson-eksemplet: Han fjernet noe som fungerte i RvN for å bygge noe nytt, RvN var fantastisk i ettertid hos RM, men Man Utd kom godt ut av det uansett.

Jeg er ganske sikker på at Klopp hadde fått det til.

wa11in

Innlegg: 4889
wa11in
09.07.20 11:57
Knaxern: Altså, man røk ut av CL fordi man ikke hadde penger til å forsterke. Klubben måtte finne en keeper på free transfer, og man fikk ikke hentet en offensiv forsterkning som kunne utgjort en forskjell.

Herre... Vi røk ut av CL på grunn av en keepertabbe. Den kunne like gjerne blitt gjort av en målvakt til £10mill, med dobbelt så mye i lønn (Mignolet f.eks.? :P). 

Vi har Europas beste lag de to siste sesongene. Jeg tipper det forklarer vel så godt hvorfor vi ikke har hentet flere spillere. 

(Innlegget ble redigert 09.07.20 11:58)

Knaxern

Innlegg: 48137
Knaxern
09.07.20 11:58
KongOlav2: Dybala er kun ett år yngre enn Salah. Og ville vært et noe usikkert kort med tanke på tilpasning til PL. Har jo ikke vært strålende i serie A de siste par årene heller. Jeg kunne tenkt meg Havertz. Men da uten å selge Salah.

Ah, jeg trodde han var 2 år yngre. Nja, vært veldig god denne sesongen.

Havertz og Sancho for Salah tror jeg hadde vært en veldig god deal for oss.

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
09.07.20 12:01
wa11in: Hvor er det du har fått inn disse signalene fra?  Og ja- men det du skriver der og det jeg rettet deg på i sta er jo på ingen måte samme påstand da. Noen vil til og med hevde at det er vesensforskjell på de to.

Fra alt klubben gjør egentlig. 


Tar seg ikke råd da. Jeg får ta den. Det vil uansett stå igjen som "har ikke råd".

Knaxern

Innlegg: 48137
Knaxern
09.07.20 12:01
wa11in: Herre... Vi røk ut av CL på grunn av en keepertabbe. Den kunne like gjerne blitt gjort av en målvakt til £10mill, med dobbelt så mye i lønn (Mignolet f.eks.? :P). Vi har Europas beste lag de to siste sesongene. Jeg tipper det forklarer vel så godt hvorfor vi ikke har hentet flere spillere.

Ja, fordi det var en uhyre svak keeper man måtte hente. En annen spiss enn Firmino i den matchen, og vi hadde nok scoret flere mål. Ironisk nok, så scoret han målet i ekstraomgangene(hans eneste på hjemmebane denne sesongen). Jeg har fortrengt Mignolet, ikke nevn han.

Nja, Klopp sa selv at han gjerne skulle hentet spillere inn til troppen. Det er ikke hans vilje som er grunnen til at det ikke er hentet spillere, men økonomien.

wa11in

Innlegg: 4889
wa11in
09.07.20 12:05
Knaxern: Nja, Klopp sa selv at han gjerne skulle hentet spillere inn til troppen. Det er ikke hans vilje som er grunnen til at det ikke er hentet spillere, men økonomien.

Åja, Klopp sa det ja. Ja, da er det vel sånn da. 

Og Adrian er btw ikke en "uhyre svak keeper". Et helt decent andrevalg, helt uproblematisk. 

Eidt: Btw- artig at du tror "manglende økonomiske muskler" var det som førte til at vi ikke kunne stille med en annen spiss en Fimino i den kampen. Jeg tror Klopp kunne hatt alle pengene i hele universet, men likevel valgt å bruke Firmino mot Atletico. 

(Innlegget ble redigert 09.07.20 12:07)

wa11in

Innlegg: 4889
wa11in
09.07.20 12:09
minuspol: Tar seg ikke råd da. Jeg får ta den. Det vil uansett stå igjen som "har ikke råd".

Det er nå to ganske forskjellige konsepter da. 

May25

Innlegg: 2734
May25
09.07.20 12:11
minuspol: Tar seg ikke råd da. Jeg får ta den. Det vil uansett stå igjen som "har ikke råd".

Har man egentlig uttrykt at man kom til å bruke store penger i forkant av kjøpene av van Dijk og Alisson?

Knaxern

Innlegg: 48137
Knaxern
09.07.20 12:19
wa11in: Åja, Klopp sa det ja. Ja, da er det vel sånn da. Og Adrian er btw ikke en "uhyre svak keeper". Et helt decent andrevalg, helt uproblematisk. Eidt: Btw- artig at du tror "manglende økonomiske muskler" var det som førte til at vi ikke kunne stille med en annen spiss en Fimino i den kampen. Jeg tror Klopp kunne hatt alle pengene i hele universet, men likevel valgt å bruke Firmino mot Atletico.

Ja, jeg tviler på at Klopp går rundt og sier at han hadde hentet spillere hvis det hadde vært mulig, kun for moro skyld. Her stoler jeg mer på Klopp enn dine synsinger. Samtidig har man empiri som viser at klubben kun kjøper stort når de selger stort under FSG, du har ingenting som backer dine synsinger.

Adrian er elendig, langt fra decent. Atletico, Chelsea, Arsenal, Southampton, osv. Var jo tabbe i kamp etter kamp.

Stråmann. Skrev aldri at Klopp hadde startet med en annen spiss, men Firmino leverte en bedriten kamp. Hadde man hatt noe slagkraftig på benk, så hadde han vært tatt av i andre omgang.

Men du skal få lov til å synse videre i ekkokammeret her inne. Ha en fin dag videre.

SirOwen*AMB*

Innlegg: 54666
SirOwen*AMB*
09.07.20 12:23
wa11in: Ang. Sancho, som det ryktes at nærmer seg Man Utd- har vi egentlig råd til å la de få tak i han? Da går vi mot 10 år hvor United har samlet de kanskje 3 mest talentfulle, britiske angrepsspillerne hos seg, det frister lite å skulle sitte på sidelinjen å se på, mens Sancho, Greenwood og Rashford herjer både for landslaget og Man Utd altså.  I Man Utds storhetstid så var det bl.a. denne typen kjøp (Rio, Rooney) som bidro til at suksessen vedvarte, og Fergie var aldri redd for å betale dyrt eller å shippe ut spillere som fungerte.  Hadde Greenwood (eller et tilsvarende talent) kommet fra våre rekker, så hadde jeg ikke vært like ivrig på at vi måtte gå all in på Sancho. Men angrepet vårt har herja i 3 år nå, jeg tror ikke vi skal ha alt for store forhåpninger om at dette treet skal vokse videre inn i himmelen. Sancho inn ville vært en sprek tilvekst, som også begynner generasjonsskiftet noen år før det tvinges frem.

This.

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
09.07.20 12:26
wa11in: Det er nå to ganske forskjellige konsepter da.

Det er nok to "konsepter" som griper veldig inn i hverandre. 


 

May25

Innlegg: 2734
May25
09.07.20 12:28

Du synser jo fælt selv her, Knax. 


Når du kommer med utsagnet om at han hadde hentet spillere hvis det hadde vært mulig kan du jo legge ved kilde til dette.


Adrian er jo ikke elendig. Han reddet laget ved mange anledninger tidlig i sesongen, og var en god bidragsyter til gullet og supercupen bl.a.. Hvor gode reservekeeper mener du Liverpool bør ha, egentlig?


Så synser du igjen med hva Klopp ville gjort mot Atletico dersom man hadde hatt et alternativ til Firmino.

TheBelfastBoy

Innlegg: 20764
TheBelfastBoy
09.07.20 12:29

Hva som skjer utad trenger ikke bety noe. Dere har ved mer enn en anledning beveget dere som en tiger i markedet.


Liverpool har gjort vesentlig dyrere ervervelser enn Sancho tidligere. Tar man hensyn til alder er Sancho rimeligere enn både VvD og Keita. Jeg har nesten litt vondt for å tro at dere skal sitte på sidelinjen dersom Sancho nå er tilgjengelig. Om noen er en Klopp-spiller er det han.

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
09.07.20 12:30
May25: Har man egentlig uttrykt at man kom til å bruke store penger i forkant av kjøpene av van Dijk og Alisson?

Dette var vel transfersagaer som gikk temmelig lenge før de materialiserte seg så det vil jeg vel si? 


Keita er vel kanskje den transferen hvor klubben virkelig bare splashet ut helt uten videre for en spiller man ikke så komme. 


Man har jo også sett at klubben har posisjonert seg med salg i forkant av andre kjøp.  

wa11in

Innlegg: 4889
wa11in
09.07.20 12:32
Knaxern: Men du skal få lov til å synse videre i ekkokammeret her inne. Ha en fin dag videre.

Haha

Ja, jeg tviler på at Klopp går rundt og sier at han hadde hentet spillere hvis det hadde vært mulig, kun for moro skyld.

- Hvis du virkelig tror at noe av det Klopp sier til pressen har noe som helst for seg, så er det selvsagt helt greit. 

Samtidig har man empiri som viser at klubben kun kjøper stort når de selger stort under FSG, du har ingenting som backer dine synsinger.

- Her demonstrerer du jo bare at du ikke skjønner bæret av hvordan fotballøkonomi fungerer. "Liverpool selger Coutinho for masse penger, da har de råd til å kjøpe Alisson og VVD for masse penger". 

For et par år siden presenterte jeg et regnestykke for dere her inne, som viste at stallen Klopp disponerte i Mai 2018 var 50% dyrere å drifte enn den han overtok i 2015. En økning på 50% i løpet av snaue 3 år, det er ganske voldsomt. 

Fotballøkonomi er ganske mye mer innfløkt enn "Lag X selger spiller Y for £150mill, da kan de kjøpe to spillere som koster £75mill". Ditt forslag om å selge Salah for å hente Sancho og Havertz kan tyde på at du ikke helt forstår nyansene her. 

Adrian er elendig, langt fra decent.

- Adrian er helt okay. Et greit andrevalg, også for verdens beste klubb. Hadde spilt fast for over halvparten av klubbene i PL. 

Stråmann. Skrev aldri at Klopp hadde startet med en annen spiss, men Firmino leverte en bedriten kamp. Hadde man hatt noe slagkraftig på benk, så hadde han vært tatt av i andre omgang.

- Benken vår er slagkraftig. Vi har vunnet CL og PL i løpet av de siste 13 mnd. Det gjør man ikke med kun 11 gode spillere. 

(Innlegget ble redigert 09.07.20 12:32)

wa11in

Innlegg: 4889
wa11in
09.07.20 12:34
minuspol: Det er nok to "konsepter" som griper veldig inn i hverandre.

Det ene handler om at man ikke har nok penger. 
Det andre handler om at man velger å bruke pengene sine annerledes. 

Diametrale motsetninger. 

(Innlegget ble redigert 09.07.20 12:34)

Liddell

Innlegg: 7187
Liddell
09.07.20 12:35
minuspol: Keita er vel kanskje den transferen hvor klubben virkelig bare splashet ut helt uten videre for en spiller man ikke så komme.

Fabinho?

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
09.07.20 12:44
wa11in: Det ene handler om at man ikke har nok penger. 
Det andre handler om at man velger å bruke pengene sine annerledes.  Diametrale motsetninger.

For noe tull, i daglig tale går disse to tingene om hverandre. 

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
09.07.20 12:45
Liddell: Fabinho?

Ja jeg skrev egentlig Keita og Fabinho, og så droppet jeg brassen, han var ikke så voldsomt dyr. Men du har rett.

wa11in

Innlegg: 4889
wa11in
09.07.20 12:46
minuspol: For noe tull, i daglig tale går disse to tingene om hverandre.

Så absolutt ikke. Hvis disse tingene betyr det samme for deg, og brukes likt i dagligtalen, så er jeg redd det sier mer om din personlige økonomi enn noe annet. 

Det er vesensforskjell mellom "å ikka ha råd til" og "å ikke ta seg råd til". 

(Innlegget ble redigert 09.07.20 12:47)

Denat

Innlegg: 4162
Denat
09.07.20 13:04

"Hadde man vært smarte, så hadde man solgt Salah"


- Heldigvis er ikke de som styrer klubben like smart som deg. 

eppaen

Innlegg: 28170
eppaen
09.07.20 13:12

Jeg er enig i at det vsr nå Liverpool skulle markert zin nye posisjon ved å hente en Sancho som vi vet laget trenger om ikke altfor lenge. Etter sommeren er det for sent. Orker ikke å tenke på hvordan United vil profittere på å hente han. Samtidig er en slik handel også et statement til Salah/Mane om at klokka tikker? Hvordan forstyrrer det troppen? 

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
09.07.20 13:14
wa11in: Så absolutt ikke. Hvis disse tingene betyr det samme for deg, og brukes likt i dagligtalen, så er jeg redd det sier mer om din personlige økonomi enn noe annet.  Det er vesensforskjell mellom "å ikka ha råd til" og "å ikke ta seg råd til".

Jeg sier "jeg har ikke råd til" når jeg mener "jeg tar meg ikke råd til". 


Jeg bruker faktisk ikke "jeg tar meg ikke råd til". Jeg er litt usikker på om jeg noen gang har hørt noen si det faktisk.


Hva sier det om min personlige økonomi, og ikke minst, hva sier det om min omgangskrets personlige økonomi?   


Hvor ofte leser du om klubber som ikke tok seg råd til spillere? Er det et etablert konsept? Noe media bruker? Noe klubbene sjøl bruker? Er det brukt her inne tidligere? Og om ikke, hva sier det om VGD-debattantenes personlige økonomi?


Har ikke råd og tar seg ikke råd går hånd i hånd. Mulig man burde vært flinkere på å skille på de to tingene, men enn så lenge er det nå slik.

wa11in

Innlegg: 4889
wa11in
09.07.20 13:16
minuspol: Har ikke råd og tar seg ikke råd går hånd i hånd.

Nei. Virkelig ikke. 

Edit: Om noen måneder lanseres en ny generasjon med spillkonsoller. 

"Har ikke råd til"

- 10. klassingen som brukte konformasjonspengene til moped, og dermed ikke har nok kapital tilgjengelig til å stikke bort på Elkjøp og betale for konsollen. Pengene er ikke der. Han "har ikke råd til". 

"Tar seg ikke råd til"

- Studenten som har PS4 fra før av, og som ikke er helt sikker på om PS5 kommer til å oppgradere spillgleden tilstrekkelig til å være verdt pengene den koster. Pengene er der hvis han vil kjøpe den, men det kan hende at han lar være. Ikke fordi han "ikke har råd" (augustutbetalingen av studielånet er det fremdeles mye igjen av på konto), men fordi han "ikke tar seg råd". Dette kan det være flere ulike årsaker til, akkurat som det kan være flere ulike årsaker til at Liverpool "ikke tar seg råd til" Sancho. Det du kan være sikker på, er at vi har tilstrekkelig med penger til å betale både klubb og spiller det de krever dersom vi ønsker å hente han. 

(Innlegget ble redigert 09.07.20 13:23)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg