Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

***Liverpool FC's Sommervindu 2020***

NYTT TEMA
minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
09.07.20 13:19
wa11in: Nei. Virkelig ikke.

Slik er det. Beklager.

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
09.07.20 13:40
wa11in: "Har ikke råd til" - 10. klassingen som brukte konformasjonspengene til moped, og dermed ikke har nok kapital tilgjengelig til å stikke bort på Elkjøp og betale for konsollen. Pengene er ikke der. Han "har ikke råd til".  "Tar seg ikke råd til" - Studenten som har PS4 fra før av, og som ikke er helt sikker på om PS5 kommer til å oppgradere spillgleden tilstrekkelig til å være verdt pengene den koster. Pengene er der hvis han vil kjøpe den, men det kan hende at han lar være. Ikke fordi han "ikke har råd" (augustutbetalingen av studielånet er det fremdeles mye igjen av på konto), men fordi han "ikke tar seg råd". Dette kan det være flere ulike årsaker til, akkurat som det kan være flere ulike årsaker til at Liverpool "ikke tar seg råd til" Sancho. Det du kan være sikker på, er at vi har tilstrekkelig med penger til å betale både klubb og spiller det de krever dersom vi ønsker å hente han.

Begge vil si: Jeg har ikke råd.

Liverpool velger å ikke hente Sancho, blant annet fordi de ikke tar seg råd, eller ikke har råd som de ville sagt om noen spurte.

(Innlegget ble redigert 09.07.20 13:42)

TheBelfastBoy

Innlegg: 20764
TheBelfastBoy
09.07.20 14:24

Basically alle PL-klubber «har råd». Det som er særegent for Liverpool er at de allerede har spillere som tjener like mye som Sancho krever. I tillegg har de påtatt seg like store «kostnader» tidligere i forbindelse med spilleroverganger. Antakelig også betydelig høyere når en hensyntar alder. I tillegg er Liverpool i en situasjon hvor de har brukt lite penger i en relativt betydelig periode, og få andre prekære behov.

Mao henger det ikke på greip dersom man hevder man ikke har råd. At de velger ikke å ta seg råd er selvsagt noe annet, men hvorfor?

Det kan handle om visjon og strategi. Konseptet til eierne er «value-investing». Man velger å investere der man ser noe andre ikke gjør det eller av andre grunner kan skape merverdier. Såvidt jeg kan se har man bare brutt fra en slik policy ved en eller to anledninger. Sancho, hvor man helt sikkert må kjempe med et par andre klubber, er definisjonen på det motsatte.

 

Det er en litt annen policy enn Man Utd hvor man helt opplag tenker på det kommersielle når man henter spillere. Personlig må jeg si at jeg liker Liverpools tilnærming (om jeg tolker det riktig) veldig godt. Skal man bygge en virksomhet må man klare å være konsistente i de retningsvalgene man tar. På en annen side må det være mulig å ha to tanker i hodet på engang og være litt pragmatisk.

(Innlegget ble redigert 09.07.20 14:29)

May25

Innlegg: 2734
May25
09.07.20 14:48
TheBelfastBoy: Det kan handle om visjon og strategi.

Ja, og der har man blant annet hatt en strategi med "pay-as-you-play" der de beste spillerne har fått nye, forbedrede kontrakter og fokuset har ligget på at de beste spillerne også skal være kontinuitetsbærere i stedet for å se på Liverpool som et mellomsteg mot Barcelona eller Real Madrid.


Men Liverpool har ikke de høyeste lønningene og har heller ikke den største stallen - så det må handle om visjon og strategi som du sier. Så håper jeg bare at den visjonen også innebærer at Sancho blir Liverpoolspiller. 

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
09.07.20 14:51
TheBelfastBoy: Basically alle PL-klubber «har råd». Det som er særegent for Liverpool er at de allerede har spillere som tjener like mye som Sancho krever. I tillegg har de påtatt seg like store «kostnader» tidligere i forbindelse med spilleroverganger. Antakelig også betydelig høyere når en hensyntar alder. I tillegg er Liverpool i en situasjon hvor de har brukt lite penger i en relativt betydelig periode, og få andre prekære behov. Mao henger det ikke på greip dersom man hevder man ikke har råd. At de velger ikke å ta seg råd er selvsagt noe annet, men hvorfor? Det kan handle om visjon og strategi. Konseptet til eierne er «value-investing». Man velger å investere der man ser noe andre ikke gjør det eller av andre grunner kan skape merverdier. Såvidt jeg kan se har man bare brutt fra en slik policy ved en eller to anledninger. Sancho, hvor man helt sikkert må kjempe med et par andre klubber, er definisjonen på det motsatte.

Man kan sikkert ta seg råd som du hevder, men vil anta at det handler litt om man har relativt høye lønnsforpliktelser, nesten 60 % av omsetningen. Og at man investerer i anlegg gjennom nytt treningsanlegg og planlegger en ytterligere utvidelse av Anfield.

TheBelfastBoy

Innlegg: 20764
TheBelfastBoy
09.07.20 15:00

Men 60 % er ikke veldig høyt. Særlig ikke i den situasjonen dere befinner dere i. Litt spesielt akkurat nå, men under normale omstendigheter ville man forventet vesentlig vekst i omsetning hos Liverpool.


Det er nesten så jeg ikke tror det før jeg ser det (at dere ikke er med om Sancho).

newbie2

Innlegg: 7
newbie2
09.07.20 15:07

Werner-overgangen strandet jo på grunn av de økonomiske konsekvensene av coronaen, så Sancho er nok ikke aktuell før tidligst neste sommer. Virker som klubben har bestemt seg for å ikke bruke noen store summer nå som markedet er så usikkert. Om Man Utd eller noen andre blir enig med Dortmund allerede nå så er vel ikke så mye å få gjort? 


 


Spørs om Sancho vil vente et år. Forhåpentligvis gjør han det.

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
09.07.20 15:11
TheBelfastBoy: Men 60 % er ikke veldig høyt. Særlig ikke i den situasjonen dere befinner dere i. Litt spesielt akkurat nå, men under normale omstendigheter ville man forventet vesentlig vekst i omsetning hos Liverpool.
Det er nesten så jeg ikke tror det før jeg ser det (at dere ikke er med om Sancho).

Nja, det er forskjell på 50 % som f.eks United og Bayern har ligget rundt og nesten 10 % høyere. Det utgjør £40-50m for Liverpools del, og er i realiteten et par storkjøp ekstra.

Og som sagt teller det nok også at vi bruker et tresifret millioner pund på treningsanlegg og oppgradering av stadion.

Denat

Innlegg: 4162
Denat
09.07.20 15:17

Lurer på hvorfor Man Utd-fansen er så opptatt av at Liverpool skal ha et brennende ønske om å hente Sancho...

Litt kjedeligere å signere Sancho om man ikke samtidig har slått Liverpool i kampen?

Pr. nå er det ingenting som tyder på at Liverpool går for Sancho. Og det kan man jo forstå når man ser på hvem Liverpool har i de posisjonene Sancho er mest aktuell, samtidig som corona garantert gjør det økonomiske litt trøblete. 

(Innlegget ble redigert 09.07.20 15:21)

iustitia_pro_XCVI

Innlegg: 6777
iustitia_pro_XCVI
09.07.20 15:40
May25: Du synser jo fælt selv her, Knax.

Du tar jo ikke akkurat hardt i vil jeg si. Fyren er jo verdensmester i å uttale seg skråsikkert om emner alle som har snøring på skjønner veldig greit at han ikke kan noe som helst om.


Agendaen til Knaxern mot FSG/Salah er noe av det mest patetiske man finner her inne. Godt bak den evige selvforherligelsen utført av minus, men dog.

JFT_96

Innlegg: 25190
JFT_96
09.07.20 15:53

Sancho er god og kan sikkert bli verdensklasse han. Men her inne får man jo nesten inntrykk av at han er bedre enn Salah. Hvilket selvsagt er langt fra sannheten. Det er ikke sikkert han noen gang blir like god heller (sannsynligvis ikke). Å skulle selge Salah for å hente Dybala og Sancho ville ikke bare blitt dyrt, men det ville svekket elleveren vår kraftig. 

TheBelfastBoy

Innlegg: 20764
TheBelfastBoy
09.07.20 16:37

«Lurer på hvorfor Man Utd-fansen er så opptatt av at Liverpool skal ha et brennende ønske om å hente Sancho...


Litt kjedeligere å signere Sancho om man ikke samtidig har slått Liverpool i kampen?»


Haha, på seg selv kjenner man andre?


Jeg er ikke spesielt opptatt av at Liverpool skal ønske Sancho. Hvor får du det fra? Men jeg er veldig spent på om dere ønsker han. Fordi dere i dagens situasjon ville vært en tøff konkurrent. Og fordi han er en spiller jeg ville tro hadde passet bra i Liverpool.

JFT_96

Innlegg: 25190
JFT_96
09.07.20 16:42

Tviler på at Sancho tenker at det lureste steget i karrieren hans nå er å gå til benken i Liverpool. Tviler også på at Liverpool ville være interesserte i å matche lønna han sikkert vil bli tilbudt av Man Utd. Så lenge Liverpool har verdens beste fronttrio kommer man neppe til å bruke sinnsyke summer på en angrepsspiller.

Machine_Head

Innlegg: 13929
Machine_Head
09.07.20 16:50

Jeg skjønner ikke helt hvorfor det må være så enten/eller. Jeg vil også selvfølgelig gjerne ha Sancho, Havertz, Thiago og egentlig alle andre meget gode fotballspillere som finnes, fordi det er ikke mye som er mer gøy i fotball av banen enn en saftig overgang til egen klubb. 


Det sagt så forstår jeg godt posisjonen klubben er i nå, med mange enere som har store lønninger, en global pandemi som har gjort sitt for å gjøre verden til et midlertidig kjipere sted, og et lag som rett og slett er så bra at det nesten blir umulig for oss å skulle klage om vi igjen velger å sitte stille i båten mens de andre handler. 


Kjedelig å ikke shoppe litt mens de andre gjør det, men samtidig er vi nettopp blitt ligamestere og har et enormt spennende lag, så det gjør liksom ikke sååå mye heller. 

Denat

Innlegg: 4162
Denat
09.07.20 17:25

"Jeg er ikke spesielt opptatt av at Liverpool skal ønske Sancho."


- Jo.

Denat

Innlegg: 4162
Denat
09.07.20 17:32

"Tviler på at Sancho tenker at det lureste steget i karrieren hans nå er å gå til benken i Liverpool. Tviler også på at Liverpool ville være interesserte i å matche lønna han sikkert vil bli tilbudt av Man Utd. Så lenge Liverpool har verdens beste fronttrio kommer man neppe til å bruke sinnsyke summer på en angrepsspiller."


- Dette burde jo være ganske enkelt å forstå. Liverpool handler ikke en slik spiller til en slik sum med mindre han er tiltenkt en bankers startplass fra første stund. Og det kan/vil ikke Liverpool når de har 2 av verdens beste spillere i sin beste alder i de posisjonene. Man kan alltids selge Salah eller Mané for å gjøre plass i laget, men det vil medføre en stor risiko for at laget vil bli svekket samtidig som man er avhengig av en kjøper som faktisk vil betale den sinnsyke summen Liverpool med rette vil kreve.


Man snakker som om Salah og Mané er 34 år og må erststtes snarest, når fakta er at begge to nylig ble 28 år. De er ingen grunn til at de ikke kan holde på på dette nivået i 4-5 år til. 

TheBelfastBoy

Innlegg: 20764
TheBelfastBoy
09.07.20 17:52

Hehe, «ok da»!

Du er deg selv lik...

(Innlegget ble redigert 09.07.20 17:53)

newbie2

Innlegg: 7
newbie2
09.07.20 18:09

Synes TheBelfastBoy har mange gode argumenter, så skjønner ikke hvorfor det er så nødvendig å komme med stikk til ham (fordi han er Man Utd-supporter(?)). Men uansett tror jeg det er helt urealistisk med Sancho til LFC i sommer. Tror nok på grunn av situasjonen som har blitt at det kun er noen få klubber som virkelig kommer til å bruke de store summene dette overgangsmarkedet, så det er jo sånn sett en gyllen mulighet for Man Utd. Om Sancho venter et år tror jeg helt garantert at mange flere klubber vil være villig til å by det Dortmund krever.

WaltonBreckRd

Innlegg: 15742
WaltonBreckRd
09.07.20 18:32

Wa11in har glemt at vi har FSG som eiere. Råd til Sancho?????

(Innlegget ble redigert 09.07.20 18:39)

WaltonBreckRd

Innlegg: 15742
WaltonBreckRd
09.07.20 18:41

Dybala og Havertz fortjener ikke knyte skolissa til Mo Salah engang. Men ikke sjokkerende at en Real Madrid-fan tenker sånn. Selge Salah for Dybala faktisk, er det mulig.

SirOwen*AMB*

Innlegg: 54666
SirOwen*AMB*
09.07.20 21:00
WaltonBreckRd: Selge Salah

...er selvsagt uaktuelt. 

Ikke bare produserer han 30+ målpoeng hver sesong, han binder også opp flere forsvarere og skaffer dermed rom slik at Mané og de andre også scorer mål.

May25

Innlegg: 2734
May25
10.07.20 09:22
Denat: - Dette burde jo være ganske enkelt å forstå. Liverpool handler ikke en slik spiller til en slik sum med mindre han er tiltenkt en bankers startplass fra første stund

Du må forklare meg enda en gang, tror jeg.


For i Liverpools tilfelle har man tynnet ut en del. Solanke, Ings, Markovic, Ejaria, Awoniyi, Sturridge og Lallana er alle historie. Samtidig er det sannsynlig at Wilson, Grujic, Woodburn, Ojo, Brewster og Shaqiri drar (om ikke annet på lån). Origi kan også være aktuell for ny klubb dersom han selv søker fast førstelagsfotball.


De som har kommet inn i samme posisjoner samme tidsrom er Minamino og Keita i tillegg til Jones og Elliott fra egne rekker.


Tror du man bare kommer til å erstatte de med spillere som drar fra egne rekker? Tror du man handler mange spillere for å være rotasjonsspillere? Tror du man ser på den alderen på den presumptivt beste lagoppstillingen (gjennomsnittlig 27.1 år ila året) og tenker at man skal bytte ut alle disse samtidig?

May25

Innlegg: 2734
May25
10.07.20 09:22
WaltonBreckRd: Selge Salah for Dybala faktisk, er det mulig.

Heldigvis ikke.

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
10.07.20 09:47
May25: Tror du man bare kommer til å erstatte de med spillere som drar fra egne rekker? Tror du man handler mange spillere for å være rotasjonsspillere? Tror du man ser på den alderen på den presumptivt beste lagoppstillingen (gjennomsnittlig 27.1 år ila året) og tenker at man skal bytte ut alle disse samtidig?

Jeg synes vel kanskje ikke det skriker kjøp av Sancho, sjøl om du får de svarene du sjøl har på disse spørsmålene?


Liverpool kommer helt sikkert til å kjøpe spillere framover. Jeg tror ikke du trenger å være redd for annet. 


 

May25

Innlegg: 2734
May25
10.07.20 10:09

Ingenting skriker jo sånn sett Sancho annet enn at man nå har muligheten til å kjøpe en av de mest talentfulle engelske vingene denne fotballgenerasjonen.


Og det kan jo uansett ikke være sånn at Sancho skal kunne "kreve" en startplass. Da kan han jo bare dra til Burnley, da. 

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
10.07.20 10:10

Om vi nå har etablert at Liverpool har råd til det aller meste. Den deiligste ideen er vel å bare gå all in på de to som er på utgående hos Bayern Munchen.


Alaba og Thiago.


Virgil og Alaba som stoppere. Da kan man angripe med backene og slippe løs en midtbanespiller som Thiago da.


Men muligens feige lag?

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
10.07.20 10:16
minuspol: Om vi nå har etablert at Liverpool har råd til det aller meste. Den deiligste ideen er vel å bare gå all in på de to som er på utgående hos Bayern Munchen.
Alaba og Thiago.
Virgil og Alaba som stoppere. Da kan man angripe med backene og slippe løs en midtbanespiller som Thiago da.

Enda et par spillere i alder 28-29. Vi ville fått tidenes baksmell om 2-3 år når store deler av nøkkelspillerne i stedet var i alderen 31-33. 

May25

Innlegg: 2734
May25
10.07.20 10:18
minuspol: Men muligens feige lag?

Det kan du si, de ville begge vært omtrent perfekte kjøp.


Med omtrent tror jeg at man ikke kommer til å kjøpe to spillere til som snart er 30.

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
10.07.20 10:46
May25: Og det kan jo uansett ikke være sånn at Sancho skal kunne "kreve" en startplass. Da kan han jo bare dra til Burnley, da.

Hvorfor reiste Sancho fra City? Og jo, han kan kreve startplass. Det vil han også få ja til alle andre steder enn Liverpool.


 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg