Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

***Liverpool FC's Sommervindu 2020***

NYTT TEMA
May25

Innlegg: 2734
May25
10.07.20 14:53
Denat: Som å hente Oblak og forvente at Alisson skal akseptere å bare stå halvparten av kampene.

Nei, det er det ikke.


Salah, Firmino og Mané kan alle tre fint beherske de tre fremste rollene (eller fire roller i en 4-2-3-1).


Sancho er, som minuspol antydet for Citys kjøp, på et annet sted i karrieren. Han må nok opp et nivå og ta det neste nivået når han da trener og spiller med de aller, aller beste. Og det nivået tror jeg han kunne tatt i Liverpool.

Denat

Innlegg: 4162
Denat
10.07.20 14:57

"Sover vi i timen, går slike juveler til lag som har som mål å dytte oss ned fra tronen."


- Jeg tviler på at det finnes noen i Liverpool som sover i timen. Alle virker fryktelig proffe. Vi kan dog ikke unngå at slike juveler havner i andre klubber. Det er begrenset hvor mye vi kan betale og det er begrenset hvor mange verdensklasseangripere vi kan holde fornøyd.


Selvfølgelig, jeg tar svært gjerne imot Sancho. Misforstå meg rett, men jeg har full forståelse for at det ser ut til at vi ikke er interessert nok. 

Denat

Innlegg: 4162
Denat
10.07.20 15:01

"Salah, Firmino og Mané kan alle tre fint beherske de tre fremste rollene"


- Joda, muligheten for spilletid er større som 1 av 4 som kjemper om 3 plasser, enn som 1 av 2 som kjemper om 1 plass. Poenget er uansett at vi sannsynligvis ikke kan ta oss råd til å bruke £100m i overgangssum og lønne £2-300k i uken for en spiller som ikke er bankers i laget. Og sannsynligvis vil Salah og Mane være bedre valg for Liverpool enn det Sancho vil være, i alle fall i 3 år til. 

Springer1

Innlegg: 517
Springer1
14.07.20 21:41

Tror Klopp kunne fått bra skikk på Cantwell.  Bedre medspillere, hardere trening og en hårklipp ville gitt oss en bra erstatning for Lallana. 

Springer1

Innlegg: 517
Springer1
14.07.20 22:53

Nei, ser ikke ut som at det finnes nok defensive fibre i Cantwell skrotten til å tilfredstille Klopp.

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
15.07.20 08:40
Springer1: Tror Klopp kunne fått bra skikk på Cantwell.  Bedre medspillere, hardere trening og en hårklipp ville gitt oss en bra erstatning for Lallana.

Bløffen Cantwell caller jeg tvert. Ikke Liverpool-materiale. Ikke toppklubb-mteriale.


Men en 90%-prosent Lallana kan han nok bli.

Faquarl

Innlegg: 12998
Faquarl
15.07.20 09:24

@carlmarkham .@LFC boss Jurgen Klopp on major summer signings: “Ask me 'Can we develop the squad' & it's probably possible, but only with real money. We didn't invest a lot in squad last year- that was before Covid. If we don't know if we will have money, we probably won't spend that much.

Høres ut som at Klopp ønsker å forberede klubben på at City er på vei til å kjøpe seg til en ny tittel, men at pengene ikke er der.

(Innlegget ble redigert 15.07.20 09:27)

JFT_96

Innlegg: 25190
JFT_96
15.07.20 09:57

Cantwell er dårligere enn Origi, Minamino og Shaqiri. 

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
15.07.20 10:11
Faquarl: @carlmarkham .@LFC boss Jurgen Klopp on major summer signings: “Ask me 'Can we develop the squad' & it's probably possible, but only with real money. We didn't invest a lot in squad last year- that was before Covid. If we don't know if we will have money, we probably won't spend that much. Høres ut som at Klopp ønsker å forberede klubben på at City er på vei til å kjøpe seg til en ny tittel, men at pengene ikke er der.

Uansett et viktig poeng. Stallen er vannvittig bra, og den er ikke enkel å forsterke. 


City trenger ikke tenke på det engang. De kan bare kjøpe og håpe at det virker, og gjør det ikke det så gjør det ikke noe. Da kjøper de bare et nytt sett med backer neste vindu og forsøker igjen.  

JFT_96

Innlegg: 25190
JFT_96
15.07.20 10:19

The Pep way.

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
15.07.20 10:30

Blir spennende å se hvordan FSG reagerer på CAS-avgjørelsen. Jeg ser det er litt rykter om at de frigjør midler til Klopp i sommer, midler de egentlig ikke var villig til å bruke. Men det er mer ønskedrøm enn noe annet kanskje. 


Jeg kunne tenkt meg Thiago og Ismaila Sarr jeg altså. Det typer som hadde passet så bra inn i dagens set up. 


Og så kan jeg ikke skjønne annet enn at å bytte Lovren i en annen ung og lovende, og nesten klar stopper, burde vært interessant. Men det er mulig han har en standing i troppen og utenfor banen det er litt vanskelig for å meg å vurdere.

JFT_96

Innlegg: 25190
JFT_96
15.07.20 10:35

Thiago hadde gitt oss en ny dimensjon. Sarr hadde vært moro det og. Chukwueze er en annen type som kunne vært spennende. 
Ellers er nok alle enig i at Lovren med fordel kunne blitt byttet med en god ung stopper, sånn rent kvalitetsmessig. Men så er spørsmålet om f.eks Ben White (som jeg regner med man har høyt opp på en eventuell ønskeliste) har særlig godt av å være fjerdevalg i Liverpool.

Faquarl

Innlegg: 12998
Faquarl
15.07.20 10:35
minuspol: Stallen er vannvittig bra, og den er ikke enkel å forsterke.

De 11 beste er vanvittig bra, og noen av alternativene kan gjøre en ok jobb, men, til tross for at f.eks. Origi gjorde en flott jobb i CL i fjor, så har vi ærlig talt ikke stort med offensive alternativer. De blir jo knapt stolt på som alternativer når hovedtroppen virker å trenge en pause. Vi er altså en skade unna på Salah, Mane eller Firmino og plutselig sitter vi med Origi, Shaqiri (eller Ox, hvis han er skadefri) fra start. Her bør det definitivt skje noe. Hadde vi vært uheldige her i år, hadde det aldri i verden endt med gull.

Keita og Ox skal bidra med litt mer offensive takter fra midtbanen, men de har enten vært skadet eller på vei tilbake fra skade hele sesongen. Det føles nå sånn ihvertfall. Vanskelig å si nøyaktig hva vi burde gjøre her, men å selge en av de nevnte og hente inn en som kan være en mer solid bidragsyter hadde ikke gjort meg noe.

Nå har Neco Williams tatt steg i det siste så han kan virke som et ok alternativ på begge backene, men holder det? TAA og Robbo spiller mye, i veldig krevende roller i laget.

Sist Fabinho ble skadet spilte Hendo DM. En rolle han takler helt fint selvfølgelig, men burde vi ikke hatt et annet alternativ her og latt Hendo gjøre det han gjør best - bidra begge veier?

Med andre ord, det er plenty av forbedringspotensiale. Men hvis FSG ikke ønsker å bruke penger nå, kan det fort bli en litt kjip sesong neste år. Det finnes grenser på hvor mange mirakler vi kan skvise ut av Klopp.

(Innlegget ble redigert 15.07.20 10:35)

JFT_96

Innlegg: 25190
JFT_96
15.07.20 10:36

Men vi ender nok opp med å ikke bruke penger denne sommeren også. Klopp og teamet hans har litt av et ansvar.

JFT_96

Innlegg: 25190
JFT_96
15.07.20 10:37

Litt drøyt å påstå at det «aldri i verden hadde blitt gull i år» med skade på Salah eller Mane når vi vinner med over 20 poeng.

Faquarl

Innlegg: 12998
Faquarl
15.07.20 10:43
JFT_96: Litt drøyt å påstå at det «aldri i verden hadde blitt gull i år» med skade på Salah eller Mane når vi vinner med over 20 poeng.

"Hadde vi vært uheldige her i år, hadde det aldri i verden endt med gull."

Siden jeg er litt lur og ikke definerer noe tydeligere enn "uheldig", så holder jeg på den.

Salah har 28 målpoeng - hvis han hadde vært ute hele sesongen, tror du Shaqiri, Ox eller Origi hadde gjort opp for det?

(Innlegget ble redigert 15.07.20 10:44)

JFT_96

Innlegg: 25190
JFT_96
15.07.20 10:48

Nei, men jeg har såpass tro på Klopp at jeg ikke tror det hadde kosta oss 20+ poeng. Dessuten er det bare klubber som City og PSG som har råd til å kunne ha erstattere nesten av samme klasse over hele rekka, i tilfelle noen skulle blitt skada.

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
15.07.20 10:51
Faquarl: De 11 beste er vanvittig bra, og noen av alternativene kan gjøre en ok jobb, men, til tross for at f.eks. Origi gjorde en flott jobb i CL i fjor, så har vi ærlig talt ikke stort med offensive alternativer. De blir jo knapt stolt på som alternativer når hovedtroppen virker å trenge en pause. Vi er altså en skade unna på Salah, Mane eller Firmino og plutselig sitter vi med Origi, Shaqiri (eller Ox, hvis han er skadefri) fra start. Her bør det definitivt skje noe. Hadde vi vært uheldige her i år, hadde det aldri i verden endt med gull.

Det hadde garantert blitt gull, også med en av de tre du nevner skadet gjennom hele sesongen.

 

Du undervurder stallen noe voldsom. Og du undervurderer det at man har en såpass klar første 11 også. 

 

Det er den meget godt sammensatte stallen, med typer som er fornøyd med posisjonen sin, som Origi, som Milner, som Lovren osv som gjør at man vinner ligaen så soleklart. Disse går inn og gjør jobben når de trengs, og de gjør jobben til terningkast sju. 

 

Skal man hente en bedre spiller enn Origi til å dekke opp for de tre foran så må man hente en jævla dyr spiller, og en spiller som spiller day out-day in. Det kan fungere så klart, men det er på ingen måte automatikk i det. Dette tipper jeg er den største hodepinen til Klopp. 

Liverpool kunne sikkert solgt Origi for €30 mill, sjøl i koronaen, men å bruke de samme pengene på en forsterkning kontra Origi tror jeg ikke Klopp tenker er like lett som det du gjør.

Da er det faktisk enklere på midten hvor det er mange bortimot like gode spillere som alle kan fylle rollene sine med sine egne egenskaper. Og det er der Klopp tilpasser laget sitt motstanderen. Iallfall først og fremst, man kan se det litt i instrukser for de tre foran også, men det er i mindre grad. 

(Innlegget ble redigert 15.07.20 10:54)

Faquarl

Innlegg: 12998
Faquarl
15.07.20 10:55
JFT_96: Nei, men jeg har såpass tro på Klopp at jeg ikke tror det hadde kosta oss 20+ poeng. Dessuten er det bare klubber som City og PSG som har råd til å kunne ha erstattere nesten av samme klasse over hele rekka, i tilfelle noen skulle blitt skada.

Ah, nå er du vanskelig. Å tro på Klopp gjør vi alle sammen.

Finnes det virkelig ikke spillere som kan gjøre mer enn Shaqiri, Origi og Ox uten å kjøre oss konkurs?

(Innlegget ble redigert 15.07.20 10:55)

Faquarl

Innlegg: 12998
Faquarl
15.07.20 10:59
minuspol: Det hadde garantert blitt gull, også med en av de tre du nevner skadet gjennom hele sesongen.

Vent, du mener vi hadde vunnet PL med Salah, Firmino og Mane skadet gjennom hele sesongen? 

Seriøst?

Edit: Litt for rask her.

(Innlegget ble redigert 15.07.20 11:02)

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
15.07.20 11:01
Faquarl: Vent, du mener vi hadde vunnet PL med Salah, Firmino og Mane skadet gjennom hele sesongen?

Nei, hadde jeg ment det det hadde jeg skrevet det.

Faquarl

Innlegg: 12998
Faquarl
15.07.20 11:02
minuspol: Nei, hadde jeg ment det det hadde jeg skrevet det.

Gikk for fort der.

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
15.07.20 11:04
Faquarl: Finnes det virkelig ikke spillere som kan gjøre mer enn Shaqiri, Origi og Ox uten å kjøre oss konkurs?

Jeg hr helt sikkert skrevet noe lignende engang. Bare bytt ut Shaqiri, Origi og Ox med f.eks. Allen, Borini, Moses.

JFT_96

Innlegg: 25190
JFT_96
15.07.20 11:15

Det finnes hundrevis av spillere som er bedre enn Origi. Spørsmålet er om det finnes noen som er tilgjengelig, bedre, tilbyr fler ting vi trenger ved en innbytter (som Origi er) og som er fornøyd med å ha den type rolle.
Thiago, den spilleren (hvis han finnes), Ben White og en ung venstreback (jeg liker Han unge portugiseren i Wolves), hadde vært flott det, men det er nok ikke så enkelt.

Tellyrex

Innlegg: 7248
Tellyrex
15.07.20 11:21
Faquarl: Finnes det virkelig ikke spillere som kan gjøre mer enn Shaqiri, Origi og Ox uten å kjøre oss konkurs?

Det jeg også stusser på. Det finnes garantert noen bedre spillere enn Origi og Shaq der ute.

Også har jeg ikke forstått den greia med at alle som kommer til et lag krever fast plass, og ikke er villig til å fighte for plassen. Altså en klassespiller som ikke starter alt.

Finnes ikke det i andre klubber? Man ser jo at Origi ikke bidrar i stor grad, Shaq har ikke spilt siden januar, og Lovren vil vel bort.

Tellyrex

Innlegg: 7248
Tellyrex
15.07.20 11:24

Året man er CL-mester kjøper man ingen.


Året man vinner ligaen kjøåer man ingen.

Jeg er ikke for å "kjøpe for å kjøpe" Men viktig at laget utvikler seg, og at man kan delta i flere turneringer, dominerer i lang tid. 

Liverpool har vel aldri i moderne tid vært i bedre posisjon til å tiltrekke seg de beste spillerne i verden.

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
15.07.20 11:32
Tellyrex: Man ser jo at Origi ikke bidrar i stor grad, Shaq har ikke spilt siden januar, og Lovren vil vel bort.

Men allikevel vinner man altså ligaen med 20 poeng? Jeg skjønner egentlig ikke helt hva dere vil?


Etter at de første dønningene har lagt seg; er Abraham bedre enn Origi, er Giroud, Batshuayi? Altså, en av de som skal konkurrere nærmest Liverpool har i dag ingen spisser som vi lett kan si er bedre enn Origi. Så har de kanskje kjøpet en som er det. Men det er jo foreløpig bare kanskje?


Eller hva med Spurs? Kane av i dag er vel heller ikke bedre enn Origi, og de har ikke flere spisser (tror jeg).


Ja, alle ønsker bedre spillere. Men det er naturligvis ikke enkelt å forbedre dagens Liverpool. Det er det Klopp også snakker om. Da kreves det seriøse penger. Og slik er det jo. 


  

Denat

Innlegg: 4162
Denat
15.07.20 11:33

"Jeg er ikke for å "kjøpe for å kjøpe""

- Jo, det er du åpenbart. Vi kjøper når behovet, rett spiller og pengene er der. Stort vanskeligere er det ikke. Du har furtet over manglende kjøp i over 2 år nå, hvordan synes du det har gått i denne perioden? Har det vært strengt nødvendig med signeringer? Hadde vi vunnet flere kamper og titler dersom vi fikk inn et par-tre superstjerner i løpet av denne perioden?

Eller virker det som at Klopp har grei kontroll?

At vi ikke kan handle som normalt denne sommeren er det jo åpenbare grunner til, selv om jeg mistenker at det ikke spiller noen rolle når du og masterpool skal hamre tastaturet fra mot slutten av overgangsvinduet og en 7-800 uker frem i tid.

Edit: Vi har forresten kjøpt en spiller i år, året man vant ligaen. Men han kostet ikke 7000 milliarder, så det teller kanskje ikke? 

(Innlegget ble redigert 15.07.20 11:37)

Faquarl

Innlegg: 12998
Faquarl
15.07.20 12:29

Det hadde garantert blitt gull, også med en av de tre du nevner skadet gjennom hele sesongen.

Dette er rimelig poengløst å argumentere, men jeg er nå ihvertfall uenig.

Du undervurder stallen noe voldsom. Og du undervurderer det at man har en såpass klar første 11 også. 

Det er den meget godt sammensatte stallen, med typer som er fornøyd med posisjonen sin, som Origi, som Milner, som Lovren osv som gjør at man vinner ligaen så soleklart. Disse går inn og gjør jobben når de trengs, og de gjør jobben til terningkast sju. 

Neida, jeg skriver nå helt klart at jeg mener at alternativene kan gjøre en ok jobb. Så peker jeg ut om jobben spesifikt Origi, Shaqiri og eventuelt Ox på vingen kan gjøre er godt nok, og om vi burde få mer fra alternativene våre enn hva vi har fått så langt. De spiller jo knapt, utenom Ox.

Skal man hente en bedre spiller enn Origi til å dekke opp for de tre foran så må man hente en jævla dyr spiller, og en spiller som spiller day out-day in. Det kan fungere så klart, men det er på ingen måte automatikk i det. Dette tipper jeg er den største hodepinen til Klopp. 

Liverpool kunne sikkert solgt Origi for €30 mill, sjøl i koronaen, men å bruke de samme pengene på en forsterkning kontra Origi tror jeg ikke Klopp tenker er like litt som det du gjør.

Vel, da vurderer vi Origi rimelig forskjellig. Fyren får jo knapt spille? Shaqiri? Lallana på vei ut? Er det virkelig til det beste for klubben at Mane, Salah og Firmino må spille hver kamp?

At vi ikke går for nasjonale cuper, og at CL denne sesongen ikke så spesielt bra ut kan inkluderes her, men det blir fort rør.

Så, for å kort oppsummere, jeg tror vi kunne fått mer ut av å ha noen klarere alternativer på benken i de posisjonene jeg nevnte. Det er jo ikke en ille påstand det.

Edit: Hvorfor i helvete blir innleggene mine postet med dobbel avstand mellom avsnitt? Må inn og editere hele tiden..

(Innlegget ble redigert 15.07.20 12:30)

Tellyrex

Innlegg: 7248
Tellyrex
15.07.20 12:29
minuspol: Kane av i dag er vel heller ikke bedre enn Origi,

Vi er her ja :)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg