Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

***Liverpool FC's Sommervindu 2020***

NYTT TEMA
FrannyLee

Innlegg: 18710
FrannyLee
22.07.20 22:09
Faquarl: Synes jeg skriver mye bra jeg.

Du er en fargeklatt en skinnende opal blandt en mengde gråstein. Spessielt brillene.

-k9b_

Innlegg: 28899
-k9b_
22.07.20 22:58

Jeg håper ikke jeg trykket på feil svarknapp. 

Faquarl

Innlegg: 12998
Faquarl
22.07.20 23:13
-k9b_: Jeg håper ikke jeg trykket på feil svarknapp.

Neida, jeg bare tuller.

iustitia_pro_XCVI

Innlegg: 6777
iustitia_pro_XCVI
23.07.20 08:00

Nei, det er finansiert via et konsernlån fra FSG (UKSV I, LLC) som er rentefritt, men som betjenes og nedbetales via driften. I 2018/2019-sesongen betalte klubben ned £14m på lånet, og £12.9m sesongen før."


Riktig. Slik var det. Antar dette sparer klubben millioner i året og uten garantier gitt av eierne kunne ikke investeringen vært gjennomført.


Det er faktisk veldig spesielt å kritisere FSG for hvordan de styrer klubben. Alt gjøres riktig i mine øyne. Klubben drifter seg selv gjennom egne inntekter og er ikke avhengig av noe hjelp foruten ved slike investeringer som den ovennevnte.


Infrastrukturen investeres stort i på alle områder og gjøres topp moderne samtidig som klubben holdes selvstendig økonomisk. Med tanke på situasjonen klubben var i etter G&H er dette ganske så strålende. Alt gjøres også innenfor liksom regelverket FFP. 

Sjefan

Innlegg: 15011
Sjefan
23.07.20 09:04

Ja, de sparer nok en million pund eller noe så i rentekostnader per år. Jeg vil anta at investeringen kunne gjennomføres via vanlig gjeldsopptak grunnet den lave gjeldsandelen i klubben, men da til markedsmessige vilkår naturligvis. 

Sjefan

Innlegg: 15011
Sjefan
23.07.20 09:06
looprevil_fc_x2: Bortsett fra oljesjeikene er det vel ikke mange eiere som gjør dette? Og er det egt lov mtp FFP, å bruke midler man ikke har tjent selv?

Vel, det er vel gjerne de vi konkurrerer mot i stor grad. FFP er bare tull og blir ikke håndhevet. Et skyggeregelverk man like gjerne kan legge tilbake i skuffen det kom fra. 

iustitia_pro_XCVI

Innlegg: 6777
iustitia_pro_XCVI
23.07.20 09:22

FFP er bare tull og blir ikke håndhevet. Et skyggeregelverk man like gjerne kan legge tilbake i skuffen det kom fra."


Veldig skuffende dette, og nå kan ihvertfall City gjøre som de vil. Nå har de vist for alle hvordan de kan håndtere anklager og sørge for at disse ikke holder juridisk. Men det er vel ingen andre klubber som har et slikt apparat som City så reglene er fremdeles i spill for andre.


City kommer nok til å kjøpe stort i sommer og så skal de gjennom et lite generasjonsskifte. Blir uhyre spennende å se om det kjøret er mulig å konkurrere mot de neste sesongene med Klopp. Vi får trøste oss med Pep sine opplysninger om at City rimelig ofte ikke har råd til spillere når andre klubber er inne i bildet...haha.

Knaxern

Innlegg: 48137
Knaxern
23.07.20 09:51
Sjefan: Vel, det er vel gjerne de vi konkurrerer mot i stor grad. FFP er bare tull og blir ikke håndhevet. Et skyggeregelverk man like gjerne kan legge tilbake i skuffen det kom fra.

Snakk om at de skal bruke mellom 400mill£-500mill£ denne sommeren.

caliblue

Innlegg: 14536
caliblue
23.07.20 09:52
Sjefan: FFP er bare tull og blir ikke håndhevet. Et skyggeregelverk man like gjerne kan legge tilbake i skuffen det kom fra.

FFP fungerer da stort sett bra det. Til det det er designet til å gjøre.

Fotballøkonomien har vært veldig mye mer usunn enn hva den har vært de siste årene. Klubber kjøpte spillere uten å gjøre opp for seg, spillere fikk ikke lønnen de hadde krav på og fotball-Europa var full av klubber med gjeld og regninger de ikke kunne håndtere.

FFP var ment å løse dette. Noe det i stor grad har gjort. Brukes penger over evne og klubber ikke gjør opp for seg, gir FFP UEFA muligheten til å stenge klubber ute fra UEFAs turneringer.

Så begynte noen klubber, som mener at det er deres rett å for all fremtid å være størst, rikest og best, å legge press på UEFA. Hvis ikke UEFA gjør sitt for å sementere maktbalansen i fotball-Europa så truer disse klubbene med å vende UEFA ryggen og starte sine egne ligaer og egne turneringer.

UEFA hadde vel like lite valg som de hadde ryggrad. Og man så på mulighetene for å bruke det eksisterende FFP-reglementet for å hindre at nye og uønskede klubber skulle etablere seg i toppsjiktet av europeisk fotball.

Verdt å merke seg at dette skjedde i en annen tid. Med helt andre kommersielle inntekter og helt andre tv-inntekter enn hva man har i dag. I dag kan man få gjort mye innenfor FFP-rammene, men situasjonen var en helt annen for 8-10 år siden når City måtte jukse og trikse med regnskapene.

Behagelig her inne å glemme at Liverpool på dette tidspunktet selv brukte penger over evne. Hadde de ikke feilet med å kvalifisere seg for spill i Europa, risikerte de selv å bli tatt for FFP-brudd.

(Innlegget ble redigert 23.07.20 10:04)

TheBelfastBoy

Innlegg: 20764
TheBelfastBoy
23.07.20 10:09
caliblue: FFP fungerer da stort sett bra det. Til det det er designet til å gjøre. Fotballøkonomien har vært veldig mye mer usunn enn hva den har vært de siste årene. Klubber kjøpte spillere uten å gjøre opp for seg, spillere fikk ikke lønnen de hadde krav på og fotball-Europa var full av klubber med gjeld og regninger de ikke kunne håndtere. FFP var ment å løse dette. Noe det i stor grad har gjort. Brukes penger over evne og klubber ikke gjør opp for seg, gir FFP UEFA muligheten til å stenge klubber ute fra UEFAs turneringer. Så begynte noen klubber, som mener at det er deres rett å for all fremtid å være størst, rikest og best, å legge press på UEFA. Hvis ikke UEFA gjør sitt for å sementere maktbalansen i fotball-Europa så truer disse klubbene med å vende UEFA ryggen og starte sine egne ligaer og egne turneringer. UEFA hadde vel like lite valg som de hadde ryggrad. Og man så på mulighetene for å bruke det eksisterende FFP-reglementet for å hindre at nye og uønskede klubber skulle etablere seg i toppsjiktet av europeisk fotball. Verdt å merke seg at dette skjedde i en annen tid. Med helt andre kommersielle inntekter og helt andre tv-inntekter enn hva man har i dag. I dag kan man få gjort mye innenfor FFP-rammene, men situasjonen var en helt annen for 8-10 år siden når City måtte jukse og trikse med regnskapene.

Jeg er delvis enig. FFP har vært en suksess. Langt færre klubber med økonomiske problemer i dag enn for ti-femten-tyve år siden. Klubber drives bra, og er i en posisjon hvor de kan ta seg bedre betalt for spillerne deres. Dette har vært med å drive prisene opp.


Jeg tror også du har rett i at motivet til flere av klubbene for forsøk på å stoppe klubber som Man City kanskje ikke er like edelt. Men selv om motivet ikke er like edelt vil jeg likevel påstå at det er bra at de gjør det. Klubber som Man City og PSG bidrar ikke til å gjøre fotball mer spennende eller interessant. Det ville f.eks. vært langt mer spennende å se hva Pep Guardiola kunne få til om han faktisk måtte ta økonomiske hensyn. For all del, Man City er kanskje blitt et slags fotballens Frankenstein-eksperiment som er litt artig, men i det lange løp ødelegger det bare.


Jeg synes også FFP har lagt grunnlaget for et par virkelig interessante fotball-case. De er ikke særlig populære de heller (blant alle), og man kan alltids være kritiske til hvor pengene kommer fra og metodene deres. Men Wolves og Leipzig er innovative klubber som jeg har sans for. Og de viser at det å legge sten på sten fungerer. Innen fem år vil Leipzig ha vunnet Bundesligaen og Wolverhampton havnet blant topp fire i PL. Et FFP som var håndhevet enda tøffere ville bidratt til å gjøre konkurransen enda mer spennende, og jeg tror oppriktig Wolves ville hatt mulighet til å vinne PL i løpet av ti år. Det samme gjelder Everton (dere må bare bli kvitt han forferdelige nederlenderen deres).

caliblue

Innlegg: 14536
caliblue
23.07.20 11:28
TheBelfastBoy: Det ville f.eks. vært langt mer spennende å se hva Pep Guardiola kunne få til om han faktisk måtte ta økonomiske hensyn. For all del, Man City er kanskje blitt et slags fotballens Frankenstein-eksperiment som er litt artig, men i det lange løp ødelegger det bare.

Nja. Egentlig syns jeg man kan holde Pep utenfor FFP-debatter, da FFP såvidt jeg vet aldri har vært noe problem etter at han kom til City.

Så kan man alltids mene mye om City og deres pengebruk, men engelsk fotball ville ikke vært der de er i dag uten. De har kjøpt mye og dyrt fra konkurrerende klubber. Penger som har blitt reinvestert.

Penger fra City-eierne har blitt brukt til å hente mange kvalitetsspillere til PL. Noe som har gitt større interesse og vært helt avgjørende for de lagenes økte inntekter. PL har blitt rettighetene alle ønsker seg. Andre ligaer, ja selv CL har blitt for B-varer å regne.

En klubb som Liverpool har gjort veldig mye riktig i flere år nå, men jeg er jaggu ikke sikker på om deres voldsomme suksess hadde vært mulig uten City-eiernes inntog.

Man kan alltids peke på at Liverpool ikke har brukt veldig mye penger, men det virkelige løftet fikk de når klubbens beste spillere sluttet å ønske seg bort. Tilsvarende har man sett hos Spurs. Og det hjalp ikke hvor dyktig Wenger var i Arsenal når det sikreste vårtegnet som fantes var rapporter om nøkkelspillere som ønsket seg bort.


Tellyrex

Innlegg: 7248
Tellyrex
23.07.20 13:00
caliblue: Man kan alltids peke på at Liverpool ikke har brukt veldig mye penger, men det virkelige løftet fikk de når klubbens beste spillere sluttet å ønske seg bort. Tilsvarende har man sett hos Spurs. Og det hjalp ikke hvor dyktig Wenger var i Arsenal når det sikreste vårtegnet som fantes var rapporter om nøkkelspillere som ønsket seg bort.

Det er vel ikke så altfor lenge siden vår største profil og "stjerne" ønsket seg bort til Barca. Det som skjedde etter det er vel det viktigste som har skjedd og vært med på å bidra til suksessen. Altså hvordan pengene ble forvaltet.

Jeg er ikke med på det at City på en måte har vært en berikelse for PL. Og at Liverpool sin suksess er bundet opp mot sheikene sitt inntog i City.

Det at City har et uendelig budsjett, og er et vanvittig lag rent sportslig kan kanskje ha presset spillerne i Liverpool til å prestere bedre. Det kan godt være.

Men det viktigste elementet for at man har hatt noen fine år er Jurgen Klopp.

Lovren, Origi, Milner, Henderson, Lallana,, og listen er lang over spillere som mest sannsynlig ikke hadde vært så viktige og til tider gode under andres ledelse og i en annen klubb.

Det er stor forskjell på hvordan Klopp bygger lag, og Pep feks. Begge er fantastiske trenere, men vet hvem jeg synes er den som har hele den berømte pakka.

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
23.07.20 13:07
Tellyrex: Det er stor forskjell på hvordan Klopp bygger lag, og Pep feks. Begge er fantastiske trenere, men vet hvem jeg synes er den som har hele den berømte pakka.

Pepe kjøper vel mer og dyrere enn Klopp, så da er det vel Pep som er din store helt?

TheBelfastBoy

Innlegg: 20764
TheBelfastBoy
23.07.20 13:13
caliblue: Nja. Egentlig syns jeg man kan holde Pep utenfor FFP-debatter, da FFP såvidt jeg vet aldri har vært noe problem etter at han kom til City.

Det blir alt for enkelt å se bort i fra det som skjedde i fem-seks år forut for Pep kom.

Resten av innlegget gidder jeg ikke diskutere engang. Det er bare tull, og du har åpenbart ikke satt deg inn i dette. Megatrenden man så i PL begynte lenge før City-eiernes inntreden, og var selve grunnen til at Glazer investerte i Man Utd så langt tilbake som i 2003. De beste spillerne hos Liverpool sluttet å ønske seg bort da de ble konkurransedyktige. Spurs mistet motvillig Eriksen for ca seks måneder siden. Problemet til Wenger var at han ikke var god nok.

FSG har gjort mye for utviklingen i PL. Man City har vært en hemsko. Og dette fra en Man Utd-supporter.

(Innlegget ble redigert 23.07.20 13:16)

Tellyrex

Innlegg: 7248
Tellyrex
23.07.20 14:23
minuspol: Pepe kjøper vel mer og dyrere enn Klopp, så da er det vel Pep som er din store helt?

Hvis du klarer å få til at det var Pep jeg siktet til her, så kan jeg ikke hjelpe deg.

(Innlegget ble redigert 23.07.20 14:23)

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
23.07.20 14:42

Ja la all elendig sutring fra deg de to siste suksess-sesongene i potten. Og da er det ingen tvil om at du rater en god kjøper langt over en god utvikler.

Knaxern

Innlegg: 48137
Knaxern
23.07.20 19:43

Thiago visstnok klar for 30mill€.

JFT_96

Innlegg: 25190
JFT_96
23.07.20 20:49

Ifølge ESPN. Spørs om det er «visstnok» engang.

Faquarl

Innlegg: 12998
Faquarl
23.07.20 22:44
JFT_96: Ifølge ESPN. Spørs om det er «visstnok» engang.

Andres Marocco som var den første som meldte Cristiano Ronaldo til Juventus melder det samme.

Knaxern

Innlegg: 48137
Knaxern
24.07.20 13:01

Lovren til Zenit for 11mill£. Thiago blir mer og mer sannsynlig.

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
24.07.20 13:10

Lovren ut betyr vel stopper inn, først og fremst? Merih Demiral ryktes å være under lupen. 

Sjefan

Innlegg: 15011
Sjefan
24.07.20 13:15

£11m må sies å være en god deal for vår del, og en ikke-ubetydelig lønnspost ut av budsjettet. 

Knaxern

Innlegg: 48137
Knaxern
24.07.20 13:19
minuspol: Lovren ut betyr vel stopper inn, først og fremst? Merih Demiral ryktes å være under lupen.

Tror ikke det. Ben White har vært mest linket inn, men Brighton sier at han ikke er til salgs.

Vil heller ikke overraske meg om man går VvD, Gomez, Matip + Fabinho som stoppere for neste sesong pga prioritering av penger til andre transfers(som Thiago).

Gjorde jo det samme før årets sesong når man droppet et kjøp til venstrebacken og heller konkluderte med at Milner var nok som backup for Robertson, og Origi nok som backup for Firmino som spiss.

Sjefan

Innlegg: 15011
Sjefan
24.07.20 13:23
Knaxern: Vil heller ikke overraske meg om man går VvD, Gomez, Matip + Fabinho som stoppere for neste sesong pga prioritering av penger til andre transfers(som Thiago).

Det har jeg vanskelig for å tro, det virker veldig tynt med en til tider skadeplaget Matip. 

Zwei_Minuten_Strafe

Innlegg: 1395
Zwei_Minuten_Strafe
24.07.20 13:30
Knaxern: Lovren til Zenit for 11mill£. Thiago blir mer og mer sannsynlig.

Kommer til å huske han mest for tabbene, men glemmer aldri scoringen mot Dortmund i EL for noen år siden, kanskje hans beste øyeblikk i Liverpool karrièren.

Greit å få han "off the wage bill" for å si det sånn.

(Innlegget ble redigert 24.07.20 13:33)

Knaxern

Innlegg: 48137
Knaxern
24.07.20 13:33
Sjefan: Det har jeg vanskelig for å tro, det virker veldig tynt med en til tider skadeplaget Matip.

Hadde den økonomiske situasjonen vært en annen, så er jeg ganske sikker på at det hadde kommet en erstatning.

Men blir jo som fjorårets sommer når man ikke hadde penger til å hente forsterkninger hverken til angrepet eller venstrebacken. Kan hende at Hoever også får mer spilletid som stopper neste sesong.

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
24.07.20 13:55
Knaxern: Hadde den økonomiske situasjonen vært en annen, så er jeg ganske sikker på at det hadde kommet en erstatning.

Vi får se, jeg blir temmelig overrasket om man selger Lovren uten å hente en stopper. Da har isåfall Sepp imponert på trening post-koronapause.

mcdermott

Innlegg: 66699
mcdermott
24.07.20 14:27

 Merih Demiral ryktes å være under lupen. 


--- og Aissa Mandi


 


Denat

Innlegg: 4162
Denat
24.07.20 14:36

Romano med en oppdatering. Liverpool jobber med å forlenge med Gini, Lovren ut for €12M og ingen bud på Thiago. 

Sjefan

Innlegg: 15011
Sjefan
24.07.20 15:04
Knaxern: Hadde den økonomiske situasjonen vært en annen, så er jeg ganske sikker på at det hadde kommet en erstatning. Men blir jo som fjorårets sommer når man ikke hadde penger til å hente forsterkninger hverken til angrepet eller venstrebacken. Kan hende at Hoever også får mer spilletid som stopper neste sesong.

Tja, jeg støtter nok minuspol her. Blir ekstremt overrasket om man går inn i neste sesong med kun tre stoppere, hvorav den ene er til tider skadeplaget. Jeg tror ikke noen av ungguttene er klare for den rollen enda. Det blir nok en Klavan-signering eller en unggutt som kan gjøre en god jobb når det behøves. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg