Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

***Liverpool FC's Sommervindu 2020***

NYTT TEMA
fazz

Innlegg: 27391
fazz
25.07.20 17:04
Knaxern: Ellers blir det spennende å se hvem som forsvinner av Karius og Adrian.

>>> Har ikke Adrian allerede sagt at han kommer til å reise hjem til Spania etter sesongen?

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
25.07.20 17:16
Ribba: Det vil si at Klopp må da gå over til en offensiv midtbane for å få folk inn i sone 14, noe som sannsynligvis betyr at han må gå over til 4-2-3-1 formasjonen igjen. Dessverre har ikke den vist seg å være like robust som dagens 4-3-3 formasjon.

Det er litt merkelig å lese innlegg hvor ma tror det bare er å flytte litt på Firmino og få inn en spiss og så fungerer alt like bra eller til og med bedre.


Det betyr som du sier en omlegging fra 4-3-3 til 4-2-3-1. Det bli gi veldig mange spillere litt andre instrukser. Backene får plutselig noen enda bredere kanter foran seg. Det blir to dypere spillere på midten, kantspissene ender opp bredere og mer som kanter enn spisser, og en spiss får plutselig en spiss foran seg.


For å ta det siste. Dette med en offensiv midt og en spiss er veldig Vedlig vanskelig. De har en tendens til å gå i hver andre og fungerer langt ikke så ofte som an tror.


Treeren på midten til Liverpool er også temmelig spesiell. Den er betydelig flatere enn "vanlige" midtbanetreere med en mer dedikert DM og to tydeligere toveis indreløpere. Hos Liverpool flyter disse rollene mye i hverandre, og, spesielt når Hende spiller i midten, i blant ender den sentrale opp foran indreløperne i presset.


Jeg tror ikke engang klopp har tenkt på en 4-2-3-1 med dagens spillere. Det vil ødelegge mye for Trent, Robbo, Mané og Salah, og jeg tipper han ville ønsket andre kantspillere offensivt for et slikt oppsett. Da ville det vært mer naturlig med kanter a la det han hadde i Dortmund og en spiss a la Lewandovski. Det sagt, det kan godt være at neste generasjon Liverpool ser slik ut. Men ikke så lenge de spillerne som i dag preger Liverpool så mye som de gjør er der.


Så kan man ta med at jeg ikke har noen tro på at Firmino ville fungert spesielt godt i den sentrale offensive rollene i en 4-2-3-1, men det er bare noe jeg tror. 


Det å utvikle dette laget videre akkurat nå tror jeg først og fremst vil gjøres med mer av det samme, bare bedre. Når man linkes til spillere som Thiago og Aouar, midtbanespillere med litt mer flair enn dagens gjeng så er det nok det man ønsker. Noe nok Klopp kanskje tenkte han hadde i Lallana men som aldri kom fram. Altså Minamino er den ekstra angrepsspilleren mange maser på, og så erstattes Lallana av en som Thiago. 


Det tipper jeg er planen nå. Så får vi se om vi får se en spiss som Haaland og kantspillere som skal fore ham i neste generasjon, når dagens trio foran, hvor Firmino skal fore Mané og Salah, byttes ut.  


 

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
25.07.20 17:19
JFT_96: Lallana til Brighton. Fint for han. Bra han ikke valgte Everton. 
Han og Lovren ut allerede frigir jo litt på lønnsbudsjettet.

Liker at han går til Brighton. Potter er dyktig, og det kan bli en liten opptur for Lallana. Sjøl om jeg frykter at det er tomt på tanken der.

Faquarl

Innlegg: 12998
Faquarl
25.07.20 18:03
minuspol: Det tipper jeg er planen nå.

Mye bra her.

For å dra inn et annet poeng i denne diskusjonen - hva med å introdusere ett litt annerledes våpen offensivt?

Neste år kommer vi til å være laget å slå, og alle har nå sett over to sesonger hvordan vi spiller. Siden de aller fleste midtbanene i Premier League rett og slett ikke klarer å presse oss ut av ballebesittelse høyt i banen, så blir svaret vanligvis at lag legger seg dypt og håper på en kontring for å score. Dette betyr at vi får mye ball naturlig.

Da kunne vi rotert/byttet en arbeidshest sentralt (mest sannsynlig Wijnaldum) med en midtbanespiller med mer flair og en spiss med mer duellkraft/poacher egenskaper. Backene våre har allerede fantastiske innleggsføtter, og jeg tviler på at Salah og Mane hadde hatt noe problem med å ligge litt dypere og ha litt større playmaker ansvar enn i dag.

Hvorvidt Firmino kan være den spilleren med flair lengre bak i banen er vanskelig å si, men han har så langt vist seg å være veldig god til å tilpasse seg nye roller og har selvfølgelig arbeidsinnsats i bøtter allerede. Kunne vært interessant å prøve, men aller helst skulle man jo i en slik situasjon helst sett en annen spiller som allerede har bevist at han kan.

Det store spørsmålet blir - ville dette vært bedre enn det vi har i dag totaltsett? Neppe. Ville det vært bra å ha som et alternativ som kan komme inn mot lag som legger seg helt flat, ala Atletico Madrid?

Muligens.

(Innlegget ble redigert 25.07.20 18:03)

TheOpiate

Innlegg: 15287
TheOpiate
25.07.20 19:14
Knaxern: Salah on his Liverpool future: “I just want to enjoy today and enjoy the moment. No one knows the future and what will happen. Let's see what will happen. "But at the moment we win the Champions League, we win the Premier League, I'm happy.”

Kan vel sies å være noget kryptisk...

JFT_96

Innlegg: 25190
JFT_96
25.07.20 19:26

Lallana er visst blitt lovet en lederrolle på både på og utenfor banen og mye sksl igjennom han. Kan passe han bra det, og han fortjener jo å få spille litt førstefiolin igjen.

SirOwen*AMB*

Innlegg: 54666
SirOwen*AMB*
25.07.20 21:25
JFT_96: Lallana til Brighton.

Da fant han til slutt riktig hylle.

Good for him.

return_of_drakkar

Innlegg: 27752
return_of_drakkar
25.07.20 22:00
Ribba: Ikke noe tvil om hans egenskaper, men det betyr ikke at han automatisk vil passe inn i Liverpool sitt system. Tross alt, Liverpool sitt system i dag er at Firmino trekker dypere for å la Mane og Salah få mer rom.  Men med Mane, Braut Haaland og Salah på topp, så vil du ha tre spillere som ønsker å bevege seg inn i ca det samme rommet og du vil ikke ha noen i det rommet Firmino vanligvis benytter seg av (sone 14 og tildels 11) i det oppbyggende spillet.  Det vil si at Klopp må da gå over til en offensiv midtbane for å få folk inn i sone 14, noe som sannsynligvis betyr at han må gå over til 4-2-3-1 formasjonen igjen. Dessverre har ikke den vist seg å være like robust som dagens 4-3-3 formasjon.

4-2-3-1 er like mye i løpet av en kamp :2+4+1+2+1

 

                         Allison
                  Gomez       Dijk 
Trent                                         Robertson
Trent         Fabinho Henderson     Robertson
                    Firmino
         Salah                  Mane
                    Braut

Så kan man selvsagt justere ved ute av form eller skader o.l.
jeg antar man forstår dobbeltføringene av 2 spillere.

(Innlegget ble redigert 25.07.20 22:01)

Faquarl

Innlegg: 12998
Faquarl
25.07.20 22:48
return_of_drakkar: Firmino

Han har aldri spilt i en sånn rolle. Hadde vært mer sannsynlig at Keita hadde spilt der sånn stallen ser ut akkurat nå og Firmino dessverre på benken.

Hadde man hentet en klarere tier i tillegg, kunne dette vært en mer effektiv måte å spille mot lag som legger seg dypere mot oss. Noe det nok blir mye av neste år. Men krever mye penger å kjøpe Braut+tieren.

Men ihvertfall førstnevnte kunne spilt for oss i 14 år, så ville aldri satt meg imot å kjøpe han.

(Innlegget ble redigert 25.07.20 22:48)

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
25.07.20 22:56
Faquarl: Hadde man hentet en klarere tier i tillegg, kunne dette vært en mer effektiv måte å spille mot lag som legger seg dypere mot oss. Noe det nok blir mye av neste år. Men krever mye penger å kjøpe Braut+tieren.

Det er langtifra sikkert. Og typiske tiere er det jo knapt noen av topplagene som bruker lenger. Og det ville vært litt av en luksus å ha en slik tier kun for en mindre andel av kampene.

Faquarl

Innlegg: 12998
Faquarl
25.07.20 23:15
KongOlav2: Det er langtifra sikkert.

Ordet kunne.

Også, ville du kjørt Firmino sentralt eller Keita i forslaget til drakkar?

(Innlegget ble redigert 25.07.20 23:15)

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
25.07.20 23:17
Faquarl: Ordet kunne. Også, ville du kjørt Firmino sentralt eller Keita i forslaget til drakkar?

Aner ikke. Kommer an på form og utvikling til Keita. Men så vil jeg verken ha Braut eller skifte til 4231. De spillerne jeg helst vil det nærmeste året er Aouar og Sancho/Havertz.

Ribba

Innlegg: 36263
Ribba
25.07.20 23:40
return_of_drakkar: 4-2-3-1 er like mye i løpet av en kamp :2+4+1+2+1                            Allison
                  Gomez       Dijk 
Trent                                         Robertson
Trent         Fabinho Henderson     Robertson
                    Firmino
         Salah                  Mane
                    Braut Så kan man selvsagt justere ved ute av form eller skader o.l.
jeg antar man forstår dobbeltføringene av 2 spillere.

Ja, og når Liverpool ligger dypt, så vil de forsvare seg i en 4-5-1 uavhengig om de spiller 4-2-3-1 eller 4-3-3.

Men det er fortsatt stor forskjell på en 4-3-3 formasjon og en 4-2-3-1 formasjon når det kommer til hvordan Liverpool har spilt de to siste årene. Og det kommer i stor grad til bruken av backene.

For med dagens 4-3-3 formasjon, så tillater det veldig enkelt at begge backene kan stå veldig høyt siden vi har en midtbane treer som har fokus på å dekke det lateral arbeidsrommet framfor det mer tradisjonelle midtbaneoppgavene som er å dekke det longitudinelle arbeidsrommet. Og det resulterer at midtbanen bidrar til med mindre målpoeng enn det mange andre gode lag sine midtbaner gjør, men backene våre bidrar til langt flere målpoeng enn det andre lags sine backer.

Men spiller du derimot med en toer i en 4-2-3-1 formasjon, så blir det plutselig veldig mye rom i bredde for de to dyptliggende midtbanespillerne å dekke om man fortsatt ønsker at begge backene skal stå høyt. Og som resultat blir man mer sårbar defensiv. Det er også grunnen til at Klopp som oftest kun har benyttet to på midtbanen når han jager kampene, da gjerne i en 4-2-4 formasjon. En langt mer offensiv og naiv måte å spille på, men av og til må man bare satse.

Så om Klopp går over til å spille regulært med en 4-2-3-1 formasjon, og om han fortsatt ønsker defensiv stabilitet slik han gjør nå, så må han kanskje gå tilbake til den perioden hvor kun en av backene angrep om gangen. Det vil si at den andre backen holdt igjen, f-eks at de går inn på midtbanen sammen med de to defensive midtbanespillerne eller går inn som en tredje stopper i det oppbyggende spillet.

Selvsagt kan de være mer offensive og naiv der de aksepterer at de vil slippe inn mål, men at de er såpass trygge på at de "alltid" vil score mer mål enn det motstanderne greier.

Så det å endre formasjonen fra 4-3-3 og erstatte den med en 4-2-3-1 formasjon bare for å få plass til en ekstra angrepsspiller, det er ikke nødvendigvis så enkelt som mange vil ha det til. Spesielt i et system som er så avhengige av backene som det Liverpool har blitt.

(Innlegget ble redigert 25.07.20 23:43)

Denat

Innlegg: 4162
Denat
26.07.20 10:19

"Salah on his Liverpool future"

- Jeg må nok helle kaldt vann i årene dine. Han sier, i det samme interjuvet, at han ønsker å vinne Premier League med Liverpool neste sesong også.

Salah blir lenge, og det er sannsynligvis alle som er glad i klubben takknemlig for. 

(Innlegget ble redigert 26.07.20 10:20)

iustitia_pro_XCVI

Innlegg: 6777
iustitia_pro_XCVI
26.07.20 10:42

Salah blir lenge, og det er sannsynligvis alle som er glad i klubben takknemlig for."


Haha. Knaxern og Salah hatet sitt altså. Noe av det mest bisarre her inne.

caliblue

Innlegg: 14536
caliblue
26.07.20 10:46
Faquarl: Han har aldri spilt i en sånn rolle. Hadde vært mer sannsynlig at Keita hadde spilt der sånn stallen ser ut akkurat nå og Firmino dessverre på benken.

Firmino spilte da der under Brendan?

Ifølge whoscored hadde han 10 starter som AMC og 10 starter på topp i sin første PL-sesong.

Det så ikke særlig bra ut når han spilte på midten, men det kan jo endre seg med et mer innarbeidet spillemønster og bedre medspillere. Uten at jeg ser helt hvorfor man skal forsøke å fikse noe som åpenbart funker.

Det er sikkert å banne i kirka i denne tråden, men Firmino for Liverpool minner meg litt om Gylfi for Everton. God på sitt beste, men skal man få ut de beste av de må de inn i slags hybrid-rolle. De gjør ikke hva som tradisjonelt forventes av en spiss men er også utypiske 10ere.

Vidt forskjellige spillertyper, men på sitt beste opererer de i samme rom. Det hadde vært interessant å vite hvor mye av det som skyldes Hoffenheim-bakgrunnen deres. De var der sammen og Gylfi returnerte til England når Firmino tok plassen hans.

PS! Trenger dere Firmino-backup, er jeg sikker på at dere kan få Gylfi billig.

JFT_96

Innlegg: 25190
JFT_96
26.07.20 10:48

Vi har Firmino-backup. Og han spiller i dag tipper jeg 

JFT_96

Innlegg: 25190
JFT_96
26.07.20 11:05

Linkes til Harvey Barnes i dag.

return_of_drakkar

Innlegg: 27752
return_of_drakkar
26.07.20 11:38
Faquarl: Han har aldri spilt i en sånn rolle. Hadde vært mer sannsynlig at Keita hadde spilt der sånn stallen ser ut akkurat nå og Firmino dessverre på benken. Hadde man hentet en klarere tier i tillegg, kunne dette vært en mer effektiv måte å spille mot lag som legger seg dypere mot oss. Noe det nok blir mye av neste år. Men krever mye penger å kjøpe Braut+tieren. Men ihvertfall førstnevnte kunne spilt for oss i 14 år, så ville aldri satt meg imot å kjøpe han.

Vi må tenke nytt og ikke bare slik det har vært.
Og det er lettere å tenke slik om man har spillerne foran seg og kan instruere dem, les: Klopp & co.

return_of_drakkar

Innlegg: 27752
return_of_drakkar
26.07.20 12:02
Ribba: Så det å endre formasjonen fra 4-3-3 og erstatte den med en 4-2-3-1 formasjon bare for å få plass til en ekstra angrepsspiller, det er ikke nødvendigvis så enkelt som mange vil ha det til. Spesielt i et system som er så avhengige av backene som det Liverpool har blitt.

I år har man sluppet inn 10 mål mer enn i forrige sesongen.
Så kan man si at det har kommer i 3 kamper (Watford, Chelsea, MC).

Men det er ikke bare et oppsett på papiret.
Det kommer også an på hvem som er hvor.
Jeg er trygg på at en Braut under JKs vinger ville skåret mye på en del sjanser som de andre søpler bort. 

RF ville da fint her kunne utføre de ting han er god på kanskje enda bedre enn nå. Og det er jo heller ikke slik at hele tiden beveger seg i faste spor som vi skulle spille et spill hvor vi drar i tråder.

RF dropper jo ofte ned mellom linjene for å få ballen.
Nå ville han oftere være der og kunne strø baller til en en trio.
mane og Salah blir ofte 2 mot 3 når RF fører ballen, nå kan man oftere bli 3 mot 3 og pasningene komme enda kjappere.
Han skaper 1,3 sjanser per kamp og vil da kunne lage flere tror jeg.
Han jobber også hardt både med og uten ball. Helt ned mot egen 16 meter.

Uansett, Klopp legger vekt på at hele laget er et forsvar som forsvar. 

Uansett, mener jeg man trenger inn noe mer forover enn det man har, med tanke på skader og ute av form.

uansett hva vi mener så vil man neppe høre på det.
Men vi må heller ikke lage fotballen for komplisert.

Knaxern

Innlegg: 48137
Knaxern
26.07.20 12:14
Denat: - Jeg må nok helle kaldt vann i årene dine.

Du gjør nok ikke det. Er nok ingen i hele verden som tror at det forsvinner noen betydningsfulle spillere fra Liverpool denne sommeren.

-k9b_

Innlegg: 28899
-k9b_
26.07.20 12:54

Firmino er meget god når han dropper ned, fordi det skaper forvirring hos motstander på hvem som skal følge og presse av forsvar og midtbane. Enten blir stopper dratt ut av posisjon, eller så må han slippe. Dette blir ikke lenger en case om han spiller et hakk dypere. 


Slik er det med mange ting. Firminos hovedoppgave uten ball er å dele banen når Liverpool skal sette inn presset, og han er ofte den som fungerer som en trigger. Det må nesten være 9eren som gjør denne jobben, og Firmino er eksepsjonelt god til den. Det blir også noe helt annet å skulle gjøre det som 10er. 


Det er forenklet her, men det er ikke opplagt at Firmino vil være god som 10er, selv om han befinner seg på mange av de samme plassene som han gjør idag. Jeg er ikke fremmed for en spiss, men jeg tror det blir hovedsaklig som et alternativ til Firmino, ikke med begge på banen samtidig. 

SirOwen*AMB*

Innlegg: 54666
SirOwen*AMB*
26.07.20 14:36

Hva Salah sier i intervjuer er uvesentlig. Vi husker vel alle hva Torres sa noen uker før han ble blå. Fotballspillere er programmert til å fore media med svada.

SirOwen*AMB*

Innlegg: 54666
SirOwen*AMB*
26.07.20 14:39

Firmino er som varmefunksjon i bilrattet.

Undervurdert og genial.

Springer1

Innlegg: 517
Springer1
27.07.20 09:58

Harvey Barnes??

 

I utgangspunktet skeptisk, men ung og Britisk er jo bra.  Stoler uansett på Klopp. Bør likevel ikke betale opp mot 30 Mill for en squadplayer

(Innlegget ble redigert 27.07.20 09:59)

Knaxern

Innlegg: 48137
Knaxern
27.07.20 14:04

Dejan Lovren has completed his permanent transfer from #LFC to Zenit St. Petersburg

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
27.07.20 14:22

Dwight McNeill er jo foreslått av noen, og da er Harvey Barnes på et betydelig høyere nivå. Jeg tipper ut av det jeg har sett at Barnes har noen ganske flotte tall på statistikkene på mye, men at det mangler litt på end product. Sikkert noe Klopp kunne syntes var spennende.

Knaxern

Innlegg: 48137
Knaxern
27.07.20 14:23
minuspol: Sikkert noe Klopp kunne syntes var spennende.

Da ser jeg heller Sarr inn, der er det nok mye bra liggende som kan jobbes med.

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
27.07.20 14:29

Jeg synes også Ismaila Sarr er mer spennende enn Harvey Barnes. Men skjønner hva man eventuelt ser i Barnes.


Og å vinne CL 2025 med angrepsrekka Harvey-Rian-Harvey? Innafor det.

WaltonBreckRd

Innlegg: 15742
WaltonBreckRd
27.07.20 18:07

Harvey Barnes faktisk.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg