Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

LIVERPOOL FC 2020/21

NYTT TEMA
looprevil_fc_x2

Innlegg: 5172
looprevil_fc_x2
17.01.21 23:22
masterpool: Syns du det fungerer strålende nå?

Nei, men det er jo åpenbart andre grunner til det. Som f.eks stopperkrisen vi er inne i, som også svekker midtbanen voldsomt. En høyreback som er langt unna sitt beste nivå. Pluss en angrepsrekke som plutselig er vaksinert mot å score. Og han som skulle avlaste dem, Jota, er selvfølgelig skadet nå som vi virkelig hadde trengt han.

Planen er det ikke noe i veien med, for vi dominerer de aller fleste kamper. Vi rundspiller jo tidvis United i dag. Man kan ikke bare endre på alt så fort noe ikke fungerer. Som Klopp sa, vi må bare fortsette å spille på samme måte, fortsette å skape sjanser så vil det til slutt løsne. Mye av dette dreier seg nok om selvtillit foran mål.

Coutinho10

Innlegg: 15676
Coutinho10
17.01.21 23:23
masterpool: Syns du det fungerer strålende nå?

Det fungerer ikke nå nei, men jeg tror du har glemt hvor viktig VvD var for oss på det offensive området også. Distribusjonen til VvD når vi har ballen er ekstremt viktig for hvordan vi spiller. Når han da plutselig blir borte ut sesongen blir vi rammet hardt defensivt og offensivt. Og når sesongen er så tett blir det vanskelig å legge inn nye elementer i spillet for å "erstatte" den viktige biten vi fikk med VvD. 

masterpool

Innlegg: 19757
masterpool
17.01.21 23:54
Coutinho10: Det fungerer ikke nå nei, men jeg tror du har glemt hvor viktig VvD var for oss på det offensive området også. Distribusjonen til VvD når vi har ballen er ekstremt viktig for hvordan vi spiller. Når han da plutselig blir borte ut sesongen blir vi rammet hardt defensivt og offensivt. Og når sesongen er så tett blir det vanskelig å legge inn nye elementer i spillet for å "erstatte" den viktige biten vi fikk med VvD.

Jeg har på ingen måte glemt VVD, men jeg har heller ikke glemt at vi vant veldig mange kamper forrige sesong, med et mål.

Uansett hva vi HAR vunnet, så må man utvikle seg videre, eller så blir man tatt igjen.

Hvis man tror at alt det vi nå ser, skylder to stoppere, så vil man få seg en negativ overraskelse dessverre. 

rekken med kamper på bortebane skremmer ikke så mange, den har vel nå snart vart 8-9 måneder. Altså lenge før vi savnet midtstoppere.

masterpool

Innlegg: 19757
masterpool
17.01.21 23:59
looprevil_fc_x2: Nei, men det er jo åpenbart andre grunner til det. Som f.eks stopperkrisen vi er inne i, som også svekker midtbanen voldsomt. En høyreback som er langt unna sitt beste nivå. Pluss en angrepsrekke som plutselig er vaksinert mot å score. Og han som skulle avlaste dem, Jota, er selvfølgelig skadet nå som vi virkelig hadde trengt han.

Mem det er vel vi som må få TAA i form igjen? Eller skal vi legge skylda på noen andre også der? Får vi se TAA som dem offensive backen han var igjen, eller var det en sesong over evne?

Vi har plutselig tre vaksinerte spisser, hvem skal få skylda for det? Det er jo kun oss selv. Vi må kunne tåle en skade på Jota offensivt, så isåfall får vi ta kritikk på at Origi ikke er erstattet med noe bedre.

Skadeproblemer er vanskelig å gardere seg mot, men det funker dårlig å tro at alt blir bra så fort VVD kommer tilbake. For utfordringene er større enn som så.

minuspol

Innlegg: 39259
minuspol
18.01.21 08:22
masterpool: vis man tror at alt det vi nå ser, skylder to stoppere, så vil man få seg en negativ overraskelse dessverre.

Det er vel tre stoppere som manglet6 nå. Samt Jota og Keita.

I tillegg har også Thiago manglet stort sett hele sesongen. Og Thiago og Jota var jo de to som var utviklingen. 

Så ja, tror man det handler om to stoppere så tar man feil. Det handler om mer enn det. Liverpool og Klopp har så langt denne sesongen ikke vært i nærheten av å få gjort det man ønsket å gjøre. Det er det store problemet.

Så kan man alltid si at man må regne med skader, og det må man. Det er bare det at denne gangen traff det usedvanlig uheldig. 

mcdermott

Innlegg: 67278
mcdermott
18.01.21 09:13
masterpool: men det funker dårlig å tro at alt blir bra så fort VVD kommer tilbake.

--- Men da er forhåpentligvis også Gomez og Jota tilbake også,og vi skal stille en ellever med disse to + Thiago og Jota i troppen.

beardman

Innlegg: 3357
beardman
18.01.21 09:15
masterpool: Hvis man tror at alt det vi nå ser, skylder to stoppere, så vil man få seg en negativ overraskelse dessverre.

Det har jo en "følge-effekt", da, når Fabinho og Hendo som er to av våre faste midtbanespillere må spille stopper. Da mangler vi ikke bare Van Dijk og Gomez/Matip i 11eren, men også Hendo og Fabinho på midten.

 

 

Knaxern

Innlegg: 50316
Knaxern
18.01.21 09:16

Vi ligger også 10-15 meter høyere på banen med VvD og Gomez på banen. Enorm forskjell når man da kan ligge høyt med både Trent + Robertson og kantene får trukker mer innover enn de gjør pdd.

Tror rett og slett mange ikke ser hvor mye spillet vårt er satt tilbake uten stopperne våre.

beardman

Innlegg: 3357
beardman
18.01.21 09:20

 

              Mane       -    Jota    -       Salah

                     Thiago      -      Hendo

                                Fabinho

   Robertson  -  Van Dijk  -  Gom/Mat  -  Trent

                                 Alisson


Føler meg rimelig trygg på at dette laget hadde slått United greit.

(Innlegget ble redigert 18.01.21 09:20)

minuspol

Innlegg: 39259
minuspol
18.01.21 09:26
beardman: Føler meg rimelig trygg på at dette laget hadde slått United greit.

Det var tross alt et skadeskutt Liverpool helt uten flyt som feide over Man Utd i 90 minutter i går. Så ja.

Knaxern

Innlegg: 50316
Knaxern
18.01.21 09:30
beardman: Føler meg rimelig trygg på at dette laget hadde slått United greit.

Garantert. Som minus sier, det var et Liverpool-lag uten stoppere, spillere som nettopp er tilbake fra skade, og en forferdelig form helt siden november. Allikevel spilte man greit ball i hatt med det Man Utd-laget i går, et toppet Man Utd-lag.

(Innlegget ble redigert 18.01.21 09:31)

masterpool

Innlegg: 19757
masterpool
18.01.21 10:05

Det er dette her som gjør at jeg tror enkelte blir negativt overrasket når man får alle tilbake. 
Som nevnt, man så tendenser til dette midt i fjorårssesongen, da manglet vi ingen stoppere.

At Firmino ikke treffer mål på sine avslutninger, at Mane ikke utfordrer mer enn en gang, Robbo og Trent ser jo ikke ut som de klarer å slå innlegg.

Joda, vi kan stå noe høyere med raskere stoppere, men vi ligger jo ikke akkurat dypt nå heller. Henderson med ball, erstatter fint en Gomez med ball. 

Hadde dette vært fjorårsesongen, så hadde vi vunnet med et mål mot United, WBA, og Newcastle, nå er verken flyt eller den oppofrelsen tilstede, eller troa om man vil.

Knaxern mente vi ville lede med 10 poeng i februar. Det ble sagt i visshet om at begge stopperne er skadet. Hva har skjedd? 

Mye rokkeringer gir strukturelle utfordringer, eller problemer om man vil. Samtidig er det vanskelig å skjønne hva planen fremover er. Er det Henderson som slår en pooler på Firmino, rett bakfra? Igår så man jo knapt Mane, Salah er jo knapt noen trussel om dagen, og TAA ser rett og slett ut som en som vil gjøre noe helt annet. Ukonsentrert, slurv, dårlige valg og egentlig det meste. På andre siden så ser det litt ut som det aller meste går litt for fort for Robertson.

Joda, vi spiller greit ut United igår, men vi skaper jo ikke akkurat de største sjansene. De Gea gjør vel to kvalifiserte redninger totalt.

minuspol

Innlegg: 39259
minuspol
18.01.21 10:18
masterpool: Som nevnt, man så tendenser til dette midt i fjorårssesongen, da manglet vi ingen stoppere.

Du etterlyste jo at man alltid drev med utvikling. Og det var det man gjorde i sommer da man hentet Thiago og Jota. Man gjorde grep for å ha flere strenger å spille på. Og så forsvinner strengene til skader, sammen med tre stoppere og også flere andre spillere. 

Da får man ikke utviklingen. Det er problemet til Klopp og Liverpool nå. Man har så langt denne sesongen ikke vært i nærheten av å gjøre det man ønsket. Handlingsrommet har vært så utrolig innskrenket.

Ingen store sjanser fordi de Gea ikke må redde mer enn to ganger? Det blir for tynt. Det er 18 avslutninger. Kanskje sju-åtte virkelig store sjanser.

TheBelfastBoy

Innlegg: 21468
TheBelfastBoy
18.01.21 10:21
minuspol: Kanskje sju-åtte virkelig store sjanser.

Haha, du minus, du minus...

minuspol

Innlegg: 39259
minuspol
18.01.21 10:21

Må si en ting til. Stopperne Fabinho og Hendo, samt en midtbane med Thiago, Gini og Shaq, som aldri har spilt sammen, reduserer altså spillere som Pogba, Fernandes og Rashford til ingenting. 

Det synes jeg er temmelig sterkt.

eppaen

Innlegg: 28971
eppaen
18.01.21 11:13
minuspol: Må si en ting til. Stopperne Fabinho og Hendo, samt en midtbane med Thiago, Gini og Shaq, som aldri har spilt sammen, reduserer altså spillere som Pogba, Fernandes og Rashford til ingenting.  Det synes jeg er temmelig sterkt

Det er en del gode poenger her. Det blir litt overskygget av det manglende overskuddet på topp-trioen. Som lag kollektivt så er det absolutt ikke slik at vi blir overspilt på noen måte. Det er en kontrollert kamp, men det er bare så blodfattig der framme. 

Denat

Innlegg: 5234
Denat
18.01.21 11:25

"Du etterlyste jo at man alltid drev med utvikling. Og det var det man gjorde i sommer da man hentet Thiago og Jota. Man gjorde grep for å ha flere strenger å spille på. Og så forsvinner strengene til skader, sammen med tre stoppere og også flere andre spillere."

- Dette.

Og ikke bare det, de skadene vi har hatt på stopperne har gjort at vi må spille med Fabinho som stopper gjennom så og si hele sesongen, i tillegg til nå Henderson. Dette var viktige spillere på vår midtbane forrige sesong. Ikke bare mangler vi 3 stoppere, men vi mangler også 2 sentrale brikker på midtbanen. Det er en vesentlig ting når man skal sammenligne mot forrige sesong.

Man mangler effektivt 4 av de 10 som har utgjort laget gjennom denne suksessperioden. I tillegg har Thiago, som skulle komme inn på midtbanen, vært skadet og syk nesten hele sesongen til nå. Det blir fort 5 mann borte fra den oppstillingen Klopp så for seg når sesongen startet.

Og så har vi i tillegg hatt veldig mange fravær og skader gjennom sesongen. Trent var ute noen uker med skade og mistet oppkjøringen pga covid, Jota ute i rundt 2 måneder, Salah og Mane har hatt covid, Alisson var vært ute i flere uker, Henderson var ute et par uker... I tillegg til de obligatoriske skadene på Ox, Keita og Shaqiri samt at på squad-spillere som Milner og Tsimikas.

Det har mildt sagt vært en turbulent sesong i forhold til hvilket mannskap Klopp har kunnet stille. Det er klart at dette påvirker i stor grad. 

minuspol

Innlegg: 39259
minuspol
18.01.21 13:13
Denat: Det har mildt sagt vært en turbulent sesong i forhold til hvilket mannskap Klopp har kunnet stille. Det er klart at dette påvirker i stor grad.

Dette er jo spesielt viktig når man kritiserer utvikling. Hvordan i alle dager skal man utvikle noe med dette gående?

Så kan man kritisere at man ikke er litt bedre forberedt. Det er åpenbart en stopper for lite i troppen. Og det har det vært siden Lovren dro. Det går ikke å ro seg rundt det heller. Dette er et valg man gjorde, og man får svi for det nå. En åpenbar feilvurdering nå i etterkant, og egentlig ikke helt umulig å se i forkant heller.  

eppaen

Innlegg: 28971
eppaen
18.01.21 13:30

John Barnes: "Thiago, who was running the game and was the best player in the first-half, I don’t think that necessarily helped the front three. Thiago slows the game down. When he slowed it down in tight areas, that is not Mane’s game, that is not Salah’s game."

Jeg er ikke så observant på disse tingene, men følte aldri Thiago var problemet i denne kampen. 

(Innlegget ble redigert 18.01.21 13:31)

SirOwen*MOD*

Innlegg: 57460
SirOwen*MOD*
18.01.21 13:50

Legger til tomme tribuner når vi snakker om Liverpools varierende prestasjoner. Ja, det gjelder alle lag, men vi så forskjell bare med 2k på Anfield.

Sjefan

Innlegg: 15212
Sjefan
18.01.21 14:28
minuspol: Så kan man kritisere at man ikke er litt bedre forberedt. Det er åpenbart en stopper for lite i troppen. Og det har det vært siden Lovren dro. Det går ikke å ro seg rundt det heller. Dette er et valg man gjorde, og man får svi for det nå. En åpenbar feilvurdering nå i etterkant, og egentlig ikke helt umulig å se i forkant heller.

Unektelig. Som det ser ut virker man fortsatt å gamble på stopperplass ut sesongen og satser på at Matip / Fabinho holder seg skadefri. Etter halvspilt sesong er det så jevnt i toppen at man ikke bare gambler med en potensiell tittel, men også med topp 4. De økonomiske konsekvensene av å falle utenfor vil være katastrofale og med den formen vi er for øyeblikket og det kampprogrammet som venter kan februar bli en virkelig dårlig måned for LFC. 

(Innlegget ble redigert 18.01.21 14:28)

Carrera32

Innlegg: 452
Carrera32
18.01.21 14:55

Det er allikevel mye bedre å spille uten stoppere, dvs. Henderson og Fabinho, enn med Lovren. Grøss. 

masterpool

Innlegg: 19757
masterpool
18.01.21 15:08
minuspol: Du etterlyste jo at man alltid drev med utvikling. Og det var det man gjorde i sommer da man hentet Thiago og Jota. Man gjorde grep for å ha flere strenger å spille på. Og så forsvinner strengene til skader, sammen med tre stoppere og også flere andre spillere.  Da får man ikke utviklingen. Det er problemet til Klopp og Liverpool nå. Man har så langt denne sesongen ikke vært i nærheten av å gjøre det man ønsket. Handlingsrommet har vært så utrolig innskrenket. Ingen store sjanser fordi de Gea ikke må redde mer enn to ganger? Det blir for tynt. Det er 18 avslutninger. Kanskje sju-åtte virkelig store sjanser.

At utviklingen ikke blir slik man evnt hadde tenkt, det bærer nok preg av at man sliter med skader, men det er rart at man ikke har fått inn noen nye elementer i spillet, med nye spillere inn uansett. 

Vi spiller rimelig likt som tidligere, selv med to stoppere som ikke er stoppere, og med Thiago på banen. Skulle nesten tro at bare det å sette inn Thiago på midtbanen, for hvem som helst, skulle være med på å endre et eller annet. Trolig i form av pasningsspillet, ville jeg tro. Dette må da være mulig å få til, all den tid de tre på topp er de samme. 

Hvis vi sier da at Fabinho og Henderson skulle vært en del av trioen på midtbanen, med VVD og Matip bak, så er det altså 4 posisjoner som er endret. Men alikevel, så spiller vi jo nesten dønn likt. Selv Matip og VVD kunne ikke gitt bedre resultat defensivt igår. Det virker nesten som vi klarer å programmere spillere i hver rolle. 

Jeg er enig med deg at handlingsrommet er innskrenket, men ikke lukket. Vi sliter med skader og formsvikt på spillere bak, men leverer rimelig greit. Forover er det temmelig likt, selv forsterket i de fleste sine øyne med Thiago, men der sliter vi mye. Det gir lite mening, selv om selvfølgelig forsvarsspillere påvirker det offensive og vica versa.

Redninger på De Gea er ikke ensbetydende med store sjanser nei, men vi hadde ikke 7-8 av de heller. For å score, så man faktisk treffe mål, uten det, så scorer man aldri. Antall redninger blir derfor litt indirekte beskrivende på problemet. Altså, vi kan skyte i stolpen 10 ganger, det kan selvfølgelig være store sjanser, men mål vil det like lite aldri bli.

I forhold til utvikling, så vil man da trolig måtte vente til neste sesong, tidligst, hvis man skal kunne se en utvikling, da dette tar tid. Jeg tror vi fort ser endringer hvis man endrer noen elementer, eller legger til noen nye. Tror ikke vi må vente til VVD er i toppform for å kunne se det. 

PeakOfEternaILight

Innlegg: 734
PeakOfEternaILight
18.01.21 15:10
Coutinho10: Må ikke glemme at dommeren gjorde en stor blemme i å blåse av kampen 6 sekunder før tiden i første omgang da Mane kom alene igjennom. Det irriterer meg fortsatt. Hadde Mane scoret på den hadde vi mest sannsynlig vunnet kampen.

Tror du bør se situasjonen på nytt og titte litt på bevegelsen til Lindeløf under den pasningen. Han stopper helt opp og forsøker åpenbart ikke å følge Mané.

masterpool

Innlegg: 19757
masterpool
18.01.21 15:11
minuspol: Må si en ting til. Stopperne Fabinho og Hendo, samt en midtbane med Thiago, Gini og Shaq, som aldri har spilt sammen, reduserer altså spillere som Pogba, Fernandes og Rashford til ingenting.  Det synes jeg er temmelig sterkt.

Her er vi faktisk helt enige, og resultatet mot ligalederen igår, med skadeproblemer tatt i betraktning, er isolert sett ikke noe dårlig resultat.

Med seier mot WBA, Newcastle, og poeng mot Soton, så tror jeg vi hadde hatt lite å utsette på kampen igår. Men det ble også nok en kamp det ikke stemmer foran mål, på samme måte som de andre.

minuspol

Innlegg: 39259
minuspol
18.01.21 16:10

Når man blir truffet av de skadeproblemene Liverpool har blitt så er det nok temmelig naturlig, og sannsynligvis helt riktig, å stole på det man allerede vet man kan.

Det er naturligvis store sjanser når man treffer stolpen, eller like utenfor (Jmf Salahs som sneier Maguires ankel).

Kanskje er ranet av Mané i det dommeren blåser for pause også en stor sjanse. Da Firmino skulle spilt på Robbo er definitivt det. Osv osv

WaltonBreckRd

Innlegg: 16279
WaltonBreckRd
18.01.21 16:48
SirOwen*MOD*: men vi så forskjell bare med 2k på Anfield.

Ja, spesielt i 1-1 kampen mot West Brom. 

Eldon

Innlegg: 11425
Eldon
18.01.21 21:09
WaltonBreckRd: Ja, spesielt i 1-1 kampen mot West Brom.

Gleder meg til en forrykende 0-0 mot Burnleh.

SirOwen*MOD*

Innlegg: 57460
SirOwen*MOD*
18.01.21 21:32
WaltonBreckRd: Ja, spesielt i 1-1 kampen mot West Brom.

Que?

johwi68

Innlegg: 20905
johwi68
21.01.21 18:39

Liverpool - Man Utd 0-0
Southampton - Liverpool 1-0
Newcastle - Liverpool 0-0
Liverpool - WBA 1-1

Nedrykkstendenser på resultatrekka til Liverpool etter nedsablingen av Crystal Palace 19.desember. En måned med nitriste avslutninger, svakt tempo, blodfattig fotball, og midtstopperfritt miljø. Det må det faen steike bli en slutt på i kveld.

Dyche og hans caveman-fotball kommer på besøk med lange pasninger, åttemannsforsvar, fokus på dødballer, og frispark ved hvert balltap. Jeg regner med at det kommer en dommer-kvartett støttet av en VAR-gjeng som ikke gir oss noen Manchester-straffer, tar fram millimetermålinger hvis det er fordel Burnley, og tillater Pope å bruke et halvt minutt på hver eneste igangsetting.

Vår nittende kamp, 18.serierunde, byr nok på en satans frustrerende aften med nok en orgie i tafatte avslutninger signert Salah, Mané og Firmino. Eller, er det i dag våre tapre menn får det til å løsne? Vil Matip bli med på moroa og frigjøre kapteinen vår? Skal Thiago overbevise selv den bitreste supporter av et Manchester-lag om at han er verdensklasse? Jeg tro jaggu det. Orkanen Frank hyler utenfor veggene, lysene har blinket, det er fyr i peisen, og jeg fikk noen positive vibber her jeg sitter. Det må bare bety at Burnley skal få unngjelde i kveld. Skikkelig.

Laget:

---------------Alisson----------------
Trent----Matip-------Fabi----Robbo
---------Hendo-------Thiago--------
Salah--Oxlade-Chamberlain--Mané
---------------Firmino---------------

Tips: 8-0
1-0 Salah (straffe!)
2-0 Firmino
3-0 Thiago
4-0 Salah (straffe!!)
5-0 Mané
6-0 Trent
7-0 Salah (straffe!!!)
8-0 Shaqiri

Dere leste det her først. 

Ha en nydelig kamp.

Mvh,
Snåsamannen II

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg