Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

LIVERPOOL FC 2020/21

NYTT TEMA
SirOwen*MOD*

Innlegg: 57242
SirOwen*MOD*
22.01.21 20:49
InsVerderben: "Flyt" er ikke noen tilfeldig hendelse, men heller en mer eller mindre naturlig konsekvens av hard, godt rettet jobbing og innsats i alle ledd og over tid, er min påstand.

Og dette er jeg enig i, ihvertfall til 95 % mtp definisjonen. 

Samtidig har vi skapt nok sjanser til å vinne endel av de uavgjorte vi har hatt hittil, men vi har ikke hatt marginer på vår side, enten vi snakker om VAR, stenger og i noen tilfeller omstendigheter rundt scoringer i mot.

Så jeg vil legge til marginer i definisjonen av flyt, for selv om dere helt klart jobber bedre og ser mer ut som et lag (spesielt fremover), har dere også hatt marginer.

Disse marginene hadde vi med oss i en god del ettmålsseiere i gullsesongen, og det er de vi mangler nå, i tillegg til dårligere spill, som vi alle selvsagt ser.

Dette blir uansett semantikk, den (harde) fasit får vi ikke på en god stund ennå.

FrannyLee

Innlegg: 20333
FrannyLee
22.01.21 23:22
iustitia_pro_XCVI: I tillegg har Fernandes nesten egenhendig vært avgjørende veldig ofte.

HUFF OG HUFF. sPILLERE kan kun spilles gode ved den symbiosen manageren lager.

Som den ROGERS lagde da dere snublet da dere skulle passere siste hinder.

Det er ikke uten grunn at MARADONA ga beskjed til sin røkende sjef MENOTTI at to av Argentinas største stjerner , HUSKER IKKE NAVN , at that time måte sitte hjemme mens hans håndplukkede måtte inn i troppen skulle det fungere. OG DET FUNGERTE

Deila

Innlegg: 47747
Deila
22.01.21 23:23
FrannyLee: HUFF OG HUFF. sPILLERE kan kun spilles gode ved den symbiosen manageren lager. Som den ROGERS lagde da dere snublet da dere skulle passere siste hinder. Det er ikke uten grunn at MARADONA ga beskjed til sin røkende sjef MENOTTI at to av Argentinas største stjerner , HUSKER IKKE NAVN , at that time måte sitte hjemme mens hans håndplukkede måtte inn i troppen skulle det fungere. OG DET FUN

Kanskje på tide å korke flaska nå, Franny. 

FrannyLee

Innlegg: 20333
FrannyLee
22.01.21 23:25
Deila: Kanskje på tide å korke flaska nå, Franny.

Om du ikke ønsker det som er tilnærmet fasit så, greit.

Denat

Innlegg: 5185
Denat
22.01.21 23:37

"Kanskje på tide å korke flaska nå"

- Det toget har nok gått... 

FrannyLee

Innlegg: 20333
FrannyLee
22.01.21 23:51
Denat: - Det toget har nok gått...

Where have you been my blue eyed son.

InsVerderben

Innlegg: 6007
InsVerderben
23.01.21 12:02

SirOwen*MOD*: "Og dette er jeg enig i, ihvertfall til 95 % mtp definisjonen. Samtidig har vi skapt nok sjanser til å vinne endel av de uavgjorte vi har hatt hittil, men vi har ikke hatt marginer på vår side, enten vi snakker om VAR, stenger og i noen tilfeller omstendigheter rundt scoringer i mot.

Så jeg vil legge til marginer i definisjonen av flyt, for selv om dere helt klart jobber bedre og ser mer ut som et lag (spesielt fremover), har dere også hatt marginer. Disse marginene hadde vi med oss i en god del ettmålsseiere i gullsesongen, og det er de vi mangler nå, i tillegg til dårligere spill, som vi alle selvsagt ser. Dette blir uansett semantikk, den (harde) fasit får vi ikke på en god stund ennå.

Gode poenger og er enig. Marginer må med (begge veier), mulig noen kan "pinpointe" det presist, men som du sier er det vel det "lille ekstra" som vipper jevne kamper i et lags favør, gang etter gang, i tillegg til hendelser utenfor ens egen kontroll (dommeravgjørelser). 

Tom for tomler og gir en her!

janhelgesin

Innlegg: 63
janhelgesin
23.01.21 18:12

Til trådstarter:

Hva i all verden er det som får deg til å tro at det er slik tabellen skal se ut i mai?

For det første, Liverpool som du har satt på topp er ikke et etablert topplag, det er ett lag som lever på gamle meritter (altså fra den tid før fotballen ble ordentlig profesjonalisert, altså fra den gang spillere jobbet som rørleggere og snekkere på si), i moderne tid har ikke Liverpool evnet å være et etablert topplag.

Så hvorfor bli så historieløs at du tror at midlertidig overprestasjon og seire som har kommet med nød og neppe, at det skal vedvare? Man ser sjelden eller aldri at lag som glimter for en periode, at det vedvarer.

Det naturlige er å spå Liverpool prestere på sitt vanlige og vante nivå, og det er jo langt i fra å bli seriemester igjen... Det samme kan jo sies om BodøGlimt før neste sesong (ja jeg vet at BG var overlegen i år, men et etablert topplag slik RBK er kan man jo ikke si at de er).

I enhver serie, også den Engelske, kan ett lag glimte til et år eller to. Men med lag som ikke er etablerte topplag så vedvarer det sjelden.

Liverpool var et etablert topplag en gang, men det ligger såpass langt tilbake i tid at det ikke betyr all verden nå. Etter at fotballen ble ordentlig profesjonalisert så har de langt i fra vært det, snarere et sted litt nede på øvre halvdel av tabellen.

Spådommen din står altså ikke i stil med realitetene og må således sies å fullestendig mangle bakkekontakt.

Tormund

Innlegg: 28874
Tormund
23.01.21 18:25

Ok

return_of_drakkar

Innlegg: 29133
return_of_drakkar
23.01.21 18:29

Greit å sitere det som står på liverpool.no for å illustrere hvorfor man ikke slåss for livet i de interne køppene.
Ikke sikkert alle er klar over pengeforskjellene.

"Dersom Liverpool går hele veien og vinner FA-cupen denne sesongen, vil de motta 3,4 millioner pund i premiepenger. Til sammenligning tjente klubben 110 millioner pund på deltakelsen og seieren i Champions League – og 175 millioner pund på å vinne Premier League."

Dette er fotballen i dag...

TheOpiate

Innlegg: 15648
TheOpiate
23.01.21 18:53

Wow, fått nytt sjefstroll på VGD?

mcdermott

Innlegg: 67221
mcdermott
23.01.21 18:58

Wow, fått nytt sjefstroll på VGD?

--- Klassisk dobbeltnicker det her. Siste innlegg for 5 år siden,28 innlegg totalt. Garantert en som er her under annet navn.

Slikkepott

Innlegg: 15223
Slikkepott
23.01.21 19:00
Denat: - Det toget har nok gått...

Får håpe han bor i Oslo.

 

FrannyLee

Innlegg: 20333
FrannyLee
23.01.21 20:39
Slikkepott: Får håpe han bor i Oslo.

Jeg har kun bodd i Oslo da jeg rømte hjemmefra, Romsdalen,haiket som alle gjorde på tidlig søttitall,iallefall de tøffe og frekventerete slottsparken og sov i trappa\inngangen på Steen og Strøm fordi at der var det varme og dette var i Mars April.

Har familie på Nesodden da de siste 20+ årene så har herjet litt der og tatt båten over på Aker Brygge endel :-)

(Innlegget ble redigert 23.01.21 20:39)

janhelgesin

Innlegg: 63
janhelgesin
23.01.21 21:10

Hvert eneste år ser vi fra land etter land, at noen lag over-presterer, mens andre lag gjør det dårligere enn forventet. Det er altså fullstendig normalt og helt vanlig, men varer sjelden mer enn en (maks to) sesonger.

Eksemplene er mange, og man finner de i enhver serie i alle land, jeg brukte Bodø Glimt som eksempel her hjemmefra (uten at jeg i grunn hadde trengt det, da alle som følger fotball tett vet at prestasjonene svinger fra tid til annen).

Skal man uttale seg om et lag så må man derimot se resultater over tid, en 20-30 års periode. Da ser man hvilken lag som er dominerende og er etablerte topplag, og hvilken som ikke er det. Eksempelvis er ikke Bodø Glimt et topplag selv om de vant serien her hjemme i år, RBK er definitivt norges lokomotiv og selv på bunn-nivå hevder de seg ganske bra. Hvor på tabellen har Liverpool vært de dårlige sesongene deres? Man må huske på at de har det ene seriegullet de siste nær 30 årene, men seriegull har jo Leicester også uten at det betyr at de er et etablert topplag (selv om de gjør det bra i år igjen).

Lokomotivet i England må vel sies å være Manchester United, en klubb jeg forøvrig ikke har noen forbindelse til men som jeg følger ene og alene fordi det er artig at en Nordmann er manager der. I grunn følger jeg ikke fotball og heier ikke på noen klubb, dette er således nøytrale betraktninger og reelle faktaopplysninger - kunne like gjerne brukt hvilken som annen lag i en annen serie. Men faktum er jo at etablerte topplag, de er høyt oppe på tabellen selv i perioder hvor de sliter og presterer dårlig...

Og nå vil jeg ha meg frabedt å være United fan, for det er jeg som nevnt ikke fordi at jeg håper en nordmann gjør det bra... Jeg er ikke united-fan og gir som sagt beng i hvordan de presterer, men sannheten er at de er et etablert topplag i motsetning til Liverpool.

Så du TS har mistet bakkekontakten og flyr for høyt, jeg har jo sett mange tendenser til det siste året blandt nettopp Liverpool-fan men også andre som heier på andre lag.

På tide med en realitetsorientering blandt noen av dere som har mistet bakkekontakten i den grad at dere blir historieløse og fornekter realitetene?

Romlingane

Innlegg: 18211
Romlingane
23.01.21 23:31
Tormund: Ok

Enig, stinker troll lang vei.

Romlingane

Innlegg: 18211
Romlingane
23.01.21 23:49

Grunnen til at Liverpool sliter mens ManU gjør det bra denne sesongen er at Liverpool er en filosofi og en taktikk, mens ManU ikke har det og er avhengige av at Fernandes har en god dag. Det høres litt teit ut, men Wilson er ingen dumming og det kan hende det er noe fornuft i det han sier. Men jeg får det ikke helt til å stemme når jeg ser hvilke klubber som gjør det bra og hvilke som sliter. Skjønt, det kan være så enkelt som at de som spiller "enkel" fotball har bedre kår denne pandemisesongen.

-k9b_

Innlegg: 29598
-k9b_
24.01.21 07:56

Wilson er fin han, men noen ganger trekker han veldig lange og svære linjer basert på relativt merkelige resonnementer. 

Han mente i fullt alvor at Lampard ikke kunne organisere en midtbane og et forsvar siden han alltid spilte med Makelele eller Mikel bak seg som spiller, så han forsto ikke hva som skjedde hjemover...

(Innlegget ble redigert 24.01.21 08:00)

return_of_drakkar

Innlegg: 29133
return_of_drakkar
24.01.21 10:19
janhelgesin: På tide med en realitetsorientering blandt noen av dere som har mistet bakkekontakten i den grad at dere blir historieløse og fornekter realitetene?

Mye korrekt i det du skriver.
Men vi skal også huske på at tidene forandrer seg.

Mer enn noen gang er fotball ferskvare.
Fordi blesten er så mye større pga vår nye media-verden.
Vi kan derfor snakke om topp-klubb over tid eller i sanntid.

Banaltanal

Innlegg: 1298
Banaltanal
24.01.21 10:34

Er return_drakkari Fannys Liverpoolbruker her inne? Mange brikker som faller på plass i så fall.

janhelgesin

Innlegg: 63
janhelgesin
24.01.21 10:54
return_of_drakkar: Mye korrekt i det du skriver.
Men vi skal også huske på at tidene forandrer seg. Mer enn noen gang er fotball ferskvare.
Fordi blesten er så mye større pga vår nye media-verden.
Vi kan derfor snakke om topp-klubb over tid eller i sanntid.

Enig i at fotball på mange måter er ferskvare, altså at klubber kan både over- og under-prestere i perioder (altså gode og dårlige perioder for et lag).

Noen stor logikk ser jeg ikke i det, for trenere og spillere kan geni-erklæres det ene året og så sparkes de eller mistrives de året derpå eller når de kommer til en ny klubb.

Det kan svinge voldsomt for selv nær sagt det samme laget fra ett år til en annen, eksempler på at trenere har lykkes veldig bra og geni-erklæres med svært unge lag ett år, for så å falle fullstendig gjennom det neste er flere.

Hva er det som styrer disse mekanismene, jeg tror det er litt tilfeldigheter og at med de riktige resultatene så spiller et lag på seg selvtillit eller ikke, og at den forskjellen er total i den forstand at mister de den så sliter et lag uavhengig av nivået de har på papiret og hva de har prestert tidligere.

Men igjen, de store lagene (Rosenborg for eksempel eller Barcelona og Real Madrid) er høyt oppe på tabellen selv i tunge perioder, det er annerledes med et lag som Bodø Glimt som vant serien her hjemme i dårlige perioder.

Hva jeg ville frem til er at Liverpool de siste tiårene (i flertall) ikke har vært et etablert topplag som kjemper helt der oppe de tre siste tiårene, så er ikke det man nå ser at de faller tilbake på sitt vante nivå (altså at alt normaliseres)?

Historien har jo lært oss at trenere ikke kan geni-erklæres, altså kan man ikke si med sikkerhet at Klopp ikke kommer til å ende med å få sparken og skiftes ut i Liverpool dersom fremtiden ender med at fallet skal bli voldsomt (for eksempel dårlig prestasjon neste sesong, for optimismen kommer da til å være høy)

Men for all del, jeg liker Klopp voldsomt godt og synes han er en sympatisk og veldig all right trener, så unner jo han det beste. Dessuten ser jeg ikke på trenerbytter som en god løsning, snarere tvert imot for det er normalen at det svinger for samtlige lag, og jeg er av den tro at det er lite eller intet en trener får gjort for å påvirke det. Selv den mest suksessfulle trener som er geni-erklært flere ganger kan mislykkes i en ny klubb, for å gå til suksess igjen i den neste (det skjer gang på gang) og spillere kan også gå fra suksess til å prestere dårlig når de går fra en klubb til en annen, eller mens de er i samme klubb - se på angrepsrekka til Liverpool for eksempel (selv tror jeg de kommer til å score igjen og vinne kamper igjen, men jeg er ikke optimist for neste sesong for Liverpool sine vegne for kurven har vært nedadgående siden i fjor vår).

return_of_drakkar

Innlegg: 29133
return_of_drakkar
24.01.21 11:18
janhelgesin: Men igjen, de store lagene (Rosenborg for eksempel eller Barcelona og Real Madrid) er høyt oppe på tabellen selv i tunge perioder, det er annerledes med et lag som Bodø Glimt som vant serien her hjemme i dårlige perioder. Hva jeg ville frem til er at Liverpool de siste tiårene (i flertall) ikke har vært et etablert topplag som kjemper helt der oppe de tre siste tiårene, så er ikke det man nå ser at de faller tilbake på sitt vante nivå (altså at alt normaliseres)?

Det koker mye, ikke alt, men mye ned til penger.
BG vil miste x antall av sine stjerner, og man har ingen garanti for at man fortsetter i samme stil.
Det har man ikke med noen, men mulighetene er forskjellig for klubber. De største er jo mindre sårbare for store fiaskoer.

Hva angår Liverpool, her en kjapp oversikt over de siste 20.
Man har 1 seier, men også 2.plasser og 3.plasser.
Men også 6 sesonger med en dal.

Vi er nok enige i mye, men også noe nyanse-uenige. :).

https://www.transfermarkt.com/fc-liverpool/platzierungen/verein/31

iustitia_pro_XCVI

Innlegg: 6948
iustitia_pro_XCVI
24.01.21 11:21

Hva jeg ville frem til er at Liverpool de siste tiårene (i flertall) ikke har vært et etablert topplag som kjemper helt der oppe de tre siste tiårene, så er ikke det man nå ser at de faller tilbake på sitt vante nivå (altså at alt normaliseres)?"

Så du setter bare en strek over 70-90 og går all-in for at årene etter fram til i dag setter alle premisser for konklusjonene som tas i dag. Man kan ikke gjøre annet enn å applaudere og kjør på videre!

liverpo__ole

Innlegg: 20689
liverpo__ole
24.01.21 11:22

Man Utd vs Liverpool.

Kamptips: 2-0, ankelbrudd på Fabinho, Robertson rødt kort, Alisson får skulder ut av ledd. Klopp sendes på tribunen. 

Ole Gunnar kåres til årets trener i verden av VG.

Jeg er forsiktig optimist.

MikaelZ

Innlegg: 458
MikaelZ
24.01.21 12:10

Makan til negativitet? 

(Innlegget ble redigert 24.01.21 12:10)

mcdermott

Innlegg: 67221
mcdermott
24.01.21 13:14

Så du setter bare en strek over 70-90 og går all-in for at årene etter fram til i dag 

--- En av disse "alt før PL teller ikke"-typene,ergo er bare United er etablert topplag. Antagelig sammen med Arsenal (selv om heller ikke de har vunnet på årevis) Men hva med City og Chelsea, de er ikke topplag de heller?

janhelgesin

Innlegg: 63
janhelgesin
24.01.21 13:58
iustitia_pro_XCVI: Så du setter bare en strek over 70-90 og går all-in for at årene etter fram til i dag setter alle premisser for konklusjonene som tas i dag. Man kan ikke gjøre annet enn å applaudere og kjør på videre!

Som sagt så var fotballen nær sagt bare halvprofesjonell på 70-tallet, for mange av lagene jobbet spillere nær sagt med annet på si for å livnære seg (snekkere og rørleggere etc.). For all del, i de største klubbene den gang (som Liverpool) så kunne spillerne livnære seg på fotball, men fotball i helhet har blitt veldig profesjonalisert siden den gang.

Gamle meritter kan ingen lag leve på, ei heller Liverpool som var mitt favorittlag den gangen (nå er jeg faktisk ikke all verdens interessert i fotball men følger like fult med uten at det betyr at jeg ser kamper). Men nok om det, man må se mot nyere tid for å forstå lag sin possisjon i nåtid.

Så ja, jeg mener bestemt at gamle meritter ikke gjør seg gjeldende i dag. Den gang var Liverpool et etablert topplag, sågar det beste laget i England, men i den posisjonen er de langt i fra i dag da de er blitt forbigått i takt med at fotballen er blitt mye mer profesjonalisert og Liverpool må sies å være et lag som er å finne litt bak de beste (men det betyr jo ikke at de kan glimte til i sine gode perioder og sågar vinne og ta medaljer, men også at det kan være et stykke opp til toppen i dårlige år). Ser man på Englands lokomotiv, altså Manchester United så er de på ingen måte langt der nede i år hvor de sliter, fordi de er et mye mer etablert topplag i England, og slik er det jo i andre serier også som for eksempel RBK her i Norge).

Alt tyder nå på at prestasjonene normaliseres litt for Liverpool, altså at ingen skulle kunne forvente at de skulle holde seg på topp over tid (det ville i så fall vært mot normalen).

Men mulig de kan bli et mer etablert topplag igjen om noen tiår? Mye er da selvfølgelig avhenger av økonomi og markedsverdien laget klarer å opparbeide seg og ikke minst hvordan de evner å forvalte og ikke misbruke de ressursene.

milanB

Innlegg: 34375
milanB
24.01.21 14:29

Matchday! Endelig en ny mulighet til å banke de skittenrøde ut av Fa-cupen, man kan sikkert snakke denne turneringen ned men det er aldri feil å slå dagens motstander.

Idag snur det heldigvis, får være grenser til hvor lenge man skal underprestere. Kamptips 1-3

beardman

Innlegg: 3321
beardman
24.01.21 14:33

Er litt usikker i dag, på en side vil jeg selvfølgelig slå Junaited, men på en annen side så vil jeg helst ikke at gutta skal få et enda tøffere kampprogram fremover.. Vi greier jo så vidt å stable lag på beina til PL og CL, trenger ikke FA-cup i tillegg

SirOwen*MOD*

Innlegg: 57242
SirOwen*MOD*
24.01.21 14:55
liverpo__ole: Ole Gunnar kåres til årets trener i verden av VG.

*århundrets trener

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg