Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

LIVERPOOL FC 2020/21

NYTT TEMA
KingAnderson

Innlegg: 23328
KingAnderson
23.02.21 23:23
Romlingane: Det de fleste kaller filming er når noen går i bakken etter minimal eller ingen kontakt.

Vi kan jo kanskje finne en definisjon som vi kan enes om?

Du har et veldig bra utgangspunkt når du skriver minimal eller ingen kontakt. For selv om vi er i 2021 så er det ikke slik at all kontakt er straffbar.

Nå kan selvfølgelig spillere miste balansen og gå i bakken av den grunn, men hvis vi tar Salah som en av veldig mange mulige eksempler så er det jo ingen tvil om at han har episoder hvor han faller teatralsk til bakken etter at en motspiller har vært borti ham.

SirOwen*MOD*

Innlegg: 57236
SirOwen*MOD*
23.02.21 23:28

Enkelte ganger kan det se dumt ut når spillere går i bakken etter det mange vil oppfatte som liten kontakt. Men selv jeg som bare har spilt i 5. divisjon, vet godt hvor lite som skal til for å miste kontrollen når man har fått opp toppfarten.

Liten nudge i høy fart kan fint føre til at kroppen ufrivillig får nærkontakt med gressteppet. Og da er det frispark, uansett hvor dumt det ser ut på TV.

Tror at mange som har laget grop i sofakroken enten ikke har spilt fotball når de ikke skjønner noe så elementært, alternativt har de bare glemt det.

Aguero16

Innlegg: 4881
Aguero16
23.02.21 23:34

"toppfarten."

I toppfart er jeg enig. Da skal det veldig lite til før en mister balansen. Men det er jo haugevis med tilfeller der spillerne sørger for å komme seg mellom ball om motstander og dem står nesten i ro, og når den litt touch én kommer så faller dem som potesekker. Helst med begge armene i været og beina ser ut som blir feiet under dem. Sånne ting skjer faktisk omtrent aldri i 5 eller 4 div for den del. Men i PL, så ser vi det hver uke. Det er mye filming og det er en uting som har fått fotfeste.

KingAnderson

Innlegg: 23328
KingAnderson
23.02.21 23:38
SirOwen*MOD*: Enkelte ganger kan det se dumt ut når spillere går i bakken etter det mange vil oppfatte som liten kontakt. Men selv jeg som bare har spilt i 5. divisjon, vet godt hvor lite som skal til for å miste kontrollen når man har fått opp toppfarten. Liten nudge i høy fart kan fint føre til at kroppen ufrivillig får nærkontakt med gressteppet. Og da er det frispark, uansett hvor dumt det ser ut på TV. Tror at mange som har laget grop i sofakroken enten ikke har spilt fotball når de ikke skjønner noe så elementært, alternativt har de bare glemt det.

For all del, jeg er enig i det du skriver. Jeg har spilt noen divisjoner høyere enn deg (uten at jeg kan skryte på meg noe som helst når det kommer til hverken talent eller karriere), og vet godt at det er mulig å komme ut av balanse og gå i bakken uten at det er noe straffbart bak det. Men samtidig så har de fleste en viss kroppsbeherskelse, og stort sett tåler man kroppskontakt uten å miste balansen. I tillegg ser man ofte når spillere faller teatralsk eller når spillere rett og slett går i bakken etter å ha mistet balansen.

(Innlegget ble redigert 23.02.21 23:38)

Romlingane

Innlegg: 18211
Romlingane
23.02.21 23:51
minuspol: Dette er mitt poeng ja. Folk flest tror det er filming når spillere går i bakken etter minimal eller ingen kontakt.

Regelverket nevner ikke filming eller diving; det er merkelapper vi setter på det. Hvis man forholder seg til hvor ofte dommerne dømmer for det, så skjer det praktisk talt aldri. Men det er ikke alltid vi kaller det filming selv om det er minimal eller ingen kontakt. Og som jeg skrev tidligere, så går spillerne i bakken hundrevis av ganger i løpet av en kamp uten at noen kaller det filming. Et godt eksempel på filming er Ashley Young og benet hans som står rett ut i luften når han tar mageplask. Jeg tror mer enn 1% av slike tilfeller faktisk er filming.

-Jolla

Innlegg: 18407
-Jolla
23.02.21 23:55

Filming og overspilling er ikke det samme. Filming er en straffbar handling. Overspilling er en kynisk - men smart - strategi for å skaffe laget sitt en fordel.

Hvis jeg skulle ta et eksempel og overføre det til noe annet i det daglige liv så er det forskjell på å rane noen og drive på med mersalg. Hvis du står bak disken på en bensinstasjon og drar frem automatvåpen og sier til kunden "Gi meg 50 kroner" så er det et ran, og ulovlig. Hvis du derimot sier "Kunne jeg friste deg med en ostepølse?" mens kunden står og betaler for bensin så er det fullt lov. Resultatet er det samme - bedriften har tjent 50 kroner som den ikke ville ha tjent ellers, men daglig leder på bensinstasjonen vil si at du "hjalp" kunden med å kjøpe noe han/hun ikke visste de ville ha gjennom mersalg, akkurat slik som trenere vil si at spillere "hjelper" dommer til å se at det var en felling/gult kort gjennom overspilling.

-Jolla

Innlegg: 18407
-Jolla
23.02.21 23:57

Og ja, jeg overdriver for comedic effect.

KingAnderson

Innlegg: 23328
KingAnderson
23.02.21 23:59
-Jolla: Filming og overspilling er ikke det samme. Filming er en straffbar handling. Overspilling er en kynisk - men smart - strategi for å skaffe laget sitt en fordel.

Hva er det da når det er kontakt og spilleren faller?

Som f.eks Greenwood mot Southampton, og Maguire mot ... (husker ikke hvilken kamp han prøvde å filme i, men det var nylig)? Eller Salah mot Leicester og Mane mot Everton? Er alt dette overspilling rett og slett fordi en annen spiller er i kontakt med dem, eller kan det kalles filming fordi de prøver å skape en fordel som de strengt tatt ikke fortjener?

-k9b_

Innlegg: 29598
-k9b_
24.02.21 08:08
-Jolla: e annet i det daglige liv så er det forskjell på å rane noen og drive på med mersalg. Hvis du står bak disken på en bensinstasjon og drar frem automatvåpen og sier til kunden "Gi meg 50 kroner" så er det et ran, og ulovlig. Hvis du derimot sier "Kunne jeg friste deg med en ostepølse?" mens kunden står og betaler for bensin så er det fullt lov. Resultatet er det samme

Du må jobbe nokså mye mer med denne metaforen. Resultatet er ikke det samme. I det ene tilfellet er offeret en ostepølse rikere.

chelsea8

Innlegg: 33079
chelsea8
24.02.21 09:06

Noe nytt rundt scanningen til Henderson i går? På Twitter er det rykter om alt fra resten av sesongen til ca. én måned ute. 

The Athletic


minuspol

Innlegg: 39225
minuspol
24.02.21 09:23
KingAnderson: Eller Salah mot Leicester og Mane mot Everton? Er alt dette overspilling rett og slett fordi en annen spiller er i kontakt med dem, eller kan det kalles filming fordi de prøver å skape en fordel som de strengt tatt ikke fortjener?

Dette er naturligvis verken overspilling eller filming. Både Salah og Mané gjør dommerne oppmerksom på at her skjer det noe dere, og ikke minst VAR, dømmer for ni av ti ganger. Det må være lov, fordi om de ikke gjør det så får de ingenting. Og det blir jo helt feil all den tid dette blir dømt på nesten hver gang dommerne ser det. 

Om det bør dømmes på slike forseelser er et annet spørsmål. Det som er helt sikkert er at det ikke er opp til Salah og Mané å ta den avgjørelsen.

 

Aguero16

Innlegg: 4881
Aguero16
24.02.21 09:49
minuspol: Det må være lov, fordi om de ikke gjør det så får de ingenting.

Lov er det selvsagt. Og dommerne er egentlig både feige og lettlurte. Typer ala Collina burde vært dommere i PL. Da hadde disse som utnytter en sørgelig svak dommerstand fått mye kort for filming. For det er nettopp det de er. Vi kan selvsagt klage på dommerne uke etter uke, men disse spillerne som faller som fluer ved den minste kontakt er egentlig verre og roten til problemet. Det er haugevis av kamera på alle stadioner, men likevel så velger spillere å opptre uredelig. Men så lenge systemet tillater det, så vil disse "stjernene" fortsette med å se veldig teite ut på tv.

minuspol

Innlegg: 39225
minuspol
24.02.21 09:59
Aguero16: Og dommerne er egentlig både feige og lettlurte.

Nei, de dømmer på det de er satt til å dømme på. At du vil ha andre regler kan de dessverre ikke ta hensyn til. Jeg skjønner det er vanskelig å ta innover seg for en City-supporter som ikke er vant til at klubben må forholde seg til de samme reglene som andre klubber. Men slik er det.

mcdermott

Innlegg: 67221
mcdermott
24.02.21 10:20

--- Det snakkes utelukkende om filming og spisser som faller lett. Men hva med all holdingen etc. som skjer på cornere,dødballer etc.? Er ikke dette "juks" på lik linje som alt annet? Og tar VAR det egentlig like mye som andre situasjoner?

Hvorfor er det patetisk at en spiller faller lett men ikke patetisk at en forsvarer tviholder i en trøye for å forhindre en sjanse? Er dette metoder som er greit mens "overspilling" ikke er greit? 

   
iustitia_pro_XCVI

Innlegg: 6948
iustitia_pro_XCVI
24.02.21 10:27
mcdermott: Hvorfor er det patetisk at en spiller faller lett men ikke patetisk at en forsvarer tviholder i en trøye for å forhindre en sjanse? Er dette metoder som er greit mens "overspilling" ikke er greit?

Den mest patetiske filmingen som gjøres er jo den forsvarsspillere står for; den obligatoriske "oy, denne situasjonen får jeg problemer med å komme meg ut av. Jeg får hive meg ned og få frispark istedetfor for at jeg får noen unødvendige problemer".

FrannyLee

Innlegg: 20333
FrannyLee
24.02.21 10:52
minuspol: Jeg skjønner det er vanskelig å ta innover seg for en City-supporter som ikke er vant til at klubben må forholde seg til de samme reglene som andre klubber. Men slik er det.

Sprer bevisst usannheter eller på annen måte føles som upassende.

(Innlegget ble redigert 24.02.21 10:53)

Aguero16

Innlegg: 4881
Aguero16
24.02.21 10:53
minuspol: Nei, de dømmer på det de er satt til å dømme på.

Nei. Dem er ikke satt til å dømme på filming, selv om du tror det. Dommere selv har jo gått ut i etterkant og beklaget at dem har dømt feil og at de ble lurt av spilleren. Det er jo merkelig at dem gjør viss en skal følge teorien din.

minuspol

Innlegg: 39225
minuspol
24.02.21 11:12
iustitia_pro_XCVI: Den mest patetiske filmingen som gjøres er jo den forsvarsspillere står for; den obligatoriske "oy, denne situasjonen får jeg problemer med å komme meg ut av. Jeg får hive meg ned og få frispark istedetfor for at jeg får noen unødvendige problemer".

Eller karrieren til Phil Jagielka som det også heter.

minuspol

Innlegg: 39225
minuspol
24.02.21 11:13
Aguero16: Dommere selv har jo gått ut i etterkant og beklaget at dem har dømt feil og at de ble lurt av spilleren. Det er jo merkelig at dem gjør viss en skal følge teorien din.

Nei, jeg har ikke utelukket at det finnes filming. Skal vi tippe at dommere har gjort dette på godt under 1% av tilfellene du og andre mener er filming?

Aguero16

Innlegg: 4881
Aguero16
24.02.21 11:46
minuspol: Skal vi tippe at dommere har gjort dette på godt under 1% av tilfellene du og andre mener er filming?

Godt under 1% altså.. Hva som er filming eller ikke vil alltid være diskusjoner om. At det er lite filming i fotballen hører man svært sjelden. At det er mye filming generelt i fotballen hører man mer om. Det er nok en grunn til det, selv om det alltid vil være et definisjonsspørsmål hva som er filming eller ikke. Å flytte alt fokus over på dommerne fordi dem tillater det blir vertfall etter mitt syn feil. Spillerne sin holdning til filming for å oppnå en fordel er en uting. Og de bidrar til at dette problemet ikke vil ta slutt. Hockey og Håndball er det ingenting filming. Merkelig at spillerne der ofte klarer å holde balansen og ikke får så vondt ved en touch i ryggen.

mcdermott

Innlegg: 67221
mcdermott
24.02.21 11:56

--- Men der er det jo i stor grad lov med kroppskontakt. Om man hadde tilatt det i samme grad så hadde jo hele konseptet mef overspilling vært borte.

Vi må bare innse at fotball ikke er der hvor det var på 70-tallet ift dette.

(Innlegget ble redigert 24.02.21 11:56)

minuspol

Innlegg: 39225
minuspol
24.02.21 11:59
Aguero16: Å flytte alt fokus over på dommerne fordi dem tillater det blir vertfall etter mitt syn feil. Spillerne sin holdning til filming for å oppnå en fordel er en uting.

Jeg har ikke fokus på at dommere gjør feil. DU har det. 

Jeg prøver igjen. Dommerne dømmer på det de skal dømme på. Spillerne må dessverre hjelpe de på veien. 

Grunnen til det er at du og alle mulige eksperter sitter og skriker filming for alt dere ikke liker. Grunnen til at dere ikke liker det? Det er stort sett fordi ting ikke går den veien dere ønsker. Når vi slenger VAR inn i miksen så ender vi opp med at dommerne benytter seg av sjansen de får, og de dømmer ikke. Fordi de får kjeft, fordi de går på filming. Så ting blir bare verre og verre.

Men filming er det ikke. Og det er ikke, slik du åpenbart tror, mye filming fordi mange skriker filming. Det indikerer kun at det er mange tullinger. Fotball tiltrekker seg veldig mange som ikke er spesielt interessert i fotball. De er mest interessert i seg sjøl, og å rope høyest. Som deg. 

 

KingAnderson

Innlegg: 23328
KingAnderson
24.02.21 12:17
minuspol: Både Salah og Mané gjør dommerne oppmerksom på at her skjer det noe dere, og ikke minst VAR, dømmer for ni av ti ganger. Det må være lov, fordi om de ikke gjør det så får de ingenting.

Det er her vi er uenige. Hvis vi tar Mane som eksempel denne gangen, så er den armen han får i ryggen ikke nok til å hverken få ham ut av balanse eller hindre ham på noen som helst måte. Det er ikke noen straffbar handling fra Evertonspilleren, og derfor burde Mane også blitt straffet for å kaste seg som om han hadde blitt skutt.

Det aller verste eksempelet jeg kommer på fra den siste tiden er dog den Greenwood hadde mot Southampton, hvor han først begynner å gå ned, før så Southamptonspilleren er uheldig og kommer i kontakt med ham. At det var på stillingen 6-0 gjør det bare enda mer pinlig.

Det finnes utallige situasjoner, og det er rett og slett en uting at spillere skal prøve å jukse seg til fordeler på dette viset.

Hvis du ikke synes det er problematisk at spillere hos Liverpool filmer, eller hvis du mener at de ikke gjør det så skal jeg ikke krangle med deg om dette. Da får jeg bare konstatere at vi er fryktelig uenige på dette punktet også :)

minuspol

Innlegg: 39225
minuspol
24.02.21 12:29
KingAnderson: Hvis du ikke synes det er problematisk at spillere hos Liverpool filmer, eller hvis du mener at de ikke gjør det så skal jeg ikke krangle med deg om dette. Da får jeg bare konstatere at vi er fryktelig uenige på dette punktet også :)

Du har bare en simpel supporters inngang på dette. 

Alle er enige om at filming må bort, men det er mye mye viktigere å få bort eksperter og supportere som skriker filming så for de ser en avgjørelse de ikke liker. 

For det er tross alt svært lite filming. 

KingAnderson

Innlegg: 23328
KingAnderson
24.02.21 12:46
minuspol: Du har bare en simpel supporters inngang på dette.

Absolutt. Jeg forfekter bare min mening, men det er nå noe som jeg står inne for og som i hvert fall jeg mener er relativ objektiv. Jeg irriterer meg rett og slett over det uansett hvem som gjør det, og når de gjør det.

Er jeg såpass hyklerisk at jeg hadde jublet hvis Bruno hadde scoret vinnermålet i FA-cupfinalen på straffe etter 93 minutter, hvis Rashford hadde gått i bakken etter minimal kontakt (altså filming etter mitt skjønn, overspilling etter ditt)?
-Ja, det hadde jeg, men jeg hadde også vært skuffet over at Rashford jukset og jeg hadde ikke prøvd å benekte det på noe som helst vis for å "forsvare egen klubb og spiller".
Og for å være helt ærlig så ønsker jeg å se at mitt lag aldri filmer, og er dønn ærlige på den fronten. Da kunne jeg følt på en stolthet som hadde betydd en god del for meg.
Men jeg har null tro på at det kommer til å skje før FA evt erkjenner at de har et problem med det og jobber hardt for å slå ned på det.

Aguero16

Innlegg: 4881
Aguero16
24.02.21 12:47
minuspol: Jeg har ikke fokus på at dommere gjør feil. DU har det.  Jeg prøver igjen. Dommerne dømmer på det de skal dømme på. Spillerne må dessverre hjelpe de på veien.  Grunnen til det er at du og alle mulige eksperter sitter og skriker filming for alt dere ikke liker. Grunnen til at dere ikke liker det? Det er stort sett fordi ting ikke går den veien dere ønsker. Når vi slenger VAR inn i miksen så ender vi opp med at dommerne benytter seg av sjansen de får, og de dømmer ikke. Fordi de får kjeft, fordi de går på filming. Så ting blir bare verre og verre. Men filming er det ikke. Og det er ikke, slik du åpenbart tror, mye filming fordi mange skriker filming. Det indikerer kun at det er mange tullinger. Fotball tiltrekker seg veldig mange som ikke er spesielt interessert i fotball. De er mest interessert i seg sjøl, og å rope høyest. Som deg.

Har jeg sagt at du har fokus på det?

Hvorfor denne trangen til å være så bedreviter enn alle andre? Jeg forklarer nå bare hva som er min mening rundt dette med filming. Og det samme gjør vel du?

Ser det plager deg felt, og du viser det jo igjen med å være usaklig. Siste avsnittet viser jo akkurat hvordan du er. Alle andre er tullinger Hvorfor denne ovenfra og ned holdninga i alle diskusjoner? Er jo vitterlig du som roper høyest her. Caps Lock og personfokus er vel som alltid tegn på at her krabber man i motbakke uten armer.

 

(Innlegget ble redigert 24.02.21 12:49)

Romlingane

Innlegg: 18211
Romlingane
24.02.21 12:48
mcdermott: Hvorfor er det patetisk at en spiller faller lett men ikke patetisk at en forsvarer tviholder i en trøye for å forhindre en sjanse? Er dette metoder som er greit mens "overspilling" ikke er greit?

Jeg kan fortsattt ikke fatte og begripe at Skrtel ikke fikk minst ett gult kort i hver kamp.

KingAnderson

Innlegg: 23328
KingAnderson
24.02.21 12:52
mcdermott: --- Det snakkes utelukkende om filming og spisser som faller lett. Men hva med all holdingen etc. som skjer på cornere,dødballer etc.? Er ikke dette "juks" på lik linje som alt annet? Og tar VAR det egentlig like mye som andre situasjoner? Hvorfor er det patetisk at en spiller faller lett men ikke patetisk at en forsvarer tviholder i en trøye for å forhindre en sjanse? Er dette metoder som er greit mens "overspilling" ikke er greit?

Du tar opp et stort problem her, men et litt annerledes problem som er vanskeligere å fikse.

På dødballer så er det som oftest mye holding, og spillere fra begge lag driver med det i samtlige situasjoner. Da blir det fort veldig mye vanskeligere for dommere og VAR å ta fatt i det, selv om det sikkert er mulig å få ordnet opp i dette og.

Romlingane

Innlegg: 18211
Romlingane
24.02.21 12:52
minuspol: For det er tross alt svært lite filming.

Nå har jeg tenkt litt på dette. Det som kalles filming av motstanderlagets supportere er ikke filming. Det som kalles filming av spillerens egne supportere er filming. Og da er det nok under en prosent, som du sier.

minuspol

Innlegg: 39225
minuspol
24.02.21 12:53
KingAnderson: Absolutt. Jeg forfekter bare min mening, men det er nå noe som jeg står inne for og som i hvert fall jeg mener er relativ objektiv. Jeg irriterer meg rett og slett over det uansett hvem som gjør det, og når de gjør det.

Det er en ærlig sak å ikke forstå fotball. Som man da altså ikke gjør når man mener ting som det dømmes på så og si hver gang det skjer, a la Salah-situasjonen, skal vurderes som filming fordi Salah gjør det. For Salah må gjøre mye ut av det, fordi 1. Han er Salah, 2. Fordi det skjer i 16-meteren. Dette er klink frispark uten fakter overalt ellers på banen. For Salah, for alle andre. Hver. Gang. Det verste her er at dette vet du, men du later som noe annet.

Og er det frispark? Ja klart det er det. Det er derfor det dømmes på hver gang.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg