Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

LIVERPOOL FC 2020/21

NYTT TEMA
TheOpiate

Innlegg: 16094
TheOpiate
08.03.21 09:23
mcdermott: --- Nå har jo laget snart 3 uker uten kamper. Normalt ville jo dette vært døden da vi ofte takler slike pauser dårlig men akkurat nå er det vel grunn til å tro at man kan bruke denne "ferien" godt.

Det kan vel ikke bli verre enn det er for øyeblikket, så om vi noen gang skal komme positivt ut av en pause, så må det være nå. Hvis ikke skjønner jeg absolutt ingenting...

-k9b_

Innlegg: 29790
-k9b_
08.03.21 09:23

Høna, eller egget. Helt enig, det henger sammen, og det er rotete å si at enkeltspillere har skylda. Ble bare litt lei av brukerens evige mas på Firmino, når favorittspilleren ved siden av er helt fullstendig håpløs om dagen. 

Ellers er det veldig mye enkeltspillere som snur ting. Se på hva Bruno gjorde med Man Utd når han kom inn. Det skal ofte ikke mer enn en enkeltspiller til, så klikker alt på plass. For Liverpool er det kanskje Van Dijk eller Gomez OG Matip. Samtidig så hadde poengfangsten og spillet neppe vært så svakt om noen av de 3 på topp presterte på sitt beste, selv i et dysfunksjonelt lag.

mcdermott

Innlegg: 67691
mcdermott
08.03.21 09:30

--- Men bør Klopp prøve noe "nytt" nå, mtp de spillerne han tross alt har tilgjengelig? Formasjon,press etc. Bør han f eks kjøre med Phillips/Kabak i midten nå og flytte Fabinho opp?

KongOlav2

Innlegg: 45594
KongOlav2
08.03.21 09:31
-k9b_: Du trenger aldri være i tvil om at Klopp har kynisme i lange baner. Man kommer ikke dit Klopp er uten å gjøre det som trengs, når det trengs.  Det trengs ikke så mye fornyelse. Noen få omfattende grep bare.  1. La de av Salah, Firmino, og Mane som vil dra, dra. Det betyr ikke så mye hvem, de som blir igjen er gode nok. 2. Erstatt vedkommende med en toppspiller. Masse ny energi.  3. Se på midtbanen, og finn ut hva man ønsker der. Fullt kjør framover, eller ballsikkert. Begge deler går fint, men ikke en kombinasjon. Man må ha en klar spillestil.  4. Få en full pre-season, og nullstill. Så blir neste sesong fantastisk.

Vi får se. Jeg tror heller ikke det trengs så mange mann inn, det kan være nok med 3 stk, en i hver lagdel er meget mulig nok. Spesielt midtstopper og sentral midtbanespiller er helt essensielt. 

Dog tror jeg det må mange mann ut for å finansiere dette, ikke minst lønnsmessig. Det er en del spillere i stallen som bør få klar beskjed til sommeren om at de kan få forlate klubben.

Sjefan

Innlegg: 15318
Sjefan
08.03.21 09:37
mcdermott: Formasjon,press etc. Bør han f eks kjøre med Phillips/Kabak i midten nå og flytte Fabinho opp?

Det virker å være en åpenbar løsning for å løse opp i den midtbanekonstellasjonen som ikke har fungert den siste tiden. Gini har mange kvaliteter, men benytter aaaldri muligheten til å se etter gode valg høyere i banen. Her er Fabinho mye sterkere og naturligvis en bedre ballvinner. Phillips har klart seg såpass greit at jeg tror vi er bedre tjent med å dytte opp Fabinho. 

minuspol

Innlegg: 39763
minuspol
08.03.21 09:46
mcdermott: --- Men bør Klopp prøve noe "nytt" nå, mtp de spillerne han tross alt har tilgjengelig? Formasjon,press etc. Bør han f eks kjøre med Phillips/Kabak i midten nå og flytte Fabinho opp?

Det er jo mye mas på at Klopp må endre når det ikke fungerer. Slik det har sett ut så har Klopp gjort det stikk motsatte av det folk ønsker. Han har fortsatt med det samme, og til og med mer av det med svakere personell.

Roping på plan B og endringer når ting ikke fungerer er naturlig. Men er det ikke mer sannsynlig at man lykkes med det man kan best i vanskelige tider? Ikke det man ikke har øvd så mye på? 

Så i utgangspunktet støtter jeg Klopp der. 

Så er det et problem at man uten Hendo og/eller Fabinho på midten mister utrolig mye press-styrke der. Og at det kanskje er viktigere enn det disse to bidrar med som stoppere. Det så ut som om man var i ferd med å få til noe med Hendo som stopper, men da røk jo han. 

De fire foretrukne på midten den siste perioden, Thiago, Gini, Jones og Milner er temmelig seig masse. Det går bra i perioder og så har for mange av de for langt å løpe for å komme tilbake der de skal, og da sprekker det. Jeg mistenker at det hadde blitt litt slik med van Dijk og Gomez som stoppere også. 

På bakgrunn av dette ville nok jeg hatt stort fokus på at Fabinho skal opp på midten. Så får det bli de to stopperne det blir. Om Fabinho får med seg Gini og Keita også så blir det en helt annen dynamikk på midten, og dette kan muligens være det som løser ting litt. 

Framover er Jota klar. Så får man fylle på med de to, av de tre andre, som ser ut til å finne litt form. Akkurat nå er det vel ingen av de som setter fyr på noe, men det kommer vel. 

Jeg likte også den varianten mot Shaffield Utd hvor Trent nesten lå som en tredje stopper og kom sent framover, mens Robbo var ving. Det fungerte bra. Der kan det også være noe. 

-k9b_

Innlegg: 29790
-k9b_
08.03.21 10:11
KongOlav2: Vi får se. Jeg tror heller ikke det trengs så mange mann inn, det kan være nok med 3 stk, en i hver lagdel er meget mulig nok. Spesielt midtstopper og sentral midtbanespiller er helt essensielt.  Dog tror jeg det må mange mann ut for å finansiere dette, ikke minst lønnsmessig. Det er en del spillere i stallen som bør få klar beskjed til sommeren om at de kan få forlate klubben.

Vi får se da. Om Kabak blir værende, så er jeg fornøyd med de 4 stopperne man har. Selv om man kanskje kunne vært tjent med å erstatte Matip med en litt dårligere stopper som aldri er skadet. På midtbanen er jeg enig i at man må gjøre noe. Jeg har lyst til å ha Thiago der, sammen med Henderson og Fabinho, og så vil jeg ha Jones og Keita med videre. Da trengs det at Ox, Shaqiri og Gini går, og så kommer det forhåpentligvis inn noe spennende. Det skal nok gå fint. 

I angrep bør man brekke opp litt. Jeg er litt ambivalent til hvem som går, men jeg mener nok at Salah er den beste av de 3 og, da det er lettere å finne en virkelig god venstrekant enn høyrekant, så er det nok han jeg håper blir værende. 

Firmino kan man se hva man gjør. Jeg tror det er lettere å finne en venstrekant som vil prestere veldig bra med Firmino i midten, enn en spiss som vil prestere veldig bra med Mane og Salah på hver sin side.

KongOlav2

Innlegg: 45594
KongOlav2
08.03.21 10:19
-k9b_: Vi får se da. Om Kabak blir værende, så er jeg fornøyd med de 4 stopperne man har. Selv om man kanskje kunne vært tjent med å erstatte Matip med en litt dårligere stopper som aldri er skadet. På midtbanen er jeg enig i at man må gjøre noe. Jeg har lyst til å ha Thiago der, sammen med Henderson og Fabinho, og så vil jeg ha Jones og Keita med videre. Da trengs det at Ox, Shaqiri og Gini går, og så kommer det forhåpentligvis inn noe spennende. Det skal nok gå fint.  I angrep bør man brekke opp litt. Jeg er litt ambivalent til hvem som går, men jeg mener nok at Salah er den beste av de 3 og, da det er lettere å finne en virkelig god venstrekant enn høyrekant, så er det nok han jeg håper blir værende.  Firmino kan man se hva man gjør. Jeg tror det er lettere å finne en venstrekant som vil prestere veldig bra med Firmino i midten, enn en spiss som vil prestere veldig bra med Mane og Salah på hver sin side.

For tidlig å bedømme Kabak ennå. Jeg synes dog foreløpig unge Kabak kombinert med to svært skadeplagede spillere i Matip og Gomez blir for usikkert, og vil derfor ha inn en noe mer erfaren stopper som er historisk sett minimalt skadeplaget.

På midtbanen vil jeg ha inn en spiller som kan være "ever present" når/om Wijnaldum drar. Thiago og Hendo kan ikke spille 3000 PL-minutter i året, og Jones er foreløpig ung. Det er derfor jeg helst vil ha inn en spiller som Tielemans eller noe lignende.

På topp tror jeg det kan handle litt om hvem som er mest lojal og villig til å bli i klubben, eller i motsatt fall ønske seg vekk. Jeg ser for meg at Salah er den som med størst sannsynlighet kan/vil ønske seg vekk i løpet av det neste året, mens Mane er den mest lojale. Kan knapt huske at det har vært noe som helst snakk om noe tull eller ilojalitet med Mane. Han virker genuint svært lojal mot klubben.

(Innlegget ble redigert 08.03.21 10:26)

minuspol

Innlegg: 39763
minuspol
08.03.21 10:21
-k9b_: I angrep bør man brekke opp litt. Jeg er litt ambivalent til hvem som går, men jeg mener nok at Salah er den beste av de 3 og, da det er lettere å finne en virkelig god venstrekant enn høyrekant, så er det nok han jeg håper blir værende.  Firmino kan man se hva man gjør. Jeg tror det er lettere å finne en venstrekant som vil prestere veldig bra med Firmino i midten, enn en spiss som vil prestere veldig bra med Mane og Salah på hver sin side.

Greit nok at Mané har vært ute av det en periode nå, men jeg beholder ham i stedet for Firmino. Det er heller ikke et vanskelig valg.

Og det selv om nok det å bytte ut Mané vil være noe mer sømløst ettersom man har Jota som allerede er på plass og som kan gå inn i den rollen fra dag en. Det kreves litt mer for å få en ny spiss, jeg ser ikke Jota som like sterk der, til å fungere umiddelbart.

 

minuspol

Innlegg: 39763
minuspol
08.03.21 10:32
KongOlav2: For tidlig å bedømme Kabak ennå. Jeg synes dog foreløpig unge Kabak kombinert med to svært skadeplagede spillere i Matip og Gomez blir for usikkert, og vil derfor ha inn en noe mer erfaren stopper som er historisk sett minimalt skadeplaget. På midtbanen vil jeg ha inn en spiller som kan være "ever present" når/om Wijnaldum drar. Thiago og Hendo kan ikke spille 3000 PL-minutter i året, og Jones er foreløpig ung. Det er derfor jeg helst vil ha inn en spiller som Tielemans eller noe lignende.

Man må liksom ta inn over seg at man ikke kan ha fire stoppere som er like gode, og verdensklasse.

Tenk van Dijk, Lovren, Matip og Gomez. Det er helt utrolig. Om nå Ozan Kabak kommer inn for Lovren er det fremdeles fantastisk. Og skal man gjøre noe mer der så er det som k9b sier, man må slå seg til ro med en litt svakere stopper enn Matip, men da uten skadeproblematikken.

Den stopperen Liverpool har vært mest linket til i PL er Ben White. Er det virkelig noen som synes han er bedre enn de tre beste hos Liverpool?

Det som dessverre kompliserer er skadehistorikken til Gomez og Matip. Det må man ta hensyn til.

Jeg er enig at man må gjøre et skikkelig grep på midten. Jeg vil som k9b ha med meg Hendo, Fabinho, Keita, Joens, Thiago videre. Og ofrer lett de som ikke er nevnt der for en spiller av høy klasse. At man finner en som spiller "alt" i den konkurransen der tror jeg ikke, men Tielemans er et godt forslag. Den Liverpool jakter/henter(?) er James Ward-Prowse som er på samme hylle. 

Springer1

Innlegg: 1091
Springer1
08.03.21 10:55

Er dette blitt transfer tråden?

Jeg ofrer gjerne en Salah som ser ut til å ville vekk, mot Haaland pluss Grealish.

KongOlav2

Innlegg: 45594
KongOlav2
08.03.21 11:00
minuspol: Man må liksom ta inn over seg at man ikke kan ha fire stoppere som er like gode, og verdensklasse. Tenk van Dijk, Lovren, Matip og Gomez. Det er helt utrolig. Om nå Ozan Kabak kommer inn for Lovren er det fremdeles fantastisk. Og skal man gjøre noe mer der så er det som k9b sier, man må slå seg til ro med en litt svakere stopper enn Matip, men da uten skadeproblematikken. Den stopperen Liverpool har vært mest linket til i PL er Ben White. Er det virkelig noen som synes han er bedre enn de tre beste hos Liverpool? Det som dessverre kompliserer er skadehistorikken til Gomez og Matip. Det må man ta hensyn til. Jeg er enig at man må gjøre et skikkelig grep på midten. Jeg vil som k9b ha med meg Hendo, Fabinho, Keita, Joens, Thiago videre. Og ofrer lett de som ikke er nevnt der for en spiller av høy klasse. At man finner en som spiller "alt" i den konkurransen der tror jeg ikke, men Tielemans er et godt forslag. Den Liverpool jakter/henter(?) er James Ward-Prowse som er på samme hylle.

Jeg tror ikke vi trenger en verdensklassestopper så lenge Van Dijk spiller fast, men det stabilitet er viktig. Hvis vi hadde fått inn en ny stopper som hadde et litt lavere toppnivå enn Matip, men som aldri er skadet ville det vært et fordel i mine øyne.

Det samme gjelder tildels på midtbanen. Historisk sett er det liten sjanse for at noen av trioen Hendo, Thiago og Fabinho spiller særlig mye mer enn rundt 2000 PL-minutter på en sesong. Det er rundt 60 % spilletid og det er mange minutter igjen som skal fordeles. 

minuspol

Innlegg: 39763
minuspol
08.03.21 11:13
Springer1: Jeg ofrer gjerne en Salah som ser ut til å ville vekk, mot Haaland pluss Grealish.

Ok

SirOwen*MOD*

Innlegg: 60053
SirOwen*MOD*
08.03.21 12:39
FrannyLee: Mest opp mot Gerrard selv og hans videre progresjon som manager. Også i forhold til at han kan bli snappet opp å låst til en storklubb større enn han er nå rimelig fort om terningene faller den veien. Og det er vel ikke helt usannsynlig.

Nja, Gerrard er Liverpool through and through. Han vant aldri ligaen som spiller for Liverpool, og jeg er villig til å vedde mine helt-intakte-Lacoste-seilersko på at han tar over klubben den dagen Klopp bestemmer seg for å bli sauerkrautspiser på heltid. Nettopp for å vinne ligagullet han mangler.

FrannyLee

Innlegg: 21534
FrannyLee
08.03.21 12:47
SirOwen*MOD*: Nja, Gerrard er Liverpool through and through. Han vant aldri ligaen som spiller for Liverpool, og jeg er villig til å vedde mine helt-intakte-Lacoste-seilersko på at han tar over klubben den dagen Klopp bestemmer seg for å bli sauerkrautspiser på heltid. Nettopp for å vinne ligagullet han mangler.

Det tror igrunn jeg også men om Eva frister med ett for stort saftig rødt eple i varmere mer klimavennlige strøk for saftige solmodne frukter tenkte igrunn jeg mest på da, og ikke i England.

En vet jo aldri.

janhelgesin

Innlegg: 75
janhelgesin
08.03.21 13:01
-k9b_: Få en full pre-season, og nullstill. Så blir neste sesong fantastisk.

Regner med at du kjenner Liverpool sin historie de siste 30 års tid, altså etter at fotballen ble ordentlig profesjonalisert og de ikke lenger vinner trofeer mot spillere som jobber som snekkere og rørleggere på si...

Hvorfor og hvordan kan du tro at Liverpool skal evne å overprestere igjen, bare to år etter at de gjorde det sist? Statistisk er jo det svært liten sjanse for, Brann klarte det for eksempel ikke da de tok sitt siste gull og Bodø Glimt klarer det neppe i årets serie heller. Eksemplene er jo overveldende hva gjelder lag som ikke er blant den etablerte eliten, at det tar lang tid før de vinner igjen (unntakene er desto få)... Dette gjelder enhver serie.

Så det fremstår jo som ønsketenkning uten substans eller rot i virkeligheten, fullstendig historieløst altså... Er lenge siden Liverpool var en etablert toppklubb nå, hva vi ser i år er normal-nivået til laget og det er jo i gruppen bak de beste de har kjempet om man skal sammenfatte de siste 30 årene (ingen lag kan leve på gamle meritter, i alle fall ikke vunnet i en helt annen tid),,,

At laget har glimtet til ett år, det betyr lite og er like tilfeldig som Bodø Glimt sitt jubelår eller hvilken som helst lag utenfor den etablerte elite i hvilken som helst serie, som kan flakse seg litt frem i tilfeldigheter enkeltår (slik skjer faktisk i alle serier uten at supportere burde få urealistiske forventninger av den grunn).

Det er all mulig grunn til å tro at Liverpool skal prestere på sitt normale nivå neste sesong, altså litt bak de etablerte (som sikkert også neste år vil ha et overraskelseslag blant seg, lite tyder derimot på at det skal bli Liverpool).

janhelgesin

Innlegg: 75
janhelgesin
08.03.21 13:12
KongOlav2: Hvis vi hadde fått inn en ny stopper som hadde et litt lavere toppnivå enn Matip, men som aldri er skadet ville det vært et fordel i mine øyne.

Det finnes ikke den fotballspiller i verden som kommer med skadegaranti, riktignok er noen mer skadet enn andre, men det er også ganske tilfeldig samt i noen tilfeller kan jo en skade en spiller har medføre nye skader.

Men dette blir for dumt å forvente, for selv en spiller som har ti år bak seg uten skade, kan bli skadet i første kamp og være ute for resten av sesongen. Samtidig kan jo en spiller som har vært mye skadet gå gjennom neste sesong uten skader.

Ingen lag kan legge all verden i dette når de henter spillere, men klart man må foreta en medisinsk test og utelukke dem som åpenlyst vil få skadeproblemer (fordi de alt har et skadeproblem som gjør dem mer utsatt)...

Liverpool må starte å lære seg å håndtere et skadeproblem, for det er der det skranter nå.

janhelgesin

Innlegg: 75
janhelgesin
08.03.21 13:22
Springer1: Jeg ofrer gjerne en Salah som ser ut til å ville vekk, mot Haaland pluss Grealish.

Du overvurderer en snart 30 år gammel mann, om du tror at salg av Salah skal dekke kjøpet av de to.

Å ødsle om seg med penger klubben ikke har, altså å handle for mer enn egen evne og også hente spillere som fortrinnsvis kjøpes av større klubber med et annet ambisjonsnivå, altså etablerte topplag...

Nei, Liverpool er ikke i den posisjonen, de burde heller bygge seg opp og frem heller enn å forsøke å kjøpe seg frem (noe de tvilsomt vil klare og som dessuten like fult vil være kortsiktig)...

Edruelighet er ikke mye å forlange, spesielt Haaland er en som koster såpass at bare de aller største klubbene burde forsøke å hente han... I et normalår er ikke Liverpool en slik størrelse, selv om de var i for dem å være i en kunstig og midlertidig høy posisjon i fjor... Men man må ikke glemme at de bare er Liverpool, ikke Barcelona, Manchester United eller Real Madrid etc.

mcdermott

Innlegg: 67691
mcdermott
08.03.21 13:38

--- Jeg fatter ikke alt gnålet ditt om Bodø Gimt. Bodø er Leicester,ikke Liverpool.

Liverpool har vært i topp 4 i 17 av de 30 sesongene du også gnåler om. Om dette ikke kvaler til å være et topplag pr.idag og siste 30 år så er det bare favorittlaget ditt Man Utd som kvaler jfr dine argumenter......

Hvor mange ganger har Chelsea og City vært i topp 4 de siste 30 årene ift dette?

-k9b_

Innlegg: 29790
-k9b_
08.03.21 13:44
janhelgesin: Eksemplene er jo overveldende hva gjelder lag som ikke er blant den etablerte eliten, at det tar lang tid før de vinner igjen (unntakene er desto få)... Dette gjelder enhver serie.

Sant det, så klubber som Arsenal, Man Utd og Tottenham som ikke har vunnet et stort trofe på mange år vil nok slite voldsomt med å vinne noe i nær framtid. Det blir nok Liverpool og City som tar de store trofeene i mange år framover. 

Der er vi på linje.

-k9b_

Innlegg: 29790
-k9b_
08.03.21 13:49
minuspol: Greit nok at Mané har vært ute av det en periode nå, men jeg beholder ham i stedet for Firmino. Det er heller ikke et vanskelig valg. Og det selv om nok det å bytte ut Mané vil være noe mer sømløst ettersom man har Jota som allerede er på plass og som kan gå inn i den rollen fra dag en. Det kreves litt mer for å få en ny spiss, jeg ser ikke Jota som like sterk der, til å fungere umiddelbart.

Neida, men det går jo litt på hvem det kommer inn penger for. Tror ikke Firmino har en megaverdi i Corona-sommer.

janhelgesin

Innlegg: 75
janhelgesin
08.03.21 13:53
mcdermott: --- Jeg fatter ikke alt gnålet ditt om Bodø Gimt. Bodø er Leicester,ikke Liverpool. Liverpool har vært i topp 4 i 17 av de 30 sesongene du også gnåler om. Om dette ikke kvaler til å være et topplag pr.idag og siste 30 år så er det bare favorittlaget ditt Man Utd som kvaler jfr dine argumenter...... Hvor mange ganger har Chelsea og City vært i topp 4 de siste 30 årene ift dette?

City og Chelsea er heller ikke blant gigantene, men nå er de i en spesiell situasjon økonomisk da de er litt i samme situasjon som Molde her hjemme, at de to klubbene har kunstig høy kjøpekraft grunnet sine støttespillere er helt klart. Og derfor presterer de også bedre enn de ellers ville gjort.

Hva gjelder favorittlag, så gjentar jeg hva jeg har nevnt tidligere, at jeg har ingen bånd til United. Det nærmeste båndet jeg har hatt til å ha et favorittlag var at jeg så Liverpool som mitt lag da jeg var liten og samlet på fotballkort. Om Manchester United taper eller vinner kamper, det bryr meg i grunn intet. Synes derimot det er stort at en nordmann er manager i klubben, unner han all mulig suksess, og det ville jeg gjort om han var i Liverpool også... Så vil ha meg frabedt å være noen United fan, noe jeg jo ikke er, jeg hadde ikke en gang fulgt med på United sine resultater om ikke Solskjær var der og man får de servert på alle landets nettsteder... At jeg nevner dem som de store, er fordi det er en gigantklubb, det er du som overtolker dersom du tror det gjør meg til United fan.

17 av 30 sesonger, det betyr at de har stått utenfor topp fire nær sagt halvparten av sesongene, altså bekrefter det jo mitt poeng at de er et lag som halter litt bak de beste.

Folkflesk

Innlegg: 31364
Folkflesk
08.03.21 13:57
-k9b_: Det blir nok Liverpool og City som tar de store trofeene i mange år framover.

Er temmelig usikkert om Liverpool kommer til å dominere i mange år fremover. De har veldig mange nøkkelspillere som snart er 30, og det er ikke så veldig mange av de yngre spillerne som imponerer nevneverdig.

City har en langt større bredde i stallen og mer kjøpekraft, så det kan lett bli en seiersrekke på dem i årene fremover.

(Innlegget ble redigert 08.03.21 13:58)

SirOwen*MOD*

Innlegg: 60053
SirOwen*MOD*
08.03.21 13:58
janhelgesin: hva vi ser i år er normal-nivået til laget og det er jo i gruppen bak de beste de har kjempet om man skal sammenfatte de siste 30 årene (ingen lag kan leve på gamle meritter, i alle fall ikke vunnet i en helt annen tid),,, At laget har glimtet til ett år, det betyr lite og er like tilfeldig som Bodø Glimt sitt jubelår eller hvilken som helst lag utenfor den etablerte elite i hvilken som helst serie, som kan flakse seg litt frem i tilfeldigheter

"hva vi ser i år er normal-nivået til laget"

Dette er jo bare tull. Hvis du ser på det laget minuspol setter opp kl 09.20 i dag, hersker det liten tvil om at dette er et lag som er blant de aller aller beste i dagens PL. Og det er før vi tar hvilken manager vi har med i beregningen.

 

"om man skal sammenfatte de siste 30 årene, ingen lag kan leve på gamle meritter"

Hvorfor skal vi sammenfatte de siste 30 årene? Er det slik at det som var status quo for de siste 30 årene, også er det som skal være status quo for de neste 30? Det er ingen logikk i at Liverpool ikke skal kunne kjempe om gullet hver eneste sesong fremover, gitt at vi får mulighet til å spille med et lag hvor spillerne opptrer i de posisjoner de er tiltenkt. Det er jo ingen andre lag (bortsett fra city, men de...vel...) som kan stille med et bedre lag enn Liverpool når alle er tilgjengelige. Kanskje Utd på litt sikt, men da må de i tillegg få inn en bedre manager.

 

"At laget har glimtet til ett år / kan flakse seg litt frem i tilfeldigheter"

Med Klopp og nevnte mannskap oppnådde Liverpool nesten 200 poeng fordelt på 2 sesonger/år, i tillegg til å delta i 2 Champions League finaler og vinne en av dem. Ja, poengsnittet er høyere enn normalt, men med beregnet PPG resten av denne sesongen ligger city an til å vinne ligaen med 88 poeng. Dette er en poengsum Liverpool fint kunne klare med laget intakt, og mtp at vi ledet ligaen til jul før skadehelvetet begynte. Selv om jeg er inhabil, er det ingen overdrivelse å si at Liverpool kunne tatt sitt tredje ligamesterskap på rad hvis vi hadde unngått de verste skadene samt alt som følger med covid-19, tomme tribuner inkludert. Ja, sistnevnte gjelder for alle, men det virker som at Liverpool er et av de lagene som presterer enda bedre med fullt trøkk fra hjemmesupporterne. Våkne sjeler legger merke til at jeg skriver "tredje" på rad, noe jeg gjør ettersom vi (gitt like spilleregler) også hadde stått som vinner i 18/19-sesongen.

Det første avsnittet ditt har jeg ikke sitert, all den tid det er for dumt til å sløse bort trykksverte på. Ja, jeg tenker på din devaluering av Liverpools 11 ligamesterskap på 18 sesonger i tiden 73 til 90. Da sjefsargumentet ditt består av påstanden om at vi spilte mot folk som jobbet som snekkere og rørleggere. Vel, hva med klubber som Man United, Arsenal og Spurs? Var det også klubber som brukte snekkere og rørleggere? Nei, tenkte meg det.

-k9b_

Innlegg: 29790
-k9b_
08.03.21 14:02
Folkflesk: Er temmelig usikkert

Greit, men se hvem jeg svarte, og ta det for det det er.

mcdermott

Innlegg: 67691
mcdermott
08.03.21 14:06
janhelgesin: 17 av 30 sesonger, det betyr at de har stått utenfor topp fire nær sagt halvparten av sesongene, altså bekrefter det jo mitt poeng at de er et lag som halter litt bak de beste.

--- Ehh....nei. 

Chelsea har 17

United har 24

Arsenal har 21 

City har 10 

resten er langt bak.

Så da blir i såfall argumentet ditt at vi halter bak United og Arsenal,to lag som vant ligaen sist i 13-14 og 02-03......

minuspol

Innlegg: 39763
minuspol
08.03.21 14:08
-k9b_: Neida, men det går jo litt på hvem det kommer inn penger for. Tror ikke Firmino har en megaverdi i Corona-sommer.

Sommerens økonomi blir krevende ja. Helt umulig å si noe om hvilke muligheter som åpner seg. Sannsynligvis er det slik at Liverpool vil være best stilt om de klarer å sitte musestille i båten når det gjelder de offensive spillerne (og det sier jeg sjøl om utslettet jeg har fått av Firmino det siste året nå er åpne sår). 

Jeg tror Liverpool trenger en sommer med pre-season og kontroll på skadene. Først og fremst. 

Hjertesukk: Det som er så dumt her er at man diskuterer Liverpools situasjon UTEN å tenke på skadene, og på framtiden UTEN å tenke på den økonomiske situasjonen til fotballen. 

Folkflesk

Innlegg: 31364
Folkflesk
08.03.21 14:09
mcdermott: Arsenal har 21  City har 10  resten er langt bak. Så da blir i såfall argumentet ditt at vi halter bak United og Arsenal,to lag som vant ligaen sist i 13-14 og 02-03......

Eller for å illustrere enda litt klarere hvorfor dette er en lite hensiktsmessig måte å "måle topplag" på: City ligger over dobbelt så langt bak Arsenal som topplag.

(Innlegget ble redigert 08.03.21 14:11)

mcdermott

Innlegg: 67691
mcdermott
08.03.21 14:31

--- En "positiv" ting med vår lønnsstruktur er jo at den er bygget opp på at bonuser utløses etter prestasjoner.....her vil man jo spare mye penger denne sesongen,bl a på Firmino sine prestasjoner.

SirOwen*MOD*

Innlegg: 60053
SirOwen*MOD*
08.03.21 14:36
mcdermott: --- En "positiv" ting med vår lønnsstruktur er jo at den er bygget opp på at bonuser utløses etter prestasjoner.....her vil man jo spare mye penger denne sesongen,bl a på Firmino sine prestasjoner.

Her avdekker du noe høyst mistenkelig. FSG har åpenbart gitt Klopp beskjed om å disponere laget på en slik måte at spillerne presterer unormalt dårlig.

Smarte amerikanere, azz, vet hvordan de skal spare penger under corona.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg