Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal - Januarvinduet 2021

NYTT TEMA
Fredda_AFC

Innlegg: 1883
Fredda_AFC
22.01.21 09:28
Bone8: Er vi sikre på at dette er en no-brainer?

Tøft av Martin å komme når han trenger spilletid. Langt ifra sikkert han får spille så mange kamper. Sociedad virker mer som et tryggere valg. Fint for oss hvis vi kan rullere på han og ESR, kampene kommer tett utover våren.

Walchez

Innlegg: 4079
Walchez
22.01.21 10:11
Bone8: Er han så god som norske medier skulle ha det til i fjor, eller har han falt av veldig. Har en kompis (følger spansk fotball tett) som mener ESR pr i dag er bedre, og at Ødegaard ble overhypet i fjor. Er vi sikre på at dette er en no-brainer?

Jeg så Real Sociedad i en del kamper i fjor og da var han ofte blant de beste på banen. Når han er i form og det er bevegelse i laget rundt han så er han veldig god. Han har blitt klart sterkere i kroppen enn det han var for et par år siden og bedre defensivt. 

Jeg er litt usikker på farten hans og om han mangler litt her, men teknikken er det ikke noe mangler i. Usikkerheten min her går på om han har blitt satt noe tilbake med lite spilletid og litt skader i denne sesongen hos Real Madrid. Tipper han er veldig spillesugen. Han har også en veldig profesjonell innstilling til alt han gjør så tror han skal passe veldig godt inn hos Arteta. 

Wellewinhio

Innlegg: 15250
Wellewinhio
22.01.21 10:11
Bone8: Er vi sikre på at dette er en no-brainer?

Som nordmann er det selvfølgelig morsomt om vi signerer Ødegaard, men har store tvil på om han vil være fast inventar for oss.

For det første, han har knapt spilt fotball det siste halve året. Det vil nok ta noen uker til han er klar for å starte.

For det andre har han aldri spilt i PL. Jeg er ikke en av de som mener at PL proven er ekstremt viktig når man signerer spillere, men for et 6mndslån mener jeg at det er en klar fordel om spilleren har spilt i ligaen og bevist at han tar nivået, tempoet og generelt passer ligaen. Veldig mange spillere tar 6+ mnd for å tilpasse seg ligaen. 

For det tredje så vil jeg tro at hele formålet med dette lånet er at han skal være et klart førstevalg, noe jeg er usikker på om han vil være hos Arsenal. To av våre beste spillere for øyeblikket spiller i de to posisjonene han er best i (CAM og RW). Som et rotasjonsalternativ er det greit at han kommer inn for å rotere med disse to, men skulle egentlig ønske at vi heller ga flere sjanser til Pepe på høyrekanten da siden han er en spiller vi faktisk har under kontrakt. Når det dessverre viser seg at det er Willian som blir gitt de minuttene så er det kanskje like greit at heller Ødis tar de.

Et siste poeng som gjør meg litt usikker er at Ødegaard i stor grad er en systemspiller, uten at jeg mener noe negativt med det. Han er en som kan få alt som fungerer til å fungere enda bedre, men jeg syns ikke han er en spiller som passer i et lag i motgang. Han kan ikke putte laget på sine skuldre og dra dem inn til en seier når de spiller dårlig. For et lag som Arsenal som på langt nær ikke er friskmeldt, og det er tvil om det er et særlig godt offensivt system, er jeg usikker på hvor mye av den "gode" Ødegaard vi vil se.

(Innlegget ble redigert 22.01.21 10:14)

Walchez

Innlegg: 4079
Walchez
22.01.21 10:22
Fredda_AFC: Tøft av Martin å komme når han trenger spilletid. Langt ifra sikkert han får spille så mange kamper. Sociedad virker mer som et tryggere valg. Fint for oss hvis vi kan rullere på han og ESR, kampene kommer tett utover våren.

Tror det vil bli nok av muligheter for han til å få spille. I hvert fall om vi henger med i både FA-cupen og Europa League utover våren. Blir nok en del uker med 2 kamper og hvor han kan spille den ene.

Skadehistorikken til ESR tilsier også at vi ikke kan stole på at han holder seg skadefri hele våren.

Tipper Martin har hatt en samtale med Nacho som han spilte sammen med i Real Sociedad i fjor. Blir spennende å se hva Arteta kan få ut av ham. 

BigTonyAdams

Innlegg: 18280
BigTonyAdams
22.01.21 10:26

Syntes dette er et smart trekk, som jeg nevnte tidligere her gir det oss muligheten til utsette avgjørelsen litt om å investere i en ny tier, som er tung finansiell byrde i seg selv og enda verre i Januar, eller om vi kan stole på ESR er The Real Deal.

toydoll

Innlegg: 2903
toydoll
22.01.21 10:36

Blir vel make it or break it for Martin nå

Bone8

Innlegg: 7309
Bone8
22.01.21 11:05

Hvis han skal starte, tar han da plassen til Lacazette, med Auba som spiss?

Eller tar han plassen til ESR?

Ser ikke for meg at han tar en dypere rolle, i stedet for Xhaka, for eksempel.

Ikke minst, hva betyr dette for Willian og Pepe?

(Innlegget ble redigert 22.01.21 11:17)

Walchez

Innlegg: 4079
Walchez
22.01.21 11:06
Bone8: Hvis han skal starte, tar han da plassen til Lacazette, med Auba som spiss? Eller tar han plassen til ESR? Ser ikke for meg at han tar en dypere rolle, i stedet for Xhaka, for eksempel.

Vil tro at han er tiltenkt som et roteringsalternativ til ESR og spille i den rollen. Han har også spilt mye ute til høyre, men ikke så mye på venstrekanten tror jeg. 

 

Bone8

Innlegg: 7309
Bone8
22.01.21 11:18
Walchez: Vil tro at han er tiltenkt som et roteringsalternativ til ESR og spille i den rollen. Han har også spilt mye ute til høyre, men ikke så mye på venstrekanten tror jeg.

Ja, det er jo det mest logiske.

Håper bare ikke det betyr at ESR ikke får starte sin del av kampene fremover. Han har jo vært glimrende, og skal vel også ha ny kontrakt.

hillier

Innlegg: 5026
hillier
22.01.21 11:27

Lånespillere.... Skeptisk.... 

Walchez

Innlegg: 4079
Walchez
22.01.21 11:29
Bone8: Håper bare ikke det betyr at ESR ikke får starte sin del av kampene fremover. Han har jo vært glimrende, og skal vel også ha ny kontrakt.

Nok av kamper fremover til at de blir bra med spilletid på de begge. Ja meldes om at en ny kontrakt med ESR er under forhandling. Han har vel igjen 2,5 år av den kontrakten han har nå så ikke noe stress, men greit å gi han en forlenget og forbedret kontrakt.

Tror han har noe sånt som £15k eller £20k i uka og er snakk om at han skal tilbys noe tilsvarende som Saka som jeg mener har £40k i uka. 

Walchez

Innlegg: 4079
Walchez
22.01.21 11:30
hillier: Lånespillere.... Skeptisk....

Er vel ikke noe nytt at du er skeptisk ;-)

For all del, det er lov det. Men jeg skjønner veldig godt at klubben foretrekker lån nå men den usikre økonomiske situasjonen, og heller satser på en permanent signering til sommeren. 

hillier

Innlegg: 5026
hillier
22.01.21 11:43

Hehe. Mitt arsenalglass er nesten alltid halvtomt. Når det ikke gjelder Wenger eller Øzil da :-)

Jeg ser bare ikke behovet for å låne denne typen spiller i 6 mnd. 

Men det er jo en stort navn, kanskje klubben har lyst å havne i medias søkelys i positiv forstand. 

Forstår ikke helt hva Arteta tenker her. 

Bukayo

Innlegg: 1184
Bukayo
22.01.21 11:48

Markedet er stort i norge. Interessen er stor. Blir nok solgt en del MØ drakter nå

LeCoq

Innlegg: 8244
LeCoq
22.01.21 11:53

Arteta tenker nok at det er problematisk at den eneste spilleren som leverer som offensiv midtbane er 20-åringen Smith-Rowe. Henter vi Ødegaard har vi enda et bra alternativ der. Synes dette er skikkelig gøy. Ikke fordi jeg tror han kommer til å dominere i PL, men fordi han er et stort talent, norsk og faktisk har mye av det dette laget mangler.

Morten_1996

Innlegg: 4619
Morten_1996
22.01.21 11:56

Håper Martin går til Arsenal, og jeg håper han lykkes! Utrolig moro.

caliblue

Innlegg: 15072
caliblue
22.01.21 11:57
hillier: Men det er jo en stort navn, kanskje klubben har lyst å havne i medias søkelys i positiv forstand.  Forstår ikke helt hva Arteta tenker her.

Stor oppside, liten risiko. Lånet koster sikkert Arsenal mindre enn hva lånet av Dennis Suarez gjorde.

Spiller han og gjør det bra er det flott. Leverer han ikke, var det fortsatt en sjanse verdt å ta.

Mer eller mindre en no brainer for Arsenal. Mer usikker på om Ødegaard har gjort noe godt valg. Vi har jo sett vel så spennende spillere i Havertz og van de Beek se ut som om de trenger tid for at det skal løsne for de i PL. Klubber har ikke råd til å være like tålmodig med leiesoldater på korttidslån.

Han trenger nok en god start. Han trenger å levere klart bedre enn Arsenals alternativ. Spørsmålet er hvor mye som ligger til rette for det etter et halvår med mye skader og lite spilletid.

Når det er sagt, så burde han være godt rustet for både PL og ny klubb etter å ha hoppet fra klubb til klubb og testet sed i ulike ligaer en stund. Han burde være mer tilpasningsdyktig enn spillere med bakgrunn fra bare en klubb.

caliblue

Innlegg: 15072
caliblue
22.01.21 12:03

Mat Ryan faktisk...

frogstuff

Innlegg: 2063
frogstuff
22.01.21 12:03

Jeg har ikke store forventninger til dette låneoppholdet, men du verden så gøy det blir å se MØ i Arsenal drakt. Skikkelig stas med en norsk spiller i Arsenal.

KongOlav2

Innlegg: 44316
KongOlav2
22.01.21 12:05

Er det snakk om kjøpsopsjon for Ødegaard? 

Walchez

Innlegg: 4079
Walchez
22.01.21 12:06

Totalt ut av det blå så annonserer Arsenal at de har signert Mat Ryan på lån fra Brighton resten av sesongen

https://www.arsenal.com/news/mat-ryan-joins-loan-until-end-season

Kan ikke huske å ha sett et eneste rykte om denne interessen så her har de klart å jobbe under radaren

Bone8

Innlegg: 7309
Bone8
22.01.21 12:06
frogstuff: Jeg har ikke store forventninger til dette låneoppholdet, men du verden så gøy det blir å se MØ i Arsenal drakt. Skikkelig stas med en norsk spiller i Arsenal.

Håper det går bedre enn for Pål Lydersen og Håvard Nordtveit.

Bone8

Innlegg: 7309
Bone8
22.01.21 12:15
Walchez: talt ut av det blå så annonserer Arsenal at de har signert Mat Ryan på lån fra Brighton resten av sesongen https://www.arsenal.com/news/mat-ryan-joins-loan-until-end-season Kan ikke huske å ha sett et eneste rykte om denne interessen så her har de klart å jobbe under radaren

Man slipper i det minste se RUnarsson hvis Leno blir skadet.

Ryan har jeg sett lite, men forstår han har hatt en svak sesong.

LeCoq

Innlegg: 8244
LeCoq
22.01.21 12:18

Ryan på lån ut sesongen gir mening, men vi trenger virkelig en habil andrekeeper i sommer. Runarsson holder ikke mål.

frogstuff

Innlegg: 2063
frogstuff
22.01.21 12:18

Nå blir det mye Ødegård for min del, haha. Pappa Ødegård i SF og Martin i Arsenal. Mine to favorittklubber.

JMAFC

Innlegg: 5089
JMAFC
22.01.21 12:18

Ikke mer Runar og vi får inn Martin? Satan, for en dag. Når blir det drakt ja. Kjedelig at AMN har 15 så Martin (15) drakta ikke kan skje, men Ødegaard 10 får holde.

caliblue

Innlegg: 15072
caliblue
22.01.21 12:19
Bone8: Man slipper i det minste se RUnarsson hvis Leno blir skadet. Ryan har jeg sett lite, men forstår han har hatt en svak sesong.

Runarsson hadde lavest redningsprosent i Ligue 1 (+20 kamper) sist sesong (57.8).

Mat Ryan har lavest redningsprosent i PL (+10 kamper) denne sesongen (47.1)

(tall fra whoscored)

Walchez

Innlegg: 4079
Walchez
22.01.21 12:34
caliblue: Runarsson hadde lavest redningsprosent i Ligue 1 (+20 kamper) sist sesong (57.8). Mat Ryan har lavest redningsprosent i PL (+10 kamper) denne sesongen (47.1) (tall fra whoscored)

https://twitter.com/AlbionAnalytics/status/1247923948366573574?s=20

Siden du tok med statistikk fra forrige sesong så antar jeg at det er greit her også?

Mat Ryan er for øvrig en stor Arsenal-supporter og sier selv på Twitter:

Signing for the club you grew up supporting as a kid Heavy check mark @Arsenal
Buzzing to be beginning this new chapter and will give everything I’ve got to contribute to the first club I ever loved.

caliblue

Innlegg: 15072
caliblue
22.01.21 12:43
Walchez: Siden du tok med statistikk fra forrige sesong så antar jeg at det er greit her også?

Ingen tvil om at han har vært brukbar for Brighton. Først denne sesongen alt har gått fryktelig galt.

sfv

Innlegg: 2196
sfv
22.01.21 14:11
caliblue: Ingen tvil om at han har vært brukbar for Brighton. Først denne sesongen alt har gått fryktelig galt.

Tenkte å si at værre en Runarson kan det ikke bli, men etter de tallene du kommer med så ble jeg litt usikker. Får håpe han finner tilbake til tidligere form.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg