Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Superliga

NYTT TEMA
Mc_lovin

Innlegg: 8908
Mc_lovin
19.04.21 10:16
LaGoeba: Klubbene ønsker jo også å bli i ligaene sine, men hvordan har de tenkt at dette skal fungere? De har jo ødelagt alt av oppsett med dette formatet.

Som Neville sa, det blir for dumt hvis Superliga-klubbene skal ha muligheten til å komme tilbake til sin nasjonale ligaer med en ekstra årlig inntekt på 300m pund fra denne superligaen. 

busnissclass

Innlegg: 6286
busnissclass
19.04.21 10:18

Dette går jo verst over de engelske supportere som mister klubbene sine. Resten av verden tror jeg er glad for den nye ligaen.

Pengene ligger nå i tv-inntekter og reklamer.

Dette føles som Amerikanske eiere stjeler klubbene ifra England og arbeidsfolket som startet det hele.

 

Folkflesk

Innlegg: 31363
Folkflesk
19.04.21 10:19
Mc_lovin: Som Neville sa, det blir for dumt hvis Superliga-klubbene skal ha muligheten til å komme tilbake til sin nasjonale ligaer med en ekstra årlig inntekt på 300m pund fra denne superligaen.

Det er faktisk et rasjonelt argument for å kaste dem ut av ligaene. Ikke kun som en slags "hevn", men fordi disse enorme summene fra JP Morgan er så konkurransevridende at det grenser til juks om de fortsetter å delta i sine nasjonale ligaer.

(Innlegget ble redigert 19.04.21 10:21)

GiPazzini_85

Innlegg: 90601
GiPazzini_85
19.04.21 10:21
TheOpiate: Skulle ikke forundre meg om man i denne superligaen åpner opp for at selskaper skal kunne kjøpe seg inn med sine nyopprettede franchiser ala det vi ser i USA.

Slik som Red Bull...?

TheOpiate

Innlegg: 16093
TheOpiate
19.04.21 10:22
GiPazzini_85: Slik som Red Bull...?

Jeg er ganske sikker på at de ønsker deltagelse ja. Blir ikke overrasket om de er ett av de 5 lagene som blir med i tillegg til de 15

GiPazzini_85

Innlegg: 90601
GiPazzini_85
19.04.21 10:23
LaGoeba: Endelig sitter PES på navnerettighetene.

Turin FC med Bittancourt, C Rolando, Dylaba etc? Eller, det var kanskje TiF, det. PES ble vel "arvtakeren" der?

trondhjem

Innlegg: 12189
trondhjem
19.04.21 10:23
Everenga: Det er faktisk en mulighet hvis det hele strander.

Ikke det at jeg tror det vil skje, men jeg håper at de nasjonale fotballforbundene reagerer med å ta lisensen fra utbryterne inkludert deres spillere. 

Skjer det tror jeg disse klubbene har forregnet seg kraftig. Da mister de øvingsarenaen de trenger for å holde nivået og det vil bli langt mindre attraktive for de beste spillerne. 

GoingKronos

Innlegg: 52380
GoingKronos
19.04.21 10:24
HenryLegend: Får jo så mye penger at de kan kjøpe 3 nye lag, ha gigantiske tropper å rotere med.

De får jo bare mye penger om det blir en populær turnering, som ikke er en selvfølge.

GiPazzini_85

Innlegg: 90601
GiPazzini_85
19.04.21 10:24
TheOpiate: Jeg er ganske sikker på at de ønsker deltagelse ja. Blir ikke overrasket om de er ett av de 5 lagene som blir med i tillegg til de 15

Paris bør vel være en typisk by for Red Bull å starte et lag i.

ermathi

Innlegg: 10551
ermathi
19.04.21 10:24

Men er det egentlig seriøst dette. Her er det mye juss. Og UEFA har solgt rettighetene til CL for mange år fremover til TV-selskaper for milliarder av kroner. Her ligger det garantert klausuler som garanterer at de beste lagene er med. Jeg ville trodd i alle fall at det finnes det samme i avtalene mellom UEFA og klubbene slik at man ikke kan "melde seg ut" av disse avtalene over natten. 

SL må jo ha medieavtaler, er disse fremforhandlet? Av hvem? Med hvem? Dette høres veldig spesielt ut. 

Inntil videre forholder jeg meg til at dette er et spill og at storklubbene vil ha mer penger og makt men noen SL i den formen som nå varsles har jeg veldig liten tro på faktisk.

LaGoeba

Innlegg: 24912
LaGoeba
19.04.21 10:25
GiPazzini_85: Turin FC med Bittancourt, C Rolando, Dylaba etc? Eller, det var kanskje TiF, det. PES ble vel "arvtakeren" der?

Aah, TiF. Minner. 

Korgutt

Innlegg: 19885
Korgutt
19.04.21 10:25
TheOpiate: Jeg er ganske sikker på at de ønsker deltagelse ja. Blir ikke overrasket om de er ett av de 5 lagene som blir med i tillegg til de 15

Så var det denne 50+1 greia da. De må ha med seg supporterne på dette.

LaGoeba

Innlegg: 24912
LaGoeba
19.04.21 10:26
Korgutt: Så var det denne 50+1 greia da. De må ha med seg supporterne på dette.

Leipzig har vel ikke denne modellen(?)

GiPazzini_85

Innlegg: 90601
GiPazzini_85
19.04.21 10:26
ermathi: SL må jo ha medieavtaler, er disse fremforhandlet? Av hvem? Med hvem? Dette høres veldig spesielt ut.

DAZN står sikkert klare sammen med en eller annen bryggeri- eller streaming-gigant i ryggen.

TrondLFC

Innlegg: 5089
TrondLFC
19.04.21 10:27

Og da har Woodward forlatt sine UEFA roller.

Juventuss

Innlegg: 3384
Juventuss
19.04.21 10:27

Skjønner jo storklubbenes tanke rundt dette. De synes de får for dårlig betalt av UEFA og at CL produktet begynner å bli utdatert. Det som er mest synd er jo at det lukker muligheten helt for et lag fra et lite land kan dukke opp med et ungt lag og plutselig ha et veldig godt lag (Slik som Porto, Ajax).

Samtidig er det altfor mange dårlige kamper og det er veldig lite interesse rundt veldig mange av kampene. Folk i Europa generelt er ikke lenger interessert i å se Barcelona-Ferencvaros, Midtjylland-Liverpool osv. Så er det jo mange som mener det er litt av sjarmen, men eierne i klubbene i Europa er businessmenn og vet at hadde Liverpool spilt mot et av de andre lagene fra Superligaen den uka i stedet hadde kampen generert 10 ganger så mye inntekter.

Ut fra et økonomisk perspektiv er det forståelig at mange av de store lagene føler de ikke får sin del.

PL sin tv avtale er jo jevnt fordelt, men 90% av de som ser er jo interessert i 1 av 6 lagene som er med på avtalen. Så lag som Manchester United Arsenal, Liverpool osv sponser jo i teorien de øvrige klubbene på at rettigheter selges samlet og gjør de mer konkurransedyktige og gjør at kampen om plasser i Europa blir mye jevnere og storklubbene taper enda mer penger når de mister spill i Europa.


Når de store klubbene i tillegg mister penger fra Europaspill pga dette så er det forståelig ut fra et økonomisk perspektiv at de vil ha sikrere inntekter.

Blir spennende å se om dette er for å sette press på UEFA og hvordan dette ender. Så synes man ikke så veldig synd på UEFA som også er ute etter å sitte igjen med mest mulig penger. Som når de øker størrelsen på EM og senker nivået på produkter siden det vil gi mer penger og ha flere land med.

TheOpiate

Innlegg: 16093
TheOpiate
19.04.21 10:27
Korgutt: Så var det denne 50+1 greia da. De må ha med seg supporterne på dette.

Denne regel har RB allerede klart å jobbe seg rundt ved at det koster skjorta å være medlem i klubben. Det sitter kun ett fåtall personer som er medlemmer, og de styres visstnok 100% av RB-konsernet. Ergo skulle det være null problemer for RB å stemme gjennom en deltagelse om de ønsker det

F.R.O.G

Innlegg: 14709
F.R.O.G
19.04.21 10:28

Synes også det er fantastiske nyheter! Som om FIFA og UEFA er så veldig mye bedre, eller at PL faktisk er det. Pengene begynte å rasere fotballen for 15 år siden og det er nå helt ekstremt ved klubber som City. Jeg støtter ikke dette her med superliga heller, men håper det røsker opp i noe, må gjerne rasere hele systemet. Få ut eiere fra disse Russiske og arabiske diktaturene og hindre Kina inn. Da kan det kanskje bli litt bedre. Inntil da er dette bare hykleri fra såkalte "sinte" supportere som ikke har vært så sint når deres klubb ble søkk rike av oljesjeikene og Putin horene.  Så vennligst hold kjeft :) 

Fotballen slik vi som har noen år på baken ble ødelagt på slutten av 2000 tallet. Det var Chelsea som startet dette og City fulgte opp med ekstrem versjonen.

Blir det noe av Superligaen kan ikke UEFA eller FIFA gjøre noe som helst. Pengene rår, og de kommer til å suge ut de beste spillerne fra resten av Europa.  Får ikke disse være med i VM og andre turneringer er det de turneringene som taper på dette økonomisk så det suser. Trist at pengene får styre, og måtte dette rasere hele den dritten som pågår. Vil ha tilbake tiden da klubbene måtte tjene pengene sine selv, og ikke rike eiere sprøyter inn milliarder!

Begynne der og sparke ut de som faktisk driver slik, det har UEFA, FIFA eller PL aldri hatt motet til. Derfor ender det slik.

Canucks

Innlegg: 76326
Canucks
19.04.21 10:29
TheOpiate: Denne regel har RB allerede klart å jobbe seg rundt ved at det koster skjorta å være medlem i klubben. Det sitter kun ett fåtall personer som er medlemmer, og de styres visstnok 100% av RB-konsernet. Ergo skulle det være null problemer for RB å stemme gjennom en deltagelse om de ønsker det

Er det duket for at Bayern endrer prisen for medlem for å skvise ut vanlige fans for å bli med? 

 

Lew_Ashby

Innlegg: 9991
Lew_Ashby
19.04.21 10:29

Dan Roan hevder å sitte på litt insideinfo. Real Madrid og United skal altså være ledere for initiativet. 3 USA-eide klubber i PL (United, Arsenal, Liverpool? Tottenham også?) er higen på NFL-modellen og mener den vil fungere flott for fotball.

Flere andre klubber skal altså se på dette mer som et pressmiddel mot planene om et restrukturert CL. Så tidligere at klubber som Chelsea og City, som vi vet har nok av penger i ryggen, skal ikke være veldig keen på ideen, men er med i frykt for å stå igjen på perrongen. 

Så oppsummert:

Noen klubber er kun interessert i penger, andre har allerede nok penger men er feige. 

Folkflesk

Innlegg: 31363
Folkflesk
19.04.21 10:30
Juventuss: Ut fra et økonomisk perspektiv er det forståelig at mange av de store lagene føler de ikke får sin del.

Du kan umulig ha noen som helst interesse for fotball.

annonaki

Innlegg: 8149
annonaki
19.04.21 10:31

Steng disse lagene ute fra sine nasjonale ligaer. De ødelegger jo for hvordan plasser til CL/EL)/ECL fordeles og de kan ha stor negativ innflytelse på hvilke lag som ender på disse plassene. Ikke minst nedrykk.

La oss si at 5 av de 6 lagene er sjanseløse på PL tittelen. Vil de da virkelig stille toppet lag mot Fulham når de selv har null og spille for? Slik som det er nå må de likevel plukke poeng for å sikre seg europacup men er de forehåndskvalifisert til sin egen turnering så vil vi fort se juniorlag i slike kamper.

En annen ting er det økonomiske. Vi kan mislike Uefa og hvordan de har favorisert de store klubbene, men dette skaper en ubalanse ut av en annen verden. Da konkurrerer ikke de på samme vilkår lengre. Det går jo ikke. 

Eneste riktige er å stenge disse klubbene ute av sine nasjonale turneringer. Og juridisk sett tror jeg de nasjonale forbundene har en god sak.

Og hva med spillernes kontrakter? Er de virkelig tellende lengre? La oss si at du spiller på Liverpool. Du har 3 år igjen av kontrakten du signerte med bakgrunn av at du spiller i det engelske ligasystemet. Om liverpool blir kastet ut ifra denne ligaen grunnet noe sånt som dette kan jeg ikke fatte og forstå at den kontrakten er bindene lengre? Vilkårene har endret seg radikalt. Spesielt om du som spiller da ikke får representert ditt landslag heller.

Nei, steng ute driten. Er du supporter av Liverpool eller ManUtd så gå over til City of Liverpool og FC United. La disse klubbene råtne i sin egen liga..

GiPazzini_85

Innlegg: 90601
GiPazzini_85
19.04.21 10:31
LaGoeba: Aah, TiF. Minner.

Det var jo lysår foran FIFA i sin tid.

NLHE

Innlegg: 9637
NLHE
19.04.21 10:31
Lew_Ashby: 3 USA-eide klubber i PL (United, Arsenal, Liverpool? Tottenham også?) er higen på NFL-modellen og mener den vil fungere flott for fotball.

Jeg må spy

F.R.O.G

Innlegg: 14709
F.R.O.G
19.04.21 10:31
Juventuss: Skjønner jo storklubbenes tanke rundt dette. De synes de får for dårlig betalt av UEFA og at CL produktet begynner å bli utdatert. Det som er mest synd er jo at det lukker muligheten helt for et lag fra et lite land kan dukke opp med et ungt lag og plutselig ha et veldig godt lag (Slik som Porto, Ajax).

CL er gjeeeeeeeeeeeeeeeeesp, Euroligaen like så. Utallige kamper med null interesse og B pregede lag. Kjedelig kjedelig kjedelig. Om superligaen blir noe bedre tviler jeg på. At folk betaler for å se på dette er ganske utrolig.

Korgutt

Innlegg: 19885
Korgutt
19.04.21 10:31
LaGoeba: Leipzig har vel ikke denne modellen(?)

Ble de ikke prakket på den modellen av Bundesliga? Jeg vet at det har vært kraftige reaksjoner fra de andre klubbene mot hvordan de har vært organisert.

TheOpiate

Innlegg: 16093
TheOpiate
19.04.21 10:33
Canucks: Er det duket for at Bayern endrer prisen for medlem for å skvise ut vanlige fans for å bli med?

Det kan de nok ikke gjøre sånn helt uten videre. Da tror jeg veien ved å om få endret reglene i DFL er noe de heller satser på. Om RB blir med så vil ikke de andre toppklubbene i BL sitte stille uten å foreta seg noe. Da tror jeg 50+1 regelen er borte eller endret i løpet av kort tid

GiPazzini_85

Innlegg: 90601
GiPazzini_85
19.04.21 10:33
annonaki: Du har 3 år igjen av kontrakten du signerte med bakgrunn av at du spiller i det engelske ligasystemet.

Har ligaene noe juridisk eierskap til kontrakter? Eller kan de f.eks annullere kontrakter ved spesielle regelbrudd? Er vel FIFA som må inn ved kontraktskonflikter?

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har oversikt over jussen her.

(Innlegget ble redigert 19.04.21 10:33)

NLHE

Innlegg: 9637
NLHE
19.04.21 10:33

Super Boxing Bowl 2022!

Royal Madrid Whites vs London Blue Wings

Tangsprell

Innlegg: 7999
Tangsprell
19.04.21 10:34
Knaxern: Hva skjer egentlig med PL-kampene fremover? For Liverpool, Chelsea, Arsenal og Tottenham er jo sesongen over nå. Samme hvilken plassering man havner på, man skal jo ikke spille CL neste sesong uansett.

Og dette kommer til å skje hver sesong når klubber kommer i en posisjon der de er hektet av gullet. Kan bli halve sesonger der storklubber behandler Premier League som Ligacupen.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg