Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Superliga

NYTT TEMA
Enzino

Innlegg: 41477
Enzino
19.04.21 22:44
Folkflesk: Synd ikke finanskrisen i 2008 skjedde i 2022 istedenfor.

Det er nok ikke veldig lenge til neste krise, med tanke på at sentralbankene har trykket så ekstremt mye penger og bare skjøvet problemene foran seg.

Om den kommer i 2022 eller senere, er derimot helt umulig å spå.

LaGoeba

Innlegg: 25327
LaGoeba
19.04.21 22:44
Enzino: Bare sier at jeg tror det kan være mulig at de bommer, og at det blir spennende å se.

Jeg håper på det samme. Men om disse klubbene snur, så kommer de jo til å være forhatt av resten av ligaen. Hvem ønsker vel feks å selge spillerne sine til det laget som kun ville tenke på seg selv midt i et kriseår for fotballen? 

Det er sikkert naivt å tenke sånn, men jeg håper at de gjenværende lagene tar solid avstand fra denne gjengen. 

DennisB

Innlegg: 18937
DennisB
19.04.21 22:49
sMertesacker: Eneste grunnen til at PSG ikke er med er Qatarkoblingene. Moralske er de ikke. Ingen av klubbene i PL er moralske. De hadde alle takket ja hvis de fikk invitasjon.

Dette tror jeg også. Jeg tror det bare er Bayern og BVB som står igjen som "rene" her.

(Innlegget ble redigert 19.04.21 22:52)

Enzino

Innlegg: 41477
Enzino
19.04.21 22:49
Brezjnev: Jeg er rimelig sikker på, uten egentlig å vite, at også britisk grunnlov har noen bestemmelser om likebehandling av folk, fe og virksomheter. Noe som også vil ramme skatteforslaget, om jeg leste det riktig. Den norske særskatten på oljevirksomhet rammer vel så vidt jeg vet alle selskaper i sektoren, det er ikke slik at Statoil har vanlig selskapsskatt mens deres konkurrenter som vi ikke liker skattes i hjel.

Nei men dette kan løses med sektordefinisjon.

Hvis man definerer ultrakommersielle fotballklubber som en sektor, og normalt drevet fotballklubber som en annen, så er det problemet løst.

Eller man kan lage en progressiv skatt på overskuddet som bare ramme klubber med enorme inntekter. Progressive skatter et godt innenfor grunnlov i alle land som har det (f.eks. Norge, dog kun praktisert på personer per i dag, men i prinsippet kunne man fint innført det for virksomheter også), og det regnes ikke som urimelig forskjellsbehandling.

Og i verste fall, hvis hele parlamentet er enige, så kan man også endre grunnloven, dersom det skulle trengs.

Begrunnelsen for oljeskatten er grunnrenten, altså den iboende verdien i oljen som allerede ligger i havet og er allemannseie. Man kan også se for seg at fotball og idrett blir definert som allemannseie.

Jeg kan garantere deg at de 6 fotballklubbene ikke vinner en krig mot et samlet folk og parlamentet hvis man skulle havne i en så absurd situasjon. 

Enzino

Innlegg: 41477
Enzino
19.04.21 22:51
LaGoeba: Jeg håper på det samme. Men om disse klubbene snur, så kommer de jo til å være forhatt av resten av ligaen. Hvem ønsker vel feks å selge spillerne sine til det laget som kun ville tenke på seg selv midt i et kriseår for fotballen?  Det er sikkert naivt å tenke sånn, men jeg håper at de gjenværende lagene tar solid avstand fra denne gjengen.

Katta er ute av sekken ja. Bordet fanger, og det blir veldig vanskelig å skulle returnere til den gamle normalen.

Absurd situasjon.

sMertesacker

Innlegg: 540
sMertesacker
19.04.21 22:52

De tyske klubbene kan ikke på grunn av 50+1 regelen DennisB. Den er fantastisk. Tror Bayern hadde hoppet på uten den.

Jompa

Innlegg: 16131
Jompa
19.04.21 22:54

Det blir mer og mer amerikansk:

European Super League referees will be equipped with a body microphone to explain all of their decisions to the fans in a loud manner.

TomBrady_12

Innlegg: 4540
TomBrady_12
19.04.21 22:55
Bilvrag: Jeg har ikke satt meg godt nok inn i saken, det holdt med at de skulle starte en Pæreliga. Jeg skjønner bare ikke at det skal være penger i dette. Noe snusk må det være.

De regner med at denne ligaen vil bli større enn CL. Fans i Europa klikker og noen boikotter, men markedet i Asia og USA er enormt. Eierne driter i lokal tilhørighet. For de er en seer, en seer.
Pengene kommer utvilsomt til å renne inn. og de kan kontrollere kostnadene ved å etterhvert innføre et lønnstak. De vil sitte med all makt og kontrollere absolutt alt. 
Klubbene stiger på børs fordi dette utvilsomt vil være en gullgruve for eierne av klubbene. 

Det virker ikke som de behøver å ta risiko heller siden pengene knyttet til oppstart kommer som et lån.

DennisB

Innlegg: 18937
DennisB
19.04.21 22:55
sMertesacker: De tyske klubbene kan ikke på grunn av 50+1 regelen DennisB. Den er fantastisk. Tror Bayern hadde hoppet på uten den.

Ah, tenkte jeg ikke på.

Ja, godt mulig alle hadde solgt sjela si, bare pengene er store nok.

Nei, få satt en stopper for denne galskapen, for allahs skyld.

LaGoeba

Innlegg: 25327
LaGoeba
19.04.21 22:55
DennisB: Jeg tror det bare er Bayern og BVB som står igjen som "rene" her.

Og selv her ryktes det at Hasan Salihamidzic jobber på spreng på bakrommet for å få klubben til å bli med i ligaen.

LaGoeba

Innlegg: 25327
LaGoeba
19.04.21 22:56
Jompa: European Super League referees will be equipped with a body microphone to explain all of their decisions to the fans in a loud manner.

Dette er faktisk det første fornuftige jeg har hørt fra ligaen så langt.

TomBrady_12

Innlegg: 4540
TomBrady_12
19.04.21 22:57
LaGoeba: Jeg håper på det samme. Men om disse klubbene snur, så kommer de jo til å være forhatt av resten av ligaen. Hvem ønsker vel feks å selge spillerne sine til det laget som kun ville tenke på seg selv midt i et kriseår for fotballen?  Det er sikkert naivt å tenke sånn, men jeg håper at de gjenværende lagene tar solid avstand fra denne gjengen.

Så lenge spillerne ønsker å spille i ligaen har ikke klubbene noe valg. Agentene vil sørge for at det er utkjøpsklausuler i kontraktene, og økonomien i klubben gjør at de kan kjøpe de spillerne de møtte ønske. 

GatlingGun

Innlegg: 47917
GatlingGun
19.04.21 22:58

Hahahahaha. Ååååååh! Gud hjelpes!

Generell kommentar til alt. 

Jompa

Innlegg: 16131
Jompa
19.04.21 22:59

(Innlegget ble redigert 19.04.21 23:00)

DennisB

Innlegg: 18937
DennisB
19.04.21 23:00
LaGoeba: Dette er faktisk det første fornuftige jeg har hørt fra ligaen så langt.

Enig. Håper også man får en skjerm på sidelinja som dommeren kan se på, slik at ikke VAR skal avgjøre alt på egenhånd.

Men nå er vi på feil side av nettet, LaGoeba. Vi skal jo ikke dit..

ehall

Innlegg: 23867
ehall
19.04.21 23:00

En ting er amerikansk idrett som har bygd seg opp på denne måten siden de startet, en helt annen ting er europeisk fotball som har basis i supportere. Dog, i England har de jo allerede forandret seg mye med PL, kanskje de har mindre problem å godta SL?

Tullekoppen

Innlegg: 9799
Tullekoppen
19.04.21 23:00

Det er pokker ikke til å tro, og det mest skrekkelige er at vi kommer til å finne oss i det. (Men håper selvsagt i det lengste at nok folk med makt spenner beina på dem.)

DennisB

Innlegg: 18937
DennisB
19.04.21 23:01

Nei, forresten, VAR kan de også skrote.

LaGoeba

Innlegg: 25327
LaGoeba
19.04.21 23:01
DennisB: Men nå er vi på feil side av nettet, LaGoeba. Vi skal jo ikke dit..

Nei, faen. Da stryker jeg forrige innlegg! Må ikke rote meg bortpå feil side.

hmm

Innlegg: 394
hmm
19.04.21 23:02
Tullekoppen: vi kommer til å finne oss i det.

Nei, mange komme nok ikke til å gjøre det. Jeg er ferdig med ManU etter 35 år! (hvis de ikke snur)

Kaizen

Innlegg: 1333
Kaizen
19.04.21 23:03

Mikke Mus ligaen kan resultere i tidenes omdømmetap for 12 fotballklubber. Dersom Europa vender de ryggen vil de raskt bli plassert i kvalitet av andre lag I Europa. Det hele blir bare en klovneliga hvor man spiller oppvisningskamper for et lite opplyst publikum. Manchester United blir fotballens svar på Harlem Globetrotters.

Brezjnev

Innlegg: 15589
Brezjnev
19.04.21 23:05
Enzino: Nei men dette kan løses med sektordefinisjon. Hvis man definerer ultrakommersielle fotballklubber som en sektor, og normalt drevet fotballklubber som en annen, så er det problemet løst. Eller man kan lage en progressiv skatt på overskuddet som bare ramme klubber med enorme inntekter. Progressive skatter et godt innenfor grunnlov i alle land som har det (f.eks. Norge, dog kun praktisert på personer per i dag, men i prinsippet kunne man fint innført det for virksomheter også), og det regnes ikke som urimelig forskjellsbehandling. Og i verste fall, hvis hele parlamentet er enige, så kan man også endre grunnloven, dersom det skulle trengs. Begrunnelsen for oljeskatten er grunnrenten, altså den iboende verdien i oljen som allerede ligger i havet og er allemannseie. Man kan også se for seg at fotball og idrett blir definert som allemannseie. Jeg kan garantere deg at de 6 fotballklubbene ikke vinner en krig mot et samlet folk og parlamentet hvis man skulle havne i en så absurd situasjon.

Det er ikke noe problem å se for seg lek med ord som utfører oppdraget, men jeg ønsker fortsatt dem som eventuelt får jobben lykke til med å utføre noen modeller som er juridisk holdbare. 

Sektordefinisjonen er en no-starter, kommersiell fotball er kommersiell fotball. Man kan se for seg en progressiv beskatning, det vil bare gi mer jobb til gutta som legger opp internfaktureringen i systemet. Så kan selvsagt parlamentet endre grunnloven, men om prosessen der er noe i nærheten av hva den er i Norge så er det en langdryg prosess.

Og så har de mer real world-hensyn å ta. Som at de amerikanske investorene som vil ha djevelsk mye penger investert påvirker sine gutter i den amerikanske administrasjonen til å svare med tilsvarende kreative "sektordefinisjoner" mot britisk næringsliv.

Springer1

Innlegg: 1096
Springer1
19.04.21 23:06

Har også vært klar for å kutte hele mitt fotball engasjement.

Men nå ser jeg at LFC ikke trekker seg fra PL.  Det er bare det at Superligaen tar plassen til CL og EL. 

Mulig jeg revurderer dersom det verste skulle skje at SL blir en realitet.  Lett å bli følelsesmessig overengasjert, men det er selvsagt IKKE riktig at enkelte lag slipper kvalifisering.

Bearwithme

Innlegg: 8908
Bearwithme
19.04.21 23:07
Springer1: Men nå ser jeg at LFC ikke trekker seg fra PL.  Det er bare det at Superligaen tar plassen til CL og EL.

Ingen trekker seg fra de nasjonale ligaene, men UEFA kaster de ut.

sMertesacker

Innlegg: 540
sMertesacker
19.04.21 23:07

På et vis er denne ligaen mer ærlig. Når FFP ikke fungerer og de ultrarike har kjøpt de store klubbene, har sjansen for mindre klubber å vinne noe blitt ekstremt mye mindre. PL må ta mye av skylden her.

At CL er teoretisk åpen for alle er en ting, men i praksis blir den mer og mer stengt av økonomiske forskjeller.

Håper dette forslaget kan endre noe strukturelt i hele fotballen.

helgekarl

Innlegg: 8357
helgekarl
19.04.21 23:09
ehall: Jeg holder meg for nesa. Det er forskjell på hva som er eiere av klubben og kommer med penger, og de som spiller. Når de jeg ser støtter voldelige marxister er det stopp for meg. Men det er klart, ikke lett å velge mellom ekstreme muslimer og venstreekstreme, hvem man liker minst.

I Norge støtter vi venstresiden all den tid det kun er høyreekstreme som står bak terrorismen som har tatt ca. 90 menneskeliv i landet vårt de siste årene. Ps, ellers går det fint?:-)

Exes

Innlegg: 466
Exes
19.04.21 23:09

Håper virkelig at UEFA/FIFA har hjemmel til å nekte spillere fra Superligaklubbene å bli med i VM/EM. Men tviler ikke på at mange spillere heller velger pengene enn å få spille mesterskap for landslaget.

missChance

Innlegg: 58224
missChance
19.04.21 23:13
Springer1: Men nå ser jeg at LFC ikke trekker seg fra PL.

Det er ikke nødvendigvis Liverpool som bestemmer det.

daoooo

Innlegg: 26947
daoooo
19.04.21 23:13

Nå er Jamie god. Alle spillere, alle trenere må gå sammen og ta avstand fra dette. De burde alle sammen stille ultimatum, stopp dette ellers vil vi levere transfer request og gjøre alt i deres makt for å komme ut av kontraktene sine. Gjør spillerne dette så har klubbeierne et jævlig problem.

(Innlegget ble redigert 19.04.21 23:25)

LaGoeba

Innlegg: 25327
LaGoeba
19.04.21 23:14
Exes: Men tviler ikke på at mange spillere heller velger pengene enn å få spille mesterskap for landslaget.

Da får man mesterskap med spillere som kanskje er på nivået under, men som garantert gir alt for drakta. 

Kan fort bli et lovende produkt det, i mitt hode.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg