Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Superliga

NYTT TEMA
oddvar_kjempebra

Innlegg: 27099
oddvar_kjempebra
20.04.21 12:14

VM i hykleri begynner å ta seg opp nå:

-FIFA er en organisasjon som er bygget på verdier, de ekte verdiene i idretten

Gianni Infantino

caliblue

Innlegg: 15221
caliblue
20.04.21 12:14
KingKenny: Ja... de kastes nok ut... for de andre klubbene og rettighetshaverne vil så klart redusere verdien av produktet sitt til en tiendedel...

Nja. Grunnen til at topp 6 får all oppmerksomhet er jo at det er de media vier nesten all oppmerksomhet. De er de som får de beste tv-kampene. Det er folk med tilknytning til de klubbene som fyller tv-studioer, kommenterer kampene osv.

PL ville stått sterkt uansett. Det ville blitt ny topplag. Det ville blitt nye profiler. Og selv om tv-inntektene ville gått ned, ville nok lagene hatt mer å rutte med enn hva de har i dag.

Denne sesongen har i alle fall ikke topp 6-lagene bidratt til å gjøre ligaen mer underholdene (om man ser bort fra skadefryd). De spiller ikke nødvendigvis den mest underholdende fotballen. Og når tribunene igjen åpnes opp vil igjen stemningen og lidenskapen under kamper være større for de resterende 14 lagene enn hva det er for topp 6.

Problemet til PL er at noen klubber har sikret seg alle inntekter og trukket stigen opp etter seg. En liga hvor lag får konkurrere på like vilkår vil appellere til massene.

albino

Innlegg: 2487
albino
20.04.21 12:15

Det som er trist her er at UEFA kommer til å inngå et kompromiss. De vil presentere det som en gladnyhet, men Champions League blir nok veldig spisset. Kanskje vil lag få faste plasser også. UEFA bøyer seg.

GoingKronos

Innlegg: 51882
GoingKronos
20.04.21 12:15
KingKenny: "Slik type lag"..

Med det mener jeg fallende storheter, som har et navn, men ingenting sportslig å tilføre på nåværende tidspunkt. Det er jo ikke det nivået SL ønsker å hente lag fra.

bigwin

Innlegg: 1211
bigwin
20.04.21 12:16

Slik som dette har utviklet seg de siste dagene så mener jeg den eneste løsninga er å kaste disse klubbene ut av sine nasjonale serier og la de spille for seg selv i Superligaen. 

Dersom de skal få spille i Superligaen sin samtidig som de spiller i hjemlig serie så vil det i praksis bli ennå mer umulig for andre klubber å ta hjem mesterskapet i f.eks England, til det vil de økonomiske forskjellene bli for astronomiske.

Jeg tror heller ikke at disse klubbene er fornøyd med å spille sin Superliga i midtuken veldig lenge, de kommer raskt til å se at det er mer penger å tjene på å spille i helgene, hvor de da kan dra til seg ennå mer av den pengesterke fotballturismen som igjen genererer mer kampdagsinntekter.

Personlig synes jeg det er trist om det ender med at Superligaen starter opp på siden av UEFA/FIFA. Det er ikke tvil om at eierne av disse klubbene gjør dette kun for å sikre sin egen klubb eller seg selv økonomisk og ikke vil dele med noen.

Man burde heller kanskje tatt en gjennomgang av egne finanser og innført regler for hvordan en klubb kan drives? Det at man kjører seg selv så i dritten at man må "stjele" penger fra andre betyr jo egentlig bare at man latterliggjør seg selv. At man har en kostnad på drift som hele tida gjør at man må øke inntekter er ikke bærekraftig i lengda uansett.

Jeg kommer til å følge med på PL , med eller uten de 6 lagene, men jeg tror ikke det betyr slutten for fotballinteressen i f.eks England om det blir PL uten disse seks lagene. Klart det blir en omstillingsperiode med mindre inntekter for alle lag, lønninger må reduseres etc - men det kan være fornuftig og på en måte gi en resett og restart av fotballen. 

Er ganske sikker på at europeisk fotball slik vi kjenner den har et liv også etter dette!

Everenga

Innlegg: 8063
Everenga
20.04.21 12:16
Enzino: Men hvis parlamentet i UK (eller Spania/Italia) går mot klubbene og denne etableringen, har klubbene et enda større problem, etter min mening. For de kan vedta lover, og det er ekstremt tungt å kjempe mot.

Spania og Italia kommer det ingen hjelp fra, men i Storbritannia styres det meste av medieagendaen og den er så ekstremt i mot dette at der vil det bli stukker kjempekjepper i hjulene.

En mulig utvei for de spanske og italienske klubbene som jeg kan se skje er en lukket superliga med de største 6-7 klubbene fra hver av dem pluss de tre store portugisiske. 

minuspol

Innlegg: 39510
minuspol
20.04.21 12:16
caliblue: En liga hvor lag får konkurrere på like vilkår vil appellere til massene.

Super League!

Calcitrant_Pila

Innlegg: 938
Calcitrant_Pila
20.04.21 12:17
klaumb: En global merkevare. Ser man bare på Facebook fans, så er Storbritannia helt nede på 10.plass over landene med flest United fans f.eks. Så denne merkevaren lever nok dessverre greit uten Stretford End, selv om det er de som har bygd den opp.

En merkevare er også avhengig av Goodwill og anseelse. Dersom en meget godt likt personlighet skulle bli avslørt som overgriper, finnes det ingen som er kjappere å skygge unna enn vennene. Når det blir enorme mengder negativ omtale og beinhard front mot det veldig mange ser på som umoralsk og "overgrep", så kan det gå veldig raskt nedover. 

Dersom UEFA skal ta inn igjen disse 12 klubbene i varmen, så må de ta hensyn til deres motstand mot den eksklusiviteten de nå er motstander av. De kan ikke endre CL til å bli ESL. Håper dette vil bringes opp som et tema.. 

(Innlegget ble redigert 20.04.21 12:21)

MadsFantasy

Innlegg: 714
MadsFantasy
20.04.21 12:17
caliblue: PL ville stått sterkt uansett.

Har veldig troa på at "nye" PL kan bli veldig underholdene og spennende. Fult kok på tribunene, ikke altfor stor forskjell mellom budsjettene på lagene og nye lag å følge med på.

Everenga

Innlegg: 8063
Everenga
20.04.21 12:18
caliblue: Problemet til PL er at noen klubber har sikret seg alle inntekter og trukket stigen opp etter seg. En liga hvor lag får konkurrere på like vilkår vil appellere til massene.

Bingo. Nøkkelen her er at utbryterne får gå til superligaen sin. Resten fortsetter PL. Det som kan bli en greie er om man begynner å rote med å fylle noen av plassene med f.eks. Rangers og Celtic og da gjør seg skyldig i noe av det samme som denne superligaen. 

LaGoeba

Innlegg: 22805
LaGoeba
20.04.21 12:19
Everenga: pluss de tre store portugisiske.

Virker ikke som om disse er spesielt gira på å bryte ut. Virker som tradisjonene fortsatt står for sterkt. 

minuspol

Innlegg: 39510
minuspol
20.04.21 12:19
bigwin: Jeg tror heller ikke at disse klubbene er fornøyd med å spille sin Superliga i midtuken veldig lenge, de kommer raskt til å se at det er mer penger å tjene på å spille i helgene, hvor de da kan dra til seg ennå mer av den pengesterke fotballturismen som igjen genererer mer kampdagsinntekter.

At Super League startes opp om UEFA/FIFA og de nasjonale forbundene får på plass de sanksjonene de truer med tror jeg er helt utopisk. Det handler kun om penger, og de pengene man tjener i hjemlig liga er man neppe villige til å droppe. 

 

LaGoeba

Innlegg: 22805
LaGoeba
20.04.21 12:20
MadsFantasy: Har veldig troa på at "nye" PL kan bli veldig underholdene og spennende. Fult kok på tribunene, ikke altfor stor forskjell mellom budsjettene på lagene og nye lag å følge med på.

Jeg har også troen på dette, men det er helt avhengig av at disse seks forsvinner. 

Det er i hvert fall en liga jeg hadde begynt å følge med på for fullt. 

Artaxerxes

Innlegg: 71197
Artaxerxes
20.04.21 12:20
Everenga: Det som kan bli en greie er om man begynner å rote med å fylle noen av plassene med f.eks. Rangers og Celtic og da gjør seg skyldig i noe av det samme som denne superligaen.

Det ville jo være mulig å folde det skotske ligasystemet inn i det britiske, slik det allerede er med walisiske lag. Det burde jo ikke være forskjell på Celtic og Swansea, eller Rangers og Cardiff?

FrannyLee

Innlegg: 21136
FrannyLee
20.04.21 12:22
LaGoeba: Da lurer jeg på hva de trodde de skrev under på i første omgang.

Det kan en jaggu lure på.

Disse haukene er vel vant til å lese også det som står med små skrift vil jeg være rimelig overbevist om.

De har gjort ei tabbe å forsøker nå å ro motstrøms uten årer.

Send heller opp en nødbluss og ta regninga for det berginga koster om skroget er mulig å berge.

GoingKronos

Innlegg: 51882
GoingKronos
20.04.21 12:23
albino: Det som er trist her er at UEFA kommer til å inngå et kompromiss. De vil presentere det som en gladnyhet, men Champions League blir nok veldig spisset. Kanskje vil lag få faste plasser også. UEFA bøyer seg.

Det er viktig å huske på hva UEFA er, det er en organisasjon for de nasjonale fotballforbundene. Makten ligger hos medlemslandene og det er flertallet der som bestemmer hva UEFA skal mene og gjøre. Jeg er veldig tvilende til at det noen gang vil bli et flertall blant de 55 medlemslandene om at enkelte lag skal få fast plass i Champions League.

UEFA har gått veldig langt for å gjøre de fem store nasjonene fornøyde, men man kan ikke gå ned på individuelle lag nivå - det engelske fotballforbundet vil ikke kunne si at de ønsker at Manchester United og Liverpool skal ha faste plasser i CL.

HeskeyTime

Innlegg: 9410
HeskeyTime
20.04.21 12:23

Husk at publikum ikke er borte på grunn av coronaen, men fordi fotball er på vei nedover.

Mvh mr Perez

Calcitrant_Pila

Innlegg: 938
Calcitrant_Pila
20.04.21 12:24

Jeg håper disse 12 lagene blir stående på utsiden, og titte inn.. De kan spille mot hverandre så lenge de har nok spillere i stallene sine.

Jeg ser også for meg at det kan startes en realityserie, der man får innblikk i hvor triste alle er etter bruddet. 

KingKenny

Innlegg: 3538
KingKenny
20.04.21 12:26
caliblue: Nja. Grunnen til at topp 6 får all oppmerksomhet er jo at det er de media vier nesten all oppmerksomhet. De er de som får de beste tv-kampene. Det er folk med tilknytning til de klubbene som fyller tv-studioer, kommenterer kampene osv.

Det er så klart en selvforsterkende spiral i dette. De mest attraktive klubbene er mest etterspurt og det er mest inntekter å hente på å vise disse på TV. Dette gjør igjen de samme klubbene enda mer attraktive osv.
Ja, det finnes sikkert en håndfull Everton-supportere i Kina og Senegal også. Og noen tusen i Norge. Men disse selger ikke TV-rettigheter. Globalt draktsalg, utenom England, for de 6 klubbene samlet er sikkert 100 ganger større enn de øvrige 14 klubbene samlet...

Jeg er ganske sikker på at Superligaen blir lagt på is også denne gangen.
Men utfallet blir ikke at de 12 klubbene blir utestengt eller boikottet. Det blir at de får et knepp bedre betingelser og innflytelse enn de har nå...

(Innlegget ble redigert 20.04.21 12:28)

Maradona_123

Innlegg: 24752
Maradona_123
20.04.21 12:27

Jeg skjønner forsåvidt at Spanske og Italienske klubbene som er med sikrer seg økonomisk og derfor ønsker dette, men det er da så mye penger i Engelsk fotball uansett, så hvorfor de er villige til å kaste alt annet til side forstår jeg ikke helt.

Hvis noen trekker seg så blir det vel fort de engelske klubbene.

Folkflesk

Innlegg: 30577
Folkflesk
20.04.21 12:27
hmm: I Italia og Spania er skjevfordelingen innad i systemet så stort at det uansett er de samme klubbene på toppen (2-4 stk) hvert år som tar medalje og Europaplasser, med noen unntak.

Det stemmer ikke for Italia. Her er det i hvertfall 7 lag som kjemper om topp 4 (Juventus, Inter, Milan, Atalanta, Napoli, Lazio, Roma).

 

(Innlegget ble redigert 20.04.21 12:28)

MadsFantasy

Innlegg: 714
MadsFantasy
20.04.21 12:28
HeskeyTime: Husk at publikum ikke er borte på grunn av coronaen, men fordi fotball er på vei nedover.

Fotballinteressen var også veldig liten for de som var mellom 16-24

Everenga

Innlegg: 8063
Everenga
20.04.21 12:28
Artaxerxes: Det ville jo være mulig å folde det skotske ligasystemet inn i det britiske, slik det allerede er med walisiske lag. Det burde jo ikke være forskjell på Celtic og Swansea, eller Rangers og Cardiff?

I teorien nei, men her er det tradisjoner som står i veien og de skal vel ikke vi som er i mot superligaen kimse av. PL har alltid vært lunkne til ideen fordi det betyr to svære rivaler til.

I tillegg kommer det at det i nåværende stund er flertall i Skottland for løsrivelse, det er ganske langt unna i Wales. 

ONV95

Innlegg: 5919
ONV95
20.04.21 12:29

Mulig dette har vært diskutert tidligere i tråden, men prøver meg uansett. Kan en spiller som ikke vil være med på dette vurdere dette som et kontraktsbrudd fra klubben sin side og dermed tre ut av kontrakten med umiddelbar virkning?  Dvs en spiller som Harry Kane, som ved å fortsette i Spurs da risikerer å ikke lengre få spille for England. 

Det vil i tilfelle kunne medføre et katastrofalt tap for klubbene ved at nøkkelspillere går gratis. 

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 44992
PapaSmurf *MOD*
20.04.21 12:29
KingKenny: Ja... de kastes nok ut... for de andre klubbene og rettighetshaverne vil så klart redusere verdien av produktet sitt til en tiendedel... Det skjer selvsagt aldri.

Spørs om man tenker kortsiktig eller langsiktig. Dette med fans er en flytende greie. 

Om de 6 store må kjempe mot Dagenham & Redbridge og Salford er det en del som vil følge dem og deres ferd opp til toppen igjen, men så er det mange nye fans som vil legge sin elsk på Wolves, West Ham og Everton osv. Disse vil jo spille CL og få massiv dekning.

Så på kort sikt vil verdien forringes kraftig, over et litt lengre perspektiv vil dette ordne seg sjøl. 

(Innlegget ble redigert 20.04.21 12:30)

DietCoke

Innlegg: 11181
DietCoke
20.04.21 12:29
HeskeyTime: Husk at publikum ikke er borte på grunn av coronaen, men fordi fotball er på vei nedover.

Lært markedsføring av Nils Johan Semb, han der. Problemet med å sende ut en slik melding er at de som følger med fordi de tror det er kult forlater skuta. Og det er disse denne superligaen trenger til å finansiere seg selv.

VeggiVeggiCool

Innlegg: 2146
VeggiVeggiCool
20.04.21 12:29

Har egentlig Donald Perez noe særlig belegg for sine påstander om at SL er en redningsaksjon for toppklubbenes økonomi som følge av pandemien og at man opplever svekket interesse for fotball blant yngre? 

Hva angår toppklubbenes økonomi, så trekkes gjerne Barcelona frem. De kan imidlertid takke seg selv, da klubbens økonomi var skakkjørt før pandemien brøt ut. Uniteds siste kvartalsrapport viser at de har sånn noenlunde kontroll på situasjonen. I denne sammenheng er det greit å ta med seg at matchday revenue sin andel av omsetning ligger på rundt 20 % under normale omstendigheter. 

Hva angår interessen blant yngre så er jeg kanskje subjektiv, men mitt inntrykk er at yngres interesse for fotball (som en konsekvens av SoMe) som noen gang. Er det noen studier / undersøkelser som peker på det motsatte? 

KingKongHalvor

Innlegg: 56516
KingKongHalvor
20.04.21 12:29
HeskeyTime: Husk at publikum ikke er borte på grunn av coronaen, men fordi fotball er på vei nedover. Mvh mr Perez

Ja, et paradoks det der. Unge mennesker er visst ikke like interessert, og publikum forsvinner fra stadion. Og da er svaret å tilby enda flere kamper, til en enda dyrere pris, om det er på tribunen eller TV. For dette kommer til å bli vanvittig dyrt for de som har lyst til å følge med. 

Skjønner jo st han må si noe, men dette var komiske argumenter. 

Everenga

Innlegg: 8063
Everenga
20.04.21 12:31
Maradona_123: Hvis noen trekker seg så blir det vel fort de engelske klubbene.

Overbevist om at Chelsea og City trekker seg. De har minst av de 12 og tjene på dette. Så får man se om de 4 andre da tør og stå med videre.

Spurs er jo en kuriositet i dette, de har ikke den internasjonale fanbasen til resten og vil bli en evig prugelknabe, til dels Arsenal også. 

(Innlegget ble redigert 20.04.21 12:31)

-Mastermind

Innlegg: 2038
-Mastermind
20.04.21 12:31

Sources have told ESPN that UEFA have no plans to expel clubs from their competitions this week and that next week's fixtures will go ahead. With Arsenal set to face Villareal next Thursday. [@ESPNFC]

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg