Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Superliga

NYTT TEMA
busnissclass

Innlegg: 6249
busnissclass
20.04.21 12:31
Maradona_123: Jeg skjønner forsåvidt at Spanske og Italienske klubbene som er med sikrer seg økonomisk og derfor ønsker dette, men det er da så mye penger i Engelsk fotball uansett, så hvorfor de er villige til å kaste alt annet til side forstår jeg ikke helt.

Ja, si det du. Men det hadde aldri blitt noe super liga om ikke lag fra PL hadde blitt med. Jeg håper ManCity og Chelsea trekker seg, da vil planen til disse grådige menneskene gå rett i dassen.

nemezida

Innlegg: 3996
nemezida
20.04.21 12:33
bigwin: Personlig synes jeg det er trist om det ender med at Superligaen starter opp på siden av UEFA/FIFA. Det er ikke tvil om at eierne av disse klubbene gjør dette kun for å sikre sin egen klubb eller seg selv økonomisk og ikke vil dele med noen.

De sikrer sine egne klubber med 3,5 milliarder. Ikke etter et fair play konkurranse prinsipp, men etter at noen storklubber "har pratet sammen" på kammerset Jeg håper inderlig at FIFA/UEFA slår beinhard ned på dette tøvet som nesten alle som uttaler seg er sterkt kritisk til, som TV folk, toppolitikere i England, trenere, supportere osv.. Om et lag som Liverpool - You'll never walk alone, With Money - sier ja til dette, så kast Liverpool og de fem andre engelske  klubbene ut av PL. Nekt spilleren å delta i EM og VM osv.. Verre er det ikke.

hmm

Innlegg: 351
hmm
20.04.21 12:34

Ser mange ikke tror PL vil kaste ut de 6 lagene. Har de egentlig et valg? Blir de værende er PL totalt rasert. Det vil bli 6 klubber som har et budsjett som sprenger alle tidligere grenser, og på toppen trenger de ikke å bry seg om resultatene. De andre klubbene vi miste tv-penger og kanskje de største sponsorene som helst vil henge med de 6 store. Det kommer ikke til å bli en god atomosfære og interessen vil trolig visne hen. PL uten de 6 klubbene vil være en annen verden, men en verden der konkurransen fortsatt gjelder, og en verden der lillebror kan banke storebror av og til. 

(Innlegget ble redigert 20.04.21 12:35)

Folkflesk

Innlegg: 30649
Folkflesk
20.04.21 12:34
VeggiVeggiCool: Har egentlig Donald Perez noe særlig belegg for sine påstander om at SL er en redningsaksjon for toppklubbenes økonomi som følge av pandemien og at man opplever svekket interesse for fotball blant yngre?

Det er selvsagt et forsøk på å polere en hundebæsj. Hadde han sagt den egentlig grunnen, at de tror det vil gi store inntjeningsmuligheter for et knippe eiere, så hadde han fremstått som den han var. 

Perez er en padde, selv om det i grunnen er en fornærmelse mot sistnevnte dyreart.

(Innlegget ble redigert 20.04.21 12:35)

-Mastermind

Innlegg: 2038
-Mastermind
20.04.21 12:36

Been told six English clubs still unified in their desire to join Super League despite all the opposition and criticism. via @BBCSport

- Simone Stone

mcdermott

Innlegg: 67538
mcdermott
20.04.21 12:36
-Mastermind: Sources have told ESPN that UEFA have no plans to expel clubs from their competitions this week and that next week's fixtures will go ahead. With Arsenal set to face Villareal next Thursday. [@ESPNFC]

--- Hva? Men betyr det at brumlebassen fra Danmark ikke får det som han vil? 

Enzino

Innlegg: 40943
Enzino
20.04.21 12:37
ONV95: Kan en spiller som ikke vil være med på dette vurdere dette som et kontraktsbrudd fra klubben sin side og dermed tre ut av kontrakten med umiddelbar virkning?  Dvs en spiller som Harry Kane, som ved å fortsette i Spurs da risikerer å ikke lengre få spille for England.

Det vil nok til stor del avhenge av ordlyden som er brukt i kontraktene, og om de regulerer et slikt spesialtilfelle.

Engelsk common law er det som kalles for kasuistisk. Altså detaljreguleres alle forhold i mye større grad enn etter annen europeisk rett som bygger på tolkning av kontraktsteksten og kontraktens formål.

Ofte vil man i common law måtte ha en klausul som regulerer nettopp den spesifikke problemstillingen (det spesifikke kasuset, herav ordet kasuistisk rett). Hvis det ikke er er regulert, vil nok spilleren måtte forholde seg til den inngåtte kontrakten.

Men jeg er ingen ekspert på common law i UK, så jeg kan ta feil.

KingKenny

Innlegg: 3538
KingKenny
20.04.21 12:37
PapaSmurf *MOD*: Om de 6 store må kjempe mot Dagenham & Redbridge og Salford

En totalt uaktuell problemstilling, da absolutt ingen (hverken de 6 klubbene, øvrige klubber, rettighetshavere, supportere osv.) har interesse av at noe slikt skal skje...

GoingKronos

Innlegg: 51898
GoingKronos
20.04.21 12:37

Hvordan fungerer egentlig disse asiatiske fansen? Kampene går jo på natten deres tid, ser de kamper i opptak? Er ikke det ganske håpløst i dagens verden med sosiale medier? Ser de ikke kamper, men bare følger lagene på sosiale medier? Da vil jo tv-rettighetene ikke være veldig mye verdt.

Jeg syns det høres overdrevent ut hvor mye penger det asiatiske markedet kan få inn, til tross for at halve verdens befolkning bor i Asia (og en stor del av disse har ingen forhold til fotball eller har ikke økonomi til å være konsumenter uansett).

busnissclass

Innlegg: 6249
busnissclass
20.04.21 12:38
Everenga: Spurs er jo en kuriositet i dette, de har ikke den internasjonale fanbasen til resten og vil bli en evig prugelknabe, til dels Arsenal også.

Her tar du feil angående Arsenal. Arsenal har en stor fanbase over hele verden. Når Arsenal hadde pre-season og reiste ut til Usa, Ausralia, Asia osv. så var kampene utsolgt, og majoriten av fansen var Arsenal supportere selvom de spilte mot Psg, A.Madrid og Real Madrid.

GreySerpent

Innlegg: 30074
GreySerpent
20.04.21 12:40
Everenga: Spania og Italia kommer det ingen hjelp fra

Litt som i 1940 altså.

Artaxerxes

Innlegg: 71200
Artaxerxes
20.04.21 12:40
bigwin: Dersom de skal få spille i Superligaen sin samtidig som de spiller i hjemlig serie så vil det i praksis bli ennå mer umulig for andre klubber å ta hjem mesterskapet i f.eks England, til det vil de økonomiske forskjellene bli for astronomiske. Jeg tror heller ikke at disse klubbene er fornøyd med å spille sin Superliga i midtuken veldig lenge, de kommer raskt til å se at det er mer penger å tjene på å spille i helgene, hvor de da kan dra til seg ennå mer av den pengesterke fotballturismen som igjen genererer mer kampdagsinntekter.

Jeg er ikke SÅ negativ til en Superliga hvis den etableres som et nytt øverste nivå på toppen av det eksisterende ligasystemet, for eksempel en divisjon med 24 lag. 

Jeg synes ikke at noen klubber skal være fritatt for nedrykk, og jeg vil ha en mulighet for at veldrevne klubber fra mindre land skal kunne være med. Jeg kunne godt se for meg at man laget et system med to divisjoner, der de dårligste lagene i den øverste divisjonen kunne rykke ned til divisjon 2, samtidig som det dårligste laget fra hvert land ble erstattet av vinneren i hjemlig liga. 

Så kunne man gjøre noe lignende med en cupturnering, der vinnerne av hjemlige cuper kvalifiserte seg til en Europacup som lagene i disse to superligadivisjonene er direktekvalifisert til. 

Da hadde man fått en ligaturnering og en cupturnering, så det er mer enn ett trofe man kan vinne, og nok kamper, samtidig som det fortsatt er åpent for flere.

Antall klubber fra forskjellige land kan være relativt statisk, delvis basert på folketall, delvis på landenes koeffisient. For eksempel 24 lag i øverste divisjon, samt to avdelinger i divisjon 2 med 24 lag i hver. Så kan divisjon 1 (Superligaen) muligens deles opp som i Belgia, og de 8 øverste lagene spille en gruppe som avgjør tittelen, der de tar med seg poeng fra innbyrdes oppgjør, mens de 16 nederste deles i to grupper som spiller om nedrykk, også med poeng fra innbyrdes oppgjør.

Da har vi plass til 72 lag, noe som vil gi muligheter for mange klubber, samtidig som klubbene i det hjemlige ligasystemet ikke er fratatt muligheten til å bli med. 

Det er i så fall mange ting som må finjusteres - skal de fire store landene ha automatiske plasser i øverste divisjon, må man samordne sesongen over hele UEFA, dvs snu sesongene slik at man spiller vår/høst i stedet for høst/vår, etc., men det vil være mulig å lage et slikt system som jeg personlig vil synes er langt mer akseptabelt enn det tullet disse storklubbene presenterer.

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45026
PapaSmurf *MOD*
20.04.21 12:40
KingKenny: En totalt uaktuell problemstilling, da absolutt ingen (hverken de 6 klubbene, øvrige klubber, rettighetshavere, supportere osv.) har interesse av at noe slikt skal skje...

Så lenge de forlanger at de skal spille i den Superligaen må de fjernes. Disse lagene er kreft for fotballen. 

busnissclass

Innlegg: 6249
busnissclass
20.04.21 12:40
GoingKronos: Hvordan fungerer egentlig disse asiatiske fansen? Kampene går jo på natten deres tid, ser de kamper i opptak? Er ikke det ganske håpløst i dagens verden med sosiale medier? Ser de ikke kamper, men bare følger lagene på sosiale medier? Da vil jo tv-rettighetene ikke være veldig mye verdt.

Mange av de ser kampene live, dette gjelder forsåvidt også i Usa, Canada, og i Ausralia

Barbosa

Innlegg: 4816
Barbosa
20.04.21 12:40

One of the English Super League clubs is seriously considering pulling out, and are accusing Manchester United and Liverpool of lying to them and "f***ing up". ESPN

(Innlegget ble redigert 20.04.21 12:41)

-Mastermind

Innlegg: 2038
-Mastermind
20.04.21 12:41

UEFA har det bare i kjeften. Realiteten er at de skjelver i buksene og storklubbene har overtaket her. 

Staffordshire

Innlegg: 412
Staffordshire
20.04.21 12:41
-Mastermind: Ja, jeg brukte faktisk tid på å lese over SuperLeague artikkelen. Jeg så ikke på et 2 minutters klipp av Neville grine og spurta inn til vgd for å grine i kor.

Vær vennlig å formidle poengene til oss da, istedenfor bare å spy ut dritt og bruk av hersketeknikker.

Enzino

Innlegg: 40943
Enzino
20.04.21 12:41

Egentlig ganske sykt at eierne bak klubbene ikke ventet til endt sesong med å annonsere dette.

Jeg skjønner at de ønsket å kuppe offentliggjøringen av endringene i CL-formatet.

Men nå blir det jo helt kaos i sesonginnspurten. Man vet per nå ikke hvilke lag som får spille i hvilke turneringer og hvilke kamper.

Må være helt grusomt for både spillere og managere. 

Spillerne vet jo ikke lengre f.eks. om de får spille EM eller ikke.

(Innlegget ble redigert 20.04.21 12:42)

Saliph

Innlegg: 23663
Saliph
20.04.21 12:41

Suppeligaen.

GoingKronos

Innlegg: 51898
GoingKronos
20.04.21 12:43
busnissclass: Mange av de ser kampene live

Det markedet må være særs liten. En CL-kamp som starter 21 begynner altså mellom 03 og 05 avhengig hvor i Asia man befinner seg. Det er ikke akkurat prime time.

 

annonaki

Innlegg: 8143
annonaki
20.04.21 12:44

Er virkelig redd for at UEFA/FIFA og de nasjonale forbundene er for feige til å straffe disse sviker klubbene. Og det betyr begynnelsen på slutten for fotballen slik som vi kjenner den.

Snart får vi spillerdraft på våren, flytting av klubber og tellende kamper spilles i Asia. Helt sykt at folk lar dette skje..

busnissclass

Innlegg: 6249
busnissclass
20.04.21 12:45
-Mastermind: UEFA har det bare i kjeften. Realiteten er at de skjelver i buksene og storklubbene har overtaket her.

Om de virkelig bannlyser spillerne fra EM og VM, så tipper jeg at det ikke er mange som vil velge å spille for disse klubbene.

Det er en drøm og en ære og spille for landslaget for mange av spillerne.

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45026
PapaSmurf *MOD*
20.04.21 12:46
Barbosa: One of the English Super League clubs is seriously considering pulling out, and are accusing Manchester United and Liverpool of lying to them and "f***ing up".

Kom igjen. Det er nok til at hele sulamitten kollapser dette. 

Barbosa

Innlegg: 4816
Barbosa
20.04.21 12:46

La oss si om Chelsea/City melder seg ut av dette. Kan det påvirke utfallet av Super League?

Everenga

Innlegg: 8066
Everenga
20.04.21 12:47
Barbosa: One of the English Super League clubs is seriously considering pulling out, and are accusing Manchester United and Liverpool of lying to them and "f***ing up". ESPN

Woodward fucking up? Det høres da ikke ut som gode gamle Ed :)

GreySerpent

Innlegg: 30074
GreySerpent
20.04.21 12:47
busnissclass: Det er en drøm og en ære og spille for landslaget for mange av spillerne.

Vel... mange landslag kvalifiserer ikke til VM engang. 

Slike mesterskap har vært viktige for Ronaldo, men viktigere enn lommeboka? 

Sindreer

Innlegg: 508
Sindreer
20.04.21 12:47

Shanghai, 2028:

Førstedraftede Kylian Mbappe setter et skudd like over tverrliggeren før første reklamepause i det 10. minutt. McDonalds Hotspurs skal få slite med å få med seg noe i denne kampen mot Walmart Milan, som relokaliserte seg til Budapest før forrige sesong. Lite vits i å ha et stort dyrt stadion når det bare spilles tre kamper på egen stadion hver sesong. Ryan Mason innrømmer i intervjuet før kampen at han hadde fryktet for jobben sin om det ikke var for at økonomien gikk så det suste. "Vi redder fotballen" hvisker han, som svar på spørsmålet om hvorvidt han må tenke på å hvile spillere inn mot bunnoppgjøret mot Gazprom United neste onsdag.

I New York bikker kampuret 60 minutter, og hoveddommer Kuipers, levert av Rolex, blåser av kampen. Barcelona Coalminers slår Lockheed Martin Gunners 2-0, og dermed ligger de godt ann til å vinne denne best-av-10 kvartfinalen. Ekspertene hyller MVP Håland for å være i stand til å score to ganger mot et lag som kjenner han så godt, etter å ha scoret sitt 8. mål på 5 kamper mot the Gunners denne sesongen. Selv om de nå har 4-1 i kamper påpeker Håland at de tar en kamp av gangen, og at det fortsatt er lenge igjen til de kan kalle seg Super Leauge brought to you by Exxon Mobil mestere. Og til tross for at han nå lever et storkarsliv med 25 millioner i uka gir han et nikk til sine beskjedne røtter, og gratulerer Molde FK med sin seier over nordirske Larne i UEFA Conference 3 Leauge, selv om han er bundet av kontrakten sin til å aldri nevne en av UEFA sine turneringer, privat eller offentlig. 

Kaizen

Innlegg: 1270
Kaizen
20.04.21 12:48

De 6 lagene vil bli kastet ut av Premier League dersom de står på sitt. For Storbritannia er Premier League selve nasjonalskatten. Det betyr også at eierne av de 6 klubbene har gått til angrep på selve nasjonalstaten. Storbritannia vil gjøre alt i sin makt for å beskytte Premier League. Premier League er nærmest ødelagt som liga dersom de 6 lagene kan benytte ligaen som treningsarena.

(Innlegget ble redigert 20.04.21 12:57)

busnissclass

Innlegg: 6249
busnissclass
20.04.21 12:48
GoingKronos: Det markedet må være særs liten. En CL-kamp som starter 21 begynner altså mellom 03 og 05 avhengig hvor i Asia man befinner seg. Det er ikke akkurat prime time.

Det finnes nok av fotball-gale mennesker, så ja jeg kan love deg at det er mange som står opp tidlig, eller legger seg sent for å få med seg kampen live.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg